Kvitová: S diváky je to úžasné. Pro mě je to psychicky důležité

1. 9. 2021, 10:04
Aktuality 39
Na úvod své čtrnácté účasti v hlavní soutěži US Open si Petra Kvitová připsala v New Yorku třicátý vyhraný zápas. V cestě za dalším vítězným duelem bude dvojnásobné vítězce Wimbledonu stát ve Flushing Meadows Kristýna Plíšková.
Profily hráčů
© Český olympijský tým

Jednatřicetiletá Kvitová je letos turnajovou desítkou a je především nadšená, že po loňském roce se letos do hlediště vrátili diváci. Po jasné výhře nad Slovinkou Polonou Hercogovou se česká hvězda tak usilovně fotila a podepisovala fanouškům, až si utírala pot z čela.

"Zápas byl každopádně náročnější," smála se Kvitová v on-line rozhovoru. "Bez výhry bych se nemohla propracovat k podpisům a jsem ráda, že jsem mohla diváky potěšit. Loni to tady bylo tiché a smutné. Teď je to mnohem lepší. Osobně jsem nadšená, že jsou diváci zpět."

Do New Yorku se těšila i proto, že tenisté nejsou uzavřeni v "bublině" mezi hotelem a kurty. "Je to normální, jako jsme byly zvyklé. Pro mě to je psychicky důležité. Na tenisu potkáváte stejné obličeje a za těch pár let je znám docela dobře, tak je fajn z tohohle světa trošku vypadnout."

Před čtrnácti dny měla Kvitová na turnaji v Cincinnati střevní potíže. Na US Open už se ale cítí téměř v pořádku. "Pořád jsem taková unavenější, ale už se z toho dostávám a je to lepší každý den. Hrála jsem až v úterý, měla extra den, který pomohl, za to jsem ráda," řekla.

Třicátou výhru v hlavní soutěži US Open označila za neuvěřitelnou. Dvojnásobná čtvrtfinalistka totiž dříve nemívala poslední grandslam sezony v příliš velké oblibě. "Strádala jsem tady kvůli astmatu. Postupně jsem k němu ale našla cestu a začala si to tady užívat. Zvykla jsem si i na fanoušky, kteří často křičí, což mi dřív vadilo, ale teď to mám vlastně ráda," prohlásila.

V dalším kole se pokusí potvrdit svoji skvělou bilanci s krajankami (48:11). S Kristýnou Plšíkovou ale jednou vyhrála a naposledy v Charlestonu na zelené americké antuce prohrála. "Tady jsou podmínky jinačí. Kurty jsou rychlé. I Kristýna hraje rychle a výborně servíruje. Bude to o servisu a o returnu a pak se uvidí. Bude to dobrý zápas," očekává Kvitová.

Kristýna Plíšková prošla kvalifikací a v prvním kole zdolala Danku Koviničovou z Černé Hory. Její hlavní zbraní je podání. "V poslední době jsem ho zlepšila a získávám po něm hodně bodů. Doufám, že si to na servisu budu držet i dál," řekla směrem k duelu s Kvitovou.

Povrch dvorců ve Flushing Meadows je letos podle hráček rychlý, což vyhovuje Plíškové i Kvitové. "Navíc to sjíždí, což Petře docela sedí. Nedokážu odhadnout, jak to bude vypadat," řekla Píšková (115. WTA) a věřila, že má proti favoritce šanci. "Není sci-fi, že bych nemohla vyhrát."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

39
Přidat komentář
com
Kristyna by se mohla pořádně vyšvihnout a zabodovat smilesmile
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
com
pokud ji bude servis slapat jako slapes ty, tak o ni strach nemam smilesmile
Reagovat
Blondie
Dneska zatím jen 2163 kroků, nic moc smile
To Kristýnce moc nefandíš teda!
Reagovat
brixner
2163 roků??? No, to nejsi zrovna nejmladší...
smilesmile
Reagovat
Blondie
Tak víš jak, tajou ledovce, tak mě našli, no... ale prej vědecká záhada, tak o tom nesmím moc mluvit. Vždycky mě z laboratorní klece pustí akorát na tenis :P
Reagovat
brixner
No, já bejt šéfem tý laborky, pustil bych tě k nám na Marcovy nudle s ňákym tím divným kořením, co tam furt sype. Zkroutily by se ti hnáty tak, že by ses do tý díry v ledu už nevešla, vydrh bych si tě solvínou a zůstala bys navěky mojí...sousedkou!
smile

smile
smile
Reagovat
Blondie
NÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!

smilesmilesmile
Reagovat
brixner
Vlastně sem chtěl ještě dodat, že MILFky mam docela rád, ale co je mocsmile, to je moc...smile
Reagovat
com
smile ale tak takova bezzuba zo urcite umi dobre co smilesmile
Reagovat
tommr
"Není sci-fi, že bych nemohla vyhrát."
Tahle věta mi nedává moc smysl. Co tím chce vlastně Kristýna říct? smile
Reagovat
majkl005
zřejmě to, že anglicky umí líp než česky? smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Lepší než: "Není sci-fi, že bych nemohla neprohrát."smile
Reagovat
Drzymalski
Vždycky jsem ve střehu když Petra poskytuje rozhovory ve stylu Lucinky Bílé. Všechny vás miluji, jste moje sluníčka etc. etc. Je fajn že smetla z kurtu zkušenou a nepříjemnou soupeřku, ale úvěřím v lepší časy až takhle udělá další 2-3 kola. Je to jako s tím Petřiným ječením Pojď! Následující výměnu to naše Ječidlo obvykle prohrává nebo vysekne dvojchybu.
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
Torn
Neposlušné tenisky já mám....
Reagovat
tenista08
S diváky v hledišti se na to lépe dívá i v televizi. Zcela chápu nadšení Kvitové a nejen jí, třeba Stephensová byla po zápase z diváků také u vytržení. Je krásně poznat, kdo hraje tenis také pro radost.
PS
Podle titulků v médiích by člověk v USA čekal prázdné hlediště a ulice plné mrtvol... A hle, Američané si užívají tenisu a čerstvého vzduchu. Kdy se z covidového šílenství probudíme i my?
Reagovat
jirkomar
U nás taky můžeme na tenis, na fotbal, do divadla, do hospody. Tak nechápu o jakém covidovém šílenství píšete.smile
Reagovat
tenista08
To člověk s náhubkem nepochopísmile
Reagovat
jirkomar
Tak si ho sundejte.smile
Reagovat
blixa
Jojojo, sundejte ! Co kdyby někoho pokousal !!! smile
Reagovat
tenista08
Proč pokousal? Chytré není třeba a hlupáky by ani pokousání neprobralo. smile Tak můžeš být v klidu...
Reagovat
tenista08
Řeč je o vás, vy jste ten nechápající a přes náhubek nevidící veškerá nesmyslná covid opatření, která normálním lidem a dětem neustále komplikují život.
Ale jak se říká, chytrému napověz, ....
smile
Reagovat
jirkomar
Aha, to bylo na mě. To by jeden neřekl.smilesmile
Reagovat
Blondie
Taky tě tak rajcují moudra nějakého bezejmenného pána, který se nás blbečky na tenisové diskuzi zdarma rozhodl obohatit o svoje poznatky o opatřeních proti epidemii?

Já už pilně zapisuji na svém neviditelném psacím stroji smile
Reagovat
Blondie
Taky tě tak rajcují moudra nějakého bezejmenného pána, který se nás blbečky na tenisové diskuzi zdarma rozhodl obohatit o svoje poznatky o opatřeních proti epidemii?

Já už pilně zapisuji na svém neviditelném psacím stroji smile
Reagovat
tenista08
No, vypadá to, že vás má moudra rajcují tak, že posíláte dvakrát ten samý komentář. Možná by chtělo, poslat ho ještě potřetí, protože je skutečně výborný.smile A vyloženě tenisový.smile
Reagovat
Blondie
*usmívá se*
Pokud se chcete točit na tom, že se mi nezvykle nezaktualizovala stránka po odeslání příspěvku, takže jsem ho omylem odklikla dvakrát, budiž vám to přáno. Zjevně je to jediná vaše munice... ;)
Reagovat
Torn
A to com tvrdí, jak seš neatraktivní a nežádaná. Stačí poslat 2krát komentář a pán má v gatích z toho mokro. :D
Reagovat
Blondie
Tssss!
Com střídá příspěvky, ve kterých jsem údajně děvče na prodej na roztrhání s těmi, kde mě nikdo nechce.
Já mu odpouštím, je ještě nevycválaný... smile

smile

A už se vracím k tenisu :D

Na zápas Plíškové a Kvitu se netěším, páč se pak rýsuje příběh "Karolína pomstila sestru", nebo "dvojčata hrají o semi" smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já na pavouka nekoukal, to je teda mazecsmile
Reagovat
jirkomar
Jo, já tu nic nenapsal asi dva roky, i když to tu čtu skoro každý den, ale na tyto výlevy už jsem alergický.smile
Reagovat
Grape
Já teda trávím prakticky veškerý volný čas aktivně, ale už dlouho jsem nezaznamenal, že by mi nějaká opatření komplikovala život. Že si sem tam musím nasadit respirátor opravdu nepovažuji za nějakou brutální oběť. smile
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
annah
smile
Reagovat
jirkomar
Přesně.
Reagovat
tenista08
Tak když vám například to, co musí podstupovat děti ve škole, přijde normální, brát vám to nebudu.
Třeba se shodneme u tenisových komentářů.
Reagovat
Grape
Jak se to vezme.
Před dvěma lety by to normální nebylo.
Nyní to je prevence před tím, aby se neopakoval loňský podzim - což snad nikdo nechce.
Reagovat
Blondie
*facepalm*
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist