Kvitová se kvalifikovala do Shenzhenu. Na Turnaji mistryň si zahraje posedmé

5. 10. 2019, 13:01
Aktuality 44
Petra Kvitová se stala šestou jistou účastnicí Turnaje mistryň. Na prestižní akci, která se letos uskuteční poprvé v čínském Shenzhenu, si zahraje posedmé v kariéře. Rozhodla o tom dnešní porážka Kiki Bertensové v semifinále turnaje v Pekingu.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© j48tennis.net)

Petra Kvitová se na Turnaji mistryň představila poprvé v roce 2011 a hned ho dokázala vyhrát. Z dalších pěti startů udělala jedno semifinále (2013) a jedno finále (2015), loni vypadla po třech porážkách ve skupině.

Letos si účast v Shenzhenu zajistila i přesto, že od půlky května do poloviny srpna odehrála kvůli zranění ruky jediný turnaj (osmifinále ve Wimbledonu). Body získala především za finále na Australian Open a tituly v Sydney a ve Stuttgartu.

Už dříve se na závěrečnou akci roku pro osmičku nejlepších hráček kvalifikovaly také další Češka Karolína Plíšková a vítězky čtyř grandslamů: šampionka Roland Garros Ashleigh Bartyová z Austrálie, wimbledonská vítězka Rumunka Simona Halepová a šampionka US Open Bianca Andreescuová z Kanady a královna z Melbourne Japonka Naomi Ósakaová.

Poslední dvě postupové pozice drží Ukrajinka Elina Svitolinová a Američanka Serena Williamsová. Ta už ale nemá v plánu žádný další turnaj, na kterém by rozmnožila své bodové konto, a tak se před ni mohou dostat Nizozemka Kiki Bertensová a Švýcarka Belinda Bencicová.

Turnaj mistryň s rekordní dotací 14 milionů dolarů se letos uskuteční poprvé v čínském Shenzhenu. Hrát se bude od 27. října do 3. listopadu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

44
Přidat komentář
FulnekUltras
Petra už letošek potřebuje jen nějak doklepat. Celkově to má nejspíš spočítané (resp. její tým) tak, aby příliš neklesla na kompjútru - a po vánocích se uvidí. Dát aspoň do relativního cajku ruku je teď prvořadé.
Reagovat
Cico93
Veľmi pekná fotka.
Reagovat
com
vzdyt se tam smeje jak mesicek na hnoji.. A stejne tam bude za fackovaciho panaka jako loni, takze smich prejde :D
Reagovat
Torn
Ty jí nedáš pokoj co? :D
Reagovat
com
tak myslel sem, ze si ji uziju tento tyden.. A kdyz se odhlasila, tak zas nic :( .protoze komentare na Allertovou, nebo Martincovou, ty je skoda komentovat
Reagovat
FulnekUltras
;-)
Reagovat
d@ve
Ty jsi asi nějakej zamindrákovanej chudák, který se baví hlavně hejtováním..
Reagovat
tromas12
Petra se odhlásila z Lince :(
Reagovat
Jan
TM má jistý, tak chce možná spočnout.
Reagovat
Jabadu
Má recht.
Připraví se na TM a zkope jim prd.el do špičata tak, jak to umí jen ona.
Reagovat
Alien
Tak hlavně aby je nezkopala jako minulý rok!
Reagovat
Jabadu
Nevyladěné nejasnosti se stávají i v královských rodinách...
Reagovat
Torn
Tak třeba loni Petra měla docela ideální pozici, měla čas na přípravu atd. a jak to dopadlo. Já si myslím, že je u Petry úplně fuk, zda je tam nebo není příprava. Dokáže vyhrát i tak.
Reagovat
kada.tom
Petře gratuluji k postupu na TM. mohly by to tam pěkně srovnat do latě a vyhrát :-)
Reagovat
Pavlis
Petře gratuluji ke kvalifikování na Turnaj mistryň. Přidat v Číně pět výher, přičemž pokaždé startovat až ve druhém kole, to je super. Teď věřím v dobrý výsledek v Linci. Pokud zvládne přesun a aklimatizaci. Petru celou kariéru neustále něco limituje, komplikuje jí to situaci. Ale částečně je to dáno tím, jak je ona sama dost atypická hráčka, pak tím, jakou daň za úspěch zaplatíte. Tlak, očekávání, nezdary. Jen ti nejsilnější se z toho dostanou, posune je to dál a zůstanou dlouho na vrcholu. Petra to dokázala už dávno. A samozřejmě, neustále to utíká a blíží se doba, kdy Peti skončí.
Reagovat
Jabadu
Já věřím, že Petra ještě nechce končit. Jako žena s geneticky nevyvolenými parametry ji muselo stát neuvěřitelnou dřinu a odříkání, aby se dopracovala k fantastické sportovní postavě, která jí nyní umožňuje širší rejstřík úderů a řešení situací.
Fyzicky je na tom jako nikdy dříve. Proč by to nevyužila ještě pár let?
To nebezpečné zranění nějakého svalu v předloktí také může souviset ... no víte s čím.
Ať už to bude jakkoli, jsem rád, že jsem svědkem éry takové hráčky!
Klára Koukalová nedávno správně poznamenala (četl jsem to v Blesku), jak jsou čeští fanoušci ke Karolíně nespravedliví. Všechno, co udělá Petra je super, na Karolínu se jenom nadává.
Ano, jsme nespravedliví. Já to vím.
Asi je to dáno mimořádnými výsledky Petry v kombinaci s její milou povahou. Prostě fandit Petře ... to ... to je něco úplně jinýho!
To přece každej musí pochopit! :-)
Reagovat
blixa
No, představ si že nemusí ;-)
Reagovat
Jabadu
Lidé neradi mění své idoly. Já jsem například postižený "kvíňák". Ale pracuji na sobě. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Manželé Kláry a Karolíny jsou kámoši z Novy a jejich pařby jsou pověstné. Tak se povinně i manželky staly kamarádkami. ;)
Reagovat
Jabadu
Ale Klára v tomto má pravdu. I já si uvědomuji, že Karolínu beru jako "tu druhou", která ohrožuje "vyvolenou a nedotknutelnou".
A to je špatně.
Musím ještě doladit noty, trochu to pocentrovat ... a tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Zřejmě k tomu mají lidi svoje důvody. ;)
Ty hezky laď a centruj. :)
Reagovat
Torn
Důvody těžko, spíš účelný hejt. :)
Reagovat
cabuna
+ 100
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem se bála, že by ses nevyjádřil! :)))
Reagovat
Torn
já jsem tím úplně nenarážel na tebe. :) Al obecně, plno lidí už jí nemá rádo jen proto, že si vzala Hrdličku, což mi nepříjde ok.
Reagovat
Jan
Ten, jehož jméno se nesmí vyslovit, by ti zobal z ruky :)
Reagovat
Pavlis
Jj, pokud Petra ještě pár let přidá a využije nynější své situace, za předpokladu zotavení té levé ruky, měla by toho využít do mrtě. Klíčová je ale motivace, poctivý trénink kondice a tenisového umu. A vybalancování pohody v jejím týmu, častý kontakt s jejími blízkými a známými. V důsledku neustálého cestování a hektického způsobu života, je vídá jen málokdy. Je jen na Petře, jak ji to bude dlouho ještě bavit. Jestli se jí bude dařit, co bude chtít dál dělat, lukrativní marketingové kontrakty. Našlápnuto má fakt perfektně.
Reagovat
Torn
Tak fandit Petře není opravdu umění. Hráčka, která vyhrála tolik titulů, to se fandí absolutně samo, především pak pro typické české nevděčné fanoušky, kteří fandí jen tehdy, kdy hráčka vyhráva. :D Fandit třeba Hercog nebo Gavriole, to je umění. :D
Reagovat
misa
Až skončí Kvitová, tak se výrazně sníží počet komentářů na TP :)
Reagovat
Jan
:)
Reagovat
Jan
A to si myslím, že před lety, když vylétla nahoru, těch komentářů bylo daleko víc. Když prohrála nebo vyhrála, tak se tady lidi rvali do krve :)
Reagovat
FulnekUltras
Tak všechno se vyvíjí - a buďme rádi, že Peťa navzdory původním iluzím některých teoretiků ;-) nekopíruje třeba krakatici. ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=Sq7rX9p6nl0
Reagovat
Jan
Petra má určitě také pěknou pánev :)
Reagovat
misa
Ze současných českých hráček je nejzajímavější fandit Marušce nebo Mušce.
Reagovat
Torn
To je asi věc názoru. :) Já nerjadši fandím Kájé P. a Marušce :).
Reagovat
misa
Spoustu hráček něco limituje, jsou tenistky, které prakticky skončily záhy po dvacítce (Robson, Hampton, Bellis, Konjuh, ...). Nepříjemné problémy má mladá Markéta.

Kvitová má před sebou rok, dva, kdy ještě něco velkého může vyhrát.
Reagovat
FulnekUltras
jen se toho neboj a klidně řekni i tři, čtyři nebo pět... ;-)
Reagovat
lars
A kterou tenistku nic nelimituje nebo nelimitovalo ?
Reagovat
Mantra
co ten Linec?
Reagovat
lvicek
Gratuluju Pete, je to skvele, jen trochu mrzi to zraneni. Ta sezona byla naprosto uzasne rozjeta a Peta vypadala ve velke herni pohode a to je na ni vzdycky radost pohledet. Moc doufam, ze pristi rok vyjde jedna paradni sezona. Myslim, ze by si to Peta moc zaslouzila za vsechny ty peripetie, kterymi si prosla, ale opravdu se s nimi poprala. A treba by padla i ta jednicka. Jen se ted trochu obavam, aby si to s tim Linzem nerozmyslela, mozna to melo jeste par dni pockat ;).
Reagovat
tommr
Petra dopadla ještě relativně dobře a na TM si přece jen zahraje. Hůř dopadla Markéta Vondroušová. Ta kdyby se tak neštastně nezranila tak by na TM určitě taky nechyběla. Vždyt i ted je pořád ještě na 16.místě v Race i když nehraje už od Wimbledonu ...
Reagovat
Fransoas
Je to tak.Petře se to podařilo i přes zraněné předloktí-možná šla na určité riziko,ale TM je v kapse s trochou štěstí.

Markéta má obrovskou smůlu.V nadějně rozjeté sezóně musela to vše předčasně ukončit.Vážně je mi jí líto.
Reagovat
Jan
Jo, Markéty je mi líto. Každý nemá to štěstí, že mu drží zdraví.
Reagovat
vinva2
mám radost
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist