Kvalifikant Kližan v Mnichově udolal bývalého šampiona Južného

1. 5. 2014, 09:26
Aktuality 12
ATP MNICHOV - Turnaj v Mnichově přišel o dalšího bývalého šampiona. Po Davyděnkovi a Kohlschreiberovi se ze soutěže poroučel také třetí nasazený Rus Michajl Južnyj, který potvrdil bídnou formu a prohrál s až 111. hráčem světa Slovákem Martinem Kližanem.
Martin Kližan

Martin Kližan byl loni v březnu 26. hráčem světa, vinou špatných výsledků však po půl roce vypadl z Top 100. Letos se do ní už dvakrát vrátil, ale aktuálně mu patří 111. místo. V Mnichově tak musel začít už v kvalifikaci, vyhrál však již pět zápasů v řadě a do elitní stovky by se podle všeho měl znovu vrátit.

Čtyřiadvacetiletý Slovák si ve druhém kole vyšlápl i na šampiona z roku 2010 Michajla Južného, kterého i ve druhém vzájemném střetnutí zdolal po třísetové bitvě. V Mnichově Kližan zvítězil nad třetím nasazeným Rusem po 2 hodinách a 50 minutách 6-7 6-2 7-6 a podruhé v sezoně postoupil do čtvrtfinále.

Světová sedmnáctka Južnyj letos vyhrál pouhé tři zápasy. Naposledy v únoru v Dubaji, kde kvůli nemoci nenastoupil ke čtvrtfinále proti Djokovičovi a měsíc a půl pak nehrál. Na antuce zatím jen prohrává: v Monte Carlu nestačil na Seppiho, v Bukurešti na Haaseho a nyni na Kližana.

Bratislavský rodák Kližan se o první semifinále více než roce utká s Denisem Istominem, s nímž loni v Brisbane uhrál jen tři gamy. Uzbecký tenista, který v prvním kole vyřadil dvojnásobného vítěze turnaje a loňského finalistu Kohlschreibera, v Mnichově zvládl i druhý třísetový zápas.

S Australanem Marinkem Matosevicem, který si na antuce zahrál své jediné čtvrtfinále před dvěma lety právě v Mnichově, v prvním setu nevyužil dva setboly a v tie-breaku dějství ztratil. Pak se mu podařilo hladce vyrovnat, v rozhodujícím setu ale musel odvrátit celkem čtyři brejkboly, než se za stavu 6-5 dostal k šancím na returnu. Vypracoval si dva mečboly druhý proměnil a zvítězil 6-7 6-2 7-5.

"Jsem velmi šťastný, že jsem tu vyhrál už dvě kola. Obzvlášť na antuce to pro mě hodně znamená. Hraju na ní rád, ale můj oblíbený povrch to není. Už teď je to pro mě dobrý výsledek, ale i ve čtvrtfinále se budu snažit předvést to nejlepší," řekl Istomin.

V turnaji zatím zůstávají všichni čtyři kvalifikanti, neboť mezi osmičku nejlepších postoupil i domácí Jan-Lennard Stuff. Německý tenista porazil dvakrát 6-3 Sergeje Stachovského z Ukrajiny a bez ztráty setu postoupil podruhé v kariéře do čtvrtfinále.

O vyrovnání svého maxima, které si vytvořil letos v hale v Marseille, se utká s vítězem duelu Melzera s Berankisem. Jejich souboj byl za stavu 2-2 ve třetím setu přerušen kvůli tmě a dohrávat se bude ve čtvrtek.

Naopak ze čtyř bývalých vítězů BMW Open je ve hře už jen Tommy Haas. Obhájce titulu a nasazenou dvojku ale vstup do turnaje teprve čeká, v prvním zápase po měsíci a půl se utká s Kolubijcem Fallou.

- ATP 250 MNICHOV -
(Německo, antuka, 485.760 eur)
středeční výsledky (30. 04. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kližan (SR) - Južnyj (3-Rus.) 6-7(5) 6-2 7-6(2)
Istomin (Uzb.) - Matosevic (Austr.) 6-7(6) 6-3 7-5
Struff (Něm.) - Stachovskij (Ukr.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Fandina
Mám radost, že Tommy Haas porazil Fallu a doufám, že se mu zase bude dařit. Go Tommy go go!
Reagovat
Fandina
Martin dobře. Pořád tuším, že v něm cosi dřímá a tohle je zase dobrá zpráva. Kližko pome!
Reagovat
smazaný uživatel
19 stupňů východně: Astra 1N
BR HD - frekvence 11582 MHz, symbolrate 22000, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 2/3

nebo v DVB-S
Bayerisches FS - frekvence 11836 MHz, symbolrate 27500, polarizace H

podle EPG přenos jen do 15:45
pátek a sobota 13:00 - 15:30 a finále v neděli od 12:45
Reagovat
Fandina
Díky za info. BR mám naladěno, tak na to kouknu. Super.
Reagovat
smazaný uživatel
Jedno utkání denně vysílají snad už od úterý, měl jsem to napsal dřív. Překvapil mě přenos ne v HD a navíc ještě v slabším nic moc SD, to je u Němců neobvyklé, obrazová kvalita jejich nekódované veřejnoprávní TV je jinak velmi nadprůměrná.

Dál jsem zapomněl dodat, že program Bayerisches Fernsehen v SD lze na vhodně položených místech západních, jižních a středních Čech koukat i přes anténu pozemního DVB-T. Z vysílače Hoher Bogen, který má nejlepší pokrytí našeho území, jde na poměrně snadno přijímatelném kanálu 28 (vertikální polarizace).
Reagovat
smazaný uživatel
jednoznačně jsem včera fandil Mišáčkovi, ale byl to fantastický zápasa a Kližan si vyhrát zasloužil :) hrál neuvěřitelně agresivně a navíc přesně, fakt skvělý výkon..chtěl jsem se zeptat, je to pravda, že Dejf Ferrer vykouří krabičku cigaret denně? :D
Reagovat
smazaný uživatel
ano Ferrer kuri jak blazen
Reagovat
r.Fever
Nie, už prestal.
Reagovat
smazaný uživatel
nefajci uz, to iba taki zaostalci ako cico co nemaju ziadny prehlad si to stale mysli, Ferrer uz robil aj protifajciarsku reklamu lebo uspesne prestal
Reagovat
smazaný uživatel
Namyslenec bratislavsky
Reagovat
r.Fever
máš nejaký komplexík z Bratislavy ? to je také slovenské :)
Reagovat
smazaný uživatel
nooo ani nie ale ked do toho priratam toho Kližka tak sa mi nožik vo vrecku otvara:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist