Kvitová po triumfu v Dauhá: Přesně pro tyhle momenty jsem se chtěla vrátit a zase hrát

18. 2. 2018, 21:45
Aktuality 18
Petra Kvitová dnes v Dauhá zdolala Garbiñe Muguruzaovou a vyhrála tak již 2. turnaj a 13. zápas v řadě. Češka si zároveň připsala již svůj 22. titul v kariéře a vybojovala také návrat do Top 10 žebříčku WTA. Po nevydařeném začátku se česká hráčka dokázala zvednout a již potřetí v Kataru otočila stav z 0-1 na sety. Přesně pro tyhle pocity jsem se toužila vrátit a zase hrát, radovala se po výhře sedmadvacetiletá Kvitová.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Začala jsem děsně, nefungovalo nic a já jen doufala, že to nebude tak rychlé, jak to vypadalo," řekla k začátku finálového utkání Kvitová, jež po pár minutách prohrávala 0-5. "Byla jsem hodně unavená a před zápasem se jsem spíš šetřila, takže mi pak dlouho trvalo, než jsem se do toho dostala. Když jsem po tak krátké době prohrávala 0-5, snažila jsem se co nejvíce zkoncentrovat a šla míč za míčem, to mi pomohlo."

"Když jsem jí brejkla, tak se mi dost ulevilo a hodně mě to probudilo. Myslím, že to byl klíčový moment první poloviny zápasu, protože jsem zjistila, že to půjde a od té doby jsem začala hrát lépe," konstatovala česká tenistka, jež se v pondělí znovu vrátí do Top 10 žebříčku WTA.

"Neznamená to ale, že to od té doby, kdy jsem ji brejkla a začala hrát lépe, bylo lehčí, to vůbec ne. Ona měla hodně brejkbolů, neustále mě na returntu tlačila, spousta her se táhla a bylo to opravdu psychicky i fyzicky hodně náročné."

"Jsem ale hrdá na to, že mě brejkla jen v prvním setu a pak jsem to vždy dokázala nějak ubojovat, protože to mě vždycky hodně nakoplo. Vím, že těch brejků měla opravdu hodně, ale když hrajete, tak nad tím nepřemýšlíte, prostě se snažíte hrát co nejlépe to jde a nemáte v hlavě přesný počet brejků. Myslím, že jsem při brejkbolech podávala celkem ok, ale ona výborně četla mé podání, dobře returnovala a většinu mých podání kvalitně vrátila, takže to nebylo snadné," řekla na adresu Muguruzaové Češka.

"Z toho tlaku při podání jsem také udělala hodně dvojchyb. Bylo to celkem nepříjemné, ale důležité je, že jsem ty důležité momenty zvládla," dodala Češka, jež dnešním vítězstvím prodloužila šňůru vyhraných zápasů už na třináct vítězství.

"Je to úžasné a jsem za to moc ráda. Odehrála jsem výborný turnaj v Petrohradu, pak super Fed Cup doma v Praze a teď jsem měla parádní týden tady. Je to krásné a moc si to užívám. Doufám, že mi tyhle úspěchy pomohou i k dalším titulům. Pro tyhle pocity hraju tenis. Pro tyhle pocity jsem se vrátila a jsem šťastná, že mohu zase hrát," doplnila Kvitová.

Komentáře

18
Přidat komentář
FulnekUltras
které ženě se dneska v mezích zákona podaří, abyste v ní ve chvílích nejvypjatějších současně vnímali svou dceru, milenku i panovnici? ;)))

V pokrytecké černé kuchyni pátera Halíka se může uvařit leda tak občanská válka. Když nám ale z okénka vydává své nepravidelné michelinské obědy tahle Dáma s erbem Lvice, mají k sobě najednou všichni mnohem blíž. ;)

Což vůbec není málo. Ještě jednou velký dík za nejčerstvější zážitek, Peti. 22 už je opravdu pěkné číslo - tak si ho spolu s návratem do Top-10 naplno užívej. Třeba někde na Džumajře... ;-)
Reagovat
hippos
koupím ten je tvůj matroš
Reagovat
Fandina
Každé, kterou miluješ. A nezáleží na tom, jestli hraje tenis nebo dělá cokoli jiného a už vůbec na to nemá vliv politika. Tedy u normálního člověka.
Reagovat
VlS
A já furt, proč jsi takový divný, aty ses přenesl z doby faraonů, viď? Dcera, milenka a panovnice. To jsi dobrá fosílie se zvrácenejma choutkama.
Reagovat
hippos
jak jde o cesky a specialne o petru, tak ztracite soudnost a zacnete se infantilne tetelit
aj teletit
Reagovat
FulnekUltras
kouzlo osobnosti... ;)
Reagovat
Fandina
Není nic lepšího, než se tetelit z čehokoli. Je to super pocit.
Reagovat
d@ve
Myslím, že soudnost a objektivitu ztrácíš ty s Halep. :)
Reagovat
FulnekUltras
holčičko naše...
Reagovat
hippos
mas stesti, ze misto murguhruzy tam nebyla halep
za 56 minut by bylo po finale
Reagovat
PetaM
Já myslím, že po finále by bylo během 0 minut, protože Simona by se vzdala ...
Reagovat
George_Renel
No, když spolu hrály naposledy, dopadlo to přesně obráceně :-b
Reagovat
aligo
strč si své názory tak kam patří , do prdele
Reagovat
tommr
fyzická připravenost je nedílnou součástí tenisový hry. Halepka je pořád zraněná, protože na kurtu lítá za každým míčkem jak šílená. Tím sice vyhrává spoustu zápasů, který by jinak nezískala, ale na druhý straně se to projevuje větším opotřebením jejího těla a spoustou zranění. Je to její volba a odstoupení Halepky z turnaje úspěch Petry nijak nezmenšuje ...
Reagovat
Marduch
Presne tak.
Reagovat
d@ve
Tak tak..
Reagovat
horska.kraslice
A nejenže lítá jak šílené, ale hraje většinu úderů doslova celým tělem, v jejím případě spíš tělíčkem. To se musí nutně projevit, tělo dostává nadměrně zabrat.
Reagovat
smazaný uživatel
Musel bych mnoho hodin premyslet abych nasel vetsi nesmysl. Halepova ma nepochybne vysledky, dokonce bude zase za tejden zadarmo No I. Ale jinak je to urvanej platfusackej arogantni frocek, ktera do toho mlati jak smyslu zbavena.Tenis je nadherna hra, kterou hrajou 3 miliardy lidi. A vrcholove tenistky a tenisti maji predvadet neco jinyho nez s revem rezat do micku az jiskry litaji. Masakrovat si klouby, tvarit se jak bojovnik Sosonu a pak skoncit dusna v nemocnici. Kvitova a ji podobne jsou oslavou tenisu a prirozenym motivem pro mlade a nebo amatery. Halepova jeste nic poradnyho nevyhrala a at to s ni bude jakkoliv rozhodne po ni nic nezustane.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist