Kvitová i Zakopalová porazily ruské soupeřky a zahrají si o první pařížské čtvrtfinále!

2. 6. 2012, 13:17
Aktuality 241
FRENCH OPEN - Petra Kvitová potřetí v kariéře postoupila do 4. kola French Open. Česká jednička dnes porazila Rusku Ninu Bratčikovovou a s přemožitelkou Schiavoneové Američankou Lepchenkovou si zahraje o své první pařížské čtvrtfinále. Kvitovou napodobila i Zakopalová, jež porazila Pavljučenkovovou a vyrovnala své grandslamové maximum.
Petra Kvitová

Turnajová čtyřka Petra Kvitová dnes na pařížské antuce porazila v třetím kole 109. hráčku světa Ninou Bratčikovovou z Ruska 6-2 4-6 6-1 a na antukovém grandslamu vyrovnala své maximum z let 2008 a 2011.

Wimbledonská vítězka Kvitová začala na dvorci Philippa Chatriera dobře. V prvním setu využívala slabšího druhého podání Rusky, tvrdě returnovala a zdálo se, že rychle vyhraje. Bratčikovová ale ve druhém setu setřásla respekt a hlavně z forhendu hrála výborně. Naopak Kvitová se do forhendu nemohla pořádně trefit, posílala míče mimo a do sítě. Ze stavu 1-5 ještě snížila na 4:5, ale sadu nezachránila.

V rozhodujícím setu Kvitová odvracela hned v první hře dva brejkboly. Vzápětí ale sama vzala Rusce podání, uklidnila se a brejk potvrdila na vedení 3-0. Snadné to přesto Kvitová neměla, a to i proto, že v utkání udělala 37 nevynucených chyb, dvakrát více než soupeřka. Po hodině a tři čtvrtě ale využila první mečbol a o pět let starší soupeřku tak v prvním vzájemném souboji na konec udolala.

"Mám za sebou těžké období. Po Austrálii jsem byla zraněná a nemohla jsem hrát, takže teď jsem šťastná, že jsem konečně zdravá a mohu zase hrát svůj tenis," těšilo Kvitovou, která jako jediná hráčka z Top 10 letos ještě nehrála ve finála.

French Open hraje Kvitová počtvrté v kariéře a potřetí je ve čtvrtém kole, dál ale zatím nikdy nepostoupila. V utkání o své premiérové čtvrtfinále na Roland Garros  mohla narazit na předloňskou vítězku French Open a loňskou finalistku Francesku Schiavoneovou, kterou však ve třetím kole vyřadila 63. hráčka světa Varvara Lepchenková. Naturalizovaná Američanka vyhrála dramatický zápas 3-6 6-3 8-6 a Schiavoneovou porazila podruhé během měsíce.

"Bojovala jsem až do konce. Ona (Schiavoneová) hrála úžasně," řekla Lepchenková. "Když jsem ji porazila v Madridu, byl to úplně jiný zápas. Dělala spoustu jednoduchých chyb, ale tady hrála skvěle. Teď už vím, jak mohla vyhrát grandslam," pochválila svou soupeřku. 

Kvitová se s šestadvacetiletou Lepchenkovou, jež stejně jako ona hraje levou rukou, utkala dosud pouze jednou a loni na tvrdém povrchu v Miami ji smetla 6-1 6-2.

Klára Zakopalová, jež z dosavadních 8 startů na French Open postoupila jen čtyřikrát do 2. kola, si letos zahraje minimálně v osmifinále. Česká tenistka vyrovnala své grandslamové maximum z Wimbledonu 2010 poté, co dnes v Paříži porazila 6-3 7-5 Rusku Anastasii Pavljučenkovovou

Zakopalová měla do zápasu s Pavljučenkovovou výborný vstup, rychle vedla 4:0 díky dobré hře od základní čáry, kterou nutila Rusku chybovat. Druhý set byl jako na houpačce. Zakopalová prohrávala 0:2, vedla 5:2, ale vyhrála až 7:5.

Pražská rodačka si o své premiérové grandslamové čtvrtfinále zahraje se světovou dvojkou Marií Šarapovovou, která je v Paříži zatím suverénní. I dnes Ruska s přehledem zvítězila, tentokrát v souboji s Číňankou Shuai Peng. Vítězstvím 6-2 6-1 potvrzuje, že je ve skvělé formě a může pomýšlet na celkové vítězství.

O velmi zajímavý zápas se postaraly Kanepiová s Wozniackou. Estonka zvítězila v prvním setu hladce 6-1 a podobně si vedla i v setu druhém. Za stavu 5-1 však přišel zlom. Estonka nezvládla koncovku, nevyužila dva mečboly při vlastním podání a nakonec ztratila celou sadu v tiebreaku. V rozhodujícím setu přišlo rozuzlení, celkově až pátý mečbol využila Kanepiová a může se těšit na osmifinále. Soupeřkou Kanepiové bude Rusová. Jednadvacetiletá Holanďanka se postarala o největší překvapení dnešního dne na kurtech Rolanda Garrose, když porazila favorizovanou Němku Goergesovou 7-6(5) 2-6 6-2.

Hlaváčková s Hradeckou jsou už ve čtvrtfinále
Už do čtvrtfinále postoupily obhájkyně pařížského titulu ve čtyřhře Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou. Páté nasazené v třetím kole porazily lotyšsko-thajskou dvojici Liga Dekmeijereová a Tamarine Tanasugarnová 6-2 6-4.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN ženy -
(Francie / Paříž, antuka, 6.555.000 eur)
sobotní výsledky (02. 06. 2012)

Dvouhra - 3. kolo:
Kvitová (4-ČR) - Bratčikovová (Rus.) 6-2 4-6 6-1
Zakopalová (ČR) - Pavljučenkovová (22-Rus.) 6-3 7-5
Švedovová (Kaz.) - Suárezová (Šp.) 6-4 7-5
Li Na (7-Čína) - McHaleová (USA) 3-6 6-2 6-1
Lepchenková (USA) - Schiavoneová (14-It.) 3-6 6-3 8-6
Šarapovová (2-Rus.) - Šuaj Pcheng (28-Čína) 6-2 6-1
Kanepiová (23-Est.) - Wozniacká (9-Dán.) 6-1 6-7(3) 6-3
Rusová (Niz.) - Görgesová (25-Něm.) 7-6(5) 2-6 6-2


Čtyřhra - 3. kolo:
Hradecká/Hlaváčková (5-ČR) - Dekmeijereová/Tanasugarnová (Lot./Thaj.) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

241
Přidat komentář
baggik
Máme dvě hoolky v druhém týdnu RG a to je super. :-) Klára Zakopalová hraje v životní formě a na té její ruské šňůře jí teď čeká Šarapka, to bude zápas na velkém kurtu, věřim že si to užije a Mariu potrápí. Petra Kvitová postoupila a další dobrou zprávou pro ní je, že vypadla Franceska, Lepchenkovou by snad měla dát, ale rozhodně Petra nemá formu z loňska. Má docela výkyvy, chvílema jí včera nefungovalo ani podání ani return (2. set), snad její výkony půjdou ještě nahoru.
Reagovat
Roger_Federer
Mužu si dovoli řict, že jsem byl na večeři z Julii Goerges...je to nezkutečne nadherna ženska...V roce 2009 jsem byl na turnaji v Linci a v restauraci už nebylo misto, tak nam Goerges ješte z jednou posadili ke stolu....Zamiloval jsem se na prvni pohled..
Reagovat
baggik
A Julia se teď všude chlubí že byla na večeři s Rogerem Federerem :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Chodím sem často,ale málo přispívám.Ale v každém případě si rád počtu ve všech příspěvcích které se týkají tohoto sportu.Je to sice někdy k pozastavení,co dokáže lidský mozek vygenerovat a k čemu se dokáže občas snížit.Od urážek až po nesmyslné fantasmagorie.Takový je prostě člověk.
A proto být tebou tak se netrápím proto ,že sem nějaký anonym napíše něco až hulvátského a urážlivého,prostě ne něj nereaguj a je vymalováno.
Jsem přesvědčen,že většina je zde velice rozumná,každý má ty své favority a tak je někdy i dost tvrdě obhajuje.A pokud je to v rámci slušnosti,nic proti tomu.
Ať se ti daří a nenech se odradit.
Reagovat
smazaný uživatel
Abych byl upřímný, nechtělo se mi sem vůbec nic psát... Mrzí mě, že jsem tady poslední dobou častým terčem posměšků. A co víc, absolutně to nechápu. Nikoho tady neprovokuju, žádnou hráčku neurážím (na rozdíl od některých jiných diskutérů), snažím se diskutovat slušně. Že mám rád svoje oblíbené hráčky mi přijde zcela normální a nehodlám na tom nic měnit. Právě ony jsou tím důvodem, proč sem tady začal psát do diskusí a proč to nevzdám. Dalším důvodem je několik lidí, se kterými si tady rád povídám a věřím, že i oni se mnou. :)

Teď už k zápasům, začnu tím povedenějším...

Masha - Peng: Další pěkný výkon Mashy. Malý výpadek měla jenom za stavu 3:0 v 1. setu, kdy Peng snížila na 3:2. Jinak to nemělo chybu... Masha vyhrála v 1. kole dvakrát 6:0 a ve druhém dvakrát 6:1. Tak jsem si myslel, že dneska vyhraje dvakrát 6:2. Nakonec si to o gem zkrátila. :) Mashu čeká v osmifinále Klárka, která na letošním RG dosáhla velkého úspěchu... RG sice nebude pro moje favoritky tak úspěšné jako AO, ale stále jsou ve hře Masha a Vika, takže se mám pořád na co těšit. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď k tomu méně povedenému zápasu, který už se tady rozebral ze všech stran...

Caro - Kaia: Mrzí mě to, ale Kaia byla dneska lepší. Caro se snažila, bojovala, ale dneska jí nevycházely věci, na kterých má založenou svoji hru. Caroline nevycházel servis, nevyhrávala tak často dlouhé výměny a při volejích na síti jsem radši zavíral oči... V 1. setu sice byla většina gemů vyrovnaná, ale Kaia měla ve většině z nich navrch. Druhý set se taky vyvíjel v neprospěch Caroline. Hlavně poté, co proběhla její pře s rozhodčím, za kterou tady byla tolik kritizovaná... Sleduju Caro dost dlouho a vím, že je při zápasech tvrdohlavá a vždycky bojuje, jak může. Rozhodně se nehádala s rozhodčím poprvé (asi ani naposledy). V první chvíli mi ten míček přišel jako jasný aut, ale nevím... Začínám být zastáncem toho, aby i na antukových turnajích bylo jestřábí oko. Zaprvé by to ušetřilo čas a zadruhé si sám ten rozhodčí kolikrát není jistý, kde ta stopa míčku končí. Vždyť se podívejte, jak si to musí někteří dvakrát obejít, než se rozhodnou... Pročítal jsem si diskusi na idnesu a tam jsou zase na straně Caroline (což mě trochu překvapilo). Já se nemůžu přidat na žádnou stranu, protože nevím, jak to doopravdy bylo. Navíc nejsem objektivní, protože fandím Caroline a celkově s rozhodčími ve sportu nemám dobrý vztah (hlavně jako fotbalový divák). :D Jediným řešením je pro mě jestřábí oko...
Reagovat
smazaný uživatel
Co je ale důležité, Caroline to asi trochu rozhodilo a několik gemů se jí vůbec nepovedlo. Pak se trochu chytla za stavu 1:5 a Kaia znervózněla. Přišlo srovnání na 5:5, jenže Caro si pak ze stavu 40-0 prohrála servis. Následoval ale rebrejk a šlo se do tie-breaku, který Caro zvládla. Při tom druhém setu jsem si říkal, že snad začnu věřit na zázraky. :) Bohužel, třetí set se nepovedl. Caro nedala ze začátku nějaký brejkbol a zase jí utekl začátek setu. Pak se s tím ještě snažila něco udělat, ale tentokrát už to nedotáhla... Musím uznat, že Kaia hrála moc dobře (až na ten výpadek ve 2. setu) a ve dlouhých výměnách jen velmi málo chybovala. Popravdě, bylo by pro ni kruté, kdyby dneska prohrála. Co se týče Caro, tak mě ta prohra samozřejmě mrzí, ale je třeba se z toho vyspat a jít dál. Serena řekla po svém vypadnutí v 1. kole, že se dějou horší věci. To asi mluví za všechno... Další věc je, že Caro vlastně nebyla na RG o nic horší než loni. Myslím si, že antuka jí prostě nesedí a v Paříži jí to nikdy moc nešlo. Určitě to je škoda, protože jsem věřil, že by Caro mohla udělat lepší výsledek (stejně jako Ana), ale nedá se nic dělat. Přijdou další turnaje a další zápasy, tenisový kolotoč se nezastavuje... Bojujte dál, holky! :)
Reagovat
Heather_Fedex
mrzi mne, ze se proti tobe tady spikl anti-fan club caroline wozniacki. a je to moc smutne. si tady jeden z nejlepsich diskuteru, nikoho jsem te tady nevidela urazet. vetsinou Ty byvas a obet. nicmene, ja budu stat pri tobe ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju moc. :) Antifanoušci Caroline tady byli už přede mnou... Teď se tady "vytvořil" určitý anti-fanklub proti mojí osobě a mým komentářům. Bohužel nemluvím jenom o této diskusi, kde se někteří jedinci tak strašně "těšili" na mou analýzu... Začalo to už před pár dny, když o mě kdosi prohlásil, že jsem "nadržený" a píšu tady "slinty". Řekl jsem si, že je to jenom jeden člověk, ale tahle diskuse mi bohužel ukázala, jak jsem se zmýlil... Ale jak říkám, je tady spousta lidí, se kterými si píšu moc rád. Mezi nima samozřejmě i ty. :)
Reagovat
gigin
V klidu :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To si asi někdo vzpomněl na vtipné komentáře od - Montyho frky. Je to kreslený seriál a to je hodně uslimtané :D.
Reagovat
Heather_Fedex
neni zac!
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi další z těch fajn lidí, o kterých jsem psal. :) Já bych byl v klidu, ale čeho je moc...
Reagovat
smazaný uživatel
Já Caro nefandím, nemám ji ráda, ale respektuju tebe, že ji fandíš, navíc jsi jeden z těch, kteří se nesnižují k trapným osobním útokům, vím, jaký nick ti psal o těch slintech a podobně, to neřeš a vůbec na to nereaguj, protože bys musel asi sklouznout na jeho nebo její úroven, a ty si prosím zachovej tu svoji :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Plně podepisuju to, co píše Ema.
Nenechej se Monty odradit a piš. I když jsem neměl nějakou dobu čas sem psát, kolikrát jsem si rád tvé komentáře přečetl. A neber si to tak, já si myslím, že někteří to nemyslí zle, jen si z tebe trochu utahují, no :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju, Emičko. :) Ty víš, že tě mám ze všech nejradši. Sice s tebou taky někdy nesouhlasím (jako ty se mnou), ale o tom to je... Stejně ty vždycky všechno odpustím. :) No, Caro sice nemáš ráda, ale zase máš ráda Roryho. Tomu se teď taky nedaří, ach jo. Snad opravdu neplatí: "Štěstí v lásce, neštěstí ve hře" :(
Reagovat
smazaný uživatel
Díky. Takový komentář od velkého fanouška Petry obzvlášť potěší. :) Já vím, že to někteří nemyslí zle. Ale mám pocit, že někteří jo...
Reagovat
gigin
Jo Monty jen malá připomínka. Včera jak jsi dělal ten žebř tenistů dle jejich přítelkyň, tak je jasné že ses mýlil. NO.1 je jasná !! :-D
http://chicisimo.com/fashion/fashionista/aaa2/my-looks/page/2/?_t=1338670307971
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, tak to je rozhodně kandidátka! :) Ale přece jenom u mě pořád vede Brooklyn Decker.
Reagovat
Bob
Na to se vykašli. Ostatní si melou, protože nemají nic lepšího na práci. Každý z nás má právo vyjádřit svůj názor. Pokud neuráží, je jeho názor respektován, alespoň v inteligetní společnosti. Takže co. Jinak mám v poslední době smůlu, že nevidím všechny zápasy Mashy a Viky. Ty Petry zkouknu vždycky na netu, takže jsem rád, že mi to někdo popíše. Jinak jsem v pátek totálně podělal zkoušku, takže díky Isnere! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jen sem hezky piš dál, vždyť mě by ty tvoje reporty chyběly. ;-) Na anonymních diskuzích se slušnost příliš nenosí, proto je třeba vážit si těch, kteří slušní jsou. A ty, ačkoliv jsi z mého pohledu vlastně na opačné straně barikády, patříš mezi ty, se kterými se dá normálně diskutovat.

Dál bojuj za "svá" děvčata, ona si to určitě zaslouží.
Reagovat
kejv2
Predem bych chtel rict, ze uz jsem dost unaveny a ze vubec neni snadne spravne vyjadrit myslenky. Doufam, ze se mym prispevkem nikdo nebude citit urazen, rozhodne to nebyl jeho zamer. Jedna se pouze o muj osobni nazor a myslim, ze je vhodne, abych jej zde uvedl.

Monty, uprimne musim rict, ze me tvoje komentare provokuji (intelektualne). To, jakym zpusobem pises o svych oblibenkynich, ve me zkratka vyvolava usmev. Nikdo jiny tady fandeni tak neproziva (snad krome gigina, ale to beru tak trochu jako srandu). Urcite je tady spousta lidi, kteri fandi ceskym hracum (Petre, Tomasovi, ...), mezi nez se taky pocitam, ale mam pocit ze se od ostatnich lisis v mire SNAHY O OBJEKTIVITU. Fakt jinak nevim, cim by to mohlo byt, ze me tve komentare nikdy nenechavaji chladnym.

Je sice pravda, ze zaniceni pro tve hracky s tebou nesdilim. Azarenku a Wozniackou mirne receno nemam rad, Ivanovic je mi lhostejna a snad jen Marie si (zejmena posledni dobou) ziskava muj respekt. Ale vem si treba takoveho Forehanda (velky fanousek Nadala). Teoreticky by to mohl muj - jako fandy Federera a skoro az antifandy Nadala - souputnik. Jeho komentare si ale vzdycky rad prectu, protoze (stejne jako ty) v nich nikoho neurazi, ale zaroven vidi Rafu velmi objektivne, at uz jde o momentalni formu ci jeho celkovou karieru. U tebe mi ale pripada, ze si casto fakta vykladas tak, aby ti zapadaly do idealizovaneho obrazu tvych "princezen".

Narazim samozrejme napriklad na dohady Caro s rozhodcimi. Dole jsem psal, ze se tesim na montyho reakci a nezklamal jsem se :) Uz tady parkrat takovahle situace byla a tys reagoval presne v souladu s tim, co pisu vyse, takze jsem si tu poznamku nemohl odpustit. Doufam, zes to ale nebral jako urazku, rozhodne jsem to nemyslel zle (o cemz svedci i smajlik na konci). Dalsi priklad je (zde uz relativne dlouho neprobirane :) jeceni hracek pri uderu. Prijde mi usmevne, jak si nechces pripustit, ze by to hracky snad delaly, aby nesportovne ziskaly vyhodu nad souperkami, ackoliv nektere davaji verejne najevo, ze jim tom vadi.
Reagovat
kejv2
Nekteri tady pisou, jak jsi dobry diskuter. Mne ale spis pripada, ze si tu svoje hracky hyckas a branis pred "utoky" lidi, kteri maji nazor neslucitelny s jejich doboru povesti. A tohle u me neni diskuze, ale hranici to s demagogii. Treba sojka aspon na obhajobu jecicich hracek napise, ze je prokazano, ze vydavani zvuku pri vydechu ma pozitivni vliv na vykonnost. Nerikam, ze s tim souhlasim, nevyznam se v tom. Kdyz ale ty napises, ze to hracky delaji od malicka a ze se zajimas i o jejich soukromy zivot (na twitteru), takze do toho vidis lepe nez my, co na to rict?

Je asi pravda, ze vyse zminene vystupuje do popredi o to vic, jak casto, pravidelne a s jakou zarputilosti o svych vyvolenych referujes a branis je pred "zkazenym svetem" (coz je v jistem smyslu obdivuhodne). Ale uvedom si, ze prave tim se stavas jednou z nejvyraznejsich postav tady, takze proste musis pocitat i s vice ci mene primerenymi reakcemi. Ted me mimochodem napadlo, ze asi prave ta tvoje (pro me) zaslepena obrana hracek je to, co nekterym lidem (i me) obcas leze trochu na mozek. Podivej kolik je tady reakci na Federera, z nichz vetsina jsou pouze tupe urazky. Ty ani nectu a ani by me nenapadlo na ne reagovat, to je proste pod moji uroven. Ale nastesti je tu i dost rozumnych reakci, casto pomerne kritickych, a to z obou taboru. Vetsinou je to kritika opravnena a nam Rogerovym fandum nezbyva nic jineho nez svesit hlavu a prat si, ze si to a to snad Maestro vezme k srdci. Kdyz ale Caro na zacatku roku hrala pod vlivem noveho trenera agresivneji, coz mnoho jejich "antifandu" (vcetne me) kvitovalo, a pak se rozhodla vratit pod otcovska kridla, coz zase vetsinou vyvolalo nelibost, tak tys na to proste rekl, ze "Caro urcite sama dobre vi, co je pro ni nejlepsi". Promin, ale timto je pro me veskera diskuze zabita.

Snazil jsem zde vyjadrit pouze svuj pohled na vec. Co si z toho monty vezme, je uz jeho vec. Snad to ale povede k vetsimu porozumeni v ramci mistniho osazenstva.
Reagovat
ludolf
On je trochu rozdíl mezi "mít rád svoje oblíbené hráčky" a psaním poměrně dlouhých příspěvků, jejichž obsahem je z velké části popis toho, jak je miluješ. Pokud nejsi náctiletá dívka, tak už to tak úplně normální není a chtělo by to alespoň nějaký nadhled.
Reagovat
Andrew89
Jsem jeden z těch kteří se na tvojí analýzu těšil. Né z důvodu, abych se ti vysmál či něco takového.už mi není 15. Rád si to počtu i z hlediska fanouška Caro. Caro rád nemám a mít nebudu. Tady u holek už se to relativně dlouho nezvrtlo v nějaké chabé urážky(když nebudu počítat toho hlupáko co vždycky, když Petra prohraje jí napíše jaká je error atd.)..z né strany věci jako, že otevíráš šáňo atd je sranda, rozhodně tě to nemá urazit. A navíc i tvé oblíbenkyně jsou mi blízké Vika i Máša( i když té ted nefadním kvůli Petře) tralala...ale to je jistě pochopitelné:)
Reagovat
pepin
Když jsem si v noci přečetl Tvůj komentář řekl jsem si, že na něj nebudu reagovat. Ale ted ráno je moudřejší večera a po znovu pročtení mi to nedá. Ty tady píšeš a děláš jako kdybychom Ti tady nadávali a já nevím co. Přece to, že někteří napíšeme, že se těšíme na Tvoje komentáře a hlavně po té co prohrají Tvoje jak zde někdo napsal princezny nebo hýčkané oblíbenkyně, na tom není nic špatného, co by Tě mělo urazit. Spíš než podezírat nás, by jsi se měl zamyslet trošku nad tím, proč to tak je. Víš určitě si pamatuješ když jsem sem přišel a napsal o Marii uřvaná siréna, tak jsi mi hned upozornil, že to je tvoje chráněnka a abych to nepoužíval a běda, když jsem zde něco napsal ve smyslu jako, že byla spláchnuta tak Tvoje odezva byla také z jiného soudku. Já jsem Tě neurazil, již jsme si dost věcí vyřikali, ale že mám jiný názor nebo připomínky k Tvým příspěvkům a souhlasím co Ti Tady velice slušně napsali i jiní tak tak to prostě je.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky všem za příspěvky.

quesh: No právě to je ten důvod, proč jsem tady začal psát... Ty diskuse se mi zdály trochu jednostranné. :)

Bob: Nejsi sám, kdo v pátek něco podělal. :D Když jsem se pak ještě dozvěděl, že Ana prohrála, tak jsem měl úplně po náladě...

Andrew89: No dobře. Beru, že to myslíš ve srandě... Sice se mi některé tvoje příspěvky nelíbily, ale holt nemáš rád Caroline a taky to dáváš patřičně najevo. Co se dá dělat...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to ti stačí docela málo, abys měl vůči mě výhrady. :D Tvůj názor je podle mě velmi zúžený na určitá témata diskuse (hekání, trenér Caro atd.). Nikoho nenutím, aby se mnou souhlasil a je vcelku normální, když se mnou někdo nesouhlasí. Jenže já tady taky píšu o řadě jiných věcí, než jsi zmínil ty... Co se týká toho trenéra u Caroline: Nedávno jsem si přečetl určitá prohlášení Sancheze o některých tenistkách a dospěl jsem k názoru, že Caro udělala správný krok, když se s ním rozešla. Nemůžu úplně posoudit jeho trenérské kvality (ačkoliv si myslím, že toho nic moc nedokázal oproti tenistkám, které kritizuje), ale hlavním problémem bylo asi jeho chování. Možná nedostal tolik prostoru, jak by si představoval, ale to ho neopravňuje k tomu, aby na někoho házel špínu... Jsou tady názory, že Caro pod jeho vedením hrála lépe. Já myslím, že i po jeho odchodu sehrála dobré zápasy (a co teprve předtím). Dál chci říct, že Caro nehraje proti každé soupeřce stejně. Podívej se třeba na zápas proti Sereně v Madridu. To rozhodně nebyla jenom obrana... Včera se jí sice nedařilo, ale taky to bylo dané tím, že Kaia hrála velmi přesně a ve dlouhých výměnách skoro vůbec nekazila. To je podstatný rozdíl mezi Kaiou a třeba Jarkou ve 2. kole... Další věc je, že na RG a Wimbledonu se Caroline nikdy moc nedařilo. Za posledních pět let byla na RG jednou ve čtvrtfinále a čtyřikrát ve 3. kole. Ve Wimbledonu byla nejdál v osmifinále. To se vůbec nedá srovnat s jejími výsledky na mimoevropských grandslamech... V průběhu RG jsem četl rozhovor, kde se Caro ptali na nového trenéra Thomase Johanssona. Caro tam říkala zajímavé věci. Třeba říkala, že nemá ráda, když jí někdo říká, jak jí jde všechno dobře, když sama ví, že něco dělá špatně. To rozhodně vyvrací spekulace, že je Caro nepoučitelná, že si o sobě moc myslí apod. Ona se chce pořád zlepšovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě tebe jsem měl na mysli, když jsem psal o svém anti-fanklubu... Hlavně tvůj komentář dva dny zpátky o tom, jak ti vadí moje komentáře, a proto doufáš, že moje favoritky vypadnou. Když ti vadí, tak si je prostě nečti. Jinou radu pro tebe nemám... Ty píšeš, že mě tady nikdo neuráží. A to nejsou urážky, když tady o mě někdo napíše, že jsem "nadrženej", že "si ho vyhoníš zejtra" a podobné věci? Já něco snesu, ale nejsem splachovací. Poslední tři dny se tady neustále rozebíralo moje jméno, aniž bych třeba něco napsal do diskuse. To mi přijde trochu moc... Jinak co se týká Mashy, z toho si nic nedělej. Já to tady píšu všem, že se mi nelíbí, když jí někdo říká Šarapka. Už jsem prostě takový. :D Neber si to ve zlém... V jedné diskusi jsme se tomu letos docela zasmáli. :)
http://www.tenisportal.cz/zpravy/kvitova-pomohla-mi-zkusenost-proti-sarapovove-9525/
Reagovat
Andrew89
Caro je bohužel jediná, která mi vyloženě vadí, jako teniska i jako člověk.
Ps: k tomu hekání ...já si třeba neumim představit zápas, kde by hrála Maria nebo Vika a nehekali:D..to pak neni ono...:-p Viz když Vika hrála na turnaji mistryn proti Bartoli...tam se nesnažila=nehekala..a bylo to divný..vůbec se mi to nelíbí..:D
Reagovat
smazaný uživatel
Jak říkám, co se dá dělat... Mně je Caro hodně sympatická. Sice to není úplně modelkovský typ, ale je na ní něco strašně hezkého a když ji vidím rozesmátou, tak mám o sto procent lepší náladu. :) Jinak s tím hekáním naprostý souhlas, už jsem to tady taky párkrát psal. :D
Reagovat
Andrew89
dyt o tom to je:) nemůžeme mít všichni stejný vkus...to by pak byla nůůůda:-p
Reagovat
pepin
Monty, já s těma urážkama jsem měl na mysli ted ty včerejší příspěvky. To, že tady někdy před tím nějaký hnup Tě urazil to nevím a určitě tomu nejsem nakloněn. Již před časem, když se o chlapech zde rozvedla hodně hnusná diskuze, tak jsem napsal, at si uvědomí, že to tady nečteme jenom my. A prosím Tě, žádný truc klub proti Tobě tady není, každý píše sám za sebe. Teda aspon já. A to, že kritizuji Tvoje články, nebo k nim mám připomínky, to jsem Ti již psal před časem. Jinak vůči Tvojí osobě žádný problém, nic v tom nehledej. Ale již jen na konec, vidíš, že nejsem sám kdo s tím má nějaký problém.
Reagovat
kejv2
Monty, musim rict, ze jsi me trochu zklamal svou reakci na muj prispevek. Odpovedel jsi vlastne jen na druhy odstavec, ktery je mozna ne uplne stastne napsany. Takhle to vypada, ze muj prispevek byl cely o mych vyhradach k tobe, pritom ja se spis snazil rict neco i za ostatni, coz, jak vidim, se mi aspon trochu povedlo.

Celkove mi tentokrat vubec neslo o ta skoro uz proslula temata s Caro atd., ale opravdu o tvoje reakce na ne. Zkus si prosim jeste jednou precist odstavce 3,4,5 a 6. Tam je to podstatne, co jsem chtel rict.

Jinak vidim, ze me mas za opravdu velkeho antifandu Caroliny :) Tvoje reakce se toci cela kolem ni a na konci pises cosi o jejich celkovych vysledcich, o cemz se ted vubec nebavil:
"To rozhodně vyvrací spekulace, že je Caro nepoučitelná, že si o sobě moc myslí apod. Ona se chce pořád zlepšovat." Nevim o tom, ze bych takovehle spekulace nekdy pronasel. Ano, Caro mi neni sympaticka, ale jak si muzes precist nekde dole, verim, ze by se mohla vypracovat vys, kdyz udela patricne zmeny.
Reagovat
kejv2
Jinak tvoje argumentace v tom prispevku se mi ted libi, ma to nejaky racionalni zaklad. Diky moc za ni, sam bych se k tomu jinak nedostal. Problem ale je, ze to sis precetl az nekdy pozdeji a bezprostredne po odstoupeni trenera jsi tady skutecne napsal, ze "Caro urcite sama dobre vi, co je pro ni nejlepsi". Ok, chces za kazdou cenu ukazovat svoje hracky jen v nejlepsim svetle. Ja bych to treba nedelal. Prijde mi ferovejsi rict nevim, nez si takhle neco cucat z prstu. Kdyby to napsal jen tak nekdo, tak bych se nad tim asi vubec nepozastavoval. Ale ty tady pises s takovou frekvenci, ze se to uz proste neda jen tak prejit. A argument typu "tak to necti, kdyz se ti to nelibi" je podobny, jako kdyby mi kurak na zastavce MHD na prosbu, zda-li by prestal kourit, odpovedel, at jdu jinam, kdyz mi to vadi.

Celkove mi ale asi nejvic "vadi" (asi ne uplne presny vyraz) to, co ti uz jednou psal VIS a na co neprimo narazeji i ostatni. Ty tady svoje hracky branis, jako by to byl nejaky tvuj majetek, jako bys snad nesl osobni zodpovednost za jejich dobre jmeno, dokonce to rikas i doslova (mozna trochu z legrace, nejsem si jisty): No právě to je ten důvod, proč jsem tady začal psát... Ty diskuse se mi zdály trochu jednostranné. :).

Neber tohle prosim vubec jako utok na svou osobu, spis jako pokus o priblizeni toho, jak te muzou videt ostatni. Kdyz si z toho neco vezmes, muze ti to jen prospet :)

Zaverem bych chtel jeste rict, ze se mi zda, jako by si nekteri, kdo nedavno urazeli Carolinu, to ted chteli u montyho vyzehlit. To mi prijde opravdu pod uroven...
Reagovat
Andrew89
doufám, že ta poslední věta nebyla na mě.
Reagovat
smazaný uživatel
Problém je v tom, že tvoje příspěvky jsou velmi dlouhé a já nevím, na co mám reagovat dřív. :D No tak s kým jsem tady nedávno řešil ten článek od Jarocha ze Sportu? Myslel jsem, žes to byl ty... Tam právě Jaroch psal, jak si Caroline o sobě strašně myslí, je rozmazlená atd. Takže tyhle spekulace jsem měl na mysli... Jinak jsem reagoval na věci kolem Caroline, protože jsem to pochopil tak, ža v souvislosti s mými příspěvky narážíš hlavně na ni (a pak ještě na hekání). To s tím trenérem jsem si přečetl později, protože Sanchez se vyjádřil taky později... Nevím, jak velký jsi antifanda Caroline a je mi to upřímně úplně jedno.

Vidím, že máš trochu jiný způsob myšlení než já... Můžu tě ujistit, že opravdu nikoho nevlastním a nikdo není můj majetek. :D Pokud vím, tak fanoušek by měl fandit, i když se nedaří a zastat se svých oblíbenců, když je to potřeba. Tu reakci na queshe jsem tedy rozhodně nemyslel z legrace... Další věc je, že na něco jsou zákony (např. kouření na zastávce) a na něco ne. Já se rozhodně nenechám nikým ovlivňovat a budu psát pořád stejně, protože kdyby to bylo jak píšeš, tak by ta diskuse absolutně ztratila smysl. To by se všichni začali podle něčeho (někoho) řídit a přestali by to být oni... Já jsem jednoznačně pro, aby všichni vyjádřili svůj názor, ale bez urážek, provokací a zbytečného rýpání.
Reagovat
freeteepek
Carol byla tak dlouho světovou jedničkou, protože byla konzistentní ve výkonech a protože se hrál jiný tenis. Za posledního půl roku se ženský tenis posunul na agresivnější úroveň. A nejen kvůli fenomenálnímu návratu Sereny a formě Šarapovový. Jsou mladé hráčky, které rozvíjejí tento styl a konečně se jejich svaly s hlavou dostaly tak nějak do rovnováhy:-) Dospívají. Útočný tenis je náročnější na fyzickou přípravu i mentálně. Asi dá větší práci se ho naučit. Carol teď bude taky muset:-)
Reagovat
smazaný uživatel
trochu si myslim, ze Karoline ujel vlak, ranarkou se hracka rodi, ma fyzicke dispozice, rychlou ruku, mysleni a predevsim odvahu (lehkomyslnost?).. priprava to jen rozvine.. :-)
Reagovat
Mark976
Fenomenální návrat Sereny v 1kole grandslam Paris? když před tím nebyla na antuce poražená? to je taky docela velkej výkyv - promiň, ale špatný argument.....
Reagovat
Heather_Fedex
ja tady nevidim zadne mlade talenty, maximalne mchale a ta hraje udrzbu
Reagovat
freeteepek
Tak McHale hraje údržbu, ale dost tvrdou. Jak dneska předvedla s Li Na. A co ta další Američanka Stevensová? Jistě by se našly i další.
Reagovat
patriks
Sledoval jsem Caroline s Kaiou, bohužel Kara mohla vyhrát jen kdyby se Kaia rozpadla i ve 3. setu. Kara hraje skoro všechny míčky s velkou horní rotací a tím i vysokým odskokem, a tím Kaie nabíjela a ani neměla prakticky žádný vítězný úder a bez toho jí každá trochu větší ranařka porazí. Myslím že by se měla přeorientovávat na plošší údery s větší razancí.
Reagovat
Heather_Fedex
velka gratulace arantxte k postupu do osmifinale. ja jsem v tomhle duelu nemela vubec zadnou favoritku a ocekavala jsem 3-setovu bitvu. v zaveru si moje sympatie vic ziskavala. nizozemcanka, julca se zacala rozcilovat kvuli nevim cemu, delala opicky a divadilka, snazila se zbrzdit souperku tim, ze si vyzadala medical timeout, ale napokon ji to nebylo nic platne a sice mne jeste brejkbaly ale rus zabojovala a pak pritlacila na julcu na returnu, co nemka neunesla a udelala 2 2-chyby v rade.
nizozemcanka mne zaujala uz loni, kdyz vyradila na tomhle turnaji clijsters. pak sice o ni nebylo vubec slyset, ale ted se znovu ukazala ve velkem svetle. a co se tyce jejiho herniho stylu, tak ten se mi libi. nekteri o ni sice mozna reknou, ze je pasivni, ale ja s nimi nebudu souhlasit. oproti strelkynim jako jsou julia nebo petra vyzniva kazda hracka jako defenzivni. pritom aranxta dala stejny pocet es jako julia, dala I nejake vitezne returny. + spolehlive zakoncovala s pripravenych pozic. a jeste si dokazala pomoct levackym servisema vzhledove se mi taky libi, i kdyz ma takovy skreckovity vyraz v obliceji. a dlouhe stihle nohy. povahove neni moc vyrazna, takova siva myska. oproti tomu nemka ze sebe porad delala herecku, jakoby ona byla tou hlavni postavou na dvorci.
pevne aranxte verim, ze si s kaiou poradi a postoupi jeste dal, i kdyz uz tohle je velky uspech
Reagovat
Heather_Fedex
sly obe holky k siti na podani ruk a julia napokon isla a uz-uz to vypadalo, ze julia aranxte ruku nepoda, kdyz podala nejdriv rozhodcimu (s kt. se mimochodem hadala) ale nakonec s krecovitym usmevem ji tu ruku podala. ocividne julca neumi prekousnout porazky
Reagovat
tommr
jj to mě taky zaujalo. Nejdřív to vypadalo, že jí opravdu ruku nepodá, ale Arantxa si o to dost důrazně řekla a tak se Julia "upamatovala" ... :)
Reagovat
freeteepek
A ještě se na ní hezky usmála:-)
Reagovat
dadaft
hmmm, Gasquet řádil...
Reagovat
kejv2
Videl jsi ten zapas? Co predvadel v poslednich dvou setech, to byly opravdu skvostne udery...
Reagovat
dadaft
bohužel ne.
Reagovat
Heather_Fedex
velka gratulace arantxte k postupu do osmifinale. ja jsem v tomhle duelu nemela vubec zadnou favoritku a ocekavala jsem 3-setovu bitvu. v zaveru si moje sympatie vic ziskavala. nizozemcanka, julca se zacala rozcilovat kvuli nevim cemu, delala opicky a divadilka, snazila se zbrzdit souperku tim, ze si vyzadala medical timeout, ale napokon ji to nebylo nic platne a sice mne jeste brejkbaly ale rus zabojovala a pak pritlacila na julcu na returnu, co nemka neunesla a udelala 2 2-chyby v rade.
nizozemcanka mne zaujala uz loni, kdyz vyradila na tomhle turnaji clijsters. pak sice o ni nebylo vubec slyset, ale ted se znovu ukazala ve velkem svetle. a co se tyce jejiho herniho stylu, tak ten se mi libi. nekteri o ni sice mozna reknou, ze je pasivni, ale ja s nimi nebudu souhlasit. oproti strelkynim jako jsou julia nebo petra vyzniva kazda hracka jako defenzivni. pritom aranxta dala stejny pocet es jako julia, dala I nejake vitezne returny. + spolehlive zakoncovala s pripravenych pozic. a jeste si dokazala pomoct levackym servisema vzhledove se mi taky libi, i kdyz ma takovy skreckovity vyraz v obliceji. a dlouhe stihle nohy. povahove neni moc vyrazna, takova
Reagovat
Heather_Fedex
tohle je chybny clanek, pardon ;)
Reagovat
SwissMaestro
Julia Goerges? Velika skoda, ze tato nadherna tenistka RG opousti tak brzy.....tak snad na Wimbledonu :-)
Reagovat
pepin
No myslím si, že Tvoje přání je a bude větší než skutečnost. Podle toho co v poslední době předvádí asi velké čance mít nebude.
Reagovat
tommr
jj Julia je typická antukářka - pro ní právě skončila nejlepší část sezony - ve Wimbledonu moc šancí mít nebude ... :)
Reagovat
kejv2
Julie skutecne nadherna zenska, ale bohuzel ani ona se nestiti nekalych praktik v podobe zbytecnych MTO. Ve tretim setu, kdyz byla Rus v laufu, si nechala delat pedikuru ci co (tim mimochodem ukazala velmi vkusne nalakovane nehty :) ). Krome rozhozeni souperky to melo jeste jeden cil: preruseni zapasu pro tmu, coz taky na rozhodcim ke konci cim dal casteji vyzadovala. Zkratka jak rikaji klasici: hnus velebnosti!
Reagovat
smazaný uživatel
Nechala si ošetřit kotník, který měla snad od začátku zatejpovaný..myslím. Hnus bylo spíš publikum.
Reagovat
kejv2
Jestli to tak je, tak jsem to prehlidl. Musel jsem tlacit Kaiu proti Caroline, takze jsem videl jen konec a nejaky tejp jsem prehlidl. To ale stejne nic nemeni na tom, ze to (podle me) byla spis takticka pauza nez cokoliv jineho.

A co vam tak hrozne vadilo na tom publiku? Fandily vic Rus, to jo, ale ze by se jednalo o neco nesportovniho? Ale jak rikam, videl jsem jen poslednich par gemu.
Reagovat
smazaný uživatel
taky si myslim, ze si ohledne publika napriklad John hrabl mnohem hur... dneska mozna i Tommy, nedivala jsem se... atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím..mně se to, jak na ní (předpokládám, že nehezky) pokřikovali během přestávek, nelíbilo, no :-). Samozřejmě, že ten závěr pak už nezvládla s gracií..stěžovaní, i nadávka padla směrem k publiku..ale ona má v sobě trošku cholerika a sluší jí to, i když se zlobí :-). Škoda..že hrála tu parádní ranařinu jen ve druhém setu.
Reagovat
smazaný uživatel
jsem sledovala Kaiu, takze hru nevim, ale jisty je, ze na publikum kriknout, treba i s gracii,(?) je hracuv hrob... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, ta nadávka na paviány ale byla skoro na konci..spíš pro úlevu :-).
Ale beru, že Paříž byla a je nevychovaná :-) a chce to hroší kůži.
Reagovat
VlS
Hele, odečítáš v žebříku jen RG? Musíš odečíst i loňskou Kodaň, Lucka tak neodepíše 100, ale 300.
Reagovat
tommr
samozřejmě - díky posunům v kalendáři se musí odečítat i lonský výsledky z Birminghamu a z Kodaně (která se letos navíc už dávno odehrála). Lucka patří mezi ty více postižený, ale má naštěstí nějakou rezervu takže příjde jen o 200-70=130 bodů ...
Týká se to mimochodem i Caro, která loni v Kodani získala titul a příjde proto o 220 bodů i když na FO obhájila lonský umístění. Trochu paradoxně se v žebříčku přesto posune směrem nahoru, protože Bartoliová a nejspíš i Li (pokud by neobhájí lonskej titul, čemuž moc nevěřím) ztratí ještě víc bodů než ona ...
Reagovat
tommr
aspon co se žen týče - z nasazenejch vypadly vedle Wozniacký ještě Schiavone, Pavlyuchenková a Goergesová. Na jeden den je to docela slušná porce ... :)
Největší senzace je samozřejmě vyřazení Caroline. S tou její otřesnou hrou plnou kopců se na GS asi nikdy neprosadí.
Jak mohla tahle hráčka bejt tak dlouho světová jednička?
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasím, senzace vypadnutí Caro není, spíš Fran.
Reagovat
Mark976
já bych řekl, že překvapení je spíš vyřazení Shiavone a Georges, Wozniacki už je dlouhou dobu mimo hru v top20
Reagovat
smazaný uživatel
A tak něco umět musí vyhrála několikrát turnaje typu IW nebo Miami
Reagovat
ludolf
Z 16 nejvýše nasazených postoupilo 6 žen a 11 mužů.
Reagovat
Mark976
vyhrála v době, kdy nebyla konkurence - williams zraněné, Clijsters taky, Sharapova v reklamě víc, jak v tenise, henin ukončovala a Kvitova s Azarenkova se hledaly
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě je zklamaní vypadnutí Francesky....
Reagovat
pepin
Jak? Již jsme se tady o tom přece bavili. Pinkala, pinkala až všechny upinkala.
Reagovat
dadaft
loni hrála líp - o dost.
Reagovat
kejv2
Jsem stejneho nazoru. Ale stejne tady jsou lidi, kteri budou donekonecna rikat, ze jeji No.1 je stejne hodnotne jako soucasne No.1. A to mi jeste prijde, ze u zen ma dnes ta pozice mnohem mensi hodnotu nez u muzu, protoze tam je konkurence mnohem vetsi.
Reagovat
tommr
muže jsem nekontroloval, ale u žen ti to nějak nesouhlasí - do osmifinále jich ze 16 nejvýše nasazenejch postoupilo 7 ... :)
Reagovat
ludolf
Jo, máš pravdu, je jich 7, přehlíd jsem se ;-)
Reagovat
Mark976
o kejv2: dík za souhlas. U mužů bylo jen jedno období, kdy bylo bezvládí - po soubojích Sampras, agassi, Courier začalo bezvládí, kdy No.1 byli Kuerten, Moya, Fererro, Rios, Hewwit..atd . nikdo stabilní, nikdo od začátku so konce kariery tak úspěšný jako dřív Agassi,Sampras,Faderrer, Nadal. Doufám, že někdo naváže u žen na Williams, Clijsters,Henin ( v poslední době asi jediné hráčky, co se dokázaly dlouhodobě držet na výši
Reagovat
baggik
Tak já si myslim, že u žen to bezvládí kdy byly světovými jedničkami hráčky co nikdy nevyhráli GS (Safin, Wozniacki) právě skončilo. Podle mě teď budou dost dlouho kralovat Azarenka, Šarapová a snad i Petra Kvitová.
Reagovat
dadaft
Julie chodí po ostří nože...
Reagovat
tommr
a zakončila to stylově dvojchybou. Další senzace je na světě ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
a uz se s nim zarizla.. Asi si vas popudim, ale Rus se mi velmi libila! :-)
Reagovat
Andrew89
mě se taky líbí:D
Reagovat
smazaný uživatel
A mě taky :D
Reagovat
dadaft
jj.
osobně jsem zvědavý na Shvedovovou. dlouho jsem ji neviděl hrát (ani letos v Charlestonu) a teď je ve 4K !!! a postupovala (výsledkově) jednoznačně...
Reagovat
dadaft
mně taky. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Mě se taky líbí, ale stejně jsem fandil Julií. Nu což nelze mít vše, alespoň ta Kaia to dala.
Reagovat
Heather_Fedex
nevim, jak vy, ale ja jsem ocekavala vyrovnany zapas. dokonce I po prohratem 2. setu jsem vic favorizovala rus, protoze neni tak emocne rozhazana jako julia. aranxta ma pevnejsi nervy, co ukazuje I pocet nevynucenych chyb
Reagovat
smazaný uživatel
Tak letenky domů nakonec pro Caroline, alespoň se důstojně rozloučila s turnajem. Bojovnost tam pořád je. Kaia mi výsledky dělá letos hodně velkou radost a určitě patří do první dvacítky.
Akorát ty dramata by si mohla odpustit :D.
Reagovat
smazaný uživatel
Caroline sice bojovala, ale její totální neschopnost ukončit výměnu vítězným míčem, který má připravený je až k pláči. Možná dokáže na tři gamy přepnout a hrát agresivně, jenže pak se mile ráda vrátí k její "kopcovité hře", bohužel vracení míčů nestačí!U Kanepi se zřejmě projevila nervozita, mělo to skončit ve dvou setech, Caroline si nezasloužila vyhrát a s tímhle zažitým stylem už soupeřky světové úrovně bohužel porážet nebude.Adios zlatý retrívr!
Reagovat
smazaný uživatel
Jj nervozita tam určitě byla, snad na ní Kaia bude dál pracovat.
Na Caroline jsem zvědav, co chce dál dělat s kariérou, protože nasedla na dráhu, která vede hodně z kopce a težko říct, jestli se bude ještě někdy zvedat. Umí se ale dobře mediálně prodat, takže bych ji doporučil hereckou kariéru...
Reagovat
freeteepek
V tenise je nejdůležitěší hlava. A tu má Carol jako světová jednička. Je jí jen 22. Bude to trvat možná i pár let, ale má na to, aby se dostala zase na vrchol. Aby vyhrála nějaký ten GS. Zatím ne, ale do budoucna ten potenciál tam určitě je:-)
Reagovat
kejv2
Tak Caro vypada, ze je psychicky odolna. Nesleduju jeji zapasy pravidelne, ale nevidel jsem u ni predvadet neco podobneho jako Kaia dnes (i kdyz nakonec vyhrala). Ja si myslim, ze pokud neprejde k trochu agresivnejsimu pojeti, tak uz nemuze vyhrat zadny velky turnaj (aspon ne GS). To by musela byt soucasna spicka nejak vyrazne zdecimovana a myslim, ze je tam i spousta jeste mladsich hracek, na ktere jeji obranarsky styl platit nebude.

Zkratka si myslim, ze ma urcite na vic, nez co predvadi dnes. S touhle hrou jestli ale neco velkeho vyhraje, tak to bude pro me tenisova tragedie a dukaz velmi slabe urovne zenskeho tenisu,
Reagovat
dadaft
neboj, jestli se nezlepší, nevyhraje.
taková Šarapovová by si ji dneska namazala na chleba.
Reagovat
Andrew89
to Kaia dotáhla do vítězného konce, ted v tom posledním setu hrála stejně dobře jako v tom prvním, ale potom se to zas zdramatizovalo. Caro kousala v setu druhém.Byla agresivnější a lepší..jenže tohle ona neumí udržet po celou dobu. Tato hráčka již v top 10 nemá co dělat. Jsem rád, že je ze hry venku. Kaia ve druhém setu totálně mentálně selhala a jsem rád, že jí to nepoložilo.....Caro se celej zápas zbytečně a trapně hádala. Již dávno to není top hráčka. Jsem zvědavej na montyho analýzu...ještě jednou gratulace Kaie :)
Reagovat
smazaný uživatel
3x sláááva, Caro je venku, utrpení tenisového diváka ukončeno.
Ale s Julií to vypadá blbě, to holandské publikum tam vytváří atmosféru jako při Fedcupu, až mi to přijde na GS nepatřičné.
Reagovat
Andrew89
Co se tam stalo, že se Julia tak rozčilovala?...
Reagovat
smazaný uživatel
Holanďanku vidím dneska poprvé, a vůbec bych se nezlobil, kdyby postoupila :D.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem viděl jenom závěr toho, tak nevím, furt jsem to přepínal, asi ti diváci.
Reagovat
pepin
Nevím, neviděl jsem, ale Julie přebírá moresy Caro, ted se pořád rozčiluje a hádá s rozhodčím.
Reagovat
Andrew89
jj koukal jsem:D dneska se to nějak šíří...:D
Reagovat
tommr
já viděl Rusovou v akci naposledy loni když senzačně vyřadila Clijstersovou. Od tý doby až do dneška o ní ale nebylo vůbec slyšet ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Móresy? Myslím, že je spíš rozhozená tím nepřátelským publikem..
Reagovat
smazaný uživatel
Taková drobňoučká "krasamica", no s Kaiou to bude zajímavý zápas.
Reagovat
pepin
Sám víš, že si tím nepomůže, spíš to rozhodí ji, a to se nakonec stalo a jede domů. Na takové úrovni a takovou hráčku by to nemělo rozhodit, že část publika fandí soupeřce.
Reagovat
smazaný uživatel
jasný bude analýza
Reagovat
smazaný uživatel
Sledoval jsi ten zápas? :-) Bylo to jako v pavilónu paviánů..

Julia není flegmatik, nechala se rozhodit a prohrála si to tím. Zápas končila vytočená jak šnek. A já se tak moc nedivím..

Mimochodem holštýnská princezna je stejně mnohem půvabnější :-).
Reagovat
smazaný uživatel
..půvabnější než Rus :-).
Reagovat
pepin
Celý jsem jej v kuse neviděl, ale to ji neomlouvá, viděl jsi určitě zápas Razánový, tam byly dokonce vlny. To víš, když na tenis jdou fandové z holandska, nic moc tenisová země tak to tak asi vypadá.
Reagovat
VlS
Tak co_? Znovu to prohraje z 5:1?
Reagovat
tommr
Kaia je toho schopná ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
neee! Kaia proste pritvrdi a bude hotovo.. :-)
Reagovat
VlS
UFFFfff ...............FF. To byl porod. Kaia má fakt dar přestat hrát v okamžiku, kdy už skoro vyhrála. Ještě že nejsem její fanda.
Reagovat
tommr
bejt fanouškem Kanepiový musí bejt fakt hrozný. Zápasy Petry jsou proti tomu úplná idylka ... :)
Reagovat
freeteepek
Tak idylka zrovna ne, ale trpíš kratší dobu:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ovsem intenzivneji... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
O to slastnější je pak pocit z vítězství. :-)
Reagovat
tommr
a neustále se hádá i kvůli úplně jasnejm míčkům. Bud špatně vidí nebo to dělá schválně, aby rozhodila soupeřku. Jen aby se jí to ale nevymstilo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, ani nikdo z opravdu "velkých" hráčů, Roger, Rafa, Novak, se takhle trapně s rozhodčími nehádá, zvlášt na antuce, je tam stopa, a pokud to rozhodčí nějak vyhodnotí, měla by to respektovat.
Už minule nepodala rozhodčímu ruku, k vůli spornýmu míči..pravda ale nebyla na její straně, je mi čím dál víc protivnější nejen za svoji pasivní hru, ale i za chování na kurtu.
Reagovat
tommr
jsem docela zvědavej jestli jí podá rozhodčímu dneska ... :)
Reagovat
pepin
Podala i když se na něj ani nepodívala. Souhlasím s Emou je čím dál víc protivnější, vítězný úder aby jsi hledal jak jehlu v kupce sena a ještě se pořád dohaduje. A jsme zase u toho a to je benevolence rozhodčích, co jim vše dovolí.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že kdyby tam byla Asderaki, tak by si to nedovolila, možná jen jednou, to je ten budovaný respekt, jak jsem tu o tom psala, že si rozhodčí nemůže dovolit řídit se city, jak psal Monty, že to bylo k Virginii necitlivý, ten zahlášený trestný fiftýn. Caro ho za ty opakovaný protesty měla dostat taky.
Reagovat
pepin
Máš pravdu, tady toho jsem snad ještě neviděl a Ads. je rozhodčí na správném místě a nebojí se.
Reagovat
pepin
Oprava Asderaki
Reagovat
dadaft
před chvílí jsem to pustil -to je nějaká parodie tenisu?
Reagovat
Andrew89
občas se tomu dá říkát...kdo dá větší kopec-vyhrává:D
Reagovat
dadaft
no, teď už je to místy lepší... - ale ta první pasáž, co jsem viděl, byla špatenka...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad mi aspoň Julie udělá radost, teď jí drtí, druhý set už vypadá Ok.
Reagovat
freeteepek
Tak to je neuvěřitelný, jak Carol vstala z mrtvých. Už jsem si připravoval kritickou řeč na její adresu a ona ještě nakonec vyhraje! Celý problém je v tom, že Kaia se začala obávat o výsledek a přistoupila na hru Wozniacké. Tu ovšem neovládá tak zdatně, zatímco Carol, bývalá sv.1 tu obranu zvládá líp. Carol absolutně přestala chybovat a Kaia najednou neumí tvrdě zakončit:-(
Reagovat
VlS
Caro nevstala z mrtvých, hraje furt stejně blbě, ale Kaia si lehla do hrobu a sama se zkouší ještě zahrabat.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
VlS
Nevím, asi nejsem chápavej, nebo se mi otvírá něci jinýho
Reagovat
Andrew89
tak a je to..:D monty už chladí šáňo...dneska bych to viděl snad i na oslavnou básen:D.....Snad to Kaia podrtí ve třetím..i když popravdě tomu nevěřím...
Reagovat
tommr
ted to chvíli vypadalo, že se holky předháněj která předvede větší kopec. Nakonec tu kopcovanou vyhrála Kaia a bude podávat na vítězství. Jsem zvědavej jestli uhraje aspon jeden míček ... :)
Reagovat
Andrew89
takové dva zkažené míče?...labilita
Reagovat
pepin
Pustila ji do hry a ta ji pomalu upinkává. Některý ty kopce máš pravdu jsou jak Krkonoše.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč s ní hraje ty šílený kopce?? :-OO
Caro ji vnutila tu svoji hru..
Reagovat
Andrew89
naprosto
Reagovat
smazaný uživatel
Je to k ničemu, už je ten TB 1:5.
A Julie to taky podělala, když šla podávat na set tak to projela čistou hrou a pak prohrála i TB. Snad to ještě otočí.
Reagovat
Andrew89
snad se ted už zvedne, zahrála ted velmi pěkné míče:)
Reagovat
VlS
tak tomu já říkám labilita
Reagovat
smazaný uživatel
nekdo tu zminoval podobnost stylu s Petrou, takze jen krize druheho setu, ne?? :-)
Sileny, snad to Kaia zdarne dokonci ....
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem ji nepochopil, v rozhodujicích míčcích začala zkracovat hru a přišla o body. Tím ji trošku dodala křídla, ale snad ji dneska utluče.
Reagovat
tommr
herní styl mají podobnej, fyzický předpoklady taky. Petra ale naštěstí není v důležitejch momentech takovej uzlíček nervů jako Kaia a proto už dokázala pár velkejch turnajů vyhrát. Kaie se to už asi nikdy nepodaří ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kaiu sleduji pravidelně a uzlíček nervů určitě není. Letos už vyhrála 2 turnaje, a dneska je vidět, že když se dobře připraví, dokáže porazit kohokoliv. Tak dneska na ten maratón asi dojde.
Reagovat
tommr
a viděl si ty šílený chyby co předváděla když podávala na vítězství? To není nic jinýho než naprostej mentální "blackout" ...
Reagovat
Andrew89
tohle je už totální Blackout...:D
Reagovat
smazaný uživatel
mentalitu holek znam.. :-) Kaie fandim uz dlouho - jen jsem te potrebovala do sveho forku.. O:-)
Ale uz me humor prechazi, ta Kaia...........!
Reagovat
smazaný uživatel
Však jsem psal, že začala zkracovat hru, což dneska vůbec nehrála, já bych to přisuzoval, že chtěla zápas rychle ukončit a podcenila to. Měl jsem vsezeno na gemy, takže jsem spokojen, že se to takhle vyvinulo ;D.
Reagovat
tommr
to je až neskutečný jak je tahle holka labilní. Skoro pokaždý se v důležitejch momentech sesype ...
Reagovat
Andrew89
Tak s protestem jí rozhodčí poslal tam kam měl ...a už to že za set a kus uběhla celej maroton a k čemu jí to je?....hm....opravdu tuhle pinkalistku rád nemám...nejde jí to a hledá...měla by začít u sebe...
Reagovat
kejv2
uz se tesim, jak tu po zapase Monty napise, jak je na Carolinu hrdy, ze si umi stat za svym :)
Reagovat
Andrew89
taky se těšim na jeho analýzu. Jak hrála skvěle a bojovně a nevim co vše...:D je to obyčejná rozmazlená holka, která umí skvěle vracet...to je tak jediný...dostane na prdel 2x 6:1 a půjde:D
Reagovat
pepin
Tak koukám, že nejsem sám kdo je "zvědavý" na Montyho rozbory. Už tam chybí jen ta chytrá reklama.
Reagovat
smazaný uživatel
To snad né, Caro ještě srovná..:-((((
Reagovat
Andrew89
Kaia je hodně nervozní. No nic...5:5 a jedeme dál
Reagovat
tommr
když se jí nedaří tak to už není taková "Miss Sunshine" ... :)
Reagovat
VlS
Chová se jak děcko
Reagovat
Andrew89
dneska se jí asi nebude spát dobře :D
Reagovat
Andrew89
pardon..ale Caro je neskutenčně trapná a marná...6 tej gem a ani jeden vítěznej uder?:D...hraje strasně:
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych se dívala, ale koliduje to časově s Rafou, tak jen přepínám, hraje Kaia tak dobře?
Reagovat
Andrew89
hraje pěkně...akorá jí nejde moc první podání:D
Reagovat
smazaný uživatel
dival bych se, kdybych mel kde:( ten live stream na netu je slideshow a na to nemam naladu... ale tak, budu doufat ze zapas dopadne tak jak zapocal, soráč Carol:)
Reagovat
tommr
mě hlavně fascinujou ty její neustálý kopce - zatím se tím ale Kaia nenechává rozhodit a náležitě je trestá ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky doufám, ted jsem viděla poslední gam, skvěle Kaia, jen tak dál.:-)
Reagovat
Andrew89
hej jo:D její kopce nemaj efekt, když to hned Kaia zabije:D
Reagovat
freeteepek
Kaia moc nechybuje a protože je útočnější hráčka, než Carol, rozdíl je patrný. Jsou to většinou dost dlouhé lehce uspávací výměny. Kdyby tam byla Klára Zakopalová, ukázala by jim, jak se zametají vysoké míče na základní čáře. Obě hráčky s tím mají problém, resp. Carol větší:-)
Reagovat
smazaný uživatel
jeste ze jsi mela pred casem rozum a dala mne kosem!, Fransesca je mimo, nam by zbyly jen ty oci pro plac..
a zitra fandi Sare, diky:)
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, hned jsem si na tebe vzpomněla, jak Fran vypadla, ještě, že se řídím rozumem ;-)
Máme před sebou Wimbledon, dáme spolu tip? :-)) Ale je čas..jen přemýšlej..a Sáře fandit budu, už jsem ji fandila proti Aně :-)
Reagovat
smazaný uživatel
muzem dat spolu typ, tak uz to zacni trochu analyzovat a premyslet o tom... v prostojich kdy cekas na bus nebo tak:)
a Sara je pro mne zitra dulezita, kdyz postoupi do ctvrtfinale budu bohaty a kdyz pak naahodou prejde i pres Kerber/Martic tak budu ukrutne bohaty:) takze nepolevuj ve sve podpore.. a neber to na lehkou vahu, snad i mozna si to vytyc zitra jako tvuj primarni cil:))
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme ne *typ, ale TIP :P
Reagovat
pepin
Ahoj, o nic nepřicházíš,radši se dívej na Rafu.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, neberu to na lehkou váhu a tip promyslím třeba ve vlaku :-)
Reagovat
Heather_Fedex
tohle jsem ani netusila- petra vazne jako jedina letos z top 10 nehrala finale, i kdyz samozrejme si to vynahradila semifinalovou ucasti na gs
Reagovat
freeteepek
Já to tušil. Protože, kdyby Petra hrála finále, vyhrála by turnaj. Ve finále Petra obvykle neprohrává:-))
Reagovat
tommr
jj Petra letos ještě nebyla ve finále a navíc ještě ani jednou neporazila hráčku z první desítky - už by bylo načase to nějak změnit ... :)
Reagovat
freeteepek
Na Hopman Cupu minimálně jednu hráčku sv.10 Petra porazila. A vlastně vyhrála i turnaj. To přece nebyla exhibice, že?
Reagovat
tommr
na HC sice Petra porazila Bartoliovou a Wozniackou, ale HC se bohužel bere jen jako exhibice a neudělujou se za něj žádný body do žebříčku a zápasy se nezapočítávají do statistik ...
Reagovat
smazaný uživatel
To sice ne, ale nemění to nic na tom, že je to turnajové vítězství a že ty dvě hráčky neporazila. ;-) Holky holt mají smůlu, že se jim neboduje ani Fed Cup. Zato pánům se boduje nejen Davis Cup, ale i Světový pohár, což je skoro stejná exhibice jako HC.
Reagovat
tommr
s tím FC máš samozřejmě pravdu ...
Reagovat
freeteepek
Fed Cup se jako exhibice nepočítá, ale také se za něj nepřidělují žádné body. Proto má Petra statisticky letos špatné výsledky, i když ve skutečnosti má víc vyhraných zápasů, než by se podle žebříčku, ve kterém jen klesá, dalo soudit:-(
Reagovat
freeteepek
Sorry, nějak to tady nestíhám číst. Když přitom sleduju zápas...:-)
Reagovat
Heather_Fedex
jinak tato hracka je taky levacka, takze nas ceka zajimavy zapas a zaroven, I kdyz se vam to nebude libit, tak i vyrovnany ;))
Reagovat
freeteepek
Ten zápas bude vyrovnaný především ve druhém setu, protože v tom prvním ji Petra převálcuje:-)
Reagovat
tommr
jak dalece to bude vyrovnaný si ted netroufám odhadovat - u Petry je možný všechno a když bude mít svůj den tak může Varvaru smést z kurtu ... :)
jedno je ale jistý - Lepchenková bude bojovat jako o život, protože jí jde o nominaci na OH. Američanky totiž ještě bojujou o poslední čtvrtý místo a jsou na to hned tři vyrovnaný kandidátky - vedle Lepchenkový ještě Kingová a Stephensová. Případný vítězství v osmifinále nad Petrou by tak Lepchenkový skoro určitě zajistilo účast na OH ...
Reagovat
ludolf
Kingová je už snad ze hry a Stephensová by muselo dojít dál, tj. minimálně porazit Stosurovou.
Reagovat
tommr
co jsem zaslech tak Kingová si zkouší ještě na poslední chvíli nahrát body na nějakým ITF turnaji ...
Reagovat
duhove_hovinko
Tak jediny kdo může vzít Nadalovi set cestou do finále je Raonic. Alespoň ten set, jinak široko daleko čisto...
Reagovat
Heather_Fedex
ja bych jeste dala sanci davidovi, I kdyz si na antuce na neho moc neveri
Reagovat
freeteepek
Taky myslím, že dívat se na Nadalovy zápasy před finále bude nuda. Proto se radši dívám na holky. Tam jsou to opravdový nervy:-)
Reagovat
smazaný uživatel
To můžeš říct o zápasech všech favoritů, třeba včerejší zápas Djokoviče..nuda, předem jasný výsledek. Ale chápu, že tenisti za to nemůžou, když jim ty papírově lepší vypadávají v prvních kolech. Je fakt, že u holek je to napínavější od prvních kol :-)
Reagovat
duhove_hovinko
Takže čekáš, že David přehraje Andyho?
Reagovat
Heather_Fedex
je otazne, jestli andy projde pres richarda. prekvapeni by to moc velke nebylo, protoze nedavno ho porazil a ocividne je na tom i zdravotne lepe nez andy
Reagovat
mac.hall
Nevím čím to je , že většina českých tenistech je tak psychicky labilních. Klára dnes toho byla zářným příkladem.Když byla v pohodě , hrála vynikající tenis s řadou parádních úderů, ale jakmile ji nějaká situace rozhodila, rázem šla s výkonem rapidně dolu. A těch okamžiků dnes nebylo zrovna málo. Štěstí na její straně rozhodně nestálo. Vítězství si nakonec zaslouženě vybojovala a moc jí to přeju. Je to typ hráčky , která kdyby výrazně zlepšila svou " hlavu", měla by na mnohem vyšší příčky.
Reagovat
darek.vrana
Já myslím, že vůbec většina tenistek je labilních. Která ženská - tenistka není? Možná, že právě Kvitová. Ta má sice velké výkyvy ve hře, což pramení z jejího stylu, ale psychicky odolná rozhodně je.
Reagovat
smazaný uživatel
Která není ? to ti řeknu hned Maria Sharapova ta i kdyby prohrávala 0-5 a jedna nula na sety tak ona pořád hraje tu svůj agresivní styl hry . A u Kvitové bych trošku pomlčel ta když chce tak hlava začne kouřit .
Reagovat
duhove_hovinko
A není 0:5 už výpadek??? Náznak labilnosti??? I když to třeba pak otočí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo tak Maria Sharapova... no dobře, akorát na druhé straně nesmí stát Serena Williams, to se pak Maria Sharapova rozklepe už v šatně a při příchodu na kurt už je to 0:3 v prvním setu.
Reagovat
Pesek12
Musí se vzít v potaz styl hry. Šarapovová hraje většinu bodů na krev, ale vždy bojuje a i prohry zvládá. Taky je důležité jak zvládá velké očekávání fanoušků a sponzorů na svou osobu. Petra bohužel, je tento rok (obhajoby velkých výsledků), zatím velmi labilní a žádný turnaj letos nevyhrála - nemá turnajovou jistotu jako minulý rok. Bude to mít moc těžké a i její chování, když se jí nedaří se změnilo...
Reagovat
smazaný uživatel
No troufám si říct, že Petra letos hraje stabilněji než loni.
Reagovat
Pesek12
Stabilita - loni Petra do této doby vyhrála o mnoho více zápasů než letos.
Reagovat
tommr
no pokud letošní formu Petry označuješ za stabilnější než lonskou tak ale taky musíš dodat to, že je způsobený tím, že Petra upadla do průměru. Loni měla období kdy hrála skvěle a období kdy hrála tragicky - letos je to zatím pořád jen takovej lepší nebo horší průměr ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Předně Petra i letos hraje nadprůměr, ne že ne. Navíc stabilizované výkony skýtají lepší perspektivu do budoucna než nějaké lítání nahoru dolů.
Reagovat
tommr
záleží na tom co si představuješ pod pojmem nadprůměr. Já si pod tím u hráčky formátu Petry představuju, že občas získá nějakej titul nebo že si aspon zahraje to finále - a to mi u ní letos zatím chybí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Věř tomu, že obojího se od Petry ještě dočkáme. ;-)
Reagovat
freeteepek
Petra je velmi psychicky odolná. A ty výkyvy má fakt hustý:-) V angličtině tomu říkají "streaky player". Takže něco jako hráč, který kupí chyby nebo vítězné míče sériově:-))
No právě, ten styl. Už by s tím měla něco udělat. Potíž je v tom, že nemá plán B. Občas by měla ubrat z rizika a jít víc do výměn. Ona zvládá veškeré tenisové umění, ne všechny prvky hry ale uplatňuje. Teď třeba se mi zdá, že nějak přestala chodit na síť. A někdy jí chybí trpělivost. Není třeba hrát každý balon, jako vítězný. Spíš je třeba plánovat, např. jak soupeřka zareaguje na můj kraťas a jak se potom zachovám já:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na síť tady na antuce raději moc nee, jen po opravdu jednoznačně připravených útocích na jasné zakončení, jinak s tou sítí hoooodně opatrně!! Tady nejsme na Wimbledonu...
Já bych řekl, že Peťa má problém v dlouhodobém udržení 100% koncentrace. Nevím, jestli se to dá nějak trénovat a natrénovat, možná se pletu, možná jenom proto, že mám tentýž problém ať dělám cokoli a dokážu si to naprosto představit. A taky je někdy strašně zbrklá, i když mimo kurt tak vůbec nepůsobí, ale tenisově jo. Ale přesto všechno je stejně skvělá a takové údery jako ona, nedá žádná jiná. (Ten forhend sebraný skoro ze země po lajně do růžku proti Ule, to byl sen.)
Reagovat
freeteepek
Jo, Petra má cit pro balon. Jenomže s tou svojí zbrklostí to někdy fakt přehání. A je škoda, že nehraje víc výměny, kde by se mohla předevést a získat chvilkově ztracenou sebedůvěru. Nebo koncentraci. S tím soustředěním je to fakt těžký. Člověk se prý dokáže fakticky soustředit jen pár minut. Takže dlouhodobé soustředění je vlastně neustálá obnova toho krátkodobého a je děsně vyčerpávající:-)
Nejsem psycholog, ale myslím, že na to nějaká cvičení existují. A je třeba mít to v hlavě srovnaný.
Reagovat
tommr
u Petry byl postup do osmifinále povinností - pro Kláru je to životní úspěch ...

Klára si výrazně polepší i v žebříčku - po dnešku se posune už na 35. místo těsně za Pavlyuchenkovou, která se naopak hodně propadla ...
Reagovat
Pe3k
Oběma našim děvčatům.

Raonic for win :)
Reagovat
mac.hall
Neříká se mi to snadno , ale Petra marně hledá formu. Na RG hraje velmi špatně a zatím jde dál jen díky tomu, že měla opravdu snadné soupeřky. I přesto dnes musela vynaložit maximální úsilí , aby postoupila. Říkal jsem to už po jejím předcházejícím zápase, pokud se výrazně nezlepší, bude se rychle s RG loučit. V okamžiku , kdy proti ní na druhé straně kurtu bude stát dobrá soupeřka , která zbytečně nekazí a dokáže udržet míč ve hře, porazí se , jako mnohokrát v minulosti , sama.
Reagovat
smazaný uživatel
rozesmál si mě přesně jsem šekal že to někdo napíše
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mam tyhle obavy. Hraje strasne neciste a mam dojem, ze proste staci vracet ji to jakkoli zpatky pres sit a ona uz se pak vypinka sama.
Reagovat
mac.hall
Pokud jsem přispěl k tvé dobré náladě, je to v pořádku, protože dobré psychické rozpoložení přispívá k lidskému zdraví. Pravděpodobně máš na dnešní zápas Petry a její výkony odlišný názor , než já a nemám zájem ti ho vymlouvat. Je ovšem otázkou, jestli jsi vůbec schopný objektivně posuzovat úroveň tenisové hry . V tom lepším případě tě může omlouvat tvůj patriotismus a přízeň našim sportovcům , v tom horším pak skutečnost , že tenisu prostě nerozumíš.
Reagovat
Jan
Taky si myslím, že Petra dělá značné množství chyb a se silnou soupeřkou jí to neprojde.
Reagovat
duhove_hovinko
A co když bude hrát s lepšími hráčkami taky lépe. Vzal si v potaz i tuto možnost znalče???
Reagovat
mac.hall
Velmi bych jí to přál , ale příliš tomu nevěřím . Není to ovšem otázka víry , ale reálného posouzení toho , co jsem od Petry zatím na RG viděl. Evidentně má do své špičkové formy hodně daleko a to se změní ze dne na den jen velmi těžko. Utěšovat se úvahami , že by k tomu snad mohlo dojít , nějak neumím. Nic by mi neudělalo větší radost, než kdybych se pletl, ale na zjištění , zda tomu tak je, si musíme ještě pár dní počkat.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím tě, v prvních dvou zápasech Petra hrála dobře, ani dneska to nebyla žádná tragédie.
Reagovat
duhove_hovinko
Jsi moc velký pesimista...UE k její hře patří, ať už je ve formě nebo ne. To samé vypuštění druhé setu, nebo gamové výpadky (myslím čistou ztrátou). Labilní je asi v tom smyslu, že zapíná až za minutu 12. A někdy to dá, někdy ne. Jediné je věřit. Co když si přečte ty tvé negativní názory a bude jí to mrzet?? :-))) No třeba jí to vybudí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Říká se mi to snadno! Ve třetím setu hrále Péťa za daného stavu prostě skvěle, vynikající výkon.
Jen bych chtěl Peťulku zase pro příště poprosit... takové ty normální UE ze hry OK, to k tomu patří. Ale prosím prosím, když už je to rozehrané na jasný winner, tyhle UE prosím neeee. Já bych si to tak rád užil a musím i při takových míčích trnout až do poslední setiny sekundy :-))))
Reagovat
mac.hall
Bohužel , nesdílím tvůj názor. Místama to tak mohlo vypadat , ale Petra předvedla jen velmi průměrný výkon. Měla to usnadněné tím , že proti ní stály naprosto neškodné soupeřky. Její skutečná síla se ukáže, až proti ní bude kvalitní soupeřka a přiznám se , že toho okamžiku se dost bojím. Moc šancí ji totiž nedávám
Reagovat
smazaný uživatel
Neškodné soupeřky? Žádná, která hraje Grand Slam není neškodná. Navíc ty a tobě podobní často a rádi zapomínají na jednu věc - že jediný turnaj, kterým Petra suverénně proletěla od začátku do konce, byl Wimbledon, všechny ostatní, které dokázala vyhrát, nebyly z jejího pohledu žádná extra suverénní jízda.
Reagovat
smazaný uživatel
JJEEE TTOOO TTTAAAMMM!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace Kláře. Tady dokázala, že si tu olympiádu prostě bez debat zaslouží.
Reagovat
Andrew89
Gratulace!:)
Reagovat
freeteepek
nebo nikdy. Možná je to tvoje poslední šance. Kláro pojď!
Reagovat
freeteepek
Pojď!
Reagovat
tommr
i ve čtvrtým kole. Lepchenko je momentálně až 63. hráčka na světě. Nicméně její forma je asi dost dobrá aspon soudě podle dnešního výkonu proti favorizovaný Schiavone a navíc má obrovskou motivaci, protože bojuje o čtvrtý postupový místo na OH. Petra jí tudíž rozhodně nebude moct podcenit ...

Jinak Schiavone ted čeká strmej pád v žebříčku. Neobhájila lonský finále a propadne se tak až do třetí desítky. Její věk se už začíná projevovat ...
Reagovat
Andrew89
Měl jsem pravdu , má utopie se stává skutečností:D...Lepchenka postupuje...:D ještě Na-li, která taky prohrává( i když ted ve druhym setu vede)..a Semifinále je naše Petro!.:)))))(snad) a do třetice..tralala :D Ps: kdyby náhodou chtěl vypadnout i Máša...no tak to by byl grandiozní den! jak pro mě tak hlavně pro Petru:-p...a ted ještě Kláro dem na to!
Reagovat
smazaný uživatel
ja bych brzdil, Lepcha hrala dneska fakt dobre, otazka je, jak na tom bude, az bude mit pulku casu na odehrani micku, doufejme, ze spatne...:-) navic, Petra bude opet horka favoritka a to ji, jak vime, nedela dobre.
Reagovat
Andrew89
ještě jsem zapoměl, že dneska vypadne Caro(doufám, na tiketu mám Kanepi:D)
Reagovat
tommr
na ten zápas jsem taky moc zvědavej. Kanepiová je taková o něco slabší verze Petry a bude zajímavý sledovat jak si povede proti tý živý zdi ... :)
Reagovat
Andrew89
jojo pěkněj zápas to bude:)...jinak Na Li vyhraje:) takže den plný překvapení nebude až takovej. Nicméně mi to nevadí Na mám rád:)
Reagovat
Jan
Pokud bude Petra dělat dál tolik chyb, tak v příštím zápase skončí. Přeji jí, ať se to zlepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslim, ze Petre nevyhovuje byt favoritkou. Rozdil oproti minulemu roku a letosnimu je videt. Minuly rok,aspon ze zacatku roku vetsinou nemela co ztratit, ale letos to je jinak. Kdyz ji to najednou nejde, vice se vzteka, dela gesta ktere nedelala. Vsechno ma v hlave ,jakmile se ji behem zapasu opet zacne darit, tak hraje pekne, tak jak ji zname. Urcite ji spise vyhovuje hrat proti hrackam v top 10, tzn nebyt jednoznacnou favoritkou. Doufam ze tento blog v hlave se ji casem rozpadne a bude pak opravdu nejlepsi.
Jinak samozrejme gratulace :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, zatim obe predvadej skvely tenis, to je radost pohledet (no, az na neesteticke nezenske finesy Francescy...:-), tak doufam, ze Lepca Italku da.
Reagovat
spaniel
Schiavone je nechutnej babochlap.
Reagovat
smazaný uživatel
Já doufám v opak :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no, ale babochlap, i pres skvelou hru, prohral...
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle zápas byl ukázkovým příkladem o co to má letos Petra těžší než loni. Letos skoro pořád z pozice favoritky a ty holky hrají proti ní zcela uvolněně, nemají co ztratit. Nina dneska výborný výkon, absolutně nechápu některé komentáře v předchozím článku, že si Petra dnes zatrénovala. Co je tohle za blbost. Nina hrála na velké riziko, velice solidní a tvrdé záklední údery, byla schopna zahrát kraťas i tvrdý winner. Dnes ukázala hráčka kolem 100 místa, že dokáže odehrát tenis na úrovni top 20. Podle skore to sice vypadá jako že Petra suverénně, pak výpadek a pak se zase rozehrála a smetla ji. Ale výsledek 6:1 ve třetím setu neodpovídá zcela průběhu hry. Když hned v prvním gamu za stavu 0:30 při vlastním servisu Petra zahodila kšilt, už jsem to začínal vidět nedobře. Další kritický moment stav 3:1 a Petra na servisu, tam to definitivně zlomila, točilo se to kolem shod, odvracela brejkbol, kdyby tenhle gem Petra nedala, mohlo to dopadnou všelijak. Petra musela ve třetím setu předvést to nejlepší co v ní je, aby ten zápas dopadl takhle a ona to předvedla!! A za to velká gratulace. Tak Péťo POJĎ !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nezavahala....no, Petra by hlavne mela neco delat s tema ztratama koncentrace ci co to je, kurna, dyt do toho prece nemusi furt prat jak silenec....
Reagovat
Andrew89
Come on Lepchenko!:p rozhodně by to byla příjemnější soupeřka:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist