Kvitová nebude kvůli zraněné ruce hrát turnaj v Torontu

2. 8. 2019, 12:21
Aktuality 19
Petra Kvitová nebude příští týden startovat na tradičně silně obsazeném turnaji v Torontu, z něhož se odhlásila kvůli pokračujícím problémům s levou rukou. Na WTA Tour se chce šestá žena světového žebříčku vrátit o týden později v Cincinnati.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© TK Sparta Praha)

"Jsem moc zklamaná, že se musím odhlásit. Zraněné předloktí mi stále dělá potíže a na doporučení svého lékařského týmu do Kanady nepojedu," uvedla na twitteru Kvitová. "Její první zámořský turnaj bude Cincinnati," doplnil v prohlášení pro média její mluvčí Karel Tejkal.

Kvitová si poranila předloktí své dominantní levé ruky v květnu a vynechala kvůli němu i grandslamové Roland Garros. Na oblíbené trávě neabsolvovala žádné přípravné turnaje a startovala jen ve Wimbledonu, kde před měsícem vypadla v osmifinále.

Nyní musela minimálně o týden odložit zápasovou přípravu na závěrečný grandslam sezony US Open a odřekla start na Rogers Cupu. Canadian Open vyhrála v roce 2012, kdy se hrálo v rámci tradičního střídání mezi kanadskými velkoměsty v Torontu.

Turnaj v Cincinnati se hraje od 12. srpna, newyorský grandslam začne o dva týdny později.

Devětadvacetiletá Kvitová byla do zranění nejúspěšnější hráčkou sezony. Vyhrála turnaje v Sydney a Stuttgartu, na grandslamovém Australian Open a v Dubaji byla ve finále.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
Michaelus
Měsíc nemůže hrát, pak Wimblas jo, pak měsíc ticho po pěšině, a teď zas Toronto ne, ale Cinci zas už určitě jo :DD trochu tomu asi nerozumím, ale určitě do toho zasvěcení vidí mnohem líp
Reagovat
Torn
Tak trávu chtěla zkrátka zkusit. Řešilo se, že kdyby šlo o antuku nebo pomalejší betony, tak to ani zkoušet nebude. Prostě to zkusila, ruku otestovala, zjístila, že to není ještě 100%, tak holt vynechá nějaké Toronto. Osobně bych se nezlobil, kdyby Toronto vyhrála Kája, Cinci vypustila, to by pak klidně mohla vyhrát Petra a všichni budou spokojení. :D
Reagovat
tommr
zajímavej scénář, kterej má ale jednu vadu. Kdyby Karolína vyhrála v Torontu tak by se stala světovou jedničkou a pochybuju, že by pak byla ochotná vypustit Cincinnati a o post jedničky zase přijít ... :)
Reagovat
com
a komu ted budu fandit :D
Reagovat
Dobry-den
nejlepší mámě na světě
Reagovat
com
jo tak Azarenka by sla, kdyz nebude moc houkat :)
Reagovat
rybicka
Dívali jste se někdo na Tig vs Gorgodze? Nevíte proč výrazně zvítězivši (7-5, 6-0), nepodala soupeřce ruku? Se sudí problém neměla.
Reagovat
Enterprise
Možná se jí nelíbilo, že si gruzínská hráčka spletla tenis s natáčením porna :-)
Reagovat
rybicka
Ha? Vřískáním? :-)
Reagovat
Enterprise
No :-) Díval jsem se jen na pár gemů z prvního setu a i Masha je proti ní čerstvě zaučená patnáctka :-)
Reagovat
rybicka
Možná, že to s tím souviselo. Jak přicházela frustrace z unikající "jasné" výhry prvního setu, tak to občas znělo neskutečně. A mám dojem, že si i Tig postěžovala k empire.

Jenomže to pouze dedukuji z útržků zvuku a několika zaseklých obrázků.
Reagovat
tommr
to vypadá na další ztracenou sezónu. A Petře už jich moc nezbývá ... :(
Reagovat
slacker
mela lepe nalozit s temi predeslima
Reagovat
tommr
to nepochybně. Petra promarnila svoje nejlepší léta pod Kotyzou ...
Reagovat
Fransoas
To je otázka,zda se to takto dá definovat.Hrajou v tom různé okolnosti.
Reagovat
Fandina
Zajímavé je, že Bára je po Kotyzou moc dobrá a ted5 nevím, jestli Kája nebyla pod Kotyzou jedničkou :))

Ale jinak trochu reju, vím že nemáš Kotyzou rád ... usmevf
Reagovat
tommr
Báru trénuje hlavně Dlouhý a je to na jejích výsledcích v deblu znát. Kotyza se objeví akorát když se Báře výjímečně zadaří v singlu aby slíznul smetanu a když se jí naopak nedaří což je po většinu sezóny tak o něm není ani vidu ani slechu ...
Reagovat
kayzeer
A ona ho za to platí, blbka...
Reagovat
Alien
A hlavně pod Štěpcem a Hokejistou II.kategorie!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist