Kuděrmetovová vyhrála maraton s Pavljučenkovovou. V Tokiu si zahraje o první trofej z hardu

30. 9. 2023, 08:38
Aktuality 26
WTA TOKIO - Veronika Kuděrmetovová (26) na podniku WTA 500 v Tokiu udolala po 3 hodinách a 25 minutách boje 7:6, 6:7, 6:3 krajanku Anastasii Pavljučenkovovou (32), navázala na skalp Igy Šwiatekové a posedmé v kariéře postoupila do finále. O teprve druhý titul a první na tvrdém povrchu se rodačka z Kazaně utká s Jessicou Pegulaovou (29), která zastavila čtrnáct setů neporaženou Mariu Sakkariovou (28).
Veronika Kuděrmetovová (© Profimedia)

Světová devatenáctka Veronika Kuděrmetovová za poslední tři měsíce prohrála 6 z 9 zápasů, v Tokiu ale po čtvrt roce vyhrála dvakrát po sobě a v pátek si dokonce vyšlápla na světovou dvojku Igu Šwiatekovou.

O 24 hodin později přidala již čtvrtou výhru během pěti dnů. Krajanku Anastasii Pavljučenkovovou v náročných klimatických podmínkách udolala po 3 hodinách a 25 minutách boje 7:6, 6:7, 6:3 a vzájemnou bilanci upravila na 3:2.

Kuděrmetovová v prvním setu za stavu 4:5 odvrátila celkem pět setbolů a v tie-breaku strhla vývoj úvodní sady na svou stranu. Ve druhém dějství sice otočila z 2:4 na 5:4 a třikrát byla dva míčky od vítězství, k mečbolu se ale dostala až po více než další hodině boje. Využít dokázala až pátou šanci na ukončení zápasu díky povedenému returnu.

"Udržela jsem se v zápasu a postupně jsem začala hrát agresivněji. Nasťa se vždy snaží hrát rychle a já ve druhém trochu ztratila koncentraci. Ve třetím setu jsem si řekla, že jestli chci vyhrát, musím hrát agresivněji. To byl podle mě klíč k úspěchu," řekla Kuděrmetovová.

Šestadvacetiletá rodačka z Kazaně postoupila do svého celkově 7. finále, jediný titul slavila na antuce v Charlestonu 2021.

Sakkariová – Pegulaová 2:6, 3:6

O první trofej z tvrdého povrchu si Kuděrmetovová zahraje v neděli s Jessicou Pegulaovou, s níž jediný vzájemný duel letos na antuce v Madridu vyhrála ve třech setech. Američanka si v druhém semifinále poradila 6:2, 6:3 s Mariou Sakkariovou, jež minulý týden triumfovala v mexické Guadalajaře.

Devětadvacetiletá Pegulaová v prvních dvou duelech v japonské metropoli ztratila jen čtyři gamy a v suverénních výkonech pokračovala i proti sedm zápasů a čtrnáct setů neporažené Řekyni. Odvrátila 8 z 9 brejkbolů, ve druhém setu otočila vývoj z 0:2 a o rok mladší sokyni oplatila srpnovou porážku z Washingtonu. Celkovou vzájemnou bilanci upravila na 4:5.

"Oproti poslednímu zápasu jsem nic neměnila, jen jsem hrála o trochu lépe. Když jste ve špičce, tak někdy záleží jen na tom, jak ten den zrovna hrajete a jestli jste schopni realizovat svůj herní plán. Zdejší rychlejší povrch sedí mé hře více než ty pomalejší, na kterých jsme spolu hrály předtím. A toho jsem se snažila využít," komentovala Pegulaová.

Výsledky turnaje WTA 500 v Tokiu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

• WTA 500 TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 780.637 dolarů
sobotní výsledky (30. 09. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Pegulaová (2-USA) - Sakkariová (4-Řek.) 6:2, 6:3
Kuděrmetovová (8) - Pavljučenkovová (-) 7:6, 6:7, 6:3

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
hanz
Vons smetl buřta jako to měla udělat Kvitka...smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
má za sebou úspěšný vstup do turnaje, postupuje se Sorribes do OF.smile
Reagovat
tommr
a ještě k tomu porazily GS vítězky ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
dadaft
Musím říct, že mi asijské turnaje chyběly víc, než bych řekl. S tím v Pekingu na čele.
Ten kurt je špičkový, vždy se tu hrál pohledný tenis.
A obsazení taktéž vynikající, už v 1K lahůdky jako Zheng - Rybakina nebo Sabalenka - Kenin.

Těším se. smile
Reagovat
tommr
a Krejčíková vs Mirra Andreeva by taky mohl být zajímavej zápas ...
Reagovat
dadaft
jo jo, taky bomba

teď hraje Mertens s Yuan a je to prostě dobrý, zajímavý zápas
Reagovat
tommr
jj dobrej zápas s nečekaným výsledkem. Sympatická Číňanka potvrdila že si WC zasloužila ... smile
Reagovat
NovacekTP
Marušce smile
Reagovat
Ianny
Má někdo nějaké info, proč Muška v Pekingu nestartuje?
Reagovat
R01316
protoze se potrebuje dat zdravotne do kupy...
Reagovat
tommr
Pegula vykonala záslužnej čin a v semifinále sejmula Sakkari. Sakkari dokáže vyhrávat akorát na turnajích jako je Guadalajara kde nehraje nikdo ze špičky ... smile
Vyřazení Sakkari je skvělá zpráva zejména pro Karolínu Muchovou která tak v Race zůstává i nadále před Sakkari s náskokem 520 bodů. Znamená to že Sakkari by musela v Pekingu dojít minimálně do finále aby se v Race dostala před Mušku ...
Reagovat
Astarin
Paráda! Snad Sekyrka vypadne co nejdříve.
Reagovat
tommr
pokud se nestane něco mimořádnýho tak by Sakkari měla vyřadit bud Gauff ve čtvrtfinále nebo Swiatek v semifinále ...
Reagovat
frenkie57
Otázkou ovšem zůstává, zda se Muška, která má s největší pravděpodobností nějaký zdr.problém, stihne dát do kupy a na TM startovat. Moc jí přeju, aby vše dopadlo, a to jak po stránce zdravotní, tak i výsledkové - mám na mysli postup na TM, ne hru na něm.
Reagovat
tommr
do začátku TM zbývá přesně měsíc a to je dost dlouhá doba na to aby se Muška dala zdravotně do kupy pokud její zranění není opravdu vážné. Byla by strašná škoda kdyby o letošní TM přišla protože taková šance se už nemusí opakovat ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A kromě prestiže jsou tam ve hře i pěkné bory a peníze.smile
Reagovat
Petr_Fisk
No nevím, je to nějaké hodně divné.
Žádné informace a pokud musela odpískat i Peking, tak to nevypadá vůbec dobře.
Reagovat
annah
Žába v Ningbo skvěle! Gratulace! Teď ještě aby to dala Pegula zítra v Tokiu!smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
zfloyd
porazila Igu tak si postup zasloužilasmile
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
com
Semifinalova kralovna Sakkari je zpet smilesmile
Reagovat
bardunek666
Ano! A to je dobře. smile
Reagovat
Sinuhet1
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist