Halepová se po zranění vrátila porážkou, na úvod sezony prohrála s Bartyovou

9. 1. 2019, 13:51
Aktuality 1
WTA SYDNEY - Světová jednička Simona Halepová neprožívá ideální období. Během podzimní léčby vyhřezlé ploténky přišla o trenéra a dnes absolvovala neúspěšný vstup do nové sezony. V Sydney v prvním zápase po více než čtvrt roce prohrála s domácí Ashleigh Bartyovou, utrpěla pátou porážku v řadě a téměř pět měsíců čeká na vyhraný set.
Ashleigh Bartyová a Simona Halepová

Simona Halepová loni dlouho prožívala skvělou sezonu. Tři ze šesti finálových zápasů přetavila v titul, včetně prvního grandslamového z Roland Garros. Jenže 19. srpna ve finále podniku v Cincinnati neproměnila mečbol proti Nizozemce Kiki Bertensové a jako by tím snad urazila paní Štěstěnu.

Od té doby totiž rumunská tenistka čeká na vítězný zápas i vyhraný set. Navíc dlouho nehrála.

Poté, co v prvním kole US Open nestačila na Estonku Kanepiovou, si totiž během jednoho z tréninků v Asii poranila záda. Následně ještě zkusila dva zápasy, ale zranění bylo vážné a dál pokračovat nemohla. Po návratu do Evropy lékařské vyšetření odhalilo vyhřezlou ploténku a sezona pro nejlepší hráčku roku skončila. 

Halepová navíc v listopadu přišla o trenéra Darrena Cahilla, jenž si kvůli své rodině dává rok pauzu, a náhradu zatím nehledá. A k tomu se jí nepovedl vstup do nové sezony. 

27letá Rumunka dnes v Sydney nestačila na domácí Ashleigh Bartyovou, kterou přitom ještě loni v létě dvakrát porazila 2-0 na sety. V Austrálii ale na o pět let mladší soupeřku nestačila a patnácté hráčce světa podlehla dvakrát 4-6.



"Ona si vyhrát zasloužila. Já měla spoustu šancí na brejk a jít do výhody... ale nedokázala jsem je využít," litovala Halepová, jež využila jen 2 z 11 brejkbolů. Dnes utrpěla pátou porážku v řadě a prohrála už devět setů po sobě. Za pět dní startuje Australian Open, na němž bude obhajovat finále. 

Bartyová si tak připsala premiérový skalp světové jedničky a během dvou dnů vyřadila vítězky posledních dvou Roland Garros, neboť včera porazila Lotyšku Jelenu Ostapenkovou. Halepovou dnes přestřílela na vítězné údery 26-9 (nevynucené chyby 39-22).

"Nemůžu uvěřit tomu, že jsem vyhrála. Tohle je pro mě velká věc," radovala se Bartyová.

Ve čtvrtfinále se loňská finalistka Bartyová střetne s přemožitelkou Kateřiny Siniakové Belgičankou Elise Mertensovou, která dnes po skalpu české tenistky přehrála i Estonku Anett Kontaveitovou.

Jako poslední do čtvrtfinále postoupila šampionka z roku 2015 Petra Kvitová, která 10 minut po půlnoci proměnila mečbol proti Su-Wei Hsieh z Tchaj.wanu.

• WTA PREMIER SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 823.000 dolarů
středeční výsledky (9. 1. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kvitová (5-ČR) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 7-6(2) 6-2
Bartyová (Austr.) - Halepová (1-Rum.) 6-4 6-4
Putincevová (Kaz.) - Stephensová (4-USA) 3-6 7-6(4) 6-0
Mertensová (10-Belg.) - Kontaveitová (Est.) 6-3 6-1
Bacsinszká (Švýc.) - Stosurová (Austr.) 5-7 6-4 6-3
Sasnovičová (Běl.) - Honová (Austr.) 0-6 6-3 6-3
• Dvouhra - 1. kolo •
Mertensová (10-Belg.) - Siniaková (ČR) 7-6(4) 2-6 6-2
Kontaveitová (Est.) - Puigová (Portor.) 2-6 7-5 6-1
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Kruničová/Siniaková (Srb./ČR) - Bacsinszká/Martičová (Švýc./Chorv.) 6-2 6-3
Katóová/Ninomijaová (Jap.) - N. Kičenoková/Strýcová (4-Ukr./ČR) 1-6 6-3 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
FulnekUltras
Cvalík je teď dost kvalitní. Haide do Melbourne...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist