Kvitová: Co potřebuju zlepšit? Všechno

10. 5. 2011, 15:22
Aktuality 8
Vyhrála letos tři turnaje a od pondělí je světovou desítkou. Mohlo by se proto říct, že Petra Kvitová je hotovou hráčkou, která umí všechno, ale pravda to zdaleka není. Sama česká hvězda si myslí, že potřebuje zlepšit většinu aspektů své hry.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Kvitová v neděli ovládla turnaj v Madridu a dnes přijela do pražské Stromovky, kde se na akci ITF Sparta Prague Open představí poprvé jako světová desítka. Dostala deset růží a na tiskové konferenci otázku, jaké tři věci by chtěla zlepšit. "Servis, fyzičku, forhend, bekhend, volej... všechno," vypočítala.

Vedle ní sedící trenér David Kotyza pokýval hlavou a souhlasil s podáním a kondicí. "Neříkám, že to je slabina, ale zlepšit to potřeba je. A taky pracujeme na stabilitě, aby to v utkání tolik nekolísalo, i když se to hodně zlepšilo," řekl kouč.

V Praze nejlepší česká hráčka zopakovala, že desítka v žebříčku WTA je pro ni pouze číslem. Dokonce se sama na žebříček ani nepodívala. "Uvědomila jsem si, že jsem desátá na světě, ale to je tak všechno," podotkla Kvitová s lehkým úsměvem. "Přišlo to plynule, a kdybych nad tím přemýšlela, tak je to jako splněný sen," doplnila.

Fedcupová reprezentantka zároveň doufala, že nadále zůstane sama sebou a raketový vstup mezi elitu z ní neudělá nafoukanou hvězdu. "A kdyby se náhodou něco dělo, tak mě David zase vrátí zpátky," uvedla Kvitová.

Kondice dobrá, hlava jakžtakž funguje
Skvělé čtyři měsíce a tituly v Brisbane, Paříži a Madridu připisuje Kvitová tomu, že není zraněná, a dobré kondiční přípravě před sezonou. Tu absolvovala v Tatrách a rozehrála se při extralize v Prostějově. "Hlava taky jakžtakž funguje, a když se to sečte, tak to je všechno," shrnula tenistka.

Na kurtu nejvíce zlepšila servis, kterým si mnohem více pomáhá. "Vše jde ruku v ruce s kondicí. Může si postoupit do kurtu a dostává soupeřky pod tlak," přidal Kotyza. S hráčkou chtějí zlepšit i přechod k síti a voleje. "Abych mohla ukončovat míče snadněji a pomáhat si," řekla Kvitová.

Musí počítat s tím, že jako světová desítka se stane z lovce lovnou zvěří. Soupeřky se na ni budou chtít vytáhnout. "Musím se na to připravit, ale nemá cenu o tom přemýšlet," prohlásila Kvitová.

Na kurtu působí sebevědomě, ale podle svých slov si neuvědomuje, že by si věřila víc než jindy. "Když porazíte dobré hráčky, tak o sobě tolik nepochybujete. Ale nemůžu si říci, vyhrála jsem Madrid, teď vyhraju všechno ostatní," uvedla.

Otázkou je, jestli už je Kvitová připravená vyhrát grandslamový turnaj. To naposledy z českých tenistek dokázala Jana Novotná ve Wimbledonu 1998. "Připravená?" zopakovala si pro sebe Kvitová a zasmála se. "Jestli jsem připravená, to uvidíme v příštích měsících. Možná. Je to top turnaj a velkou roli hrají nervy," dodala. První šanci bude mít na French Open a pak ve Wimbledonu, kde obhajuje semifinále.

Petra Kvitová nevyhlašuje do světa ani touhu stát se světovou jedničkou. Přitom odborníci se shodli, že na tenisový Olymp může vystoupat. "Slova to jsou pěkná, ale záleží na mně a na trenérovi, jak vydržím zdravotně. Nedělám tenis, abych byla jedničkou, ale abych se zlepšovala krok od kroku a uvidíme, jestli se ta slova potvrdí, nebo ne," řekla.

Šanci vidět světovou desítku v akci mají čeští fanoušci tento týden ve Stromovce na Spartě. Hrát bude ve středu od 14:00 proti Britce Anne Keothavongové. "Necítím nic zvláštního. Jsem stejná hráčka, co jsem byla, a doufám, že na turnaji vydržím co nejdéle," řekla Kvitová, která bydlí v jednom z nejlepších hotelů v Praze. Jako všechny hráčky má k dispozici auto a stará se o ni fedcupový fyzioterapeut Pavel Kovač.

pva, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Velká škoda že Lucka nenastoupí,asi ví co dělá.Petra si snad dobře zatrénuje a věřím že letos grandslam vyhraje,nejlépe v Paříži,vždyť ona už má na jakoukoliv hráčku.Kristýna potvrdila že přechod z juniorek bude těžko zvládat,nevěřím že z ní někdy bude dobrá hráčka.Na Petru jsem taky zvědavý,ale asi čtvrfinále nedá,rád bych se však pletl.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by Petra Cetkovská nemohla dát čtvrtfinále? Ve druhém kole narazí buď na Evu Birnerovou nebo Madison Brengle, obě jsou k poražení.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak dnes mě potěšila Petra Cetkovská, neboť vyřadila osmou nasazenou Ondrráškovou vtipným skore 6:0, 4:6, 6:0. Doufám, že projde do čtvrtfinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Sympatický přístup, zejména odpověď na otázku, co vše potřebuje zlepšit.
Reagovat
smazaný uživatel
nevíte někdo kolik bodu by petra dostala kdyby vyhrala ten turnaj v Praze díky moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že 140 bodů. Viz zde: http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Rankings_Stats/howitworks.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
At ji vydrží forma a hlaně potřebný sebevědomí. Snad se na ni zmáknu podívat v týdnu! Petro jen tak dál!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Výsledek z ITF turnaje se ale nemůže dostat (ani v případě zisku titulu) mezi 16 počítaných turnajů pro Race žebříček, který je rozhodující pro účast na Turnaji mistryň.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist