Kvitová se kvůli únavě odhlásila z generálky na Australian Open v Adelaide

12. 1. 2020, 13:39
Aktuality 41
Petra Kvitová zrušila start na novém turnaji WTA Tour v Adelaide, který pro ni měl být generálkou na úvodní grandslam sezony Australian Open. V Brisbane v sobotu prohrála semifinále a dnes pořadatelé v Adelaide oznámili, že česká tenistka se jejich podniku kvůli únavě nezúčastní.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© Facebook)

Petra Kvitová začala sezonu tento týden v Brisbane, kde odehrála čtyři zápasy. Porazit dokázala Anastasii Pavljučenkovovou, Ljudmilu Samsonovovou a Jennifer Bradyovou, nestačila až na Madison Keysovou, proti které ve včerejším semifinále neudržela náskok setu a brejku.

Před Australian Open, na kterém bude obhajovat loňské finále, si devětadvacetiletá Češka měla zahrát ještě příští týden v Adelaide, kvůli únavě se však dnes pořadatelům omluvila. 

Kvitová měla být v Adelaide nasazenou trojkou a v prvním kole čelit Číňance Qiang Wang. Pozici nasazené hráčky po Češce dostala Angelique Kerberová, do hlavní soutěže se místo Kvitové dostala další Němka Tatjana Mariaová, jež dnes v kvalifikaci dostala kanára od Bělorusky Aliaksandry Sasnovičové.

A právě 32letá Mariaová bude první soupeřkou Markéty Vondroušové (h2h 0-1), která v Adelaide odehraje první turnaj od loňského Wimbledonu, po které se podrobila operaci loktu.

Z českých hráček se v soutěži představí světová jednička ve čtyřhře Barbora Strýcová, která se střetne s americkou kvalifikantkou Bernardou Peraovou (h2h 1-1).

Nejvýše nasazenými podniku WTA Premier s dotací 848.000 dolarů jsou domácí světová jednička Ashleigh Bartyová a Rumunka Simona Halepová.

Úvodní grandslam sezony v Melbourne začne 20. ledna.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

41
Přidat komentář
tommr
Petra není jediná z nasazených hráček kdo se odhlásila. Bertensová se odhlásila kvůli zranění achilovky. Přitom ve finále debla v Brisbane na kurtu lítala jako čamrda ...
Reagovat
cabuna
To sice lítala,ale několikrát se během zápasu za achilovku držela a měla jí zatejpovanou.U ní jsem si říkala že je blázen jestli chce před AP ještě jeden turnaj místo odpočinku .A Petra si myslím ,že taky udělala dobře že má před GS pauzu .
Reagovat
cabuna
To sice lítala,ale několikrát se během zápasu za achilovku držela a měla jí zatejpovanou.U ní jsem si říkala že je blázen jestli chce před AP ještě jeden turnaj místo odpočinku .A Petra si myslím ,že taky udělala dobře že má před GS pauzu .
Reagovat
tommr
tak to jsem si ani nevšim. Pokud má s achilovkou opravdu potíže tak je ale odstoupení z Adelaide naprosto pochopitelný ...
Reagovat
EllNino
jj všiml jsem si tejpu v zápase s Yastremskou v 1. kole
Reagovat
axlegrease
Tak o polovinu menší dotace, než v Brisbane, to je únava hned. Navíc před AO je třeba načasovat formu :-D
Reagovat
drabona
si musí rozložit síly na celou sezonu, několikrát to potvrdila a také to dělá. O únavě bych nespekuloval, nějaký důvod se uvést musí. Být stabilně v první desítce není legrace, zvlášť když se chce posunout výš a ona určitě chce.
Reagovat
peggy
Kvitovat,je unavená jen tím,že se pohybuje.
Reagovat
rybicka
No jo, někomu pohyb unaví tělo, jinému zase nefunguje mozek, a to ačkoliv jej ani nezvládnou příliš používat. Těžký osud živočichů - soucítím.
Reagovat
pockerface
Samozřejmě na to právo má. Ale ten důvod. Kvůli únavě? Na začátku sezony po 4 zápasech je unavená? Trochu divné. Kdyby řekla přetrénovaná, ale unavená? Řekněme to jinak, asi nečekala, že bude hrát SF, tak měla v rezervě turnaj Adelaide. A protože došla tak daleko, tak se jí do Adelaide prostě nechce, ale nějak zdůvodnit se to musí že? :-)
Reagovat
sojka1
vzdyt se tu presne tohle rozebira, ze je treba uvest ofiko nejaky prasteny duvod.... mne spis vadi, ze mi opravdu prisla unavena, to vubec nebyl oblicej svezi skorotricatnice a projev nadseni z nove sezony a sily na ni.... i Vankovi rikala, ze uz nemuze..... jako zena teda samozrejme dobre vim, jak daleko je obcas skutecnost od toho, co rikam :-))) ale stejne......
Reagovat
LukasH
Je to strašná škoda, protože jinak tam všechno je. Hlava funguje, využívá své zkušenosti. Ty tam jsou výbuchy s horšíma hráčkama (od loňský sezóny úplně).
Dřív padala často v prvních kolech, ale když už se dostala do SF, tak skoro vždy brala titul. Teď se tam dostává častěji, ale dochází šťáva.
Reagovat
EllNino
ale notak, neklesat na mysli :) ono to zase někde cinkne
Reagovat
LukasH
Jasně, to jo.
Její somatotyp prostě není úplně sportovní ať dělá, co dělá.
Určitě je rozumný se teď moc nepřetěžovat, aby se zas nezastavila v půlce sezóny.
Reagovat
smazaný uživatel
všechno až na nějakou známost
Reagovat
lvicek
Ono to taky může dost souviset s tamějším počasím. Pro Péťu to je asi ještě náročnější než pro ostatní. Já osobně si neumím představit v takových podmínkách podávat jakýkoliv fyzický výkon. Takže asi lepší říct únava než třeba natažený sval nebo něco takového, ne? Protože v tom vedru musí být unavený každý pořád ;).
Reagovat
Krisboy
Ano, v tomhle vedru je unavený každý, vo tom žádná.
Ale Petra je unavená už deset let bez ohledu na počasí, teplotu, podnebí, roční dobu, denní dobu atd...tam je prostě něco špatně.
Reagovat
Torn
Na konferenci ještě říkala, že jo, ale nějak jsem jí to moc nevěřil. :D Ale dělá dobře. Tady si odehrála pár zápasů a zbytečně se honit, když jí čeká AO.
Reagovat
ludmilaosfka
Správné rozhodnutí. Určitě nějaká únava tam je, což je po každém turnaji. Ve svém věku se unaví víc, než mladší hráčky, to je normální. Už musí nutně zvolnit tempo a nehrát všechny turnaje, protože pak snadněji dojde ke zranění. Loni hrála na začátku roku moc turnajů a to nebylo dobře. Petra může ještě dlouho podávat skvělé výkony, ale celkový přístup ke hře musí být jiný. Však to vidíme dobře u jiných starších hráčů a hráček, kteří si také vybírají a nehrají všechno.
Reagovat
Alien
Už to zase začíná!
Reagovat
smazaný uživatel
Petruska Vyblitkova :D A
Reagovat
Krisboy
Jeden turnaj a už je unavená :) Dělá si z nás srandu?
Reagovat
com
:D tak Kvitova no, aspon ze nam v SF unavila i Keys :)
Reagovat
rybicka
Tak, rozehrát se zvládla a asi se nepotřebuje vysilovat před dalším důležitým.
Řekla bych, že své úvodní dva turnaje měla naplánované, aby se alespoň v jednom rozehrála. To zvládla už v prvním, tedy nemá potřebu druhého.
Reagovat
Krisboy
Ano, to znamená, že není unavená. Takže buď lže, nebo je s ní něco hodně špatně. Na únavu si stěžuje / vymlouvá už asi osm let.
Reagovat
misa
Nezapomeň, že za chvíli jí bude už 30. Navíc vyčerpávat se před grandslamem, kde obhajuje finále, je zbytečné.
Reagovat
Krisboy
Vím, kolik jí je, a taky vím, že je unavená, případně se necítí zcela dobře, prakticky od začátku kariery. Odpočinek před gs je správný, mě jenom vytáčí to pokrytectví a lhaní.
A aby bylo jasno - vadí mi to u všech, nejenom u Petry.
Reagovat
EllNino
tak myslím, že to není chyba hráček, ale vedení, protože ony prostě musejí udat nějaký důvod, nemohou se odhlásit jen tak
Reagovat
rybicka
Lidské společenství je mimo jiné založeno na frázích, které jsou ne "zcela pravdivé". Kdyby každý dopodrobna sděloval a vysvětloval... K tomu jsou ty fráze zastřešující několikero podobných vysvětlení pod jednu sdružující frázi.

Jestliže takto nevinné je důvodem k rozčilení, pak bych nechtěla vidět to rozrušení z "frází" politiků, z nichž někteří vysloveně kradou a lžou a kdoví jestli ne ještě víc...
Reagovat
Krisboy
Tak rýpnout si můžu, ne? O pokrytectví a lžích politiků mi nemluv, nebo tím telefonem švihnu o zem :)
Reagovat
blixa
Ale no ták. Vždyť nám ti dobráci jen říkají co chceme slyšet. Tedy těm, co je volí. Politici za to nemůžou. Volič je id.iot ! ;-)
Reagovat
Krisboy
Jak to tady někdo říkal? Tetovat, vytesat do kamene tahle zlatá slova :)
Reagovat
rybicka
Normálně mne ti politici - řekněme iritují, ale vy dva jste mi dnes skrze ně opravdu zvedli náladu :-))) Díky !!!
Reagovat
rybicka
Tak musím poděkovat! Žiji zrovna ...sakra život a přesto jsem se nyní od srdce a nahlas smála.
Reagovat
PetaM
Bohužel, když se hráči někam přihlásí, mají povinnost tam jet. Pokud nechtějí, musí najít korektní důvod. Nemůžou si jen tak vzít dovolenou, jak pracující lidé. :)

Vezmi si to tak, kdybys ty musel u každé dovolené sdělovat, kam jedeš, s kým jedeš, jak dlouho tam budeš, co tam budete dělat, apod. Upřímně - je do toho všem putna. Stejně jako to, proč nejede na další turnaj. Ale podle pravidel se nemůže jen tak odhlásit, protože se jí nechce.

A opět upřímně ... Co je tobě do toho, proč nechce jet do Adelaide ... Nauč se respekovat soukromí ostatních. ;)
Reagovat
Krisboy
Uklidni se, nikomu se do soukromí necpu...
Reagovat
Kozoroh
Něco tenista musí uvést, aby se mohl odhlásit z turnaje. Třeba No1e se taky odhlásil z Adelaide a jsem za to rád, protože by se příliš moc vyšťavil před AO. Evidentně nečekal, že spolu se svými krajany vyhraje ATP Cup. Takže rozhodnutí Petry plně chápu.
Reagovat
Krisboy
No jo porád... už mě nechte.
Já to chápu taky, mluvil jsem o něčem jiném.
Reagovat
rybicka
Dnes ode mne absolutorium a naprosté odpuštění... :-)
Reagovat
Krisboy
Děkuji, aspoň někdo má smysl pro nadsázku.

Že Petru mám rád a budu jí fandit dokud bude hrát, je snad alespoň tobě jasné. Jenom mě sseerree to pokrytectví okolo.
Reagovat
tommr
tak snad je to opravdu jenom únava a do začátku AO se z toho Petra vyhrabe ...
Mrzí mě ale, že si Petra nezahraje s Wang Quiang. Na jejich první vzájemnej zápas jsem se hodně těšil ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist