Kvitová slaví noční výhru nad Su-Wei Hsieh a postup do čtvrtfinále

9. 1. 2019, 14:13
Aktuality 30
WTA SYDNEY - Petra Kvitová v australském Sydney porazila Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu a bez ztráty setu postoupil po více než čtyřech měsících do čtvrtfinále. V něm se česká šampionka z roku 2015 utká s obhájkyní titulu Němkou Angelique Kerberovou.
Petra Kvitová (@ j48tennis.net)

Před týdnem v Brisbane Petra Kvitová ve druhém kole nestačila na Estonku Kontaveitovou a ve stejné fázi skončila i loni v Sydney. Dnes ale  boji o čtvrtfinále nezaváhala. S Tchajwankou Su-Wei Hsieh si poradila 7-6 6-2 a navázala na včerejší dvousetové vítězství nad Běloruskou Arynou Sabalenkovou. 

Statistiky zápasu
Kvitová - Su-Wei Hsieh
8 esa 0
4 dvojchyby 4
70 %
1. podání 'in' 62 %
80 %
úsp. 1. podání 51 %
%
úsp. 2. podání %
38 winnery 13
32 nevyn. chyby 16

hra na síti
3/13 brejkboly 1/8
čas: 1:36

Osmadvacetiletá Kvitová vstoupila do zápasu s třiatřicetiletou Su-Wei Hsieh výborně a rychle vedla 4-1. Pak ale nevyužila setbol, o výhodu brejku přišla, další setbol neproměnila při podání soupeřky a nakonec musela o první sadu bojovat takřka hodinu a získat ji až ve zkrácené hře.

Navrch měla česká favoritka i ve druhém setu, tentokrát ale komplikace i díky odvrácení všech čtyř brejkbolů nepřipustila. Vybudovala si náskok 5-1 a zápas už nepustila. Bývalou nejlepší deblistku světa přestřílela na vítězné údery 38-13 a deset minut po půlnoci proměnila svůj druhý mečbol. Ani ve třetím vzájemném střetnutí neprohrála set.



O první semifinále od loňského srpna se Kvitová utká v duelu dvou bývalých šampionek se světovou dvojkou a obhájkyní titulu Angelique Kerberovou. S o dva roky starší Němkou se střetne už potřinácté v kariéře, bilanci vzájemných zápasů mají vyrovnanou 6-6. Naposledy vloni ve Stuttgartu se na antuce radovala německá trojnásobná grandslamová šampionka.

V dohrávce prvního kola dnes neuspěla Kateřina Siniaková. Ze hry venku je i světová jednička Simona Halepová, jež prohrála s Australankou Ashleigh Bartyovou.

 

• WTA PREMIER SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 823.000 dolarů
středeční výsledky (9. 1. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kvitová (5-ČR) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 7-6(2) 6-2
Bartyová (Austr.) - Halepová (1-Rum.) 6-4 6-4
Putincevová (Kaz.) - Stephensová (4-USA) 3-6 7-6(4) 6-0
Mertensová (10-Belg.) - Kontaveitová (Est.) 6-3 6-1
Bacsinszká (Švýc.) - Stosurová (Austr.) 5-7 6-4 6-3
Sasnovičová (Běl.) - Honová (Austr.) 0-6 6-3 6-3
• Dvouhra - 1. kolo •
Mertensová (10-Belg.) - Siniaková (ČR) 7-6(4) 2-6 6-2
Kontaveitová (Est.) - Puigová (Portor.) 2-6 7-5 6-1
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Kruničová/Siniaková (Srb./ČR) - Bacsinszká/Martičová (Švýc./Chorv.) 6-2 6-3
Katóová/Ninomijaová (Jap.) - N. Kičenoková/Strýcová (4-Ukr./ČR) 1-6 6-3 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
annah
Na AO se zítra v našich osm ráno losuje. Pokud jsem tomu dobře rozuměla, měl by být na webu turnaje přímý přenos s loňskými vítězi osobně...:-)
Reagovat
EllNino
Cenná výhra, noční zápas, Su-Wei style :) ... není co vytknout, protože tyhle zápasy Petra pravidelně prohrává ...

Ve čtvrtfinále s Angie může asi jen překvapit, nějak s nedovedu představit, že by vyhrála, Angie ji zatápěla i v zápasech, kdy měla Petra lepší formu než teď .... ale v tenise je možný úplně všecko :) ... tak uvidíme, určitě šlágr dne :)
Reagovat
SpacialRecognition
U Petry se nedá moc mluvit o formě ... u ní je to zápas od zápasu jiné. :D
Reagovat
EllNino
ba ne ... jsou prostě období, kdy hraje více stabilně, jako tomu bylo na konci roku 2016 nebo první půlka loňského roku, hrála s rozmylem, nehrála tolik na jeden úder ... teď se spíše zase hledá, často kazí return, dává hodně dvojchyb a mám pocit, že se sžívá s novým typem Wilsonu ... zdá se mi, že má ta raketa větší hlavu oproti té černočervené ... ale možná je to optický klam kvůli tě bílým pruhům, nevím :)

Každopádně ve formě teď úplně není, uvidíme :)
Reagovat
kada.tom
viděl bych to zítra na nějakou vyrovnanou divočinu stylem 6-7 7-5 7-6 nebo něco na ten způsob :-) ... a vítěznou pro Petru :-)
Reagovat
PetaM
Bóže, takový zápas bych jí nepřál. Buď ať vyhraje rychle, nebo ať rychle prohraje. Takový zápas ať si šetří na finále AO :D :D
Reagovat
com
jenze finale AO bude hrat Karolina
Reagovat
EllNino
a to vylučuje účast Petry ve finále? :))
Reagovat
com
pravdepobnost dvou ceskych hracek ve finale GS je miziva :D
Reagovat
PetaM
Ale bylo by to krásné ...
Reagovat
kada.tom
nebylo, bylo by to divný finále ...
Reagovat
PetaM
To je fuk :D Byla by další naše GS vítězka, aspoň by jí to nevzala žádná mařka z druhé strany kurtu :D
Reagovat
FulnekUltras
byla by to občanská válka
Reagovat
blixa
S kým bys válčil, blbe ?
Reagovat
FulnekUltras
s každým, kdo bude klást odpor ;-)))
Reagovat
kada.tom
já bych jí ho taky úplně nepřál, ale očekávám prostě vyrovnaný tři sety, tak uvidíme ... třeba to bude rychlovka pro jednu či druhou :-)

joo, na AO by to bylo lepší a stačilo by třeba i QF :-)
Reagovat
Torn
Tak to zvládla, ale furt mne překvapuje, jak Su-wei hraje tak nějak nahoře bez. :D A má trochu netradiční úbor, jsem viděl vždycyk jen u ní.
Reagovat
Pavlis
Petře gratuluji k výhře, ale ten první set, fíha. Nakonec jednoznačná převaha ve zkrácené hře a v poho druhý set. Obecně ale s těmito hráčkami má Peti furt problémy. Hodně štěstí do dalšího zápasu.
Reagovat
tommr
Hsieh má ještě podivnější styl než Niculescu a pro hráčku jako je Petra musí být utrpení proti ní hrát. Navíc se hrálo v noci a to Petře nikdy nesvědčilo. Je proto třeba smeknout před tím jak to zvládla ...
Je dost nefér, že Petra bude muset zase na kurt tak brzo po tak těžký noční šichtě zatímco soupeřka, která dneska nemusela hrát bude hezky odpočatá. To pořadatelé zase jednou pěkně pohnojili (pokud to teda neudělali schválně aby zvýhodnili Kerberku) ...
Reagovat
FulnekUltras
počasí zaúřadovalo - snad na AO bude rozumnější
Reagovat
mendrit
Zítra hrajou až jako poslední. Nejdříve v 9 SEČ, což je v Sydney už podvečer.
Reagovat
Holahej
Petra bohužel hraje zbytečně vabank údery, příliš mnoho, bezhlavě, bez ohledu na vývoj zápasu a tolik BB pustí, chce uhrát body na jeden úder, jestli přemýšlí?, aby se neunavila, aby byla rychle z kurtu a paradoxně těmito UE drží soupeřku ve hře, boduje do vlastní sítě, dostává se sama pod tlak vyrovnaným skóre a nakonec hraje maratónský set s vachrlatým TB..., pak na GS se k tomu přidají nervy a je tam ?překvapivá" prohra, dnes 32 UE, stačilo na výhru, Kerber bude prověrka?

Petro potenciál a dovednosti máš, ale hraj chytřeji! a využívej zákonitosti hry!
Reagovat
LukasH
Třeba není úplně psychicky v pohodě i kvůli tomu soudu. Těžko říct. I kdyz Petra to vždycky takhle měla. Mně se hodně líbila loni. Hlavně na antuce hrála s rozmyslem, což potřebovala, když byla unavená...
Reagovat
Holahej
Je velká chyba, když má soupeřku pod tlakem BB, SB, má bezproblémový příjem a ona ho vabank UE úderem smaže, ne jednou, ale mnohokrát za sebou, přece by se jí i soupeřce hrálo jinak, kdyby bylo 5/1 a ne 3/3 po zbytečných UE.

Je mi to líto, kvůli Petře, má potenciál být úspěšnější, ale malá ?chytrost" ji brzdí, sama to necítí? Samozřejmě je to úspěšná hráčka TOP 10 s mnoha vyhranými turnaji, co by za to jiné holky daly.
Reagovat
Holahej
Ten soud nebude jednoduchý, je to recividista...
Zkušení recidivisti a ti, co se pohybují v kriminálním prostředí se nepřiznávají, asi vědí proč, povyprávěli si ve vězení zkušenosti, mají hroší kůži, vše zpochybňují a doufají, že s pomocí advokátů mají šanci uniknout?, s přiznáním, jdou rovnou do trestu.

Ti kluci, co zapálili starý dřevěný kostel, byli odsouzeni...,ten, co to fakticky zapálil, dostal málo a brzy může být na svobodě, protože měl dva dny do zletilosti v den činu, organizátor a hlava činu dostal 8 let, požádal o odklad, je doma a snaží se trestu vyhnout, třetí dostal 7 let a nastoupil výkon trestu, dovezl dvojici k místu autem, seděl v autě a odvezl je domů, najali si ho za úplatu, znali se ze školy, nevěděl, co chtějí udělat, to mu řekli až na místě, když tam dojeli, nevěřil jim, myslel, že si dělají legraci, odjeli, ještě než se oheň rozhořel?., byla tma, nic neviděl, ani oheň, vše bylo až ve zprávách, hasiči, obrázky, druhý den šel na policii a vše jim oznámil, policie byla bez práce, vše věděla, byl veden jako svědek a až později teprve obviněn jako spolupachatel?., jak by se vyvíjelo pátrání policie, bez něj?.je otázka, zda by vůbec na viníka přišli?, ten kluk to ale nepřiměřeně odnesl, oproti těm dvěma, za přiznání.
Polehčující okolnost?, to teda asi nebyla.
Reagovat
lvicek
Ale třeba dnes několikrát letěl vysoký míč od Hsieh někam doprostřed, Péťa se k němu hnala, já už jsem čekala, že to zase ze vzduchu narve do sítě a ona si to nechala spadnout a zkušené uklidila do volného prostoru. Nějaké riziko ve své hře potřebuje. Mne bude stačit, když eliminuje takovéhle jasné body/minely :). Pak ještě občas za stavu 30:30 ty její divoké returny. Možná občas by to chtělo zkusit nějaký chytřejší, pomalejší - myslím, že soupeřka by z toho byla tak překvapená, že by to ani nevrátila ;).
Reagovat
kada.tom
Paráda, Hsieh poslední dobou (myšleno i na konci loňské sezóny) hrála hodně dobře a šel z ní strach. Jedině dobře, že Petra vyhrála, zítra Kerber, to bude zas jinačí oříšek, ale uvidí se :-)))
Reagovat
Alien
I love you, Petra!
Reagovat
FulnekUltras
takže všechny pochyby - ať nám zádel políbí
Reagovat
d@ve
Bylo napínavé sledovat 1. set i jen v číslech. :) Těším se na HL..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist