Kvitová: Po tom všem je osmifinále dobrý výsledek

9. 7. 2019, 08:15
Aktuality 7
Petru Kvitovou potěšila účast v osmifinále Wimbledonu. Dvojnásobná vítězka z All England Clubu kvůli natrženému svalu v předloktí levé ruky na turnaji málem nehrála, proto brala vyřazení ve 4. kole po třísetové prohře s domácí Johannou Kontaovou pozitivně.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Postup do osmifinále beru jako dobrý výsledek, který mě potěšil. Budu dál pracovat. Po všem, čím jsem si prošla, jsem šťastná už jen z toho, že si udržuju pozitivní myšlení," uvedla Kvitová v prohlášení pro média. Na tiskovou konferenci po utkání nedorazila z osobních důvodů, oznámili organizátoři.

V utkání s Kontaovou na centrkurtu vyhrála první set . "Ale ona hrála čím dál lépe. Ve druhém setu jsem v nohách necítila žádnou energii, takže jsem se špatně pohybovala," uvedla svěřenkyně kouče Jiřího Vaňka k průběhu zápasu.

Ve třetím setu rychle ztrácela 1-5, ale ještě dokázala snížit na 4-5. "Zase jsem se vyhecovala, vytvořila jsem si pár šancí, ale nevyužila jsem je," litovala. Zápas ztratila 6:4, 2:6, 4:6 . "Byl dobrý z obou stran. Měl vysokou kvalitu," uvedla Kvitová.

Osmifinále je pro devětadvacetiletou hráčku nejlepší výsledek v Londýně od titulu z roku 2014. Svůj oblíbený turnaj ovládla také v roce 2011.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
Cico93
Petra dosť opeknieva, vekom to bude.
Reagovat
Blondie
Zcela otevřeně - kdo z nás by ještě 2 dny před začátkem turnaje tenhle výsledek čekal a nebral? :) přibyly body, zahrála si na své milované trávě v milovaném Wimbledonu. I kdyby to už nikdy nevyšlo, má to svou cenu.

Tak hlavu vzhůru, Péťo ;)
Reagovat
tommr
před turnajem asi nikdo včetně Petry netušil jak se to bude vyvíjet. Vzhledem k tomu, že ruka držela a herní projev nebyl špatnej je vypadnutí s Kontou určitě zklamáním, který je ještě umocněný tím, že ve čtvrtfinále by Petra hrála s Bárou což by jí dávala téměř jistotut dalšího postupu ...
Reagovat
horska.kraslice
+1
Reagovat
LukasH
Prohra mrzí hlavně proto, že měla herní projev od Petry byl od začátku turnaje od konce 1. setu s Kontou výbornej. Byla jistá na servisu, pálila ostře a dost přesně. S tou hrou mohla Kontu porazit. Bohužel od toho druhýho setu uvadla, polevila a ten výpadek trval až do toho stavu 5:1 ve třetím setu.
Kdyby to od začátku bylo utrápený, nejistý (třeba trochu jako Dubaj), dalo by se OF považovat za hodně dobrý. Takhle to prostě mrzí...
Reagovat
LukasH
...že byl herní projev od Petry...:-)
Reagovat
blixa
Chyběl trénink, došly síly. Logické.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist