Kuzněcovová ve Washingtonu prolétla do druhého kola

31. 7. 2018, 05:54
Aktuality 0
WTA WASHINGTON - Šampionka z roku 2014 Světlana Kuzněcovová vstoupila do turnaje WTA ve Washingtonu jednoznačnou výhrou nad domácí Kristie Ahnovou. Ve druhém kole zkušená Ruska narazí na krajanku a obhájkyni titulu Makarovovou, nebo Rumunku Bogdanovou.
Profily hráčů
Světlana Kuzněcovová

Bývalá světová dvojka Světlana Kuzněcovová se v březnu vrátila na kurty po zranění zápěstí a téměř půl roku dlouhá pauza se na její výkonnosti odrazila. Z deseti turnajů vyhrála jen čtyři utkání proti papírově slabších soupeřkám a pouze dvakrát 2-0 na sety.

Nejjednoznačnější vítězství a první na tvrdém povrchu od loňského srpna si třiatřicetiletá Ruska připsala ve Washingtonu, kde vítězka podniku WTA International z roku 2014 smetla 6-2 6-1 Američanku Kristie Ahnovou.

"Takhle rychlý zápas jsem vůbec nečekala. Soupeřku jsem moc neznala, ale jsem ráda, jak jsem to zvládla. Doufám, že v dalších zápasech na výkon navážu a najdu potřebné sebevědomí," řekla dvojnásobná grandslamová šampionka.

Ve druhém kole by se Kuzněcovová mohla střetnout v souboji bývalých šampionek s krajankou Jekatěrinou Makarovovou. Vstup obhájkyně titulu do letošního ročníku odložil déšť, s Rumunkou Anou Bogdanovou se utká až v úterý.

První den ženského turnaje ve Washingtonu nabídl samé rychlé dvousetové výhry. Jednu z nich zaznamenala i Němka Andrea Petkovicová, která deklasovala dvakrát 6-1 domácí Jamie Loebovou.

Nasazenou jedničkou je Dánka Caroline Wozniacká, dvojkou pak domácí šampionka z roku 2015 Sloane Stephensová.

• WTA INTERNATIONAL WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 250.000 dolarů
pondělní výsledky (30. 07. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Boulterová (Brit.) - Kruničová (5-Srb.) 6-2 6-0
Kuzněcovová (Rus.) - Ahnová (USA) 6-2 6-1
Petkovicová (Něm.) - Loebová (USA) 6-1 6-1
Kiicková (USA) - Xin-Yun Han (Čína) 6-2 6-3
Stollárová (Maď.) - Hibiová (Jap.) 6-1 7-6(6)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist