Kuzněcovová ve Washingtonu dominuje. Během jízdy do finále prohrála jen 14 gamů

5. 8. 2018, 00:07
Aktuality 7
WTA WASHINGTON - Světlana Kuzněcovová ve Washingtonu postoupila se ztrátou pouhých 14 gamů v osmi setech do svého prvního finále od loňského března. Ruská šampionka z roku 2014 v sobotu bez problémů zvládla čtvrtfinálovou dohrávku proti Putincevové i semifinále proti Andree Petkovicové a zahraje si o 18. titul. Zastavit se ji v neděli pokusí Chorvatka Donna Vekičová.
Světlana Kuzněcovová

Bývalá světová dvojka Světlana Kuzněcovová se v březnu vrátila na kurty po operaci zápěstí a téměř půl roku dlouhá pauza se na její výkonnosti odrazila. Z deseti turnajů vyhrála jen čtyři utkání proti papírově slabším soupeřkám a pouze dvakrát zvítězila 2-0 na sety.

Třiatřicetileté Rusce se daří až tento týden ve Washingtonu, kde navíc dominuje. Ve čtyřech zápasech a osmi setech prohrála pouhých 14 gamů a po téměř roce a půl postoupila do finále. 

Postupně Kuzněcovová smetla 6-2 6-1 Američanku Kristie Ahnovou, 6-2 6-1 Rumunku Anu Bogdanovou, 6-2 6-2 osmou nasazenou Kazašku Julii Putincevovou a 6-2 6-2 Němku Andreu Petkovicovou.

V sobotu vítězka Citi Open z roku 2014 nastoupila nejprve ke čtvrtfinálové dohrávce proti Putincevové a po zisku čtyř her v řadě si zajistila první semifinále od loňského května. Na to si musela počkat více než tři hodiny, ani s neoblíbenou soupeřkou Petkovicovou však neměla potíže. Na tvrdém povrchu ji porazila až na čtvrtý pokus.



"Nečekala jsem tak rychle dobrý výsledek, protože jsem po svém zranění nehrála dobře. Ale před tímto turnajem jsem udělala dobrou přípravu a cítím se teď skvěle," pochvalovala si Kuzněcovová.

"Myslím, že jsem se svým návratem na kurty příliš spěchala. Zranění jsem měla od loňského US Open a nejdřív mi trvalo, než jsem se odhodlala pro operaci. A pak mi trvalo, než jsem se zotavila. Na návrat jsem na jaře nebyla storpocentně připravená, ale teď jsem začala budovat kondici a svou hru a vše je hned lepší," dodala Ruska.

Dvojnásobná grandslamová šampionka Kuzněcovová postoupila do svého celkově 41. finále. O 18. titul bude svěřenkyně Argentince Guillerma Cañase bojovat proti Chorvatce Donně Vekičové, s níž má vyrovnanou bilanci 1-1.

Dvaadvacetiletá Vekičová si v sobotní čtvrtfinálové dohrávce poradila s Polkou Magdou Linetteovou, následně porazila 7-5 6-3 Číňanku Saisai Zheng a do finále postoupila pošesté v kariéře. Dosud má tituly z Kuala Lumpur 2014 a Nottinghamu 2017.

• WTA INTERNATIONAL WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (04. 08. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Vekičová (7-Chorv.) - Linetteová (Pol.) 6-1 7-6(0)
Kuzněcovová (Rus.) - Putincevová (8-Kaz.) 6-2 6-2
Saisai Zheng (Čína) - Kiicková (USA) 6-3 6-1
• Dvouhra - semifinále •
Vekičová (7-Chorv.) - Saisai Zheng (Čína) 7-5 6-3
Kuzněcovová (Rus.) - Petkovicová (Něm.) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Hector21
pecka, tak ještě jeden zápas....

a WC na US open by byla supr odměna :)
Reagovat
Kuzzie
Světíků,konečně??
Reagovat
FulnekUltras
pěkný restart - tak ať co nejdéle vydrží
Reagovat
com
nechi bejt šoural, ale vyloženě žádný těžký soupeřky neměla, vlastně na tomto turnaji nemusela hrát ani s hráčkou top 50.. Takže to, že tu bejvalá svěová dvojka kosí soupeřky okolo stýho místa není zas nic extra
Reagovat
Kuzzie
Letos dokázala prohrát s úplně kymkoliv, takže smaznout hračky levelu Petkovicovy či Putincevy mi přijde jako téměř zázrak..
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak
Reagovat
Hector21
při té letošní bídě po návratu z operací zápěstí je tohle prostě pecka...

snad ten titul získá, i když ta bilance finálových účastí a vítězství je hrůzná...

davai, davai!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist