Kvalifikace na US Open: Ondrášková postupuje, šanci mají ještě Rosol s Lojdou

28. 8. 2010, 08:36
Aktuality 5
Zuzana Ondrášková si po čtyřech letech zahraje v hlavní soutěži US Open. Česká hráčka postoupila do newyorského grandslamu z kvalifikace, když v závěrečném třetím kole vyřadila Annu Tatišviliovou z Gruzie. Šanci zahrát si na US Open mají ještě dva čeští tenisté, Dušan Lojda a Lukáš Rosol.
Ondrášková Zuzana

Zuzana Ondrášková, které momentálně patří 121. místo v žebříčku WTA, si ve Flushing Meadows zahrála v hlavní soutěži naposledy v roce 2006. Od té doby neprošla ani jednou kvalifikací, až letos zlomila její prokletí.

V rozhodujícím souboji sehrála česká tenistka bitvu trvající přes dvě a půl hodiny s Gruzínkou Annou Tatišviliovou. Zápas rozhodl tie-break ve třetím setu, který získala Ondrášková v poměru 7-5 a utkání tak vyhrála 7-5 2-6 7-6.

Poslední krok ke své první účasti v hlavní soutěži grandslamového turnaje naopak nezvládla osmnáctiletá Kristýna Plíšková. Letošní vítězka wimbledonské juniorky prohrála se Španělkou Lourdes Dominguezovou-Linovou 3-6 6-3 0-6. Šanci na postup ztratila také Petra Cetkovská, která ve druhém kole kvalifikace podlehla Slovence Zuzaně Kučové.

Šanci zahrát si v New Yorku v hlavní soutěži mají ještě dva čeští tenisté. Ve 3. kole budou o postup bojovat Dušan Lojda a Lukáš Rosol.

Lojda, který v roce 2006 vyhrál juniorku US Open, po více než dvou hodinách porazil Australana Grega Jonese 7-5 3-6 a 6-3 a Lukáš Rosol měl lehčí práci s Italem Violou, nad kterým zvítězil 7-5 6-2.

 

Výsledky - kvalifikace na US Open:
Muži:
Dvouhra - 2. kolo:

Lojda (ČR) - Jones (Austr.) 7:5, 3:6, 6:3, Rosol (ČR) - Viola (It.) 7:5, 6:2.

Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:

Z. Kučová (SR) - Cetkovská (ČR) 7:6 (7:0), 6:4,

3. kolo:
Ondrášková (ČR) - Tatišviliová (Gruz.) 7:5, 2:6, 7:6 (7:5), Dominguezová-Linová (Šp.) - Kristýna Plíšková (ČR) 6:3, 3:6, 6:0.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
nando
Já hlavně doufám, že postoupí oba naši kluci, myslím si, že by to byla jejich premiéra na GS. Mají i docela dobrej los, Sugita a Farah, to by mohli dát. Pak bysme měli v pavouku 5 tenistů, to už je slušný. A když si vezmu, že s kvalifikantama hrajou třeba Sweeting, Cuevas, Riba nebo Ball, mohlo ba to být zajímavé. Tak hodně štěstí chlapi!
Reagovat
vrabejka
neví te s kým bude hrát ondrášková
Reagovat
skott
Mista v hlavni soutezi se obsadi, az se dohrajou vsechny utkani kvaldy.
Reagovat
skott
Nejsou tady bohuzel vsechny vysledky, tak bych jen zminil, ze po roce je opet krucek od hlavni souteze Laura Robson a jsem opravdu velmi zvedavy na to, jak se se stejnou situaci vyrovna tentokrat.Loni se pro ni jeji duel s Evou Hrdinovou zmenil doslova v nocni muru.Kvuli desti preruseny zapas, ktery zacinala mit pod kontrolou a vedla jiz pohodlne 4-0 ve tretim, podavala na vitezstvi pri 6-5, aby nakonec prohrala tesne v tie-breaku.Dohromady tenkrat udelala take neskutecnych 22 dvojchyb a jen v samotnem poslednim setu jich kvuli nervozite dala 13...Dnes je Laura o rok starsi i zkusenejsi, tak doufam, ze si poradi lepe a konecne se kvalifikuje vlastnimi silami na GS i mimo Wimbledon.Jeji cast pavouka byla zdaleka nejtezsi, hned na zacatek si musela poradit s nasazenou dvojkou Jelenou Dokic, ktera drzela snuru 15 utkani bez porazky, potom ji cekala vzdy nebezpecna Vesna Manasieva a nakonec Llagostera Vives, ktera ma uz nekolik mesicu vybornou formu a prohrava jen s mnohem vysse postavenymi tenistkami...Pokud se Laure poadari postoupit bude to ohromny uspech a dukaz toho, ze je zas o neco silnejsi.Preci jen je neco jineho dostat volnou kartu do souteze a zahrat si bez tlaku proti Jankovic doma v All England Clubu nebo si misto tezce vybojovat...
Takze good luck Laure a samozrejme i dalsim oblibenkynim Sase Panove a Evgenii Rodine:)
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda Zuzko!!...zápas jsem včera sledoval sice jen v textové podobě, ale i tak to byly pořádné nervy. Zaplaťpánbůh, že jsi vyhrála ten první set, ve kterém jsi po většinu setu prohrávala. Ten třetí set už byla loterie..
Jinak škoda, že vypadla Kristýna Plíšková, los na 3. kolo měla poměrně příznivý a hratelný, ale i tak jsou to pro ni zkušenosti k nezaplacení!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist