Kuzněcovová vyřadila Bouchardovou a je letos poprvé v semifinále

1. 5. 2014, 23:15
Aktuality 14
WTA OEIRAS - Světlana Kuzněcovová si na antuce v portugalském Oeiras vyšlápla na druhou nasazenou Kanaďanku Eugenii Bouchardovou a poprvé v tomto roce postoupila do semifinále. Je v něm i nejvýše nasazený Španělka Suárezová-Navarrová, jež ve třech kolech ztratila pouhých sedm her.
Světlana Kuzněcovová

Světlana Kuzněcovová na antuce nabírá na obrátkách. V úvodu sezony sice bojovala se zraněním a z pěti turnajů si odvezla pouhé dvě výhry, ovšem na oranžové drti má bilanci už 5-1. Poté, co minulý týden ve Stuttgartu vypadla až po třísetovém boji ve čtvrtfinále s Ivanovičovou, je nyní v portugalském Oeiras poprvé v sezoně v smeifinále.

Dnes dvojnásobná grandslamová šampionka vyřadila druhou nasazenou Kanaďanku Eugenii Bouchardovou, když od stavu 1-4 v prvním setu vyhrála 11 z 12 gamů a zvítězila tak 6-4 6-1.

"Chvíli mi trvalo, než jsem si na tenhle kurt zvyknula, protože byl mnohem pomalejší než ten, na kterém jsem hrála včera," vysvětlovala bývalá světová dvojka Kuzněcovová svůj pomalejší rozjezd. "Ze začátku to bylo vyrovnané, ale začala jsem míčkům přidávat více rotace, více jsem běhala a vracela jsem více míčků zpět. Myslím, že jsem hrála čím dál lépe," dodala osmadvacetiletá Ruska.

"Na tuhle sezonu jsem se dobře připravila, ale několikrát jsem byla zraněná. Ale na antuce se do toho zase dostávám. Je příjemné vidět, když se tvrdá dřina odráží ve výsledcích. Doufám, že budu hrát dobře i v dalších zápasech," řekla aktuálně 29. hráčka světa Kuzněcovová.



O postup do finále se utká s krajankou Jelenou Vesninovou, která se do semifinále dostala dokonce poprvé od loňského června, kdy triumfovala na trávě v Eastbourne. Málem se mezi kvarteto nejlepších nedostala, neboť Roberta Vinciová dnes proti ní vedla v rozhodujícím setu 5-2 a 30-15 a měla výhodu dvou brejků, nakonec však čtvrtá nasazená Italka hrající v prvním letošním čtvrtfinále prohrála pět gamů v řadě a prohrála 6-7 6-4 5-7.


"Odehrála jsem dva těžké zápasy v řadě. V obou jsem se dostala zpět do hry, jsem ráda, že bojuju až do konce. Roberta dnes hrála skvěle a já se jen snažila bojovat o každý bod. V některých klíčových momentech jsem měla štěstí," přiznala Vesninová.

Suverénně soutěží proplouvá nasazená jednička Carla Suárezová-Navarrová, jež do semifinále postoupila se ztrátou pouhých sedmi gamů ve třech zápasech. Španělská favoritka, jež včera sestřelila dvěma kanáry Záhlavovou-Strýcovou, dnes neměla slitování ani se Slovinkou Polonou Hercogovou, kterou smetla 6-1 6-3.

V pátek finalistku posledních dvou ročníků Portugal Open vyzve Rumunka Irina-Camelie Beguová, jež si dnes poradila se Švýcarkou Timeou Bacsinszkou.

- WTA INTERNATIONAL OEIRAS (LISABON) -
(Portugalsko, antuka, 250.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (01. 05. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Suárezová (1-Šp.) - Hercogová (Slovin.) 6-1 6-3
Kuzněcovová (7-Rus.) - Bouchardová (2-Kan.) 6-4 6-1
Vesninová (8-Rus.) - Vinciová (4-It.) 7-6(5) 4-6 7-5
Beguová (Rum.) - Bacsinszká (Švýc.) 6-3 7-6(6)
Semifinálové dvojice: Suárazová-Navarrová - Beguová, Kuzněcovová - Vesninová.
• Čtyřhra - semifinále •
Hrdinová/Solovjevová (ČR/Rus.) - Jansová-Ignaciková/Zaněvská (Pol./Ukr.) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Kuznecovová nepatrí medzi moje obľúbené hráčky, ale prial som jej to, od nešportového incidentu na FC je mi Bouchardová absolútne nesympatická. Niekto môže namietať, že je to maličkosť, ale Bouchard týmto proste ukázala svoj charakter a veľmi ma sklamala, takéto veci sa proste nerobia. Ako by sa to páčilo jej?
Reagovat
smazaný uživatel
Včera jsem přál postup Genie a docela mě překvapilo, že vedla 4:1 v 1. setu a pak až do konce zápasu uhrála jediný gem. Možná má Světlana trochu slabší rozjezdy, než se dostane do tempa. Před týdnem ji Anička ve čtvrtfinále Stuttgartu taky jasně přehrávala v 1. setu, ale od druhého se Světlana rapidně zlepšila a bylo to vyrovnané až do konce... Světlana se na antuce rozhodně nedá podceňovat. Na hardu už jí možná trochu chybí pohyb, ale na antuce to dožene. Navíc málokterá hráčka má tolik zkušeností jako ona... Taky mě napadlo, že včerejší zápas Genie byl podle průběhu hodně podobný zápasu Kiki - Vesna z 1. kola. Tam Kiki Mladenovic vedla 4:0 v 1. setu a pak už taky uhrála jenom jeden gem...

No a když už mluvím o Vesně, tak jí jsem včera taky přál postup proti Robertě. Už to vypadalo, že prohraje, ale ve 3. setu otočila z 2:5 na 7:5, přičemž Roberta dokonce dvakrát nedopodávala zápas...

Sice už v Oeiras od 2. kola nemám komu fandit, ale ze zbývajících čtyř hráček mám celkem jasno komu přát. Už jenom proto, jaké vkusné snímky nafotila Vesnuška nedávno pro ruský Playboy. :)
http://2.bp.blogspot.com/-_oDJ9UJNz-s/UzNeL1DZLBI/AAAAAAAAdh0/p7kEM-96qpk/s1600/Elena+Vesnina+Playboy+Russia+(1).jpg
Reagovat
smazaný uživatel
ale French Open jí to zase asi půjde ...
Reagovat
rosm
jj v lepsim pripade ji pujde jedno kolo :)))) uz se tesim na ala BK čop od Lucy
Reagovat
Frick
Tahle porážka Polony Lucčinýmu kreditu moc nepřidává. Prohrát s hráčkou, co si pak ani nešktrtne. Ach jo.
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace Kuzne, dobra prace, stejne ji povazuju uz za Spanelku, vzdyt si i vamosuje - a kdyz ke vsemu chytne slinu.. :-)) Jinak k Lucy, myslim (podle cetby) ze jste se zde uchylovali spis ke slovnim klise nez ke skutecnemu hodnoceni hry, moc se omlouvam.. :-) Jednak ta ocekavani.. je treba nezapominat, ze s ranarkama (Masha) to "lita samo" (protoze Lucy stiha byt u balonu, fyzicku uz ma) a ze s nekym jako je Polona, se musi hra variovat a tvorit. Nejde vubec o kredit, silna slova, normalni propadak z taktiky. Lucy sice hodne kazila, technicky az burcujici, ale predevsim nepochopitelne opustila uspesnou hru do BH Polony, pak se nemuze divit, ze si ji "Zubata" vzala.. ;-) Polona BH obiha, je hodne tezky si tvorit uhly a trefit kurt, ale jinudy cesta nevedla.
Reagovat
rosm
tam zadna taktika byt nemohla, kdyz to odchodila :)) to byla jedna sit a aut za druhym, proste kdyz to neslo bez namahy tak pro ni nemelo smysl hrat a bojovat, to bylo evidentni... tento turnaj si jela pro startovny
Reagovat
dadaft
já sice ten zápas Lucky s Polonou neviděl, ač fanda tenisu streamovou mazanici ze statické kamery neunáším,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,, nicméně Zubatá na antuce dokáže porazit kohokoliv, když si dotyčná nedá pozor.
přesně jak píše sojka. zdravím. ))
(následná porážka s Navarro na tom nic nemění - Carla je špičková hráčka v plném smyslu a pozor si evidentně dala)

Genie se včera po dobrém zaqčátku rozsypala a ukázala i svou horší stránku (přes 40UE), mohl to být báječný zápas.

a doufám jako mnozí jiní, že finále bude Cveta - Carla a bude to zápas finále hodný!
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
prisla jsem si povzbudit terakotovym prachem paradne vzkrisenou Karlicku (vamooos!!! ahoj dadafte, tesim se moc).. :-)) a tady takova.. ehm, vec. A ze Lucy chodila tri sety, kdyz to melo byt bez namahy, no ps! Nevidela jsem sice cely zapas - no a je to venku a ani to nebolelo :-)) - ale rosm jiste taky ne, ovsem bez bolesti uz to nebude, sazka treba? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se sem přijdeš povzbudit nebo naladit, musíš některé komenty přeskakovat, konkrétně rosm je vždy kladně naladěný nick :D
Reagovat
smazaný uživatel
se povzbudit.. to bych dopadla.. si zapovzbuzovat, prece! ;-))
Reagovat
smazaný uživatel
promiň, hrozná slovní hrátka a omyl z mé strany, omlouvám se :) Ta představa je opravdu nepředstavitelná :D
Reagovat
rosm
tak ja jsem ten zapas samozrejme videl, jinak bych tady na rozdil od tebe nepsal nesmysly...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist