Kvitová: Při hře teď víc přemýšlím. Nad taktikou, nad tlakem

7. 3. 2021, 14:45
Aktuality 61
Dvanáct let po svém první titulu přidala Petra Kvitová do sbírky ten s pořadovým číslem osmadvacet. Včera v Dauhá nedala ve finále šanci Španělce Garbiňe Muguruzaové a s dvoudenním předstihem oslavila jednatřicetiny.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© AFP)

"Těžko se srovnávají moje já před deseti lety a teď. Jsem jiná hráčka i člověk, tehdy jsem byla nebojácná, že nemám co ztratit, že to odstřílím. Teď víc přemýšlím. Nad taktikou, nad tlakem..., ale ten je pořád a někdy je těžké se s ním vyrovnat. Dobré je, že jsem pořád schopná vyhrávat tituly," řekla na online tiskové konferenci.

Vavřín slaví poprvé skoro po dvou letech. Naposledy se radovala koncem dubna ve Stuttgartu 2019. "Loni mi tituly chyběly, i když to byla dobrá sezona. Jsem nadšená, že se mi to letos povedlo už teď. Každý se počítá," řekla Kvitová a dodala: "Porážky ve finále jsou strašně bolavé. Naštěstí to teď nemusím prožívat - jsem šťastná."

S osmadvaceti triumfy ve dvouhře je druhou nejlepší Českou. O jeden titul předčila Hanu Mandlíkovou. "Je to určitě hezký, ale neřeším, koho jsem přeskočila. Každopádně si to užívám," uvedla. Před sebou už má jen Martinu Navrátilovou, která je se 167 tituly nejlepší hráčkou všech dob. "Mám co dělat, abych ji dohnala."

Úspěchu si váží i vzhledem k aktuální době. Svět už přes rok bojuje s koronavirem a omezeními proti jeho šíření. "Situace ve světě je hrozně těžká. Když jsem byla v Česku a viděla, jak všichni bojují s covidem, nemocnice jsou plné a lidé ztrácejí blízké a práci, tak proto jsem strašně ráda, že máme šanci hrát," řekla Kvitová.

S přibývajícím věkem opakuje, jak má tenis stále ráda. "Miluju ho i se všemi zvraty. Cestování a balení možná nejsou tak super, ale sport zbožňuju. Když najdete dobrou taktiku, abyste dokázali vyhrát, to je úplně nejlepší ze všeho," podotkla.

Po australském turné se dohodla s trenérem Jiřím Vaňkem, že do Dauhá a Dubaje pojede s kamarádkou. S koučem ale komunikovala každý den. "S Jirkou jsme mluvili každý den ohledně soupeřek i taktické přípravy," řekla tenistka.

Ještě večer po finále zamířila na letiště a přesunula se do Dubaje. V prvním kole tam má volno. "Trochu cítím sval v břiše, přechází to do nohy, možná hraje roli i ten vítr, jak je míček všude možně. Ale mám čas na odpočinek," řekla Kvitová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

61
Přidat komentář
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Je opravdu jinde. A je to dobře. Rok 2016 a mononukleoza je už dávno pryčsmile
Reagovat
sojka1
tak porovnavani cisel je jasna vec a gratulace velika, ale to "preskakovani".... aniz bych chtela vytvaret nejake podmnozinky :-)) Hanka ma 8 GS finale, z toho 4 tituly a vyhrala na vsech povrsich.... :-)
Reagovat
petrulinka
To není pravda. Mandlíková nikdy nevyhrála Wimbledon. Má 2x AO, 1x FO a 1x USO. Ale má 4 GS, což Petra nemá, to uznávám.
Reagovat
Fandina
Mandlíková sice nevyhrála Wimbledon, ale trávu má, protože AO vyhrála dvakrát a to v době, kdy se tam hrálo na trávě.
Reagovat
EllNino
přesně :)
Reagovat
sojka1
Reagovat
FulnekUltras
Mandlíková uměla vymetat jen podřadnější poutní kapličky, zatímco v Chrámu vždycky spolehlivě shořela jak papír.
Reagovat
Fandina
Nerozumíš tomu
Reagovat
blixa
Vždycky mě fascinuje, jak se něco tak dementního, jako ty, mohlo naučit číst a psát ...
Reagovat
FulnekUltras
už v té době byl - a dodnes fakticky je - jeden jediný opravdový Grand Slam - a to sice právě Wimbl - nikde jinde se i ty největší stars tolik psychicky neklepou a o žádném jiném turnaji tolik nevědí ani úplní laici

ostatní kapličky mají hodnotu víceméně poloviční

a to tady už ani nemluvím o celkové osobnosti - v tomto směru Mandlíková s Navrátilovou Petře nesahají ani po kotníky
Reagovat
blixa
Pěkný obrázek tvého chorého zkrouceného mozku ...
Reagovat
FulnekUltras
děláš, jako kdybys to nezažil ;-)))

ale chápu, vy plechoušové jste byli kompletně mimo už v tuzexu ;-)))
Reagovat
FulnekUltras
stejně jako dezorientovaní mlaďoši pod zkušeným vedením divadelní elity smile

https://www.youtube.com/watch?v=vGyNh30C7qI
Reagovat
Jabadu
Petra je prostě dobrá. Vlastně ne, je výjimečná a vyvolená. Tebe to nějak sere?
Reagovat
sojka1
ja mam pocit, ze jste se snad zblaznili... asi jak se cloveku z toho klaneni panovnici nahrne krev do hlavy, jinak si to nedovedu vysvetlit. Petra je uzasna a vyjimecna tenistka, ale jde prece o historicka fakta a vlastne mi jde i osobne o Hanku, kterou pamatuju, mladickou, stihlounkou a tenkrat se mi zdala herne uzasna zase ona a nechapu, proc by se tak skvela tenistka mela prehlizet, zapomenout a proc by se po ni melo dokonce slapat a hlavne proc by mely byt dva GS vic nez ctyri. Mimochodem, ve Wimbledonu, kde tak strasne horela, byla dvakrat ve finale, v jenom ji prejela Evert, to byl ficak, pravda a jednou prohrala po dustojne bitve s Martinou. A nepsala jsem nic proti poctu vyhranych turnaju, ktery uznavam, je uctyhodny a opravdu ma Petra o jeden vic... coz je psano a dano, ale prekvapit to nikoho nemuze, kdyz Hanka skoncila v osmadvaceti.... :-)
Reagovat
gigin
:DDD

https://youtu.be/FW1ga3Orh68?t=11

You can change what you do, but you can´t change what you want - Peaky Blinders
Reagovat
sojka1
Reagovat
FulnekUltras
a českého lva za nejlepší maloburžoazní maskování sračky dostává samozřejmě havel

;-)))))))))))
Reagovat
FulnekUltras
Lvici si s dovolením ponechá plebs... ;-)
Reagovat
gigin
Mi se líbí jaké o ní máte jen ty nej představy. Přitom... Ale nic raději, ty víš své, ale já taky ;) Jedno je ale jisté, tenis hraje parádní! Někdy....
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím a taky doufám, že Petra není žádná svazačka, ale holka s dobrými i špatnými vlastnostmi, jako každej jinej. Ale ty tvoje narážky jakože je nějaká mrcha mi trochu vadí. Taky znám lidi z jejího okolí a nic strašnýho jsem neslyšela.
Reagovat
blixa
Petra je normální, jen Ultras je magor smile Ještě že to děvče netuší, jak šílené má fanoušky (Kvěš, Ultras ... )
Reagovat
smazaný uživatel
Bojím se tuší! smile
Reagovat
gigin
Kde jsem napsal, že je mrcha?
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře tak ne mrcha, ale něco negativního pořad podsouváš.
Podle mě zbytečně.
A reagovat na vymletýho Fulneka, to je snad úplně o ničem, ne! smile
Reagovat
gigin
Ok, Petruška je super. Holčička naše nej...
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, tak pěknej den.
Reagovat
Blondie
Jen upozornění: těmi rádoby zasvěcenými, přitom vrcholně trapnými a zbabělými narážkami k prodloužení nedojde.
Reagovat
gigin
Vy jste opravdu jeblí...
Reagovat
blixa
Tady jsou všichni jeblí ... smilesmile
Reagovat
gigin
Né tož jako mi přijdou fakt všichni šváclí hovnem přes míchu... zapochybuješ o Petrušce a hned máš malého šulína. To jsem fakt neviděl. Ale já jsem věděl, že největší piče jsou fans PK. Jen se mi to utvrdilo.
Reagovat
blixa
Ale tak, někteří ... smile Proti fans Nadala je to ještě procházka růžovou zahradou ... smilesmile
Reagovat
gigin
Tak samozřejmě ne všichni. Jako i u Býčka.
Reagovat
EllNino
Stejně máš, tak neřeš :D
Reagovat
gigin
Tak ale byls minule spokojený...
Reagovat
Blondie
A co čekáš? :D
Chováš se jako patnáctiletá holka, co afektovaně špulí pusu "jo a tak ty máš ráda Milana, jo? No jo, kdybys tak věděla, kdybys tak věděla... Ale tak já ti nebudu brát iluze, no..."

U té patnáctileté holky se člověk shovívavě usměje a poklepe si na čelo, u dospělého muže je to jen.... disgrace.

Buď máš v ruce fakty a argumenty podpořené tvrzení, nebo jsi jen pouliční drbna netrapnějšího kalibru. A ještě si myslíš, jak nás chytře manipuluješ :D ne, fakt ne.
Reagovat
gigin
Ano mám fakta a argumenty. Ale ty tady říkat určitě nebudu. A už vůbec ne tobě. Stejně bys tomu nevěřila. A na základě těchto faktů jsem si udělal trošku jiný úsudek o PK. A jen jsem napsal, že FU ví své a já vím své. Ty taky víš své. Jenomže ty moje kecy "vím své" si hned vyložíš jako drby a negativní projev, páč ti to nevoní a následuje hned osobní atak. Ale tak jáse ti nedivím, mi je to celkem u řiti.
Reagovat
Blondie
Lol, z drbající holky je ufňukaná holka.
Jako pasuje to k tobě, ne že ne.
Máš fakt zapotřebí se takto veřejně ztrapňovat? :D

To je tak chabý pokus o manipulování, že mě ani neštve, je jen k takovému lítostivému pousmání.
Reagovat
sojka1
myslim, ze kdyby ses spis ty vymanila z toho divciho sveta, domluvite se mnohem lip... jinak ale na nikoho nic nevim a ani nevim, co kdo vi... :-)))
Reagovat
Blondie
Já si právě vážím mužských vlastností, mezi které si trochu stereotypně, ale pochvalně řadím i přímost a absenci stupidního naznačování a drbání ;)
Reagovat
gigin
Zase. Nemáš argumenty, tak napadáš. Já nefňukám, mi je fakt jedno co si tu kdo o mne myslí. Ale s tou fňuknou ses fakt netrefila.
Reagovat
Blondie
>>Buuuuubuhuuhuuuuuu, já mám tajemství, budu naznačovat nějakou špínu na jiného člověka, nic neřeknu, ale běda, když mě za tento přístup budete kritizovat, buhuuhuhuhuhuuuuuuu! Já nejsem fňukna!
Reagovat
gigin
Bože ty si pochva. Já jsem ale neřekl nikde, že na ní mám nějakou špínu!! Napsal jsem, že vím své. Jediný problém je, že se jedná o Kvítovou a tys, upřímně a bez absence stupidního naznačování, fanatická piča, která si tu hraje na inteligenta. Gulba mi teče musím jít. Hezký den přeju...
Reagovat
blixa
Ale no tak ! Chlapci a děvčata, to jste družstevníci ?! smilesmile
Reagovat
Blondie
smilesmile

Blixa to zabil smile
Reagovat
Fandina
Nemyslím si, že si kde kdo myslí, že je Petra svatá. Měla x partnerů, říkalo se, že má vztah z Kotyzou, že se pořezala sama. Vážně si myslíš, že tohle se říká o někom, kdo je svatý? Evidentně jsi naivní.
Reagovat
Fandina
s Kotyzou
Reagovat
tommr
ty bláboly o tom, že se Petra sama pořezala může brát vážně jen duševně nemocnej člověk. To nemá s tím jaká Petra je vůbec nic společnýho ... smile
Reagovat
Fandina
Já nepíšu, že je to pravda. Píšu, co se o ní povádá.
Reagovat
Fandina
povídá
Reagovat
lvicek
To je zajimave, ze pro Tebe, Fandino, jsou vsichni kolem naivni. Ale me teda opravdu pripada naivni si myslet, "že tohle by se neříkalo o někom, kdo je svatý." :D zvlast v dnesni dobe. Pise se a rika se cokoliv o tech, co jsou znami, protoze to tahne a prodava casopisy a reklamy. A muze si to z prstu vycucat kdokoliv. Jinak nevim, kdo tady tvrdi, ze je Kvitova svata? Krome Tebe asi nikdo. Podle me je Peta celkem normalni zenska, na verejnosti, socialnich sitich atd. se projevuje primerene, rozhovory s ni jsou prijemne a to je vse. Jestli ma nejake horsi stranky, tak se aspon s nimi neohani na verejnosti jako nekteri jini. Jestli bychom si rozumely osobne, to tezko rict. Na druhou stranu mi pripada trochu nefer rikat: "Vy z ni delate svatou a pritom ja vim sve, jako zaznelo vyse, ale nereknu vam o co jde". To proste vyvolava ve ctenarich dojem jako aha, ona je to nejaka potvora, buhvico vsechno dela... Tak se ma aspon uvest, co je tedy podle pisatele spatne.
Reagovat
Blondie
Já jsem byla spokojená, že jsem ho mírnou provokací přiměla, aby vylezl z ulity a po týdnech náznaků ve stylu "něco konkrétního zlého na ni vím" musel přiznat, že ví leda nic a spoléhá na dojmologii :D

Za mě je ok, že Petru nemusí. Proč by měl. Já vyloženě nemám ráda Karo Plíškovou. Ale nikdy bych jí neubližovala náznaky, že na ni vím nějaké svinstvo. To mě na tom vytočilo a to se dneska vyřešilo smile
Reagovat
lvicek
smile (pozor muj uplne prvni obrazkovy smajlik tady :D )
Reagovat
Blondie
Ohooo, oslava! :D :D smile
Reagovat
gigin
Týdny náznaků :DDD Kde ty troubelíne? Ty si fakt solidně ujetá. A jasně, nevím nic, jak bych mohl. Ale zato ty víš o mne všechno, včetně toho co vím a nevím.
Reagovat
gigin
Nepořezala se sama Fandi. Kotyza ano, mělo to dohru, pak jí odstavili na tři měsíce nebo kolik, jak byla údajně zraněná.
Reagovat
Fandina
Hlavně když víš jak to bylo. To je nejdůležitější.
Reagovat
gigin
Já nevím nic. Vůbec nic. Spletl jsem se. Promiňte mi to. Už to nikdy neudělám. Jdu si teď pofňukat...
Reagovat
Fandina
Nemusíš mi vykat a omlouvat se. Že jsi drbna vím dávno.
Reagovat
Fandina
A vůbec to nesouvisí s tím, jestli je Petra svatá nebo ne. O to tu vůbec nejde.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist