Kunicyn letos poprvé vyhrál, porazil nasazeného Andrejeva

17. 2. 2009, 09:19
Aktuality 0
ATP MEMPHIS - Sedmadvacetiletý Rus Igor Kunicyn si v Memphisu připsal první letošní výhru. Naopak poražený Andrejev prohrál už čtvrté utkání v řadě a stal se prvním nasazeným tenistou, který se s turnajem v Tennessee rozloučil.
Igor Kunicyn

Igor Kunicyn si v závěru loňské sezony připsal první titul na okruhu ATP, když překvapivě triumfoval na domácí půdě v Moskvě. Úvod nového roku však sedmadvacetiletému Rusovi vůbec nevyšel, když prohrál všechny čtyři zápasy, ve kterých nastoupil.

Uspěl až v prvním kole turnaje ATP World Tour 500 v Memphisu. Třiačtyřicátý hráč světa porazil po setech 1-6 6-4 6-3 krajana Igora Andrejeva a o čtvrtfinále si zahraje s Nieminenem nebo Petzschnerem.

"Už na Australian Open jsem nehrál špatně," vzpomněl si Kunicyn na pětisovou porážku od Ljubičiče. "Chyběla mi trocha štěstí, abych vyhrál. Věděl jsem, že to chce čas. Cítím, že se každým týdnem zlepšuju," pochvaloval si.

První výhru mu však lehce kazil fakt, že si ji připsal proti kamarádovi a spoluhráči z daviscupového týmu. "Nikdy není příjemné porazit svého dobrého přítele," omluvil se Andrejevovi, který naopak prohrál už čtvrté utkání v řadě.

Pětadvacetiletý Andrejev zakončil loňskou sezonu poprvé jako hráč první světové dvacítky, letos si však pouze na Australian Open zahrál 3. kolo. Připsal si už tři prohry se svými krajany. Mimo prohry s Kunicynem nestačil ani na Južného a Davyděnka.

Především skvělým podáním se v prvním kole prezentoval Australan Chris Guccione. Po prvním servisu získal 49 z jedenapadesáti fiftýnů a nasázel celkem 19 es. Domácího veterána Vince Spadeu porazil ve dvou tie-breacích.

Ve druhém kole narazí na krajana Blaka nebo Hewitta.

Právě Australan Lleyton Hewitt má už v Memphisu první zahřívací zápas za sebou. V exhibičním střetnutí s Petem Samprasem vyhrál 7-5 6-4 a rozehrál se před dnešním duelem s třetím nasazeným Jamesem Blakem. Ten svůj start potvrdí až během dneška. Minulý týden totiž bojoval s bolestí zad a v pátek si zvrtnul kotník.

- ATP MEMPHIS (USA - Tennessee, tv. povrch / hala, 1.226.500) -
pondělní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Kunicyn (Rus.) - Andrejev (6-Rus.) 1-6 6-4 6-3
Guccione (Austr.) - Spadea (USA) 7-6 7-6
Sela (Izr.) - Reynolds (USA) 7-6(4) 6-2

Dvouhra - exhibice:
Hewitt (Austr.) - Sampras (USA) 7-5 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist