Kvitová končí, Kirilenková byla nad její síly

2. 8. 2012, 16:49
Aktuality 198
Sen Petry Kvitové o olympijské medaili z Londýna se rozplynul. Česká tenistka v dnešním čtvrtfinále nestačila na Rusku Marii Kirilenkovou, které podlehla 6-7 3-6.
Petra Kvitová

Petra Kvitová nastoupila v Londýně proti Marii Kirilenkové den po výhře 6-3 6-0 nad Italkou Pennettaovou, což bylo pro českou tenistku první hladké vítězství po více než měsíci. Ve čtvrtfinálovém duelu s Ruskou ale Kvitová lepšící se formu nepotvrdila.

Fulnecká tenistka, která kvůli drobným problémům s břišním svalem odřekla účast v mixu, se dnes trápila stejně jako v prvních dvou kolech. Balony trefovala mimo kurt, kazila returny a mohla být ráda, že ji držel servis. S přehledem podávala i Ruska, a tak první set bez jediného brejkbolu dospěl do zkrácené hry.

Pětadvacetiletá rodačka z Moskvy od začátku působila jistěji a trpělivou hru zužitkovala v tie-breaku. Převážně jen vracela míče a čekala, až na hranici rizika hrající Kvitová zkazí úder. Česká hráčka ještě zabojovala, snížila z 1-5 na 3-5, ale pak dala dvojchybu a Kirilenková už první set bez problémů dotáhla.

K malé radosti českých fanoušků v hledišti ve druhém setu zlepšení ze strany Kvitové nepřišlo. Ve čtvrté hře ještě překonala kritickou chvíli, když odvrátila první dva brejkboly v zápase, šestá hráčka světa ale dál marně hledala zbraň na chytře hrající soupeřku. Nedovedla změnit rytmus a začala kazit i nahrané údery.

Zatímco Ruska za celý zápas udělala jedinou nevynucenou chybu, Kvitová jich vyprodukovala 21. Za stavu 3-4 nasazená šestka po sérii chyb z bekhendu přišla o servis a v tu chvíli už začalo být jasné, že na vysněnou medaili nedosáhne. Kvitová, která si za celé utkání nevypracovala ani jeden brejkbol, ještě odvrátila první mečbol. Druhý už ale Kirilenková i s trochou štěstí proměnila a postoupila do semifinále.

Kvitová, která kvůli drobným problémům s břišním svalem odřekla účast v mixu, se stejně jako v prvních dvou kolech trápila. "Měla jsem hrát lépe," řekla Kvitová po utkání. Kirilenková podle Češky hrála rychleji a dobře podávala. Kvitová si zároveň stěžovala na kvalitu trávnatého povrchu na kurtu číslo dvě, kde se hrálo. "Na základní čáře nebyla žádná a míč skákal všelijak. Bylo to špatné," řekla Kvitová.

Kirilenkovou v semifinále čeká krajanka Maria Šarapovová. Světová trojka dnes přetlačila Kim Clijstersovou, kterou porazila 6-2 7-5. Belgičanka tak ukončí kariéry bez olympijské medaile, neboť po US Open chce ukončit kariéru.

Wimbledon po měsíci uvidí duel Sereny s Azarenkovou
Druhé olympijské semifinále obstarají stejně jako před měsícem ve Wimbledonu Serena Williamsová s Viktorií Azarenkovou. Vítězka z All England Clubu Williamsová deklasovala ve čtvrtfinále Dánku Caroline Wozniackou, světová jednička Azarenková zdolala Němku Angelique Kerberovou.

Zápas mezi Williamsovou a Wozniacké byl sice soubojem dvou bývalých světových jedniček, dnešní duel ale ukázal, jaký je mezi nimi rozdíl. Zatímco Williamsová si své servisy bez problémů držela, Dánka ztrácela podání za podáním a za necelou půlhodinu prohrála úvodní set, aniž by získala game.

Williamsová, která s 'kanárem' vyprovodila i včera Věru Zvonarevovou, i ve druhé sadě střílela na druhou stranu kurtu jeden vítězný úder za druhým a za stavu 2-1 se dočkala dalšího brejku. Wozniacká už ji pak při jejím podání neohrozila a za 77 minut se s olympiádou rozloučila porážkou 0-6 3-6.

Výborná forma americké tenistky není dobrou zprávou pro Viktorii Azarenkovou, která dnes měla výrazně těžší práci s Němkou Angelique Kerberovou. Aktuální světová jednička se rychle dostala do vedení 4-1, Kerberová se ale nevzdala a srovnala na 4-4. "To pro mě bylo těžké," přiznala po utkání Azarenková. "Zkoušela jsem hrát agresivně a převzít iniciativu. Bylo důležité převzít otěže a hrát ještě agresivněji," dodala Běloruska, která v desáté hře vybojovala setbol a hned ho proměnila.

Také ve druhém setu sebrala Azarenková jako první podání své soupeřce, Kerberová jí to ale oplatila, což se vzápětí opakovalo. Třetí brejk v setu znamenal vedení 5-3 pro běloruskou reprezentantku, která tak byla blízko postupu mezi nejlepší čtyřku. Vyhráno ale neměla: Kerberová znovu prokázala, že je bojovnice a srovnala na 5-5, k čemuž jí pomohla také dvě 'prasátka' při mečbolu soupeřky.

Druhá sada už mířila do zkrácené hry, ovšem tu Azarenková nepřipustila. Za stavu 6-5 si vypracovala další dva mečboly a tentokrát už nezaváhala.

Výsledky - XXX. letní olympijské hry v Londýně - ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kirilenková (14-Rus.) - Kvitová (6-ČR) 7:6 (7:4), 6:3, Azarenková (1-Běl.) - Kerberová (7-Něm.) 6:4, 7:5, S. Williamsová (4-USA) - Wozniacká (8-Dán.) 6:0, 6:3.
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

198
Přidat komentář
freeteepek
Taky v tom rozhovoru zaznělo, že kurt byl v hroznym stavu. A bylo to vidět už na první pohled v TV. Nebylo to vůbec nejhorší kurt ze všech? To byl určitě taky důvod, proč se Petra nemohla chytnout na returnu. Kdyby to nebyla olympiáda netalo by se určitě, aby wimbledonská vítězka hrála svůj zápas s patnáctou hráčkou světa místo na centrkurtu na takovým oraništi!
Reagovat
Heather_Fedex
no hlavne to ted nezvaluj na kurt, ano? podminky byly pro obe hracky stejne, je si toho vedoma i petra, ze v tom to nebylo. byla herne horsi, tak uz to konecne priznej.
Reagovat
smazaný uživatel
freeteepek: Tak ona je otázka, jestli jsou na tom ostatní kurty nějak výrazně líp..

Heather_Fedex: nikdo to na kurt nesvaluje, ale jistě i ty uznáš, že na oraništi se hodně špatně odhaduje, co ten míček udělá. Btw. "podmínky jsou pro všechny stejné" je jenom diplomatický obrat. Nejsou a ani nemůžou být, protože každý hráč je jiný.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si teda myslím, že i ostatní dvorce jsou už v dezolátním stavu. Když se podíváte na rozpisy z minulých dnů, tak tam také umísťovali dobré hráče.
Opravdu myslíte, že kdyby hráli na jedničce, tak že by vyhrála? Jaký alibismus, že je každá jiná a nejde psát o stejných podmínkách? Podmínky byly stejné, ale jedna svou hru přizpůsobit dokázala a druhá ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Co je alibistického na tvrzení, že každý hráč je jiný, má jiný styl hry, tedy se s tím vyrovnává jinak? Aby měli oba hráči stejné podmínky, museli by to být kloni, protože podmínky netvoří jenom kurt a počasí.
Reagovat
Fandina
Petra po zápase řekla, že podmínky byly pro obě stejné a že ona při nich prostě hrála hůř.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě proto, že je každý hráč jiný, nejde dosáhnout stejných podmínek pro oba nikde, ani kdyby byl kurt sebelepší.
Jako alibismus mi přijde svalovat snad její prohru nebo to, že si nedokázala za celý zápas poradit s returnem, na nekvalitní povrch.
Reagovat
smazaný uživatel
Však já souhlasím. Taky jsem nikde netvrdil, že za Petřinu prohru může kurt. Jen to byl další kamínek do té již zmiňované mozaiky.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra to po zápase řekla dobře. Byl to od ní pěkný, přímý rozhovor.:)
Reagovat
Fandina
tak já ani jiný než přímý a chytrý rozhovor od Petry neznám. Mluví dost o technických věcech a i jinak je evidentní, že to má v hlavě naprosto srovnané a je pozitivní, vylepšování vlastní hry, útočení atd. Nečeká na chyby druhých. Je to pozitivní hráčka.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť já ani konkrétně tebe v tom mém prvním příspěvku nezmiňoval.:)
Přečetl jsem si tu diskuzi vedle, co nastala, když prohrála a něco jsou teda vážně perly. Ty názory na povrch byly i tam a já to přenesl sem.
Prostě není to tragédie, stalo se. Ono se to dalo i čekat. Je dobře, že to nebyl poslední turnaj sezóny a že hned jede do USA a je něco před ní. A je ještě lépe, že to nebalí a chce se s tím poprat. Nezbývá než držet jí palce. A to, že tam jede sama, je dobře. Utřídí si myšlenky. A je jedno, jestli to bylo plánované dopředu nebo ne. Prospěje jí to, věřím tomu.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem také od ní neslyšel hloupý rozhovor, ale zase jí nemám v hledáčku tak moc, abych slyšel kdejaký se dá. Tohle jsem slyšel náhodou a její přístup mi byl sympatický.:)
Reagovat
smazaný uživatel
podporuji, souhlas:)
Reagovat
Fandina
já její rozhovory dost sleduji ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě. Jestli má jinak hodně náročná tenisová sezona nějakou přednost, pak je to fakt, že hráči nemají moc času rozjímat nad nevydařeným turnajem, protože je hned čeká další. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, vyhraje další zápas a pak další a myšlenky na OH se začnou vytrácet. Navíc i změna prostředí, že odjede z Evropy jí určitě prospěje.:)

PS. Všiml jsem si, že jsem v jednom příspěvku napsal hráli místo hrály, jsem už přetažený, tak se omlouvám za chyby.:)
Reagovat
freeteepek
Souhlas. Kurt za prohru Petry určitě nemůže, to už jsem psal jinde, ale taky je pravda, že každý hráč má jiný styl hry a logicky se pak může hůř vyrovnávat s mizernejma podmínkama. Když např. Petra má rychlou, riskantní hru, tak je evidentní, že ji víc ovlivní horší podmínky, než někoho, kdo se jen brání a hraje pomalu:-) Jak moc může svůj přístup změnit, aby se s tím příště vyrovnala líp, je otázka. Z účtočníka dobrýho obránce neuděláš. A naopak. I když třeba taková Wozniacká na tom pracuje. Uvidíme, jak se jí proměna podaří:-)
Reagovat
Fandina
Petule se na povrch nevymlouvala, říkala něco o odskoku na základní čáře a na tom returnu prostě nebyla schopna během hrací doby najít protizbraň. Jinak co se týká Caro, pokud se nyní začně soustřeďovat na útočení, může být hodně úspěšná až zkombinuje dosavadní obranný běhavý styl s útočným tak se můžeme těšit na komplexní tenistku, která bude těžko k poražení. Možná bych Petře paradoxně doporučila pilovat i tu obranářskou. Plán b když nejde return nechat dlouhé výměny a nechybovat. Ale jen můj pohled ...usměv
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, Fandina má pravdu. Caro, pokud se chce udržet v top 10, musí začít pilovat i útok, což už dělá a změny jsou opravdu vidět. Včera byly některé výměny dechberoucí, co ona uběhne a dokáže správně vrátit, to má opravdu zmáklé a ještě si v takových výměnách dokázala postupně přejít až skoro na síť.
Petra by potřebovala zase zapracovat na obraně. A proč si myslím, že s nepříjemným povrchem se musely vyrovnat obě a oběma to mohlo dělat problém?
Jsem jen pinkálista, ale kdo někdy hrál tenis, tak ví, že každý nepředvidatelný odskok míčku je i pro obranáře nepříjemný. Kirilenko neriskovala, viděla, že jí stačí trefovat kurt, ale musela si také zvyknout na nepříjemný odskok. I když brání, má nacvičený nějaký timing svých úderů a musela se přizpůsobit.....
A znovu opakuji, na ostatních kurtech je to též dost hrozné. A jak zmiňuje Fandina, Petra to pak sama zhodnotila. A ona snad jako osoba přímo účastná na kurtu a nejpovolanější, snad ví nejlépe, jak to bylo.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a k tomu, že z útočníka dobrého obranáře neuděláš. Třeba ne přímo špičkového, ale průměrného ano. A co my víme, třeba se to naučí špičkově. Petra se musí naučit i efektivně bránit, jenom s útokem to v dnešním tenisu nejde....
Reagovat
smazaný uživatel
Údery ze strany Makiri měly hlavně vynikající délku a padaly až k základní čáře. No a v těch místech byl asi nejhorší povrch, takže ty odskoky mohly dělat Petře problémy...
Reagovat
smazaný uživatel
Nic nebránilo Petře, aby se snažila o totéž. Zmínka o porvrchu je nepatrným problémem celého zápasu. Stejně to rozhodl return Petry a jasně nahrané míče, které nedala.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě. Já jsem taky nechtěl omlouvat výkon Petry, ale vyzdvihnout výkon Makiri. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No to mě ale vůbec nepřekvapuje.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Petra ted měla rozhovor v tv, mluvila hodně smutně, žádná jiskra..je mi jí líto, bylo vidět, jak ji to mrzí. Neokecávala to, prostě hrála špatně.
Té jediné věřím, že smutek nehraje..
Reagovat
tommr
ten rozhovor mi bohužel unik, ale někde jsem čet, že by Petra ted měla hrát nejen v Montrealu a Cincinnati, ale dokonce i v New Havenu. Co je na tom pravdy? Mluvila v televizi i o tom? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ema: Mně se taky líbilo, jak Petra mluvila po zápase. Žádné zbytečné výmluvy a prostě řekla, že Makiri byla od začátku lepší.

tommr: O tom New Havenu je tady už článek a do Montrealu prý taky pojede...
Reagovat
tommr
mě by hlavně zajímalo jak se ted Petra cítí zdravotně. Trochu mi totiž nejde do hlavy jak chce zvládnout tolik turnajů po sobě když má ted minimálně dvě zranění?
Pokud se ale cítí fit a myslí si, že to zvládne, tak to samozřejmě vítám. Myslím si totiž, že Petra by potřebovala co nejvíc hrát, aby se zbavila tý strašný úderový a herní nejistoty. A jak je vidět tak sám trénink s Kotyzou jí k tomu moc nenapomáhá ...
Reagovat
smazaný uživatel
Přiznám se, že takovou otázku jsem si taky položil... Asi bude hrát Petra pod prášky.
Reagovat
smazaný uživatel
Co ty víš, třeba to na tréninku zvládá precizně a úderovou jistotu má dobrou. Ale pořád je to jenom trénink, bez očekávání, bez diváků, bez tlaku..
Reagovat
tommr
tím spíš by měla hrát co nejvíc, aby tu jistotu získala i v ostrejch zápasech ...
Reagovat
smazaný uživatel
V tom s tebou souhlasím.
Reagovat
freeteepek
Petra má dobře natrénováno, ale s její psychikou je to všelijaké. V předchozím zápase nebylo po úderové nejistě ani památky. Dnes to nezvládla psychicky. Hrát by měla co nejvíc, ale k tomu jí jenom singl nepomůže. Tak se totiž toho tlaku nezbaví. Na uvolnění je dobrá čtyřhra. Tam Petře o nic nejde. Body, peníze, postavení v žebříčku - to by nehrálo roli. Tudíž by se mohla uvolnit v ostrém zápase a ještě si zlepšit např.voleje. Být rozehraná pro singl. Jako Makiri dneska!
Reagovat
Fandina
Já nevím, jestli to nezvládla dnes psychicky. Spíš jestli na ní nedolehla únava nebo ta zranění. Nehrála přesně, to určitě, ale nevím proč by to měla zavinit psychika.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si nemyslím, že to dnes bylo o psychice? Proč by mělo být? Na tomto turnaji se ve dvou kolech trápila. Včera jí to tam proti bezzubé Italce padalo a dneska vyhořela především na returnu a také některých výměnách od základní čáry.
Asi nechce sedět doma a mít chmurné myšlenky, tak raději chce hned hrát dál. Když vyhraje další zápas, lépe se jí zapomene na OH. Takhle má hned něco před sebou.
Se zravím je to asi ok, to by tam jinak nejela.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak psychika tam hrála roli v tom smyslu, že se od Petry čekalo, že dojde k medaili, resp. se nečekalo, že by měla vypadnout právě s Makiri, tím spíš, když ji v dvou posledních zápasech smetla. Na Makiri bylo vidět, že je absolutně klidná i ve vypjatých momentech, protože věděla, že nemá co ztratit.
Na druhou stranu nemyslím, že by psychika byla hlavním kamenem úrazu. Spíš malým kamínkem, který spoluvytvořil mozaiku nevydařeného zápasu.
Reagovat
Fandina
Tak určitě Makiri tam šla že nemá co ztratit a podle toho hrála naprosto uvolněně, ale Peťula sama potom řekla, že jí nepřišlo na mysl příští kolo hra o medaile. Hrála prostě hůř než chtěla.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že si na ten zápas věřila a nemyslela si, že to bude problém. I to včera uváděla v rozhovoru. Asi si také věřila hlavně po tom, jak jí to včera šlo. A zaskočilo jí, že jí to nejde a nevěděla, co s tím dělat. Pak nastoupila už ta psychika. Souhlasím s tebou, že to byl kamínek do celé té mozaiky.
Reagovat
Fandina
Tak nějak bych jí možná vyčetla, že spoléhala na podobnost hry Makiri s Flavií. Něco tam určitě je, ale přece jenom Makiri je víc hráčka od základní čáry a hraje přímější a tvrdší údery a Peťula s ní měla pozitivní bilanci tak jí možná trochu podcenila. No a také možná proto ten horší return na Makiri podání. Ale nevím, tak se mi to jevilo ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě, plno chyb a příčin by se tam našlo. Já to tedy přepl až na druhý set po zápase s Wozniackou, na první jsem jen přepínal, ale předpokládám, že to mělo stejný průběh.
Právě, máš pravdu, možná to trochu podcenila. A jí ve hře chybí nějaký záložní plán pro případy, že se to nevyvíjí podle očekávání. To je asi stále to, co myslí, když říká, že je vše těžší, protože soupeřky už znají její hru.
To, co hrála minulý rok nestačí, musí mít záložní varianty a naučit se zapnout na vyšší level, když zjistí, že třeba soupeřku podcenila. Protože třeba tak, jak hrála na W. v posledních kolech loni, se nedá hrát stabilně celý rok. Takové chvíle laufu mají hráči parkrát do roka a ten zbytek zápasů je dřina, myšlení, strategie, psychika a štěstí....
No tom, myslím, potřebuje Petra pracovat.
Nechci si hrát na chytrého, je to pouze můj pohled.;-))
Reagovat
Fandina
Já vůbec nejsem tenisový odborník jen fandím, tak třeba to vidím různě a navíc ty pohledy od ženského pohlaví jsou víc o pocitech tak jen na vysvětlenou toho posuzování hry Petry Makiri Flavie. Aby to tady někdo nečetl a nemyslel si, že se tady vydávám za odborníka. Fandím.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že ona záložní plán má, že umí variovat, ostatně to už několikrát předvedla. Ale mám pocit, že i když už plán "B" nasadí, má trochu problém se ho držet, že prostě, ať už podvědomě či vědomě, sklouzává zpátky k plánu původnímu, čímž si celé své snažení dost komplikuje..
Reagovat
smazaný uživatel
To si určitě nikdo myslet nebude. Vždyť každý tady vyjadřuje své názory a nevím, kolik je tady odborníků na slovo vzatých...
Já také napsal jen svůj názor. A ženský pohled na věci je obohacující, protože nám chlapům občas něco uniká, jak se nedokážeme soustředit na více věcí najednou.:)
Tak dobrou noc.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Umí variovat, je vidět, že na nějakých věcech oproti loňsku zapracovala. Ale nestačí to, jak sám píšeš, sklouzává stále ke svému původnímu stylu, i když není efektivní. Přepínání na záložní plán nemá zažito. A nestačí na každou soupeřku používat stejný záložní plán a např. mixovat hru. Musí se naučit reagovat na kurtu podle aktuální situace a potřeby. A mít k tomu hlavně zbraně. Já vím, to je hrozně těžké a nenaučí se to hned. Ale ona je šikovná, ten potencionál má, akorát to potřebuje vše do sebe sednout. A potřebuje, aby jí s tím někdo pomohl. Proto je dobře, že se vydává hrát další ostré zápasy. Byla také hodně letos limitovaná zdravím, takže má v tréninku skluz. Uvidíme dál.
Je mladá, má chuť s tou situací něco dělat, to je ta nejlepší zpráva. Věřím, že to dokáže. Nemusí to být hned, ale dokáže to. Když bude zdravá, bude to dobrá hráčka.:) Nemusí to být další Navrátilová a vyhrát dvacet GS, ale bude dobrá, nezapadne do průměru, to nedopustí, udělá vše proto, aby byla co nejlepší.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a zapomněl jsem na pohyb. Nebudeme si nic namlouvat, ten je otřesný. A v dnešní špičce se bez něho těžko obejde. A jak jsem četl nějaké názory, že uběhala a vyhrála nějakou výměnu, tak že má dobrý pohyb.....,to není pravda. Z toho plyne hodně pokažených míčů a souvisí to také se záložním plánem. Když bude super podávat, je těžké jí zreturnovat, hráčka to vrátí k ní a pak jí stačí stát a rozdělovat údery. Ale když nemá svůj den nebo narazí na hráčku s kvalitním returnem, je problém...
Reagovat
smazaný uživatel
V zásadě s tebou souhlasím. Něco z toho může nacvičit na tréninku, ale většinu získá až herní praxí a zkušenostmi, všechno se natrénovat nedá.
Pohyb je její největší slabina, na které by možná mohla trochu zapracovat, byť si myslím, že vyloženě tragický není.
Co ji taky hodně brzdí v rozletu a značně komplikuje plány, to jsou ta její zranění a není to problém jenom letoška. To je věc, na kterou je taky potřeba se zaměřit, zjistit, proč to tak je a příště se toho vyvarovat.
Světový rekord v počtu týdnů na postu jedničky a v počtu GS asi netrhne, každopádně věřím tomu, že svůj potenciál využije naplno, nepochybuju, že je k tomu pevně odhodlaná. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Použil jsem v případě pohybu o něco tvrdší výraz než ty, ale píši tragický z důvodů, že ho má nejhorší z první desítky. S dalšími jí nesrovnávám, pronože ona do top 10 patří.
Nejvíce se "otrká" a převede do herní praxe naučené věci z tréninku tím, že bude hrát více "ostrých" zápasů. A touto cestou, jak se zdá, se hodlá v USA ubírat. To je moc dobře a v tom se spolu určitě shodneme.:)
A s tím zdravím s tebou souhlasím. Limitovaná hodně byla i je a je to v jejím věku trochu neobvyklé, že je tak náchylná. I když nejsem lékař, někteří jedinci k tomu asi mohou mít větší sklony. To by byla jediná věc, která by jí mohla brzdit a limitovat. A také jediná věc kterou není ona ani při nejlepší vůli schopna ovlivnit. Takže ji přeji hlavně to zdraví, když vydrží, jsem přesvědčen, že s tím ostatním si poradí a časem to přijde.:)
A na co to bude stačit až to přijde, už není tak důležité, hlavně aby byla se svými výkony spokojená a věděla, že udělala na kurtu maximum možného.
Protože teď na těch OH už mi přišla vyloženě taková nešťastná, bezradná a utrápená z celé té situace. Možná, že to vypadnutí, byla poslední kapka a teď se do toho opře a začne i koumat, co dělat, případně s kým, aby se to zlepšilo.:)
Tím nic nesvaluji na Kotyzu, určitě dělá, co si myslí, že je pro ni nejlepší. Ale v týmu jsou i jiní lidé.....A prostě někdy je potřeba přinést "nový vítr do plachet"....jen tak na pročištění vzduchu. Ale možná to nebude potřeba, v klidu si sednou a najdou řešení. Určitě všichni kolem ní chtějí pro ni to nejlepší, ona se nebojí pracovat a přijímat změny, takže se o ní nebojím.:)
Reagovat
Jan
Řekl bych, že tenisté to mají těžší než se propracují k medaili než ostatní sporty, byť taky mají kvalifikace atd. Ale tenista odehraje dost zápasů i po x hodinách a jsou to nervy, zatímco ostatní si odjedou svůj závod většinou za pár minut a je to. Nelze to zevšeobecňovat, viz např. cyklisti taky jedou x hodin, ale tak mi to přijde.
Reagovat
Frick
Můžete mi někdo pomoci s orientací?

Nebyl Murray + Robson to nejtěžší, co tam bylo? Těžší než Aza + Mirnyj nebo antukář Del Potro + Dulko? Mohla si jít Lucka + Radek pro zlato, přičemž nejtěžší bylo právě 1. kolo?

Těšil jsem se na ten tenis. Debly vč. mixu neplatěj za moc atraktivní, jenže prostě na LOH je to "každá placka se počítá". Těšil jsem se na cinky, cinky na 4 frontách a prostě to "bolí", když člověk musel za posledních 32 hodin 3 fronty seškrtat. Chlapi mrzeli hodně, ale ještě v tu chvíli 3 fronty zbývaly. U Petry to bolelo, ale když jsem si vybavil její výsledky a fakt, že by cesta k placce vedla přes poražení jedné letoší GS vítězky, tak mne to trochu uklidnilo, že jsme "asi o nic nepřišli". Ale co tady?! Tady by se sotva dalo "utěšovat" tím, že by v dalších kolech to už bylo horší. Asi skuteně sotva bylo. 4. tenista světa ve forma + dobře hrající mladá domácí hvězdička..
Prostě je to v prdeli, Radek si zazdil placku, pár úderama za stavu 5:2, 5:3... Oni mohli asi fakt mít zlato!

Nepohnojil si to Radek i trochu tím, že se dědek vůbec neměl s*át do singla a dát všechno tomu deblu? Mělo by nějaký pozitivní vliv třeba to, kdyby po Wimbledonu zkusil místo nějaký challegery v deblu třeba s L. Dlouhym (nevim co bylo a co kdo hrál)...
Reagovat
tommr
nezdá se mi, že by pár Robson+Murray byl to nejtěžší co bylo k mání. Murray tady pořád ještě hraje singla a Robsonová je mladá a nezkušená a domácí prostředí jí spíš svazovalo. Naši bojovali spíš sami se sebou - Štěpánek je totálně z formy a Hradecká působila dojmem, že je myšlenkama spíš u deblu. S jinejma soupeřema by to asi bylo podobný ...
Naděje na medaili byla v mixu asi největší hlavně kvůli malýmu počtu soutěžících. Když se ale náš pár dává dohromady až na poslední chvíli z náhradníků a na kurtu vypadají jakoby to měli na háku tak je to pak těžký ...
Reagovat
Frick
Tak to mne trochu uklidňuje. Přišlo mi to, že proj*bali pomalu jasný zlato.
Reagovat
tommr
no skoro by se to tak dalo říct. Na zlato by asi stejně neměli, ale naděje na medaili by byla v případě dnešního vítězství obrovská. A promrhali jí opravdu trestuhodně - za stavu 5:2 pro nás udělali 7 většinou úplně zbytečnejch chyb za sebou a soupeři doslova darovali obrat na 5:9 ...
Reagovat
Fandina
já jsem ten supertajbrejk nemohla vidět ... jak hráli od toho 5:2 to fakt zazdili sami nebo bodovali angláni?
Reagovat
tommr
to ti můžu říct velice přesně, protože jsem si to schválně psal na papír: od stavu 5:2 pro naše tam byly postupně 4 hrubý chyby Štěpánka, 2 vynikající míče od Murrayho (z toho jedno eso) a nakonec 1 hrubá chyba Hradecký. Za stavu 5:9 se sice naši trochu vzpamatovali, ale to už bylo pozdě ...
Reagovat
Heather_Fedex
nejdriv andy prohral 2 svoje servisy, cili se crtala obrovska moznost pro cesky par zvysit naskok, jelikoz laura podavala hur nez andy. jenomze pak britka mela myslim prime body z podani, co bylo prekvapeni, protoze servis je u ni trosku slabinou. ale pak tam byly vymeny, kde andy i laura zabojovali a take lucka pri svem podani udelala nejake chyby. na matchbalu podavala opet laura, stejne jako v predchozim setu, ten 1. zazdila dvojchybou, ale pak uz 2. vymenu ukoncil andy vitezne.
v kazdem pripade, mam ted obrovskou dilemu: komu fandit v nasledujicim kole? na 1 strane: me zlaticko sam, kt. preji, aby si napravila chut po zbabranem singlu a na 2. strane andy a mlada nadeje britskeho tenisu laura, kt. by si uspech na domaci pude zaslouzili...
Reagovat
Fandina
tommr ... ach jooooooooooo
Reagovat
tommr
Robsonová za stavu 5:2 dvakrát podávala, ale ty 2 body z podání co udělala jí daroval Štěpánek hrubejma kiksama - na to si velice dobře pamatuju, protože jsem ho za to proklínal. Pak to ještě dovršil tím, že přišel o svoje dva servisy a Britové měli najednou minibrejk k dobru ...
Reagovat
Heather_Fedex
jinak me docela prekvapilo, ze briti meli vic winneru, nez lucie a radek. ale oni spis castejci vyhravali ty kratsi vymeny, zatimco andy/laura byli trpelivejsi a koncentrovanejsi v delsich vymenach....
Reagovat
smazaný uživatel
Finale
Murray X Federer
Williams X Kirilenko
Reagovat
smazaný uživatel
Tak u mužů je mi to jedno (ale tipuju Roger - Novak) a u žen doufám, že se pleteš. :D
Reagovat
Jan
Ještě bych řekl, že pokud si z letošního roku Petra a její tým nevezme ponaučení a nezmění nebo nezlepší svou přípravu, vypadne z TOP 10 nebo i TOP 20. Zdá se mi to i pravděpodobnější než že se zase dostane do formy a půjde nahoru i když jí to přeju. Budoucnost ukáže, kam se Petra posune.
Reagovat
Jan
A souhlasím s jedním názorem, který jsem tu četl, že to dnes mlátila pořád riskantně k lajnám i když měla volný kurt a stačilo to na jistotu umístit, čímž ztratila spoustu míčů. Jakoby nepřemýšlela, jestli to byly prášky, pod kterými hrála ...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze si uz vzala, teda aspon to tak vypada. Psal jsem nize. Do Montrealu urcite jede a uplne sama. Urcite se chce ze stavajici situaci porvat. Je dobre, ze uz hned dnes mysli dale a nesedi a nenarika...a osobne jsem rad, ze to zkusi bez realizacniho tymu a trenera.

Jinak urcite sama musi byt strasne smutna, vzdyt se hralo na trave a OH na trave hned tak nebudou, jinymi slovy ona si na OH na trave uz urcite nezahraje:) takze ma muj obdiv, ze hned uz dnes jde za dalsi vyzvou. Dnes to musel byt pro ni urcite dost bolestny den. Takze drzme palce v Montrealu!!!
Reagovat
tommr
taky si myslím, že se Petra dostala do slepý uličky a je třeba nějak zásadně změnit směr pokud nechce, aby se o ní říkalo že to její vítězství ve Wimbledonu byl jenom takovej náhodnej úlet. A myslím si dokonce, že se současným realizačním týmem to prostě nepůjde ...
Reagovat
rib
jestli je to opravdu slepá ulička, tak tlačit se jakýmkoliv směrem (rychle začít hrát jinak, najít si jiné spolupracovníky) není možné. Bohužel jediná cesta - a může se zdát jako paradox - je vydržet a čekat, až přijde nějaký jasný signál pro cestu dál... A k tomu cesta na turnaj bez týmu nabízí parádní prostor. Musím říct, že před Petrou smekám, jak to zase pěkně intuitivně řeší. Držím Petře palce, aby se vyjasnilo...
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě v současnosti by Petře změna v realizačním týmu akorát uškodila. A to nejenom pro to, že má k dispozici momentálně asi to nejlepší, co se u nás (a nejen u nás) dá sehnat. Ať už na pozici trenéra, kondičního trenéra, manažera..
Reagovat
tommr
nevím jestli ta cesta do Montrealu bez Kotyzy a spol. je nějakým důsledkem neúspěchu na OH nebo jestli o tom třeba nebylo rozhodnuto už dřív takže nedokážu posoudit zda je to krok správným směrem nebo jen náhoda ...
Každopádně si myslím - a to už delší dobu - že spolupráce s Kotyzou a Ivankem Petře nic nepřináší. Její herní styl se vůbec nelepší a její kondice a zdravotní stav se dokonce neustále zhoršují. Spolupráce s někým jiným by to mohla změnit ...
Reagovat
Fandina
podle mě je Petra silná osobnost, která dávno ví co dělá a to že jezdí na turnaje bez realizačního týmu, nebo jen trenéra to bylo i vloni. V Linci byla sama a vyhrála turnaj. Tedy byl tam s ní Adam.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Petru sleduješ pozorně, tak oproti loňsku musíš vidět vývoj. Na lecčems zapracovali a vylepšili, něco třeba nefunguje úplně ideálně, na něčem je ještě třeba pořádně zamakat. Ale vývoj tam je a i když to tak teď třeba nevypadá, tak k lepšímu.

Petřin tým jsi kritizoval i loni po vyhraném Wimbledonu..
Reagovat
smazaný uživatel
Nerekl bych, ze je uz silna osobnost. Ale myslim, ze se to v ni pomalu rodi:) Ale to je myslim ted jedno:)

Ano byla uz i jinde sama, ale ted potvrdila, ze chce jet sama...a byt sama! A ze doufa, ze ji to pomuze...myslim, ze to je trochu jina situace, ale uvidime, co se z toho vyvrbi:) Montreal je za dvermi:) Nejdulezitejsi asi je, ze chce bojovat:)
Nakonec i my vsichni musime nejak bojovat o ta nase vitezstvi:)
Reagovat
Fandina
samo, že se Petra utužuje, herně určitě, zkušenosti přibývají, ale já jen k tomu že někam jede sama, aby si někdo od toho nesliboval nevím co a pak nebyl zase zklamaný.
Reagovat
smazaný uživatel
Neocekavam, ze bude vyhravat na co sahne:) a jeste na betonech. Sama dnes konecne priznala, ze ji betony tolik nejdou. Ale treba se uvolni a bude i nejaka zajimava alternativni mezihra:D))

Jen tak pro zajimavost. Aga udelala minuly rok to samy, a z jednoho turnaje bez otce najednou byl pul rok:) a vysledky. Treba ji to zacina svazovat, kdyz ten Kotyza tam sedi. To se normalne stava a ne jednomu hraci:). Treba se chce osamostatnit. Sam Kotyza minuly rok rikal, ze si mysli, ze to jednou prijde, tak proc ne letos? Treba si vybere nejakeho sparinga jak Masa...Nevim, ale pozitivni je, ze uz dnes jde do boje:) To je urcite obdivuhodne.
usmev:)
Reagovat
Fandina
Vidím, že pořád hledáš pro ní nějaké řešení a to je moc hezké. Že chce bojovat tak o tom není snad sporu. To je první předpoklad úspěchu. Ona je bojovnice. Na druhou stranu, proč pořád tak zdůrazňuješ, že sama dnes přiznala to a to. Odedávna přece říká, že se jí na betonech nedaří a dávno se o tom mluví ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Neni to pravda. Minuly rok pred betonovou sezonou tvrdila, ze to je jeji druhy nej povrch!!! Po sezone se k tomu nevyjadrovala, neb byl uspech na TM, usmev:)

Ja pro ni reseni ani nehledam, jen premyslim nahlas:) Reseni si musi najit nejlepe ona sama. druhy usmev:)
Reagovat
Fandina
Já si pamatuji, že její bratr loni po Wimblu řekl, že se jí v Americe špatně dýchá také kvůli astma a proto vím, že se o tom mluví tak dva roky v souvislosti s léky a přístrojem který Peťa užívá. Takže oblíbený povrch to třeba byl pro Peťu před tím ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Povrch ano, ale prostředí jí moc nesedí. Takže i kdyby tam byla tráva, žádné výsledkové terno by to asi taky nebylo. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Reakce na tvou myslenku>...pro to, že má k dispozici momentálně asi to nejlepší, co se u nás (a nejen u nás) dá sehnat. Ať už na pozici trenéra, kondičního trenéra, manažera...

A proto nejlepsi nasi teniste v historii Navratilova a Lendl vzali USA sturmem a na CR se vybodli i po revoluci:)
Vysvetli mi prosim te, proc netrenuje nekdo z nich jak Fedex, Nadal, Djoker, Andy, Maria, Serena, Venus, Viktoria v CR s ceskymi trenery a manazery atd. Nebo, proc tady netrenoval Sampras, Becker, Agasi, Grafova, Henin, nebo proc se nevratila zpet Hingis? Kdyz je u nas to nejlepsi...Tim nechci rict, ze je v CR vsechno spatne, mame opravdu spoustu kvalitnich lidi:)

Rozhodne mame nejlepsi vypletace raket na Svete!!!! S tim bez diskuse budu urcite vzdy souhlasit:) Lepsi jinde tezko najit:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem to asi naformuloval trochu nešťastně, myslel jsem to tak, že u nás patří k tomu nejlepšímu a ani ve světě by se úplně neztratili, koneckonců Ivanka chtěl Piotr Wozniacki přetáhnout do své akademie a Černoškovi se mj. podařilo na Zlatou tretru opakovaně přitáhnout Bolta (takže mu leckteří organizátoři i prestižnějších závodů jenom tiše závidí). O Kotyzovi se říká, že v Česku je to jeden z nejchytřejších lidí v oboru.
Netrvrdím, že jsou ti úplně nejlepší na světě, ale že rozhodně nejsou špatní.
Btw. Martina Navrátilová i Ivan Lendl jednak emigrovali ještě před převratem, jednak ten důvod byl jiný, než nedostatek kvalitních trenérů.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina: No v roce 2009 jsem videl Petru s Safinou hrat na USOpen jeden z jeji nej zapasu...rekl bych epic match:) To opravdu jeste na astma netrpela? To by vysvetlovalo, proc by mohl byt pred tim beton oblibeny...

Quesh: Astma vliv ma [krom bezkyn na lyzich:DDD - tam je astma vyhra:DDD], ale povrchy bych teda nikdy nepodcenoval...jses si moc jistej, ze na trave by tam terno neudelala. Ale to je jen teorie, kterou tezko muzes nekdy potvrdit...
Rozdil to je celkem slusny. Ono vyssi odraz mice po podani dela hlavne v zenskem tenise divy:) Ne jedna se uz o tom presvedcila:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já určitě povrch nepodceňuju. Ale pokud se jí někde špatně dýchá, protože je tam vlhko a dusno, bude se jí tam špatně dýchat, ať už je ten povrch jakýkoliv. ;-)

Astma má už delší dobu, to ze dne na den nechytila. Ale ona Amerika je flák země a někde jsou pro ni ty podmínky lepší (NY), někde horší (Miami)..
Reagovat
Fandina
podle mě to astma léčí Peťula tak ty dva roky, to by odpovídalo ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ano duvod byl jiny, ale nevratili se:) A Navratilova nema moc dobry vztah s tenisovym svazem dodnes:) Ale tolik do toho nevidim, a co je za tim vsim, take moc ne...

O Piotrovi to vim. Nepodarilo se mu to. Kubota, Dodiga trenuji Cesi:) Pisu, kvalitnich lidi mame dost. Co se tyce Kotyzy, chytrej asi bude, nebot sam rekl, ze jednou se Petra od neho osamostatni;))
Reagovat
Fandina
Proč by se měla Navrátilová nebo Lendl vracet? Po revoluci už byli tenisově nahoře tak ani nebyl důvod. Navíc tam mají svůj život a Lendl dosud snad nemá české občanství. Oni byli obětmi politiky ne tenisu s tím to nemá nic společného ani se svazem.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyse fandina pise, ze dva roky...

Ale poradim ti jinou vec. Sezen si sparinga s dobrym servisem bezte na nejakej ten asfalovy nebo betonovy placek [DecoTurf] to nebude, ale to je jedno a potom jdete na umelou travu, takove kurty jsou:)
Treba pri returnu to pochopis:) jaky to je rozdil.
Takze si opravdu myslim, ze kdyby tam byla trava, i pres astma by vysledky mohla mit:) Pokud ma problemy s astmatem, musi se ji opravdu hrat na betonech hure a musi to byt pro ni drsny a tvrdy boj. Souperky ji to budou vzdy lepe returnovat nez na trave:) Efekt je dost zajimavy:)
Ono, ze jsou na trave ty vymeny velmi kratke, to neni nahoda....
Reagovat
smazaný uživatel
K Lendlovi a Navrátilové: jak píše Fandina, neměli důvod se sem vracet.

K astmatu: ano, před těmi cca dva roky se na to přišlo, což ale neznamená, že ho neměla už o něco dříve, jen se tolik neprojevovalo. Což by bylo logické.

K povrchu: ale jistě, tráva Petře sedí a seděla by i v Americe, více než ty betony. Ale problém s klimatem a astmatem by nevyřešila.
Reagovat
smazaný uživatel
1/ Mysleno to bylo pouze retoricky:) vzhledem ktomu, kdyz je u nas vse nej:)

2/ Navratilova se nevyjadrovala po revoluci o svazu lichotive, neb se tam nic moc nezmenilo. Myslim, ze ji slo o nektery lidi, ale jak jsem psal, nevidim az tak do toho hluboce.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to jasné! Minimálně jedna z mých favoritek bude mít medaili. Sice nevím která a jakou, ale stejně z toho mám obrovskou radost! :)

Masha - Kim: Masha opět předvedla pěkný výkon, přestože ve 2. setu tam byly nějaké zbytečné chyby. První set od stavu 2:2 se vyvíjel pro Mashu až nečekaně hladce. Ve druhém setu Kim ukázala, jaká je bojovnice. Masha získala brejk na 2:1, ale Kim jí ho v šestém gemu vrátila. Nakonec rozhodl brejk v jedenáctém gemu, když Masha zahrála dva nadpozemské údery. Následně to Masha dopodávala... Radost Mashy po zápase byla velká! :)

Viku jsem už okomentoval během dne, takže podruhé asi nemusím. :) Už se těším na zítřejší semifinále. Papírové předpoklady jsou asi jasné. Očekává se postup Mashy, zatímco postup Viky moc ne... Ale znáte to. Je to sport a rozhoduje se na kurtu. Finále mezi Mashou a Vikou by bylo samozřejmě super a když bude hrát jedna ve finále a jedna o bronz, tak budu taky rád. Trochu by mě mrzelo, kdyby hrály o bronz proti sobě... Tak snad se zítra aspoň jedné z nich zadaří. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kamo to je sice pěkný ale když fandíš asi 10 holkám a z toho 6 jich je v TOP 10 tak si stím musel počítat.
Reagovat
smazaný uživatel
Já fandím čtyřem holkám a v první desítce jsou tři z nich. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zadam ti otazku...

Proc asi nebudu sledovat zitrejsi semifinale v zenskych singlech:DDD?
Reagovat
smazaný uživatel
Protože tam nebude Petra? Protože se budeš dívat na chlapy? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Protoze nebudu mit cas. Sam musim zitra pocvicit a potrenovat:DDD
Sem te dostal, co???:)

Jinak si tipuji finale Serena vs. Marie S.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsem nečekal, ale tvůj finálový tip jsem čekal. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Viktorie to bude mit tezke. Na USOpen minuly rok jsem hodne fandil prave Viktorii, dokonce jsem ji pral i GS na betone - (tim jsem te ted dostal asi taky, co?:D)
Jenze ted to spis preji Serene, ale spis kvuli te trave, a ze uz je preci jen starsi. Cas Viktorie na OH jeste urcite prijde:) Ta vypada na hodne sebevedomou a ma toho jeste dost pred sebou.
Ve finale bych radeji videl Marii S. nez MaKiri, nebot mi bylo Marie trochu lito, ze vypadla se Sabinou ve W., nebot si myslim, ze ta by si s Angel a Agou na trave poradila lepe:)
Jinak doufam, ze Serena bude mit zlatou a asi bych ji to ze vsech tech 4 nejvic pral:) Take Serena ma muj obdiv, ze i pres narocny program jak ve Wimbledonu, tak i tady na OH hraje se svou sestrou a vubec to nevypousti a bojuje:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, děláš mi radost, že taky občas přeješ mým favoritkám. Takových tady zas tolik není, co si budeme povídat. :D Myslím, žes to napsal pěkně a skoro nemám, co bych k tomu dodal. Jenom se tě zeptám: Tys neměl radost, že Aga byla ve finále Wimbledonu? :)

Jinak zítra budu muset skloubit tenis a fotbal, protože americké fotbalistky hrajou čtvrtfinále s Novým Zélandem od 15:30. Tak se pokusím aspoň trochu přepínat podle vývoje... Ale větší přednost budu dávat tenisu, fotbalové holky snad postoupí. Mají to dobře rozjeté, všichni největší soupeři se po skupinách dostali do druhé části pavouka. Tak snad toho moje oblíbenkyně využijou. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja se s Agou tak trochu rozloucil, kdyz ve Wimblasu nechala ve stychu segru, hodne mne to u ni zklamalo a nejak mne to i dorazilo. Tim se asi nejak prelil kalich moji trpelivosti s Agou. Prestal jsem ji take verit, v pripadech, kdy je zranena nebo ne atd... Jako urcite ji vzdy na foru podrzim, neb si nemyslim, ze to je pinkalka, ale za poslednich par mesicu mne celkem stvala, nejak se to sbiralo a sbiralo:) Fandit ji uz tak nemusim.
Bylo by to asi na dlouhe povidani. Take zacla hrat strasne defensivne. Drop uz pomalu u ni nevidim. Takze na co mam koukat? Porad se na neco vymlouva. Jeste k tomu vystupovala na nejakych podivnych nacionalistickych demonstracich pri prilezitosti Smolenska...fakt toho bylo za tu dobu uz moc i na mne:D
Je velmi talentovana, ale podle mne ji tak trosku zacina hrabat. Co vic, take si mysli, ze jejim nejlepsim trenerem je ona sama. No proc ne, ale s tou defensivou to dotahne max. tam, kde Karolina...nic proti:), ale myslim, ze takhle se velkeho vitezstvi v GS nedocka. Jinak jeji vypadek na OH hned v 1.kole jen potvrzuje, ze pomalu ztraci soudnost...neb kecala, ze jede pro placku:) jasne, ale zapomnela na cem se hraje a mozna i zapomnela, ze mela opravdu neskutecny los ve Wimbledonu. A tady, kdyby Julie jeste tolik nechybovala jak ma ve zvyku, tak by byla "ta mistryne" hotova uz ve dvou setech. Jeji sestre Ulce budu zatim fandit urcite:) Bylo mi ji ve Wimblasu fakt moc lito:( a na pani Agu jsem tim padem dost hrube nasr...takze asi tak, no:)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, díky za vysvětlení. Tvoje důvody chápu, protože taky už bylo několik sportovců, kterým jsem držel palce, ale pak jsem prostě přestal souhlasit s jejich názory a tím, co dělají... No tak finále Wimbledonu je určitě úspěch. O losu se dá spekulovat vždycky, ale na kdyby se nehraje. Aga měla dost nepříjemný los do 1. kola OH. Myslím, že s Julií tvořily jednu z nejsilnějších dvojic pro 1. kolo... Jinak co se týká Caro, tak ta se náhodou snaží. :) Určitě to není její nejlepší sezona, ale pořád u ní vidím, jak moc bojuje. Teď na OH to nebylo vůbec špatné, tedy až na ten nepovedený dnešek. Ale když vycházel první servis, tak hrála Caro náramně a dokonce pěkně útočila. To bylo dobře vidět třeba v zápase s Dankou... A ještě zpátky k Agnieszce: Taky se mi víc líbí Ula. Je to sympaťačka. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Potvrzuji:) Karolina se opravdu snazi. A jen se potvrzuje, co jsme Ti pred par mesisi rikali, ze potrebuje zmenu a trenera:) Myslim, ze se to vyplaci. Rozhodne hraje lepe a vysledky se urcite dostavi.
A myslim, ze te opet potesim. Na betonech muze Karolajna opravdu prekvapit :0)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak nový impuls vždycky pomůže, podobné to bylo u Mashy s Hogstedtem... Myslím, že ten Johansson je dobrý. Nakonec sám to hrál, takže ví, jak na to... Máš pravdu tak napůl. Mluvilo se tady o novém trenérovi, ale taky (a to hlavně) o zbavení se Piotra. :D Já myslím, že Piotr je pořád důležitou součástí týmu kolem Caroline. Věřím, že Caro je momentálně s lidmi kolem sebe spokojená a společně zapracujou na dalším zlepšení. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc se mi líbí názory ,jsi ještě mladá,nebo hlavně ať jsi zdravá.To jsou tak blbý keci,prostě vybuchla tak ji neobhajujte a napište to tak jak je to pravda.Oba,jak Berdych tak Kvitová špatně,není se na co vymlouvat.
Reagovat
smazaný uživatel
Vybouchla v Eastbourne. Na OH zavahala, proste prohrala ale nerekl bych, ze vylozene vybouchla. Rebel Tom vybouhl, to jo:), to se da asi rict, kdyz vyleti na trave hned v 1.kole s Darcisem;DDD...ale Rebel mi je celkem ukradeny:)

Petra sezonu na trave, vcetne s OH, nezvladla dobre. Staci? Co bys k tomu jako chtel vic psat:D Ale v kazdem pripade jinak si to holka musi vyresit sama, a je asi jedno, co my k tomu napisem:) Asi zbytec se o tom hadat jestli vybouchla:D, je treba koukat na zitrek, takze....

...je tu celkem zajimava zprava. Petra potvrdila, ze do Montrealu jede a co je zajimave > bez Kotyzy!!!, pry treba to pomuze nachvili byt sama bez trenera...:0) Zeby ponorka?:D

A take od ni konecne slysim, ze na betonech ji to nejde, a zkusi to letos prolomit - super, nesedi a nebreci.... Mozna se v ni neco po dnesku hnulo? Jestli to chce zmenit a neni spokojena s vysledky - super, tak je to dobry a drzim palce:) Rozhodne lepsi nez kdyby brecela a narikala jak hraje blbe:P
Reagovat
rib
jak to tak hezky popisuješ a shrnuješ, tak si říkám, mohla by to být známka lepší psychické odolnosti - zejména otevřeně mluvit o tom, co nejde, nehroutit se a jít dál :-) Tak to Petře přeju, ať už hraje jakkoliv, moc jí přeju, aby ji to energii dávalo, nikoliv bralo
Reagovat
tommr
to že Petra jede do Montrealu a chce to tam zkusit zlomit je jediná pozitivní zpráva z dnešního dne. Obával jsem se totiž, že to zabalí s výmluvou na zranění a únavu a bude až do US Open zase odpočívat ...
Reagovat
Heather_Fedex
ze zapasu jsem sledovala pouze posledni 2 gemy ( soubezne s mixem) a musim rict, ze me prekvapila svoji pasivitou. 8 winneru to je na kim desne malo. naproti tomu masa predvedla neskutecny uder, kdyz kim nabihala za stavu 5:5 a 15:30 na sit, tak krasne obhozeni se jen tak nevidi. mimochodem, rusko ma po 4 letech opet jistotu medaile v zenskem singlu. verim, ze marus si finale zahraje ale bude to mit proti temer nechybujici krajance narocne, uz letos s ni hrala na americkem betonu a bylo to vydrene vitezstvi pro masu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je vidět, jak jsou ruské tenistky kvalitní. Před čtyřmi roky měly kompletní sadu... Máš pravdu, Makiri nebude lehká soupeřka. Zaprvé se s Mashou dobře zná, z ruských holek možná nejlépe a zadruhé spolu v minulosti sehrály hodně vyrovnané zápasy. Třeba si pamatuju, jak s ní Masha smolně prohrála v 1. kole AO 2010. Letos ji ve třech setech porazila ve čtvrtfinále Indian Wells... Bude to zajímavé. Asi málokdo čekal dvě Marušky v semifinále. Zápas bude jistě potěšením pro nejedno mužské oko. :)
Reagovat
Heather_Fedex
a jinak monty, dost me mrzi jednoznacna porazka caroline. a taky je pro carol smolne, ze uz na 2. olympiade nestaci na celkovou vitezku...samozrejme, prala bych marus zlato, ale tak ani stribro nebude zly. a navic, je to jeji premierova olympiada, takze to je slusny vysledek. a jinak, letos, narozdil od olympiady 2008 se pravdepodobne umistni na medailovych pozicich letosni gs vitezky- taky docela zahimave. to jen odzrkadluje, ze jejich letosni vysledky nejsou nahodne a i pri reprezentaci svych zemi bojujou naplno....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já bych radši nedělal takové předpovědi. :D Samozřejmě předpoklady jsou takové, jaké jsi napsala. Serena hraje jako stroj a po těch posledních dvou zápasech si říkám, že porazit ji bude skoro nadlidský úkol. Vika bude muset podat životní výkon a Serena snad nebude mít svůj nejlepší den... O tom druhém semifinále jsem už psal. Masha je favoritkou, ale Makiri se nedá podceňovat právě z těch důvodů, které jsem výše napsal. Ono by bylo taky čiré bláznovství podceňovat někoho, kdo se dostal do semifinále olympiády...

Jsem rád, žes připomněla Caro. Taky jsem její zápas trochu komentoval v jeho průběhu, ale chtěl bych k tomu ještě něco napsat... Caro to měla strašně složité. Bohužel nechytla začátek zápasu a mělo to dva důvody. Zaprvé hrála Serena výborně a její podání, to už je doslova klenot. Zadruhé dělala Caro chyby i v těch výměnách, ve kterých mohla mít navrch... Ve druhém setu se už Caro trochu chytla. Byl tam jenom jeden brejk, ale Serena si to pohlídala. Při podání Sereny se moc nehrálo a při servisech Caroline byly gemy většinou vyrovnané a často se hrálo přes shodu... Určitě je škoda skončit na olympiádě po takovém zápase, ale stejně si myslím, že Caro odehrála dobrý turnaj, letos na trávě její jasně nejlepší. Vyhrála proti domácí a houževnaté Keothavong, porazila skvěle hrající Yaninu a celkem snadno vyhrála proti Dance. Ve čtvrtfinále už to bohužel nešlo, Serena je prostě Serena.
Reagovat
Heather_Fedex
tak muj odhad je samozrejme: zlato- williams, stribro- sharapova, bronz- azarenka. a bylo by to zaslouzene, tyto hracky maji letos nejlepsi formu ze vsech a sice, mozna ze by to na zaklade celorocni formy melo vypadat tak, ze by zlato ziskala aza a serena by mela bronz. kirilenko na medaili moc neverim, vsechny ostatne hracky jsou narozdil od ni skutecne sampionky a navic predvadi i hru hodne medailovych pozic.
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Andy & Laura! Celkově hodně dobrý zápas, stav se přeléval hodně, Andy to na konci vzal na sebe.
Reagovat
Andrew89
tak Kim končí :/
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem to zakřikl, na Lauru dolehl trochu tlak, na servisu to nezvládá.
Reagovat
Heather_Fedex
Ty 3 dvojchyby v 1 gemu-to byl totalni zkrat. omlouva ji to, ze je to jeste mlade ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Laura je stejně bohyně, už teď je super, jsem zvědavý, jak se bude herně vyvíjet, hlavně, jak zlepší pohyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby se spojili s Heather, tak je to fantastická hráčka.
Reagovat
Pesek12
už s Luckou se mě moc líbila jak hrála. S Marií to byla celkem těsná prohra. Britům se snad blízká na lepší časy a možná v brzké době by mohli vyhrát W v obou kategoriích? Asi bych jim to přál, i když se to může zdát jako utopie.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, Laura dobrý z forhendu a v útoku, Heather zase všechno oběhá.
Reagovat
smazaný uživatel
Laura je borka! :) Nepřál jsem ani tak Británii jako právě jí. Hned jak jsem dokoukal zápas Mashy, tak jsem si to pustil. Byla to vyrovnaná bitva...

Jen mě trochu mrzí, že mix nevyšel Aně s Nenadem. Já jsem říkal, že ten indický pár bude silný a tommr říkal, že ne. :D Co se dá dělat. Snad se proti Sanie a Leandrovi lépe zadaří Vice s Maxem. :) Vika to teď bude mít nabité...
Reagovat
tommr
ten zápas jsem neviděl, ale možná, že to "pnutí" mezi nima je naopak nakoplo. Na příkladu našeho páru Hradecká+Štěpánek se naopak ukázalo, že samý srandičky během zápasu k lepšímu výkonu nevedou. Britové se víc soustředili na hru a to možná dneska rozhodlo v jejich prospěch ...
Reagovat
rib
souhlas, navíc se mi zdálo, že nejslabší hráč na kurtu je bohužel Radek...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že v jejich prospěch rozhodlo, že hrál Andy, ..a Laura sice byla schopná dát tři dvojchyby, ale jinak se mi líbila, jak hrála vedle Andyho nebojácně.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten zápas jsem taky neviděl, ale výsledek mě bohužel nepotěšil... Našel jsem docela zajímavý článek. Pochopil jsem z toho, že Sania chtěla hrát s Bhupathím, ale přidělili jí Paese. Moc nadšená z toho nebyla, ale společně si řekli, že je to olympiáda a vydají ze sebe to nejlepší. Takže to možná nebude tak horké. Prostě jenom Sania chtěla svého stálého partnera, nic víc za tím asi nebude... Na debla jsou oba skvělí, ale snad proti nim Vika a Max uspějou. :)

Tady je ten zmiňovaný článek: http://blogs.bettor.com/Sania-Mirza-and-Leander-Paes-practice-together-for-the-first-time-at-Olympics-Tennis-News-a174965
Reagovat
tommr
Radek hrál špatně už v singlu a deblu a ted v mixu to svoje žalostný vystoupení bohužel ještě podtrh. Je to škoda, protože to je asi jeho poslední olympiáda ...
Reagovat
tommr
Andy měl dobrý momenty hlavně v závěru STB, ale nijak zvlášt nevyčníval. To spíš Radek hrál ve srovnání s ním strašně měkce a nedůrazně ...
Laura mě tady na OH velice překvapila. Je to určitě velkej talent a pokud na sobě bude dál pracovat tak by brzo mohla bejt hodně dobrá ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud hrál dobře v závěru stb, tak to je to, co se počítá..a musel být vidět herní rozdíl proti Radkovi, Andy je čtvrtý hráč světa, to se musí projevit..
Reagovat
tommr
v tom s tebou samozřejmě souhlasím - skutečná velikost hráče se projeví hlavně v klíčovejch momentech. Dneska se v tom STB jasně ukázalo kdo je lepší: Andy několika skvělejma úderama britskej pár podržel, zatímco Radek několika zbytečnejma chybama ten náš potopil ...
Reagovat
smazaný uživatel
Pevne zdravicko,Petuli....a zapracujeme trosku na viteznych uderech z lehcich pozic..
Reagovat
VlS
Peťo, budeš mít ještě šance na dalších OH, můžeš stihnout ještě třeba troje. Hlavně se dej zdravotně ale opravdu do pořádku, to je důležitější než body a peníze.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj nevíte někdo kdy se hraje finále mužské a ženské dvouhry v tenise prosímd?díky
Reagovat
Denis92
zeny v sobotu a muzi v nedelu
Reagovat
Labi
koukám na mnou ne příliš sledovaný mix a docela sranda :D...jaké to asi je pro Hradeckou (66. hráčku ženského žebříčku) podávat proti 4. hráči mužského žebříčku?:D
Reagovat
smazaný uživatel
Na tom zápase bylo vidět, jak strašně důležité je nedělat chyby. Možná se to každému nelíbí, ale skvělé výsledky se dají dělat i jinak než velkým počtem winnerů... Myslím, že Petra to řekla v rozhovoru pro ČT dobře. Makiri byla prostě lepší, Petra dneska neměla den. Já jsem taky vůbec nečekal, že Makiri vyhraje, ale je to další důkaz toho, že se nikdo nemá podceňovat. Papírové předpoklady jsou jedna věc, ale vždycky se rozhoduje na kurtu. Čtvrtfinále Wimbledonu nebyla náhoda a na OH to Makiri potvrdila... Zaprvé je to výborná deblistka a teď patří k širší špičce i ve dvouhře. Alex musí mít velkou radost. :)

Přesto si myslím, že Petra rozhodně nezklamala. Možná si někdo řekne, že nevyužila příznivý los, ale to je pouze relativní. Makiri dneska zahrála výborně, chytře, trpělivě a vůbec nezáleží na tom, kolikátá je v žebříčku. Já jsem v zápasech mých favoritek taky nečekal, že by některé (papírově slabší) soupeřky mohly předvést takové výkony... Myslím si, že Petra bojovala statečně. Prostě ji dneska nehrálo do karet vůbec nic. Dvě zranění, výborně hrající soupeřka, špatný stav kurtu (to byla spíš trávo-hlína) a taky samozřejmě trochu smůly, protože v takových zápasech jde i o štěstí. Třeba ten mečbol, to byla brutální výměna... Tie-break asi byla loterie a pak už je těžké otáčet zápas.
Reagovat
Roger_Federer
Beru, je zranena, ale kdy naposledy mela Petra Kvitova den?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba včera? :) Já nejsem Petry a spoustu jejích zápasů jsem neviděl... To se musíš zeptat někoho jiného.
Reagovat
smazaný uživatel
No včera to byl jeden z nejlepších zápasů od ní letos, ale dalo se čekat, že to nezopakuje. Takovou fazónu jako loni zkrátka nemá. I tak to ale měla zvládnout, bohužel důležitý míče dneska zahrála špatně.
Nejdůležitější ale je, že postupuje Roger, to byl docela ošidnej zápas..
Reagovat
Fandina
Roger_Federer všimla jsem si, že máš na Peťulu nějak velké nároky :-) tak dejme tomu, že každý zápas, který vyhrála byl její vítězný den. A vzhledem k tomu, že jich bylo nejvíc z našich holek na okruhu, tak je pořád z nich nejúspěšnější ...

monty to chudák odnesl :-) Píše o svých favoritkách a je mu vytýkáno, že nepíše třeba o Petře. Když dnes napsal, tak zase aby vysvětloval :-)
Reagovat
Roger_Federer
Ja nemam velke naroky...Jenom mam problem stit že si ty zapasy cely rok prohrava sama..Loni jsem myslel, že tenisove vyspela, hlavou, reakcema na vyvoj zapasu, schopnost soustředit se..Jenže od března letos je to naopak, nejde mi o to že nevyhrava turnaje, ale furt prohravat z horšima hračkama?...Dneska proste na tom kurtu nehrala hlavou ale chtela to umlatit, tuto hru hravala 3 roky zpatky..padne nepadne do kurtu..
Reagovat
Fandina
Roger_Federer jasně, že to vloni vypadalo jinak :-) ale v podstatě co popisuješ, to jsou nároky :-). Realita je taková jaká je, co s tím naděláš, ale protože už jednou úspěšnější byla, tak to zase může zopakovat. Potrénovat, vyhodnotit to a Vyhodnotit to a znovu do toho. Pořád je mladá tak šance tu je. Všechno má před sebou.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš to. Příště se radši budu držet svých favoritek. :D Jinak jsem chtěl samozřejmě napsat, že nejsem Petry fanoušek, vypadlo mi tam jedno slovo... Asi jste to pochopili. :)
Reagovat
Fandina
jen klidně piš o Petře, psal jsi o ní hezky, stejně jako o svých favoritkách ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já jsem se snažil psát hezky o Petře i Makiri. Nerad píšu ošklivě a skoro to ani neumím. :) Klidně zase někdy o Petře napíšu, ale snad nedostanu nějakou záludnou otázku. :D
Reagovat
Fandina
jo jo já vím, že ty píšeš jenom hezky a pozitivně a to je fajn a otázky na Petru :-) určitě lehce zodpovíš ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já myslím, že je to dobře. Negativismu je všude kolem víc než dost... Něco bych možná zodpověděl, ale na Petru jsou tady jiní experti. :)
Reagovat
Fandina
Vím že jsou tu jiní experti :-) na Petru, ale předpokládám, že když budeš o ní psát, tak k tomu tu otázku lehce odpovíš. Navíc jsem si všimla, že ty vždycky umíš odpovědět a jasně, že psát pozitivně jako ty je super ... úsměv
Reagovat
rib
dnes jsi mi opravdu udělal radost popisem zápasu Makiri s Petrou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ouu, tak tohle si John kurňa nezasloužil. Ale stejně je to bůh a zažil skvělý turnaj.
Reagovat
Heather_Fedex
a co by si zaslouzil??? snad ne porazit rogera ;) ke vsi ucte k izzymu, servis neni vsechno....
Reagovat
smazaný uživatel
Omg, mluvím o posledním míči, za to jak hrál dobře, že sio nezasloužil prohrát prasátkem.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda. Chtělo by to vylepšit servis. Ale v obou setech se dostal ze stavu 3:5, když Del Potro podával. To už sem dlouho neviděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Stalo se to zase
V srdci je trápení
Sport v celé své kráse
Hořké vyřazení

K.O. systém krutý je
Šťastnější v něm přežije
Je to tenis, tak to je
Jsou to tvrdé souboje

Konečná ve čtvrtfinále
Je to trochu zklamání
Já ti fandím neustále
Věřím ve tvé nadání
Reagovat
rib
lépe bych to nevyjádřila, teď přijdu z práce a koukám na výsledek, smutek se mnou cvičí... Snad to Petra vezme sportovně...
Reagovat
Heather_Fedex
mozna ze petra predci jen na ten mix nastoupit mela....
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi frajer! :) Jak říkám, Makiri to přeju, ale Petra bojovala statečně. Chtěl bych vidět někoho jiného se dvěma zraněními... A taky je dobře, že v básni zmiňuješ ten vyřazovací systém. To si myslím, že právě spousta lidí (občasných tenisových diváků) na tenise nechápe. To prostě není fotbal nebo basket, kde jsou základní skupiny (s výjimkou TM). V tenise stačí jeden nepovedený zápas a je konec. Stačí třeba dostat soupeře, na kterého člověk neumí... Tenis se opravdu hraje stylem play-off a to je strašná loterie, protože si nikdo nemůže dovolit zaváhání.
Reagovat
Pesek12
rib:
Po dlouhé době mě Petra potěšila svým vyjádřením po zápase. Ani jedna zmínka o zranění a práškách a uznala kvalitu hry soupeřky. Bohužel výsledkem a předvedenou hrou ne, jak jsem tušil po jejím vyjádření o Kirilenkové před tímto zápasem, kde ji srovnávala s Pennettaovou. Tudíž můj duch zase ožívá, ale radost z toho nemám.
monty25:
Díky tomuto systému play-off se potom rodí šampióni, jak vidíme v mužském tenise. Bohužel v ženách spíše generuje většinově "1xGS šampiónky", až na čestné výjimky.
Reagovat
rib
Blahopřeju k zmrtvýchvstání, přece jen v truhlíku v pokoji je to trochu nuda, ne :-)))
Reagovat
rib
to předchozí je pro Pesek12 :-)
Reagovat
Frick
Mohl by hrát Štěpec za 4 roky ještě debla - v 38 letech?
Reagovat
petrulinka
Chodím sem jako na slušnou a neurážející diskusi, ale nazývat Petru prasátkem a nabízet jí liposukci mi přijde dost sprosté vůči Petře. Myslím si, že na okruhu jsou hráčky, které by opravdu potřebovaly zhubnout a určitě si nemyslím, že je Petra tlustá. Vždyť má krásné dlouhé štíhlé nohy, které by jí mohla každá ženská závidět, a že má trošku bříško? Tak má prostě takovou postavu. Jiné hráčky zase břicho nemají, ale nemají ani prsa. Tak nechápu kritiku v tomto směru.
Reagovat
Frick
Ale já si taky nemyslim, že by byla PK tlustá. Právě proto mi přijde, že na to jak je celkově poměrně štíhlá by ten polštář mít neměla, a pokud je neshoditelnej, tak jestli by si nemohla pomoci i touto cestou...

Mne je jí vlastně líto. Ona je celkově štíhlá a pořád samé kecy o tom, že je tlustá, prtože se každý dívá na ten polštář a to, že třeba nohy má štíhlý už pak nikoho nezajímá..
Reagovat
rib
jéééžiš co řešíte, prostě tak stojí, svěšuje bříško, to je takový typ postavy. Tlustá určitě není, viděla jsem ji dost z blízka a leckterá holka by mohla závidět šíhlou vysokou postavu, a přitom i trochu ženskou
Reagovat
Fandina
potvrzuji, zblízka je Petra štíhlá, ruce, nohy, má ženskou postavu. Oblečení které nosí tenistky obepíná tělo a jakoukoli nesouměrnost zdůrazní. Podle indexu tělesné hmotnosti výška váha je Petra těsně kolem horní hranice podváhy.
Reagovat
smazaný uživatel
Je stínem své životní formy z 11, kam se už asi těžko vrátí...
Reagovat
Paseka
Pokud Petra neudela neco s temi nevynucenymi chybami, kterych letos predvadi prehrsel, tak tezko muze pomyslet na vytezstvi v turnajich !!
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes to bylo trápení i pro dívající. Zvlášť ty returny a "jasné" míče. Kirilenko hrála dobře, ale nemyslím si, že extra výborně. Po včerejšku jsem byla tak natěšená! Je možné, že Petra Marii trochu podcenila (snadná výhra proti ní ve Fed Cupu, krásný výkon proti Flavii)... Nyní bych to moc přála Kim, ale mám obavy, že Marie Š. je příliš silný soupeř... Největší favoritka? Jasně Serene. Ale to byla na US Open proti Sam taky;)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě Petra nepřekvapila, ona hraje prostě všechno na velký riziko, bud jí to padá, nebo se vyhazuje, neumí podržet míč ve hře, dneska si moc nepomohla ani podáním, vítězství přeju Sereně.
Ještě naše holky v deblu, držím palce..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda... A jasný, holkám fandím a snad jim to vyjde!:)
Reagovat
UnrealTom
velký zklamání kirilenko je v tenise nula neumí nic dneska to Petra prohrála sama svejma chybama, no tak už jenom holky v deblu a Roger ! :)
Reagovat
Frick
A co miks?
Reagovat
UnrealTom
pravda a radek s luckou !:)
Reagovat
pgbass
Co je to za kecy že je Kirilenko nula? Kdyby si z 10procent uměl to co ona byl bys rád.
Reagovat
UnrealTom
no určitě ta umí uplný h.o.v.n.o
Reagovat
Jan
Vzhledem k tomu, že byla Petra zraněná, nevyčítám jí vůbec nic. Zejména ke konci mi přišla nějaká utlumená, jestli zase hrála pod práškama. I tak jsem tam viděl, že má stále potenciál být výbornou hráčkou, ale dnes to moc nešlo. Buďme rádi, že ji máme. Nakonec došla ze singlistů nejdál, co bychom měli říkat na Šafářovou, Berdycha a ostatní. Když zlepší fyzičku, aby nebyla pořád zraněná a bude hodně trénovat, může se to zlepšit, když ne letos, tak příští rok. Letos to opravdu nebylo ono - samozřejmě ve srovnání s loňskem. Ať se uzdraví a dobře připraví na zbytek sezóny.
Reagovat
Andrew89
nevěřím, že si tohle psal ty:D
Reagovat
Frick
Skutečně to nemyslim nějak pichlavě, ptám se zcela vážně. Nemohla by Petře pomoci liposukce? Nemůže jí přeci jen ta barumka trochu brzdit? Ona není jinak nějak tlustá. Když si to člověk srovná s tim hrošíkem od Cibulků a pod...
Reagovat
smazaný uživatel
Kirilenkový stačilo, že si na zápas vzala mozek, narozdíl od tlusťošky. Pokud si hráčka (hráčka top 6, favoritka v dnešním zápase) neuvědomí po celý zápas, že to vyhazováním do outu, hraním na 20000% riziko nevyhraje, tak by si měla stavit u psychiatra. To si včera nezaje.bala nebo co to mělo být?
Reagovat
Frick
Kdyby Petra postoupila, tak aby asi stejně neměla šanci porazit alespoň jednu dosavední vítězku GS...

Nebo jo? Diktátorovu služebnou v malym finále? :-O
Reagovat
Frick
Koho Petra porazila letos? Maximum tak ta Kerberová ve Stuttgartu.

To byl jedinej zápas, kam nastupovala jako "pouze" mírná favoritka (s kurzem 1,85 ku 2,30) a vyhrála ho. Jinak všechny zápasy, kde byla souepřka favoritkou projela, s vyjímky AO 2012 to bylo vždy ve dvou setech (s Marií ve Stuttgartu + RG a se Serenou W. ve Wimbledonu)...

Prostě sezona na hofno. Škoda, že ta olympijská...
Reagovat
smazaný uživatel
Wozniackou, Bartoliovou, Kerberovou, Erraniovou..
Reagovat
rib
a ještě Schiavonne, Anu Ivanovic, i tu Kirilenko
Reagovat
tommr
vůbec nechápu co se s ní přes noc stalo? Včera proti Pennettaový hrála skvěle a dneska to byl snad nejhorší výkon jakej jsem od ní za poslední dva roky viděl. Zejména její hra na příjmu byla doslova ostudná ...
Reagovat
petrulinka
Já už jsem si málem kousala prsty, říkala jsem si, proč do toho pořád buší, když vidí, že každý její return jde do autu. Včera to podle mě tak nebušila k lajnám, ale dnes to tam zase za každou cenu cpala. No a Kirilenko si pěkně čekala, až Petra zase a opět udělá chybu.
Reagovat
tommr
přesně tak - Kirilenková hrála velice chytře a když viděla jak Petra nesmyslně kazí tak se sama o nic nepokoušela a jen čekala až to Petra zase vyhodí. A Petra dneska naopak hrála jako by to měla v hlavě vygumovaný. Je otázka jestli třeba zase nehrála pod práškama, který člověka někdy dokážou úplně zblbnout ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsem dnes před utkáním uvedl, tak to opět dopadlo. Kvitová jakmile narazí na herně slušnější hráčku, tak je po stránce hry a nervů (zase se dnes projevila mrskáním rakety o kurt což opravdové hráčky nedělají) zcela mimo. Trochu pokory a skromnosti ve vyjadřování o své hře by bylo velice potřebné. Totéž platí o jejím realizačním týmu. Kdo žil názorem včetně hráčky, že si jede pro medaili, tak sportu nerozumí protože se v něm vždy rozhoduje na hřišti. Svůj podíl na tom mají neobjektivní příznivci Kvitové včetně novinářů.Pokud jí opravdu někdo fandí a přeje jí úspěchy, tak tímto způsobem fandění jí škodí.
Reagovat
petrulinka
No tak to potom není ani opravdová hráčka Azarenka, jelikož docela nedávno rozflákala dost brutálně raketu, když se jí v zápase nedařilo a prohrávala.
Reagovat
gerd
líp bych to nenapsal!souhlas ve všem!
Reagovat
smazaný uživatel
Ostudný výkon? Return jí moc nešel, to je pravda, ale ono se špatně returnuje proti hráčce, které ze tří čtvrtin chodí první servis. A co se týče poměru UE/W, tak Petra měla dokonce více winnerů než UE, a to se jí moc často nestává. Kdyby Makiri celý zápas nedržel servis, tak nevyhrála. Něco jako Rosol proti Nadalovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Porovnej hru Azarenkové a Kvitové. Napřed musí umět i prohrávat a ne vyhrávat při t.zv. příznivém vylosování. Jinak jsem neslyšel od Azarenkové (pokud jsi si jí vybral pro srovnání s Kvitovou) nějaké silné řeči k soupeřkám. Až dokáže, to co Azarenková, tak jí můžeš gratulovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Z tvé reakce plyne, že máš výhrady z toho co jsem napsal pouze k mrskání a rozbijení raket. V tomto s tebou naprosto souhlasím i když jsem v příspěvku nepsal vůbec o Azarenkové, ale pokud chceš jistý rozdíl nimi určitě je.
Reagovat
Andrew89
Kirilenko hrála rozhodně jeden z jejích nejlepších zápasů v životě. Ne-li nejlepší. Asi 2 nevynucený chyby? Podání jí chodilo. škoda. Petra byla nas*aná jako dlouho ne...a vůbec se jí nedivím. Jí tam chodilo všechno. Petra dobře nehrála, těžko říct či vinou toho zranění nebo nevim. Nebyl to její den.
a jedno nakonec....tohle byla ostuda. Dát jim snad nehorší kurt v celém areálu. Za tohle by se angláni měli stydět...

Ps: doufám, že Kim vyřídí Mariu, protože když už letos končí, tak si myslím, že by to bylo parádní rozloučení.
Celý OH vyhraje Serena...to je doufám jasné všem:D
Reagovat
Labi
nebyl to její den? nebo spíše nejsou to její měsíce?
Reagovat
Andrew89
AO, FO i W jsou skvělý výsledky. Jestli si jako hodně lidí čekal, že po minulé sezoně bude všechny přehrávat 2x 6:0 tak si v tom žij dál. :)
Reagovat
tommr
to bych rozhodně neřek. Kirilenková podala pouze průměrnej výkon a od silnější soupeřky by dostala těžkej výprask - uvidíš jak dopadne v semifinále ...
Na hře Kirilenkový se ale musí ocenit její chytrost. Když viděla v jaký formě je Petra tak začala hrát na jistotu - o nic se nepokoušela a jen se snažila jakýmkoli způsobem trefit míček do kurtu. O všechno ostatní se starala úplně vykolejená Petra, která zejména na returnu byla skutečně tragická ...
Reagovat
Labi
ano poku se chce pohybovat na rozhraní světové 10 tak to jsou opravdu výborné výsledky
Reagovat
Andrew89
Nemůžu s tebou v některých věcech souhlasit. Kirilenko hrála hodně dobře a jak jsi psal chytře. Můžu říct, že jen chytrostí všechny míčky do kurtu fakt nevrátíš. Hrála fakt jeden z jejích nejlepších zápasů. Však se stačí kouknou na ty nevynucené chyby..tohle umí Caro, Aga..ale né Kirilenko.

S returnem máš naprostou pravdu...to bylo žalostné. No nic nám stejně nezbývá než jít dál.
V Petře je ten potencionál obrovský...a příští rok uvidíme. Nebude obhajovat tolik bodů, nebude na ní tlak. tohle je první sezona v její nové roli. A můžu říct, že jsem na ní pyšnej jak to zvládá. Pokud si viděl na čt ,,můj den" tak jí to fakt nezávidím...v letošní sezoně nemá tolik času na trénink jako v těch letech minulých
Reagovat
smazaný uživatel
Vyjádřil jsi to naprosto přesně.
Reagovat
Labi
...pořád si všichni stojíte za tím,že úspěchy Petry jsou jen otázkou času?...ani náhodou...když loni měla formu jako hrom tak ji tam padalo vše a přejela by kohokoli ale to je už vše pryč...ted se musí ukázat jaká je hráčka....a nikdy nemuže být top hráčka pokud nezačne hrát aspon trochu chytře, když proti ní kdokoli nastoupí tak ví že se za celý zapas dostane k síti max 2x ...prostě nejde všechno pálit k základní čáře a počítat s tím že to soupeřka neuběhá, ony ty soupeřky s tím počítají a jsou v klidu ptž ví že k síti se vydat snad ani nemužou ...a co se týče sebevědomí...českému tenisu chybí hráč typu Federera nebo Djokovice kteří jdou do turnaju a zápasu s tím že chcou vyhrát a ne jak naše nejlepší duo Berdych, Kvitova kteří řeknou že to bylo supr že prostě světový hráč/ka č.75 měl svůj den a jsou spokojení ....je to škoda:(
Reagovat
Fandina
Petruška je ještě mladá a tak bych neházela flintu do žita. Dnes nehrála dobře, ale to je život. Včera super výkon, dnes to nezvládla. Ale má ještě vše před sebou. Tak Peťule nevěš hlavu a jedeme dál.
Reagovat
Labi
jde o styl hry, kdy ona chce to fo toho mlátit nechce ani přemýšelt v situacích kdy stačí zahrát lehký technický uder tak stejně jde do rizika a žene to k lajně....hlava se časem snad zlepší ale jestli před každým turnajem člověk uslyší "no pracujeme na servisu a returnech" tak to bude hodně těžké
Reagovat
Fandina
Asi bych tak neřešila, co se říká. Hlavně, aby se styl vylepšoval na kurtě ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist