Kvitová porazila Cornetovou i počtvrté, v prvním setu ztratila jen tři míčky

26. 3. 2021, 07:47
Aktuality 25
WTA MIAMI - Petra Kvitová na úvod turnaje WTA 1000 v Miami porazila hladce 6-0 6-4 Francouzku Alizé Cornetovou, když v prvním setu ztratila jen tři míčky, a vyhrála i čtvrtý vzájemný duel. O postup do osmifinále se 30letá Češka utká s britskou šampionkou z roku 2017 Johannou Kontaovou, se kterou na hardu ještě neprohrála ani set.
Petra Kvitová

Petra Kvitová se v Miami představila po dvou týdnech od svého posledního startu v Dubaji, kde úvodní utkání vzdala ve druhém setu kvůli zranění stehenního svalu. Krátce předtím ovládla turnaj v Dauhá. 

Se francouzskou vrstevnicí Alizé Cornetovou se světová desítka na kurtu dlouho nezdržela. 61. hráčku žebříčku zdolala za 65 minut 6-0 6-4 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 4-0.

V prvním setu předvedla dvojnásobná wimbledonská vítězka dominantní výkon a během 17 minut soupeřce dovolila uhrát jen tři fiftýny.

Suverénní jízda Kvitové se lehce zasekla až za stavu 6-0 a 5-2, kdy poprvé neudržela servis a v dalším dlouhém gamu při servisu soupeřky neproměnila tři mečboly. Při svém servisu už však zápas na druhý pokus ukončila čistou hrou.

"Začala jsem hodně dobře. Byla jsem soustředěná a věděla, co mohu od Alizé očekávat. Musím ji pochválit za to, jak se po prvním setu dokázala zvednout. Druhý set byl vyrovnanější, hrálo se více výměn. To bylo trochu těžší, tolik mi to nesedí," komentovala Kvitová své vítězství na kurtu.

"Ale celkově jsem se svým výkonem spokojená. Cítím se výborně. V Dubaji jsem se zranila po náročném turnaji v Dauhá, ale teď už je zase fajn. Miami je krásné město a já jsem ráda, že tady po dvou letech opět mohu být." dodala 31letá Češka.

V Miami hraje Kvitová pojedenácté, jejím maximem jsou čtvrtfinále z let 2014 a 2019. O postup do osmifinále si zahraje v sobotu s Johannou Kontaovou, s níž ve vzájemné bilanci vede 3-2. Na tvrdém povrchu ji dvakrát porazila 2-0 na sety, obě porážky utrpěla na trávě. 

29letá Kontaová, ktrá před čtyřmi lety v Miami získala svůj nejcennější titul, na Floridě začala výhrou 6-4 7-5 nad Polkou Magdou Linetteovou. Zaznamenala tak teprve druhou výhru v sezoně.

V odpoledním zápase vybojovala postup do 3. kola také Markéta Vondroušová, naopak vypadla Barbora Krejčíková. V pátek čeká druhé kolo na Karolínu Plíškovou a Terezu Martincovou.

• WTA 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 3.260.190 dolarů
čtvrteční výsledky (25. 03. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kvitová (9-ČR) - Cornetová (Fr.) 6-0 6-4
Vondroušová (19-ČR) - Qiang Wang (Čína) 6-4 6-4
Šwiateková (15-Pol.) - Krejčíková (ČR) 6-4 6-2
Bartyová (1-Austr.) - Kučová (SR) 6-3 4-6 7-5
Halepová (3-Rum.) - Garciaová (Fr.) 3-6 6-4 6-0
Svitolinová (5-Ukr.) - Rogersová (USA) 3-6 7-5 6-3
Sabalenková (7-Běl.) - Pironkovová (Bul.) 0-6 6-3 7-6(9)
Bencicová (11-Švýc.) - Dijasová (Kaz.) 6-2 6-1
Kontaová (17-Brit.) - Linetteová (Pol.) 6-4 7-5
Konjuhová (Chorv.) - Keysová (18-USA) 6-4 6-2
Kerberová (24-Něm.) - Zarazúaová (Mex.) 6-0 6-0
Alexandrovová (30-Rus.) - Podoroská (Arg.) 6-0 6-4
Sevastovová (Lot.) - Gauffová (31-USA) 1-6 6-2 6-3
Kuděrmětovová (32-Rus.) - Collinsová (USA) 6-3 6-2
Ostapenková (Lot.) - Flipkensová (Belg.) 6-2 5-7 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
FulnekUltras
Reagovat
lvicek
Velka gratulace Peti, tohle bylo nejbliz ke zlatemu setu, co jsem asi kdy videla :D. A to z tech 3 bodu, co ziskala Cornet, byly dva po chybe Peti. Skoda, mohla to dotahnout do zapisu do wikipedie ;) https://cs.wikipedia.org/wiki/Zlat%C3%BD_set
Reagovat
drabona
první set to byl tenis takříkajíc nadpozemský.Soupeřka se nezmohla vůbec na nic. Vím že se tak nedá hrát celé utkání, ve druhém setu to trochu drhlo ale mělas to pod kontrolou.Když budeš tak pokračovat, všichni včetně tebe se budou moc těšit.
Reagovat
EllNino
No ... berme v potaz, že se hrálo večer a nebyl už takový pařák ... až zase Peťa nastoupí odpo proti Kontě, bude zle :D
Reagovat
lvicek
No prave a behem prvniho setu se vubec nemusela zadychat ;). Bezne teda set za ctvrt hodky asi nehraje...
Reagovat
Blondie
První set byl teda na upadnutí čelisti :D to jsem dlouho neviděla.
Reagovat
sojka1
Peti dle ocekavani, jen asi necekany ficak, hezkyy.... :-)) vidim, ze ma stejne satky jako Iga a stejne jako u ni mi zyseny pas sukne pripada, ze je na tenis te sukynky nejak hrozne moc. A holky si zas naopak mohou pocitove pripadat, ze zadnou nemaji, neco jako v tech andelskych kosilich na Wimbledonu, moc se mi to nelibi, barva pekna ale....
Reagovat
sojka1
*zvyseny pas
Reagovat
Blondie
Taky je to oblečení, co neodpouští ani náznak špíčku :-)
Petře to moc slušelo.
Reagovat
sojka1
jasne, obe si to muzou dovolit, mit to vypustene od michelinu by byl udes, ale posuzuju prakticke hledisko, vzij se do toho luftu pod sukni pri hre... :-)) Iga si ji kotvila zastrcenim do gati.. ;-)
Reagovat
Blondie
Jo, to vypadalo hrozně :D
Ale Petra mi právě přišla v pohodě!
U Igy mě ještě zaujalo, že pod tím neměla takové ty tenisové kraťásky, ale fakt spíš takové kalhotky. Chápu, že mužské oko to potěšilo, ale jak se v tom cítí milé dámy, to nevím :D
Reagovat
sojka1
saty nemaji vsite kalhotky, jen vrsek (nedalo by se do toho vlezt) :-)) takze si kazda zvoli, co ji vyhovuje, ale nohavicky ala Krejca ve starem ohozu by prece ladnost (kazdych) satu zabily...
Reagovat
EllNino
no, stejné šaty, ale Petra má Nike a Iga Asics ... zvlástní, že mají teď podobnou kolekci, a i barevně
Reagovat
Fandina
Moc pěkná hra od Petry. Radost pohledět. Tak snad to s Účty bude také tak. Radost mi udělala i Maky. Krejčí také mohla na Svátek něco ušít, ale ta si to nenechala, je dobrá.
Reagovat
FulnekUltras
s účty to bude hodně čapí
Reagovat
Andrew89
na zápas jsem se chtěl koukat, ale po tom co ho neustále odsouvali jsem šel spát....a ráno jsem se trošku bál, ale nezklamala! Naše jedničkasmilesmile
Reagovat
Blondie
Uvidíme, co dneska naše "čtyřka".
Pegula hraje jako první smile

Jinak já šla spát a dala si budíka - a jsem fakt ráda, že jsem nezvolila klasický postup "ještě si to protáhnu o 15 minut, stejně se budou tahat a přijdu za stavu 2:3." V tomhle případě bych přišla o celý krutoset :D
Reagovat
Alien
Tak naše čtyřka by to dnes teoreticky mohla ještě zvládnout! V následujícím kole však bude čekat další repeté s oblíbenou reprezentantkou Spokojených států - Pegulou!
Reagovat
Blondie
Právě na to narážím - víme všichni, jak to má Karolína s úspěchy v zápasech, kdy moc dobře ví, že v dalším kole čeká Petra.

Karolína dnes bude hrát s tím, že v dalším kole (pokud se předpoklady potvrdí) čeká Pegula :D
Reagovat
SydneyOpen
Opožděná gratulace Petro smilesmile
Reagovat
Krisboy
Čekal jsem teda vyrovnanější zápas, ale je jedině dobře, že to šlo takhle hladce.

Tak pooojď woe smile
Reagovat
George_Renel
Bylo to pěkné představení. Jen je zajímavé, že Petru i po těch všech zkušenostech a jednoznačném průběhu dokázal na 10 minut (naštěstí jen) vykolejit jeden výrazná kiks na síti.
Ale cítím se po tom bdění jak spráskaný pes. smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale zase si muzete hezky rict a potesit se, ze vzorne nasledujete to prislovecne heslo: LIDE BDETE :)
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat
EllNino
Hlavně jsem rád, že je zdravá, ani neměla obvaz, tak snad dobré ...

První set demolice, ve druhém vlastně taky, ale Peťa to umí trochu natáhnout no vždycky ... příště napoprvé snad :)

Ve 3. kole JoKo, ta se už delší dobu herně a zdravotně trápí, takže šance určitě je, zajímavé, že s ní prohrála Petra 2x na trávě ... :) Johanna Miami vyhrála, ale to se hrálo ještě v původním areálu, tady jsou kurty určitě rychlejší :)

Snad to vyjde, ale teď už je to co zápas, to těžká soupeřka, žádný oddech
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist