Kvitová: Pobyt na kurtu si užívám, proto se mi tu daří

20. 1. 2019, 10:42
Aktuality 18
Petra Kvitová se vrátila na grandslamu do čtvrtfinále. V Melbourne za postup vděčí radosti ze hry, s kterou letos hraje. O možném triumfu z Australian Open ale zatím přemýšlet nechce.
Profily hráčů
Petra Kvitová (@ j48tennis.net)

"Od začátku turnaje hraju, co potřebuju. Výborně podávám a dobře se pohybuju. Někdy bývám nervózní, jsem zatažená a nic nefunguje, ale tentokrát se cítím dobře. Opravdu si pobyt na dvorci užívám, proto mi to asi jde," řekla Kvitová.

Letos na Australian Open ve čtyřech zápasech neztratila ani set a soupeřky jasně přehrává. V osmifinále nedala šanci Američance Amandě Anisimovové.

V Austrálii si tak zahraje čtvrtfinále po sedmi letech a na grandslamu poprvé od předloňského US Open. "Když počítám roky, tak už je to dávno, co jsem byla takhle daleko. Někdy se čekání vyplácí. Jsem rozhodně šťastná," řekla na tiskové konferenci.

V souboji o postup do semifinále Kvitovou čeká domácí Ashleigh Bartyová. Obě se potkaly před Australian Open ve finále v Sydney a Kvitová vydřela titul. "Teď to nebude finále, ale zase velký boj a zábava," řekla osmá nasazená a věděla, že soupeřka bude mít velkou podporu publika. "Jako v Sydney, na to jsem zvyklá."

Kvitová už má z Wimbledonu dva grandslamové tituly, na ostatních turnajích velké čtyřky ale zatím neuspěla. Nyní je poněkolikáté v situaci, kdy je považována za jednu z adeptek na titul. "Chci hrát každý zápas na sto procent a uvidíme, co se stane. Chci si tenis užívat, což mi zatím jde moc pěkně," uvedla. "Jsem ve čtvrtfinále, ale vím, jak je těžké grandslam vyhrát. Nepřemýšlím o tom," dodala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fandina
Finále v Sydney bylo hrozné, Petruška to urvala, ale myslím, že tam hrála také svoji roli únava. Petruška měla předtím zápasy každý den dlouho do noci a tuším i, že bylo vedro. Moc ráda na ten zápas nevzpomínám, na výsledek ano, koncovka byla super, ale celkově to bylo hodně vyrovnané a boj, ke konci Petru i chytaly křeče. Tentokrát to bude po jednom dnu bez ostrého mače, takže výhoda a moc držím palce Peti. Pojď!!!
Reagovat
FulnekUltras
křeče zítra přenecháme starýmu Makovcovi... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=0Ge95Om3Jy8
Reagovat
moser
Bartyová je i přes podporu domácího kurtu při tomhle Tvém švunku určitě k překonání, držíme palce. Čtvrtfinálem život přece nekončí!
Reagovat
tommr
snad si to Petra užije i ve čtvrtfinále. Byla by škoda prohrát když už došla tak daleko a soupeřka je relativně schůdná ... :)
Reagovat
Torn
Soupeřka je na tuhle část pavouka docela snesitelná, ale bude mít za sebou tribunu domácích, kteří jí neskutečně potlačí, je otázkou, jak tohle vezme Petra. Co jsem koukal na zápas se Bolta a Zvereva, chovají se dost nepatřičně.
Reagovat
Blondie
Petruška je zvyklá z Fed cupu! :)
Reagovat
FulnekUltras
hlavně sympatická natolik, že na rozdíl od Mash by případná porážka od ní nebyla žádným vnitřním dramatem - které ale mám takový dojem čeká před vlastním publikem právě na samotnou Ash...
Reagovat
5zdenek5
Petra je teď v nejlepších letech, 28-30-32 to jsou ideální roky...věřím, že nějaké triumfy přibudou
Reagovat
Jabadu
Peti, já bych měl takový návrh. My víme, že jsi pod tlakem a že tvým fans (což jsou zde prakticky všichni) stoupá tlak, páč vědí, čeho jsi schopna. Podívej (abychom nebyli moc nároční), vyhrej třeba ... třebáááá ... ještě tři zápasy, jo? A pak si vodpočiň, žádnej kvalt.
:-)
Reagovat
Blondie
Je to tak! :D
Reagovat
smazaný uživatel
:)))
Kéž by!
Reagovat
Nenela
To by šlo.
Reagovat
ludmilaosfka
Jen takové maličké skromné přáníčko :DDD, ale souhlas
Reagovat
Fransoas
Petra Kvitová.Zatím to tak funguje.Nepamatuji,že bych ji viděl hrát jakoby s takovou lehkostí.V dřívějších zápasech měla na začátku trochu problémy.Ať se daří i nadále.
Reagovat
bIbec
Přesně tak, Petra si užívá a mu se pak daří, to známe.
Reagovat
milik254
To je dobře, že se kurtu daří.
Reagovat
peek
Pobytu se daří, ne kurtu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist