Kvitová druhou výhru nepřidala a v Torontu končí

11. 8. 2011, 21:01
Aktuality 50
WTA TORONTO - Pokud jste se triumfem Petry Kvitové ve Wimbledonu namlsali a čekali příval dalších titulů, tak se minimálně tento týden nedočkáte. Přehnaný optimismus vzal za své v Torontu, se kterým se česká jednička loučí už po svém druhém vystoupení, navíc drtivou porážkou od Petkovicové.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Po loňském semifinále ve Wimbledonu vypadla na následných pěti turnajích v řadě v 1. kole. Fanoušci Petry Kvitové nyní doufají, že se rok stará krize nebude opakovat. Zatím jim ale česká tenistka příliš důvodů k radosti nedala. 

Po parádním představení ve Wimbledonu, kde triumfovala, si více jak měsíc léčila bolavý stehenní sval a nabírala nové síly ve Vysokých Tatrách. Na prvním turnaji po návratu na kurty sice svůj úvodní zápas s drobnými problémy zvládla, ve druhém už ale jednoznačně prohrála. S Andreou Petkovicovou, od které ji v žebříčku dělí pouhé tři místa, uhrála jenom tři gamy a za 73 minut podlehla snadno 1-6 2-6. 

Jednadvacetiletá Kvitová se proti o dva a půl roku starší Němce trápila především na podání, při němž čelila 10 brejkbolům, z nichž čtyři nedokázala odvrátit. Sama soupeřce servis nesebrala ani jednou a také vinou spousty nevynucených chyb nemohlo následovat nic jiného, než drtivá porážka. 

"Včera to byl pro mě špatný zápas, nehrála jsem vůbec dobře. Dnes znovu hodně foukalo a moje hra nebyla dobrá. Udělala jsem hodně, opravdu hodně chyb z forhendu," hodnotila své vystoupení v Torontu Kvitová. "Po Wimbledonu jsem se vrátila domů a vzala si dva týdny volna. Pak jsem měla fyzickou přípravu v horách na Slovensku, tenis byl pak na programu 12 až 14 dní. Na turnaj jsem byla připravená, ale potřebuju zase odehrát více zápasů."

"Čekala jsem hodně těžký zápas, ale podmínky byly náročné a ona (Kvitová) dlouho nehrála. Vím, jaký to je pocit hrát první dva zápasy poté, co se vrátit po jednom nebo dvou měsících bez tenisu. A také jsem měla výhodu, že jsem na tomto povrchu hrála minulý týden v Carlsbadu, byla jsem na to připravená," hodnotila své vítězství Petkovicová.

Česká jednička se s Petkovicovou na okruhu WTA utkala pošesté v kariéře a potřetí prohrála. Obě tenistky na sebe můžou narazit i v únorovém prvním kole Fed Cupu, v kterém se Česko utká s Německem.

Sedmá hráčka světa Kvitová má šanci během léta zaútočit na post světové dvojky, po Torontu si ale situaci pořádně komplikuje. Nicméně na posun v žebříčku může stále velmi reálně pomýšlet, nesmí však zopakovat loňskou černou sérii.

Čerstvá světová desítka Petkovicová se ve čtvrtfinále utká s Agnieszkou Radwaňskou, jež si po týdnu opět poradila se světovou trojkou Zvonarevovou.

- WTA PREMIER 5 TORONTO (Kanada, tv. povrch, 2.050.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (11. 08. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Petkovicová (11-Něm.) - Kvitová (7-ČR) 6-1 6-2
Stosurová (10-Austr.) - Li Na (6-Čína) 6-2 6-4
Azarenková (4-Běl.) - Martínezová (Šp.) 6-1 6-2
Vinciová (It.) - Ivanovičová (Srb.) 7-6(3) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

50
Přidat komentář
frufru77
Tato Italka se mi tenisově ještě před pár měsíci "líbila" herně ještě méně než Sara Errani, a to je co říci.... A nestačím se divit - Wozniackou i Ivanovičovou dala naprosto v klidu - ano, "Wozňaky" není podle mě top hráčka a ani nebude, ale je světovou jedničkou, ha ha:)) a Ana rovněž už není zdaleka tak nebezpečná - ale zápas s Dánkou jsem viděl celý a 2. set byla ukázka, jak lze soustředěnou a trpělivou hrou otočit nepříznivý vývoj. A dalo se na to dívat, nebylo to ze strany Roberty žádné pinkání - pestrá hra, změny rytmu, kraťasy, loby, smeče... opravdu dobrý výkon. Proti Stosurové není bez šance...
Reagovat
frufru77
Klobouk dolů před Galinou, takové chrastítko a hraje parádní tenis....
Reagovat
smazaný uživatel
Hodne krute.ale proste dnes to neslo.hrala opravdu bez emoci, hecovani.Proste proti ni stala dnes lepsi hracka po vsech hernich strankach. K rozebrani s trenerem a jede se dal. Pokud to nebude trvat dlouho, tak se zas tolik toho nedeje.
Reagovat
smazaný uživatel
asi nam neco uniklo - hvezdy se pomalu do jedne vyparily, mozna je nekde mnohem lepsi "mejdan".........
Reagovat
smazaný uživatel
a Serenu očividně nepozvaly :)
Reagovat
smazaný uživatel
..trha partu, ptz to tam moc "zere" ;-))

A ted vazne, preju Lucce pevnou ruku, chladnou hlavu, trpelivost, odvahu a ranec stesti!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Galina hrala opravdu dobře. A to řikam jako velký fanoušek Marii. Maria se mi zdá že neni uplně v pohodě.První servis pomalu netrefovala, na duležité míčky(např. 4:2 a 40:15 ve druhém setu nalitý míček u sítě a ona ho dala do autu a toto se opakovalo mnohokrat, no prostě jí nefungovali voleje s napřahem.)A poprví v životě jsem jí viděl flaknout raketou.No doufam že na Cinci a NY bude už připravena v good formě.Ale nic to nemění na tom že Galina hrala dobře...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Toronto se můžeme přejmenovat na pohřebiště elitních tenistek. Znonarevová prohrála první set a může se připojit k té enklávě. Petra opravdu nemusí být smutná, příští turnaj dá aspoň čtvrtfinále.
Reagovat
freeteepek
Tak po Šarapce vypadla i Zvonareva! Z tenistek před Petrou v pavouku zůstávají už jen Li a Azarenka. Petra sice utrpěla debakl, ale neměla to vůbec jednoduchý. Prohrála s 11.hráčkou světa narozdíl třeba od Šarapky nebo Bartoli, které porazila 135.Voskobojeva! Petře určitě nehrála do karet nerozehranost po měsíční pauze a povětrnostní podmínky. V tomhle počasí by bylo potřeba změkčit hru, což Petra neumí. Nepodržel jí tentokrát ani skvělý servis.Jakmile se soupeřka po rozpačitém začátku rozjela,výborně četla Petřinu hru.Dobře se znají.Podle statistiky mělo být utkání vyrovnané,až na ty nevynucený chyby.Kdyby Petra hned na začátku prolomila její podání,hrálo by se jí při stavu 2:0 určitě líp a zbytek zápasu by vypadal jinak...Pokud Petra uspěje v Cincinaty a především v NY,má reálnou šanci se ještě letos posunout v žebříčku o pár míst výš.Vždyť Clisters už je zase zraněná a to se ještě nestačila pořádně rozehrát a přitom už za 14 dní má na US Open ohajovat titul!
Reagovat
smazaný uživatel
Lina už taky vypadla.
Reagovat
frufru77
Rok nehrála pro zranění, proto se v žebříčku tak propadla...
Reagovat
skott
tak smekam pred Galinou, na druhy pokus uz to zvladla doservirovat.Alinka s ni dela doopravdy divy, behem Wimbledonu jsem ji videl nekolikrat nazivo a uz tam jsem si rikal, ze jeji uroven je nekde na urovni tricitky, ted bych smele tuhle hranici jeste o neco posunul.Krasa!
Reagovat
EllNino
nu asi jo nu
Reagovat
smazaný uživatel
aaa marfuša z kola ven
Reagovat
smazaný uživatel
ale stejně ta Voskoboeva je podle mě hráčka, který se povede jeden turnaj a to bude asi všechno
Reagovat
skott
po prvnim super setu bohuzel uz jen pretahovna a valka nervu.A Alves na umpiru tomu taky moc nepridava.
Reagovat
EllNino
Alves je ta co byla na umpiru pri utkani Williamsky a Capriato na US Open ???
Reagovat
skott
jj, ale nedalo mi to nezminit, protoze vcera jsem videl pri utkani Djokovic/Kolja Layhaniho jak opravuje doslova milimetrovy out a nekolik dalsich tesnych micu, zatimco dneska Alves nevidi ani jasne eso Galiny tesne pred ni na care pod umiparem.Ona je tam dolsova k ho.nu uplne kazdy zapas.
Reagovat
EllNino
nu v tom památném zápase měla Serena bekhend po lajně snad 20 cm do kurtu a vona zahlasila aut, tam bych ji okamzite zastavil cinnost a uz by se tam neobjevila,...:(
Reagovat
skott
no, ja uz ji par roku podeziram, ze asi s nekym vlivnym spi:-)
Reagovat
frufru77
Není to tragédie, Petra přes měsíc nehrála a navíc Andy není žádná "houska".
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Petra dneska hrála docela špatně a taky byla dost negativní při hře, vůbec se nehecovala atd. bylo na ní vidět že jí to moc nebaví, na druhou stranu dobrý proto aby si nemyslela že ted vyhraje všechno a tak aspon vidí že je potřeba na sobě pracovat. Naštěstí jí tahle prohra až zas tak vadit nemusí i díky tomu že většina favoritek už dohrála a myslim že Šarapovová to dneska bude mít s postupem taky dost těžký když jí vidim jak hraje
Reagovat
smazaný uživatel
jak to dneska vidíte se Šafářovou, já myslim že proti mužatce má docela šanci
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám že Lucka překvapí a ten babochlap dostane stopku.Já chápu,že každý neovlivní svůj zjev,ale proboha ona má prachy a stejně je schopná s tímhle vylézt před miliony lidí.Lucko,držím palce!
Reagovat
smazaný uživatel
nejhorší je když se oblíkne do toho svýho růžovýho převleku a nevezme si podprsenku, k tomu ten její hranatej obličej. Tu potkat v noci tak uteču rychlostí Bolta
Reagovat
EllNino
to si zabil, kámo :)
Reagovat
smazaný uživatel
No a ty pozápasový rozhovory,kde si upocená prohrabává tu svoji kštici,to se teprve zvedá žaludek.
Reagovat
EllNino
nu a ty si zabil ještě víc :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D tj :D
Reagovat
smazaný uživatel
Petra je nejlepší. Dnes neměla den. bylo vidět jak ji to nebaví.
Reagovat
neznalek
Sereně těžko bude někdo konkurovat. Jen jestli její forma negraduje o měsíc dřív.
Reagovat
EllNino
Bacha ale v semi byla Lisicki..ale to neva
Reagovat
smazaný uživatel
Holky jsem si popletl. Ale Petkovic byla 2x ve čtvrfinále grandslamu(AO, French Open)takže zase daleko jsem nebyl :)
Reagovat
EllNino
Navic neprohrala s hrackou z xtyho mista ale ze svetovou desitkou, a to neni zas tak strasny ne
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas, nemělo by se zapomínat, že Andrea je semifinalistkou wimbledonu takže tenis hrát umí.
.
Reagovat
skott
co ze je Petkovic?
Reagovat
skott
venovano vsem matematikum a expertum, kteri nejenze uz pocitali jestli se Petra dostane na druhe misto pred nebo po USO, ale i kdy bude svetova jednicka:-DD
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych to tak viděl,i když v případě Petry je mě to líto.Kritika asi není na místě,prohrála s hráčkou,která je v top10.Ale takový debakl,tak to je docela ostuda.A ti,co ji už viděli jako světovou dvojku tak musí hodně rychle tuhle utopii na nějaký čas pustit z hlavy.I když v ženském tenise je možné vše(viz.Wozniacki).
Reagovat
skott
Petra je hodne mlada, takze by nebylo fer vynaset je nejake prehnane soude, nicmene pro me neni hracka, ktera by nekdy mela byt stabilne na nejvyssi pricce zenskeho tenisu a tyden co tyden podavat nejlepsi vykony.Tomu zkratka neverim, ze dokaze.Dobre obranarky nebo hracky ktere maji obranu/utok vyvazene pro to maji daleko vetsi predpoklady v poslednich letech.Kdyz odectu Serenu tak uz pouze Maria a Dinara dokazaly alepson nejaky cas dominovat, nez je zradilo zdravi.Podobny trend je da se rict i u muzu.
Reagovat
freeteepek
Nemůžu s tebou souhlasit.Petra má nervy ze železa.Např.včera za stavu 3:4 čelila brejkbolu a 2.podáním dala eso.Dneska jí servis taky šel, ale nedokázala zabít celkem jednoduchý míče a soupeřce dala šanci se rozjet.Petra má kromě vysoký psychický odolnosti ještě schopnost neusnout na vavřínech a dál se zlepšovat.Potřebuje zpestřit svoji hru (viděli jste,jak dnes Voskobojeva ničila Šarapku stylem kraťas/lob?). Bude to ještě chvíli trvat, než se Petřin tenis ustálí na špičkové úrovni, ale schopnosti na to rozhodně má!
Reagovat
skott
Ale to neni o nervech nebo jejich povahovych vlastnostech, co mam na mysli.Ostatne s tim souhlasim, podobne veci jsem psal uz kdysi davno i ja, kdyz jeste Petra byla na okruhu nikdo.Jde mi ciste o to, ze si hracku jako ona na prvnim miste neumim predstavit.Ne v delsim casovem obdobi, jeji hra je az moc na riziko a prestoze neusnout na vavrinech je spravny termin pro ni, tak mi prijde preci jen trosku jina oproti prave Marii nebo Dinare, ktere jsem zminoval - flegmaticka.
Maria si vcera s Galiny kratasy rady moc nevedela (stejne jako uz pred ni Bartoli), ale pravda je, ze Galina mela casto hroznou kliku, kdyz vracela intuitivne i Marii dobehle udery na telo apod.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo, dlouhá a trnitá je cesta na vrchol.
Reagovat
EllNino
a Sharapka
Reagovat
smazaný uživatel
jo tu jsem zapomněl, ale třeba vypadne a já ji neuvedl správně :)
Reagovat
EllNino
Zatim by i mohla , voskoboeva hraje super...
Reagovat
EllNino
Jankovicová, Ivanovicová, Hantuchová,..
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby prohral Berdych,tak uz by tu bylo X komentaru ze nepatri do prvni 10tky a jak hraje hrozne.Dneska hrala Petra fakt otresne,jen doufam ze se nedostane pod nejakou deku jako minuly rok.Je videt ze ji ty dlouhy pauzy nesvedci..
Reagovat
smazaný uživatel
Hrozně hrála, ale to se stává, tak doufám, že to byl jen chvilkový výpadek. Mimo to Andrea zahrála fantasticky, ale měla účinný servis.Když vezmu i to, že už vypadly Kuznětsová, Woznická, Clistersová,Pavlučenková, Cibulková, Bartoliová, Lina, tak to zase taková tragédie není.
Reagovat
smazaný uživatel
a teď vypadla i Ivanovičová. takže turnaj je pohřebištěm top tenistek z té elity už zbyla jen Azarenková a Zvonarevová.
Reagovat
skott
a taky Williams, a taky Sharapova..:))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist