Kvitová po šesti letech prohrála s Češkou. V Charlestonu ji vyřadila Kristýna Plíšková

4. 4. 2018, 22:55
Aktuality 71
WTA CHARLESTON - Petra Kvitová po šesti letech a sérii 24 výher prohrála zápas se svou krajankou. Na zelené antuce v Charlestonu světovou desítku vyřadila Kristýna Plíšková, která vyhrála navzdory zpackanému prvnímu setu a připsala si svůj druhý letošní skalp hráčky Top 10.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková v Charlestonu vyřadila během 24 hodin dvě krajanky a zůstala poslední Češkou v soutěži singlistek. Po včerejší výhře nad Kateřinou Siniakovou si dnes poradila i s druhou nasazenou Petrou Kvitovou.

Šestadvacetiletá Plíšková přitom začala mizerně. V prvním setu neudržela ani jeden ze čtyř servisů a po půl hodině sadu ztratila. Pak však získala 11 z 13 her a prakticky rozhodla. Sice ještě měla problém zápas ukončit, ale po využití sedmého mečbolu zvítězila 1-6 6-1 6-3 a světové desítce oplatila porážku z loňského Pekingu.

V jedenáctém střetnutí s hráčkou Top 10 si Plíšková připsala třetí výhru, z toho druhou v tomto roce. Lotyšku Jelenu Ostapenkovou zaskočila v lednu v čínském Shenzhenu, kde si až dodnes připsala jediný letošní turnaj se dvěma vítěznými zápasy.

Osmadvacetiletá Kvitová dnes prohrála s českou soupeřkou poprvé od května 2012, kdy na antuce v Madridu nestačila na Lucii Hradeckou. od té doby s Češkami vyhrála 24 zápasů v řadě. Nyní se vrátí domů, v druhé polovině dubna ji čeká semifinále Fed Cupu na antuce ve Stuttgartu.

Plíšková v osmifinále vyzve finalistku z let 2011 a 2016 Jelenu Vesninovou. S jednatřicetiletou Ruskou se utká poprvé.

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková skončily ve čtyřhře hned v prvním kole. České tenistky v něm podlehly 2-6 6-1 5-10 ukrajinsko-srbské dvojici Bondarenková/Kruničová a  nenavážou tak na nedělní finále z tvrdého povrchu v Miami.

Sedmá nasazená Madison Keysová na domácí půdě zdolala ve večerním duelu 6-1 3-6 6-3 Španělku Laru Arruabarrenaovou, přerušila sérii tří porážek a teprve potřetí v sezoně zvládla vstup do turnaje.

O čtvrtfinále si americká finalistka z roku 2016 zahraje s Italkou Camilou Giorgiovou (
h2h 2-2), která rovněž ve třech setech vyřadila jedenáctou nasazenou Australanku Darju Gavrilovovou.

Devatenáctiletá Maďarka Fanny Stollarová vyhrála i svůj druhý zápas s hráčkou Top 30, když
porazila 6-3 6-4 světovou dvaadvacítku Britku Johannu Kontaovou. Postupem do osmifinále obhájila svůj loňský výsledek, o premiérové čtvrtfinále na okruhu WTA si zahraje s Nizozemkou Kiki Bertensovou.

• WTA PREMIER CHARLESTON •
USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 800.000 dolarů
středeční výsledky (04. 04. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kr. Plíšková (ČR) - Kvitová (2-ČR) 1-6 6-1 6-3
Görgesová (5-Něm.) - Ahnová (USA) 2-6 6-4 7-6(1)
Stollárová (Maď.) - Kontaová (6-Brit.) 6-3 6-4
Keysová (7-USA) - Arruabarrenaová (Šp.) 6-1 3-6 6-3
Sevastovová (8-Lot.) - Dolehideová (USA) 7-5 6-7(5) 6-1
Bartyová (9-Austr.) - Mariaová (Něm.) 4-6 6-3 6-2
Ósakaová (10-Jap.) - Siegemundová (Něm.) 6-3 7-6(8)
Giorgiová (It.) - Gavrilovová (11-Austr.) 6-2 2-6 6-3
Bertensová (12-Niz.) - Kruničová (Srb.) 6-4 6-2
Beguová (13-Rum.) - Liuová (USA) 6-4 6-2
Cornetová (14-Fr.) - Hercogová (Slovin.) 6-2 6-3
Erraniová (It.) - Buzarnescuová (15-Rum.) 3-6 7-6(5) 6-2
Peraová (USA) - Jastremská (Ukr.) 7-6(4) 1-6 6-4
Vesninová (16-Rus.) - Townsendová (USA) 6-4 6-1
•  Čtyřhra - 1. kolo •
Bondarenková/Kruničová (Ukr./Srb.) - Krejčíková/Siniaková (4-ČR) 6-2 1-6 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

71
Přidat komentář
smazaný uživatel
Titulek v expreskách...
Reagovat
LukasH
Petra zas totalni zmar. Jak ji to slo v Petrohradu a Doha, tak ji to ted stejnoj merou zas nejde. Ale to je proste Petra. Ve svych letech proste jina nebude. Ono ji to zas pujde, az se to nebude vubec cekat.
Na druhou stranu bych pral Kristyne, aby zacala vyhravat a posunula se. Je mi sympatictejsi nez Karolina a libi se mi jeji tenis daleko vic.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
EllNino
Asi tak ... prostě up and down jako celou karieru :)
Reagovat
janek_da
kromě zápasů s Češkami
Reagovat
Fandina
Přesně, je to naše Petruška, vyhraje titul a pak zase prohrává. Nic nového pod sluncem u ní. Tak doufám, že v tom ještě bude dlouho pokračovat a zase nám svými tituly a hrou udělá hodně radosti. Peti pojď!!!
Reagovat
LukasH
Pral bych ji GS, tam potrebuje chytnout slinu.:-) Turnaju z okruhu ma dost.
Reagovat
Fandina
Jj, titul z GS by to chtělo, nejlépe Wimbledon. :-))
Reagovat
FulnekUltras
Ušákov Petře nikdy moc neseděl, zatímco tetované robotky z Loun, odkojené prostředím šosácké maloburžoazie, se tady cítí jaksi přirozeně mnohem lépe (asi jako Jirka Kodet v Londýně ;-))) Ale jinak v zásadě souhlas ;-) a teď vzhůru do staré zkažené Ojropy...
Reagovat
slacker
aby ta zluz v tobe uz praskla a ty konecne zdechl, maly moravicacky okopavaci kotniku
Reagovat
com
asi tě ta prohra Kvitové s Kristýnou srašně sere co :D
Reagovat
Torn
Fulneku, tobě zase straší ve věži?:D
Reagovat
VlS
No, tak taťka Plíšek je typickej maloburžoazní šosák jak z učebnice, viď? Tak plač dál, třeba vstane Kléma z hrobu a pofouká ti bebi.
Reagovat
FulnekUltras
Plíšek je mi osobně zcela u prdele - spíš jde o jeho tzv. "aktivity". Totéž Hrdla - a tvárné nanynky si to bohužel v konečném důsledku odserou. Jak se říká - nechť se samozvaní ředitelé zeměkoule scházejí třeba v Burgersteakgoldhouse, nám ostatním bohatě stačí Hostinec U kaštanu. ;-)))
Reagovat
Frick
pořád jako relativně mladé hráčky, leč realita je taková, že za týden to bude neuvěřitelných DVANÁCT LET od jejich prvních zápasů na profi tůře.
Reagovat
Frick
Předpokladem k úspěchu je u ní prohra prvého setu!
Reagovat
Pavlis
Z absolutního vrcholu na absolutní dno. Petře totálně nešel servis a od druhého setu neuhrála nic. Jen zamrzí, že přišla o tu sérii. No, vědu bych z toho nedělal. Maximálně se může stát, že se Peti dostane do ultra herní krize, pokud v ní už tedy není.
Reagovat
lars
Z absolutního vrcholu na absolutní dno - to pises o sobe ? :)
Reagovat
Torn
Tjn...hráčka, co vyhraje ani ne za půlku sezóny 2 tituly a pak jednou vypadne, je defakto zralá na konec kariéry, měla by jít k plotně jako Kája. :D
Reagovat
Frick
Možná se čekalo, že by Petra mohla s Češkou prohrát právě na antuce, dalo se i celkem dost počítat s tim, že Petřina první přemožitelka od r. 2012 se bude jmenovat PLÍŠKOVÁ, ale že to bude "tahle" Plíšková, to je docela nářez.

Jsem si řikal, že bejt Týnou, tak protestně k zápasu nenastoupil, aby si tolik nemohla Kvitule honit ego na Češkách no ale hle, co se nestalo...

Co by byl ještě větší bizár? Prohrát v hale s Bárou?
Reagovat
Torn
By Báře z případné výhry začalo mrd... zase v hlavě. :D
Reagovat
lars
Vsak Pliskova Kvitko porazila uz v prosinci 2017, ale nekteri Kvitovci konec serie vyher nad Ceskami nechteli "prijmout", tak to Pliskova musela potvrdit :)
Reagovat
Kytka
Ano, a to byla v prosinci Karolína v domácí extralize, která jí tu šňůru přetrhla. I když ne na turnaji, ale ostrý zápas to byl. Jak vidět, holky Plíškovic z Loun jsou jediné, co nepadnou na kolena. Jak vidět i Kristýna, nejen Karolína umí udržet výměnu déle. Petra potřebuje kratší. A jak se Petře nedaří, začne do toho práskat a lítá to všude kolem.
Reagovat
smazaný uživatel
Od: bIbec (04.04.2018 06:46)
Dneska je velký den pro český tenis. Petra Kvitová prohraje poprvé od roku 2012 s českou hráčkou na okruhu WTA.
Reagovat
Frick
Radši bych ale zkontroloval, zda to třeba nepíše už pátym rokem :-D
Reagovat
lars
A ty si pamatujes, ze to nekdy napsal ?
Reagovat
Frick
Ne. Ale lidská paměť je děravavá.
Reagovat
lars
ale on neni blbec :)
Reagovat
smazaný uživatel
Uau, nečekaný výsledek.
Reagovat
r176
Gratulace Týně.V žebříčku jí to sice moc nepomůže a ani výhra nad Vesninou ji moc neposune ale zápas to byl fajn
https://www.youtube.com/watch?v=1cT0AldbA1I
Reagovat
Serpens
Sice jsem se nedíval, ale překvapuje mě, že Petra skončila svou neporazitelnost na hráčce, která u toho tenisu z našich holek přemýšlí vůbec nejméně.
Reagovat
Kytka
Kdyby ses díval, zjistil bys, že Kristýna má šikovnou ruku, krásné údery, ale mám pocit, že trošku slabší hlavu. Dokázala už ztratit několik výborně rozehraných zápasů. Proto je Karolína lepší, hrají hodně podobně. Možná je Kristýna i trochu šikovnější, ale Karolína má lepší hlavu. Vida, jak jede Kristýnka bez trenéra, musí spolehnout na sebe, ne na to, že někdo přijde, poradí ji a zachrání a možná, když tu možnost nemá, musí vymyslet něco sama a jde to.
Reagovat
Dobry-den
Bravo, Týno. Natřít to Kvitové 6:1 a 6:3, to se jen tak nevidí.
Dneska byla rozhodujícím faktorem dlouhodobá antuková specializace rodačky z Loun, v tom mi určitě místní znalci dají za pravdu.

Ale teď vážně - opět klasický vyhazovací den Petry. Kristýna od druhého setu hrála dobře, to nepopírám, ale jenom do chvíle, než měla zápas ukončit. Po chybě při prvním mečbolu se ale rozpadla a začala to tam jenom pinkat. Když jsem viděl, jak to tam za stavu 5:3 ve třetím jenom nahazuje, tak jsem si nepřál nic jiného, než aby to Petra fakt otočila, protože Kristýna si pro tu výhru nešla. Zachránil ji jenom servis a chyby Kvitové.

Já osobně jsem nad Kristýnou zlomil hůl už dávno a dnešní zápas, ačkoliv vyhrála, mě v tom jenom utvrdil. Ona je prostě totálně nevítězný typ (eufemismus jako prase). Stát tam proti ní hráčka, která je schopná trefit na rozdíl od Kvitové aspoň vopčas míč do dvorce, tak by to dneska chudera zase projela. A na tom už se nic měnit nebude. I když ... v tenise není nic jisté. Třeba se z ní stane mentální titán :D Na dnešní výsledek bych si taky v životě nevsadil a vysmál bych se každému, kdo by mi tvrdil, že Týna vyhraje :D
Reagovat
Andrew89
souhlasim. Tyna hrala dobre nez mela vyhrat...pak jen cekala. myslim ze je to napsano dost vystizne:)
Reagovat
lars
asi 3 MB odvratilo Kvitko vybornymi returny, coz by vetsina tenistek nedokazala
Reagovat
Torn
Tak za takového stavu je to buď a nebo....takže buď to tam spadne nebo ne.
Reagovat
Kytka
No, viděla jsem jednou Šafinku ve Wimbledonu odvrátit 9 měčbolů a vyhrát.
Reagovat
EllNino
na Australian Open, když už
Reagovat
tommr
dalo se čekat, že Petra jednou s nějakou krajankou prohraje, ale že to bude zrovna s Kristýnou na antuce?! A ještě poté co Petra první set vyhrála jasně 6:1 a Kristýna vypadala úplně rezignovaně?
Tenhle zápas si Petra za rámeček rozhodně nedá. První set jí asi moc ukolíbal a když se v záběru konečně probrala z letargie tak už bylo pozdě se zápasem něco dělat. Tedy ono by to šlo, ale to by Petra nesměla dělat takový šílený chyby jako třeba tu, kterou darovala Kristýně ten rozhodující sedmej mečbol ...
Kristýna hrála relativně dobře, ale v porovnání s tragickou Petrou to neznamená nic. Že je Kristýna v dobrý formě uvěřím teprve pokud porazí i Vesninu ...
Reagovat
Torn
"Tedy ono by to šlo, ale to by Petra nesměla dělat takový šílený chyby jako třeba tu, kterou darovala Kristýně ten rozhodující sedmej mečbol ..."....a Kristýna jí nedarovala 6 opravných pokusů? :D
Reagovat
tommr
Kristýna byla pod tlakem a u ní je zcela běžný, že v takových situacích selhává. Petra je naproti tomu zkušená šampionka a ta by v takových situacích selhávat neměla ...
Reagovat
Andrew89
bud rad,ze vubec hraje:D Koukni na cibuli.... ta se umi uz jen fotit na instáč :D
Reagovat
Torn
Chudák Mrs. Onion :(
Reagovat
Andrew89
Prvni set jsem nevidel. Druhej a treti krom konce byl hroznej. Ale zas na druhou stranu jsem i rad...ma nadupanej program a bylo jasny,ze nekde vypadne brzo :D Tyna vypadne v dalsim kole...po posviceni prichazi....no...vime co :D
Reagovat
tommr
zas Petru přehnaně neomlouvej. Nadupanej program? Vždyt odehrála v průběhu 5 týdnů pouhých 6 zápasů a z toho byl jen 1 se skutečně silnou soupeřkou ...
Reagovat
lars
ale ceka ji FC, Stutgart, Praha ?, Madrid, Rim
Reagovat
Andrew89
presne tohle jsem myslel:)
Reagovat
Andrew89
mel jsem na mysli turnaje,ktery ji cekaji na antuce:)) nemyslel jsem Iw a miami :)
Reagovat
tommr
pokud se chtěla šetřit na evropskou antuku tak ale neměla do Charlestonu vůbec jezdit. Takhle si tam jen udělala pěknou ostudu ... :)
Reagovat
Dobry-den
:D
Reagovat
Andrew89
uz loni tam mela byt:) ja bych z toho zas nejakou vedu nedelal....Madrid to jisti.:D
Reagovat
Fandina
To jsou zase řeči tohle. Chtěla do Charelstonu už vloni a byla v USA, tak tam zajela. Prohrála a co?
Reagovat
Andrew89
vyjimecne s tebou dnes souhlasim;)
Reagovat
Torn
No hroznou ostudu..až za Brno. :D:D
Reagovat
bella
ty jsi ostuda, neni ti to trapny ty tvoje ubohy kecy?
Reagovat
horska.kraslice
Petra začala ve druhém setu drobnými chybkami a jak skore Kristýně narůstalo, tak ji (Kristýnu) to probudilo k velmi pěknému výkonu. Petra se sice snažila, ale zoufale se jí nedařilo. Ve třetím setu za stavu 1:5 se sice ještě víc zkoncentrovala, ale stačilo to jen na zkorigování skóre na 3:6. Zajímavý zápas.
Reagovat
tommr
byl to dramatickej zápas, ale úroven hry byla žalostná hlavně díky Petře ...
Reagovat
Torn
Snad jí to nastartuje a pomůže k lepším výsledkům. Když hraje co umí, musim uznat, že je lepší než Kája, rozhodně má variabilnější hru. Je zajímavé, že každá hraje trochu jinak, když je člověk pozoruje delší dobu. Každopádně, jak jsem už psal, vyřadila nám dvě české holky, tak ať to není konečná.
Reagovat
tommr
obávám se, že s Vesninou to bude hladká porážka. Kristýna prostě není vítěznej typ a výhra nad Petrou jí spíš rozhodí než aby jí nastartovala ...
Reagovat
Fandina
Kéž by ses mýlil, jako už tolikrát :-))).
Reagovat
Fandina
Týna byla dva sety lepší. Už včera proti Katce se mi líbila. Hraje víc s přehledem a v pohodě, takže gratulka.
Reagovat
lars
nekolik gamu na konci zapasu v pohode nebylo
Reagovat
EllNino
umíš taky něco jinýho, než spekulovat ? Nikdy jsem tě tu neviděl napsat smysluplnou analýzu zápasu například :D Furt jen hledáš chyby v cizích příspěvcích ...
Reagovat
lars
umim neco jineho.
Nevymyslej si. Nehledam furt chyby v cizích příspěvcích
Reagovat
lars
Na psani smyluplnych analyz jsou tu "placeni" jini :)
Reagovat
Fandina
Petra málem otočila, ale celkově působila Týna pohodově.
Reagovat
PetaM
Neskutečné, co Kristýna dokázala od druhého setu předvádět. Kdyby takhle hrála častěji, byla by své sestře v žebříčku o dost blíže. Některé údery by ani Errani nevrátila :D Takže gratulace!

Petro, zamysli se. Čelenka není lektvar lásky, nezachrání ti zápas ani z tebe neudělá hráčku číslo 1. Musím vyzdvihnout tvou "geniální" taktiku a to začít pořádně hrát až na konci třetího setu, kdy prohráváš o 2 brejky. Navíc ta taktika byla ještě naprosto stupidní, když jsi za stavu 40:40 a 5:3 vyhodila jeden z nejlehčích FH, které se ti do té doby naskytly. Snad přijde letos na antuce aspoň jedna výhra, díky moc! :D
Reagovat
George_Renel
Nutno říci, že Kristýna hrála od 2. setu výborně. snad jí forma vydrží a Vesnina s ní nevyběhne.
Reagovat
EllNino
Týna se začíná měnit v antukovou specialistku :D ... loni 2 finále, teď skalp Petry ..

Teda že utne tu šňůru výher proti Češkám zrovna Kristýna, to jsem fakt nečekal (Káju v extralize nepočítám) :)
Reagovat
Torn
Možná by měla na té antuce vždycky preventivně na začátku spadnout. :D
Reagovat
blixa
No jo, no. Každá éra jednou skončí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist