Kvitová může být světovou jedničkou už po Sydney

3. 1. 2012, 15:57
Aktuality 13
Petra Kvitová by mohla do grandslamového Australian Open vstoupit už jako oficiálně nejlepší tenistka světa. Wimbledonská vítězka potřebuje k předstižení aktuální první hráčky světa Caroline Wozniacké z Dánska vyhrát příští týden turnaj v Sydney.
Petra Kvitová

Petra Kvitová by měla podle deníku Sport v případě triumfu v Sydney na kontě 7.565 bodů a Wozniacká 7.485 bodů. Rodačka z Fulneku by se v tom případě stala po Martině Navrátilové druhou českou rodačkou v čele žebříčku.

"Já chci zvedat hlavně kvalitu svého tenisu, body nepočítám, na to se nekoncentruji. Mým hlavním cílem je zlepšovat kvalitu své hry a doufejme, že to skončí někde nahoře," řekla Kvitová při prosincovém triumfu v české anketě Sportovec roku 2011 a svá slova zopakovala i v Perthu, kde v těchto dnech reprezentuje Českou republiku v Hopmanově poháru.

pva, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nikdo se nemůže zlešpovat do nekonečna. Navíc by Petře stačilo,a by se jí vrátila forma z turnaje mistriň. První zápas v hopmenu nic moc, snad se jí zas vrátí její přesné a tvrdé údery.

K žebříčku...hezky to řekla, ale ať mi neříká, že na to nemyslí :) . Říct, byla jsem světovou jedničkou něco znamená, takže nebuď tak skromná! Držím palec, a´t to vyjde.

Taky bych chtěl tomu počítání rozumět, existuje nějaká stránka s pravdily? Nějaké povinné turnaje..já myslel, že se jen body sčítají a po roce mažou :)
Reagovat
VlS
Počítá se jen 16 nejlepších výsledků, z toho jsou povinné 4 GS a 4 Premiere mandatory a pro účastnice TM i ten. Pro prvních 20 hráček žebříčku jsou navíc povinné 2 turnaje z 5 devítistovek. To znamená, že Petra má v podstatě velmi omezenou volbu turnajů, protože 8 (s TM 9) jich má povinných a 2 z 5 také. Pravidla jsou na WTA stránkách, zjednodušená na rankingu - odkaz vpravo nahoře Jak to pracuje nebo tak nějak, celá odkazem na titulní stránce vpravo dole nenápadným odkazem na Rules vše je v AJ
Reagovat
smazaný uživatel
Dik moc, mrknu na to a snad uz budu mit jasno :)
Reagovat
VlS
Body Petry jsou za 16 turnajů:
1Brisbane January 2 2011 280
2GS, AO January 17 2011 500
3Paris February 7 2011 470
4Indian WelsMarch 9 2011 5
5Miami March 22 2011 80
6Madrid April 30 2011 1000
7GS FO May 22 2011 280
8EastburneJune 13 2011 320
9GS, WIM June 20 2011 2000
10Toronto August 8 2011 125
11CincinatiAugust 15 2011 125
12GS, USO August 29 2011 5
13Tokyo September 25 2011 395
14Bejjing October 1 2011 5
15Linz October 10 2011 280
16TM October 25 2011 1500
SUM 7370
Body z GS a z Premiere mandatory (IW, Miami, Madrid a Peking) nelze ničím nahradit (plus letos tam má povinné další dva z pěti devítistovek (Dubai,Řím,Toronto, Cincinati, Tokyo).
Podle pravidel rankingu by si Petra do AO nepomohla ani o bod, ani kdyby hrála paralelně v Brisbane i Auklandu a potom v Sydney a všechno to vyhrála. Příští týden ji vypadne 280 bodů za loňské Brisbane a ,místo nich se započte 17 zápas, 100 bodů za ITF Praha.
Opravdu by mě zajímalo, kdo takové nesmysly pouští do světa.

17 Praha ITF May 9 2011 100
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Petře se odečte na konci tohoto týdne 180 bodů, ale vyhraje-li Sydney přičte si bodů 370 (470-"100 za tu Prahu"), čímž se dostane před Karolínu, které by nepomohlo ani finále v Sydney vzhledem k tomu, že 320 je právě hodnota jejího 16. započítávaného turnaje.

Povinnost psát si "dva z pěti devítistovek" pro Petru platí až od chvíle, kdy jako hráčka první světové desítky skutečně alespoň dvě z těch devítistovek odehraje.
Reagovat
VlS
Jo, moje chyba, neuvědomil jsem si, že Sydney je 470ka.
Reagovat
VlS
Petra v příštím vydání rankingu odepíše 280 bodů, Caro nic a v Sydney loni Caro vypadlo v 1. kole s Cibulí, takže je to asi nesmysl. I kdyby Peťa Sydney vyhrála, tak se dostane zpět na body, které má teď.
Reagovat
smazaný uživatel
Už by mohli dát Petře na chvíli pokoj.
Jsem moc zvědavý na její zápas s Caro na Hopman cupu. Caro zdá se má solidní formu, ale i tak by jí Péťa měla vyprášit.

Ještě se vrátím ke včerejší smíšené čtyřhře, koukal jsem na to až po půlnoci. Nikdy jsem tuto zvláštní tenisovou disciplínu nesledoval, až duo Péťa-Tom mě k tomu přimělo. Je to hezký sport ten tenis, že má i takovou disciplínu u které se všichni zúčastnění hlavně zasmějou. :)

Všiml jsem si hlavně tohoto :
- Holky mají fakt velký problém na returnu, ty rány co jim tam lítají od chlapů většinou nezvládají. Řekl bych, že Tomáš zpočátku Pironkovou šetřil mnohem více než Dimitrov Petru. Ale pak taky přitvrdil.
- Pak ještě děvčata nezvládají zahrát solidní voleje, když to chlap na ní u sítě práskne odzadu, ale řekl bych, že tím jejich výrazné problémy končí. I obráceně tam bylo pár případu, kdy Petra hned z returnu po Pironkové servisu krásně propálila Dimitrova na síti, Pironkové se to také na Tomáše povedlo, že ten volej nezvládl.
- Jinak jsem koukal, jak se holky dobře držely. Péťa dala na Dimitrova dvě čistá esa, pár výborných servisů na tělo, které nezvládl. A to jak Cvetana deptala Tomáše svým servisem na kříž do forehandu, to si asi Tomáš za rámeček nedá.
- A pak ještě ty křížné přestřelky mezi Petrou a Dimitrovem, kdy Péťa hrála backhand a on forehand. Tam se držela fantasticky a bylo vidět, jak mimořádná je to hráčka, ty úhly jejích backhandů jsou famozní. Kdyby Tomáš dokázal líp přebíhat, mohlo se z toho, že se Petra v těchto přestřelkách udrží vytěžit víc.
- Tomáš byl ale stejně tahounem naší dvojky, bylo vidět, že tu čtyřhru umí víc, v druhém setu, když se mu přestalo dařit, to hned bylo znát. Petra už umí solidně ty nabíhané voleje ve dvouhře, ale je vidět, že tu čtyřhru namá vůbec zažitou a ty voleje ze stoje u sítě ji fakt nejdou.
- Ale i tak si myslím, že by jim to spolu mohlo jít. Tomáš rozhodně bude hrát líp, než včera ve druhém setu a Petra, to už víme, se zatraceně rychle učí všechno nové.
Reagovat
Karolko2
Mix je disciplína,na kterou je potřeba si zvyknout.Sice ten tenis,který hraje v našem klubu je jiná úroveň :-),ale i tak vím,že z kraje,když jsme začali mixy hrát,tak to bylo těžký,dnes je to u nás velmi vyhledávaná disciplína,pořádáme i dost turnajů a i teď v zimě v halové sezoně velmi často chlapi vymění své debly za mixy,je to víc výměn,trochu jiná hra a je to i legrace,ale často i velký boj.A nemyslím,že dnes by nás šetřili,nehráli do nás na síti.... :-)
Doporučuji všem.
Reagovat
smazaný uživatel
radost cist, ty mas ty perfektni postrehy tak "prodchnuty" životem! A laskou....... k Petre :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
No toto!! Snad jsem toho tolik (myslím obsahově) nenapsal. :-)
Reagovat
freeteepek
Je legrační, jak se pořád novináři Petry na to ptají: Kdy už bude sv.1? A stejně tak legrační jsou odpovědi Petry, že jí to nezajímá...Je jasný, že to chce, ale nechce na sebe vytvářet další tlak. Ten je i tak dost velký. Je fakt, že když bude hrát dobře, přijde to "samo". Takže milí novináři, odpovězte si sami: Přihlásila se na velký turnaj a chce ho vyhrát resp. kdyby nechtěla být sv.1, vybere si nějaký lehčí turnaj a nebo se jen tak bude válet na pláži a užívat si vyhraných milionů...
Reagovat
VlS
Souhlasím s tebou - někteří novináři jsou v podstatě líné vyžírky, nejsou schopní se na rozhovor připravit a dávat neotřelé a inteligentní otázky a udělat zajímavý rozhovor. Myslí si, že stačí dělat rozhovor s celebritou, pokládat opakované a tudíž už nudné otázky a že z toho vytěží něco skvělého. Nedivím se, když potom člověk už unavený tím otázkovým klišé řekne něco divnýho - viz Serena, jak nemá ráda sport.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist