Kvitová s Berdychem porazili Bulhary, nevyhráli jen v deblu

2. 1. 2012, 07:43
Aktuality 26
HOPMAN CUP - Čeští tenisté Petra Kvitová a Tomáš Berdych vstoupili vítězně do Hopmanova poháru. Nejvýše nasazený pár soutěže smíšených dvojic dnes v Perthu porazil 2-1 Bulhary, když si vítězství zajistili již po dvouhrách. V první společně čtyřhře pak v hale Burswood Dome nevyužili tři mečboly a dovolili soupeřům skóre zkorigovat.
T. Berdych a P. Kvitová (@ Facebook)

První bod pro Česko získala wimbledonská vítězka Petra Kvitová, která si poradila s Cvetanou Pironkovovou 6-4 6-2.

"Jsem ráda, že se mi povedlo uhrát první výhru. Nebylo to sice úplně ideální, ale s tím jsme trochu na úvod počítali," citoval Kvitovou server iDNES.cz. Světová dvojka si pochvalovala atmosféru Hopmanova poháru. "Zatím si to moc užívám. V hledišti je i řada českých krajanů i s vlajkami, o to více je to motivující," řekla Kvitová.

V první sadě vzala Kvitová soupeřce podání v šesté hře a sama odvrátila všechny brejkboly. Ve druhém setu získala od stavu 1:2 pět her v řadě. Po zápase si ale stěžovala na bolavou achilovku. "Občas to vystřeluje až do lýtka a po zápase trochu cítím namožené předloktí, protože míčky jsou tady tvrdší," vysvětlovala.

Sedmý hráč světa Tomáš Berdych měl s Grigorem Dimitrovem mnohem více práce, ale nakonec dokázal zvítězit 6-4 6-7 6-3.

Berdych mohl zápas vyhrát ve dvou setech, ale dva mečboly ve zkrácené hře druhé sady Dimitrov odvrátil skvělými servisy. Ve třetím setu semifinalista Turnaje mistrů Berdych získal ve čtvrté hře důležitý brejk a zápas už nepustil.

"Grigor hrál výborně a bude letos nebezpečný," ocenil Berdych v rozhovoru na dvorci Bulhara. "A já jsem nadšený, že jsem rok začal výhrou, protože člověk nabere sebejistotu. Předvedl jsem na první zápas solidní hru, což těší," doplnil.

V závěrečném mixu si Berdych s Kvitovou vyzkoušeli možné partnerství pro olympijské hry a navzdory dobrému úvodu prohráli 6-2 3-6 9-11. Český pár vedl v rozhodujícím super tie-breaku už 9-6 a měl tedy tři mečboly, Bulhaři však ziskem pěti míčů za sebou výsledek otočili a upravili celkové skóre. Pomohl jim i Berdych, který při hrozbě mečbolu zahrál dvojchybu.

"Napoprvé to nebylo špatné," zhodnotila Kvitová v rozhovoru na kurtu svůj premiérový zápas po Berdychově boku. "Z mé strany to nebyl v závěru moc vydařený výkon. Ale vyhráli jsme, a to je nejdůležitější," shrnul za oba Berdych, který se tak nedočkal výhry ve smíšené čtyřhře na Hopman Cupu ani na sedmý pokus.

Druhý souboj čeká českou dvojici ve středu, kdy nastoupí proti americkému páru Bethanie Matteková-Sandsová a Mardy Fish. Ti dnes nezvládli první zápas ve skupině proti Dánům Caroline Wozniacké a Frederiku Nielsenovi.

Výsledky - Hopman Cup (Perth, tvrdý povrch):

Skupina A:
ČR - Bulharsko 2-1
Kvitová - Pironkovová 6-4 6-2
Berdych - Dimitrov 6-4 6-7 6-3
Kvitová/Berdych - Pironkovová/Dimitrov 6-2 3-6 9-11

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
v mixu prohrají všechno.
Reagovat
VlS
Tipovačka:
Španělsko - Čína - souhlasím s Montym - 2:1 pro Španělsko
Francie - Austrálie - tipuju 3:0 pro Francii (nerad, přál bych to Jarmile)
Reagovat
smazaný uživatel
Austrálie debla vyhraje. Hewitt se taky vzpamatuje a "feťáka" porazí.
Reagovat
VlS
Díval jsem se na mix DEN-USA a USA prohráli zaslouženě. Zklamání hlavně z Mardyho, servis špatnej, hra na síti tragická. Jsem na něj zvědavej, třeba to byla jen chvíle blbec.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle výsledku singla musel hrát pěknou tužku i tam.
Reagovat
rib
Mardy byl fakt tragický... No nevadí, tím se naše šance můžou zvýšit :-)
Reagovat
VlS
Na ofi stránkách turnaje Mardy říká, že s Bet přijeli pozdě a že je unavený a prý si to užili a byla sranda. Moc pobaveně tedy nevypadal. Může to být pravda a důvod (u profíka ne úplně odpustitelná chyba) nebo hloupá výmluva.
Reagovat
smazaný uživatel
Když už jste to nakousli, přidám se k vám. :) Koukal jsem na všechny tři zápasy a bylo to zajímavé...

Frederik - Mardy: Mardy v 1. setu brzy získal brejk a vedl 3:0, ale Frederik se postupně dostal do zápasu a první set vyhrál 6:4. Ve druhém setu vedl Frederik 6:5 a podával na vítězství, jenže v tom gemu udělal dvě dvojchyby a dvě nevynucené chyby. Následný tie-break vyhrál Mardy. Ve 3. setu Mardy zase rychle získal brejk, ale Frederikovi se povedlo srovnat a stav byl 4:4. Potom ale Frederik prohrál podání a Mardy na servisu ukončil zápas... Byl to zápas, ve kterém se na obou stranách (hlavně u Frederika) pravidelně střídaly pěkné momenty se zbytečnými chybami.

Caroline - Bethanie: Caro dorazila do Perthu docela pozdě, protože na Nový rok hrála exhibici v Thajsku. Proto se jako první hrála netradičně mužská dvouhra... Pak nastoupily holky. Začátek zápasu vyšel lépe Bethanie, která vedla už 5:1 a hrála opravdu dobře. Caro se postupně zlepšovala a dokázala vyrovnat na 5:5. První set nakonec došel do tie-breaku, který vyhrála Caroline. Ve druhém setu se vůbec nedařilo Bethanie, naopak Caro hrála svou hru. Caroline vedla už 5:0, Bethanie pak ještě snížila. Caro nakonec využila svůj čtvrtý mečbol.

Mix: Začátek byl vyrovnaný, při prvním dánském podání nevyužili Američané brejkboly. Až do stavu 5:5 si obě dvojice držely podání. Pak podávala Bethanie a Dánsku se podařilo brejknout a vzápětí potvrdit. Výkon dánského týmu gradoval. Obě holky si ve druhém setu vyměnily podání a bylo to 2:2. Dánsko potom zase brejklo při podání Bethanie na 4:3 a pak i při podání Mardyho na 6:3. Souhlasím s VIS, že Mardyho výkon nebyl ideální. Bethanie tam určitě uhrála víc a co se týká outfitu, tak opět nezklamala. :D Dánská dvojka příjemně překvapila. Výkon Caroline se mi moc líbil a Frederik se po slabším začátku rozehrál k pěknému výkonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak myslíte že dopadne duel ŠPANĚLSKO - ČINA?
Reagovat
smazaný uživatel
Španělsko vyhraje 2:1, bod pro Čínu udělá Na Li. :)

VIS: Je to možné... Ale nejpozději ze všech přijela určitě Caro. :D
Reagovat
VlS
Tak zase rozdíl času Thaisko - Západ Austrálie je fakticky 0, na rozdíl od posunu USA (1hod bangkok Perth, z Amiky podle toho jestli z Ca nebo z NY každopádně 10 a víc vzdálenost z Bangkoku je cca 4000 km, tj okolo 5 hodin letu, ze CA 14.000, z NY 18.000 km - tedy strašná doba a navíc asi s nějakým mezipřistáním a doplňováním paliva. Oni jsou na cestování zvyklí, takže to pro ně asi není taková pecka jako pro člověka, kterej letí na jinej kontinent jednou za krále klacka, ale stejně. Ale je to jedno, profík by to měl vědět a měl by se podle toho zařídit. Podle mého názoru to není omluva.
Reagovat
rib
no, třeba klidně mohli přiletět o pár dní dřív, že...
Reagovat
smazaný uživatel
http://vault.australianopentv.com/

Pro stejné nadšence, jako jsem já, kteří se již nemohou dokčat AO, tady mám stránku s celými zápasy z minulých let. Nalenznete tam finálovo zápasy od roku 1998 nebo 1999, nejlepší zápasy, tzv, classick matches. A taky mnoho dalších videí. Příjemnou zábavu.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc fájn stránka ;)) dík za odkaz ;) taky se už nemůžu dočkat, budu fandit jak Peti, tak Tomášovi..:))
Reagovat
smazaný uživatel
Už je v záložkách, AO je turnaj, kde sa odohral aj pre mňa najpamätnejší zápas..Určite si to finále z roku 2009 znova pozriem.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, skvělý zápas, stejně jako v roce 2009 semifinále Verdaska s Nadalem nebo duel Gasqueta s Gonzalezem, ten měl atmosféru jako žádný jiný. Celkově tam je spousta krásných zápasů, semi 05 Federer-Safin, cesta Hewitta do finále 2005 přes pětiseťáky s Nadalem, Nalbandianem a čtyřseťák s Roddickem. Nebo semi z roku 200 Agassi-Sampras.
Reagovat
smazaný uživatel
Schválne som si pozrel pasáže zápasu Hewitta s Rafom z roku 2005..Rafa tam má 19 a je bez grandslamového titulu..Chcel som to porovnať so súčasnoťou..Už tam sú patrné jeho najväčšie zbrane..Zápas prehral, aby o tri mesiace neskôr vyhral v Paríži svoj prvý Grandslam..Skvelá stránka ešte raz, díky..
Reagovat
Berny
Ja povazuju finale AO 2009 za mozna nejlepsi zapas vsech dob, asi to prekonava wimledon 2008, ten je zase lepsi v tom ze to bylo napínavé az do konce, ale zas AO 09 ma tolik fenomenalnich vymen jak zadny jiny match..
Reagovat
smazaný uživatel
Není něco pdoobného i pro ostatní GS?
Reagovat
smazaný uživatel
To nevím, na tohle jsem narazil na zahraničním tenisovém fóru.
Reagovat
smazaný uživatel
Já včera sledoval SF 08 Djoko-Federer, skvělý zápas na tříseťák. Teď si zkracuju čekání na MS 20 v hokeji SF 04 Safin-Agassi.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím Berny, aj pre mňa bol AO 2009 najvýnimočnejšie..Kvalitou aj emocionálne...Viac, než Wimbledon, už len pre charakter povrchu .A napríklad aj preto, že dažďové prestávky mi rozbili zážitok a koniec som ani nevidel :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová je veľmi sympatické dievča, hlavne mimo kurt...Nemám síce rád ten jej pazvuk po winneroch, ale na jej tenis je radosť pozerať.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra hraje s novým typem Wilsonky a Tomáš asi definitivně přešel od červené Headky k jinému typu, tuším Head YOUTEK IG Instinct. Snad jim to s něma půjde :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na obrázku to vypadá, že má Petra Kvitová v ruce tuto raketu:
http://www.wilson.com/en-gb/tennis/rackets/761847/
Zřejmě se nejedná jen o designeový nástřik, už podle počtu dlouhých strun.

Je to oproti té její minulé raketě větší hlava, širší (tužší) rám, řidší výplet, hmotnost je irelavantní - dovažují se.
Lze očekávat větší razanci úderů, více rotace o něco méně kontroly.
Reagovat
VlS
Škoda toho mixu, ale dobrý a jen pokračovat dál stejně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist