Kvalifikant Jan Hájek v Ostravě ovládl dvouhru i čtyřhru

3. 5. 2009, 13:57
Aktuality 1
Český tenista Jan Hájek vyhrál tenisový turnaj Prosperita Open v Ostravě, když do soutěže vstoupil už v kvalifikaci. Úspěch navíc podtrhl triumfem ve čtyřhře, ve které hrál společně s Robinem Vikem.
Profily hráčů
Jan Hájek (prosperitaopen.cz)

Až 368. hráč světového žebříčku Jan Hájek v Ostravě nejprve prošel kvalifikací a následně vyřadil Němce Mayera a Brazilce Mella. V pátek si ve třech setech poradil s Baghdatisovým přemožitelem Kubotem i třetím nasazeným Belgičanem Darcisem, přestože od obou dostal kanára.

Pětadvacetiletý rodák z Olomouce tak postoupil do svého sedmého challengerového finále, v němž narazil podruhé v kariéře na Chorvata Ivana Dodiga, který soutěž zahájil rovněž v kvalifikaci a ve čtvrtfinále vyřadil obhájce titulu Vaňka.

Hájek našel i ve druhém vzájemném střetnutí na chorvatského soupeře recept. V prvním setu za stavu 5-4 ještě jedinkrát v zápase ztratil servis, z následných devití gamů ale získal hned osm a mohl slavit svůj pátý titul. Všechny získal na antuce od roku 2006, dnes hrál ve finále po dvou letecha. Za dnešní triumf získal prémii 6150 eur (asi 164 tisíc korun) a 75 bodů do světového žebříčku.

Poražený Dodig získal svůj jediný challengerový titul letos v hale v Sarajevu. Na okruhu ATP se představil pouze dvakrát, letos ale při druhé účasti postoupil v Záhřebu až do čtvrtfinále, když vyřadil Andrejeva a Gulbise.

Hájkovi se v Ostravě povedlo získat také titul ve čtyřhře, když splečně s krajanem Robinem Vikem ve finále porazili slovenské duo Horečný/Jančí 6-2 6-4

- CHALLENGER OSTRAVA (Česko, antuka, 50.000 dolarů) -
nedělní výsledky (03. 05. 2009)

Dvouhra - finále:
J. Hájek (ČR) - Dodig (Chorv.) 7-5 6-1

Čtyřhra - finále:
Hájek/Vik (ČR) - Horečný/Jančí (SR) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
a.magerova
Jooo super.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist