Kvitová v Bad Homburgu porazila ve třech setech i Liovou a je ve čtvrtfinále

23. 6. 2021, 21:23
Aktuality 27
WTA BAD HOMBURG - Petra Kvitová na trávě v německém Bad Homburgu zdolala i svou druhou soupeřku ve třech setech. Dnes porazila 6-2 6-7 6-1 Američanku Ann Liovou a ve wimbledonské generálce postoupila do čtvrtfinále. V něm na ni čeká Argentinka Nadia Podoroská.
Petra Kvitová

Petra Kvitová se tento týden vrací po třítýdenní pauze zaviněné zraněním kotníku, který si podvrtla na tiskovce po postupu do 2. kola French Open. Na trávě v Bad Homburgu absolvuje jediný přípravný turnaj na Wimbledon, na kterém získala dva grandslamové tituly.

Nedaleko Frankfurtu nad Mohanem má za sebou dva zápasy a oba vyhrála ve třech setech. Po Polce Piterové si dnes poradila s Američankou Ann Liovou, kterou porazila 6-2 6-7 6-1.

Kvitová sice jasně získala první set, ale po ztrátě 4-7 v tie-breaku druhé sady musela stejně jako v prvním kole bojovat o postup ve třetím setu. "Dnes to byl ale mnohem lepší výkon, lépe jsem se pohybovala," řekla jednatřicetiletá Češka v televizním rozhovoru.

Ve čtvrtfinále aktuálně dvanáctá hráčka světa nastoupí proti páté nasazené Nadie Podoroské. S čtyřiadvacetiletou Argentinkou, které v žebříčku patří 39. místo, se Kvitová utkala zatím jen jednou. Letos v Melbourne v generálce na Australian Open jí podlehla 7-5 1-6 6-7.

Viktoria Azarenková, která si před týdnem v Berlíně zahrála své první semifinále na trávě po devíti letech, dnes vyhrála tříhodinový maraton s Alizé Cornetovou. Francouzku zdolala po odvrácení čtyř mečbolů 6-4 3-6 7-6(7) a vyhrála s ní i osmý souboj. Ve čtvrtfinále čeká bývalou světovou jedničku a nasazenou dvojku Sara Sorribesová.

Angelique Kerberová na domácí trávě smetla 6-0 6-2 Rusku Annu Blinkovovou a se ztrátou pouhých čtyř gamů postoupila do čtvrtfinále. V něm se 33letá Němka utká poprvé s o čtrnáct let mladší Američankou Amandou Anisimovovou.

• WTA 250 BAD HOMBURG •
Německo, tráva, 189.708 dolarů
středeční výsledky (23. 06. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kvitová (1-ČR) - Liová (USA) 6-2 6-7(4) 6-1
Azarenková (2-Běl.) - Cornetová (Fr.) 6-4 3-6 7-6(7)
Kerberová (4-Něm.) - Blinkovová (Rus.) 6-0 6-2
Podoroská (5-Arg.) - Tigová (Rum.) 7-6(4) 2-6 6-4
Sorribesová (7-Šp.) - Doiová (Jap.) 6-4 6-4
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Peschkeová/Heisenová (4-ČR/Něm.) - Dzalamidzeová/Kaniaová-Chodunová (Rus./Pol.) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
FulnekUltras
to je naše potěšení... smile

a klasické čecháčkovské spekulace o tom, co "takticky" vypustit nebo jaký by byl "nejlepší" los, s radostí přenecháme zase jen čecháčkům, lendloidům a plechoidům

smilesmile
Reagovat
hanz
Kvítí ať se nějakej zaprděnej Homburg vybodne, akorát bude ch.at a ch.at, organizátoři prodlužovat, až se budou muset hrát 2 zápasy za den, to už nemá ve svém věku zapotřebí, navíc těsně před WB, byť stejně nevěřím, že tam udělá nějakej solidní výsledek.
Reagovat
pepin
Klasika od Petry. První set proti naprosto nemohoucí soupeřce prošla jako nůž máslem ale místo nekompromisního doražení odevzdané soupeřky přišla naše klasická Petra. Neustálé v mnoha případech zbytečné bušení do soupeřky a tím i pochopitelně narůstající počet chyb skončil prohrou a nutností jít do 3 setu kde se vrátila Petra ze začátku a v pohodě utkání dohrála. Nevím co ji vede k takovéto taktice protože to není ojedinělí případ. Jinak kotník v pořádku určitě nemá protože již v průběhu zápasu si jej prohmatávala. Ale musí to vědět ona zda může či ne.
Reagovat
horska.kraslice
Ten druhý set nebyl ani tak o tom, že by Petra povolila, ale o tom, že soupeřka hrála neuvěřitelně dobře, ty výměny byly často brutální. Ve třetím už soupeřce došly síly.
Reagovat
vladka
kdyby dala Podorku, tak by mě hooodně překvapila..asi i sebe samotnou
Reagovat
aligo
Na jednu stránku, proč by to mělo být překvapivé vítězství? Vždyť Podorka letos nehrála vůbec nic
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Souhlas, a hlavně na trávě je proti Petře poloviční. Pro mě by tedy byl překvapením opak.
Reagovat
smazaný uživatel
skôr si všimnite jak si po podani ruky ruku vytrela rovno do oblečenia smilesmile
rakosnici asi nevonej smile
Reagovat
FulnekUltras
ty seš taky expert ;-)))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Můj názor je Podoroskovovou na trávě zkusit. Jestli už Petra trochu chytá formu, neměla by to být těžká práce. Další zápas už by byl na zvážení...
Reagovat
turista
Ano ať přes ni zkusí přejít. Podoroska je ale dobrá. Bude to těžké.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dobrá na antuce. Když Petra odehraje zápas jak včera, něměla by mít problém.
Reagovat
Dobry-den
Na jejím místě bych z turnaje neodstupoval. Ve Wimbledonu v posledních letech pravidelně hoří už zkraje a nemyslím si, že to letos bude jiné. Tady má šanci na titul, možná jeden z posledních v kariéře. smile
Reagovat
Blondie
Smutný souhlas :-)
Reagovat
Alien
100% !
Reagovat
SydneyOpen
ale co ten kotník? Na druhou stranu, letos má možná poslední šanci ve svém životě ještě jednou napsat další wimbledonskou pohádku a jestli po konci kariéry bude mít 28. nebo 29. titulů už je vcelku jedno, byla by škoda o tu poslední šanci přijít i kdyby měla vypadnout v 1.kole tak Wimbledon se prostě nedá obětovat kvůli internationalu
Reagovat
drabona
nijak extra výkon v tomto zápase nepředvedla, soupeřka hrála nad svoje možnosti. Ve Wimbledonu to bude od prvního kola náročnější, přesto nevidím důvod odstoupit z tohoto turnaje, protože náročné zápasy tady budou až od semifinále a pokud je zvládne je to také o sebevědomí, ale je to samozřejmě na ní, jak se rozhodne. Jen ona ví.....
Reagovat
SydneyOpen
Petra zítra od 18:00 no doufám že v tuhle chvíli bude už sedět v letadle Lufthansy z Frankfurtu na Heathrow smile nemusíme se oddělat před druhým největším vrcholem sezóny Peťu smile
Reagovat
tommr
já si myslím, že Petru v tuhle chvíli mnohem víc než ta noha trápí nerozehranost takže by byla sama proti sobě kdyby z turnaje zbytečně odstoupila ...
Reagovat
tommr
dneska opět zbytečné komplikace, které Petře berou síly. Nebýt soupeřka tak zbrklá tak mohla Petra i prohrát ...
V dalším kole už Petra narazí na první těžkou soupeřku, která se bude určitě snažit Petru honit z rohu do rohu. Petra se bude muset výrazně zlepšit na podání a na returnu protože jinak to s tou nohou neuběhá ...
Reagovat
EllNino
Ale o to se dneska snažila i Li, hrála ve druhém setu výborně ... Petra v podstatě nedělala nic moc špatně, ani jednou si neprohrála podání ... trochu mi to připomínalo zápas se Svitolinou v Miami ... ale naštěstí to dopadlo trochu lépe :)

Nevím, jestli na tohle bude mít Podoroska na trávě čas ...na antuce nebo hardu budiž ... ale na trávě myslím, že nějaké z rohu do rohu většinou proti Petře moc neplatí :)
Reagovat
SydneyOpen
no já hlavně doufám že k tomu zápasu ani nedojde smile
Reagovat
tommr
tráva samozřejmě zvyšuje Petřiny šance. Na antuce bych si na ní rozhodně nevsadil. I tak to ale bude mít proti tak šikovný hráčce nesmírně těžký pokud jí nepůjde servis a return ...
Reagovat
wenceslao
Že jsem tak smělej, kde na to koukáte? Já dřív s úspěchem sledoval live-stream...com, nebo mylivesport.ru, ale teď tam jsou jenom sázkaři XBet a žádný přenosy. Tak jsem si zaplatil Eurosport player, ale taky nic, semtam nějakej přenos, nebo záznam. Poradíte?
Dík.
Reagovat
George_Renel
Okruh WTA přenáší O2TV Tenis.
Reagovat
tedi
zrovna Bad H vyjimecne prenasi eurosport a na eurosportplayeru oba petriny zapasy byly.
Reagovat
com
zitra prohra, skrec, nebo rovnou odhlaseni smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist