Kuzněcovová odvrátila další propadák a postoupila

26. 3. 2010, 10:27
Aktuality 0
V Indian Wells vypadla jako nejvýše nasazená hned ve svém úvodním zápase a ani v Miami k tomu neměla daleko. Vítězka turnaje z roku 2006 Světlana Kuzněcovová se ale dokázala v souboji s Číňankou Shuai Peng vzpamatovat a po téměř dvou hodinách postoupila. Spolu s ní prošla do dalšího kola i Ana Ivanovičová, která se dočkala první výhry po více než dvou měsících.
Světlana Kuzněcovová

Tolik ruštiny na kurtech v Miami už dlouho nezaznělo. Důrazným proslovem ve svém rodném jazyce se Světlana Kuzněcovová chtěla nabudit, aby v Key Biscaine nedopadla stejně jako v Indian Wells.

To se jí nakonec podařilo. Po prohraném druhém setu utkání s Shuai Peng z Číny se ve třetí sadě vzpamatovala, přesněji servírující soupeřce dvakrát sebrala podání a po hodině a 51 minutách postoupila do třetího kola.

"Když jste naštvaní, hodně se naštvete. Myslím, že jsem jí dala šanci hrát dobře," řekla dvojnásobná grandslamová vítězka, podle které ostrá slova zabrala.

"První set byl hodně jednoduchý. Jenže potom jsem se ve druhém přestala hýbat, ztratila jednu hru a najednou bylo všechno špatně. V tenise stačí málo," dodala.

Ivanovičová vyhrála po dvou měsících
Zatímco Kuzněcovová nechtěla v Miami zopakovat vypadnutí ve druhém kole z Indian Wells, bývalá světová jednička Ana Ivanovičová měla na Floridě motivaci ještě větší. Srbská tenistka prohrála čtyři zápasy v řadě a ve světovém žebříčku dokonce vypadla z první padesátky. Prvního vítězství od Australian Open se dočkala v utkání s Francouzkou Pauline Parmentierovou, kterou porazila 6-4 6-3.

"Myslím, že jsem hrála opravdu dobře. Je dobré zase jednou vyhrát," oddechla si Ivanovičová. "V posledním měsíci jsem se hodně zlepšila. Pod novým koučem Heinzem (Gunthardtem) vidím zlepšení skoro každý den. Cítím, že teď už nějakou dobu hraju dobře, proto pro mě bylo zklamáním, když jsem v Indian Wells vypadla tak rychle. Budu ale dřít dál a pokusím se tu dosáhnout co nejlepšího výsledku," dodala.

Černou sérii na rozdíl od Srbky neukončila Číňanka Li Na. Ta naposledy zvítězila před více než měsícem v Dubaji a na dalších dvou turnajích vypadla hned v prvním zápase. Lépe se jí nevedlo ani v Miami. Po prohraném úvodním setu souboje se Švýcarkou Timeou Bacsinszkou sice dokázala ten druhý získat pro sebe, ve třetí sadě ale proměnila jediný ze sedmi brejkbolů a po téměř dvou a půl hodinách prohrála 4-6 6-4 6-7.

Šťastné období neprožívá ani Italka Flavia Pennettaová, která po nešťastném turnaji v Dubaji rychle dohrála v Indian Wells. V Miami poprvé v sezoně vypadla hned ve svém úvodním zápase. Podobně jako Li Na si i třináctá hráčka světa dokázala po prohraném prvním setu vynutit třetí sadu, v ní jí ale Němka Andrea Petkovicová nadělila 'kanára' a zvítězila tak 6-3 3-6 6-0.

Velkou ránu utrpěla nedlouho po svém comebacku Australanka Alicia Moliková. Někdejší hráčka světové desítky, která v Indian Wells vypadla až v osmifinále, se s Miami rozloučila ostudným výsledkem 0-6 0-6 z rakety Maďarky Agnes Szavayové.

Výsledky

Dvouhra - 2. kolo:    
Kuzněcovová (1-Rus.) - Peng (Čína) 6:2, 3:6, 6:4, V. Williamsová (3-USA) - Cirsteaová (Rum.) 6:4, 6:3, A. Radwaňská (6-Pol.) - Makarovová (Rus.) 7:5, 6:0, Bacsinszká (Švýc.) - Li Na (8-Čína) 6:4, 4:6, 7:6 (7:3), Petkovicová (Něm.) - Pennettaová (10-It.) 6:3, 3:6, 6:0, Wickmayerová (12-Belg.) - Baltachaová (Brit.) 6:1, 6:3, Bartoliová (13-Fr.) - Rybáriková (SR) 6:2, 6:4, Petrovová (16-Rus.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6:3, 7:6 (9:7), Martičová (Chorv.) - Rezaiová (18-Fr.) 7:5, 5:7, 6:4, Hantuchová (19-SR) - Schnyderová (Švýc.) 6:1, 6:4, Dulková (Arg.) - A. Bondarenková (21-Ukr.) 7:5, 6:2, Švedovová (Kaz.) - Lisická (23-Něm.) 6:3, 0:1 skreč, Ivanovičová (25-Srb.) - Parmentierová (Fr.) 6:4, 6:3, Szavayová (27-Maď.) - Moliková (Austr.) 6:0, 6:0, Vinciová (It.) - Medinaová (30-Šp.) 6:4, 7:6 (7:5), Hercogová (Slovin.) - Wozniaková (31-Kan.) 7:6 (7:5), 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:
Llagosteraová/Martínezová (2-Šp.) - Hlaváčková/Hradecká (ČR) 7:5, 6:4, Klejbanovová/Schiavoneová (5-Rus./It.) - Benešová/Zahlavová-Strýcová (ČR) 7:5, 6:3, Jansová/Uhlířová (Pol./ČR) - Chuang Chia-jung/Hsieh Su-wei (7-Tchaj-wan) 0:6, 7:6 (7:5), 10:8.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist