Kvitová na Spartě zvládla vstup, dalšími semifinalistkami jsou Siniaková, Muchová a Strýcová

26. 5. 2020, 09:45
Aktuality 114
O POHÁR PREZIDENTA ČTS - Na pražské Spartě dnes odstartoval turnaj O pohár prezidenta ČTS, první z charitativních akcí na našem území a první turnaj po bezmála tříměsíční pauze zaviněné pandemií koronaviru. Do semifinále postoupily favoritky, jednička Petra Kvitová si poradila s Barborou Krejčíkovou, Karolína Muchová přehrála Kristýnu Plíškovou, Barbora Strýcová porazila Lindu Fruhvirtovou a Kateřina Siniaková si na závěr poradila se zkušenou Lucií Hradeckou.
© Pavel Lebeda / sport-pics.cz

Petra Kvitová zvládla vstup do turnaje O pohár prezidenta ČTS na pražské Spartě. Největší favoritka a nasazená jednička ve čtvrtfinále přehrála 7-6(3) 6-2 Barboru Krejčíkovou.

Kvitová v úvodní sadě dvakrát Krejčíkové sebrala podání, ale ani jednou nedokázala brejk potvrdit, do vedení se dostala až po úspěšném tie-breaku. Ve druhém dějství sice hned na úvod přišla o servis, nicméně poté vyhrála šest ze sedmi následujících her.

"Jsem ráda, že hrajeme alespoň domácí turnaje. Češky jsou ve světové špičce a má to kvalitní úroveň," řekla.

V semifinále bude Kvitová hrát s Kateřinou Siniakovou, která na závěr dnešního programuporazila Lucii Hradeckou 6-3 6-4.

"Takhle těžký zápas jsem nečekala. Vůbec jsme nečekala, že budu tak nervózní. Ale jsem ráda, že to bylo něco jiného, než normální trénink a zase jsem zjistila, kde mám nedostatky," komentovala Siniaková.


O druhé místo ve finále se utkají Muchová se Strýcovou
Úterní čtvrtfinálový program zahájily finalistky letos zrušeného turnaje WTA, Karolína Muchová s Kristýnou Plíškovou. Třiadvacetiletá rodačka z Olomouce byla od základní čáry jistější a méně úspěšnou z tenisových dvojčat ve výměnách přehrávala.Hned v úvodu zápasu se dostala do rychlého vedení 3-0 a náskok brejku si pohodlně udržela. Také do druhé sady vstoupila brejkem, ale poté soupeřce nabídla vůbec první brejkboly a nakonec servis ztratila.

Další zaváhání už však nepřipustila a od stavu 3-4 předvedla sérii tří vyhraných gamů. Vítězství 6-3 6-4 slavila za hodinu a čtvrt. "Jsem ráda, že jsme zpátky na kurtu, i když to bylo bez diváků divné. Ale docela mi to tam padalo," řekla Muchová.

O finále si to Muchová zítra rozdá s Barborou Strýcovou. Čtyřiatřicetiletá rodačka z Plzně si poradila 6-1 7-5 s o 19 let mladší Lindou Fruhvirtovou. Proti velké naději českého tenisu měla v úvodní sadě jasně navrch, snažila se výměny často zakončovat na síti a její mladší soupeřka se nedokázala popasovat s technickými údery své zkušenější krajanky. Druhý set už byl podstatně vyrovnanější a nakonec rozhodly zkušenosti.

"Zápasový mód to nebyl, ale jsem ráda, že tahle akce je. Po dvou měsících a půl tréninku si zase zahrát zápas bylo úžasné. Byla jsem překvapená, že jsem se dobře hýbala. Pozitivně mě to překvapilo," řekla Strýcová. Z pozice 31. hráčky světa byla proti patnáctileté soupeřce favoritkou. "Nervózní jsem popravdě nebyla. Těšila jsem se. Bylo fajn hrát proti Lindě a neměla jsem v hlavě, že bych musela vyhrát."

Turnaje se původně měly zúčastnit Karolína Plíšková a Markéta Vondroušová. Plíšková se však po čerstvém zranění zad na ostrý zápas necítí a Vondroušová se nemůže představit kvůli stěhování a přípravám na maturitu.

Obě osmičlenné soutěže dnes mají na programu všechna čtvrtfinále, zítra se odehrají semifinále a turnaj vyvrcholí ve čtvrtek souboji o trofej. Ženy hrají na tvrdém povrchu, muži na antuce. Diváci do areálu pražské Sparty nesmí, u kurtu jsou pouze trenéři a manažeři, hlavní rozhodčí a tři lajnoví. Turnaj živě vysílá Česká televize.

Každý účastník obdrží za start 50 tisíc korun, z kterých každý z hráčů přispěje na charitu dle vlastního uvážení. "Celková suma tři sta tisíc korun bude rozdělena mezi Nadaci Pohyb bez pomoci a Arcidiecézní charitu Praha na boj proti šíření nemoci covid-19," řekl ředitel turnaje David Trunda.

O POHÁR PREZIDENTA ČTS - 1. DEN
Kurt Hard
Muchová - Kr. Plíšková 6-3 6-4
Strýcová - L. Fruhvirtová 6-1 7-5
Kvitová - Krejčíková 7-6(3) 6-2
Siniaková - Hradecká 6-3 6-4
Pavouk
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

114
Přidat komentář
FulnekUltras
děkujeme, pane prezidente...
Reagovat
Fandina
A byl to dneska zase hezký tenisový den, jako před pandemií. Od deseti zaplá televize a počítač, tablet a bylo se na co živě koukat. Tak ještě zítra a pozítří. Těším sem.
Reagovat
tommr
přálo nám i počasí. Avízovanej déšť se nakonec nedostavil a místama dokonce svítilo sluníčko. Snad to vydrží až do čtvrtka ...
Reagovat
horska.kraslice
Tak tak. Tenisová dušička pookřála :-) A zítra pokračování, super.
Reagovat
sojka1
jsem trochu ve skluzu, ale stalo to za to.... :-))
Reagovat
tommr
Katka byla dneska nezvykle klidná a možná i díky tomu dokázala otočit druhej set z 1:4 na 6:4 ...
Reagovat
Nenela
Doufam, ze to uz Katka doklepe do konce. Je to hlavne o tom, kdo min kazi podani a dokaze to svoje prezit. Nejak to podani ale nejde skoro vsem, jakoby na nej mela pauze nevetsi vliv.
Reagovat
tommr
všem našim holkám nešlo podání už od začátku roku ...
Reagovat
Fandina
Hráďa hraje v brýlích, to jsem ji ještě neviděla :-)).
Reagovat
lvicek
Na sportu ted bezi chlapi a holky jdou v ivysilani. Nevis jestli to jde nejak jednoduse pustit v TV, kdyz mam O2 settopbox? Diky.
Reagovat
George_Renel
Pokud máš v TV internet, mělo by to jít, jinak jen v mobilu, PC či tabletu.
Reagovat
jirkaS
HbbTV (červené/zelené tlačítko) (pochopitelně internet)
Reagovat
Fandina
V televizi ne, jedině, že bys měla chytrou nebo si to tam poslala z nějakého internetového vysílání na mobilu nebo z počítače. Já se dívám na ivysílání ČT Sport odkaz dole. A je to také tady:

https://www.vistasport.cz/vistatv/stream.aspx

https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/tenis/zive-o-pohar-prezidenta-cts/5eccba98611d942f04356009
Reagovat
lvicek
No je teda trochu skoda, ze O2 settopbox nepodporuje HBBTV. Internet k TV mame, ale asi zadny vhodny prehravac. Leda poustet pres pocitac, coz se mi ted nechce.
Reagovat
tommr
Bára sice začala druhej set brejkem, ale to jí víc uškodilo než pomohlo, protože Petra se díky tomu rozjela a nedala jí pak už žádnou šanci ...
Zatím jasně vyhrávají lepší hráčky a myslím si, že tomu tak bude i v posledním čtvrtfinále ...
Reagovat
sojka1
Svaca o lehke orteze Krejcikove - hodne zvlastni zavazovaci ponozka... :-))
Reagovat
Ereinion
J1rka zkušeně...nechce přepálit start...
Reagovat
Mantra
Veselý mi udělal radost, stejně jako Rosol, uvidíme neviděné
Reagovat
FulnekUltras
vidět tady zase tolik příspěvků k "věci". ;-)

Tak ať už nás žádná psychóza nezruší. Klid už je i v Trentinu.

https://www.televizeseznam.cz/video/zahranicni-1240695-1/video-hlavne-nezpanikarit-12lety-ital-ukazkove-unikl-medvedovi-64064781?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Reagovat
paddy
pouze tvůj příspěvek je mimo mísu :)

připojím se, abys v tom nezůstal sám...
https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/frustrovana-matka-v-karantene-hodila-v-hotelu-kojencem-hruzny-cin-zachytila-kamera-40325438#seq_no=4&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_req_id=wrBbCDOPl3j-202005261438&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=
Reagovat
paddy
a udělej si doma pořádek, aby ses mohl v klidu dívat na tenis, jinak u mě nejseš Fulnek :)

https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/manzelku-zmiji-zabit-nedokazal-tak-ji-dorazil-kobrou-40325375#seq_no=3&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart&dop_req_id=2I295L4QwHy-202005261446&source=article-detail
Reagovat
tommr
Petra hraje to svoje stejně jako před pauzou a střídá skvělý momenty s lacinejma chybama. Tiebreak si ale pohlídala zkušeně i když jí v něm podle mýho názoru rozhodčí poškodili ...
Bára je houževnatá soupeřka a Petře nic nedaruje ...
Reagovat
lvicek
Snad je to i tim, ze se potrebuje zastrilet. Ale prece jen bych byla radsi, kdyby s Krejcikovou tolik prace nemela.
Reagovat
Mantra
Já jako nestranný bych raději, kdyby vyhrála Barbora, na ten trénink Kvitový mě to moc nebaví koukat
Reagovat
lvicek
Peta jako tradicne bojuje se svym podanim. To je fakt zvlastni, ze s tim ma porad takovy problem.
Reagovat
tommr
snad kvůli tomu ještě nepříjde o první set ... :(
Reagovat
Mantra
tvl ty to nějak bašíš, kdyby projela, co by se stalo, jo vlastně nic, edla by jiná češka - té bys měl fandit, mládí vpřed, Kvika je tam pro sponzory a trochu potrénovat
Reagovat
tommr
jenže já chci vidět Petru hrát ještě zítra a pozítří. Proti Báře nic nemám, ale její doménou je přece jen čtyřhra ...
Reagovat
Mantra
a já jako fanoušek tenisu chci vidět nšco nového či neokoukaného, ne trénink Kvitové s přístupem na půl plynu, to se mohu podívat na web na jeí trénink - třeba Instagram, to je tak na úrovni
Reagovat
tommr
neřek bych, že Petra hraje na půl plynu. Bára jí dává docela zabrat ...
Reagovat
sojka1
teda Peti opravdu svetovy FH v behu a hned smrtici BH, neskutecny, skoda, ze tam nejsem nekde za plotem, zatleskala bych.... :-))
Reagovat
tommr
Petra předvádí svojí typickou hru. Občas zahraje neskutečnej balón, aby vzápětí udělala školáckou chybu ...
Reagovat
Fandina
Petře to moc sluší, pěkné oblečení a myslím, že je i nalíčená, to je u ní při hře opravdu nezvyk.
Reagovat
lvicek
Jo a pekne s usmevem :).
Reagovat
annah
Taky jsem si všimla. :-) Asi že je to jen exhibice, tak se nalicila, na ostrých turnajích to nikdy nedělá.
Reagovat
sojka1
a ma kratsi vlasy, kdyz uz drbete... :-)
Reagovat
Fandina
To už jsem tu psala před pár dny, když tu bylo o představování jejího oblečení na turnaj :-)).
Reagovat
sojka1
mne bylo hned divne, ze by ti tak zasadni vec unikla... :-))
Reagovat
Fandina
A je zajímavé, jak vypadá jinak. :-))
Reagovat
lvicek
Peti, juhuhuuu! Konecne zas :). Hele a to je zajimavy, kde tam berou to slunicko?
Reagovat
tommr
není to trochu na hlavu? Venku se smí ode dneška chodit bez roušky, ale chudáci sběrači tam musí lítat v rouškách? Kdo tyhle pravidla vymyslel musí bejt opravdu velkej myslitel ...
Reagovat
sojka1
nedodrzuji odstupy a nejsou rodina... ;-)
Reagovat
Mantra
však nejsou ani pod střechou a navíc v práci
Reagovat
Fandina
Tady se píše tohle:

https://www.ceska-justice.cz/2020/05/nosit-rousky-je-stale-povinne-i-venku-pokud-se-v-okruhu-dvou-metru-nachazi-nekdo-cizi/
Reagovat
tommr
zajímavej názor odborníka (nejen) na téma roušek:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/covid-ma-jen-obri-reklamu-neni-to-mor-varuje-predni-cesky-onkolog-107132
Reagovat
Fandina
Selský rozum mi říká, že když mám něco před pusou, tak na druhého neprskám a on neprská na mě, když má to samé také. Ale jinak je mi to jedno, jestli roušku nosit nebo nenosit.
Reagovat
Fandina
Dokonce si šiji roušky sladěné k oblečení. Takže s tím problém nemám. Ale samozřejmě líp se dýchá bez ní. O tom žádná.
Reagovat
Fandina
https://www.2i.cz/images/2020/05/26/rouskyobl.jpg
Reagovat
FulnekUltras
velmi dobrý, střízlivý názor
Reagovat
misa
Je zakázáno pohybovat se po turistické stezce nebo po ulici bez roušky, pokud dochází k míjení ostatních cizích lidí v kratším než dvoumetrovém okruhu před, za a vedle člověka.

Pochybuju, že to někdo dodržuje. Některé předpisy vznikají snad na Marsu :)
Reagovat
Fandina
Já na tom kvituji jedině to, že tam není napsáno, že na veřejnosti ji musíš nosit, jak to bylo předtím. To podle mě znamenalo, že když ji nemáš, tak ti hrozí postih. Teď to tak neplatí, protože vždycky můžeš od druhého odskočit na víc než dva metry. Takže máš prostor, myšleno z hlediska právního.
Reagovat
paddy
teď se řeší, že se nosí roušky a dříve se neřešilo, že lidi roušky nenosily

nezakrytý nos = bez roušky
takových jsem potkával mraky a často i uvnitř
Reagovat
FulnekUltras
u nás vše podle předpisů

takové "demokratické opozice", která byla přede dvěma měsíci posraná až za ušima a teď jí otrnulo, bude jistě nejvíc v Praze
Reagovat
Krisboy
https://www.ceskenoviny.cz/fotogalerie/?id=3487
Reagovat
George_Renel
Linda uhrála pěkných 6 gamů. Ve své hře bude muset přidat více pestrosti, to jsem tam dnes postrádal.
Reagovat
tommr
jj zatím jen víceméně přehazuje sít. Má ale dost času, aby s tím ještě něco udělala ...
Reagovat
tommr
Bára nakonec mladou soupeřku přehrála nejen herně, ale překvapivě jí dokázala i uběhat ...
Linda je na svůj věk dost fyzicky vyspělá a až odloží rovnátka tak z ní bude docela hezká holka ...
Reagovat
FulnekUltras
říkám, že měli na Barču pustit Brendu... ;-)
Reagovat
dadaft
Barča zkušeně.
Linda bude mít o čem přemýšlet ...
Reagovat
sojka1
na jednu stranu by bylo docela smutne, kdyby si Strycova neporadila s takovym piskletem, ale na druhou stranu je pro me docela smutny pohled, jak ji ty notoricky zname finesy Linda basti...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak Tetka zkusene vyuzivala slabost jejiho druheho podani. Tam to asi neni ani tolik na premysleni, jako na to dat ji cas...nakonec ma 15 nebo kolik.
Jinak me celkem rozesmal komentar o jeji mladsi sestre, ktera ve 12 poradne zatopila na turnaji Katerine Siniakove:)
Nevidel jsem ten zapas, ale musela to byt velmi narocna psychicka zatez pro tu Katerinu, ktera jak se dostane do black-outu, tak by ji snad byla schopna prehrat i Navratilova v lodickach...ale pry to nakonec Siniakova zvladla:)
Reagovat
EllNino
Ona Linda je ale na 12 let fakt neskutečná, set tam vzala jak Siniakové, tak Martincové
Reagovat
blixa
Brenda, Linda je ta starší ;-)
Reagovat
Krisboy
Lindě už je 14, mladší je Brenda.
Reagovat
Krisboy
Donce už jí je čerstvých patnáct :)
Reagovat
sojka1
ale rec je o Brende a te je 13, abyste vedeli... :-))
Reagovat
EllNino
takže úplně mimo, já zase zalezu :D
Reagovat
travar
Nejsi mimo, v té době jí opravdu bylo 12 :)
Reagovat
jirkaS
a každej rok se to mění :-D
Reagovat
Vlk-v-trave
a sakra :D)
tak to mne uz neni 18.
ted nevim jestli ti mam podekovat...:D
Reagovat
FulnekUltras
28 max a dál už to necháme matrice ;-)
Reagovat
tommr
v prvním setu jasně dominovala Bářina zkušenost. Snad se Linda ještě zmátoří - začátek druhýho setu jí vyšel ...
Reagovat
sojka1
konecne to z Lindy trochu spadlo, zda se....
Reagovat
Vlk-v-trave
Muska nic moc hra...takovy ulitany zapas to byl, ale kdyz clovek dva mesice sedi doma, tak pak si rad zabeha:)
Toz to tam vyhraj cele.
Reagovat
Dobry-den
Muška hladce postupuje, gratulka. :)

Teď pojď, Lindo. :)
Reagovat
Fandina
Kopřiva je z Fulneku. Petruška ho bedlivě sleduje na kurtu :-)).
Reagovat
Vlk-v-trave
To bude mit Fulnek radost :D) Kdyz porazil Rosola...
Reagovat
Fandina
Strom ... vrba je pryč :-(.
Reagovat
Alien
?
Reagovat
Fandina
Na Spartě stál obrovský strom za prvními dvěma kurty od budovy a už tam není.
Reagovat
Alien
Ahá. Děkuji.
Reagovat
FulnekUltras
novodobé zločiny - stejně jako likvidace laviček kvůli bezdomovcům
Reagovat
sojka1
me by to poletujici chmyri zadusilo...
Reagovat
Fandina
Muška s přehledem a Kotyzovi se premiéra vydařila. :-))
Reagovat
Alien
Jo už jsem to dohledel! Bohužel už je skoro po zápasu. Prosím vás, co znamená ta vytetovaná devítka ( 9 ) na krku Týndy? Toho jsem si nikdy v minulosti nevšiml!
Reagovat
Fandina
https://www.vistasport.cz/vistatv/stream.aspx
Reagovat
Nenela
Fandino, miluju te!
Reagovat
sojka1
Tynda docela hezky ted zachranila servis... a hlavne aktivni hrou, neni to tak spatne, Muchova je lepsi, ale nejaka komplikace jeste by mi nevadila... :-)
Reagovat
Alien
Muchová, Strýcová, Kvitová, Hradečka!
Reagovat
tmora
Neco ve stylu jin jang, to mela?
Reagovat
Nenela
Jede to nekde na nejakem streamu, nevite? Jsem mimo CR a CT si nepustim :-(
Reagovat
George_Renel
Ani i.vysílání?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
muži: https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/tenis/zive-o-pohar-prezidenta-cts/5eccba98611d942f04356009#

ženy: https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/tenis/zive-o-pohar-prezidenta-cts/5eccba98611d942f04356009

bohužel, jinde než na ČT to nejde, nic jsem nenašel :(
Reagovat
sojka1
diky, nemohla jsem najit holky... :-))
Reagovat
Alien
A hrají vůbec ženy dneska? Na ČT SPORT hraje s někým Rosol!
Reagovat
George_Renel
ČT Sport má i paralelní i vysílání:
https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/tenis/zive-o-pohar-prezidenta-cts/5eccba98611d942f04356009
Reagovat
Fandina
Tady je odkaz na i.vysílání, ale mně to většinou v zahraničí nefungovalo. Ale když jsem měla staženou aplikaci na mobilu, tabletu, tak to fungovalo.

https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/tenis/zive-o-pohar-prezidenta-cts/5eccba98611d942f04356009
Reagovat
Nenela
Dik, zkousim mobil!
Reagovat
Nenela
Hm, tak nic :-( Ale i tak diky vam vsem za info. Budu si cist on-line zapis aspon.
Reagovat
Fandina
Aplikaci ČT Sport jsem si stahla v mobilu z Google Play. Ani to nechodí?
Reagovat
Nenela
Zkusim
Reagovat
Nenela
Zkousim to, zatim se ale uz nekolik minut toci kolecko. Kdyby to slo, bylo by to super, nikdy se mi to ale jeste nepodarilo se v zahranici pripojit. Vzdycky dostanu hlaseni, ze na tomto uzemi nemam na prenos pravo.
Reagovat
jirkaS
https://sport.ceskatelevize.cz/zive-vysilani#live
Reagovat
Fandina
Reagovat
Mantra
je to divný :-D a nejvíc mě vyděsilpo teování Krystýny P. JingJang na krku vzadu, to je tak na úroni nálepky z Bravíčka pro 13tiletý tvrďáky - horší by snad byl už jen čárový kod :-D
Reagovat
sojka1
mne zas prijde infantilni tak prozivat tetovani... :-)
Reagovat
Krisboy
Ještě lepší je ostnatej drát kolem kotníku.
Reagovat
sojka1
a neni to jeste lepsi kolem krku, takovy brutalnejsi, pro drsone jako? :-)))
Reagovat
rybicka
... to doporučení je pro koho :-) ?
Reagovat
jirkaS
kde najdu nějakou tabulku, výsledky? :-/
Reagovat
Fandina
Reagovat
jirkaS
dík, zapomněl jsem že mám
v tlf appku ;-)
Reagovat
rybicka
Jo, jo. Pauza byla veliká...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist