Kvitová porazila i obhájkyni Radwaňskou a po půl roce je v semifinále

21. 2. 2013, 20:32
Aktuality 276
WTA DUBAJ - Petra Kvitová se v Dubaji vrací do velmi dobré formy. Dnes porazila i obhájkyni titulu Agnieszku Radwaňskou a bez ztráty setu tak postoupila do svého prvního semifinále, které si zahrála naposledy loni v srpnu cestou za triumfem v New Havenu. triumfu . Ve Spojených arabským emirátech si o finále zahraje proti Wozniacké. Druhou semifinálovou dvojici vytvořily Italky Erraniová a Vinciová.
Petra Kvitová

Vstup do letošní sezóny se české jedničce Petře Kvitové příliš nevydařil. V Sydney vypadla v prvním kole a na turnajích v Brisbane, Paříži, ale i na Australian Open vyhrála vždy jen jeden zápas. Od fecupového víkendu se však Kvitové začínala ztracená forma vracet zpět. Ve Fed Cupu proti Austrálii vyhrála oba zápasy a v katarském Dauhá si pak zahrála čtvrtfinále, v němž svedla velkou bitvu s nastupující světovou jedničkou Serenou Williamsovou.

Tento týden v Dubaji ve zlepšených výkonech pokračuje, neboť bez ztráty setu postoupila do čtvrtfinále a dobře si vedla i v něm. Dnes se střetla s obhájkyní loňského titulu Agnieszkou Radwaňskou, která je její oblíbenou soupeřkou. Dvaadvacetiletá Kvitová s o rok starší Polkou vyhrála tři ze čtyř vzájemných duelů. 

Hned úvod jejich pátého střetnutí přinesl několik zajímavých momentů, když prvních pět her provázelo vždy ztracené podání. Radwaňská si nakonec svůj servis v prvním setu ani jednou neudržela, zatímco česká tenistka se uklidnila, proháněla bránící se Polku po základní čáře a agresivními údery zakončovala výměny, díky čemuž úvodní sadu dovedla za 33 minut do vítězného konce 6-2.

Druhé dějství nabídlo několik šancí na brejk. V páté hře Radwaňská vedla při podání Kvitové 40-0, ale Češka všechny tři brejkboly nekompromisně zlikvidovala a servis udržela. Naopak za stavu 3-3 Kvitová prolomila servis Polky a ujala se vedení 4-3, o které v zápase už nepřišla. V desáté hře šla Kvitová servírovat na zisk zápasu a nepochybila, druhý set vyhrála 6-4.

Rodačka z Fulneku se ve čtvrtfinálovém zápase prezentovala velmi dobrou hrou a skvělým pohybem. Za celý zápas nastřílela 37 vítězných úderů (ale i 38 nevynucených chyb) oproti pouhým 5 z rakety Radwaňské. Kvitová se dnešním vítězstvím probojovala bez ztráty setu do svého prvního letošního semifinále. To si zahraje vůbec poprvé za poslední půl rok (od triumfu na turnaji v New Havenu).

"Jsem ráda, že tu můžu být a že jsem si tu zahrála zatím tři skvělá utkání. Může mi to pomoci v další části sezony," řekla Kvitová po utkání v rozhovoru na kurtu.

Semifinálovou soupeřkou Kvitové bude bývalá světová jednička a vítězka dubajského turnaje z roku 2011 Caroline Wozniacká. S S Dánkou má Kvitová bilanci 4 výher a 3 porážek. "Dnes jsem ji viděla hrát proti Marion (Bartoliové) a byl to dobrý zápas. Očekávám to samé od našeho zápasu. Budou tam dlouhé výměny a já budu muset hrát agresivně jako dnes," uvedla Kvitová,

Wozniacká dnes otočila nepříznivý vývoj utkání proti Francouzce Marion Bartoliové. První set prohrála 4-6, ale v dalších dvou dějstvích Bartoliovou přehrála a zápas otočila. Dánka se nakonec po 2 hodinách a 32 minutách hry radovala z vítězství 4-6 6-1 6-4 a stejně jako minulý rok se v Dubaji dostala mezi nejlepší čtyřku.

Druhý semifinálový zápas obstarají deblové partnerky a aktuální světové jedničky ve čtyřhře Italky Roberta Vinciová a Sara Erraniová. Vinciová včera ve dvou setech přehrála světovou šestku Angelique Kerberovou a dnes poměrně hladce porazila i světovou devítku Australanku Samanthu Stosurovou 6-2 6-4. Ve dvouhře se tak letos dostala poprvé do semifinále.

"Byl to pro mě skvělý zápas, hrála jsem moc dobře. Celkově si myslím, že se mi tady v Dubaji daří, protože jsem včera i dnes dokázala vyhrát proti hráčkám Top 10, z čehož mám velkou radost. Hraju dobrou hru, drží mě servis a hraju agresivně. Proti Samantě to bylo těžké, protože má skvělý čop a výborný servis. Jsem moc ráda, že jsem v semifinále." komentovala po zápase Vinciová, která dnešním vítězstvím vyrovnala vzájemnou bilanci se Stosurovou na 1-1.

Erraniová dnes udolala Rusku Naďu Petrovovou. Italka vyhrála první set 6-4, ve druhém ji ale Ruska nadělila 'kanára', takže o vítězce rozhodovalo třetí dějství. Erraniová si třetí set pohlídala a dovedla ho do vítězného konce 6-4. Světová sedmička si v Dubaji zahraje už druhé semifinále v letošním roce.

Přestože spolu Erraniová a Vinciová tvoří nejlepší deblový pár světa, zítra bude každá bojovat sama za sebe. Pro Italky to však není žádná nová situace. Společně proti sobě ve dvouhře odehrály už celkem 6 zápasů. Vzájemnou bilanci vede Erraniová 4-2.

- WTA PREMIER DUBAJ -
(Spojené arabské emiráty, tvrdý povrch, 2.000.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (21. 02. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Erraniová (5-It.) - Petrovová (Rus.) 6-4 0-6 6-3
Vinciová (It.) - Stosurová (7-Austr.) 6-2 6-4
Wozniacká (8-Dán.) - Bartoliová (Fr.) 4-6 6-1 6-4
Kvitová (6-ČR) - A. Radwaňská (3-Pol.) 6-2 6-4

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Matteková-Sandsová/Mirzaová (USA/Ind.) - Pavljučenkovová/Šafářová (Rus./ČR) 6-4 6-4

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

276
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevím, ale mi připadá, že Petra má minimálně stejně dobrý backhand jako forehand. Co jsem viděl průběžné stats, tak se jsem párkrát viděl, že má více winnerů na backhandu. Dneska jsem je neviděl, ale se Serenou a Agou to tak bylo.

to dadaft: moc nerozumím tomu, jak rozebírali na britském streamu, že má jednotné držení. Protože má backhand obouruč, tak je to podle mého celkem šumák. Mi se spíš zdá, že Petra trochu jinak dokončuje úder a tím přidává tu plochost.
Reagovat
Titan
Petra má statistiky blízko Sereně, kdyby dnes snížila UE na polovinu, tak tam hraje stroj. Dokonce jsem byl rád, že nějakou tu UE udělala, protože jinak chudáci diváci i Maradona.
Petra v dnešní formě ještě není forma proti Sereně v Doha, ale i tak to stačí na poražení top hráček. Kdyby udržela dnešní formu, tak je na konci roku minimálně v první trojce.
Reagovat
Jabadu
Přidal bych k tomu zajímavou statistiku. Za stavu 4:2 pro Petru, měla Aga 12 vynucených chyb. Dál jsem to nepočítal, ale jsou to něco jako poloesa. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
blahopřeji. Asi ji fakt pomohl FC a jak se vyhrabala z MP se Sam.

Dneska úžasný výkon, klidná síla. Na začátku vletěla na Caro jako vichřice. Ke konci si už agresivně pinkala, přišlo mi to podobný styl jako má Vika. Na síti si úžasně pomáhala dropšoty. Nabíhané forehandy už tak často nedarovala jako včera. Druhé podání zatraceně riskovala, ale dneska jí to šlo. Breakpointy ukazují, že i Caro měla svoje šance.

Dnešní zápas byl hodně pěkný i díky ní. Po začátku se oklepala. A hlavě na svojem servisu působila jistě. Pro ní bohužel, v druhém setu dala 100% podání jako první a jakmile měla druhé, hned dala dvojchybu. Pak ten gem projela.

Pjotr, buď se zklidnil nebo si musí odpočinout. Uvidíme na dalším turnaji.

Nedali v Dubaji náhodou jako povrch nějakou ultra krátkou travičku?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak koukám na včerejší diskuzi, která se tu rozpoutala po mé výtce "fanouškům". Ale nechápu, proč jste si to, hoši, vztáhli na sebe? Musím opravdu říct, že vás jsem na mysli neměla... Já klidně budu alespoň chvíli lítat nad zemí, Tommre. Protože mám velkou radost a Peťě to přeji (vy určitě také - to nezpochybňuju). Ano, máte pravdu, kritika je dobrá, zvl. ta konstruktivní.... Ale říkám si, že nikdo není stroj, statistiky jsou statistiky. A mě stačí to, že se mi bude Petřina hra líbit a že bude vítězit.Ať bude podíl tzv. nevynucených chyb jakýkoliv, to je prostě riziko. Tak fanděme ještě zítra.Petro, do toho!
Reagovat
Jabadu
byla neskutečná! To byla hra proti Terminátorovi 3. generace! Fakt, klobouk dolů. Jak to Petře vracela, hrála aktivně ...! No, viděl někdo Caro takhle hrát?
Reagovat
dadaft
souhlas.
Caro patří do desítky, na tomhle turnaji to jednoznačně potvrdila.
Reagovat
Fandina
super přesvědčivý výkon a proti Saře taky tak! Nádhera, hezký zážitek, gratulace Petrušce a pojď pojď pojď!
Reagovat
Chrenda
Huráááááááááááááááááá, tak snad už se rozjede a začne to všechno válcovat jako dřív!!! Gratuluji!!!
Reagovat
Jabadu
benzínem mě polej, pak mi zapal záda, až mě budou hasit, tak se budu hádat, že jsi mi to udělala ty ... Věřím ti, jak blázen. (Katapult) :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Uf tak to je brutalni...

win/UE
32/27

Prace na siti
13/15 !!!!!! genialni....

Jinak treba pochvalit Karol, nejen za 8wineru, ale za velkou bojovnost a snahu:)
Reagovat
Nancy_z
Připadá mi, že Petra rapidně zlepšila i pohyb po kurtu, má víc míčů a tím, pádem se dobře drží v dlouhých výměnách... kdo by to byl řekl, že je budou zakončovat Carolininy chyby. Takže jen tak dál :-)
Reagovat
Titan
Na druhou stranu Karolajn včera trhla rekord - 26 winnerů proti 43 Marion. Dnes bylo i na Piotrovi vidět, že pšenka nepokvete. Jak říkal komentátor, Petra porazila ve třech dnech dvě bývalé světové jedničky a Radwaňskou. Ani v jednom zápase jsem se nebál o výsledek, což je na nervovou soustavu jistě dobré...:-)
Reagovat
Titan
Ten pohyb bude proti malé mrštné antukářce Errani ještě potřebovat ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Peťo, hezky...Velká gratulace...Tak zítra hodně štěstí se Sarou. Snad už nikdo nepochybuje.
Reagovat
Nancy_z
Petře gratulace k prvnímu finále roku 2013 a bylo by super k tomu přidat titul!
Reagovat
smazaný uživatel
Ach, díky i za Carolininy chyby, hlavně že je trochu aktivnější než včera Radwa:-)
Reagovat
smazaný uživatel
trochu???
Na cos vcera koukala:D))) Nekoukala si ockem po Jurkovi:D)
Reagovat
smazaný uživatel
No teď už výrazně, ale v 1.setu to bylo o trochu...a ve 2. byla přece i Radwa malinko víc vidět
Reagovat
smazaný uživatel
jo 2 gemy byla videt za celej zapas...a ty odehrala v tom druhem setu...
1 set mela Petra 2x lepsi stats nez vcera. Prosim te, kdyby Petka nebyla trosku nervozni, tak ty 2 gemy ani Aga nedostane v prvnim. A v tom druhem by dala tak max. 2:))
Reagovat
Fandina
super přesvědčivý výkon a proti Saře taky tak! Nádhera, hezký zážitek, gratulace Petrušce a pojď pojď pojď!
Reagovat
Fandina
Vlku ... nepřeháněj to s tou Agou. Petra jí po úvodních několika gamech nedala moc šance, ale na rozdíl ode dneška, včera hrála trochu rychlejší údery a ne tolik výměn. Dneska jich bylo vidět víc a to také jinak vypadá. Včera při nejbližší příležitosti Petra bodovala. Rychle. S Caro dnes bylo víc výměn.
Reagovat
petrulinka
Lidi a jsou nějaké pravidla, kolikrát může trenér přijít na kurt? Že tam je Piotr tak často :-) A má tam Petra vůbec Kotyzu?
Reagovat
Nancy_z
Kotyza tam je, ale myslím, že záměrně k Petře tak často nechodí... vždyť na grandslamech si stejně musí poradit sama, tak je lepší, aby na to byla zvyklá.
Reagovat
Nancy_z
Třeba Sereně během zápasu taky nikdo neradí. Aspoň myslím ;-)
Reagovat
pepin
Reagovat
smazaný uživatel
Tomic bere v souboji s Tsongou 1.set!!:-)
Reagovat
smazaný uživatel
jeeee:(
Reagovat
smazaný uživatel
Ve 2.setu rychlý brejk, Tsonga vede 2-0
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga mal v 1 sete smolu ale musi vyhrať je lepší o veľa hlavne v tvrdosti uderov
Reagovat
dadaft
teď Petra vyházela celý gem.
Reagovat
dadaft
a v dalším gemu Caroline vyřídila Petru precizní hrou...
Reagovat
smazaný uživatel
No nevim, Karolina ho koncila BH winnerem, a opravdu peknym:)
Ten brejk si Karolina zaslouzila...
Reagovat
smazaný uživatel
Omluva, moje pozdni reakce...
Reagovat
dadaft
ó, nic. ))
následně ivšem re-break.
Reagovat
Nancy_z
Dobře Petra... Teď by to chtělo další break, aby to bylo bez nervů :-))
Reagovat
dadaft
jedna šance tam byla - pokus o vítězný return skončil bohužel v síti...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ted by si opravdu zaslouzila velkou pochvalu...Petru pekne prohnala tim poslednim micem....
....Ale Petra je dnes o mnohem mene chybujici, a to si myslim rozhodne...
...hlavne ne treti set...
Reagovat
smazaný uživatel
Opet u Karoliny, a opet sok :-O - velmi pozitivni...

Rady:
Servis na telo Petry...
Jak budes mit moznost, ihned na sit...
Reagovat
Nancy_z
Caro bojuje, nedá to Petře zadarmo... Chtělo by to první podání :-)
Reagovat
smazaný uživatel
20 winnerů, 11 UE proti Carolininým 3 winnerům, 2 UE... Caroline je tedy o chloupeček lepší než Radwa, ale pořád je to jen o Petře.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz je to 25 Petra - 5 Karolina

Ale obe maji po dvou esech...:)

Karolina je o hodne lepsi....koukni, kolik vcera mela Petra UE vcera, a kolik zatim dnes...
Na siti ma Petra skoro 100% uspesnost, vcera 50%

Jak by s timhle vyjela Petra vcera, tak Radwa lehne v nulach....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na siti uplna parada > 6/7
vcera mela Petra 50% uspesnost:)

2x vice wins nez UE > 20/11 :) Take velmi pekne:)
Reagovat
smazaný uživatel
Špatný je akorát ten 1.servis, pod 50%...
Reagovat
smazaný uživatel
hmm a koukni na ten druhy :D) 67%
Reagovat
smazaný uživatel
Petra na me chvilkama pusobi uplne treninkovym dojmem, jakoby si v ostrem tempu zkousela "nove" kombinace. Obcas tam pro me dost necekane zaradi nejaky copovany uder, obcas kratas. Pekne se na to diva. A hlavne uz konecne zase nepusobi, jakoby se chtela kazdou chvili rozbrecet.
Reagovat
Nancy_z
Ta Petra nemá slitování :-)Doufám, že si nevybere ve 2. setu svou klasickou slabší chvilku a bude v tom super výkonu pokračovat :-)
Reagovat
Jabadu
že Caro hraje úžasně. Už to není ta pinkálistka. Přijala hru Petry a je vyrovnanou soupeřkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu se musi nechat, ze se snazi, opravdu se snazi, mnohem prijemnejsi pak pohled, nez vcera:) Myslim, ze i Petre se pak hraje lip:)
Reagovat
dadaft
někdy ta Petra umí být FAKT BRUTÁLNÍ.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes je Petra na siti uplne uzasna:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ne....dneska je na siti genialni!!!
Se mne zda, ze opet nasla volej:)))
To se hned pekne diva:)
Reagovat
smazaný uživatel
Musis jit dal od zadni lajny...uvolni se...
Karolina:
"Ale ja nestiham:D))))"

Poradil ji, aby vic si chodila pro vitezne mice s tim, ze ji veri, ze kazit nebude!!!!

!!!Piotr ji hodne pozitivne nabudil, :-O
snazil se ji motivovat :-O
no sok...teda

VLS >>> Dneska asi Piotr nepomuze...:)
Reagovat
Bob
už jsem se na něj těšil :D
Reagovat
smazaný uživatel
No a na svem servu ted opravdu zabojovala hezky...
Reagovat
Nancy_z
už je tam :-)
Reagovat
Jabadu
Tak fotbalisté tomu nejvíc rozumí. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
7/0
Reagovat
smazaný uživatel
petra na servu:)) holds:)))
Reagovat
smazaný uživatel
1 gem > Petra na siti2/2:)
Reagovat
Jabadu
Petra má fantastickou figuru. Teď při focení s dětmi to bylo vidět. Myslím, že je v "zóně". :-)
Reagovat
Jabadu
"Dámy a pánové, dovolte, abych vám představil tu, se kterou přijde zákon - RoboCop! Ve firmě jí familierně říkáme Petra." :-)
Reagovat
dadaft
Reagovat
smazaný uživatel
Azarenka 100 000 dolaru
Serena 50 000 dolaru
Reagovat
tommr
tak to jsou docela pálky ...
Předpokládám, že k tomu dostanou navíc i penalizační nulu do žebříčku ...
Reagovat
Fandina
A ty pokuty takhle velké jsou teď nově, nebo s tím mohly počítat už předtím?
Reagovat
dadaft
no počkej, počkej. moc se o to nezajímám, ale přeci kdyby je turnajový lékař uznal jako zraněné (obě dvě v Dubaji osobně byly, nebo ne?), nemohly by dostat pokutu..........
........ z čehož mi plyne .... co vlastně???
Reagovat
smazaný uživatel
Na vase otazky tezko hledat odpovet, dnes mam toho hodne:

V clanku je jen, co se stalo, vyjasneni, kde kdo byl, a vysky pokut v minulosti...nevimm..

http://eurosport.onet.pl/tenis/turniej-wta-w-dubaju-williams-i-azarenka-surowo-uk,1,5427410,wiadomosc.html
Reagovat
smazaný uživatel
To je co za somarina urcite nic neplatili
zaco?
zato ze sa odhlasili z turnaja a este takeho bezvyznamneho
Reagovat
dadaft
bezvýznamného?
hraje se o slušné body i prachy...
(že nemá bůhvíjakou tradici je jiná věc)
Reagovat
dadaft
P.S. navíc mezi hráčkami je to nejoblíbenější turnaj ze všech - - - třeba kvalita centrálního kurtu je fantastická, a nejen jeho...
Reagovat
dadaft
tak v tom lánku se tvrdí, že ty pokuty jsou za pozdní odhlášení - zdá se, že se do Dubaje sjela spousta fanoušků jen kvůli momentálně vygradovanému soupeření těch dvou.........
...... a ti se inu cítí poněkud zklamáni.
Reagovat
Jabadu
Nemyslím, že by to těm dvěma na jejich portfoliu nějak ublížilo, ale to jsou slušné pálky. Turnaj je "Premier", hraje se o velké peníze. Původní myšlenka obou jistě byla vyhnout se přímému souboji v tak krátkém čase. A do toho ještě ta Petra? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jak je možný že je Vinci ve 20?! Errani ještě chápu, ale Vinci je tak nudná
Reagovat
smazaný uživatel
"The skills...you have to admire"
Reagovat
dadaft
zápasy Vinci - Errani jsou vždy nekoukatelné. moc se znají, dycky je to samá taktika, bekhendové výměny do zblbnutí...
Reagovat
tommr
navíc jsou to deblový partnerky a nejlepší kamarádky takže ten zápas nejspíš ani nehrajou naplno. Vítězka bude ve finále určitě hrát jinak ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, je to škoda:-)
Reagovat
dadaft
no,
i když,
teď je to chvílemi hezký tenis......

ale souboj Petra - Caro přece jen bude mít ÚPLNĚ JINÝ náboj. ))
!!!!!! pojď !!!!!!
Reagovat
Fandina
Evidentně ale chce každá vyhrát a trenéři se také snaží. Vinci podle mě víc riskuje a běhá na síť než Sara, ta hraje víc na jistotu.
Reagovat
smazaný uživatel
No mně se naopak zdá, že po vítězství ani jedna nebaží:-D...ty BH výměny jsou vysilující i pro diváka.
Reagovat
Fandina
Vinci se na sebe zlobí, když něco zkazí a vyhrát chtějí obě, na to vem jed, hrají na sebe, protože žádná nechce útočit a čekají na chybu té druhé.
Reagovat
Fandina
A je konec, zase to tak dlouho netrvalo. Sara lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou tak milounké obě:-)))...ale jsem ráda, že je konec:-(:-D
Reagovat
dadaft
asi tak. ))
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13B
Supertennis HD - frekvence 12476 MHz, symbolrate 29900, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
smazaný uživatel
42 stupňů východně: Turksat 2A
Sports TV - frekvence 11958 MHz, symbolrate 27500, polarizace V, parabola 60 cm

nebo

26 stupňů východně: Badr 4
Dubai Sports 2 - frekvence 12130 MHz, symbolrate 27500, polarizace V, parabola 90 cm

nebo
Slovakšport
Reagovat
smazaný uživatel
sorry, vcera jsem byl casove indisponovan :D). Dnes, o nic lepsi...ale aspon davam dnesni tipy:)

Dubaj
14:00 Errani Sara (ITA) [7] > Vinci Roberta (ITA) [17] *h2h - 4:2*
Verim Sarus
16:00 Kvitova Petra (CZE) [8] > Wozniacki Caroline (DEN) [10] *h2h - 4:3*
Verim Petre, ale nesmi nasazet 40UE

Memphis
17:00 Voegele Stefanie (SUI) [89] > Erakovic Marina (NZL) [71] *h2h - 0:2*
Vice prani, mam moc rad Stefanii, pro mne radost sledovat:)
18:30 Rybarikova Magdalena (SVK) [59] < Lisicki Sabine (GER) [40] *h2h - 1:2*
Asi Sabina, Magda je spis lepsi v prvnich kolech...

Marseille
14:00 Tursunov Dmitry (RUS) [119] < Muller Gilles (LUX) [70]
Tlacim luxemburskeho klasika:)
15:30 Tomic Bernard (AUS) [46] < Tsonga Jo-Wilfried (FRA) [8]
Zustane to doma TJW.
18:30 Berdych Tomas* (CZE) [6] > Janowicz Jerzy (POL) [26]
Valassky rebel to snad neskoni...
20:00 Simon Gilles (FRA) [13] < Del Potro Juan Martin (ARG) [7]
Tlacim DelPa, ale mam strach, aby Delpo uz nebyl unavenej a Simon ho neprepinkal...
Reagovat
VlS
Tak ať to nemáme přes kopírák
Roberta, Petra
Memphis:
Stefanie (Marině nevěřím), Sabča (Magdě nevěřím)
Marseille:
Tursunov, JWT, Tomáš, DelPo (Škoda, že to včera Llodra nedotáhl - radost se na jeho tenis dívat)
Reagovat
smazaný uživatel
že radosť sa dívať na tenis Llodru
Na to sa nedalo pozerať!!!!!!!!!!!!
podanie a sieť to je hnus" Nie Tenis
Reagovat
smazaný uživatel
Bud trosku k tem stylum servis-volej tolerantni, chlapce:)))

Bud rad, diky nim se trava na GS ve Wimbledonu behem turnaje zora rovnomerne:))) A diky tomu nevznikaji na base lajnach vojenske zakopy:D)

Nakonec koukat na to prece nemusis...:D))) Jen si uvedom, ze diky nim kdyz koukas na to finale na trave, tak aspon jeste trochu vidis tu zadni lajnu, chytroline:D))))
Reagovat
smazaný uživatel
No, ale zase šlape po servis lajně!!!
Reagovat
Fandina
janekda :-))))))))))))))))
Reagovat
dadaft
pravda, pravda - vždy je dobré vidět věci v širší perspektivě.
a pak správně nastavit procesy.
))
Reagovat
smazaný uživatel
dadaft:)))
Chapu, hlavne to videt v tech sirsich souvislostech, dobre, ok, zkusim priste tak, abych neprestrelil base lajnu...:)))Slibuji, polepsim se:))) Byl to takovy trapny UE z me strany, ale stava se, no...:)
Reagovat
smazaný uživatel
OK!:)
Reagovat
smazaný uživatel
OK!
Reagovat
VlS
na diskusi tennis.com, že dánská zeď bude tužší než byla polská zeď a někdo mu tam na to odpovídal, že dánská zeď je taky vlastně polská a že včera polská zeď byla hodně slabá.
Díval jsem se na zápas Caroline a neřekl bych, že hrála nějak jó jinak, než jak hraje poslední rok.
Caro zhruba před rokem trochu přitvrdila, hodně zlepšila servis a tím přitvrzením dělá občas trochu víc chyb, než dělávala. Stabilita hry je u ní dál hlavní rys a i když jí mnoho lidí nemá moc v lásce (naopak jí mnoho lidí v lásce má), tak nikdy neupadla do nějakého podprůměru. Na vrchol nemá, v desítce se drží.
Výsledek zápasu obstaral Marion hrou nahoru dolu.
Pokud Petra udrží dobrý standard, neměla by mít problém, pokud bude dělat příliš mnoho chyb, prohraje - tak jako ostatně s každým z padesátky.
Reagovat
Bob
Tak takhle je to ale s každým hráčem, když děláš mnoho mnoho chyb, prohraješ.
Reagovat
Fandina
Tak doufejme, že Petra bude pokračovat v nastoleném trendu který je super a moc fanděme Peťo ... pojď pojď pojď
Reagovat
VlS
Ale jistě Boobe, máš recht. Já jen, že si myslím, že herně Petra má na postup a jestli postoupí záleží jen na ní, Caro to v principu nemůže ovlivnit. A v tom je Petra prostě trochu odlišná od ostatních hráček (snad s výjimkou Sereny a Mashi, ty jsou podobné). Prostě když hraje dobře, tak je jedno, kdo je na druhé straně kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Vcera jsem videl zapas, zadna stena tam nebyla...Petra hrala sama ze sebou. Aga ma u mne cerny puntik, ze tohle si jen tak nesmazne:))) Agus dotahla sve mistrovske pinkani do totalni pasivni rezistence...byl to opravdu nepekny zapas, strasne trhany i diky trochu Petrinym chybam, ale ono se dost spatne hraje, kdyz ten druhy nehraje vubec... Agus bych naparil minus 1000 bodu:))) za takovy pristup...

Skoda, ze ten zapas nebyl nekdy driv, a nakonec nebyl ten Karoliny s Marion, videl jsem zaver, a tohle bylo zajimavejsi:) a vic tenisovejsi:))) Zapas Petry s Agou chvilemi pripominal trening...

Jinak se mne zdalo, ze Petra na zacatku byla zbytecne nervozni, to se trochu promitlo do celeho zapasu - tech UE bylo opravdu hodne, na to, ze Aga hrala absolutni nic...kdyby Petra nebyla nervozni je to v dvou nulach, a to je skoda...ze to tak nedopadlo, to mne asi nejvic mrzi na tom vcerejsim zapase...
Reagovat
VlS
Jo, ještě to potřebuje doladit, hlavně voleje a smeče, tam je účinnost bídná. Těsný auty kolem lajn jsou důsledkem způsobu hry a sem tam blbě trefenej míček, to by nebyl tenis, kdyby se to nestalo a nijak toho nebylo moc. Mohlo to být klidně s dvoukanárem (a mělo to tak dopadnout) a Aga by snad byla opatrnější ve svém ohlašovaném útoku na No 1.
No v IW ji třeba někdo spláchne dřív než v QF.
Reagovat
Fandina
Líbí se mi jak Petra jede jako buldog a pořád za svým i když je pravda, že začátek byl rozpačitý, jinak ale bylo všechno v její režii a Aga nestačila reagovat. To její vyhlášení na No.1 bych už neřešila. Říct to musela a sama dobře ví, že minimálně na čtyři před sebou včetně Petry momentálně nemá. Proti rychlovce se těžko něco udělá, když je přesná.
Reagovat
Bob
100 % souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kdyz tak radi koukate na ty treningy:)

http://www.youtube.com/watch?v=0TpqUIkXe9Y
Reagovat
tommr
jsi na Agu zbytečně moc přísnej - zas tak špatně nehrála - chvílema jsem jen zíral co všechno dokázala vrátit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
:DD) tommriku, ty sibale:)))
Ja Ti to pripomenu, az Petra rupne po nejakem vykonu, kdy se uplne dobrovolne vyhaze, a s uplnou laxnosti a otravenosti ve tvari, jak tomu bylo v Eastbourne s Jekaterinou:D))) To jsem velmi zvedavy, kolik Ti te tolerance jeste zbyde:DDD)))

Aga nema co vracet, ma lobovat, dropovat, liftovat, slajsovat a na siti ma byt kazdu chvilu...pokud ji to slo 3 mesice v lete 2011, tak nevidim problem, proc by ji to nemelo jit ted...:))) Mela vcera dostat dve nuly a od Tomka na zadek...:))) Zahrala pekne jen 2 gemy...:P prvni set dala Petre uplne bez boje...nerikam, ze by ho vyhrala, to ani omylem, ale aspon trosku mohla zabojovat. Kdyz uz i Fibach z toho byl smutnej, po prvnim sete, tak to je uz opravdu - co rict, ten je k ni pozitivnejsi nez Quesh k Petre:)))
Reagovat
tommr
já bych neřek, že se Aga nesnažila. Její problém byl v tom, že jí toho Petra včera moc nedovolila. Těžko může hrát úspěšný kratasy nebo loby když jí od soupeřky chodí na její stranu samý dobře umístěný bomby ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jen doufam, ze az Petra nekdy "rupne", ze take najdes tak hezka slova uznani k souperce:) A Petru jeste pochvalis:) Uz se na to tesim:)

Dik, musim bezet;)
Reagovat
smazaný uživatel
"Já jen, že si myslím, že herně Petra má na postup a jestli postoupí záleží jen na ní, Caro to v principu nemůže ovlivnit."

Caro to rozhodně může ovlivnit. Když bude dávat údery s dobrou délkou a vynutí si dlouhé výměny, tak to může ovlivnit. Když bude dobře podávat, tak to může ovlivnit... Na kurtu jsou vždycky dvě hráčky a ovlivňujou to obě. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Caro to ovlivnit může. Ale když budou hrát obě svůj top tenis, tak vyhraje Petra. Když budou hrát obě grcačku, tak vyhraje naopak Caro.
Reagovat
George_Renel
se pro Petru nakonec vyvíjí velmi dobře. Co mě však znepokojuje je forma Italek. Ve FED Cupu to vypadá, že budou dost velkými favoritkami. Ještě, že ty týmové soutěže jdou často proti "přírodě".
Reagovat
VlS
No, hlavně to taky není teď a za těch cca 6 týdnů se může mnoho věcí změnit. Petra teď taky nepůsobí zrovna submisivně, co říkáš?
Reagovat
rib
teď z nich jde strach, ale doufám, že se vyčerpají :-)))
Reagovat
tommr
při FC budou Italky nejspíš ještě mnohem silnější - budou hrát doma a na antuce - při letošní neformě Lucky a Háček budou Italky jasný favoritky ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Italky budou rozhodně favoritky. Doufám, že si naše holky případnou prohru nebudou moc brát a moc je to nepoznamená do individuálních bojů, to by byla škoda. Hlavně teda Petru :)) Moc nevím, kdyby i Petra vyhrála oba zápasy, kde ukořistit ten třetí. Klára v poslední době hraje krásný tenis, možná by stálo za úvahu nasadit ji místo Lucky.. ale to se asi rozhodne až po dvou následujících "tisícovkách" v Americe. Pála to asi nebude mít jednoduché.
Reagovat
tommr
na antuce v Itálii nejsou moc jistý ani ty dva body od Petry. O tom třetím ani nemluvím. Nemyslím si, že by Klára měla momentálně o moc větší šance než Lucka, ale v dubnu může bejt samozřejmě všechno jinak. Pála bude muset tentokrát dělat nominaci na poslední chvíli s ohledem na momentální formu ...
Reagovat
tommr
k dnešnímu zápasu Petry od nezaujatýho pozorovatele:
http://www.tennis.com/pro-game/2013/02/dubai-kvitova-d-radwanska/46545/
Reagovat
Fandina
Vidím to podobně. Psala jsem dole, že Aga byla dnes stoická.
Reagovat
freeteepek
To jako že až moc klidná? Ten článek je výbornej. Prej si měla jít Aga ráno zaběhat, protože celý zápas prochodila. Raketu mohla nechat doma, protože stejně jí moc často nepotřebovala. Mohla jenom sledovat, kam to letí:-)
Reagovat
VlS
Dík, stojí za to přečíst i s diskusí
Reagovat
George_Renel
Zajímavé byly také před začátkem komentáře polských komentátorů. Měl jsem na začátku puštěný polský stream a komentátoře si dost těšili, že i při stoupající formě Petry ji Aga jasně dá. Jako hlavní důvody uváděli to, že bude mít "lepší hlavu" v koncovkách, protože Petra je labilnější, že bude mít daleko lepší a stabilnější hru a že Petra se vyháže sama. Aga je asi slyšel a pořád na to čekala až na tu svou stoickost doplatila. Stále čekala jak půjdou Petřiny míče mimo, i když byly na dosah, ale ony tam přistávaly, takže místy působila opravdu jak swinga.
Reagovat
VlS
Vnímám sdělení v článku trochu jinak - Aga nemohla dělat nic jiného než přecházet ze strany na stranu kurtu
Reagovat
VlS
Já bych řek spíš sfinga - ale o to nejde, jde o to, jestli vlastně měla šanci dělat něco jiného. Forhandy s průměrnou rychlostí 140 - to je trochu jinde, než je v ženském tenisu běžné, to je v podstatě 40m/s. Vezmi si cca 05, s reakční čas a míč je pryč.
Reagovat
George_Renel
Omluva za chybu. A s tou netečností jsem to myslel tak, že vypadala, jako by úplně rezignovala. Beze snahy se vůbec pohnout. Naopak mě překvapilo, že Petra běhal i za ztracenými míči. A některé i nalezla a vrátila :-))).
Reagovat
Bob
Nebo Aga těsně před podání rukou na síti Petře zatleskala o raketu?

https://www.youtube.com/watch?v=0TpqUIkXe9Y
01:09:50
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem tam zatleskání neviděl...
Reagovat
VlS
Ne, netleskala, mlátila do ní a říkala ""Proč se s tebou vůbec tahám".
Reagovat
Fandina
OT ... Marian Čilič vousy ... super to se mi ale líbí ... teď se Sijslingem TB ... go go Marian
Reagovat
dadaft
Nalbandian vzal Ferrerovi set.
trhej Žraloku. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Marian je Vajda, Čilič je Marin:-(:-D
Reagovat
Fandina
Sonja ... na Vajdu jsem opravdu nemyslela, sorry, jo spletla jsem to Marin je mnohem hezčí, a je to Marin ... nakonec to dal ... super
Reagovat
smazaný uživatel
A dokonce 6-2, wow:-O...to je odpověď lidem, kteří ho odepisujou a nazývají obézním důchodcem nebo jak:-/:-)
Reagovat
dadaft
měl v kariéře období, kdy vypadal oplácaněji než teď.
občas ho limitovala zranění, občas přístup - ale hráč je to od boha. ))
Reagovat
dadaft
měl bych jít spát,
měl,
ale tohle zkrátka dokoukám...
Reagovat
dadaft
Ferrer není k utahání a přesnost útoků Nalbandiana postupně klesá...
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám jen na čísla, ale blíží se kanárek, což mi teda přijde dost kruté:-(
Reagovat
Fandina
Co jste plašili, Dajv Ferrer nadělil kanára ... ani jsem se nestačila zorientovat
Reagovat
dadaft
je tam.
v závěru už Nalbandian neměl šťávu.
Reagovat
dadaft
http://oi50.tinypic.com/1686ja0.jpg
Reagovat
tommr
stručný a výstižný zhodnocení dnešního zápasu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zítřejší plán je jasný...
ve 14:00 začnou hrát Italky první semíčko v Dubaji...musí to stihnout do 15:20, protože to začíná zápas Tsonga-Tomic, který chci vidět, a ti to musí stihnout do 16:00, kdy se rozehraje 2.SF v Dubaji, a Petra musí zápas dobombit v 18:00, protože v ten čas proti sobě nastoupí Jerzy-Tomáš...všem je vše jasný. IDEMO.
:-))):-D
Reagovat
smazaný uživatel
Petra má na to teda ještě o půl hoďky víc, to jsem se překoukla:-(
Reagovat
tommr
tak to mám na zítra úplně stejnej program jako ty. Akorát nevím jestli budeme i stejně fandit - já bych rád aby vyhráli Vinciová, Tomic a samozřejmě hlavně Petra a Tomáš ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky fandím Vinci, Tomicovi (i když Tsongu mám ráda, ale Bernardovi přeju, aby se trochu chytnul už), Petře...ale v zápase JJ-Tomáš jsem rozpolcená:-D
Reagovat
tommr
tak to já takový problémy nemám - Tomáš je pro mě jasná jednička a JJ od tý hysterický scény na AO vyloženě nesnáším ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
OK:-)...já mu fandím kvůli jeho hře, je mně jasné, že to není žádný svatoušek, ale to je málokdo (a zrovna Tomáš třeba taky ne:-))
Reagovat
smazaný uživatel
*(a zrovna třeba Tomáš taky ne)
Reagovat
Fandina
Boha ... Tomáš a hysterický ... to snad ne Sonjo!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Fandinko, nikde netvrdím, že je Tomáš hysterický, pouze že zrovna on taky není žádný svatoušek:-)
Reagovat
VlS
tenisový kamnál na IPadu, sice je obraz pochopitelně malý, ale brilantní, perfektně ostrý a bez trhání a bez reklam s anglickým komentářem. Stojí to 8 EUR na měsíc, na qartál a rok je to výhodnější, mám to teď pár dní.
Výhoda je, že si to můžu vzít i do vany :-)
Reagovat
dadaft
takže ty ses koupal s Petrou i Agou zároveň?
Reagovat
Fandina
VlS ... dole už se někdo ptal, to je tennistv.com? To jsem také měla, normálně na compu a je to kvalitní, to je pravda. Ale také tam nedávají všechno. Jinak jestli je to tennistv.com, tak to jde kdekoli i na tabletech ne?
Reagovat
VlS
ale neříkejte to Montymu :-)
Reagovat
dadaft
byl pro mě dnešní den v Memphisu naprostá katastrofa.
Jamie, Kirsten i Heather venku.
ach jo.
Reagovat
Fandina
mě překvapila Magda Rybáriková, že dala Flipkens. Neviděl to někdo?
Reagovat
dadaft
asi to musela být řežba - hrálo se dvě a tři čtvrtě hodiny.
Reagovat
Fandina
Tak to se potahnout musely. Magda mě překvapila. Kdyby se chytla, taky dobře.
Reagovat
freeteepek
Dávali dnes na Slovak Športu nějaký zápasy z Dubaje? Když jsem to zapnul a chtěl se dívat na tenis, tak tam byl basket. Nebo nějaký kraviny. V TV programu měli psaný live přenosy, ale je pravda, že v době, kdy hrála Petra, už tam bylo něco jinýho. Myslel jsem, že si zápasy českých nebo slovenských tenistek nenechají utéct. Jenomže pravda je jiná:-(
Na druhou stranu jsem rád, že nemusím poslouchat toho jejich mizernýho komentátora, který tenis komentuje jako fotbal:-) A místo aby se věnoval tenisové technice, vykládá o krásách Dubaje.
Tak jsem sledoval Petru na streamu sázkové kanceláře. Obrazová kvalita nic moc, ale anglický komentář vynikající. V jednu chvíli ukázali zpomalené detailní záběry Petry při hře a všímali si, že vůbec nemění držení rakety při změně úderu. Vydedukovali z toho příčinu Petřiných plochých úderů. Jindy zase rozebírali její pohyb. Moc se mi líbí, jak erudovaně to ti Angličani komentují. Slovenský komentátor Slovak Športu se spíš věnuje statistikám vyhraných peněz, zápasů a různým jiným kravinám. Aktuálně předváděná hra ho nezajímá. Nebo spíš tenisu nerozumí a neví, co by k tomu řekl:-(
Reagovat
pepin
Tak já jsem se na Slovaku díval nejdříve na Caro s Marion a pak bez problémů na celý zápas Petry. Jen ten komentátor je příšerný, a musím říci zlatý ba platinový Libor.
Reagovat
Faddova
máš recht, taky mám britské komentátory hodně ráda, jsou nestranní, příjemní, nejsou negativní a rozumí tomu...
Reagovat
Nancy_z
A jak se ten program jmenuje? To asi není TennisTV?
Reagovat
VlS
je
Reagovat
Jabadu
"Tvrdě zprava zleva, zatlačíš ji na čáru a pro winnery si budeš chodit na kříž!"
Kerolajn: "??? Kohože mám zatlačit a kamže si mám chodit?!!" :-)
Reagovat
dadaft
:-))
nicméně abychom byli spravedliví - Carol teď opravdu hraje poměrně aktivní a pohledný tenis.
Reagovat
Fandina
dadaft ... nebude to mít zítra vůbec lehké, souhlas
Reagovat
Fandina
doplnění ... Petra to nebude mít zítra vůbec lehké ... úsměv
Reagovat
tommr
jenže ten aktivnější tenis zatím předvádí jen proti slabším soupeřkám. Uvidíme zítra jestli tak bude hrát i proti Petře nebo jestli se vrátí ke svý tradiční imitaci tenisový zdi ... :)
Reagovat
dadaft
asi se o aktivní hru pokusí ... měla by ... co už jiného proti Petře.
a pořád je to hráčka výtečná v obraně.
ale jestli bude hrát Petra jako posledních pár dnů, tak...........
.......... však všichni víme. ))
Reagovat
pepin
Tak určitě, já jsem dnes Petru speciélně sledoval a málokdy vrátila balonek doprostřed. Když ne první tak již druhý úder šel nebo měl snahu jít do kraje. Přináší to pochopitelně spoustu UN, ale pokud to dokáže zpřesnit, tak ta druhá má velké problémy a to bylo přesně dnes vidět. Agn. kolikrát ani nereagovala a ani její chytrost a šikovnost ji nebyla nic platná.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak proti hráčkám typu Agy Petra na jistotu moc hrát nemůže, dobrovolně se s nima pouštět do delších výměn (čili je nechat hrát jejich hru), to by asi kýžený výsledek nepřineslo..
Reagovat
pepin
To je jasný, proto jsem psal, že v podstatě každý druhý nebo další úder se snažila dát k lajnám. Pinkat s Agn. nebo Caro nemůže.
Reagovat
Fandina
Tak já samozřejmě doufám, že Petra zítra Caro umlčí jako dneska nedovolila Agně aby mohla hrát svou hru. Pokud se podaří druhou třetí ranou zabodovat, bude to dobré, ale Aga byla dnes trochu stoická, Caro hodně dobíhala i zaútočila. Doufám, že to Petra nepřipustí. Petra by měla trochu zpřesnit podání, i když v důležitých momentech jí podrželo. Na síti je to na delší dobu, ale celkem se pohybujde podle mě celkem slušně, proti dřív.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem moc rád, že Caro vyhrála. Semifinále je super! :) Tohle vítězství je hodně důležité, protože Caro obhájila loňský výsledek a navíc porazila hráčku, která je v žebříčku těsně za ní. Musím říct, že by mě hodně mrzelo, kdyby to dneska nevyšlo. Myslím, že Caro vyhrála zaslouženě a nebyla horší ani v tom 1. setu, který prohrála. Jenom tam prostě nevyužila šance... Kromě páté hry byly ve všech gemech 1. setu brejkboly. První čtyři gemy znamenaly čtyři brejky. Potom Caro čistou hrou udržela podání a po dalším brejku se dostala do vedení 4:2. Jenže Marion odpověděla rebrejkem a v osmé hře Caro nevyužila dva brejkboly. Za stavu 4:4 Caro ztratila podání, přestože měla gembol. Marion podávala na vítězství v 1. setu, Caro vedla 40-0. Jenže ani jeden brekjbol nevyužila. Marion získala pět míčků v řadě a vyhrála 1. set. Oběma hráčkám se v 1. setu vůbec nedařilo podání. Marion měla pouhých 50% úspěšnosti prvního servisu a Caro na tom nebyla o moc lépe (57%)... Druhý set už vypadal úplně jinak. Caro se chytla na podání, naopak Marion pořád nepodávala dobře. Výsledkem byl zisk 2. setu pro Caroline poměrem 6:1 za pouhých 31 minut... Jenže Marion se ve 3. setu zase zvedla. Ve druhém gemu získala brejk a vedla 2:0. Caro ovšem vzápětí odpověděla rebrejkem a jeho potvrzením - 2:2. Potom Caro získala další brejk a následně vedla už 4:2. Marion v sedmém gemu opět přišla o podání. Caro vedla 5:2 a šla podávat na vítězství v zápase. Marion však ukázala svou zarputilost a brejkla čistou hrou. Najednou jí tam všechno začalo padat a snížila už na 5:4. Poté šla Caro podruhé podávat na vítězství. Byl to vyrovnaný gem, ale nakonec Caro proměnila druhý mečbol a mohla se radovat z postupu do semifinále. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Proti Petře to bude hodně těžké, protože se teď dostala do formy. Caro bude hlavně potřebovat kvalitní servis, protože ten dneska v 1. setu hodně chyběl. Pokud půjde Petře podání, bude ji velmi těžké brejknout. Takže to chce co nejvíc držet svůj servis a taky by to chtělo dlouhé výměny. Dneska mi přišlo, že v 1. setu hrála Caro v některých momentech příliš krátké údery a Marion toho využila. To by se ani proti Petře nemuselo vyplatit. Takže snad to zítra bude létat líp... Caro už sehrála s Petrou dobré zápasy a věřím, že bez šance nebude ani zítra. :)
Reagovat
tommr
zířejší zápas Petry s Caro bude předčasný finále. Doufám, že to dopadne jako loni v Montrealu kde Petra Caro v semifinále porazila a pak získala titul ... :)
Reagovat
pepin
http://www.facebook.com/CeskeSrdceTenisoveSrdce?ref=stream tak tady ji máme šikulku.
Reagovat
smazaný uživatel
Ve finále vidím Petru proti Robertě :)
Reagovat
tommr
jj to by byl ideální scénař. Petra by tak měla zajištěnej posun na sedmý místo už před finále ... :)
Reagovat
tommr
Petra naposledy vyhrála nad hráčkou z top-5 před více než rokem - naposledy se jí to povedlo ve finále TM v roce 2011 ...
Dnešní výhra byla zároven dobrou odplatou za krutou porážku, kterou jí Aga ušetřila na TM v roce 2012 ... :)
Reagovat
Reti64
vyměnit trenéra? :)
Reagovat
smazaný uživatel
ja bych se na ty řeči co se říkaly předtím vykašlala, i Kotyza sám říkal po jednom rozhovoru :"že ho na životě udržuje už jen tohle brčko" ...takže kašlete na to co bylo psáno a pojďme fandit ať Petra zvítězí a dělá nám dál takovou radost :)
Reagovat
tito
a gratuluji:)
Reagovat
Pe3k
Pěkně Peťulo, věřil jsem ti i když ti to nešlo :) Jen tak dále.
Reagovat
smazaný uživatel
velká gratulace. Jsem ráda, že se probouzejí fanoušci. Ale lepší by bylo, kdybyste dřív věřili v návrat Petřiny formy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dík Fandi, queshi, že fandíte za všech okolností.
Reagovat
Fandina
fandím, fandím ... jasňačka, Peťula umí ... pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Co bych to byl za fandu, kdybych se k ní obracel zády, když se jí zrovna nedaří..
Reagovat
pepin
Ale to přece neznamená, že když zde diskutujeme o něčem co se nám nelíbí, tak že se k ní obracíme zády. To jsem tady od normálních lidí neslyšel. Tedy kromě Vás.
Reagovat
freeteepek
Já jsem věřil, že se Petra chytne. Proto jsem si vsadil, že tenhle turnaj vyhraje. Kurs na titul byl 17. A kdyby to šlo, tak bych si i později přisadil:-)
S Carol očekávám bitvu a nevidím to tentokrát tak jednoznačně, jako před zápasem s Agou. Petra by ale měla potvrdit svoji znovu objevenou formu a vyhrát. Ve třech setech.
Dnes jsem koukal chvílemi na zápas Woznické s Bartoliovou. Když jsem se koukal, Carol Marion válcovala. Jenomže když jsem odešel od počítače, Marion válcovala Carol. Tak nevím, co si o tom mám myslet:-) Když jsem ve třetím setu zase přišel k obrazovce, Carol prohrávala 0:2 a vypadalo s ní nedobře. Jenomže pak zase začala Marion válcovat...
Reagovat
Fandina
pepin ... když někoho máš rád, nebo mu věříš, přeješ, tak mu věříš za každé situace i když se mu nedaří a nepotřebuješ se o tom s někým bavit. Ale samozřejmě, že diskuse o Petře tady od některých lidí beru ve prospěch věci, jedná se o obavy, přání, aby se jí příště dařilo, jsou myšleny ve prospěch věci. Ale leckdy tu čtu i nekompetentní až útočné věci, které musí i druhého naštvat.
Reagovat
Fandina
freeteepek ... že se mění výsledky u počítače, když odcházíš, tak to je náhoda ne, ten tvůj odchod, co bys myslel ty, že to je?
Reagovat
pepin
Ale drtivá většina lidí zde Petře přeje i když se nám lecos nelíbí, ale na tom není nic špatného, tedy mluvím aspon za sebe. I já zde dokáži být k ní kritický, nemám v povaze pořád někomu pochlebovat nebo stupidně fandit jen proto, že je to můj oblíbenec a nic a nikdo nemá jinou pravdu a víme o koho se jedná. Ale to vůbec neznamená, že ji nefandím nebo ji nemám rád a nepřeji ji úspěchy. Tak to prostě není.
Reagovat
Fandina
pepin ... v pohodě. Já také nemám potřebu tady někomu pochlebovat proč taky, je to anonymní web. Fandím a věřím. Nebo nefandím a nevěřím. Já myslím, že tak to dělá většina tady ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Já nikoho konkrétního nejmenoval a už vůbec ne Vás. A nemůžu za to, že jste se v tom poznal..
Reagovat
pepin
Tak to bych musel být úplný trotl, abych nevěděl, že se jedná o mě a Tommra, protože jsme jedni z mála, kdo je schopný přiznat také něco jiného než oslavy a omluvy. Je mi to ale jedno, prostě život mi takhle naučil a jsem za to rád.
Reagovat
Fandina
pepin ... ono možná jde spíš o to, rozpoznat co ještě je ke kritice a co už je na omluvu a oslavu, ale každý má jinou míru a každý jsme jiný a to je život, ale jinak tu jde o fandění a to je dobře. Takže fandíme fandíme a mějme radost, že se Petře daří a přejme dál ... úsměv
Reagovat
freeteepek
Nemění se jenom výsledky. Mění se momentum zápasu. Nevím, čím to je :-)
A taky jsem vypozoroval, že když je nějaká dlouhá hra, která se nemůže pohnout z místa. Hraje se třeba 4x shoda. Tak si vsadím při výhodě na vyšší kurs s tím, že zase bude shoda. A ono nic.-( Stačí si vsadit a zlomí se to. Takle se snažím popostrkávat Petru. Stojí mě to prachy, ale zabírá to:-)
Reagovat
Fandina
freeteepek ... to je zajímavé, tak to vidíš. A pak že sázení je suchařina ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Věta "Co bych to byl za fandu, kdybych se k ní obracel zády, když se jí zrovna nedaří.." je neutrální a nikoho v ní neosočuji. Jestli to chápete jako narážku na Vás a Tommra, něco to o Vás, tedy přesněji Vašich myšlenkových pochodech, vypovídá..
Reagovat
tommr
cos čekal? Bylo jasný, že si některý známý firmy budou po prvním vydařenějším zápase Petry honit triko ve stylu já to říkal. Mě tohle nijak zvlášt nevadí a předem s tím počítám. Spíš se bojím, aby to jásání nebylo předčasný a nepřišel zase pád do průměru. Dokud Petra nezačne zase pravidelně vyhrávat tituly a posouvat se žebříčkem nahoru tak radši zůstanu při zemi ... :)
Reagovat
pepin
Nevím co zde kdo ví o myšlenkových pochodech, ale je přece zcela normální v celém životě, že se lidi vyjadřují jinak ke stejným věcem, ale to neznamená, že je třeba neuznávají nebo ctí. Nevím co by mělo mít za vliv v mém myšlenkovém pochodu, že jsem k některým věcem kritický a to nemluvím např. o tenisu. Je to běžný postoj v životě normálních lidí. Na tom není nic špatného.
Reagovat
pepin
Ale Fandino, přece to, že jsem zde dnes napsal, že si myslím, že by Petra např. při druhém, velmi slabém servisu Agn. neměla dávat takovou pecku, aby se vyhodila nebo trefila sít, tak to neznamená, že ji nějak kritizuji. Prostě mám takový dojem. Někdo má dojem, že hraje blbě voleje, jiný, že blbě servíruje, to je přece normální.
Reagovat
smazaný uživatel
Já narážel na Vaše vývody ohledně té mnou citované věty, vůbec jsem tu nezmiňoval Váš (ani nikoho jiného) pohled na tenis.

P.S.: vůbec by mě nenapadlo, že se kolem jedné nevinné věty rozproudí taková debata.
Reagovat
Fandina
pepin ... podívej, tady probíhaly různé diskuse, když Petra hrála a pár lidí jí prostě vybarvuje kriticky a nevěří jí a at udělá cokoli, hlaavně když prohrává, tak jí kritizuje. Ty k nim podle mě nepatříš, tak si to neber osobně. Podle mě Petra hraje dobře, já jí mám hned za Serenou, stojím si za tím a tím to pro mě končí.
Reagovat
Fandina
pepin ... dodatek, mám jí za Serenou herně, úderově. Jinak fandím samozřejmě jen Petře a dalším našim holkám, klukům atd. individuálně ... úsměv
Reagovat
pepin
Já se tomu tady směji, ale to tak většinou bývá, že kvůli prkotině se vedou dlouhosáhlé debaty. A to je dobře, protože si prokrvujeme mozek. Plzen vyhrála a to je také dobře.
Reagovat
pepin
Vždyt víš, že jsme na tom stejně, na tom se nic nemění ani když mám někdy nějakou výhradu. Pokud ji bude fungovat zdraví, nebude dlouho trvat a bude tam kde Serena, o tom jsem přesvědčen.
Reagovat
smazaný uživatel
S posledním příspěvkem souhlasím bezvýhradně. ;-)
Reagovat
freeteepek
Já Petru kritizuju a radím jí, protože jí mám rád a výhru jí hrozně moc přeju:-)
Možná bych se jí neměl tak moc montovat do života, ale když je to jenom tady na tenisportále, tak je to myslím ještě v pohodě:-)
V reálu bych jí vůbec nekritizoval, jenom bych jí nosil kytky a pomáhal jí, co by mi síly stačily...úsměv
Reagovat
Fandina
freeteepek ... samozřejmě, že když říkáš, že máš Petru rád, proč ti nevěřit, někdy člověk nerozezná, jestli to a to se dělá z lásky k druhému nebo jak to je. Ale přiznám se, že některé kritiky i vůči Petře, byť z lásky míněné, prostě nesdílím a některým ani nevěřím, i když tobě ano, většinou ... úsměv
Reagovat
Fandina
gratulace a jen tak dál!!! Držím palce, Peťo ... pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Del potro teraz mas umna velikanske +
odvracat v 3 sete breakbaly a aj jeden matchball s takym prehladom je fakt super!
Snad buduca svetova jednotka
Myslim ze si na rade!
Reagovat
smazaný uživatel
to nakonec urval 7-5 ve 3.:-O
Chci vidět, jak on s Tomem budou hrát v Dubaji za pár dní, když se takhle vysilujou na 250ce...
Reagovat
smazaný uživatel
Hezká fotka:-)))
Gratulace Petře, těším se na obě SF:-)
Reagovat
tommr
a vypadá to, že návrat k formě z roku 2011 není zase taková utopie jak se ještě před pár týdny mohlo zdát ... :)
Radwanská dneska předvedla tenis jakej hrávala Wozniacká v době kdy byla světová jednička. Jsem rád, že si s tím Petra dokázala tak dobře poradit. Zítra jí nejspíš čeká úplně to samý v bleděmodrým - doufejme, že i konečnej výsledek bude stejnej ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím jak ty, ale já jsem návrat Petry na vrchol nikdy za utopii nepovažoval. ;-)
Reagovat
misa
a je radost se dívat. Když Petra ještě dvakrát vyhraje, dám tady pěknou básničku, kterou už mám pro ni připravenou, tak držte palce :-)
Radwa má určitě na to být světovou jedničkou, ale ne v tenisu. Viděl bych to na nějakou běžeckou disciplínu, třeba 400m přes překážky.
Reagovat
rubens
beru tě za slovo, Petra na to začíná mít. Už se těším na ty výplody.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá práce, Petra potvrdila, že na Agu prostě umí (a Aga zase, že pokud jí soupeřka podobné kategorie bod nedaruje sama, tak se k němu dopracovává jen velmi ztuha). Zpočátku se sice Petra trochu zastřelovala, ale pak už měla viditelnou převahu a kdyby jí fungovalo první podání, byla by ještě viditelnější. Zdá se, že Petra se pomalu vrací tam, kam patří. Alespoň do top 5. ;-)
Reagovat
pepin
Je to pravda, pokud by jí o trochu lépe fungoval servis tak při tom co umí a to jsme dnes opět viděli by problém s Top 4 vůbec neměla. Tak snad to dokopou, je to alfa omega, to je vidět jako zářný příklad u Sereny.
Reagovat
Bob
Kdyby všechny hráčky v TOP 10 co jsou pod Agou hráli o level lepší, než jejich dosavadní maximum, patlá se Aga někde dole. Neříkám, že není dobrá tenistka, ale vracet míčky prostě není všechno.
Reagovat
Bob
*omlouvám se za chybu - hrály.
Reagovat
dadaft
Serena, Vika, Máša, Petra a Nálinka - to by podle mě měly být leaderky letošní sezóny WTA.
žádné lepší hráčky momentálně nejsou skladem.
Reagovat
smazaný uživatel
kdo je nálinka?? :DD
Reagovat
petrulinka
Já bych řekla, že číňanka Li Na, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím to podobně. ;-)

Fanyk: Nálinka bude asi Na Li. Nebo Li Na, chceš-li. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak ta mě uplně vypadla!! :DD
Reagovat
smazaný uživatel
tak ta mě uplně vypadla!! :DD
Reagovat
dadaft
tož nebylo to špatné. ))))))
Reagovat
Paseka
Už jí to tam zase lítá !!!!!!!!!!! Nádhera a gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra vydání 2011
Reagovat
Titan
V jistých okamžicích hrála Petra proti Petře. Nebýt druhého setu, tak Agu nebylo vůbec vidět...
Reagovat
tommr
Petra jí toho dneska moc nepovolila. Aga ale nehrála špatně a bylo obdivuhodný co všechno dokázala vrátit ... :)
Reagovat
freeteepek
Nějak nechápu bookmakery, kteří dávali na začátku zápasu kurs na Petru 3.0. Podle mě k žádnému překvapení nedošlo. Petra hrála svojí hru a Aga taky:-)
Nebyl to od Petry tak skvělý výkon, jako proti Sereně v Dauhá, ale to je prostě tím, že Aga do toho tak nemlátí. Petra už tradičně zvládá těžké údery od základní čáry. Pokud ale přijde kratší míč a Petra je nervozní (jako v tomto zápase), dost ty nahrané míče kazí. To je holt Petra. Ani Aga dnes nehrála svůj top, ale při pohledu na statistiku vítězných míčů a zbytečných chyb je zřejmé, že zápas v rukou stejně neměla. Většina bodů pocházela z rakety Petry. Ta mě překvapila, že na Agu vyrukovala s kraťasy. Proti Sereně přitom nezahrála ani jeden. Škoda jenom toho velkého množství dvojchyb a těch pokažených smečí. V zápase Petra smečovala minimálně třikrát, ale jestli se nepletu, kurt netrefila ani jednou:-)
Reagovat
tommr
jj jediný co se dneska dá Petře vytknout jsou ty její voleje, který má opravdu tragický. Nejlepší by asi bylo kdyby se o ně vůbec nepokoušela a nechala radši vždycky míček dopadnout ...
Reagovat
smazaný uživatel
Někomu zkrátka ani jedna výhra Petry není dobrá. Jiné už to nebude. Což taklhe poblahopřát k výhře, bylo by to těžké?
Reagovat
freeteepek
Tak to o těch volejích říkám pořád. Měla by se seznámit s jejich statistikama, pak by to nejspíš pochopila. Nevíme ale, jak jí jdou v tréninku. Možná, že v tréninku jí choděj, zatímco v zápase ne. Třeba věří, že to jednou bude jako na tréninku:-)
Dnes ale myslím nějaký voleje trefila. Netrefovala smeče. Ty měla tragický. Chtělo by to pořádnou statistiku, kde by se člověk dozvěděl víc. Koukám na biatlon a byl jsem docela v šoku, když jsem zjistil, jaký všechny údaje se zaznamenávají do statistik. Je toho opravdu hodně. Kam se na to hrabou statistiky z tenisových zápasů. Víme ale, že ty údaje někdo má. Díky kamerám jestřábího oka. Občas se objeví na obrazovce během zápasu...
Reagovat
tommr
za tohle nese odpovědnost jednoznačně Kotyza. Ten by jí na ty špatný voleje měl upozornit a hlavně by jí měl naučit jak to má hrát - po technický i taktický stránce ...
Reagovat
Heather_Fedex
kdyz jsem sledovala zaznam zapasu serena vs petra z letosni doha (sorry za sklonovani) tak tam se mi petusa na siti jevila pomerne uspesna. ale obecne si myslim, ze to zadna hracka na siti nema proti agniezce jednoduche, kdyz vedi, ze jim kazdicky uder muze vratit zpatky a to samozrejme dodava nejistotu. proto by ste mohli petrusce i dnesni slabsi chvilky na siti odpustit ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty toho Kotyzu tak nemáš rád, že si fakt najdeš cokoliv, abys ho mohl zkritizovat :-))
Reagovat
tommr
tady ale nejde jen o dnešek. Voleje jsou už dlouho největší slabina Petry a žádný zlepšení není vidět. Tohle je věc kterou by dobrej trenér měl aspon trochu vylepšit ...
Reagovat
vendulkabendulka
Polepsi si tim SF Petra v rebricku? Kde je tommr aby to vsechno spocital? :)
Reagovat
Bob
Ono taky záleží, jak bude hrát Errani. Zatím po dnešku je pořád před Petrou. Jestli to LIVE ranking říká dobře, tak Sara vede o 180 bodů.
Reagovat
PetaM
Myslím, že už to tady někde bylo :D Pokud Petra turnaj vyhraje a Errani nebude její soupeřka ve finále, tak se posune na 7 místo před Errani. Při každé jiné variantě zůstane 8, ale s minimální ztrátou na Errani :)
Reagovat
PetaM
No, tak díval jsem se na ranking a je to tam tak divně napsáno, ale vyčetl jsem z toho, že když Errani bude ve finále, bude mít 4860 (samozřejmě, pokud ve finále prohraje). Když Peťa Dubaj vyhraje, bude mít 4980 bodů. Takže pokud jsem to dobře přeložil, získá-li titul, bude 7 na světě :) :)
Reagovat
Bob
Asi tak :)
Reagovat
Fandina
Aby byla Petra před Sarou, tak stačí, když Petra postoupí do finále a Sara ne. Pak bude Petra 7. A zase, když obě postoupí do finále, tak bude 7 ta, která získá titul. Podle mě.
Reagovat
tommr
Petra si postupem do semifinále zajistila +200 bodů do žebříčku. To jí zatím na posun před Erraniovou ještě nestačí ...
Posun na sedmý místo před Erraniovou jí zaručí bud zisk titulu nebo postup do finále a současný vypadnutí Erraniový v semifinále ... :)
Reagovat
Fandina
tommr ... to potvrzuješ, co jsem psala před tebou ... úsměv
Reagovat
pepin
Jenže Fandinko, Tommr je místní komputer a ten má na to patent, takže si myslím, že Tě jistil.
Reagovat
Fandina
tommr je hlavně kritik a computer mám taky, jak vidíš, jen nemám potřebu to pořád druhému dávat sežrat. Ale na druhou stranu, nemohu deělat všechno a když ho to baví, ať si dělá co chce ... úsměv
Reagovat
tommr
byl jsem na něco tázan tak jsem odpověděl. Tvůj příspěvek jsem zaregistroval až po odeslání toho mýho. Vůbec nechápu proč zase prskáš jako kdyby ti někdo šlápnul na kuří oko ...
Reagovat
Jan
Petře to na té fotce sluší. Je hezké, že se jí snad začíná konečně dařit.
Reagovat
Bob
Já veděl, že to dokážeš! Aga se svojí hrou prostě nemůže jen tak vyhrát s hráčkami jako je Aza, Shar., Serena, Petra.. Pokaždé při druhém servisu Agy Petra vždy returnovala (ne vždy vítězně), ale dává do toho úplně jinou sílu než Aga. Škoda těch EU. Tak a teď na Caro. Jinak počty winnnerů Petry a Agy nemusím ani komentovat..
Reagovat
Bob
jinak zápasy s Caro jsou vždycky dlouhé a napínavé.
Reagovat
PetaM
Gratulace Peťo! Hezký zápas a dobře se mi na něj koukalo :) :) Kdyby sis 2x neprohrála servis v prvním setu, odešla mi Aga s kanárem :D Ale i tak je to skvělý výsledek a myslím, že máš na titul více, než kdo jiný v Dubaji! :) Hodně štěstí proti Karolíně!! Tu dáš taky, o tom není pochyb!! :D :D
Reagovat
petrulinka
Ale kdyby Petra nastřílela 37 es, jak píše autor článku, tak to by se téměř nehrálo, ne? :-)Petře velká gratulace :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hezká fotka :D a gratulace :) bylo mi jedno, kdo vyhraje, takže jsem s výsledkem spokojenej :)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc hezký výkon, radost na to koukat!
Reagovat
smazaný uživatel
Peťa totul neziskať by bol hriech uz teraz!
Reagovat
smazaný uživatel
titul
Reagovat
VlS
Titul vem třeba čert, hlavně ať pěkně hraje.
Reagovat
vendulkabendulka
Dneska to bylo velmi sebevedome. Ale ty tejpy me trochu desi, doufam ze to neni nic vazneho.
Reagovat
pepin
Ono je to snad modní, má to snad každá hráčka.
Reagovat
Bob
Takže si myslíš, že si Petra prostě řekla, dneska bych si mohla na seb vzít tejp, nějak změnit image? :D
Reagovat
PetaM
Nemyslím, že zrovna ona to má teď jako módu. Prý ji bolí pravý sval na noze, má jí zatejpovanou. A vzhledem k tomu, že jí moc nefunguje podání, myslím, že má něco se svalem i na levé ruce. Ale samozřejmě, je to jen odhad :D :D
Reagovat
pepin
Ale to víš že ne, prostě to na mě dělá takový dojem. Já vím, že je to nutné, já jsem jej také dost často nosil.
Reagovat
pepin
Již to s tím svalem komentovali, má s tím drobný problém.
Reagovat
PetaM
Aha, tak o tom svalu na ruce jsem nevěděl a nedočetl jsem se o tom. Tak jsem to jen předpokládal :) Díky za info :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím, že zrovna ona to nenosí na ozdobu. Na druhou stranu jsem neměl pocit, že by ji to nějak limitovalo. Co se týče podání, ono jí v nedávné době moc nefungovalo ani když tejp neměla..
Reagovat
pepin
Jednu chvíli jsem si ale všimnul, že si protřepávala pravou ruku, bylo to po tom hodně nepodařeném servisu.
Reagovat
tommr
snad to nebude nic vážnýho. Byla by tragédie kdyby jí zase mělo zastavit nějaký zranění ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsem nějak nezaregistroval. No snad to nebude nic vážného..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist