Kvitová kvůli zranění levé ruky odstoupila z French Open

27. 5. 2019, 10:45
Aktuality 92
Petra Kvitová se na poslední chvíli odhlásila z French Open. Jedna z největších favoritek a českých nadějí měla dnes nastoupit proti Rumunce Soraně Cirsteaové, ale kvůli bolesti levého předloktí letošní ročník antukového grandslamu vynechá. V hlavní soutěži ji nahradí lucky loser Kaja Juvanová ze Slovinska.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Kvitová je nejlepší hráčkou aktuální sezony. Vyhrála dva turnaje včetně antukového ve Stuttgartu a postoupila do finále Australian Open. Před cestou do Paříže vzdala osmifinále v Římě kvůli lehkému svalovému zranění lýtka, ale pak už v Paříži trénovala.

O Roland Garros ji nakonec připravil jiný zdravotní problém. Delší dobu cítila napětí v levém předloktí a při nedělním tréninku v Paříži se to zhoršilo. "Včera jsem trénovala asi jenom pět minut a zahrála jsem takový normální forhend, ani extra rychlý ani pomalý, a prostě mi tam něco ruplo. Já jsem to samozřejmě cítila, za ty roky to tělo znám, takže jsem věděla, že něco není v pořádku. Vyhrkly mi slzy do očí a ten trénink jsem ihned skončila," popisovala Kvitová na dnešní tiskové konferenci.

Nejdříve zvažovala, že by si vzala léky na bolest a pokusila se hrát, ale magnetická rezonance odhalila natržený sval. Lékařka na magnetické rezonanci i chirurg Radek Kebrle, který jí operoval pořezané prsty, jí start nedoporučili. V noci se s nuceným odstoupením Kvitová srovnávala. "Je to nějaký čas, kdy vím, že hrát nebudu, nebo že hrát by byla velká blbost. Samozřejmě bych si mohla vzít prášky a jít hrát, ale já myslím, že bych stejně třeba nebyla schopná a ještě by se to zhoršilo. Takže to nemá cenu," řekla.

Levou paži může léčit jen klidem, mělo by to trvat dva až tři týdny. Kvitová věří, že stihne oblíbený Wimbledon, který začíná 1. července. "Nějaký čas tam je. Teď čtrnáct dní trvá Paříž, pak jsou ještě tři týdny do Wimbledonu, takže myslím, že se to dá zvládnout. Teď jde o to, v jakém rozpoložení psychickém a fyzickém bych tam odjela," přemítala dvojnásobná wimbledonská šampionka.

Je možné, že před Wimbledonem nebude hrát žádný jiný turnaj na trávě. "Teď netuším. Nikdo to vlastně pořádně neviděl, zatím to všichni dedukovali jen podle magnetické rezonance. Takže uvidíme," doplnila.

Před dvěma lety právě na pařížské antuce Kvitová prožívala emotivní návrat po přepadení ve svém bytě, při kterém jí lupič pořezal prsty na levé ruce. Nyní v tomtéž areálu prožívá znovu zvláštní zkušenost, poprvé odstupuje z grandslamu, ačkoliv už byla na místě.

"French Open jsem jednou vynechávala, ale nebylo to tak hrozné, protože jsem sem ani nejela kvůli tomu kotníku. Včera jsem byla na programu, chtěla jsem si jenom tak zahrát a najednou šup a už to bylo. Ale je to zkušenost," řekla Kvitová, která v Paříži kvůli zranění kotníku nehrála v roce 2009.

Nyní se vydá do Prahy a bude řešit způsob léčby. Chystá se k fyzioterapeutovi Pavlu Kolářovi.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

92
Přidat komentář
fretek
Doplatila na to, že od mala netrénovala ambidextrii.
Reagovat
com
.
Reagovat
George_Renel
https://www.idnes.cz/sport/tenis/petra-kvitova-rozhovor-roland-garros.A190527_130407_tenis_rou
Reagovat
Fandina
Tak doufám, že se to zahojí a bude moc na trávě už hrát. Je to pech.
Reagovat
EllNino
myslím, že důstojná náhrada za zápas Petry se Soranou ... tedy aspoň pro diváky :)
Reagovat
EllNino
Sorana nakonec využila Petřina odhlášení, ale málem to mladá Slovinka využila ještě lépe :) Další velmi zajímavá mladá hráčka, ale musí zlepšit servis ...

Zajímavost pro mě byla, že několikrát zkusila servírovat jako při deblu, tedy skoro ze singlového rohu kurtu :) ... a slavilo to úspěch, zajímavý tah

Sorana tedy postupuje a uvidíme, kam ji pavouk donese
Reagovat
tommr
ještě se neodehrálo ani celý první kolo na FO a v boji o post světový jedničky zůstávají už jen 3 jména: Osaka, Karolína Plíšková a Bertens ...
Petře hrozí, že po FO nabere na Osakaovou příliš velkou ztrátu a z boje o jedničku bude venku minimálně do USO ...
Ještě hůř je na tom Kerberová, která bude obhajovat titul ve Wimbledonu a z boje o jedničku proto nejspíš definitivně odpadla ...
Reagovat
LukasH
Petra je tu spojovaná s Kerber, Wozi, Vikou atd...jasně, je to ta generace, ale ty jmenovaný už delší dobu nejsou moc konkurenceschopný. Petra až do Říma hrála na úrovni top 5. Jestli to dobře doléčí a neobjeví se další zranění, tak se vůbec nebojim, že by se nevrátila do top formy. Spíš mě strašně mrzí, že je to "zas" před Wimbledonem, kde už by tak zoufale potřebovala uspět.
Reagovat
tommr
jj to načasování je opravdu hodně neštastný ...
Reagovat
baggik
Tohle je fakt pech. Byla otázka času, kdy se stane n.1 a teď to takhle překazí zranění.
Reagovat
kada.tom
Veliká, moc veliká škoda :-(

Tak snad se dá do WCh dohromady a tam to všem zase vytmaví!
Reagovat
peggy
Zase bebi,je to casto.
Reagovat
vibbi
Vy jste opravdu omezená, paní Mestlová.
Reagovat
rybicka
... slečna, ne? :-)
Reagovat
Andrew89
nene..je to nějaká stará bába..
Reagovat
rybicka
Já vím, viděla jsem její facebook. Jen "com" ji nazývá slečnou...
Reagovat
Torn
Ale tak slečna může být i stará bába ne?:D
Reagovat
rybicka
No samo. Zvonokosy - třeba :-))
Reagovat
blixa
Bejvávalo. Dneska ÚJČ doporučuje používat pro evidentně dospělou ženu oslovení paní, ať už je vdaná či svobodná. Pro starší dámy pak jednoznačně paní. Časy se mění. Já, pokud vím že to je svobodná dáma používám slečno. Jenže já už jsem starej ;-)
Reagovat
brixner
Prostě jsem si myslel, že letos to Petra v Paříži rozbombarduje, příjde mi, že letošní výkony na antuce jsou vcelku solidní. Tohle mě fakt ale sere! Neviděl jsem Petru hned s pohárem, ale chtěl jsem si pár jejích zápasů užít a teď tohle :-( Endží mi už vyjela a tak nemám komu fandit...Jasně, našim děvčatům fandím - vždy a všude - ale znáte to, máte své oblíbence...
Něco mi ale říká, že letos zase vyhraje nějaká "No name" (pouze obrat), něco, jako Ostapka.
No, snad se daleko neprokojí matka a ta Rumunka :-)
Reagovat
Andrew89
ta matka má velmi ideální los...a myslim, že tu trofej fakt chce:D
Reagovat
rybicka
Když "No name", pak prosím Maky. Děkuji :-)
Reagovat
Andrew89
+100000
Reagovat
tommr
Markéta už není žádná "no name" hráčka a patří mezi černý koně turnaje ... :)
Reagovat
Blondie
jo! :-)
Reagovat
rybicka
... úvozovky... :-)
Reagovat
LukasH
Je mi to moc líto. Petra má tuhle sezónu skvěle rozehranou a teď přijde tohle. Má smůlu, ne že ne. Pokud nebude dobře hrát ve Wimbledonu, může se letos s jedničkou rozloučit.
Reagovat
EllNino
škoda no ...říkám, přijít to někdy kolem Charlestonu, tolik by to nebolelo, protože je tam dost času na ty největší akce to doléčit ... takhle je riziko, že vynechá dva GS a ujede jí vlak plný bodů a peněz
Reagovat
EllNino
Angie včera ukázala, že už dost dobře nikdy nebude schopna hrát ten, který ji dostal na 1. místo ... Caroline je fyzicky také mimo a teče s Kudermetovou, Petra se odhlásila, Jule Goerges stagnuje ... a mohl bych pokračovat

Maria už skoro nehraje atd atd ...
Reagovat
Andrew89
přesně tohle mě napadlo už včera...Serena, Maria, Věrka, Vika se rovněž plácá, Angie, Petra, Aga už skončila, Caro...
PEtra bude hrát minimálně ještě jednu sezonu..sama to řikala, poté očekávám konec..
Ale máme nové naděje a je komu fandit do budoucna:)
Reagovat
EllNino
to jo, ale Petra je jedna :)
Reagovat
Andrew89
jako je noooo
Reagovat
LukasH
Právě. Teď mě to štve asi víc než kdy jindy. Prostě vždycky se něco stane. A často právě v tu nejdůležitější část sezony, což je RG a W. Letos hrála Petra neuvěřitelně, byla konzistentní, fakt jsem věřil v tu jedničku. Jenže kdo ví, jak na tom bude před W.
Reagovat
lvicek
Přesně tak :/. Dneska hrozně velký zklamání... Tak snad bude na Wimbledon ok, hrozně moc jí držím palce.
Reagovat
LukasH
Ale třeba to nebude tak horký. Petra má nejlepší kondičku v kariéře. Je nejlíp připravená, co kdy byla. Proto je to zranění velkej pech.
Reagovat
LukasH
Navíc, všechny jmenovaný už spíš přežívají. Petra hraje nejlíp v kariéře právě teď.
Reagovat
dadaft
souhlas
Reagovat
Pavlis
Taky už je pryč ta éra, kdy byly v Top10 společně Serena, Vika, Masha a Petra.
Reagovat
Pavlis
Co se dá dělat. Petře se zdravotní problémy dlouho vyhýbaly. Ale je to pech. Je třeba se dobře připravit na trávu, jestli to bude možné.
Reagovat
tommr
vypadá to, že letos pro Petru sezóna vyvrcholila ve Stuttgartu a ted už bude jen paběrkovat podobně jako loni po Birminghamu ...
Reagovat
Andrew89
:D nezklamal jsi !
Reagovat
Blondie
tohle je snad tvůj rekordní O_o
Reagovat
lvicek
Myslite, ze pred Wimbledonem odehraje na trave dva turnaje?
Reagovat
EllNino
to určitě ne, to je i dost zbytečné, říkala, že 2 až 3 týdny bez rakety, takže podle mě to spíš vypadá na Wimbledon bez přípravy ... ale třeba to bude lepší, poslední roky vždycky vyhrála Birmingham a pak v Londýně letěla
Reagovat
sojka1
no, rozehrat by se na jednom mohla, ale zasadnejsi je, aby byla fit... :-)
Reagovat
lvicek
No prave, po takove silene pauze zas to vsechno bude jinak. Ach jo :/. Tak kolik nakonec bude mit za brezen - cervenec, tj. 5 mesicu, zapasu... Mozna min nez leden - unor.
Reagovat
Holahej
....Zároveň je přesná diagnóza pořád nejistá, po prvním vyšetření je klidový režim lékaři odhadovaný na dva až tři týdny. ?Nějaký čas tam je. Ale uvidíme. Pojedu v Praze k profesorovi Pavlu Kolářovi a k panu Kebrlemu,? připomněla specialistu, který před dvěma lety bravurně vyléčil její pořezanou levačku.
Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/petra-kvitova-tenis-roland-garros-odhlaseni.A190527_104707_tenis_dm
Reagovat
d@ve
Ach nee... :(
Reagovat
Andrew89
tu tiskovku..nevíte někdo co říkala?
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová o zranění: "Při nedělním tréninku jsem ucítila bolest. Vyšetření na MRI ukázalo trhlinu. Kdybych hrála dál, mohla bych si stav předloktí ještě zhoršit. Takhle budu bez rakety dva až tři týdny, na travnatou sezonu bych měla být fit."
Reagovat
George_Renel
Mám po náladě. Tak jsem dnes po dlouhatánské nemoci šlapal ty kilometry na nic :-/.
Snad nám to vynahradí zbytek našich v čele s Karolínou a Markétou.
Reagovat
dadaft
škoda :((
hlavní, ať se to dobře vyléčí...
Reagovat
Nenela
Placu. Tedy skoro, prece jen jsem v praci. Je to sice blbe, ale na druhou stranu Petre se zraneni doted (kdyz nebereme v potaz blba Zondru) vyhybala a v tom byla celkem unikat na okruhu.
Snad to do travy stihne vylecit, budu drzet palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Zranění možná, nemoci se jí určitě nevyhýbají.
Reagovat
Torn
Tak jako astma a alergii má plno hráčů a Petra to v drtivé většině zvládá bez problémů.
Reagovat
Fandina
To si nemyslím, byly doby, kdy se mi zdálo, že je pořád nemocná. Nachlazení, antibiotika atd.. Také prodělala mononukleozu. Bylo toho docela dost.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Jestli měl někdo štěstí na zdraví z našich, tak Berďa a Plíškovy.
Reagovat
Torn
No, příjde mi, že teď ani oni. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Tomáš je na konci kariéry, má svůj věk. Karolina první problém a nebylo to zranění.
Reagovat
Torn
Tak nachlazení, zánět atd....i ta mononukleóza je docela běžná, jakože znám dost lidí, co jí mělo. Není to určitě příjemné, ale obecně mi přijde, že Petra se drží.
Reagovat
misa
Ještě měla únavovou zlomeninu nohy na konci 2016.
Reagovat
Fandina
Mononukleoza není žádná legrace, problém u Petry tenkrát byl, že na to hned nepřišli. Cítila se unavená, odhlásila se tenkrát z IW a Miami a v podstatně přerušila kariéru, bylo to takové divné. Pak přišli na mononukleozu. A třeba Štěpec kvůli tomu nehrál půl roku a Soderlingovi to ukončilo jeho úspěšnou kariéru.
Astma, alagrie, střevní chřipky, nachlazení, vizoza, mononukleoza a já nevím co ještě. Bylo toho dost.
Reagovat
Fandina
alergie
Reagovat
Torn
Problém mono je, že se většinou nepozná hned, dost často se to diagnostikuje jako něco jiného a pak ejhle...!
Reagovat
misa
Až se Petra vrátí v roce 2020, tak jí bude už 30 let. Všechno rychle ubíhá...
Reagovat
Fransoas
Tak je to náhlá zdravotní komplikace pro Petru.Bude záležet jak dlouho se to bude léčit.
Reagovat
misa
Škoda, nějaké zápasy Petry bych si dal.
Reagovat
EllNino
Achjo
Reagovat
EllNino
No, po RG určitě nebude už na 1. místě v Race, dost možná ani v první pětce ... ale to nevadí, hlavně ať se dá dokupy zdravotně, zranění bohužel přišlo v nejnevhodnější dobu, před dvěma GS :/

Turnaj bude bez Petry chabý, alespoň pro mě, bohužel
Reagovat
misa
Ve finále Melbourne byla PK jeden set od světové jedničky. Teď se jí tahle meta vzdálila. Snad bude na trávu v pohodě.
Reagovat
Blondie
Jako nemělo to děvče v životě už dost smůly?
Reagovat
Torn
Tak pokud vím, tak tenisty postihují zranění docela často, tak jaká pak smůla? Stejně na FO mi přijde, že by musela hrát na hraně svých možností, beztak tam bude zase pršet atd., větší šance jí dávám na W a pak na US Open, kde se jí poslední roky daří.
Reagovat
Blondie
tak já asi nemluvím jen o zranění ze sportu, že...
Reagovat
EllNino
ty nevíš snad, co se jí stalo?
Reagovat
Torn
Vim, ale to budeme u každé Petry prohry nebo zranění řešit, že si už vytrpěla dost, takže by měla jen vyhrávat a nebýt zraněná? Petra je většinu kariéry v dobré kondici a netrpěla na vážná zranění, když to porovnám s neustále vracející se Luckou a jinýma hráčkama, tak jí zdraví slouží.
Reagovat
EllNino
no měla toho taky docela dost :) ...
Reagovat
Torn
Ale furt to není tak hrozný.
Reagovat
Andrew89
jako co si budeme povídat :D měla a má smůlu neskutečnou...ale i přes vše má uspěchy..a ten jeden...přijde jen ted až na konci roku :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jak dlouho se léčí trhlina ve svalu? :(((
Reagovat
Andrew89
záleží jak moc to je..ale na trávu si myslim, že bude dobrá:)
Reagovat
Blondie
třeba pak bude správně nadržená...
Reagovat
ttopi
Ta je nadržená asi furt :D
Reagovat
smazaný uživatel
Psali, že je to trhlina druhého stupně.
V pul 12 by měla být tiskovka.
Reagovat
Ela-fon-isi
Léčí se špatně a dlouho, sešit se to sice může, ale výsledky jsou 50:50. Musí být absolutní klid. ( Nějaké přetržené svaly mám. :-))
Reagovat
Andrew89
trhliny se nesešívají:))) Léčí se to klidem. Nicméně se o ní nebojím, má kolem sebe TOP lékaře ti vědí
Reagovat
Torn
Taky si myslím, že to bude v cajku, na trávu bude ok a ve finále v Birbu porazí Sabalenku 6:4 6:2. :).
Reagovat
Blondie
tenhle komentář si zapamatuji :D
Reagovat
Torn
To si zapamatuj, protože jestli se vyplní..! :D
Reagovat
Ela-fon-isi
Tak jsem asi výjimka. Bércový mi sešili, prasknul znovu. :-))
Reagovat
aape
tak to je bohužel špatná zpráva
Reagovat
Blondie
NÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ! ( :( :(
Reagovat
vendulkabendulka
Škoda :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist