Bartyová zdolala Bertensovou i popáté, v Pekingu přežila mečbol

5. 10. 2019, 12:38
Aktuality 4
WTA PEKING - Australanka Ashleigh Bartyová vyhrála nad Kiki Bertensovou i pátý vzájemný zápas, z toho počtvrté po třísetovém boji. Dnes v Pekingu světová jednička zvítězila po odvrácení mečbolu 6-3 3-6 7-6 a postoupila do finále. V něm se utká s Japonkou Naomi Ósakaovou, která vyřadila dánskou obhájkyni titulu Caroline Wozniackou.
Ashleigh Bartyová (© AFP)

Ashleigh Bartyová bojuje s Karolínou Plíškovou o pozici světové jedničky na konci sezony a v Pekingu si možná vytváří rozhodující náskok. Po dnešním postupu do finále ho zvýšila už na více než 1100 bodů. 

Třiadvacetiletá Australanka zvládla v čínské metropoli už třetí tříseťák v řadě. Po domácí Saisai Zheng a Petře Kvitové udolala v dnešním semifinále Kiki Bertensovou 6-3 3-6 7-6 poté, co v závěru utkání utekla z mečbolu.

"Užívám si tyhle chvíle, kdy jsem zády přitlačená ke zdi," řekla po již 52. výhře v sezoně Bartyová, jež zvýšila vedení ve vzájemné bilanci na 5-0. Už počtvrté však zvítězila až po třísetovém boji.



V pátém letošním finále bude Bartyová bojovat o čtvrtý titul. Vítězka Roland Garros, z Miami a Birminghamu vyzve v neděli Japonku Naomi Ósakaovou, s níž ve vzájemné bilanci vede 2-1.

Bývalá světová jednička a aktuálně čtvrtá hráčka světa Ósakaová dnes přehrála 6-4 6-2 dánskou šampionku z let 2010 a 2018 Caroline Wozniackou, s níž si poradila až ve třetím vzájemném duelu, a svou neporazitelnost prodloužila na devět utkání.

Ósakaová ve svém celkově sedmém finále zaútočí na pátý titul. Letos může navázat na triumfy z Melbourne a rodné Ósaky.



Dnešní vyřazení Bertensové pomohlo Petře Kvitové, která získala jistotu startu na Turnaji mistryň

V semifinále čtyřhry dnes neuspěly sestry Karolína a Kristýna Plíškovy.

• WTA PREMIER MANDATORY PEKING •
Čína, tv. povrch, 8.285.274 dolarů
sobotní výsledky (05. 10. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Bartyová (1-Austr.) - Bertensová (8-Niz.) 6-3 3-6 7-6(7)
Ósakaová (4-Jap.) - Wozniacká (16-Dán.) 6-4 6-2
• Čtyřhra - semifinále •
Ostapenková/Jastremská (Lot./Ukr.) - Kar. Plíšková/Kr. Plíšková (ČR) 4-6 6-4 10-6
Keninová/Matteková-Sandsová (USA) - Shibaharaová/Aojamaová (USA/Jap.) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
FulnekUltras
současná koaliční klasika. Pořád ale lepší než totalita krakatice.
Reagovat
tommr
se letos už světovou jedničkou určitě nestane. Rozhodla o tom dnešní výhra Bartyový, která už nemůže být nikým předstižena pokud se zúčastní TM (k postu jedničky jí stačí i 3 prohry ve skupině) ...
Reagovat
Alien
Tak to je ohromná škoda!
Reagovat
milik254
Třeba Karolína dostane WC do Moskvy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist