Kvitová je ve čtvrtfinále a zkusí pomstít Vaidišovou

17. 2. 2010, 19:59
Aktuality 3
WTA MEMPHIS - Petra Kvitová v Memphisu ani ve druhém zápase neztratila set a postoupila do čtvrtfinále. V něm má možnost pomstít krajanku Nicole Vaidišovou, jež ztratila dobře rozehrané utkání s Kanepiovou.
Petra Kvitová

Petra Kvitová hrála v Memphisu poprvé předloni, kdy jí ještě nebylo ani 18 let. Tehdy jako úspěšná kvalifikantka senzačně vyřadila Venus Williamsovou, ale do čtvrtfinále nepostoupila. Této mety dosáhla letos, když ve dvou zápasech neztratila ani set.

Dnes si postup přes Holanďanku Michaellu Krajicekovou zajistila za hodinu a 38 minut. Utkání si zkomplikovala až v závěru utkání, kdy za stavu 5-4 podruhé v zápase ztratila servis. Ten si však okamžitě vzala zpět a druhou šanci na ukončení zápasu už z rukou nepustila.

Ve čtvrtfinále se pokusí pomstít krajanku Nicole Vaidišovou, která ve třech setech podlehla třetí nasazené Estonce Kanepiové.

Dvacetiletá Vaidišová se tento týden dočkala prvního vítězství na okruhu WTA po deseti měsících a dnes hrála o první čtvrtfinále od Wimbledonu 2008. 

Duel s Kanepiovou začala aktivně a za stavu 5-4 servírovala na zisk sady. Soupeřce nabídla tři brejkboly, jenže všechny odvrátila a dostala se do vedení. 

V druhém dějství si ale vyžádala pauzu na ošetření a otěže zápasu převzala Kanepiová. Ta i díky 14 esům už nenabídla žádný brejkbol a vyhrála 4-6 6-1 6-3.

Kvitová v pátek může Kanepiové vrátit vyřazení z osmifinále předloňského French Open.

- WTA INTERNATIONAL MEMPHIS (USA, tv. povrch - hala, 220.000 dolarů) -
středeční výsledky (17. 02. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (5-ČR) - Krajiceková (Niz.) 6-4 7-5
Kanepiová (3-Est.) - Vaidišová (ČR) 4-6 6-1 6-3
Špremová - Tomljanovičová (obě Chorv.) 3-6 6-2 6-0
Šarapovová (1-Rus.) - Matteková-Sandsová (USA) 6-1 6-1
Oudinová (2-USA) - Osterlohová (USA) 6-2 6-1
Baltachaová (8-Brit.) - Tetreaultová (Kan.) 6-4 6-4
Arvidssonová (Švéd.) - Kingová (7-USA) 3-6 6-4 6-2
Keothavongová (Brit.) - De Britová (Portug.) 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
no škoda že se holky neutkají spolu, to by mohlo být dobré derby ,-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-( uz jsem si myslel ze to da.. Ale dukaz ze se konecne sice pomalu ale uz jiste dava dohromady a treba by mohla byt za rok zpatky kde byla...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist