Kvitová poprvé ovládla turnaj v Severní Americe a má první letošní titul!

14. 8. 2012, 07:54
Aktuality 128
WTA MONTREAL - Petra Kvitová v Montrealu nenašla jedinou přemožitelku. Dvaadvacetiletá Češka ve finále zdolala ve třech setech Číňanku Na Li a získala celkově 8. titul - první letošní a premiérový z až dosud neoblíbených turnajů v Severní Americe.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Petra Kvitová byla letos celkem čtyřikrát v semifinále, včetně Australian Open a French Open, prvního finále se však dočkala až v třetí čtvrtině sezony. V Montrealu se do něj dostala přes Pěrvakovou, Bartoliovou, Paszekovou a Wozniackou.

Bitvu o titul svedla v duelu dvou loňských grandslamových šampionek s Číňankou Na Li, se kterou se zná dobře z občasných tréninkových jednotek. Wimbledonská vítězka Kvitová jedenáctou hráčku světa zdolala 7-5 2-6 6-3 a oplatila jí poslední dvě prohry z letošního v Sydney a loňského na French Open, na kterém pak její přemožitelka triumfovala.

Petra KvitováDvaadvacetiletá tenistka z Fulneku vstoupila do svého premiérového finále v letošním roce nervózněji a brzy prohrávala 1-3. Pak odvrátila brejkbol, dostala se do tempa, uhrála čtyři hry v řadě a rázem vedla 5-3. I ona sice o náskok přišla, v závěru sady ale měla pevnější nervy, když při soupeřčině servisu proměnila pátý setbol a vyhrála 7-5.

Vstup do druhého setu však světové šestce vůbec nevyšel. Prohrála prvních šestnáct výměn a Číňance k vyrovnání na 1-1 stačilo, že si pak udržela podání. Ve třetí sadě zápas plný tvrdých výměn od základní čáry vrcholil. Česká jednička znovu zpřesnila hru a v šestém gamu získala rozhodující brejk.

"Ve druhém setu Na Li hrála skvěle. Věděla jsem, že musím zůstat v klidu a že to bude lepší. Ve třetím setu jsem se snažila být více agresivní," uvedla česká tenistka, která si připsala celkově 8. titul. Cennější byly už jen ty z loňského Wimbledonu a Turnaje mistryň.



Kvitová přitom až dosud na turnajích v Severní Americe nebyla ani jednou ve čtvrtfinále, nyní si však před blížícím se grandslamovým US Open zvedla sebevědomí cenným titulem. "Jsem ráda, že jsem se konečně dočkala titulu v Severní Americe. Je to skvělý výsledek před US Open," pochvalovala si Kvitová po utkání, ve kterém její soupeřka prohrála už třetí letošní finále.

"Tohle byla tenisová válka. Obě jsem odehrály výborný zápas," konstatovala Na Li. "Hrála hrozně dlouhé míče, měla jsem pocit, že se pořád jenom bráním. V posledních dvou zápasech se mi dařilo hrát agresivně, ale tentokrát jsem strávila 70 procent času obranou," uvedl Číňanka.

Cenný triumf, který usnadnila neúčast Sereny Williamsové, Marie Šarapovové či odstoupení Victorie Azarenkové, Kvitovou posune v žebříčku WTA na 5. místo před Australanku Samanthu Stosurovou, Na Li se vrací do Top 10 na devátou příčku. Obě tenistky se nyní přesouvají na další podnik WTA Premier 5 do Cincinnati a česká hráčka, která se ve 2. kole utká s Němkou Monou Barthelovou, si může bodově znovu polepšit, neboť loni vypadla už ve 3. kole.

Kvitová je před letošním US Open, na kterém loni nezvládla hned své úvodní vystoupení, přihlášena ještě do New Havenu.

- WTA PREMIER 5 MONTREAL -
(Kanada, tv. povrch, 2.168.400 dolarů)
pondělní výsledky (13. 08. 2012)

Dvouhra - finále:
Kvitová (5-ČR) - Na Li (10-Čína) 7-5 2-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

128
Přidat komentář
vendulkabendulka
Dneska mi ji bylo opravdu lito. Dvojchyba Barthel v MP presne charakterizuje cely ten zapas.
Reagovat
Paseka
Krááásně se to čte !! Držím palce Ptero !!
Reagovat
smazaný uživatel
zatím jenom snad komu fandím. Ideálem je pro Miloš Mečíř. A to jak tenisově tak lidsky. Takže kdo se k němu blíží, tomu fandím + pár vyjímek :).
Ono, to že jsem přišel dneska má s Petrou souvislost. Páč nevyspaný po dnešní noci, už jsem neměl nervy na ty troly.
Reagovat
tommr
taky tě vítám na TP ... :)
Mečíře si už moc nevybavuju (vlastně skoro vůbec ne), ale prej to byl takovej tenisovej elegán s pohybem na kurtu jako nějaká rychlá a mrštná kočka. Pokud ti jeho hra tak imponovala tak to asi pro hru Tomáše nebo Petry moc pochopení nemáš ... :)
Reagovat
VlS
byl dobrej, takže proč ne. Vítej na TP.
Reagovat
smazaný uživatel
Jesteze, jak jsem prisel na TP, tak mne lustrovala sojka, pes a vls.:))) Jinak nevim, nevim:)
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry melo to byt nize, uz jsem v soku jak quesh:)
Reagovat
a.magerova
Potkal-né-ovečku-a-né-v-létě
Ty mi své majetkové poměry hoď do vzkazů, zbytek Ti uznám jakože promlčecí lhůtu .... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nazdar diskutéři,

znechucen jsem odešel z diskuzí z idnesu. Trolové se při olympiádě nějak přemnožili. Takže občas tady upustím nějaké moudro.
Reagovat
a.magerova
Vítej.
Musíš ale vyplnit (no nemusíš ale mohl bys) dotazník :-)))
Komu fandíš v tenise, sleduješ co mají tenisté/tenistky oblečené při hře, jestli jsi věřící, které politické straně dáš ve volbách hlas, sexuální orientace, majetkové poměry.... sice se to může zdát mimo téma, ale v poslední době to tu bylo taky řešeno, takže ať máme jasno hned od začátku :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tě tu u nás vítám ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nazdaaarek:) Hezka zprava, hned po te dnesni nocni z Montrealu. Jinak se divim, ze jsi s tim tam neprastil driv:) Ty jsi tam byl jak pest na oko:D Dnes jsem si prave rikal jdouc po chodniku v desti. Toz Oskar se na to vybodl, Quesh se na to tam vybodl, tommr doletl...divny, ze ne janekda nebo titan...Ale rekl jsem si, je to jen otazka casu, pred hodinkou jsem pomyslel a uz je janekda tady.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Kruci, jsem z toho v takovém šoku, že jsem omylem přivítal sebe. :-) Takže znova - vítám tě u nás. ;-))
Reagovat
VlS
Teda Magerko, nejseš náhodou evidovaná v Rudé Krávě? Takovej lustrační talent...........sss
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tu vítej a dotazníku a.magerové si nevšímej.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon za špatné napsání nicku...
Reagovat
smazaný uživatel
A tvůj vyplněný dotazník je někde v archivu? Hoď, prosím, odkaz, rád si počtu.;))
No, hlavně jestli ty sleduješ, co mají tenisté na sobě? Já byl tuhle zmatený z toho, co měl na sobě Nole, protože jsem si nevšiml, že je to záznam z minulého roku a musel jsem vyslat dotaz do nepřátelského tábora! Ale byli na mě hodní, divil jsem se...
Doufám, že před USO sem hodíš nějaké módní okénko.:-))
Reagovat
a.magerova
Jéééžiš proč mi to kazíte :-/
Jsem mohla být bohatší nejen o vědomosti.... :-)))
Všechna ta témata se tu přece nedávno řešila, tak co a že jsem tam vpašovala to co mě nejvíc zajímá.... majetek ?!
Oskar: tu Tvou zmatenost s Nolem a jeho hadrami jsem zaregistrovala :-)),
Okénko bude, vyplněný dotazník mám pečlivě uschován v trezoru, je nějaká neznalost o mně co Ti nedá spát?!
Reagovat
smazaný uživatel
Ále, nic ti nekazíme, třeba ti ho ještě vyplní...., hlavně tu položku, která tě zajímá nejvíce.:))
No, ještě si promyslím, jestli není něco, co by mi v souvislosti s tebou nedalo spát....., kdyžtak se okamžitě ozvu. Snad mám znalostí o tobě dost, ostatní mě rádi poučili.;-))
Reagovat
a.magerova
Oskar: Taky si myslím, že už se tu o mně ví víc než je zdrávo, ale znáš to: "Zeptej se mne na co chceš, já na co chci odpovím".... :-))
VlS: Nepovím... nesmím !!!
Reagovat
smazaný uživatel
To je zvláštní, že já jsem takový dotazník nedostal. :D Ale neměl bych problém na něj odpovědět...
Reagovat
VlS
respektuji, co kdybys mě musela zabít, kdybys pověděla :-)
Reagovat
a.magerova
Zabít člověka, to je to nejjednodušší, ale co pak s mrtvolou....
Tak lehce bys z toho nevyšel, musel bys mi sloužit :-)))
Reagovat
a.magerova
Dotazník pro Tebe ?!
Už se chystá... :-))
Reagovat
dadaft
:-))
Reagovat
tommr
hned na úvod se představí dvě naše tenistky. Andrea Hlaváčková proti Mattek-Sandsový a Klára Zakopalová proti Tatishviliový. Hlavně pro Andreu je to hodně důležitej zápas - vítězství by jí mohlo na nějakej čas zajistit místo první stovce ... :)
V průběhu dnešního dne se pak z našich ještě představí Radek Štěpánek proti Ramosovi (okolo 21. hodiny), Lucka Šafářová proti Shvedový (okolo 23. hodiny) a Tomáš Berdych proti Luovi (okolo 1. hodiny v noci). Tomášův zápas by měl bejt k vidění na Nova Sportu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Stubbs asks Kvitova about 2nd set where she lost four straight games without winning a point. "I didn't win a point? Oh, that's sad."
Reagovat
dadaft
pravda, Petra tam měla smutnější chvilku...
když jsem se díval znova na záznam, tak ten zápas jako celek není úplně TOP, ale je tam spousta pasáží, kdy se hrálo oboustranně skvěle.
ovšem live byl zážitek dokonalý.
ještě jednou gratulka Petro. ))
Reagovat
tommr
celkem ztratila Petra ve druhým setu dokonce 5 čistejch her - dvakrát při vlastním servisu a třikrát při servisu soupeřky ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, nevíte kde bych mohla shlédnout záznam Petry s Li Na? Děkuju
Reagovat
vendulkabendulka
Na zacatku par minut chybi, ale vetsina zapasu tam je
http://www.youtube.com/watch?v=__xOEs9uowo
Reagovat
smazaný uživatel
Děkujuuuuuuu moccc. Už jsem byla zklamaná z toho, že to finále neuvidím, ale teď mám díky tobě lepší náladu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady dávám odkaz na chybějící začátek zápasu.
http://www.youtube.com/watch?v=SYGRTlILP1A
Reagovat
dadaft
takže jestli jsem to pochopil správně, dnes by měly být k vidění zápasy Makiri - Venus, Angelika - Timea a Sammy - Anabel.
jsem zvědav hlavně na Kirilenkovou - ještě nedávno se nic nezdálo, ale teď stoupá, o tom není pochyb...
Reagovat
tommr
a Serenu dávat nebudou? To bych se dost divil ...
Jinak co se týče Kirilenkový tak určitý zlepšení tady sice je, ale na top-10 podle mýho pořád ještě nemá. Docela bych ale uvítal kdyby v Cincinnati došlo na finále Kvitová-Kirilenko a Petra mohla Kirilenkový vrátit tu porážku z OH ... :)
Reagovat
dadaft
ta část pavouka kde je Kirilenková je vůbec zajímavá. Makiri i Daniela nemůžou říct, že mají hrozný los. a Samantha by měla dojít minimálně do SF, je čas něco ukázat. jsem nesmírně zvědavý, jaký součet bude mít Sam po letošním USO. nebude lehké to ustát.
Reagovat
tommr
jj taky jsem na to zvědavej. Jsem sice hrozně rád, že se Petra zase před Stosurovou dostala, ale nechtěl bych aby Sam úplně odpadla. Ideální by bylo, kdyby se aspon udržela v elitní osmičce pro TM a Li Na v ní vystřídala Wozniackou ... :)
Reagovat
VlS
Monty ti to spočítá :-)), ale výjimečně jsme na stejné lodi :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Montymu jsou vaše kecy úplně ukradené... :D

Let's go Caro! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Milan Šrejber
Den bez tenisu

Venku svítí slunce,
půjdu chytit sumce,
zažít pocit libý,
plán mám bohulibý.
Odpočnu si od kraválu,
zvednu zadek od portálu.
Reagovat
smazaný uživatel
Petr Korda
Slajsova neděle

Rychlej spin, lob a smeč,
i Sampras by se vztek.
Poskočit, střihnout si nohama,
opět pocítit diváků vděk.
A v nohách cítit křeč,
a zápach toho s rohama,
a čop, tak zákeřnou věc,
sotva plantat nohama.
Return!!! Na síti voleje.
Bledý, hladový i psa by zblajs,
Podzimní věk, pozdní neděle.
a prach únavy, a další slajs.
Zůstal jen další a další slajs...
Reagovat
VlS
To je akademické až přespříliš,
řek chlap, když slyšel vlka, jak v koutku cosi plká.
Copak ty chlape nevidíš,
že slova trochu poetická, jsou zatraceně patetická?
A zdali něco víš,
jak vyjádřit lehce, co nikdo slyšet nechce?
Reagovat
smazaný uživatel
Proti sobě stály
Tvrdě bojovaly
Dračice a Lvice
Která zvládne více?

Souboj plný proměn
A nádherných výměn
Lvice chvíli tlačí
Zdá se, že to stačí

Dračice přitvrdila
Lvici teď rozdrtila
Ta se v koutě krčí
A jen vztekle vrčí

Nevzdává se ale
I když má namále
Je to bojovnice
Tahle česká Lvice

Pak se vymrštila
Ránu zasadila
Dračice tak padla
Lvice vyhrát zvládla!
Reagovat
vendulkabendulka
To musi byt strasny pocit, kdyz si clovek sedne a rekne: Napisu basen! a ve finale z nej vypadne.. toto ;)
Reagovat
a.magerova
Moc pěkné, opravdu se mi to líbí.
Reagovat
smazaný uživatel
vendulkabendulka: no mohlo to být i lepší, to je pravda :-)

a.magerova: děkuji ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis je mé číslo jedna, samozřejmě hlavně pro nejpatetičtější fanoušky :)

Hrdě se bít za vlast,
nezvládne každý mamlas.
Nenaučíš dyliny,
sázet krásné fiftýny.
Reagovat
VlS
Lvice a dračice? proč ne, ale mě by se víc líbilo lvice a tygřice.
Reagovat
smazaný uživatel
No on tu včera někdo, Vlk myslím, nazval Li dračicí, tak jsem to použil. ;-)
Reagovat
a.magerova
Je rok čínského draka, tak dračice :-)))
Reagovat
dadaft
to zní logicky. čínský drak je tisíciletým symbolem Číny, Na Li je nejlepší čínská tenistka dosavadních dějin, Dračice je O.K. ))
Reagovat
VlS
Ale Drak je myslím symbolem moudrosti, ne síly a bojovnosti, ale nejsem expert na tyhle věci.
Reagovat
smazaný uživatel
taky neexpertne si myslim, ze cinsky drak je symbolem moci..
Reagovat
smazaný uživatel
a zapomnela jsem pripomenout, ze tygrici uz mame, sibirskou prece! Jinak mi dcery lva a draka pripadaji v legende taky naprosto logicke .. :-)
Reagovat
VlS
Blbost, tygřice řve hlasem hromu, nevyje jako dhaul, kterému Mauglí ufiknul ocas a hodil ho do včelína :-). Ale nemám problém s dračicí, jen by mohla aspoň chvílemu plivat oheň a vypouštět sirná oblaka :-)
Reagovat
dadaft
možná by se ovšem Na li mělo říkat Čínská Saň - protože dračí žena není spisovně dračice, ale saň. ))
Reagovat
a.magerova
Spisovně sice saň, ale citově přeci jen pod pojmem dračice chápu něco dravěnebezpečného přesto svým způsobem i milého, ale pod pojmem saň si představuji běsnící nestvůru nemající slitování ....
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) Neni to nejaky pejorativni? Mam Na fakt rada...
Reagovat
smazaný uživatel
souhra... vubec jsem te necetla.. :-) Tady ten zpusob vkladani na slepo je desnej, smolis si neco trochu pomaleji a hned te nekdo zastini.. :-)
Reagovat
a.magerova
Tak alespoň někdy ... :-))
Už se mi to taky mockrát stalo, že se při psaní zasním a pak mě někdo předběhne :-/
Reagovat
dadaft
śouhlas. ve slově dračice oproti sani slyším i něco rozverného - a Li Na, jak známo, je velmi veselý a vtipný kumpán. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Petře k vítězství a všem jejím normálním fans, kteří docela dlouho museli čekat. Ale čekání se vyplatilo. Je prima, že se jí to podařilo právě na americkém kontinentu, kede mívá nejvíce problémů.
Myslím, že jí to posílí a určitě psychicky nakopne a uvolní. Tady na turnaji předváděla moc pěkný tenis, je šikovná.:)
Reagovat
tommr
psychicky by to Petru určitě mělo hodně povzbudit a to z mnoha důvodů z nichž nejdůležitější jsou asi následující:
1. první letošní titul
2. první titul v Severní Americe vůbec
3. první letošní výhry nad hráčkami top-10
4. největší letošní bodovej zisk
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Petre. Moc pekne finale, prvni set nahoru a dolu a vyrovnana koncovka. Druhy set byl krasny koncert Na Li a treti set byl opravdu pekny s viteznou teckou pro Petru. Ve tretim setu do toho Petra zacala vic opet busit, ale stejne mela v celem zapase mene wineru nez jeji souperka, coz je vec u ni skoro nevidana a ukazuje to jak pekne hrala cinanka.
Btw vcera tam bylo asi pekne teplo a velka vlhkost, protoze se obe hracky pekne potily a hlavne Petra, az si musela sundat i celenku.
Ted jsem na to juknul ze zaznamu a opravdu jsem si uzil toto finale, doufam ze si to Na Li brzy nekde vynahradi :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Petře a jejím fanouškům! A taky gratulace Na Li k finále. :) Zápas jsem neviděl hlavně kvůli nepříznivému času. Kdyby se to hrálo dřív, tak bych se asi podíval, i když jsem v tom zápase neměl favoritku... Jinak tady bylo řečeno, že beton je pro Petru nejméně oblíbený povrch. Já si nemyslím, že její minulé výsledky ze severoamerických turnajů jsou způsobené povrchem. Podle mě za to můžou hlavně dýchací problémy kvůli vedru. Teď bylo v Montrealu chladněji a podívejte se... Petra má na betony dobrou hru. To spíš antuka jí nemusí tolik vyhovovat.
Reagovat
dadaft
snad bych jen dodal, že úroveň hry, kterou OBĚ hráčky ve finále předvadly, byla pro mě osobně překvapivá a opravdu potěšila. jestli si jí přenesou do dalších turnajů, rozšiřuje se nám okruh favoritek na tituly o dvě skvělé tenistky. )))
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze je tam skloubeno vice veci. Styl Petry, kterym casto chce ukoncit vymenu driv nez zacala. Na betonu se preci jen ten mic odrazi vys a jeste do toho mirne zpomaleni po odrazu, holky jsou schopnejsi ji to vracet. Narocny povrch, ktery fakt dokaze holky proverit po strance fyzicke. Podle mne narocnejsi nez antuka. Beton proste povoluje preci jen delsi a stale dost rychly vymeny. Do toho astma Petry + podnebi. Jak se tohle vsechno da do kupy, tak celkem mi vychazi, ze na tech betonech to pro ni bude asi vzdy sichta.

Podle mne nejlepe ji to sedi na trave, potom si myslim, ze plexicushion, potom antuka a na konci betony. No uplne nejlepe, kdyz si muze zahrat v hale na celkem slusne rychlym koberci, nebo halovou obdobou DecoTurf:))) Povrch neni urcite jedina podminka, ale v zenskem tenise svuj velky vliv ma.

Prikladu by tu bylo hodne, vezmu jen par namatkou.

Sam+trava=horror
Marion+antuka=trapici se maratony
Pironkova+trava=excelentni hracka / na jinych povrsich dost polovicni.
Fran+antuka=paradni hracka / na jinych uz to tak slavne neni
Serena+antuka=jediny GS:)

Petra na betonech, jak bylo ted vidno, urcite muze jeste ukazat svuj potencial. Ale myslim, ze v Americe asi nebude tak dominovat jak na trave:) Ale uvidime.:) Nechme se prekvapit, osobne jsem moc neveril, ze by Montreal vyhrala, az po zapase s Marion se takova otazka i nabizela:) Ale to byla trosku uz jina Petra, a klobouk dolu, tohle vitezstvi fakt neskutecnym zpusobem vydrela:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, že máš ty povrchy zmáknuté. :) Myslím, že Petra má na to, aby se stala multipovrchovou hráčkou... Podívej se třeba na Mashu, která taky kdysi prohlásila, že se na antuce pohybuje jako kráva na ledu. No a letos vyhrála Stuttgart, Řím i RG. :)
Reagovat
freeteepek
Petra je celodvorcová hráčka s velkým potenciálem na všech površích. Jde o to, jak se jí podaří přizpůsobit hru dané situaci. Nejlíp je natom určitě v hale na flexi cus.Na trávě je na tom taky výborně,ale zrovna ve Wimbledonu v zápase s Kirilenkovou se nedokázala vypořádat s rozoraným kurtem a možná taky měnícím se větrem. Z podobných důvodů prohrála o rok dřív ve finále Eastbourne s Bartoliovou - přšernej vítr. Letos na FO v zápase s Šarapovou taky málo zohlednila, že se hraje na antuce. Tam má nejvštší rezervy.
Reagovat
smazaný uživatel
uz nekde jsem to slysel, ale mel jsem za to, ze to je nejaky fake:)))
Opravdu to rekla?
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu. Zkus si zadat do googlu "Maria Sharapova cow on ice". :D
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze nemam problem s tim souhlasit.
Jasne outdoor je proste outdoor:)
Ten potencial na jakykoliv povrch urcite v ni bude. Jen si myslim, ze betony budou asi pro ni vzdy takovou nejvetsi sichtou:) Ale jak jsem psal, kdo vi...

jinak letos na trave: Ja si myslim, ze se celkove trapila, zapomneli jsme jeste o psychice. Ta falirovala celkem slusne. V Eastbourne mne to pripadalo, ze od jedne chvile se tvari jak urazena. Ve Wimblasu se ji neskutecne trasla ruka v 1.kole.
K povrchu - oraniste na OH. Presne z toho duvodu mne celkem prekvapuje na cem se porad hraje kvalda na Wimbledon. Ti co to prochazeji se celkem shoduji, ze to je takova loterie. Kdyz ti nevyjde trochu servis a druhej podava dobre, si v loji. Ale nechci to jen svalovat na povrch:)
Reagovat
freeteepek
Kdyby Petra uhrála dobrý výsledek i v Cinci, tak by se z New Havenu nejspíš odhlásila. Jenomže ona už tuší, že s místním klimatem bude problém. Uvidíme, jak to vyjde s počasím a jak jí místní pořadatelé vyjdou vstříc.
Reagovat
rib
jééééžiš, už přestaň s tím nucením na vlhko atd. a s tvými úžasnými prognózami, co Petra asi udělá a jak jí asi bude... Komu fandíš? Petře to asi nebude...
Reagovat
freeteepek
Fandím Petře, ale často sázím na soupeřku. Petře to pomáhá v těžkých chvílích:-) Petra má bohužel zdravotní handicap, který jí v Americe dost limituje. Proto mi vadily od začátku roku ty kecy, že Petra letos hraje mizerně. Že třeba v Miami vypadla s Venus W. už ve druhém kole. V IW prohrála nadějně rozehraný zápas s McHallovou. Na těch porážkách mělo její astma velký podíl, ale nemluvilo se o tom...
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, astma jí znevýhodňuje a někdy dost. Akorát bych řekl, že v IW je trošku jiné klima. Je tam víc sucho, ta vlhkost tam taková jako na východním pobřeží USA není. V IW měla Petra jednodenní střevní problémy a navíc se tam vracela po dlouhé pauze, kdy nehrála cca měsíc vinou zase jiných zdravotních komplikací, kvůli kterým se odhlašovala i z Dauhá, pokud si dobře vzpomínám...
Reagovat
rib
Stejně jsem zastánce názoru, že důležitější než astma je ta psychika. Dobře léčené astma se hodnití právě podle toho, že při zátěži nemá člověk potíže (kašel, dušnost...) Pokud ty potíže při zátěži má, tak se mění léčba. Popř. existují "záchranná" léčebná schémata, jak si v případě zhoršení podmínek (vlhko, více alergenů ve vzduchu apod.) léčbu sám upravit. O tom je každý astmatik velmi dobře poučený. A pak se může stát, že při blbém psychickém stavu se potíže dostavují i přesto, že je člověk zaléčen dobře. To znamená, že stejnou zátěž v psychické pohodě by zvládl bez potíží. No skutečnou pravdu zná jen Petra, to nikdo jiný neodhalí.
Reagovat
freeteepek
Nejsem odborník na astma. Ale asi máš pravdu. A hlavní je psychika. Tak snad to v Cincinnati bude letos lepší, než vloni!
Reagovat
freeteepek
Jo, máš pravdu. Tak to bylo. Přijela tam špatně připravená resp. nebyla v nejlepší kondici, jelikož byla po nemoci a měla i tréninkové manko. Ale v tom zápase tehdy používala inhalátor. To nebyl pěkný pohled:-(
Reagovat
rib
díky za důvěru, i my jsme během studia LF měli heslo "nevěřte doktorům" :-)))
Reagovat
VlS
LF jsem nestudoval, ale mám tendenci tě poslechnout :-D
Reagovat
rib
jj, máš moji plnou podporu, tělo a příroda opravdu nejsou mimoni, vědí, co je třeba a je důležité se s nimi nepřetahovat :-)))
Reagovat
rib
Pokud by sis chtěl/ mohl zaplatit "vstupenku do kina", tedy 4,9 Euro, můžeš vstoupit na Eurosportplayer.com, kde opakuji teď v poledne celé finále. Občas tam jsou i uložená videa, ale většinou až po turnaji, poslední videa bohužel z Miami.
Reagovat
rib
tak sorry, že mi to skočilo do diskuse...
Reagovat
smazaný uživatel
dík za tip, ale ted koukam, ze to budou opakovat na eurosportu, teda aspon cast finale...
Reagovat
rib
jj, to bude to stejný, já nemám TV, takže používám stream Eurosportu. Má to jednu výhodu - aspoň pro mě - naprosto většinou je to BEZ KOMENTÁŘE :-))), a tudíž neslyším žádné teorie komentátorů o myšlenkách hráčů a co by měli a chtěli atdatdatd...
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD náhodou, někdy jsou ty komentáře vtipný, hlavně na čtyřce..
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím, nemáte náhodou link na celý zápas Petry vs Li Na??
Reagovat
smazaný uživatel
Petru s Barthelovou posunuli logicky na zitrek :).
Reagovat
smazaný uživatel
pokochala jsem se az pri zaznamu, leskly zapas, gratulace Petre, skvely a prekvapivy vysledek, paradni nakopnuti v pravy cas! Li Na je ovsem holka jako britva, mam jeji tenis moc rada.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
... co znamená :"leskly zapas." Přemýšlím, ale nechám se poddat.
Reagovat
smazaný uživatel
nevzdavej to jeste.. nektere zapasy jsou proste leskle, nektere lekle a nekdy se jen normalne leknes...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) kvalitní odpověď...
Reagovat
VlS
.....řekla třpytivě lesklá Sojka a odlétla na jinou větev. Sojko, nevíš, kde je psisko?
Reagovat
smazaný uživatel
tak to nevim, zase nekde cmucha.... Urcite ho ale mame na svedomi, to bylo same - slama dosla, v Opavii maji zavreno = nedostatecne zasobovani, fond odmen na hunte.... a tady je vysledek! :-(
Reagovat
VlS
Sláma už je nová, v Opavii mají po celozávodce a na fond odměn jsem našel sponzora. Hallóóó pejsku Irčáku, nechtufenkucoseháráapojďzasehezkymotatpanenky. Podívej, jak je na tom bez tvé péče Julča a Berďa.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím :-). Po tobu mé nepřítomnosti jsem pověřil motáním sojku :-)). Takže místo piškotů žaludy :-).
Reagovat
petrulinka
Ví tady prosím někdo, co to bylo za ženskou, jak za ní Petra šla po zápase?
Reagovat
smazaný uživatel
Na stejnou otázku jsem se chtěl zeptat.... Je pravda, že ten záběr byl hodně krátký, ale i tak vůbec netuším...
Reagovat
smazaný uživatel
kdosi ji tady uz priblizil jako PR manazerku..
Reagovat
petrulinka
Děkuji, ale poprosím o vyjádření, co je to PR manažerka, jelikož v mém starším věku to jaksi netuším:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ma na starosti vnejsi vztahy a komunikaci s verejnosti.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by to měla být PR manažerka, tak je to jedině někdo, kdo se jí stará tak max. o facebook a vkládá jí tam fotky (?), ale toť otázka protože třeba Tomáš Berdych si facebook spravuje údajně úplně sám... A na další mediální aktivity tam nikoho Petra nepotřebuje, protože rozhovory apod. jsou čistě v režii pořadatelů, v brzkých kolech turnaje max. na požádání tamních novinářů...A angličtinu má Petra dobrou, takže překladatelku nepotřebuje... Proč by to nemohla být třeba jen nějaká nejlepší kamarádka - na vyčištění hlavy po posledních neúspěších? Věkově mi přišla podobně jako Petra...
Reagovat
smazaný uživatel
já si myslel že to je Hingisová:D tak nevim
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt, že Hingisová na tom turnaji minimálně v jeho úvodu byla! A i ta podoba by trošku mohla odpovídat. Ovšem, je fakt, že ten záběr byl hrozně krátký...
Reagovat
smazaný uživatel
pokud jde skutecne o PR manazerku, tak bych rozhodne predpokladala, ze nezastupuje Petru, ale nejakou spolecnost... A Hingis fakt pripominala.. A moc me to netrapi.. :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
S PR manažery je to jako s facebookem. Údajně jsou k něčemu potřeba, ale k čemu, to vědí povětšinou jen oni sami (v případě FB možná jen Mark Zuckerberg)....
Reagovat
smazaný uživatel
Často to tak může být a je :-)) Ovšem je pár výjimek. Kvalitní PR má např. Česká sportovní. Nepamatuju si, kdy se naposledy stalo, že by jakákoli jejich akce nebyla na ČT :-) A to nemluvím jen o přímých přenosech, ale i zejména o pravidelných šotech v BBV, které se zaobírají "každou maličkostí" v případě akce, kterou pořádá Česká sportovní. Prostě hoši umí a ví jak na to ;-)
Reagovat
dadaft
PR manažerka, sportovní psycholožka, milenka... - to je fuk. jenom ať s Petrou objíždí turnaje dál. ))
***
můj první pocit byl taky Martina Hingisová.
ale ruku do ohně bych za to nedal...
Reagovat
smazaný uživatel
je Katie Spellman, žije v Torontu.
Dřív pracovala pro WTA, tak počítám ví, co dělá.
https://twitter.com/Spellman_Katie
Reagovat
VlS
Myslím, že minulý rok Peťa nějakého PR managera uživila snadno. Ono nejde jen o rozhovory na turnajích, alei mimo ně, různé dobročinné, společenské a promo akce atd atd. Myslím, že hlavní úlohou takového člověka je chránit čas a soukromí svého zaměstnavatele a organizovat jeho účast na vybraných akcích a odstřelovat žadatele o účast na akcích, kam nechce.
Reagovat
smazaný uživatel
urcite, mas pravdu, moje prispevky mi casto krati lenost, mam za tou spolecnosti tecky, ale jeste jsem chtela dodat, ze je treba nejak provazana s Petrou a ze mi vlastne Petra dnes uz take pripada jako solidne kosata instituce... :-)
Reagovat
VlS
Hmmm, až je mi jí líto, být ve 22 institucí ............ ty brďo Sojko, o to nestojím ani na prahu šedesátky.
Instituce, instituce,
čeká na ní revoluce,
podepsala rezoluce,
že prý v zájmu evoluce,
všechno sbalí,
sama sebe spálí.

Fuj,to byla dřina :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak v tomto konkretnim pripade tvoji institucionalne - destruktivni poezii nejen prijimam, ale i podporuju.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je velka skoda, ze takova hracka musi celit teto nemoci. Mam obavy, ze New Haven a US Open nebudou takto uspesne. Ale v Cincinnati by s touto formou mohla dojit daleko, tam to neni tak hrozny (vlhko, vedro). Kazdopadne mam velkou radost, zvlaste ten treti set ve finale byl opravdu famozni. A vubec celej turnaj Petra hrala skvele, sice neco jineho, nez bych cekal, ale fungovalo to. Je zkratka dobre, ze uz si sama umi poradit, kdyz se dostane do pruseru a umi volit tu spravnou, ucinnou hru a nepere to tam hlava nehlava. Proste parada.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufam, ze se Petra turnaje v New Havenu nezucastni a da si pred US Open tydenni oddych. Jen kdyby vypadla rychle v Cincinnati by to v jeji zdravotni situaci melo smysl aby neprisla z rytmu.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze pokud v Cincinnati dojde daleko, tak by se asi mela na New Haven vykaslat, nijak vyznamnej turnaj to neni, penez taky malo, spis odpocanda a aklimatizace...ale to my tu jen tak placame, ona sama vi nejlip, co delat
Reagovat
Pe3k
Jen tak dál a hlavně se soustřeď na US Open!
Reagovat
smazaný uživatel
Jaroslav Seifert
Sázkařův sen

Vyplňte tikety,
Petra v Cincinety,
nám vyhraje kotlety
i zlaté klozety.
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová, která si připsala celkově 3. titul???
Reagovat
smazaný uživatel
myslím si že titul z Madridu (PM) je větší než z motrealu.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to stejna kategorie: Premier Event. Je jen vic dotovanej nez turnaj v Montrealu, kterej je ale zase starsi, udajne treti nejstarsi tenisovej turnaj vubec.
Reagovat
smazaný uživatel
Hral se prvne v roce 1881 a Canadian Open je po Wimbledonu a US Open opravdu treti nejstarsi turnaj. Zeny tam hraly poprve v roce 1891.
Reagovat
smazaný uživatel
oprava, zeny podle wiki:1892
Reagovat
ludolf
Madrid je lepší (sub)kategorie: Premier Mandatory (je povinný, vítěz 1000 bodů), zatímco Montreal a Cincinnati jsou Premier 5 (900 bodů, lepší hráčkám se počítají 2 nejlepší) a New Haven je Premier 600 (470 bodů).
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapi jsou to uplne jine turnaje:)
Madrid > antuka
Montreal > DecoTurf
:D))))
Reagovat
smazaný uživatel
ale to ja vim, jen jsem netusil, ze za vitezstvi v Madridu je vic bodu a ze je to povinnej turnaj, takze ludolfovi dik za info
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem pochopil o co vam jde:) To byl jen takovy nevinny zertik...:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist