Kuzněcovová formu na US Open nevyladila

28. 8. 2009, 10:41
Aktuality 2
WTA NEW HAVEN - Světová šestka Světlana Kuzněcovová se před závěrečným grandslamem sezony trápí. Vítězka French Open v zámoří dokázala vyhrát jen tři utkání na třech turnajích. V New Havenu skončila už ve čtvrtfinále na raketě Mauresmové.
Světlana Kuzněcovová

Předloňská vítězka Světlana Kuzněcovová se před US Open do ideální formy rozhodně nedostala. Z šesti zápasů vyhrála jen tři třísetové bitvy a v New Havenu vypadla ve čtvrtfinále s Amelií Mauresmovou, které podlehla 6-7 6-2 3-6.

Lépe do zápasu přitom vletěla Kuzněcovová, jež získala úvodní tři gamy. V sedmé hře ale soupeřce nabídla jediný brejkbol v celém setu a Mauresmová šanci využila. Pak zahodila pět setbolů a v dramatickém tie-breaku padla. Druhý set sice rychle získala poměrem 6-2, jenže ve třetím dějství byla znovu šťastnější Francouzka. Ta postoupila i přesto, že v zápase vyhrála o 5 fiftýnů méně.

"Snažila jsem se hrát agresivně, hlavně jsem nesměla panikařit," hodnotila utkání Mauresmová. "Před US Open jsem začala hrát lépe, dobře se cítím po fyzické stránce," těší třicetiletou Francouzku.

Letos tak obhájila loňské semifinále, kdy nestačila na Rusku Čakvetadzeovou. Na stejnou soupeřku mohla narazit i dnes, jenže Anna Čakvetadzeová poprvé v šestém vzájemném střetnutí podlehla krajance Jeleně Vesninové.

O druhé místo ve finále si zahraje Flavia Pennettaová s obhájkyní titulu Caroline Wozniackou. Italka smetla dvakrát 6-2 Slovenku Rybárikovou, devatenáctiletá Dánka nezaváhala v duelu s Razzanovou.

Pennettaovou těší, že na turnaji podává dobré výkony, ale vítězství v New Havenu pro ní není na prvním místě. "Chci se tu dobře připravit na US Open. Pro mě je důležité startovat na grandslamu a být stoprocentně připravená na první zápas," řekla Italka.

O titul ve čtyřhře si zahrajou české tenistky Iveta Benešová a Lucie Hradecká. V semifinále jim vzdaly ukrajinské sestry Bondarenkovy.

- WTA NEW HAVEN (USA - Connecticut, tv. povrch, 600.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (27. 08. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Mauresmová (8-Fr.) - Kuzněcovová (1-Rus.) 7-6(9) 2-6 6-3
Wozniacká (2-Dán.) - Razzanová (Fr.) 6-4 6-3
Pennettaová (3-It.) - Rybáriková (SR) 6-2 6-2
Vesninová - Čakvetadzeová (obě Rus.) 6-1 7-5

Semifinálové dvojice: Mauresmová - Vesninová, Penettaová - Wozniacká (2-Dán.).

Čtyřhra - semifinále:
Benešová/Hradecká (ČR) - A. Bondarenková/K. Bondarenková (4-Ukr.) 6-4 2-0 skreč B./B.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Sveta bude podle mě ráda v takovéto konkurenci přemotivovaných hráček, když uhraje čtvrtfinále, toto léto nepředvádí nijak oslnivé výkony, které by ji mohly řadit mezi užší škálu favoritek, to už má podle mě větší šanci i Kim Clijsters.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist