Kuerten letos vstoupí do Síně slávy

8. 3. 2012, 15:33
Aktuality 3
Trojnásobný vítěz French Open Gustavo Kuerten rozšíří řady legend bílého sportu v tenisové Síni slávy. Spolu s populárním "Gugou" se této pocty letos dostalo také vítězi US Open z roku 1975 Manuelu Orantesovi a dalším dvěma osobnostem. Do Síně slávy budou všichni slavnostně uvedeni 14. července během turnaje v Newportu.
Profily hráčů
Gustavo Kuerten

Brazilec Gustavo Kuerten vyhrál vedle pařížského grandslamu ještě dalších 17 turnajů ATP a 43 týdnů byl světovou jedničkou. První titul na Roland Garros získal v roce 1997 nečekaně jako 66. hráč žebříčku, což z něj dělá po Marku Edmondsonovi a Goranu Ivaniševičovi třetího nejníže postaveného mužského vítěze grandslamového turnaje v historii. Úspěchy slavil Kuerten také ve čtyřhře, vyhrál v ní osm titulů, na grandslamovou trofej ale v deblu nedosáhl.

Dále čtěte:
"Během své tenisové kariéry jsem měl to štěstí, že jsem dosáhl mnoha vítězství, ale uvedení do Síně slávy je úžasné, výjimečné," citují Brazilce oficiální stránky ATP. "Inspirovalo mě mnoho skvělých hráčů, třeba Maria Esther Buenová, která tu dnes se mnou slaví, a Thomas Koch, dva z nejlepších brazilských tenistů. Jedním z mých největších úspěchů je, že jsem dokázal Brazilce nadchnout pro tenis, a že jsem pozvedl povědomí o Brazilcích jako o tenisovém národu," řekl Kuerten.

V hráčské kategorii doprovodí trojnásobného šampióna z Roland Garros do Síně slávy Španěl Manuel Orantes, jenž v roce 1975 vyhrál US Open. Dalšími uvedenými budou promotér Mike Davies a in memoriam tenista na vozíku Randy Snow.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Guga..první, co se mi vybaví :-)

http://www.youtube.com/watch?v=f_yDlhiW73Y
Reagovat
smazaný uživatel
uz jsem myslela, ze tady po nem ani pes nestekne! ;-) Guga = bekhend, se mi vybavi... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no jo jednoručák :-))..a ještě jeho zápasy s Kafelnikovem..v těch letech, kdy vyhrával FO, tak ho porazil vždy ve čtvrtfinále.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist