Kvitová druhou výhru po návratu nepřidala. Ve druhém kole podlehla Mattekové-Sandsové

31. 5. 2017, 13:19
Aktuality 218
FRENCH OPEN - Petra Kvitová druhou výhru po svém návratu na letošním French Open nepřidala. Nasazená patnáctka ve druhém kole podlehla ve dvou tie-breacích nejlepší deblistce světa Bethanii Mattekové-Sandsové a neobhájila tak loňské třetí kolo. Američanka proti Kvitové uspěla poprvé na třetí pokus a zároveň bude poprvé od roku 2013 bojovat o osmifinále. Její další soupeřkou bude Samantha Stosurová.
Profily hráčů
Petra Kvitová

S účastí Petry Kvitové na letošním French Open se moc nepočítalo. Českou tenistku v prosinci v jejím prostějovském bytě napadl neznámý pachatel a pořezal jí levou ruku, v níž drží raketu. Návrat lékaři odhadovali nejdříve ve druhé polovině roku.

Rekonvalescence však byla rychlejší, než se předpokládalo, a sedmadvacetiletá Češka tak stihla druhý grandslamový podnik sezony, kde obhajovala třetí kolo. Na kurty se po výborném výkonu proti Julii Boserupové vrátila vítězně a měla blízko k úspěšné obhajobě loňského výsledku.

Statistiky zápasu
Matteková-Sandsová - Kvitová
3 esa 4
2 dvojchyby 9
44% 1. podání do kurtu 72%
70% úsp. po 1. podání 68%
53% úsp. po 2. podání 26%
67% úspěšnost na síti 44%
30 vítězné míče 34
15 nevynucené chyby 25
4/6 brejkboly 4/14
čas 2:06

Dnes čekala Kvitovou nejlepší deblistka světa Bethanie Matteková-Sandsová. Favoritkou byla po předvedeném výkonu v prvním kole Kvitová. Američanka navíc nijak oslnivé výsledky letos neměla, tedy až na postup do osmifinále v Miami.

Na antuce vyhrála dvě utkání v řadě poprvé na French Open, když prošla tříkolovou kvalifikací a v prvním kole vyřadila Jevgeniji Rodinovou. Dnes se ale dokázala vyhecovat a předvést skvělý tenis.

Češku favorizovala také vzájemná bilance. S Mattekovou-Sandsovou totiž v předchozích třech duelech včetně toho v Hopman Cupu neprohrála jediný set. Na turnajích se ovšem naposledy střetly před šesti lety v hale v Paříži a dnes bylo vše jinak.

O vítězce úvodní sady musel rozhodnout tie-break a zaslouženě, protože obě hráčky podaly v prvním setu výborný výkon. Dohromady nastřílely 33 vítězných míčů a pouze 15 nevynucených chyb. Více ale nakonec v klíčových momentech chybovala Kvitová, jež navíc zaznamenala pět dvojchyb.

Přitom měla v průběhu úvodního dějství dlouho navrch. Brejk z prvního gamu sice nedokázala potvrdit, nicméně ten další z páté hry už ano a vedla 4-2. V následujícím gamu měla tři brejkboly, ani jeden však nevyužila a Američanka zahájila obrat.

Petra Kvitová může být s letošním ročníkem French Open spokojená

Matteková-Sandsová díky výbornému a bezchybnému výkonu od základní čáry v kombinaci s úspěšnými dropšoty získala tři hry v řadě. Kvitová s ní poté dokázala držet krok, dvakrát vyrovnala skóre a vynutila si zkrácenou hru. V té šla rychle do vedení 3-0, které ale neudržela.

Za stavu 5-5 vytáhla nejlepší deblistka světa vynikající bekhendový return, díky němuž si vypracovala první setbol. Ten po skvělém prvním podání, které nedokázala Kvitová zreturnovat, využila.

Po vyhrané první sadě si Matteková-Sandsová nechala ošetřit levý stehenní sval a zápas byl na pár minut přerušen. Po návratu Američanky na kurt chvíli Kvitové trvalo, než se dostala do rytmu.

Hned úvodní servis si prohrála, když na brejkbol vyrobila šestou dvojchybu, ovšem také Matteková-Sandsová vzápětí na podání zaváhala a i díky dvěma dvojchybám o výhodu brejku přišla.

Vzápětí však Kvitová znovu čistou hrou přišla o servis, také v dalším gamu na podání musela čelit brejkbolům a už to s ní vypadalo hodně špatně. Česká tenistka se ovšem nevzdala, bojovala dál a zaslouženě vývoj druhého dějství třemi hrami v řadě otočila.

Tentokrát musela na udržení se v setu dvakrát servírovat Matteková-Sandsová a stejně jako Kvitová nepříjemnou úlohu zvládla a vynutila si tie-break. V něm měla opět navrch Kvitová, nicméně vedení znovu neudržela. Stejně jako v úvodním dějství zkrácenou hru prohrála 5-7, když souboj zakončila devátou dvojchybou.

Sedmadvacetiletá Češka se dnes trápila zejména na druhém podání, po kterém vyhrála pouze 6 z 23 fiftýnů. Rovněž využívání brejkbolů se dnes rodačce z Fulneku nedařilo (úspěšnost 4-14).

I přes dnešní prohru může být Kvitová po půlroční pauze se svými předvedenými výkony na pařížské antuce spokojená. Dobrou zprávou pro dvojnásobnou grandslamovou šampionku je fakt, že se cítí zdravotně v pořádku.

"Pohádka skončila. Vlastně jsem překvapená, jak jsem hrála, i když jsem prohrála. Chtěla jsem vyhrát, ale byl to boj a cítím se dobře. Neměla jsem tolik času na přípravu, jak bych chtěla, ale jsem ráda, že jsem zpátky," řekla Kvitová.

"Bojovala jsem, vážně jo, ale necítíla jsem se po prohře tak špatně jako obvykle. Po tom, co se stalo, se těším, až to bude zase celé o tenisu. Musím zlepšit spoustu věcí," řekla novinářům.

"Změna rytmu mi nedělala dobře, jak nemám ruku ještě stoprocentní a úplně šikovnou. Byly tam věci, co bych snad do budoucna mohla zahrát i líp," uvedla Kvitová na adresu vynikajících dropšotů Američanky.

Na její podporu se arénou neslo skandování "Petra!" "Atmosféra byla neuvěřitelná. Potěšilo mě to a slyšet moje jméno od diváků bylo hezké," radovala se Kvitová.

U sítě se po zápase objala s Mattekovou-Sandsovou, která k ní dlouze promlouvala. "Přála mi hodně štěstí jako všichni tady a že je ráda, že jsem zpět," řekla Kvitová.

"V prvním setu měla Petra hodně šancí a zápas vůbec nemusel být takhle dramatický," řekl kouč Kvitové Jiří Vaněk.

"Kdyby dohrála první set, tak by se uklidnila, ale pauza ji trošku vyvedla z míry a blbě chytala začátek druhého setu. Pak se do toho dostala, ale ukázalo se, že herní praxe tam trošku chybí. Musíme být trpěliví, chodit od turnaje k turnaji a sbírat herní praxi a bude to lepší," doplnil.

Kvitová se o startu v Paříži rozhodla na poslední chvíli. "V Paříži jsem neměla velká očekávání, hlavně jsem chtěla začít návrat. Tahle mise je splněná. Jsem za to ráda, že to skončilo, teď se budu soustředit na trávu," potvrdila, že její trénink směřuje k účasti ve Wimbledonu, který vyhrála v letech 2011 a 2014.

Kvitová se prala statečně, na výhru to ale nestačilo

Matteková-Sandsová by se díky dnešnímu vítězství měla v novém vydání žebříčku vrátit do první stovky. Ve třetím kole bude čelit finalistce ročníku 2010 a loňské semifinalistce Samantě Stosurové, s níž se utká po dlouhých osmi letech.

Ostatní nasazené hráčky nezaváhaly. Dál jde zmíněná Stosurová, desítka Venus Williamsová i loňská čtvrtfinalistka Julia Putincevová.

Obhájkyně titulu Garbiñe Muguruzaová také postupuje. Tentokrát se Španělka pořádně nadřela. Anett Kontaveitovou udolala po více než dvou hodinách a vrátila jí porážku ze Stuttgartu. Ve třetím kole vyzve Putincevovou (h2h 1-0).

Kiki Bertensová loňské semifinále neobhájí. Nasazená osmnáctka nestačila na CiCi Bellisovou, která jí tak oplatila nedávnou porážku z Říma. Talentovaná Američanka ve třetím kole narazí na Francoise Abandaovou, nebo Caroline Wozniackou.

• FRENCH OPEN ŽENY •
Francie, antuka, 36,000.000 eur
středeční výsledky (31. 5. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Matteková-Sandsová (USA) - Kvitová (15-ČR) 7-6(5) 7-6(5)
Muguruzaová (4-Šp.) - Kontaveitová (Est.) 6-7(4) 6-4 6-2
V. Williamsová (10-USA) - Naraová (Jap.) 6-3 6-1
Bellisová (USA) - Bertensová (18-Niz.) 6-3 7-6(5)
Stosurová (23-Austr.) - Flipkensová (Belg.) 6-2 7-6(6)
Putincevová (27-Kaz.) - Larssonová (Švéd.) 6-3 1-6 6-3
Curenková (Ukr.) - Makarovová (Rus.) 6-2 6-2
Ostapenková (Lot.) - Puigová (Portor.) 6-3 6-2
Rogersová (USA) - Büyükakcayová (Tur.) 7-6(6) 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Babosová/Hlaváčková (5-Maď./ČR) - Andrianjafitrimová/Hesseová (Fr.) 6-3 6-0
TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

218
Přidat komentář
Frick
Nemůžou být pro ni rizikové týdenní turnaje - tj., že ta ruka bude trpět o to více, pokud bude muset hrát každý den?
Reagovat
FulnekUltras
ve dvou TB a za současné situace - nejdůležitější je, aby ruka nadále držela, a pak už to s postupující herní praxí opravdu může být jedině lepší. Drž se Peti!
Reagovat
Hector21
no twl...to mě....

Pouze to a pranic víc,
na to havran - nikdy víc!
Reagovat
blixa
.... a má duše z toho stínu nevzchopí se zoufajíc,
nevzchopí se ? nikdy víc!

:D ;-)
Reagovat
Hector21
přestaň rvát mi srdce, šelmo...
kliď se z dveří prchajíc...
Reagovat
blixa
Na to havran: ?Nikdy víc!?
;-)
Reagovat
Hector21
havrane, havrane, mene tekel
ať jsi ďábel nebo z pekel...

co s načatým večerem? dáme chvilku poezie (ženský musí počkat)...
Reagovat
blixa
"mene tekel", zase ten Nezval :D Ale mě se líbí vít ten Vrchlického překlad ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám nejradši Váchalův.
A pak simpsonovské pojetí - https://www.youtube.com/watch?v=2wMJsvRrCKA :-)
Tuším, že Aussie sem dával odkaz na vlastní překlad.
Reagovat
Hector21
tak to je ovšem masakr.... :)))
Reagovat
blixa
Tak ale u Váchala nejde zrovna moc o "překlad" ale o svérázné tvůrčí uchopení ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Svérázné,to jo. Rozhodně ne na prd :-)
Reagovat
blixa
No to nééé, to v žádném případě ;-)
Reagovat
Hector21
Nezval je jen jeden, krásné vzletné verše ;)

já Vrchlickému nikdy nepřišel na chuť, je to pro mě strašně těžkopádné veršotepectví...
Reagovat
tito
Pro mne nejlepší vlákno za rok. Jinak taky nejradši Nezvala.
Reagovat
smazaný uživatel
ale nepuvodni, Krkavce tu vypustil Aussie... jo a jojo, taky Nezval.. ;-)
Reagovat
blixa
Jako básník Nezval, to ano, ale jako překladatel spíš ten Vrchlický ;-)
Reagovat
Kuzzie
A ted aspon ctvrtfinale..po sto letech,jinak nehraju;)
Reagovat
Hector21
to ale nebe i peklo musí být na naší straně....

jsem zpocenej jak vrata u chlíva...
Reagovat
blixa
Čtvrtfinále v pohodě, i semíčko když se zadaří ;-)
Reagovat
Kuzzie
Přes Wozniackou teda nevim nevim
Reagovat
blixa
No vidíte a to bylo brekotu :D :D
Reagovat
Hector21
tak tady pomůže již jen zázrak...bohužel, až nereálně jsem jí věřil na vítězství...
Reagovat
Kuzzie
Je to na Svetu moc razantni..jako by hrala s Williamskou
Reagovat
Hector21
bohužel, to se dalo čekat, hraje doma a má na to údery...to se prostě vždycky hecne k famóznímu výkonu...:(
Reagovat
Kuzzie
Tak a ted nekuznecovatet
Reagovat
Hector21
hmmm...hmmm..chce to pomoc shůry... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ocean je jako vlna. Smete soupeřku a pak i sama sebe. Ale ty klíčové míče si Světlana uhrála sama.
Reagovat
EllNino
no, a je to 3:4 ...
Reagovat
Hector21
dochází mi sprostá slova...:(
Reagovat
smazaný uživatel
Další vlna, no.
Reagovat
Kuzzie
Kujva
Reagovat
EllNino
ona je fakt nezkrotná :D taková hubenější Aravane Rezai :D
Reagovat
Kuzzie
Toho bohda nebude,aby Sveta dopodavala..
Reagovat
blixa
Tsssssssssssssssssss :D
Reagovat
Kuzzie
Joooooooo
Reagovat
smazaný uživatel
Světlana ji svým klidem v závěru zkrotila.
Myslel jsem, že když šla Ocean po vyhraným setu do šatny, že se zklidní. Těch dvojchyb bylo moc.
Pěkná podívaná.
Reagovat
EllNino
ona je svéráz, moc se jí nechce trénovat, moc s ní nikdo nechce trénovat, ale je jí 20, až trochu zjistí, že talent nestačí, tak bude hodně dobrá :)
Reagovat
smazaný uživatel
Letos jsem ji už viděl a ta energie se mi líbila. Ale je fakt, že potřebuje zkrotit.
Pro diváky super zápas.
Jen my za mladých let skandovali O-ce-áááán :-)
Reagovat
EllNino
Ddin hraje luxusně ...
Reagovat
Hector21
ještě jeden game Světlooooo
Reagovat
Hector21
do tiebreaku... :(
Reagovat
Hector21
a do pjedele...:(
Reagovat
Hector21
to gesto od Bětky na síti bylo skvělé, hodně vřelé to bylo...
so stavu 4:2 a 30:0 to bylo jen o Petře, hlavně ty její útoky na druhý servis byly dělové...
sice jsem nechytil, jestli ty dropshoty Bethy poradil manžel (vedro na chcípnutí a on má mikinu pod tričkem, blázen), ale jednoznačná fungující zbraň...Petra postupně uvadala, to její hecování ze začátku přešlo v takové nějaké křečovité povzbuzování, ale Beth hrála fakt skvěle, vyjma té jedné minely u drive voleje to nemělo chybku...

co mě ale překvapilo, že více lidí fandilo Beth, no tady ve Francii už je vše dekadentní...;)

před Petrou smekám, nevěřil jsem v její návrat takhle brzy, úžasná vůle
Reagovat
slacker
skvele gesto by bylo kdybu ji nechala vyhrat :_D
Reagovat
Hector21
to by nikdo neudělal...
Reagovat
EllNino
Ta Oceane hraje v podstatě z místa a šupe tam neskutečný placky :) Světa je z toho na prášky :D
Reagovat
Kuzzie
Hrůza
Reagovat
smazaný uživatel
Luxus. Ocean je teď v laufu. Neskutečně to řeže.
Reagovat
Hector21
jo hrůza, věděl jsem, že se na to mám vykašlat a dobře jsem udělal...
Reagovat
blixa
Klid vy malověrní ;-)
Reagovat
Hector21
malověrný čase kostižerný...myslete na chorál, myslete na chorál...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty toho Halase máš nějak rád. Včera jsi ho citoval taky, ne? :-)
Reagovat
Hector21
miluji básně...;)
Reagovat
Kuzzie
Obcas vyjde nejakej kratas,ale jinak jen ceka,jestli udela chybu Dodin..
Reagovat
Hector21
já nevím, proč hraje takhle děsně pasivně...

to bohužel nepůjde...doprkenný vohrady, kdyby hrála aspoň 50% toho co v Madridu, tak je to v suchém triku...
Reagovat
Kuzzie
Taky nevim..porad stejne dlouhy udery..hraje ji do karet
Reagovat
Hector21
hmm...no potěš koště
Reagovat
smazaný uživatel
33:17 winnery pro Ocean?
Reagovat
historik
skvělá práce Jabeur :-)
Reagovat
EllNino
Ons Jabeur má zázemí v Trnavě, takže vlastně takové derby :) něco jako Kata Alexandrova na Spartě :)
Reagovat
EllNino
a krásná upřímná radost :) Dominika letos opravdu jalová bohužel, mraky chyb, a ani ta bojovnost tam není ... je hrozně svázaná, ale tak ... TM už jí nikdo nesebere :)
Reagovat
lars
fakt ??
jak k tomu prisla?
Reagovat
EllNino
asi tak jako třeba Svitolina nebo Kasatkina :)
Reagovat
lars
O Kosatce vim
Reagovat
smazaný uživatel
Takže Lucčina spoluhráčka :-)
Reagovat
lars
Kdo Ons v Trnave trenuje ?
Reagovat
EllNino
koukni se na youtube na pozápasovej rozhovor s ní, když dáš Empire Slovak Open a archiv ... tak tam to říká :) Nepamatuju si to jméno
Reagovat
patriks
byla podle mínění mnohých diskutujících způsobena špatným pohybem Petry, já tam však viděl i dvě dost podstatné dvojchyby ve druhém tiebreaku, jedna dokonce ukončila utkání, a to je známka slabé psychické odolnosti, resp. přemotivovanosti vyhrát (viz. výkřiky po vítězných míčích).
Reagovat
Jabadu
zdá se doladil raketu a teď vám hukáže, jak správně zní věta Cosinova:
"Lomikare, Lomikare, do roka a do dne ..."
:-)
Reagovat
lars
ale dnes uz prohral set
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem si říkal, že jestli dneska CiCi prohraje, tak z letošního RG neuvidím ani míček... Tak doufám, že tenhle zápas v pátek uvidím (snad teda nebudou hrát od jedenácti). Škoda toho losu, ale nedá se nic dělat. Budu fandit CiCi a když nevyhraje, tak mě to aspoň nebude mrzet, jako kdyby prohrála dneska...
Reagovat
EllNino
Ty už nemáš Caro v Dulcinee ?
Reagovat
VlS
Dovolovala si, řekla, že Máša nemá dostat WC, tak se nediv. Cici má kliku, že se jína to nikdo neptal :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vodjeď.
Reagovat
smazaný uživatel
Furt s tou Dulcineou... Už jsem tady psal, že moje hlavní priority jsou Masha a CiCi. Ostatním pěti fandím pořád, ale Mashe a CiCi víc. :)
Reagovat
EllNino
okey :) jsem nevěděl
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Timee stačilo celkem málo. V prvním setu Mad jen dva winnery, ale pěkný. Od začátku zápasu se nechytala. Když se jí povedl nějaký míček, tak Timea kontrolovala.
Konec 2. setu byl vyrovnanější. Timea odvrátila asi 7 bb a taky zazdila do sítě první mb.
3. kolo - hajrá!
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem spokojena, napřed jsem vůbec nevěřila, že Petra nastoupí už na RG. A nastoupila. A ma dva odehraný zápasy. Na začátek dobrý. Někde si to zápasové tempo zkusit musela.
Reagovat
smazaný uživatel
Mlácení prázdné slámy. Tenis bez efektu. Dva Wimledony fajn, ale na antuce je třeba hrát jinak. Zeptejse Chris Evertové. Stále bezhlavý plácání, u returnu za lajny, technicky nula
Reagovat
EllNino
Zítra Bára otvírá a Chatrierovi a Kája ukončuje :) Bohužel souběžně s Bárou hraje i Markéta na šestce a hned po ní Tomáš
Reagovat
EllNino
Caro dvakrát zahvízdala :D
Reagovat
Jabadu
Vývoj skóre jsem sledoval jenom na tydlifónu a nemaje jinou možnost,ještěže tak!
Muselo to být strašný. Pustit si nějaký záznam? Na to nemám sílu a nervy. Ale i tak je to úžasný výsledek a návrat královny.
Punk 's Not Dead, vy volové!
:-)
Reagovat
jirkaS
STV2 23:25 - RG highlighty ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ze záznamu jsem viděl 1. set a nezdála se mi Petra nějak mimo.
Škoda, že nešla do vedení 5:2.
A minimálně na konec 2. setu se chci kouknout :-)
Reagovat
jirkaS
boj to byl, pár smolných úderů a je po srandě .
v žádnym případku neodevzdala jako dvě nejmenovaná dvojčata ;-)
Reagovat
tommr
Karolína snad ještě nevypadla nebo jsem něco prošvih?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslí jiný dvojčata :-)
Reagovat
jirkaS
týna třeba teď, kája jindy (třeba J&T ;-)
Reagovat
lars
neblabol
od doby, co je Karol v Top30 jsem si nevsiml, ze by odevzdala tenis. zapas podobne jako Tomic
Reagovat
lars
zato Ty si asi v upadku :)
Reagovat
lars
* Ty jsi
Reagovat
A.R.R.
Mě přišla dneska už od začátku dost nervozní.
Reagovat
FulnekUltras
to úvodní vítězství na ÚVOD stačilo
Reagovat
A.R.R.
Já jsem naprosto spokojen :-)

Mě těší to, že jsem Petru viděl na kurtu, že je schopná hrát, víc nic nepotřebuji. Naopak se před ní klaním, že na sobě makala a v tak krátkém čase se vrátila :-)
Reagovat
FulnekUltras
Pokud se teď ještě něco osudově nepodělá, mělo by to vyjít... ;)
Reagovat
A.R.R.
Toť otázka....může se stát cokoliv. Snad kontrola u pana operatéra dopadne dobře a Péťa se bude moci připravovat na travičku :-)
Reagovat
FulnekUltras
Přesně tak. ;) Nějakou číselnou posloupnost už vem klaus... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda! :) Škoda, že jsem to mohl sledovat jenom na livesportu...
Reagovat
tommr
spolu s Babosovou splnily povinnost a v prvním kole jasně přehrály domácí pár Andrianjafitrimová/Hesseová ... :)
Los ale mají dost špatnej - už ve čtvrtfinále je čeká Hingiska a v semifinále Bucie ...
Reagovat
Frick
Zatim má Petra v plánu až Wimbl, ne? Očekáváte WCMD do Eastbourne nebo Birmu?
Reagovat
misa
Jako gs. šampionka může přijmout karet kolik chce a jistě si ještě před W. něco zahraje.
Reagovat
EllNino
CiCi porazila Kiki, taky dost překvápko, ikdyž Kiki toho měla asi už taky hodně, na antuce odehrála hodně zápasů, tak jí už taky muselo dojít, už 1. kolo bylo tak tak ...

CiCi a Markét, to je budoucnost
Reagovat
smazaný uživatel
obou hra se mi fakt líbí, je super, že se jim zatím takhle daří :)
Reagovat
EllNino
jj CiCi je taková pravoruká Markét, jsou podobný typy, hubeňounký, dobrý základní údery, obě jsou mi moc sympatický :D a jsou to kámošky, vyhrály spolu juniorskej GS
Reagovat
dunphy
Kiki toho chudák měla asi plný brejle. Měla vypustit Norimberk, i když tam zas obhajovala titul. Někdy je to těžký si to uspořádat.
Reagovat
tommr
finále letošního FO Bellis vs. Vondroušová by bylo zajímavý ... :)
Reagovat
Andrew89
Mugu asi vyhraje :/
Reagovat
dadaft
taky jsem zklamaný.
Reagovat
Vojtaakk
I já
Reagovat
blixa
Budiž vám vaše zklamání přáno. Snad jste si nemysleli, že to koťátko prohraje ? :-P
Reagovat
dadaft
á ja ja jajaj jaj
ááááááááá ja jaj jajajaj
ááááááááááááááááááááááááááááááách jo!
Reagovat
janek_da
hm, Mugu teď vychází na co šahne
Reagovat
janek_da
a je brejk.
Reagovat
janek_da
co je hrozně nepřijemné, že Anet zatlačí, ale Mugu taktak vybere velkým obloučkem na zadní lajnu a je v tlaku
Reagovat
janek_da
a teď 3 parádní podání na servis lajnu :-/
Reagovat
dadaft
to je tak, když mělo být hotovo ve dvou, a není.
Reagovat
janek_da
tak to už je teď zmar
Reagovat
dadaft
bože Anett, když to příjde, je třeba přitlačit, ne couvnout!
Reagovat
janek_da
ale teĎ to byla pecka po lajně
Reagovat
Vojtaakk
Co se to tam teď stalo? Rozhodci zahlasil Mugu aut na 1.servis a ona pak měla další 2 podání?! Nebo jsem něco přehlíd?
Reagovat
janek_da
jj, taky jsem na to koukal jak puk
Reagovat
dadaft
zatím nejlepší ženský zápas z toho, co jsem viděl (hafo).
boj o každý fiftýn.
Anett je o fous lepší hráčka na kurtu a mohlo to být po pravdě hotovo ve dvou.
nicméně nestalo se a teď by to měla být jízda.

((( davaj Anett )))
Reagovat
Vojtaakk
Anett jí nechala trochu zbytečně aby se dostala do laufu. Ale souhlasím je to dobrej tenis.
Reagovat
janek_da
tak teď to bylo o fous koťátka, ten aut
Reagovat
janek_da
Anet už hraje pod tlakem
Reagovat
Herbert_Hoover
Jak prohrát set, ve kterém jsem lepší..ukázkově made by Trungelliti :))
Reagovat
dadaft
teď sis to Muguruzko neuhrála, ale dostala to po hrubé chybě na brejkbolu.
Reagovat
bella
Ja osobne jsem sice hodne zklamana, ze to nevyslo o par micku, ale celkove jsem spokojena. Ruka zda se vydrzela a jak sama rika, progres je hodne rychly ze dne na den. Verim, ze na trave bude zase o kus lepsi ;). A az tam to bude opravdu dulezite ;).
Reagovat
tommr
Bellisová není o moc starší než Markéta a taky jede ... :)
Reagovat
Frick
https://scontent-frx5-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/e35/18879047_1708394962797685_1097880712729591808_n.jpg
Reagovat
Herbert_Hoover
Zdá se mi, že docela zhubla, asi trénuje poctivě :))
Reagovat
Frick
https://www.prezident21.cz/candidates/592c342a88d35c862667352a;back= %2Fcandidates%3B_s%3Db%3Bl%3Dbasic
Reagovat
Andrew89
7:6 ..juhu
Reagovat
dadaft
teď už o set a brejk. )))

tuším tuším konec španělské děvuchy.
Reagovat
Andrew89
Mugu teča jak Vltava pod Karlovým mostem :)))
Reagovat
blixa
Naivní chasníčci ... :D
Reagovat
lars
Mugu by byla prijatelnejsi pro titul z RG2017 nez Halep
Reagovat
dadaft
hraje se těsně k čárám, mqazec zápas.
pořád věřím Anett, Garbine to teď trefuje, ale tuším ji to nevydrží.............. uvidíme.
Reagovat
Andrew89
Moc pěknej zápas!
Reagovat
dadaft
no, to by nebyl Eurosport, aby místo zajímavého zápasu Mugu - Anett nešli na gumoida, který zábavně vyhraje 62 63 62. ((((((((((
Reagovat
janek_da
Taky moc nechápu ty výběry. Se bude servírovat Djokovič od začátku do konce turnaje. Já bych se spíš podíval na bebečka
Reagovat
dadaft
fakt jdou na gumoida.
to je hnus,,,,,,,,,,,,,,,,, koho zajímá Dimitrov s Robredem? - to měli dát pryč, navíc když po Mugu jde na kurt Nadal.
Reagovat
tommr
Djokovic, Nadal a Murray pořád dokolečka. A kdyby jeden z nich zrovna nehrál tak je budou dávat ze záznamu ... :(
Reagovat
Fandina
Jooooooooooooo to mě pobavilo plus plus plus
Reagovat
Kozoroh
Tak pro Eurosport je zajímavější Serbinátor. Ber to pragmaticky, Djoker přitáhne víc diváků než Muguhrůza.
Reagovat
tommr
ono nejde ani tak o toho Djokovice, ale spíš o to, že do vysílání vecpou na úkor zajímavýho zápasu Muguruza-Knontaveit asi nejnudnější zápas dne Dimitrov-Robredo. Nejsem žádnej obdivovatel Muguruzy, ale považuju to za neúctu k lonský vítězce FO ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Petra asi nemůže po té pauze udržet konzistentní kvalitu, ale co je tragické, že u vělkého množství míčů je fatálně pozdě, jakoby ani nečekala, že to mmůže jít dál od těla. Na to by pauza mít vliv neměla ale bohužel tohle ji provází celou dobu, vypadá to chvílemi jako neochota se hnout, jakoby to mělo všechno mělo chodit přímo na ni. Ten rozdíl oproti Mattek byl zásadní, na druhé straně byla pohyblivá žížala s poťouchlým úsměvem a zjevnou chutí vyhrát... a jak je vidět funguje to. škoda, Petra bude zase porážet velké hráčky, ale bez změny v pohybu skončí před branami TOP5 a to bez ohledu na své tělesné dispozice
Reagovat
tommr
jj pohyb má ted Petra tragickej - srovnatelnej se sestrama Plíškovic. Přitom to byla asi jediná věc kterou si mohla během tý vynucený pauzy aspoň trochu vylepšit ... :(
Reagovat
Andrew89
obvykle s tebou souhlasim skoro ve všem. Pohyb byl horší než první zápas. O tom žádná, má na čem dělat. Ale hodně to bylo také dané hrou Bet...takových hráček moc není. Budme rádi, že je Petra zpět..ale rozhodně jí nemá cenu přehnaně kritizovat. Jdou zde hráčky, které trénují jako blázen..jsou třeba světovými jedničkami či lépe postavenými než Petra..a už jsou v Paříži jen tak na památky:) :D
Reagovat
FulnekUltras
přesně
Reagovat
janek_da
Nooo, jestli měla naordinovaný klid, tak si ho asi moc vylepšit nemohla. Třeba začla dřív trénovat pohyb, tak to manko tam je a musí stahovat taky.
Reagovat
bella
To teda vylepsovat nemohla. K tomu je dulezity mit v ruce raketu a bezet nekam za mickem a to opravdu mohla trenovat jen poslednich par tydnu. Neverim, ze to nekdy pochopis. Je pohyb a pohyb. Obecny pohyb, rychlost a vybusnost je jedna vec, ale spravne nabehnout do uderu je vec druha. A ze to je set sakra dulezita vec. A Petre pokud neslo neco, tak to byl prave ten druhy pohyb. A nektere ty kratasy se dobehnout fakt nedaly, tomu ver.
Reagovat
horska.kraslice
Já bych tady tu chybu neviděla. Nestíhala především kraťasy, ale ty byly ve většině případů nestíhatelné. Zato ty nevynucené chyby v jednoduchých základních úderech, ty byly evidentní. V prvním zápase s Boserup je nedělala, ale tady se vyrojily a množily. Hlavně forehand ji dnes na rozdíl od minulého zápasu zradil. Buďto šel do sítě nebo do autu.
Reagovat
horska.kraslice
Každopádně jsem ráda, že je Petra zpět a ráda ji zase uvidím v nějakém zápase. Teď je hodně na Vaňkovi, aby ukázal, co dokáže jako trenér, aby ji provedl touto další etapou návratu.
Reagovat
tommr
to bylo ale taky daný pohybem, protože byla u většiny míčů pozdě ...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak a důvodem chybných základních úderů je, že tam není včas. Za zápas jistě zkazí pár jasných balónů, ale většinové je hraje pozdě, u země, na dlouho ruku nebo v předklonu prostě proto, že je tm pozdě. To nesouvisí s tou zraněnou rukou, tohle dělá celou kariéru, takže nevím, jestli tomu Vaně pomůže.
Reagovat
horska.kraslice
Myslela jsem to tak, že Vaněk teď může tvrdě narazit. Petra byla porážkou + svou hrou evidentně frustrovaná. A teď se ukáže, jestli to jako tým zvládnou nebo jestli se pouto mezi Petrou a Vaňkem začne trhat.
Reagovat
smazaný uživatel
Nakonec v další sezóně už to tak vadit nebude, Petra na antuku moc nepatří a na tvrdých površích to umlátí ze středu
Reagovat
misa
Pokud se nevymlátí do autu.
Reagovat
FulnekUltras
to se taky pokaždé nepovede ;)
Reagovat
Frick
I Bára, Maky a Kája budou kurzovými favortikami ve svých zápasech.
Reagovat
misa
Beth si po zápase plácla s Luckou na oslavu výhry. Aspoň myslím, že to byla ona :)
Reagovat
dadaft
Vondroušová bude proti Kasatkině favoritka?
no to mi povídej,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
tommr
tentokrát ovšem jen mírná (Markéta 1,56, Kasatkina 2,48) ... :)
Reagovat
horska.kraslice
I zahraniční sázkovky se přiklánějí k Markétě jako fovoritce?
Reagovat
janek_da
Ne, naše se přiklánějí k zahraničním :)
Reagovat
Frick
Jako myslíš si, že u český bude Maky mít 1,60 a u cizí 2,50? :-D
Reagovat
horska.kraslice
Jo, přesně tak jsem to myslela.
Reagovat
Frick
No, jen jestli si neděláš srandau.
Reagovat
dadaft
mě hlavně těší, že to není celé o ruce, ale zase o tenise.
to je to největší vítězství......

držím Petře palce.

---------------------

a teď splachnutí Mugu???
Reagovat
dadaft
P.S. Ostapenkové jsem věřil jasně.
zvládne to i Kontaveit ????
Reagovat
Andrew89
ještě máme Maky...ta to celé vyhraje!:)))
Reagovat
Pavol
Ešte chvíľu.
Reagovat
dadaft
no nevím, už druhý mač bude strašně těžký...
Reagovat
Pavol
Ešte máte Karolínu.
Reagovat
Frick
Ale ta má Hrdličku.
Reagovat
lars
M.V. ma taky pritele
Reagovat
Frick
Loni debakl ve třech setech, kdy ten svůj urvala až v TB, zatímco jinak dostala dva ptáky, dnes sice bez získaného set, ale vždy o dva body v TB. Paradoxy.

Škoda no, jakkoliv se ty sety vyvíjely všelijak a byly tam špatné pasáže, tak v těch to asi nějak urvat měla.

Bohužel tedy, zatím převažuje na RG zklamání. Byl to další zápas, kde Češka nedokázala potvrdit pozici celkem výrazné favoritky. Již čtvtrý z osmi..
Reagovat
Herbert_Hoover
Třeba ale s duelem Kristýny nesrovnatelný. To byl mega šok. Přeci jen se našlo docela dost lidí, kteří věřili Bethy.
Reagovat
EllNino
tak na RG se našim celkem nikdy moc nedařilo, coo se týče postupu hodně holek do dalších kol ... spíš zářily jednotlici, Nicole, Lucka, Petra :)
Reagovat
gigin
Púl těch DF bylo jasně vymyšlených.

Gratuluju rozhodčím. Protlačili Američanku dál.

To je komedie. Bětka na oba BB jasná dvojchyba a nic.

Tak teď lajnoví Bětku tlačej zcela nepokrytě.

Taky to ani náhodou dvojchyba nebyla. První míček byl jasný eso.

Petra je jasně lepší, ale Bětku brutálně tlačí rozhodčí.
Reagovat
Andrew89
:D :D
Reagovat
Herbert_Hoover
následovníci iqeismu?
Reagovat
gigin
Ještě tam řádí nějaký Gustav Sojka. Ale vůl jak lev. Snad to není nějaký strýc naší sojky.
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
Andrew89
ten nikdy nezklame:D
Reagovat
janek_da
iqe dělá z Petry hráčku se sníženým intelektem. Jinak by se snad Petra podívala minimálně na ta podání jestli jsou v autu.
Ale tak je to jeho boj.
Reagovat
A.R.R.
Je to furt stejnej megablb :-D
Reagovat
janek_da
Ale zas aspoň slušně pogratuloval.
Reagovat
A.R.R.
Fakt? tak to se divím, většinou na soupeřce nenechá nit suchou :-D
Reagovat
Herbert_Hoover
Tojo, sice ne soupeřce, ale to už je detail. :D
Reagovat
Fandina
Prohra ve dvou TB vždycky mrzí. Škoda. Petře dneska nešly prohozy a tam uteklo pár fiftýnů a samozřejmě na síti se také nedařilo. Jinak dobré. Doufám, že je ruka v pořádku a jinak se těším na další Petry zápasy. Pojď!!!
Reagovat
Carloss
ty TB měla vždycky skvěle rozehrané, ale ve finále ji beth nijak nepomohla a na rozdíl od petry hrála s větším sebevědomím. a petra hrála často moc zběsile. asi jí to bude chvíli mrzet, ale věřím že na trávu se připraví dobře. hlavně že se dokázala vrátit. :)
Reagovat
Fandina
Přelévalo se to, i sety měla tak, že vedla a pak zase prohrávala. Škoda.
Reagovat
Andrew89
větší sranda bude až Mugu dneska vypadne:D
Reagovat
Herbert_Hoover
S tím se počítám, nebo já s tím počítám. A pro Kiki to bude jen dobře, i když ona Kontaveitová není taky úplně velká výhra, řekl bych, že je menší než Mugu, ale víš jak to je..prostě ten respekt k obhájkyni titulu převáží.
Reagovat
Andrew89
jojo chápu. Kontaveit hraje moc dobře s Mugu..nedává jí vůbec šanci. Mugu lítá jak hadr na holi a zbytečně...navíc jí prohru přeju. Jen preventivně..aby nespychla :D
Reagovat
Dobry-den
Nechápu, co dělá Beth ve druhé stovce. Její místo je jinde...

Jinak samozřejmě Beth gratuluji.
No a Petra je zpět, takže dneska asi budou všichni spokojeni :-)
Reagovat
Pe3k
Tjn. patří do třetí stovky :D
Reagovat
Dobry-den
V tenisu určitě ne!
Reagovat
historik
Tak určitě se nedaly čekat nějaké zázraky. Hlavním cílem bylo se vrátit a moci hrát bez omezení a bolesti. Ovšem dnes nehrála Petra dobře, to je jasné. Pozitivem však je, že to, co se Petře stalo, na ní nezanechalo následky a je stejná jako předtím, s tradičními plusy i mínusy, prostě "staré známé kvítí". Jsem zvědavý, co jí přinese spolupráce s Vaňkem, až spolu budou moci hru pilovat déle a doufám, že jí pomůže hru vylepšit, zejména zapracovat na konzistentnosti během zápasu.
Reagovat
EllNino
ono kdyby to dala v 1. setu na 5:2, mohl zápas vypadat úplně jinak ... ale to je právě krása a krutost tenisu zároveň ;)
Reagovat
historik
no právě tam ukázala, že je to stará známá petra (netrpělivá atd.) + vliv herního výpadku
Reagovat
Nancy_z
Petra bojovala do konce, snažila se, ale ta nerozehranost měla určitě vliv. Taky podáním si až tak často nepomáhala, druhý servis slabší. Ale to se všechno vychytá. Hlavně, že Petra hraje!
Reagovat
tommr
dobrá zpráva: vypadá to, že ruka drží ... :)
špatná zpráva: herně je Petra po půlroční pauze úplně mimo ... :(
Reagovat
EllNino
ta první zpráva je ale daleko důležitější, protože ta druhá se dala čekat, když trénuje 4 týdny ... a zase tak mimo není
Reagovat
janek_da
Petra hraje fantasticky, po takové pauze. Za mě spokojenost.
Reagovat
Kozoroh
Fantasticky hrál po pauze Federer, Kvitová "jen" dobře.
Reagovat
EllNino
FEDERER NEMĚL OPERAVANÝ ŠLACHY A NERVY NA RUCE, POUZE KOLENO
Reagovat
Kozoroh
Tečou ti nervy? :-)
Reagovat
EllNino
nn zapomněl jsem vypnout caps a nějak jsem na to zapomněl :)
Reagovat
misa
:)
Reagovat
janek_da
nebudu marnit čas s odpovědí
Reagovat
Paseka
Na to ze trenuje 4 tydny v zadnem pripade není mimo.
Reagovat
FulnekUltras
tak tak - v ruce to pořád má
Reagovat
Empe
Je to škoda, ale ne tragédie. Ten lauf opadl možná až příliš rychle, ale hlavně, že je Petra zpátky. :) Věřím, že kdyby byla rozehranější, tak to dneska ubojuje. Půl roku bez zápasů je holt půl roku bez zápasů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist