Kvitová těžký start proti Schiavoneové zvládla, ve 2. kole je i Šafářová

15. 1. 2013, 05:05
Aktuality 130
Petra Kvitová se navzdory slabší formě dostala přes první kolo Australian Open. Česká jednička si poradila s Italkou Schiavoneovou a vykročila za obhajobou loňského semifinále. Cestou do něj může v osmifinále narazit na Lucii Šafářovou, která si dnes připsala první výhru v sezoně. První kolo z Češek nezvládly pouze Andrea Hlaváčková a Karolína Plíšková.
Petra Kvitová

Loni se Petra Kvitová na Australian Open dostala poprvé až do semifinále, letos se však před úvodním grandslamem sezony nedostala do psychické pohody. Po tvrdé zimní kondiční přípravě ji po pár dnech v Austrálii 'srazil' během tréninku astmatický záchvat. A na turnajích se to pak projevilo: v Brisbane vypadla ve druhém kole s Pavljučenkovovou a v Sydney utrpěla už v 1. kole debakl s Cibulkovou.

"V Brisbane mě to srazilo fyzicky, v Sydney psychicky. Mám to v hlavě," přiznala česká jednička po losu Australian Open, který k ní nebyl vůbec milosrdný. Byť je nasazenou osmičkou, musela hned v prvním kole čelit bývalé vítězce French Open Francesce Schiavoneové. S o devět let starší Italkou však loni vyhrála všechny tři vzájemné zápasy a dnes na ně dokázala navázat. Navzdory 9 dvojchybám a 42 nevynuceným chybám vyhrála 6-4 2-6 6-2 a postoupila do 2. kola. 

Petra KvitováKvitová do zápasu nastoupila v novém fialovém tričku a oranžové sukni, oči si před ostrým sluncem kryla kšiltem, který ladil se sukní. V prvním setu si vypracovala náskok dvou brejků, za stavu 5-2 ale sama o podání poprvé přišla. V desáté gamu už sadu ukončit dokázala a ujala se vedení. 

V úvodu druhého setu ale v první a třetí hře neproměnila celkem čtyři brejkboly a byla potrestána. Po dvou ztracených servisech prohrála 2-6. Ve rozhodujícím dějství Kvitová hrála nejlépe, neboť zaznamenala více vítězných úderů než nevynucených chyb (12-11). Po dvou brejcích vedla 3-0, a i když ještě jednou přišla o podání, závěru utkání si pohlídala a na rozpáleném kurtu se po dvou hodinách mohla radovat z výhry. 

"Že jsem to vybojovala, to si myslím, že mi pomůže hodně," řekla Kvitová Radiožurnálu. "Navíc si myslím, že jsem nehrála úplně špatně na to, v jakých podmínkách to bylo a ještě s Franceskou, takže já myslím, že když to takhle sesumíruju, tak můžu být spokojená," dodala.

Ve druhém kole se dvaadvacetiletá Češka utká s Laurou Robsonovou, s níž dosud nehrála. Osmnáctiletá Britka dnes porazila hladce ve dvou setech Američanku Melanii Oudinovou. "Ještě jsem s ní nehrála. Je to taky levačka, takže rotace jsou opačné, což je nepříjemné. Na US Open hrála moc dobře, má talent. Hraje agresivně z obou stran," tvrdí Kvitová o Britce, jež loni v New Yorku vyřadila Clijstersovou či Na Li a vypadla až v osmifinále. Ve třetím kole se vítězka česko-britského duelu může utkat s 29. nasazenou Sloane Stephensovou z USA. 

Pokud by se Kvitová dostala do 4. kola, mohla by si o postup do čtvrtfinále zahrát s krajankou Lucií Šafářovou. Té po vypadnutí Nadi Petrovové cestou do osmifinále nestojí už žádná nasazená soupeřka. Česká dvojka dnes zdolala 7-6 6-4 Chorvatku Mirjanu Lučičovou-Baroniovou.

Pětadvacetiletá Šafářová měla za celý zápas jen jednou problémy na servisu a hned to v třetím gamu druhé sady znamenalo prohraný servis. Od stavu 2-4 ale konečně prolomila servis soupeřky, navíc hned dvakrát a čtyřmi vyhranými gamy v řadě dlouho vyrovnaný zápas z ničeho nic ukončila. 

"Na první kolo jsme zvládla solidní zápas," uvedla Šafářová - čtvrtfinalistka úvodního grandslamu sezony z roku 2007, jež si po snadných porážkách v prvních kolech turnajů v Brisbane a Sydney připsala první letošní výhru. 

"Konečně jsem v nové sezoně vyhrála. Po extralize v Prostějově jsem brala antibiotika a v Austrálii jsem se do toho nemohla dostat. Jsem strašně ráda, že jsem vyhrála a zastavila tu vlnu dolů," radovala se Šafářová, jež s
e ve druhém kole utká se Srbkou Bojanou Jovanovskou.

V 1. kole dohrály pouze Hlaváčková a Kar. Plíšková
Kvitová s Šafářovou navázaly na včerejší stoprocentní úspěšnost českých tenistek, nakonec však v prvním kole přeci jen dvě Češky ztroskotaly. 

První vyřazenou Češkou byla až Andrea Hlaváčková. Šestadvacetiletá rodačka z Plzně se letos ve dvouhře zatím trápí, což potvrdila hladkou porážkou 1-6 2-6 s šestnáctiletou Chorvatkou Donnou Vekičovou. Ta si výhrou zajistila souboj s bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou.

"Špatný den. Špatně jsem podávala. Ona mě přehrávala ve výměnách. Minulou sezonu jsem v singlu skončila dost brzo, teď mi chybějí zápasy. Potřebuju se rozehrát," uvedla smutná Hlaváčková, jež se nyní může soustředit na čtyřhru, ve které jsou s Lucií Hradeckou turnajovými dvojkami a budou obajovat loňské semifinále.

Jako poslední do soutěže vstoupila juniorská vítězka z roku 2010 Karolína Plíšková. Ta bojovala o svou první výhru v hlavní soutěži grandslamového turnaje žen a v případě úspěchu mohla napodobit sestru Kristýnu, se kterou by zároveň v novém vydání žebříčku pronikla do Top 100. Dvacetiletá Češka ale v souboji s Řekyní Eleni Daniilidouovou neuspěla, byť k tomu měla několikrát dobře našlápnuto.

V prvním setu vedla po dvou brejcích 3-0, o náskok ale přišla a prohrála 5-7. I v druhé sadě o vedení přišla, v 12. gamu však po téměř patnctiminutém gamu proměnila třetí setbol a vynutila si rozhodující dějství. I to stejně jako dvě předchozí sady začala brejkem, a vedla 3-1, jenže pak prohrála čtyři gamy v řadě a za stavu 3-5 čelila mečbolům. Oba dokázala odvrátit a rebrejkem se vrátila do hry o postup, jenže gamebol nevyužila a nakonec po 2 hodinách a 45 minutách prohrála 5-7 7-5 4-6.

Plíšková tak přišla tak o šanci vyzvat světovou jedničku Victorii Azarenkovou.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2013 ženy -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 31.000.000 austr. dolarů)
úterní výsledky českých tenistek (15. 01. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (8-ČR) - Schiavoenová (It.) 6-4 2-6 6-2
Šafářová (17-ČR) - Lučičová-Baroniová (Chorv.) 7-6(4) 6-4
Vekičová (Chorv.) - Hlaváčková (ČR) 6-1 6-2
Daniilidouová (Řec.) - Kar. Plíšková (ČR) 7-5 5-7 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

130
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem si říkal, že bych to vylepšil a odstranil drobné mušky. Ale asi to tak nechám.
Reagovat
tedi
ano, ja ho pouzivam.
Reagovat
smazaný uživatel
Není někde na netu záznam utkání Petry s Shiavone?
Reagovat
gigin
Vyzývám vás na souboj!!!! Mladý americký tenisový zázrak vs srbský pinkálista a komediant. Zítra dopoledne. Zdar!!!!
Reagovat
Fandina
to je hezké, nehlásím se, jednak věřím, že jeden vyhraje a za druhé, předpokládám, že holky nevyzýváš, ale mě zajímají ty zkratky, mě se nechce je luštit, tak budeš moc hodný, když mi je přeložíš ... úsměv
Reagovat
gigin
B.R.R. - Bratrstvo Ryanovy Rakety. Spolek fanoušků Ryana Harrisona. Předsedkyně sojka, pokladník pes (zdrhl s prachama), jediný člen tito.
GGG - Gang Glupana Gigina. Spolek fanoušků Novaka Djokoviče. Předseda já a Sonja. Tisková mluvčí je Nola. O členech nemám přehled. Zítra hraje Ryan Harrison proti Noldovi. Dostačující?
Reagovat
smazaný uživatel
Taky věřím, že jeden vyhraje.
Reagovat
Fandina
tak to já nevěděla, to je hezké. Proto ty zkratky. Aha. Díky ... úsměv
Reagovat
Fandina
Mutademus ... úsměv. Jo takhle, že jeden vyhraje mě to fakt pobavilo, tak jsem to tam nechala, ale já věřím, že vyhraje Nole a nechce se mi o tom s někým debatovat ... úsměv
Reagovat
gigin
Mutademus: :DDDD
Fandinka: Není zač :)
Reagovat
Fandina
gigin ... ještě dodatek ... taky jsi mohl Noleho nazvat lépe, než pinkálista, tedy pokud nepužíváš termíny protistrany, to je také do souboje nevhodné ...
Reagovat
smazaný uživatel
OK
Reagovat
gigin
Ok. NO.1VAK vs bažant,který je v tomto souboji bez šance.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole na ten match trénuje s těmi nejlepšími:

http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/149997_502380603148129_1809635903_n.jpg

"Here is the little girl from last year that challenged me to play with her on my practice. She came to see me today, and guess what? We did it again. Always a pleasure! :) "
Reagovat
Bob
já jsem člen GGG :)
Reagovat
Fandina
gigin :-)))) NO.1VAK vs bažant,který je v tomto souboji bez šance ... tak to jsem zvědavá, jestly to B.R.R. zvednou ... úsměv
Reagovat
gigin
Bob: Super. Díky :)
Fandina: Kdoví, jestli ;)
Reagovat
Fandina
Oprava mého příspěvku slovo jestly na jestli ... to tvrdé ale mládí ... díky
Reagovat
Nola
"tisková mluvčí" ha... vyzýva GGG k zachovaniu mlčanlivosti, žiadne sebavedomé prehlásenia a la Tomic, k budúcim súperom chováme rešpekt, mladé talenty podporujeme nech sa hecnú a predvedú čo najlepší výkon, čas strávený na kurte pri podaní skracujeme, driblujeme iba 3 x, uteráky nepoužívame...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas:-))
Reagovat
gigin
Jednohlasně schváleno!!
Reagovat
smazaný uživatel
Používáte někdo to moje rozšíření s označováním nových komentářů?
Reagovat
Fandina
Jaké rozšíření? Díky.
Reagovat
Bob
též se ptám.
Reagovat
smazaný uživatel
viz www.tenisportal.cz/zpravy/rok-odchodu-s-tenisem-letos-skoncily-tri-byvale-svetove-jednicky-11285/
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teď už ano:-D...
Proč se ptáš?:-)
Reagovat
Fandina
To je moc hezké, jenže já vůbec nevím, jak by to mělo fungovat. Co s tím. Nechápu.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc, je to super, aspoň vím, kde přibyl komentář a nemusím to počítat. Super nápad :-)
Reagovat
gigin
Nějak se tam nemůžu přihlásit. Nevíte náhodou, kdo po dnešku vede? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejakí Forehanders :)
Reagovat
gigin
Aha, tak už jsem tam teď byl a první je Djokoland :DDD Už tam aj řvu, jak o dušu!!
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně! Seš dobrej!
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak oficiálne som druhý..Neoficiálne by sme mali byť narovnako, keďže sme prvé kolo prešli bez straty kytičky... Každopádne, vedeme Gigine, vedeme!

Kľudne by to takto mohlo zostať až do konca..A kľudne to celé aj vyhraj, s veľkou pravdepodobnosťou by to totiž znamenalo víťazstvo Djokoviča, čo je môj hlavný záujem ;)
Reagovat
gigin
Mutademus: Tak to je hlavně díky tobě :DDD
Forehand: Oficiálně som prvy ja!!! Neoficialne ma to nezaujima :))
Reagovat
smazaný uživatel
Se to pořád nějak přehazuje. Teď už ste zase první oba. A já poskočil na 3.! :D
Reagovat
gigin
Vitaj na bedně!! :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Ale je nás tam nějak hodně. Aby sme se tam všichni vešli. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už je známe aj nové oficiálne poradie..:)
Reagovat
Fandina
Gratuluji k prvenství jak na TenisPortal lize i celkově ... jste dobří ... ale doufám, že vyhraje Federer, takže na konec to asi nebudete ... úsměv
Reagovat
Heather_Fedex
ja myslela, ze fandis tomasi...mas ho urceneho na celkove vitezstvi ;)
Reagovat
gigin
Vznáším protest!! Já jsem první!! JÁ!!!
Reagovat
Heather_Fedex
good job, guys ;))
Reagovat
Fandina
Pokud Roger bude ve finále, tak bych mu přála výhru, když tam nebude Tomáš. To je jasné. Pokud se týká mého týmu na Fantasy, tak to finále je Fantasy přání. Tom aby porazil Noleho atd. ... úsměv
Reagovat
Fandina
gigin ... já tě vidím prvního v tabulce za Českou republiku, to ti nestačí ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
hustý :D vedu si docela dobře
Reagovat
smazaný uživatel
Já tam naházel oblíbence a už za to pykám. Vyletěli mi Hewitt, Haas a Sabine (zasraná pinkálistka, snad ji vymelou co nejdřív, zdravím montyho).
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně na to sem dojel na UO.
Reagovat
Bob
Škoda těch nespočet EU. Kdyby se jí podařilo minimalizovat takové chyby, nebude v podstatě problém. Kolik hráček Petru skutečně porazilo? A kolikrát se porazila sama? Petra vede.
Reagovat
Fandina
Kdyby se jí podařilo minimalizovat chyby, tak by byla ona a všichni daleko za ní a to díky jejím ranám, podobně jako jsou všechny momentálně za Serenou ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
A já pevně věřím, že se k tomu alespoň přiblíží, koneckonců ani Serena není tenisovou superhvězdou od narození. ;-)
Reagovat
Fandina
přesně tak, Petra je ještě mladá ... úsměv
Reagovat
Fandina
guesh ne ale quesh ... sorry ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, ještě nám toho hodně předvede ;-)

P.S.: v pohodě, já jsem zvyklý na to, že to "kvé" v mém nicku si lidi s "gé" občas pletou. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Milánku, to je ovšem jen a jen tvoje hloupost. Nick Quesh napsaný s velkým počátečním písmenem se splést s Guesh určitě nedá. Proč si to v nastavení nezměníš?
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, je to moje hloupost, proto to taky nikomu nevyčítám. A změním to, až se mi bude chtít.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra - Francesca

Úvod prvního setu byl trochu nervóznější, Petra nevyužila tři brejkboly hned v první hře, naštěstí se z toho dokázala rychle oklepat, a dalšími šancemi, které si v průběhu setu dokázala vypracovat, už nepohrdla, uhrála si dva brejky a i když hned napoprvé nedoservírovala do konce, komplikace nepřipustila a na druhý pokus už to zvládla.

Druhý set se nesl ve znamení nevyužitého vedení 40:0 při podání Francescy v druhém gamu. Zejména ten první brejkbol hodně mrzí, s těmi dalšími už se toho moc dělat nedalo, Francesca si výrazně pomohla podáním. Zatímco ji to nakoplo, Petru to trochu srazilo a začala dělat víc chyb, čehož Francesca využila ke srovnání stavu.

O osudu třetího setu rozhodlo hned úvodní podání Francescy, které po boji dokázala Petra získat pro sebe, byť v konečné fázi jí Francesca výrazně pomohla dvojchybou. Petra brejk potvrdila a vzápětí si vzala další, šla tedy do vedení 3:0, ten si ale Francesca ještě stihla vzít zpět. Festival ztracených podání tím ale ještě neskončil, takže Petra se ujala vedení 4:1. Dál už si obě hráčky servis udržely a Petra tak nakonec utkání zvládla.

Přestože se nehrál žádný nadpozemský tenis, obě hráčky předvedly solidní výkon. Francesca ukázala, že do starého železa ještě nepatří a Petra zase, že podceňovat jí není radno, že stále patří mezi absolutní špičku.
Reagovat
Fandina
Mám radost, že to takhle dopadlo. Tak teď hlavně, aby netrápilo to astma. Říkala, že nejlepší by bylo hrát brzy ráno nebo pozdě večer, tak držím palce, aby jí to vyšlo. Petra je top hráčkou a dnes to zase potvrdila, některé údery vymetaly čáry a prostě super rány a Fran také dobrá hra. Škoda, že na sebe narazily už v prvním kole.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže, i když se jí nedařilo, vyhrála. To je hodně cenné vítězství. S Laurou to bude jiný zápas.

Mimo jiné měla Petra zoufalou hru na síti. Tuším 2 z 9? Vítězné voleje byly jenom nalitý forhendový volej a relativně lehký volej, který mohla dát skoro kamkoliv. Tak jej uklidila na základní čáru. Možná to bylo i kvůli zkušenostem Fran, která ví jak prohazovat...
Reagovat
dadaft
co mě u Petry potěšilo:
- bojovnost a zaujetí.
- že se dokázala udržet i v delších výměnách (nemluvím o nějakém pinkání, ale o výměnách, kdy obě hráčky slušně tlačí na pilu - bylo jich k vidění a potěše publika dost).
- bekhend

co ne:
zmíním jenom to hlavní. místy nemohla dýchat. možná by měla prodloužit pauzy mezi výměnami - jak to moc nemám rád, v jejím případě je asi nutné se dobře vydýchat...
taky si myslím, že měla zvolit pro Austrálii světlejší barvy oblečení.
Reagovat
smazaný uživatel
Víc než z Laury mám strach z počasí, na čtvrtek hlásí až 39° C, takže doufám, že tentokrát budou organizátoři trochu ohleduplnější a nenechají ji hrát v tom největším vedru jako dneska.
Reagovat
Fandina
Na té siti to bylo 14 ku 25 56 procent dole odkaz, ale celkově Petra nehrála špatně. Jsem zvědavá na její hru s Laurou. Podle mě jí dá. Důležité je aby jí nevzalo to astma.

http://www.australianopen.com/en_AU/scores/stats/day7/2132ms.html
Reagovat
smazaný uživatel
V zásadě souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím kde hrají, ale třeba zatáhnou střechu kvůli vedru. Jak to udělali Kuzněcové se Serenou. Kolikže to Kuzna vedla před zatažením střechy ? :)))
Reagovat
Fandina
ono to její oblečení není tak tmavé, fialová, červená tak nepřitahují paprsky, to bych neviděla jako problém.
Reagovat
smazaný uživatel
áha. tak to nakonec nebylo tak špatné. Já to viděl od druhého setu a přišlo mi to zoufalé.

Bojovnost tam byla, to bylo super zjištění.
Reagovat
dadaft
jj, na síti nic moc. - - - vlastně víc nic, než moc.
nebudem si nalhávat, výkon tak druhé třetí kolo - ale už byla na kurtu zase tenistka, ne hromádka něčeho...
ordinuju si optimismus. ))

Fandina
snad máš pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
To chce klid a nohy v teple. Buď to s Laurou vyjde nebo ne, ale já věřím, že ano. Už proto, že dneska podala Petra oproti zápasu s Cibulí podstatně lepší výkon, což mě naplňuje optimismem. ;-)
Reagovat
Fandina
Forehand, gigin ... předávám vedení, první kolo jsem nepřežila ... tak příště ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Na to ,že ten uřvanej babochlap je až 48 v žebříčku se dost nadřela.Hlavní je ,že jde dál.
Reagovat
dadaft
Ula letos není nějaká velká hrozba - i tak vítězství Jamie potěšilo.
hlavně způsob, jak to celé sehrála a bez zaváhání ukončila. ona má v sobě takový rys rozhodnosti a zároveň je psychcicky docela silná - neprohrává zápasy jako Sabine, psychickým zhroucením. 32 winnerů je slušná porce, mnohé z nich ve chvílích, kdy jich bylo zapotřebí a kdy rozhodovaly. 17/19 (89%) na síti - dadaft si chrochtal blahem. )) - ještě přidat 20km/hod v průměru na prvním servisu, a druhá dvacka by se měla začít bát..........
............ne, vážně - Jamie mně přijde jako ten typ hráčky, který sice na začátku kariéry nijak blyštivě nezazáří, ale podle mě by mohla být ten typ, co se časem vypracuje........
každopádně jsem ji začal dost fandit. )))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé, že na Lauru proti Petře je kurz 2.65. Počítám, že trochu sleze.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý fičák. Během pár sekund spadl na 2.48 a podle mého ještě padat bude.
Tak takhle nějak se cíti finanční analytici ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je to teď za 2.29 na Lauru. Podle mého pořád vysoko, ale níž už to asi (moc) nepude.
Reagovat
smazaný uživatel
To ti psychicky pomůže, ale na Lauru pozor, viděl jsem ji na vlastní oči na OH, jak zatápěla Mařce, je docela nebezpečná. Zápas jsem neviděl, ale podle komentářů to nebyla zas tak růžový, tak bacha. Viděl bych to takhle: nějak se doplácáš až k zápasu se Serenou, tam využiješ jejího zranění a nějakým zázrakem ji s odřenejma ušima porazíš, to tě nakopne tak, že v dalších dvou zápasech vypráskáš soupeřky bez problémů a dojdeš si pro pohár. Domluveno?
Reagovat
smazaný uživatel
Asi podcenila trénink,různé debaty v televizi atd.,jak se začne moc mluvit a méně se soustředit,forma jde dolů,mám obavu,že v té čtyřhře se to také ukáže.
Reagovat
tommr
k těm rušivejm vlivům bych ještě připočet zbytečnou exhibici v Kolumbii. Na trénink asi toho času opravdu moc nezbylo. Jak na tom ale Andrea opravdu je poznáme až podle výsledků z debla, protože v singlu nehrála nic moc ani předtím ...
Reagovat
fazil
prosla prvni kolo a vsichni se muzou podelat. pro hracku top 10 ma byt samozrejmosti minimalne osmifinale. bohuzel kvitova do top 10 uz skoro rok nepatri a jen co se letos odectou body, tak ji taky opusti. to je realita a zadnej pesimismus nebo antipatie.
Reagovat
smazaný uživatel
to jsi psal i loni.
Reagovat
fazil
dockej casu...
Reagovat
smazaný uživatel
to jsi psal loni taky :D
Reagovat
smazaný uživatel
Budem čekat.

Ne moc dlouho, tak 5,6 let ;-)
Reagovat
fazil
to je pravda, psal. pak mela neuveritelnou haluz v losu na FO, tak neco pripsala+jeste ten montreal, kde krome na-li nikdo nebyl. ale letos uz se bude odecitat. semi tady na AO a semi na FO a papa body papa top 10
Reagovat
smazaný uživatel
A co když teď bude mit megašílenou haluz :´-(
Zase papa tvoje prognozy? Ale ono to jednou vyjde. Vydrž, fazil, vydrž!
Reagovat
fazil
drz se svyho. pokud ti jeji hra pripada tak skvela, tak ti to neberu. mne paleni micku hlava nehlava a vysledky zapasu podle pocasi pripada trochu malo na top 10,ale pokud se to nekomu libi, tak proc ne. jen podotknu, ze uz od lonskyho srpna nevyhrala tezsi zapas...to jenom tak na okraj. ale nechci ti brat to tvoje nadseni:-)
Reagovat
smazaný uživatel
a už jsi někdy slyšel o soutěži zvané Fed Cup? A o nějaké Jeleně Jankovičové?
Reagovat
fazil
ah ano, jankovicova, to je ta,co uz 2 roky hraje uplny hov.o. vzpominam si
Reagovat
tommr
z toho muži 3:1 a ženy 5:2. Jediný zklamání je zatím asi jen vyřazení Andrey Hlaváčkový ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zklamání? Ani omylem!
Reagovat
smazaný uživatel
že ji porazí Dona Vekič se dalo čekat. Zklamání je max ten jednoznačný výsledek.
Reagovat
vendulkabendulka
Karolina prave dohrala 75 57 64. Je to skoda, protoze to bylo velmi vyrovnane a ve tretim setu to malem ustala.
Reagovat
tommr
jj je to škoda - Karolína vedla v prvním i ve třetím setu o brejk, ale bohužel to neudržela. Na rozdíl od její sestry se tak do první stovky zatím nedostane ...
Reagovat
Bob
a zaslouží si pochvalu, i když to nebylo zcela ono. Dík bohu nejsme v životě takový pesimista a negativista, jako někteří zde diskutující, byli tu lidé, kteří tvrdili, že se nedostane ani před první kolo. Astma je svině, já žádné astma nemám a umírám ve 30 stupních. Petra s Robsonovou nesmí dělat chyby a pořádně to tam pálit. Andrejka utrpěla debakl s Vekic, to je celkem nebezepčná hráčka. A Errani jen dokazuje, že je to ryze antuková hráčka.
Reagovat
VlS
Bobe, já u Petry snad nepamatuju nějakej hladkej začátek turnaje (Wimbl byl výjimka), první dvě, tři kola se vesměs protrápí (a její fandové taky) - takže normál.
Co se týče Erani - připadá mi, že šla taky s formou dolů a může se stát, že loňskej rok už nezopakuje.
Reagovat
George_Renel
přesně odrážel její zdravotní problémy. To nakonec potvrdila i v pozápasovém rozhovoru. Obávám se, že to příliš optimistické není. Každopádně ve třetím setu hrála skoro již to, co od ní očekáváme a od toho by se mohla odrazit. http://sport.idnes.cz/petra-kvitova-tenis-rozhovor-australian-open-prvni-kolo-pz3-/tenis.aspx?c=A130115_072602_tenis_ten
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju..Jinak venku je Errani...pro Petru to je jenom dobře
Reagovat
tommr
postup je sice skvělej, ale její hra hlavně ve druhým setu nebyla dobrá ...
V dalších kolech bude Petra muset výrazně přidat - Robsonová i Stephensová jsou momentálně mnohem těžší soupeřky než trápící se Schiavone. Zejména dnešní hladká výhra Stephensový nad nebezpečnou Halepovou musí být pro Petru velkým varováním ...
Na druhou stranu dneska přišla i dobrá zpráva v podobě šokujícího vyřazení Petrovový. Pokud by se Petře podařilo přejít přes ty mladý pušky tak by jí ve čtvrtým kole čekala relativně slabší soupeřka - možná dokonce Lucka ... :)
Reagovat
VlS
Slyšel jsi její rozhovor - ve druhým setu měla potíže s dýcháním. Lucku považuju za obtížnější soupeřku (speciálně pro Petru - má problém hrát s holkama z týmu)než je Naďa. Ale otázka je, jak bude hrát Lucka i Petra dál a byl bych rád, kdyby se do osmi dostala aspoň jedna.
Reagovat
tommr
Petra má ted takový problémy sama se sebou, že nejspíš ani pořádně nevnímá kdo proti ní stojí na druhý straně kurtu. Nemám proto obavy, že by jí nějak vadilo kdyby musela hrát v osmifinále proti kamarádce a brala by to jako každej jinej zápas ...
Reagovat
Fandina
podle mě jsi inteligentní člověk ale proč tak neinteligentně jdeš do té Petry. Řeči neví kdo stojí na druhé straně kurtu jsou fakt trapné. Nevím jestli si to uvědomuješ. Někdy mám dojem, že ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně, v druhém kole Laura, souboj dvou levaček, které pro UE nejdou daleko. Snad se na to bude dát koukat a apoň jedna bude mít dobrý den.
Reagovat
Pe3k
Nice one.
Reagovat
Fandina
Jak Nice one?
Reagovat
smazaný uživatel
Petrík, ty lingvista..:)
Reagovat
Pe3k
Nice one znamená pěkně...
Reagovat
smazaný uživatel
Ak chces povedat pekne, stačí napísať "nice"..;)
Reagovat
Pe3k
Nepotřebuji šetřit slovy. Bylo to pro 2 hráče, takže 2 slova :)
Reagovat
historik
Nevíte, co se děje s Andreou? Od začátku sezóny se jí ve dvouhře vůbec nedaří, dneska to navíc byl docela výprask:-((
Reagovat
tommr
Andrea nehrála v singlu nic moc ani loni. A Vekicová je mimořádně talentovaná hráčka takže mě to vyřazení Andrey vůbec nepřekvapilo ...
Snad se Andree bude dařit aspon v deblu kde mají s Luckou velmi dobrý vylosování ... :)
Reagovat
freeteepek
Za předvedenou hru bych Petru nepochválil, ale vzhledem k okolnostem je to dobré. Hlavně že postupuje:-) Za bojovnost pochvalu určitě zaslouží.
V prvním setu Petře rozhodně nešlo podání. Udělala řadu dvojchyb a své typické chyby při přechodu na síť. Úspěšnost prvního servisu měla nějakých 49%. Ve druhém setu zlepšila první podání, ale bylo jí to houby platný, protože Francesca zlepšila celou hru a všechno jí vracela. Ve třetím setu bylo vidět, že se Petra tak nějak zdravě naštvala a začala konečně pořádně podávat. Bohužel se jí stále nedaří uklízet první, druhý míč po returnu, jak to obvykle hraje. Nedaří se jí proměňovat brejkboly. Na síti z osmi volejů za celý zápas uspěla pouze dvakrát. Dvojchyb jsem napočítal celkem 9.
Nechci být na Petru zrovna dnes příliš kritický, ale ta její hra je stále velmi nevyvážená. Zbytečně to často cpala k zadní lajně, když měla nahraný míč a soupeřka stála daleko za kurtem. Navíc to párkrát trefila přesně do míst, kde Italka byla připravená a ta ji tak ve velké tísni zvládla ještě přelobovat nebo prohodit. Petra se to tam naopak občas snaží narvat, i když nemá pro ten úder dobré postavení. Je to o rychlosti, ale také o přemýšlení. Je evidentní, že Petra ty zápasy nezvládá takticky. Zbytečně si také způsobuje potíže tím, že kazí lehké důležité míče. Dnes tako přišla o game minimálně dvakrát. Jednou si dokonce chybně vzala jestřábí oko, i když mohlá hrát dál.
Blbý je to hlavně pro psychiku. Francesca měla její hru přečtenou, jenomže sama také hodně chybovala. V první setu měla Petra poměr vítězných míčů k chybám 9/16, ve druhém 7/15. Až na pár urputných výměn nemůžu říct, že by se mi takový tenis plný chyb a bez nápadu líbil.
Reagovat
Fandina
freeteepek ... jsi na Petru přísný. Vyhrála a to je podstatné. Co mají říkat fanouškové Fran nebo všech těch, které dnes včera neprošly ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
jasne, presto taky premyslim, cemu ty vymazy pricist, aby to nebolelo.... Ale libi se mi, ze uz se kousla. Pojd, Petro! :-)
Reagovat
Fandina
Myslím, že Petra svou diagnozu :-) zná moc dobře, hodně je také ovivňována náchylnosti zdraví, jinak dneska to měla ve třetím setu pod kontrolou a taky jsem ráda, že se čapla a je na ní vidět zájem o hru a výhru ... tak držím palce a Peťo pojď pojď pojď!!!
Reagovat
dadaft
taky mám radost z Petřina zaujetí pro hru.
Reagovat
tommr
s tvým rozborem Petřiny hry v podstatě souhlasím. Ty její chyby jsou často opravdu úplně zbytečný a svědčí bud o psychický labilitě nebo o špatný předzápasový přípravě. Nejlíp to bylo vidět na tom chybně vzatým HE - míček byl jasně dobrej, Petra ho mohla snadno odehrát a ona si přesto místo toho vzala nesmyslně HE i když tím riskovala ztrátu podání. To jsou naprosto nepochopitelný zkraty v krizovejch situacích ...
Reagovat
Fandina
Vidím, že si pleteš běžnou situaci při hře s nějakými krizovými situacemi. Tou určitě nejí zápas tenistky a už vůbec ne braní si ok. Kdyby bylo jasné a viditelné, kam míčky padají, nebylo by oko zavedeno, nepřeháněj to s tou kritikou Petry. Není to namístě.
Reagovat
tommr
to nebyla běžná situace - Petra čelila při vlastním podání brejkbolu soupeřky a tím, že nesmyslně přestala hrát přišla o podání a následně i o celej set ...
Reagovat
Fandina
Oka tam jsou od toho, aby si je hráč vzal, když si myslí, že byl aut. Nevím, proč by se jinak zaváděly. Není důvod ke kritice.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy nevypadá moc dobře. Ale ještě snad není konec.
Reagovat
rib
Petra hrála moc dobře, s tradiční krizí 2.setu, jinak jako obvykle závisel výsledek čistě na její hře. Tak doufám, že se pěkně rozpinkala, i ty dlouhé výměny se mi moc líbily... Nevím, co tady kdo spekuluje, ale Robson v 2.kole je taky nic moc los... Tak Petro POJĎ!!!
Reagovat
pepin
Tak taky doufám, že si to zkusila, viděla, že když používá hlavu, že to jde, že se uklidnila a srovnala psychiku. Je jasné, že at narazí dále na kohokoliv, tak to nebude nic lehkého. Až pokud se dostane na Serenu, tak tam to je jasné.
Reagovat
smazaný uživatel
Výsledek hry závisí na hře obou hráček, si dovolím poznamenat. Alespoň jsem si to myslela. A hlavu Petra, doufám, používá snad vždycky, jinak by snad ani nehrála. Za nejpovedenější komentáře zde považuji tyto: Petra se sama porazila.
Reagovat
rib
ale paní forestová, vy se motáte okolo tenisu asi jen na internetu... Výraz "porazil se sám" patří do tenisového argotu :-))), nikdo tím nezpochybňuje, že na kurtu při singlu byli v té chvíli dva hráči, chachacha
Reagovat
VlS
Ale takovejch tady je až jéje. (Už k nim bohužel nějakej rok patřím taky, ale pořád si ještě pamatuju hádky o míček i na antuce a kolikrát jsem byl přesvědčenej o něčem, co otisk na čerstvě umetený antuce jasně vyvracel, a ani potom jsem nevěřil, že bych byl tak slepej. Kdo si to nezkusil na vlastní kůži nepochopí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím, paní Rib. Píšu, i když vím, že asi tento článek neotevřete. Dříve jsem nemohla. K vašemu veselí: 1/ omlouvám se, ale asi nejsme na stejné " vlně ", neboť se mi zdá, že tomu, co píši nerozumíte, viz. vaše komentáře 2/ vím, že se úsloví " sama se porazila ", v tenise používá, jen se mi zdá, že někdo ho tady používá pořád dokola 3/ opravdu jsem přesvědčena, že nikdo se vlastně sám porazit nemůže 4/ vždy hrají dva a na obou taky záleží, k tomu připočteme ještě vnější podmínky 5/ tenis jsem hrávala rekreačně, ne jenom na internetu, jak vy říkáte 6/ snad už jen to, že nejsem forestová, ale forsterová. Forestová mi zní, jakobych chtěla něco restovat. Tak doufám, že nemám " slitky ", jak říká pan Broz a vše dobré.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak děvčata zatím dobré, Petra zvítězila nad Schiavone a Lucka taky postoupila, hurá. Neměla jsem možnost sledovat, tak čtu jen komentáře. Počítá se jen výhra, nic jiného. Držím palce Andree, snad taky zápas zvládne. Pozor na " slitky ". A paráda, můžu udělat " klik ".
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně, Petro...hlavně BH psal dneska moc hezky:-)
Fran nehrála vůbec špatně, až pak ve 3.setu to od ní byla bída...

Jinak mě potěšila Bojana- otočila zápas a vyhrála 2-1:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ta Serena zas jede, co? Ach jo.
Reagovat
Elisabeth
No a Serena i přes to, že se nějak poranila v zápase vyhrála s dvěma kanary..divny, ne?
Reagovat
Fandina
Ona upadla,škobrtnul jí kotník, tam v té chvíli jí to zatejpovali, ale co s tím je se neví. Pak šla hrát a asi jí to pobolívalo, ale hrála, dohrála, vyhrála. Otázkou je, co ta noha udělala po zápase, jestli nic nebo něco vážnějšího.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist