Kvitová: Cítím dobrou energii. Snad se to v budoucnu projeví

28. 1. 2020, 17:11
Aktuality 23
Petra Kvitová doufá, že na Australian Open ukázala drobná zlepšení, která se projeví v budoucnu. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu odehrála strhující set ve čtvrtfinále s domácí favoritkou Ashleigh Bartyovou a světové jedničce podlehla 6-7 2-6.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Kvitová neobhájila v Melbourne loňské finále a v žebříčku možná vypadne ze světové desítky. Přesto opouští úvodní grandslam sezony pozitivně naladěná. "Cítím novou energii. Jsem ráda, že se v drobnostech zlepšuju, což je pro mě dost důležité. Doufám, že se to v budoucnosti projeví," uvedla devětadvacetiletá tenistka na tiskové konferenci.

"Samozřejmě jsem zklamaná z prohry ve čtvrtfinále. Ale celkově je hezké dojít do grandslamového čtvrtfinále," hodnotila Kvitová.

Utkání s Bartyovou nabídlo skvělé představení v prvním setu. "Byla to pořádná bitva," uvedla Kvitová. Jako první získala brejk, o který vzápětí přišla.

Rozhodl až tie-break. Kvitová v něm vedla 3-2 a následnou výměnu o dvaceti úderech prohrála, i když Australanku tlačila. "Udělala jsem všechno správně. Trefovala jsem lajny a nevím, jak to vždy vrátila," divila se svěřenkyně Jiřího Vaňka.

V tie-breaku si vypracovala i setbol, ale neuspěla a po nevynucené chybě o set přišla. "Dost mě to štvalo, ale proti mě stála světová jednička a dokazuje, že je právem nejlepší na světě a pořád se zlepšuje," ocenila Bartyovou.

Ve druhém setu už Kvitová nestačila. Třikrát si prohrála servis. "Nepodávala jsem moc dobře. Ona to dobře četla, ale měla jsem podávat lépe," uvedla. Po zápase si trošku vyčítala, že měla chodit častěji k síti. "Což není jednoduché, protože hraje dlouhé míče, i tak jsem ale mohla jít pro pár volejů," uvažovala.

Stejně jako loni se Kvitová vydá na další turnaj do Ruska a bude hrát od 10. února v Petrohradu. Pak má v plánu Dauhá a v březnu Indian Wells a Miami.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
Holahej
Petra..., těší se už na AO v příštím roce..., tak Petro, vezmi si od Ash aspoň trochu herní chytrosti..., fandím!

I gave it everything and it wasn't quite enough. I don't enjoy losing, but if I could lose to anyone here in Australia I'm glad it was Ash.

Best of luck to you my friend /emotikon/

And to Australia, thanks for another beautiful stay. I can't wait to come back next year/emotikony/
Reagovat
FulnekUltras
proti tomu by však byli bezmocní i největší právníci naší historie - JUDr. Husák a JUDr. Držka... ;-)

https://sport.aktualne.cz/tenis/poradatele-poslali-kvitovou-do-pekla-za-slunce-se-mi-hraje-l/
Reagovat
Fandina
škoda, že to nevyšlo, Barty byla lepší. A držím palce do Petrohradu. Hlavně přeji zdraví a pak se uvidí. Pojď!!!
Reagovat
FulnekUltras
Nemá smysl fňukat, natožpak Petru "odborně" shazovat nebo dokonce odepisovat. Odehrála jeden ze svých lepších GS turnajů v kariéře - a vzhledem ke zdravotnímu stavu, který ji srážel po většinu uplynulého roku, tvrdím, že fakticky jeden z vůbec nejlepších. Vyřadila ji současná No.1, hráčka komplexní, všestranně fyzicky vybavená, a bez obalu řečeno dvacetiprocentní chlap (a přesto měla Maggie Court včera určitě aspoň trochu radost ;-). Navíc v podmínkách, které domácí organizátoři ušili přesně na míru dosažení úspěchu (což sf AO jistě bude ;-). Příště ale nastane zase jiný scénář. Podstatné je, že Peťa na nejvyšší mety pořád má - a pevně věřím, že to ještě jednou taky potvrdí. Tohle prostě nejsou gaučové fazulky, ale jeden z nejrozšířenějších a nejlépe honorovaných sportů této planety. Važme si toho, co v něm Petra opakovaně dokazuje.
Reagovat
Drzymalski
Petra co do razance úderů nemá v ženském tenisu konkurenci. Na svůj bum bum styl má i docela šikovné zápěstí kterým dokáže zkracovat hru i pálit úhly ven z kurtu. Hlavní problém je u ní v hlavě a v soustředění. Je permanentně očima přilepená na svou loži kde hledá povzbuzení pochvalu. To sice dělá skoro každý ale málokdo je na tom tak závislý jako Petra. A to protivné ječení po vyhrané výměně...navíc bývá pravidlem že následující výměnu po Póóóóójď! zkoní... Pokud bude ready na každém dalším GS bude stejně zase patřit k favoritkám. I když nevěřím, že je schopná a ochotná své chyby odstranit.
Reagovat
FulnekUltras
Petra je holt na současnou WTA pořád ještě trochu moc ženská, no... ;-) Faktem je, že od začátku druhého setu nechávala komentátorům zbytečně moc používat výrazy jako "frustrejšn" a "bodylengvič". Tohle je docela důležitá "drobnost", na které se dá slušně popracovat i ve třiceti. Jak říkám, ušáci jsou pěkná pakáž, ale zrovna tohle bychom si od nich vzít rozhodně měli. ;-)
Reagovat
darek.vrana
Petry největší problém je hlava. Ale nemyslím to tak, že neunáší vypjaté chvíle jako třeba Jirka Veselý, spíš naopak. Ona je potřebuje, aby hrála dobře. Neumí ale udržet koncentraci po celý zápas. Třeba Nadal hraje každý míč, jako by to byl mečbol. Ale Petra? Dneska vybojuje brejk, je na koni, Barty zakřiknutá a místo aby ji zadupala do země, tak přijdou dvě čisté hry za sebou, kdy nezahraje balón a udělá dvě nebo tři dvojchyby. A tak je to s ní vždycky. Po těsně vyhraném setu se skoro dá sázet na to, že jí hned uteče začátek druhého apod.
Reagovat
Nola
Petra hlavne hrala servis presne na raketu Ash, Ash stale cakala v rohu, kam posielaju servis lavaci, stale som si v duchu hovorila, posli jej to na stred, ked vidis, kde stoji na returne, takticky nezvladnute, ale co ja viem, mne to tak prislo
Reagovat
Jan
Co je to platné, když zase vypadla. Počítám další GS budou to samé jak u PK, tak u KP.
Reagovat
EllNino
díky, nemusíme se dívat, když víme, jak to dopadne :)
Reagovat
Jan
Vyjímka se stát může. Proto je vhodné to sledovat :)
Reagovat
PetaM
Na GS vždy vypadne 127 hraček :) Takže 127 stejných výmluv. Hrůza. Měly by si vymyslet něco originálnějšího ...
Reagovat
Grape
:D
Reagovat
miros
Přesně tak, její styl se mi líbí, ale někdy opravdu do toho bezhlavě buší, místo aby trochu u toho myslela. Dneska obrovska škoda, klidně Bárty mohla dát. Vždyť na začátku mohla klidně vést 3:0,opet nesmyslné podávala a ztratila svoje podání. Je to fakt škoda, protože tímto stylem prohrála zbytečně plno důležitych zápasů. Měla by se zaměřit na hlavu, tam to je ještě špatně nastavený.
Reagovat
LukasH
Vůbec bych neřekl, že je to u Petry o hlavě. Naopak se mi zdá, že jí občas neposlouchá tělo. Nepodává tak, jak by chtěla, obzvlášť když hraje třeba ve vedru. A s Barty si nemůže přehazovat. Loni jí porazila právě tím, že na ní hrála hodně agresivně, což teď nevyšlo a ještě představa hrát dlouhý výměny v tom vedru.
Podle mě Petra udělala fakt velkej pokrok. Nejvíc se mi líbila loni na antuce než se zranila. A jestli zůstane zdravá, tak se určitě ještě zlepší.
Reagovat
FulnekUltras
hlavně výsledkově, což klasický čecháčkovský "fanda" jistě ocení ;-)
Reagovat
Fandina
Přesně. O hlavě to u Petry dávno není. A ani není žádný důvod, proč by mělo jít. Není to prvnička. A to jak hraje se odvíjí vyloženě od toho, jak je na tom tenisově.
Reagovat
tommr
na AO sice Petra potvrdila nasazení, ale vzhledem k příznivýmu losu se dalo dojít dál. Barty byla dneska k poražení, ale to by do toho při BB nesměla Petra bušit jak šílená. Minimálně třikrát dneska zahodila brejkbol když slabý druhý podání soupeřky bezhlavě napálila do metrovýho outu ...
Nezbývá než doufat, že se ty zlepšení o kterých Petra mluví projeví co nejdřív - pokud možno už v tom Petrohradu kde se bude hrát v pro ní ideálních podmínkách ...
Reagovat
Jan
Je škoda, že už tam zbyly hráčky, které mohla porazit. Včetně Bartyové.
Reagovat
EllNino
mohla, ale rozhodně neměla nic garantované :) v druhé půlce Mugu, Halep, s Kontaveit má taky často problémy, totéž s Nasťou :)

a v semifinále Sonya, která je mladá a dravá :)
Reagovat
paddy
světová jednička většinou nebývá překážkou :)
Reagovat
pepin
Naprostý souhlas, Bárty nehrála nic světoborného, ale byla trpělivá. Myslím si, že těch brejků zahodila Petra daleko víc, třeba ten u setbolu, kdy místo aby lehký servis rozehrála do kurtu tak ve snaze set ukončit to vyhodila za lajnu. A ještě jedna podstatná věc. Kdo se dnes díval na Halepku tak přesně viděl a musel ocenit její chytrý přístup při prvním podání a vlastně uvedení míče do hry. Jaký rozdíl s Petrou se kterou se to podání v podstatě dobře čitelné táhne již celá léta.
Reagovat
FulnekUltras
uspěchané returny za BL jsou v dnešním stále tvrdším ženském tenisu už evergreenem - umět ovládat sílu, to nakonec dělá skutečné šampionky

s tím servisem je to u Peti teď asi trochu horší - obecně strašlivě psychická věc, proto si často tak málo troufá měnit zažitý rytmus ze zatáčky na téčko - a navíc dlouhodobé problémy s rukou, které se s plným zatížením na servu moc neprotínají

věřím, že když Peťa udrží nynější trend, odhodlání a motivaci, na třetí GS pořád bohatě má - jen žádnou paniku, soudruzi ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist