Kvitová má jistotu, bude hrát na Turnaji mistryň

7. 10. 2013, 14:12
Aktuality 108
Petra Kvitová si potřetí v kariéře zahraje na Turnaji mistryň. Oznámila to dnes na svých stránkách Ženská tenisová asociace (WTA), podle které už má jistou účast také Sara Erraniová a Jelena Jankovičová. Kvůli zranění ramena bude naopak letos v Istanbulu chybět světová trojka Maria Šarapovová.
Petra Kvitová

V minulé sezoně se Petra Kvitová dozvěděla o svém postupu na Turnaj mistryň na začátku října, krátce po vyřazení v Pekingu. Letos WTA zmínila jméno české jedničky jako jisté účastnice závěrečného podniku sezony znovu krátce po turnaji v čínské metropoli, kde Kvitová padla po osmi výhrách v řadě.

"Jsem moc ráda, že jsem se zase kvalifikovala na Turnaj mistryň. Hodně to pro mě znamená, o to víc, že začátek sezony nebyl nejlepší," zareagovala vítězka letošních podniků v Dubaji a Tokiu na Facebooku. "Těším se na poslední ročník v Istanbulu, hraní před jejich fanoušky a výbornou atmosféru. Doufám, že budu pokračovat v dobré formě, a zkusím předvést to nejlepší, co budu moct," uvedla Kvitová.

Tenistka z Fulneku hrála na prestižním turnaji poprvé v roce 2011, kdy hned získala titul. Loni česká hráčka vypadla už v základní skupině.

Jisté místo v Istanbulu měly dosud světová jednička Serena Williamsová, Viktoria Azarenková, Agnieszka Radwaňská a Číňanka Na Li. Kromě Petry Kvitové k nim přibyly také Sara Erraniová s Jelenou Jankovičovou. Ve hře už je poslední volné místo, které aktuálně drží Němka Angelique Kerberová.

Kvůli zranění ramena bude naopak v Istanbulu chybět světová trojka Maria Šarapovová. "Moc mě mrzí, že letos nebudu moci na Turnaji mistryň hrát," citují Rusku stránky WTA. "Fanoušci v Istanbulu nás každý rok přijali vřele, bude mi chybět ta energie, kterou poslednímu turnaji sezony dodávali."

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

108
Přidat komentář
smazaný uživatel
Petra v Linci - galerie Kids Day
http://www.generali-ladies.at/galerie/
Reagovat
smazaný uživatel
tak letos bude HC pěkně obsazenej :D
Reagovat
smazaný uživatel
[1] Poland [15] Jerzy Janowicz and [4] Agnieszka Radwanska

[2] United States [13] John Isner and [12] Sloane Stephens

[3] France [9] Jo-Wilfried Tsonga and [27] Alize Cornet

[4] Canada [11] Milos Raonic and [35] Eugenie Bouchard

[5] Czech Republic [39] Radek Stepanek and [7] Petra Kvitova

[6] Italy [22] Andreas Seppi and [31] Flavia Pennetta

[7] Australia [51] Bernard Tomic and [20] Sam Stosur

[8] Spain [19] Tommy Robredo and [98] Anabel Medina Garrigues

- See more at: http://hopmancup.com/news/2013/10/08/raonic-kvitova-isner-and-stephens-sign-on-for-hopman-cup#sthash.rK6VEkgr.dpuf
Reagovat
Sonja
Tak přecejen si spolu zahrajou Petra s Radkem...to je pěkný:-)
Jinak mě docela mrzí, že tam nevidím Novaka- s Aničkou nebo Jelenou...ale i tak je tam hodně zajímavejch párů. Vůbec jsem si třeba neuvědomila, že by mohli dvojici vytvořit i Miloš s Genie:-))
Reagovat
petrulinka
Pěkné, akorát v té sestavě asi nemají moc šanci na vítězství, protože z těch chlapů nemá zřejmě Radek ani na jednoho, ale zase třeba by mohli vyhrávat debla.
Reagovat
smazaný uživatel
petro moc gratuluji k postupu na turnaj mystriň a hodně štěstí a zdravý a hodně uspěchu.
Reagovat
Frick
Co přesně znamnemá to "H" u dotace turnaje ITF, tj. jaký je rozdíl mezi "ITF 50 000 USD" a "ITF 50 000 USD + H", když za díky tomu "H" je tam o něco více bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
pokud je tam +H, znamená to, že pořadatel zajišťuje ubytování, jídlo apod., bez H si to musí zařídit a zaplatit sám hráč.
Reagovat
VlS
H znamená "hotel paid"
Reagovat
smazaný uživatel
Klárko.. :(
Reagovat
Frick
http://youtu.be/23D5T_ke-eU?t=21s
Reagovat
LukasH
Cheche.:-) To mě pobavilo. Nikdo jinej to neocení????
Reagovat
Titan
Díváte se na Klárku v Linci? Pár minut jsem sledoval. Sice jen pohled ze statické kamery, ale v hale jak na pohřbu a úroveň obou hráček velmi slabá. Klárka bez podání a zachraňují to jen její servis-winnery. I vzhledem ke kvalitě přenosu se opravdu není na co dívat, hráčkám nejde vidět ani obličej...
Reagovat
Frick
Sakra práce, už v prdeli úplně, chjo. Kdy začne padat žebříčkem? :-( Ať si fakt ještě zkusí nějaký ITF. I když po tomhle už je jen jeden turnajovej tejden, co?
Reagovat
tommr
nějaký turnaje ITF se hrajou i po skončení TM v listopadu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Špatná zpráva, co k tomu víc dodat... Na druhou stranu, Masha určitě ví, co dělá. Bez herní praxe by účast na turnaji s nejlepšími hráčkami byla hodně složitá a přestože si Masha zaslouží být na TM, tak momentálně by to asi postrádalo smysl... Věřím, že Masha bude do příští sezony stoprocentně fit a letos si vybrala smůlu na zbytek kariéry, která snad bude ještě hodně dlouhá... Maruško, brzy se uzdrav a už se těším, až tě zase uvidím na kurtu! Všechno se v dobré obrátí, protože příští rok je sudý... :)

Takže mi nezbývá, než na TM fandit Vice. Ještě by tam mohla být Caro, ale spíš počítám s tím, že bude náhradnicí... Věřím, že se Vika zase dostane do formy a na TM bude dobře připravená. Budu jí držet palce, co mi budou síly stačit! :)
Reagovat
smazaný uživatel
mám take isté pocity:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tichoučká Maruška bude vyřvávat až od ledna? Hurá!!!
Letos všem ukázala i svou úchvatnou inteligenci, vlastní vinou prohrála a druhý den vykopla Connorse. Kdo asi za tu prohru mohl?
Reagovat
smazaný uživatel
Cartman není, ale ty teda jsi hodně uzená...
http://www.youtube.com/watch?v=HUj1qxpVuss
Reagovat
Reti64
:-))
Reagovat
pepin
Tak pokud je zraněná, tak to jí pochopitelně nepřeji, že tam nebude řvát a kvílet jsem hodně spokojený.
Reagovat
Mayo
Šarapovová nebude na TM, ďalšia dopingáčka s Rafom..katastrofa
Reagovat
slacker
Kolik ma odreknutych turnaju tolik musi byt u ni (a kohokoliv jineho tenisty) navstev dopingovych komisaru. Zadny jeden test za pul roku
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi ale trouba. Víš, jak dlouho Masha absentovala kvůli zranění ramena v letech 2008-2009?
Reagovat
Mayo
Jacob Trouba je hokejista St. Louis Blues
Reagovat
smazaný uživatel
Toho znám. Ty jsi ale trouba s malým t (ale ne kuchyňská)...
Reagovat
Mayo
ja len tak som to napísal lebo keď je niekto zranený, tak automaticky je za tým doping...ale nie viem, že to len u Rafu sa spomína...ja som tú Mašenu len tak spomenul ... o nič nejde , buď v kľude
Reagovat
smazaný uživatel
Já to teda u nikoho "nespomínam", protože to je pěkná blbost...
Reagovat
jackiec
je skvělé že tam siréna nebude, jedna houkačka bohatě stačí
Reagovat
slacker
Houkacek tam bude vice, Sara taky hyka za hranici vkusu
Reagovat
jackiec
ale na rusku a bělorusku to nestačí:-)
Reagovat
smazaný uživatel
radšej hukačka Masha jak škarednica Jankovič
Reagovat
jackiec
mě je fuk jak tenistky vypadaj, hlavně jak hrají atraktivní tenis nejlépe se zavřenou hubou, takže lepší jankovič nebo někdo než sibiřské siréna se zaťatou pěstičkou
Reagovat
smazaný uživatel
Ajéje, další "myslitel" na TP...
Reagovat
PetaM
Ale má pravdu v tom, že je jedno, jak tenistky vypadají. Ale chápu, že někteří lidé jsou omezení, a vidí jen to, co jim dovolí oči ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ehm, to měla být nějaká narážka na mě? :D Tak jedno to je a není. Já to mám tak, že jestli mně má být někdo sympatický (např. tenistka), tak se mi musí líbit po všech stránkách, tzn. i vzhledově. Souhlasit by se dalo snad jen s tím, že vzhled není všechno...
Reagovat
PetaM
Ne :D :D To fakt ne, žádná narážka :D :D Tak jasně, musí být hezká. Ale .. co je to hezká :D :D Každý má ten práh "hezkosti" někde jinde :D :D Třeba o Kirilenko by se dalo říct, že je hezká. Prý moc. Mě se teda nelíbí vůbec :D :D Jde o názor a pohled na tělo :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vždycky jde o názor. Co se může líbit mně, to se nemusí líbit tobě a naopak. Třeba právě proto se každému z nás dvou líbí jiné tenistky... :)
Reagovat
PetaM
A já si myslím, že bychom se ve spoustě tenistek zase shodli :D :D Já nejsem vybíravý :D :D
Reagovat
PetaM
Třeba z takové Top 50 se mi nelíbí asi jen 8 tenistek :D To je dobrý :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jmenovitě? :D
Reagovat
PetaM
Čekal jsem to, proto jsem si je poctivě spočítal, tak tedy:
1. Kirilenko, Maria
2. Suarez-Navarro, Carla
3. Flipkens, Kirsten
4. Kuznetsova, Svetlana
5. Hampton, Jamie
6. Barthel, Mona
7. Niculescu, Monica
8. Schiavonem Francesca

Upozorňuji, že to opravdu beru JEN podle fyzického vzhledu. Kdyby se to třeba mělo brát podle vystupování na kurtu, tak někdo ubude, někdo přibude, atp. :D Tohle je jen fyzické, a opravu "oku lahodící" :D :D :D Jinak nejsem nějak vyznavač toho, abych ženu/slečnu hodnotil JEN podle vzhledu :D :)
Reagovat
Sonja
:-O To není možný, aby se ti jich líbilo tolik...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ty poslední dvě mi taky nejsou sympatické... Makiri se mi na tenhle seznam teda vůbec nehodí. :) Jamie je docela zajímavá holka a Kirsten dokáže být náhodou pěkná fešanda. Vsadím se, že tady bys ji ani nepoznal. :) Asi to dělají ty brýle...
http://s4.concentra.be/imgpath/000/000/565/113/id565113-a-kirsten-flipkens-voor-sjiek-ld-0228-jpeg-960x700-n.jpg
Reagovat
Sonja
Jj, Kirsten je kočka:
https://pbs.twimg.com/media/BV_fIfpIEAA-Y7x.jpg
:-)))
O Makiri nebo Jamie nemluvě! Ale fakt:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jo, zrovna se na ty fotky dívám na Twitteru! :D Na Players party v Linci si holky hrály na 70. léta... Tady jsou dvě moje favoritky. :)
https://pbs.twimg.com/media/BV_jb38IYAA6C4J.jpg

Naopak v Ósace se holky hodily do gala a Monča znovu zářila... :)
https://pbs.twimg.com/media/BV9vfEZCMAAOBC0.jpg
https://pbs.twimg.com/media/BV-HnuwIYAAb0XG.jpg

Tady se Sabinkou... :)
https://pbs.twimg.com/media/BV-OGMWIUAAKxVm.jpg
Reagovat
PetaM
Tak na té fotce bych ji rozhodně nepoznal :D :D
Reagovat
PetaM
Ale jo :) Na každé si najdu něco :D :D A já opravdu nejsem vybíravý :D Ale bavíme se samozřejmě jen o vzhledu. O tom, koho bych skutečně moc chtěl, o tom se nedá ani polemizovat, ani jednu osobně neznám :D :D :D Ale samozřejmě, někde mě srdce táhne více, a někde méně :D :D
Reagovat
Sonja
Díky za fotky, monty:-)
Monče to tam fakt děsně sluší. A když se k tomu přidá ještě Sabča, tak to je tuplem krásná fotka:-))
Reagovat
smazaný uživatel
"Sharapova camp says shoulder feeling lot better but not enough time to get ready for Champs. Scheduled to be back at practice in 2 weeks and Sharapova will name a new coach in early November.."

Tak alespoň toto je dobrá zpráva.. Jsem zvědavý, kdo to bude ten nový kouč.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Důležité je, že Masha bude brzy v pořádku. Jak už jsem napsal, momentálně by účast na TM asi postrádala smysl... A co se týče toho trenéra, tak snad bude mít Masha tentokrát šťastnější ruku a bude to trenér na delší dobu, ne jenom nějaký experiment.
Reagovat
EllNino
Kristýna dostala do 1. kola Suarez - 4. nasazenou, zatímco její dneška soupeřka Zanevska se dostala jako Lucky Loser a hraje s další qualiferem Krunic....aha ;)
Reagovat
Frick
Než vypadávat v prvních kolech, to radši další 50k challenger...
Reagovat
tommr
Karolína měla trochu smůlu na los - Schiavone byla na úvod velice těžká soupeřka ...
Reagovat
Frick
Možná měla zkusit to Joue-Les-Tours, kde bude hrát Andrejka....

Kdyby tam udělala semi, tak má víc jak za R16 v Linzi...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Istanbul bez Marie.. :-((
Určitě bude chybět..
Ale ať se dá hlavně do pořádku..
Vím, že Maria chtěla na TM určitě strašně hrát, ale zdraví je přednější.. Navíc bylo by zbytečné tam jezdit a ještě si to zhoršit..
Tak se Maruš pořádně se uzdrav, potrénuj a v sezoně 2014 čus!! :-))

Jsem celkem zvědavý, jestli už bude hrát tu exhibici s Anou..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud Masha začne za dva týdny s tréninkem, tak by tu exhibici mohla odehrát. Exhibice v Bogotě se bude konat 6. prosince, tzn. za dva měsíce... Věřím, že to půjde. Kdyby ne, tak se Anička určitě zlobit nebude. Ale jak říkám, snad to klapne. Kolumbijci už jsou určitě natěšení a já taky, pokud bude stream. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Maria asi tak před 30 minutami na FB potvrdila, že tu exhibici s Anou odehraje+ další dvě exhibice bude hrát.. :D Ovšem to asi nikdo neví s kým, jedna ta exhibice bude v Thajsku a druhá bude v Mexicu City.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak výborně! :)
Reagovat
smazaný uživatel
kolik bodu masa jeste obhajuje??
Reagovat
PetaM
Už jenom 1.050 b. za Istanbul :)
Reagovat
smazaný uživatel
a na 99,9999% jí předběhne Agaa :D
Reagovat
LukasH
Skvělý. Petra to teď ke konci udělala tak, jak mohla nejlíp. Díky těm dvoum posledním výsledkům se ani o to místo nemusela nijak handrkovat a kvalifikuje se tam jednoznačně.
Doufám, že tam zahraje svůj nejlepší tenis.
Je mi trochu líto Máši. Nehraje už pěkně dlouho a až se jí odečtou body za TM, dost poklesne. Ale to rameno není žádná sranda, tak snad se úplně doléčí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Maria zase tak tolik nepoklesne.. Myslím, že maximálně bude sedmá :-))
Nato, že od RG hrála jen 3 zápasy to není tak špatné.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Teda sedmá bude při souhře náhod.. V bodech se moc nevyznám, ale určitě jí předběhne Aga, možná i Li Na a jak třeba Petra, tak to už nevím.. :DD
Reagovat
petrulinka
Tak třeba se tady objeví Tommr, ten by to mohl vědět, on je takový hodně šikovný na počítání bodů
Reagovat
tommr
až sedmá určitě nebude. Předstihne jí jen Aga a možná Li Na když udělá dobrej výsledek na TM. Erraniová a Kvitová by jí mohly předstihnout jen kdyby vyhrály Moskvu + TM bez porážky což obě současně samozřejmě nezvládnou ... :)
Reagovat
petrulinka
Já věděla, že je na tebe spolehnutí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak díky.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.wtatennis.com/news/article/3484087/title/kvitova-errani-jankovic-qualify#sthash.DCr5TB2f.dpu

prosim
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Istambul bez Marie

ja som to aj tak trochu tušil
je to škoda :((((((((((((((((

od RG len 3 zapasy
Reagovat
petrulinka
Teď ještě ať se Lucka kvalifikuje na TŠ šampionek a bude to super :-)
Reagovat
PetaM
Lucká má už asi 85 % šanci, že tam pojede :D
Reagovat
petrulinka
Teď jen budu doufat, že se to bude i někde vysílat, neboť se mi nechce pořád dívat na stream
Reagovat
smazaný uživatel
TM bude vysílat Slovak Sport.. :-))
Reagovat
petrulinka
Díky, to se těším a Turnaj šampionek? Nevíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to už netuším.. :-)
Ale jestli to nebude vysílat Slovak Sport, tak by to mohl koupit Eurosport.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.aktualne.centrum.cz/turnaj-mistryn-kvitove-se-musi-vsechny-holky-bat-rika-pala/r~bb2efc862ea211e3ae99002590604f2e/
Reagovat
petrulinka
Četla jsem, jen jsem neměla číst tu diskuzi, tady ti lidi v té republice jsou fakt praštění.
Reagovat
slacker
Jaka diskuze? ja vidim pod clankem jen slovo Diskuze a nic vic tam nevidim ani nevim kam mam teda kliknout aby se mi zobrazila?
Reagovat
petrulinka
No já ji mám hned pod článkem, tak nevím :-)
Reagovat
slacker
A musis tam byt registrovana? jestli chteji regiitraci i na cteni tak at tahnout do pralesa, demokrati
Reagovat
petrulinka
Ne, ale asi musíš být na fb, protože to je fb diskuze, kterou můžeš i na fb zveřejnit. Ale já tomu zase až tak nerozumím, třeba ti poradí někdo jiný
Reagovat
slacker
Hmm, tak se to nakonec nemalo rado s AdBlockem
Reagovat
petrulinka
Tak myslíte, že Petra vypustí i Moskvu nebo se tam pojede rozehrát?
Reagovat
PetaM
Já věřím, že tam pojede. Aspoň na pár zápasů.
Reagovat
smazaný uživatel
A hrozila by jí nějaká penalizační nula do žebříčku, kdyby nejela?
Reagovat
petrulinka
No to by mě taky zajímalo. Protože pokud by měla vyfasovat penalizační nulu, tak to by měla lepší tam jet odehrát alespoň pár zápasů. Jenže to Petra neumí, odehrát zápas a skrečovat.
Reagovat
tommr
já doufám, že tam pojede. Letos nehrajeme finále FC a tak nemá Petra žádnej důvod k tomu, aby se nějak zvlášt šetřila. Ledaže by jí ty záda opravdu hodně bolely ... :)
Reagovat
LukasH
No, hlavně aby to nedopadlo tak, že se v Moskvě dostane do finále přes samý tříseťáky, v Istanbulu pak uhraje jeden nebo dva a únavou odpadne. Pokud tedy pojede do Moskvy, tak buď ať tam vyhrává na dva sety nebo radši prohraje.
Reagovat
PetaM
Petra supééééééééééééér. :D A Angi má ještě šanci, jupííí!! :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Už se těším na turnaj mistryň..:-) Ideální skupina pro Petru : Serena, Aga, Jelena.. :-)

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/1377592_10152223967456102_1546970629_n.jpg
Reagovat
PetaM
Radši Vika, než Serena :D
Reagovat
PetaM
Jinak nádherný obrázek. Úžasné oči.
Reagovat
smazaný uživatel
Viku ne.. ta teď nemá moc dobrou formu a nějak Petře nosí smůlu.. Já jsem pro Serenu :D
Reagovat
PetaM
Stejně si stojím za tím, že Serena vs. Petra ve finále by bylo lepší, než souboj ve skupině ... :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Můžou se potkat ve skupině a pak i ve finále, ne? :D
Reagovat
PetaM
Nuda :D :D :D :D :D
Reagovat
petrulinka
Však Petra se přece může potkat se Serenou jak ve skupině, tak i ve finále, ne? Protože pokud by byla se Serenou ve skupině, vyhrála by 2 zápasy, tak by šla z 2. místa na 1. z druhé skupiny hrát SF, a pokud by vyhrála, tak bych mohla hrát finále se Serenou. Nebo se pletu?
Reagovat
PetaM
Jo jo, můžou se potkat 2x. Ale já bych radši až ve finále, ať to má grády :D Markét zase chce, aby to bylo i ve skupině i ve finále :D :D
Reagovat
kada.tom
Gratulace Petře :-)

A co se týče Marie ... co se dá dělat, alespoň bude mít Petra více šancí, neb Maria by byla složitou soupeřkou :-)
Reagovat
petrulinka
Já Marii moc nemusím, ale mně teda bude na TM hodně chybět a je to velká škoda.
Reagovat
VlS
Na WTA stránkách píšou:
Reagovat
VlS
KVITOVA, ERRANI & JANKOVIC QUALIFY

Petra Kvitova, Sara Errani and Jelena Jankovic have all qualified for the TEB BNP Paribas WTA Championships - Istanbul 2013, to be held from October 22 to 27. It's just two weeks away...

- See more at: http://www.wtatennis.com/news/article/3484087/title/kvitova-errani-jankovic-qualify#sthash.DCr5TB2f.dpuf
Reagovat
VlS
Asi bys je měl opravit, že to neumí spočítat
Reagovat
tommr
ten tvůj sarkasmus je dost trapnej a jen všem ukazuješ, že už ti to moc nemyslí. Jankovicová má jistotu TM jen díky tomu, že se Sharapova odhlásila a ne proto, že by jí Kerberová už nemohla předstihnout ...
Reagovat
VlS
A jakto ? Přečti si ten článek pořádně, Jelena je v osmičce, ve které je ještě Maša, protože Maša ještě odhlášku neposlala, jen o ní mluví. Jakto, že je tam Jelena, když jí může Kerber předstihnout?
Reagovat
tommr
no a co? To, že je Sharapova ještě pořád někde napsaná vůbec nic neznamená, ona přece jasně deklarovala, že na TM nepojede. Jankovicová má proto TM jistej i kdyby jí Kerberová ještě předstihla. A jak jí může předstihnout jsem ti už jasně doložil - nebudu ti to donekonečna vysvětlovat, už mě to věčný dohadování s tebou unavuje ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist