Kvitová v Brisbane končí na raketě Pavljučenkovové

1. 1. 2013, 08:11
Aktuality 73
WTA BRISBANE - Petra Kvitová v Brisbane na svůj předloňský triumf nenaváže. Letos končí už ve 2. kole, když na Nový rok nedokázala najít recept na Anastasii Pavljučenkovovou. Ruska se tak po Hradecké postarala o vyřazení poslední Češky v soutěži.
Petra Kvitová

Do sezony vstoupila Petra Kvitová výhrou nad Španělkou Suarezovou Navarrovou, do nového roku 2013 ale vykročila porážkou; ve 2. kole turnaje v Brisbane nestačila na Rusku Anastasii Pavljučenkovovou, které podlehla 4-6 5-7. 

Šestá nasazená Češka nezachytila úvod utkání a brzy prohrávala 0-4. I když pak dokázala snížit na 4-5, druhé ztracené podání si už vzít zpátky nestihla. Ve druhé sadě šla dvakrát do brejku, za stavu 2-0 ani 4-2 ho ale nedokázala potvrdit při svém podání. Za stavu 5-4 se na returnu dostala dokonce k setbolu, ten ovšem neproměnila, po následném maratónském gamu celkem popáté ztratila servis a po hodině a 38 minutách boje se s turnajem rozloučila. 

Kvitová tak nenaváže na své předchozí vystoupení v Brisbane z roku 2011, kdy na turnaji zvítězila a odrazila se tak ke své životní sezoně. Loni místo obhajoby titulu startovala na Hopmanově poháru, který s Tomášem Berdychem vyhrála. 

"Je tu hodně silný pavouk, hrají tu skoro všichni. Po té přestávce je to proti některým soupeřkám těžké," prohlásila dvacetiletá Češka, jež v minulé sezoně Pavljučenkovovou dvakrát porazila bez ztráty setu. O rok mladší Ruska vyřadila v Brisbane druhou českou tenistku za sebou, v prvním kole na ni nenašla zbraň Lucie Hradecká. 

Kvitová čeká na čtvrtfinále už od srpna, od US Open na turnajích WTA vyhrála jen dva zápasy. V přípravě na první grandslam sezony Australian Open čeká českou jedničku ještě příští týden turnaj v Sydney.

Skalp světové šestky Sary Erraniové si v Queenslandu připsala Daniela Hantuchová. Slovenská tenistka sice prohrála první set 4-6, pátá nasazená Italka si ale v dalším průběhu zápasu prohrála osm z devíti gamů na servisu a Hantuchová tak nakonec zvítězila 4-6 6-1 7-5.

Druhý obrat během dvou dnů se podařil Ksenii Pěrvakové. Ruska s kazašským pasem po výhře nad Wozniackou otočila vývoj utkání i proti Polce Urszule Radwaňské. Pěrvaková sice v v rozhodujícím dějství prohrávala za stavu 4-5 už 0-40, všechny tři mečboly ale odvrátily, čtvrtý pak smazala v tie-breaku a nakonec po dvou a půl hodinách vyhrála 3-6 6-2 7-6.

- WTA PREMIER BRISBANE -
(Austrálie, tv. povrch, 1.000.000 dolarů)
úterní výsledky (01. 01. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Pavljučenkovová (Rus.) - Kvitová (6-ČR) 6-4 7-5
Hantuchová (SR) - Erraniová (5-It.) 4-6 6-1 7-5

Čtyřhra - 1. kolo:
Grönefeldová/Peschkeová (4-Něm./ČR) - Cibulková/Llagosteraová (SR/Šp.) 1-6 6-4 10-8
Huberová/Martínezová (2-USA/Šp.) - Birnerová/Hradecká (ČR) 6-3 6-3
Gajdošová/Rogowská (Austr.) - Grandinová/Uhlířová (JAR/ČR) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

73
Přidat komentář
dadaft
yeah.
takže první hyperkvalitní zápas sezóny máme za sebou.
neuvěřitelná řežba s infarktovým závěrem...

Monica Puig ve mně zanechala dojem. tohle by mohla být hráčka budoucnosti...
Reagovat
dadaft
odhadem tak 50 winnerů z každé strany.
Reagovat
skott
Kerber si vyhrát nezasloužila, celou dobu tahala za kratší konec a tie-break jenom probránila tak jako pokaždý, když jde do tuhýho.
Konec gradoval pěkně, ale nepřišlo mi to lepší než některé jiné zápasy, které jsem viděl z Brisbane. Mělo to ale pěkný momenty, například odvrácenej setbol Kerber v 1.setu.
No, Puig udělala kus práce od dob, co si ji pamatuju naposledy z juniorek. Moc jsem od ní nečekal.
Reagovat
dadaft
že měla Monica vyhrát, o tom žádná...
Reagovat
dadaft
přiznávám, viděl jsem jen třetí set - ale ten byl parádní.
Reagovat
Bob
Vaše starosti bych chtěl mít :D většina z vás se vykašlete na přispívání komentářů k této diskuzi a jdetě kandidovat na prezidenta :D vy prostě moc řešíte, to je celý :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych zas chtěl mít tvoje starosti s komentováním kvality komentářů :-P
Reagovat
Paseka
No, to ze vyhrala Petra jen dva zapasy na WTA od US open je tedy bilance zalostna. Snad se to v lepsi obrati jeste u protinozcu.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsem neviděl, tak jeho průběh hodnotit nebudu. Vypadnutí ve 2. kole je samozřejmě zklamání, ale ani bych z toho nedělal žádnou tragedii, někdy to vyjde, někdy ne. Samozřejmě, po odhlášení Máši tu byla velká šance na finále a je škoda, že ji nevyužila, ale nemyslím, že je nutné nad ní lámat hůl. Tenis má tu výhodu, že není o jednom turnaji/závodu, ale že jich je celá řada, takže výsledky ještě mohou přijít. Co se týče top 10, vzhledem k tomu, že její náskok na 11. pozici zůstal nezměněn, nepochybuji, že minimálně v australské části sezony si pozici v elitní skupině udrží. A pak bude mít velikou šanci nahrát dost bodů.
Reagovat
tommr
a to nejen Petře ale ani ostatním českejm tenistkám s výjímkou Zakopalový. Po triumfu ve FC přichází krutý vystřízlivění ...
Co se týče Petry samotný tak u ní se bohužel potvrzuje, že na ty nejlepší už nemá a bude ráda když si aspon udrží tu současnou pozici na konci elitní osmičky. Bezprostředně jí naštěstí žádnej propad nehrozí, protože se v Brisbane nedařilo ani jejím největším konkurentkám Stosurový a Wozniacký. Výhled do dalších měsíců ale není vůbec dobrej ...
Reagovat
smazaný uživatel
A to tě ty tvoje pesimistické předpovědi fakt baví?
Reagovat
tommr
samozřejmě, že z toho žádnou radost nemám, ale vidím jak Petra v posledních měsících hraje a jaký má výsledky a to žádný důvody k nějakýmu optimismu nedává. Vždyt ona už několik měsíců nedokázala vyhrát dva zápasy za sebou i když měla opakovaně velmi dobrej los ...
Reagovat
pepin
Tak utkání jsem neviděl, takže se nemohu k němu nějak vyjadřovat. Ale také nesouhlasím s hodnocením, že je začátek sezony a tak se v podstatě nic neděje. Toto utěšování zde od některých probíhá nejméně půl roku a vždy se hledá nějaká příčina proč to nejde. Já sice netrvrdím, že na nejlepší nemá, ale vše to díky poslednímu nejméně půl rokju k tomu spěje. Bída, většinou první kolo a pak ven. Já třeba vůbec nehodnotím to zda je pátá, šestá nebo osmá, ale mrzí mě, že není vidět žádné podstatné zlepšení. A když se něco povede, tak je to jen výkřik a žádná ustálená forma. Tak uvidíme, a držme palce.
Reagovat
smazaný uživatel
V první řadě je otázka, co je to dobrý los, ono to, že nafasuje hráčku, která je v žebříčku pod ní, ještě nutně neznamená, že los je v rámci možností nějaké terno, třeba teď v Brisbane žádný extra úžasný los neměla. Ale to je věc, na které se my dva asi nikdy neshodneme.
V těch "několika měsících" bylo 5 akcí, z toho na 3 měla zdravotní potíže, to jsi ve svých úvahách zohlednil?
Mě taky mrzí, že Petra prohrála, ale to neznamená, že bych jí nevěřil a nedoufal, že příště to bylo lepší, zvlášť, když si uvědomím, že jsme na začátku sezony po téměř dvouměsíční pauze a že oba víme, že Petře tyhle pauzy zrovna moc nesvědčí. Mimochodem s turnajem se už rozloučily i Caro, Sara i Sam, taky máš pocit, že jsou naprosto neschopné?
Reagovat
smazaný uživatel
V posledním půl roce Petra vyhrála 2 turnaje, na jednom došla do semifinále (což znamenalo celkové vítězství na US Open Series) a i díky jejímu přičinění holky obhájily Fed Cup a Prostějov zvítězil v extralize (i když to poslední spolu s tommrem budete ignorovat, to je mi jasné). Tohle všechno je v přímém rozporu s tvým tvrzením. Ale protože si tě vážím, budu předpokládat, že je to spíše zapomnětlivost než vědomá lež.
Reagovat
tommr
myslím si, že co se týče Stosurový a Wozniacký jsem se v mým příspěvku vyjádřil naprosto jasně - Petra má štěstí v neštěstí že ty jsou na tom momentálně taky dost špatně ...
Reagovat
smazaný uživatel
Momentálně? Sam hraje kulový už od začátku loňské sezony, Caro se sice na podzim trochu chytla, ale taky žádná sláva (za tohle mě Monty roztrhne). Ne, pro Petru to není omluva, jen vyvracím to tvoje "štěstí v neštěstí" a "momentálně."
Reagovat
smazaný uživatel
Neroztrhnu. :) Tituly z Moskvy a Soulu byly fajn, finále na TŠ taky... Ten konec sezony se Caro povedl a určitě by brala, kdyby se jí takhle dařilo pořád. :)
Reagovat
pepin
No vidíš a to co Ty píšeš je ten výkřik o kterém se zminuji. A to, že vyhrála dva turnaje, pomohla k Fed. a správně píšeš Prostějov pomíjím, tak to není nijak oslnivá bilance celého roku.
spíš napiš, kolilrát vypadla v prvém a druhém kole. A jak zminuješ kdo již také vypadl, to mi moc nebere, já fandím Petule a u ní mi záleží jak hraje. Já vím, Ty se ji hodně zastáváš, to já také, ale neříkej, že jsi spokojený s tím co a jak v poslední době předvádí. Mě mrzí, že není vidět žádné zlepšení a to hlavně u jejich silných stránek a také nejsem zvyklý z běžného života pořád něco omlouvat a jakoby tolerovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Mluvils o posledním půl roce, ne o celé sezoně. A v posledním půl roce vypadla v prvním kole 1x (Tokio), v druhém 2x (Peking po zdravotních problémech, Brisbane),v celé sezoně 2012 pak v prvním kole, resp. zápase vypadla 3x (Miami, Eastbourne, Tokio), v druhém kole, resp. zápase 3x (IW, Madrid, Peking). V tolik oslavované sezoně 2011 vypadla hned na začátku turnaje dokonce 5x, výpadky v druhém kole byly myslím 3. Jinak řečeno je to to, co já říkám pořád - jediný podstatný rozdíl mezi sezonami 2011 a 2012 je ten, že v roce 2011 to byl 1xGS a TM, zatímco v roce 2012 "jen" dvě semifinále. Jo a ještě jedna statistika: v roce 2011 Petra na grandslamech vyhrála 14 zápasů, v roce 2012 17 zápasů, čili o tři víc. A to pěkně prosím v roce 2011 byla celkem zdravá, naproti tomu v roce 2012 jí všelijaké sice nijak vážné, ale i tak velmi nepříjemné, zdravotní problémy provázely skoro celý rok. Tolik fakta, na která tu rádi někteří zapomínáte.
Reagovat
smazaný uživatel
jeste uplne obecne - ja tomu ocekavani neustaleho a i na tehle urovni zjevneho zlepsovani hodne rozumim, ale nejsem si jista, zda si predstavujes take denni treninkove jednotky a jestli beres v potaz, ze tenist(k)a neni stroj, ktery pracuje bez unavy a emoci od rana do vecera. Pokud ano, tak musis vedet, ze - kdyz to hodne zjednodusim - je vetsina casu venovana "udrzbe" stavajiciho a nove prvky, tedy zlepsovani se jsou narocna a slozita mozaika, sklada se stripek po stripku a "hotovy" (existuje-li vubec) obraz hrace trva cele roky.. :-)
Reagovat
pepin
Já Tě chápu co tady píšeš, já jsem celá léta také sportoval a docela na úrovni, ale pokud píši o nějakém zlepšení a konkrétně u tenisu, mám např. na mysli a ted speciélně u Péti např. otázku servisu. V počátku její obrovská zbran, která se v podstatě vytratila a vytrácí. Podívej u uječené Marfuši, servis dříve bída a jak na něm dokázala zapracovat a dnes na něm může stavět. A tak bych mohl uvést ještě jiné oblasti. Já jak jsem již napsal Petře fandím a mám ji rád, proto mě je líto, že v poslední době aspon pro mě není vidět žádný posun a nebo aspon ustálené výkony. A jak zde čteš není to jen názor můj, ale i více lidí.
Reagovat
smazaný uživatel
malicko k Mashe, ktera servis prekopala, zvysila nadhoz a bohovsky vyuziva svih. Evidentni zmena. Petra u servisu technicky moc nepotrebuje, ale ztratila svou uvolnenost, brzda je v hlave, ne v Kotyzovi. (Presto Mashin tym, urcite zatracene drahy, nesmirne obdivuju, povazuju za nejprofesionalnejsi ze vsech a rozhodne bych ho Petre prala.) Ale k te priprave, protoze jsi sportoval na urovni, tak dobre vis, ze sila retezu zavisi na tom nejslabsim clanku a na ten (na ty) se smeruje jako prvni... Ale tim samozrejme nechci rict, ze se "vykladni skrin" necha zanest prachem. ;-) Take nejsem zvykla neco stale omlouvat - jen jsem se casem naucila trpelivosti a nenechavam se kvantitativne ovlivnovat opozici - kvalitou me vsak zvikla, to zas joo.. A hlavne me znejistuje vedomi, ze do toho vlastne vubec nevidime! :-) A k vyrovnanosti Petrinych vykonu, treba se taky dockame, ale zatim se pri jejim ultimativnim stylu bojim, ze si s tou holkou nevydechnem nikdy! :-))
Reagovat
pepin
Máš pravdu, že tu tlacháme a nevíme jak to je a co se odehrává. Jen se domníváme a třeba to i někdy posouváme k sobě. Já jsem jen chtěl zde napsat, že věčné omlouvání a hledání různých příčin není až zas tak mým koníčkem a vůbec to není můj styl. Abych za každou cenu toho komu fandím slepě obdivoval i když všichni kolem vidí, že to je jinak. Stačí, že zde je takový jeden. Prostě když mám dojem, že to je jinak tak to napíši nebo přiznám. A to, že jsme v neustálém napětí když ta Petra hraje a stojí nás to plno nervů je svatí pravda.
Reagovat
pepin
Ještě jsem zapomněl k tomu okolí o kterím píšeš. Myslím si, že to co má kolem sebe Maša, se hned tak nevidí a nutno přiznat, že je to také vidět ve všech směrech. To když srovnávám s okolím Petry tak je to mám dojem jako srovnat ferari s trabantem. No snad se to také naučí a nebo pozná, že je to hold zapotřebí k těm nejvyšším příčkám.
Reagovat
smazaný uživatel
Tím slepým obdivovatelem patrně myslíš mě.. Možná máš pravdu, ale já se svá tvrzení obvykle snažím něčím podložit, například včera jsem ti tu dle tvého přání vypsal, kolikrát (a kde) Petra loni vypadla v úvodním zápase či ve druhém kole a ani ti to nestálo za reakci. Možná jsem slepý obdivovatel, možná mi ale jenom vadí to, že někteří to, co se povede mají tendenci zlehčovat až zapomínat, zatímco to, co se nepovede, zveličují.
Reagovat
smazaný uživatel
myslim, ze jsi moc sebestredny, nebylo to na Montyho? ;-)) Jinak tvuj prehled dostatecne zracionalizoval srovnani sezon, to bezpochyby a diky za nej, ale zas je potreba chapat, ze oslnivy lesk GS, konkretne Wim a TM muze poskodit zrak na hodne dlouho.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Možné to je, ale hlavním tématem diskuze byla Petra a tu Monty ve své stáji tuším nemá a od tommra slýchám pořád, že jsem FFPK, tak jsem to zřejmě automaticky vztáhl na sebe, ale to se musí vyjádřit pepin, koho to vlastně myslel ;-))
Máš pravdu, lesk nejslavnějších turnajů zrak dokáže poškodit na velmi dlouhou dobu, ale hlavně aby to poškození nebylo trvalé. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Musím trochu zareagovat na to, co se tady píše... Mashy servis dřív rozhodně nebyla bída (pravda, záleží na tom, co je myšleno tím "dřív"). Právě naopak, Masha podávala skvěle. Pusťte si třeba finále Wimbledonu 2004, jak Masha výborně podávala a to jí bylo 17 let! Problémy s podáním začaly až tehdy, když se ozvalo zranění ramena v roce 2008. Masha pak nehrála téměř rok a když se vrátila, musela se učit podávat jiným způsobem než předtím a prakticky úplně znovu. Je naprosto pochopitelné, že jí určitý čas trvalo, než se to naučila. Sice měla s podáním nějakou dobu problémy, ale dokázala to překonat a vrátit se mezi špičku. Podle mě si právě za tohle zaslouží Masha největší obdiv během celé své dosavadní kariéry. Osobně si myslím, že většina hráček by se takhle vrátit nedokázala, anebo by prostě nebyly tak vysoko.

sojka, quesh: Myslím, že sojka má pravdu. A víte co? Mně to vůbec nevadí. :) Jenom si představte, kdyby si tenistky četly příspěvky svých fanoušků na TP. Mám dojem, že některé komentáře by se jim moc nelíbily... Ale myslím, že ty moje by to určitě nebyly. :)

Tak a teď už se jdu dívat na Aničku. :) Novak prohrál, tak se teď musí snažit...
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře no, tak jsem příliš sebestředný, no. :-)

S Mášou máš pravdu, jak se dokázala vrátit, to je obdivuhodné.

Jinak já pevně doufám, že tenistky TP nečtou, neřkuli aby se řídily radami místních "expertů." Obávám se, že to by třeba taková Petra dneska hrála tak možná okresní přebor. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak! :D
Reagovat
Dedkojaro
1./ všetko dobré do Nového roku ako bývalým, tak aj súčasným bratom (aj sestrám)
2./ gratulácia Daniele. Nielenže je skvelá surférka, ale aj tenistka, o tom predsa nepochybuje nik?:)
3./ dlhšiu dobu tu čítavam analýzy rôznych gastroenterológov, kungfu a tajči expertov ohľadom Petiných brušných svalov. Ako by to malo nejaký zmysel a nejaký zásadný vplyv na jej výkon. Skôr mám silný pocit, že Peťa má dlhodobo psychické problémy a raz sa o nich dozvieme, trebárs keď napíše pamäti. Škoda že nikto, ani zo znalých veci, sa k tomu nevyjadruje.
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13B
Supertennis HD - frekvence 12476 MHz, symbolrate 29900, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4

Aktuálně v nativním HD obrazu vysílají Hopman cup a od čtvrtfinále v noci ze středy na čtvrtek začne WTA Brisbane.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja za sebe musim rict, ze uz si dlouho utkani Peti moc neuzivam. Vzdy nervy jestli se vyhazi nebo udery tesne vyjdou, i erroru a viteznych uderu je vzdy skoro stejne. a to mi moc nesedi, Tez dvojchyb je vzdy uroda. Uz prvni zapas nebyl moc slavny, i kdyz Petra v komentari byla celkem spokojena. Takze zatim nova sezona bohuzel zadna zmena?Mrzi me, ze jsem na Anastazii nevsadila, mela jsem nutkani, ale nechtela jsem jit proti domaci hracce, ale priste uz asi ohledy brat nebudu.
Reagovat
tommr
jsem na tom podobně. Sledovat zápasy Petry už pro mě dávno není žádný potěšení, ale spíš trápení. Těch zbytečnejch chyb je v každým jejím zápase prostě příliš mnoho na to, aby si to člověk moh nějak užívat ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci vám dvěma brát iluze, ale takové byly Petřiny zápasy vždy, alespoň co já pamatuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě to sem musím dát... :)
https://twitter.com/CaroWozniacki/status/285931418830381056
Reagovat
smazaný uživatel
Fákt jo? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Petra Kvitová asi čekala, "hodně slabý pavouk" . A to už ve druhém kole propadák opět po silných a nesmyslných prohlášeních.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra to jenom trochu prehnala s oslavama, v Sydney bude zase nahore. Nic jinyho než doufat v to nám nezbyvá.
Reagovat
smazaný uživatel
Petro, tvý nejlepší léta střelce skončila, radši to tipni a pověs na hřebík. Jeden Wimbledon stačí ;)
Reagovat
freeteepek
Pokud jde o postavení Petry na žebříčku, nemám obavy. Za ní jsou Stosurová, Wozniacká, které v Brisbane vypadly v prvním kole. A ten bodový náskok Petry je značný. Škoda že nevyužila příležitosti, která se jí naskytla odstoupením Šarapovové. Ten los skutečně nakonec neměla vůbec špatný. Mohla se dostat zpátky na pátou pozici, kam podle mě patří. Teď bude muset uhrát dvakrát za sebou minimálně semifinále, jinak ztráta na hráčky před ní naroste. Její zápas s Pavljučenkovou jsem neviděl, těšil jsem se na záznam, který měl Slovak sport vysílat od 10.00. Teda měli v programu napsáno "2.kolo". Místo toho odvysílali první kolo a od deseti pak místo tenisu nějaký fotbal! To chtěj nové předplatitele vážně hned naštvat? Jinak pokud jde o kvalitu, řekl bych že na 23" monitoru je vynikající. Určitě lepší, než všechny zdarma dostupné streamy, lepší než většina videí na YouTube a dokonce i lepší, než eurosportplayer, který jsem letos odebíral. Dokonce i start přehrávače live TV je svižnější, než u Eurosportu.
Reagovat
smazaný uživatel
Stream z netu a TV program satelitního operátora Skylink spolu vůbec nesouvisí. Jedno může být extrémně kvalitní a druhé mizerné. Četl jsem, že studiově vyrábějí v HD. První zhoršení nastane konverzí do SD formátu, ale tak bídný obraz na satelitu je způsoben až přidělením velmi nízkého datového toku z celkové kapacity transpondéru 12109 MHz.

Jinak mě fascinuje výslovnost "slovak šport" pana komentátora. Obecně kombinace anglické a slovenské (totéž anglické a české) výslovnosti v anglickém názvu patří mezi největší jazykové zrůdnosti.
Reagovat
dadaft
mám teď přes svátky přístup k satelitu - obraz slovaksportu vskutku nic moc. rovněž ten dnešní programový zmatek nezanechává moc dobrý dojem, ale byl silvestr... - dnes v noci a dopoledne má být hodně zápasů live, tak doufám, že si napraví reputaci.
komentátoři se zatím drží úspornějšího stylu. je vidět, že nekomentují poprvé v životě, nicméně údiv nad tím, že jde Serena po prvním gemu na druhou stranu z opačné strany sítě naznačuje, že tenis nebýval nejsledovanější. (dokonce to komentátor označil za "dramatické gesto" nebo něco takového :-)) - ale do roka snad budou v obraze.
Reagovat
PetaM
Stosur a Wozniacki vypadly v 1. kole a jsou pořád pohodlně v Top 10. Já myslím, že Peťa a trenéři nejlépe vědí, jak na tom je :) Podle mě je pro ní nejdůležitější psychika, kdyby se zápasů "nebála", tak by měla úderovou jistotu a vystřílela by kohokoli :) Ale zase je to jen "kdyby ... " :)
Reagovat
freeteepek
Petry psychika je jaká je. V r.2011 vyhrála šest turnají, ale mezitím vypadla 5x v 1.kole resp. v prvním zápase na turnaji (pokud byla nasazená rovnou do 2.kola) Petra se podle mě v tomto parametru zlepšila, ale pořád platí, že potřebuje nějaké lehčí soupeřky na úvod, na rozehrání, a teprve od 3.-4. kola je schopná hrát svůj standard. Je to asi daný jejím herním stylem všechno nebo nic. Ona se prostě potřebuje nejdřív pořádně zastřílet a dostat do herního rytmu. Zvládat hned od prvního kola rychlopalbu není jednoduchý pro nikoho:-)
Reagovat
vendulkabendulka
2013=2012. Nic se nezmenilo a nic se nezmeni dokud neodejde Kotyza.
Reagovat
tommr
bohužel musím souhlasit. Sice je teprve začátek sezóny, ale hra a výsledky Petry se nijak nezměnily už od vypadnutí s Bartoliovou na US Open. Petra se s Kotyzou prostě dostala do slepý uličky a znovu jí nastartovat zřejmě může jen nějakej novej trenér ...
Reagovat
mac.hall
Jde jen o počátek nové sezóny , ale i ten o něčem svědčí. V případě Petry by to mohl být signál , že všemi očekávaná změna k lepšímu v kvalitě její hry se zatím nekoná. Nechám se překvapit , ale mám vážné obavy , že letošní rok nebude lepší než ten předcházející a pokud bych si měl tipnout ,pak si myslím , že půjde v žebříčku ještě níže. Ne , že bych jí to přál , ale mám takový nedobrý pocit , že rok 2011 byl jejím vrcholem , který již nikdy nepřekoná a zapadne do lepšího průměru. První dvacítka až třicítka by pro ni snad neměla být pro pár následujících let větším problémem.
Reagovat
smazaný uživatel
řekl bych, že ta třicítka je přehnaně pesimistická, ale taky si myslím, že letos klesne. Kdybych si měl tipnout, viděl bych to tak na 13. místo na konci sezóny.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska to vůbec nebyl dobrej tenisovej den...Nejenže vypadla Petra, ale i Laura..To mě fakt mrzí. Jen doufám, že tentokrát nebude platit "jak na Nový rok, tak po celý rok..." :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mi po odhlášení Mashy zbyla v turnaji už jenom Vika... Co se týče těch dnešních výsledků, tak vlastně žádný zápas nedopadl podle očekávání. Musím říct, že mě celkem příjemně překvapila Daniela. Je vidět, že během přestávky zapracovala a ještě neřekla poslední slovo, přestože v letošním roce oslaví jubilejní narozeniny (strašné, jak ten čas letí)... Co se týče Petry, spíš jsem očekával její výhru, protože měla s Nasťou z minulého roku dobrou bilanci. Každopádně po odhlášení Mashy a vypadnutí Petry a Sary se ta spodní část pavouka pořádně vyklidila. Na první pohled to vypadá, že Angelique bude mít snadnou cestu až do finále, ale podle mě tam klidně můžou překvapit právě Danka nebo Nasťa. Nevýhoda je, že pokud bude chtít Vika do finále, nejspíš bude muset porazit Serenu v semifinále... Jinak místo Mashy se do hlavního turnaje dostala Lesia Tsurenko, která díky tomu měla volný los v 1. kole. Tak aspoň si Lesia trochu přilepší. Ale popravdě nevím, podle jakého klíče tam z těch kvalifikantek vyřazených v posledním kole dali právě Lesiu. To nějak losujou? Podle postavení v žebříčku to asi nedělají, protože to by tam byla Vania King... Teoreticky tam mohla být i Kristýna Plíšková, ne?
Reagovat
dadaft
velký úspěch pro Danku a gratulace.
viděl jsem Sáru proti Olze Pučkovové a musím říct, že je na tom fyzicky jako Sam Stosurová - čili špičkově.
o Sáru se letos nebojím...
Reagovat
smazaný uživatel
No tak co jsem viděl fotky, Caro je teď taky víc "namakaná". :)
Reagovat
dadaft
i Sofia Arvidsson se mi zdála ve skvělé kondici.
já jsem v tomhle docela rozpolcený - na jednu stranu by se mi asi líbilo, kdyby většina hráček měla postavy jako Radwanské nebo Pironkovová, ženský tenis by byl jaksi ženštější nebo jak to říct.
- na druhou stranu nemůžu neobdivovat namakané hráčky jako Serena, Samantha nebo Li Na. to jsou skutečné atletky, vytrénované sportovkyně...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsme na tom stejně. :) Celkově vzato, já taky nepreferuju jeden typ sportovkyň. Vždyť sleduju tenis, fotbal, basket, lyžování, beachvolejbal atd. V každém tom sportu mají holky trochu jiné postavy, ale všude se najdou ty, co se mi líbí. :) Stejně tak nepreferuju jeden typ žen. Sice se mi líbí spíš vyšší a hubenější holky, ale rozhodně to není pravidlo. Je hodně holek, které se mi líbí, přestože mají třeba 160-170 cm. :) Moc mi nezáleží ani na barvě vlasů apod. Líbí se mi blondýnky, černovlásky, brunetky, zrzky... Stejně tak se mi líbí např. Slovanky, černošky, mulatky, Asiatky atd. Já si prostě vždycky dokážu vybrat. :)
Reagovat
dadaft
čo to stvárajú na tom slovaksportu???
v programu mají live Serenu s Alize - a je tam nějaký záznam fotbalu...
Reagovat
smazaný uživatel
bude v laufu. Odvrátit 3 MP z 0:40. Palec nahoru.
Reagovat
dadaft
jj, Ula ji měla na lopatě.
ale celková úroveň hry nebyla zas až tak špičková. Azarenková (nebo Lisická) ve 3. kole s Pervakovou asi nebude mít potíže.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Azarenka ji spláchne, protože tenis Ksenie jí bude vyhovovat a naopak Ksenii vůbec. Zato se Sabine by mohlo být překvapení.
Reagovat
smazaný uživatel
To teda jo. Vyhrát dva zápasy po sobě 7:6 ve třetím setu, to je docela husarský kousek. A taky si všimni, že v obou kolech to byl skoro stejný výsledek i v těch předchozích setech... Je mi líto Uly, že to nedokázala dotáhnout. Na druhou stranu, když tam nebyla Caro, tak mě ten zápas až tak nezajímal. Předpokládal jsem, že proti Ule bude hrát právě Caro...
Reagovat
smazaný uživatel
Hm. Velká škoda. Pavljučenka za poslední leta vyhrála nad top10 jenom vloni před USO nad Caro. To je prostě Petra.

Pozdě ale aspoň teď. Hodně zdraví a pohody v 1. roce po konci světa 2013 :)
Reagovat
smazaný uživatel
od US Open nevyhrála více jak jeden zápas v řadě a její poslední čtvrtfinále byla v New Havenu...
Reagovat
smazaný uživatel
pokud nepočítáme vyhru nad Mendesová v extralize...a tu já nepočítám
Reagovat
dadaft
můj táta už nějaký pátek tvrdí, že letos Petra stabilizuje svou pozici ve sv. žebříčku - ve čtvrté desítce.
moc mu nevěřím.
ale někdy se mi ta slova vracejí...
Reagovat
smazaný uživatel
moc tatinkovi neverim.. :-) Ten zapas byl o par micich a mel dva "body zlomu". Petra nejdriv podelala zacatek, byla svazana nervozitou a darovala Pavlju brejky na uklidneni hned v prvnim a tretim gemu. Ta navic jasne deklarovala taktiku - Petra na kratasy proste nema. Ale zvedla se velmi a predvedla, ze svuj rychly tenis stale umi, parkrat se i uspesne vypravila na sit. Mohla ji vic pomahat pri servisu levacka zatacka, fulnecka hokejka se taky mockrat nezaskvela.. :-) Druhy a uz smrtici zlom byl za stavu 5:5 ve tretim, kdy se prakticky zacinalo znova. Petra prisla znovu o podani (po 6-7 nebo kolika shodach) a to ji uz definitivne dorazilo, Pavlju v klidu dopodavala. (Libila se mi.) Vim, jak Petre je, nemam ji nic za zle, ale, ale... furt je to jak nosit super modely bez korunniho sperku, no. Hezke, ale ne dokonale.. :-)

Jinak vam vsem take preji uspesny novy rok! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
zapomnela jsem dokreslit silenou kulisu, ktera dokonale vylucovala skutecne soustredeni holek - atmosfera velkeho vlakoveho nadrazi: ramus, sum, lidi se zavazadly a jidlem neustale v pohybu, hlasita hlaseni z ostatnich kurtu... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak proto se Maria odhlasila z Brisbane :)))
Nebylo by ji tam slyšet.
Reagovat
vytah
Viděl jsem ten zápas,ale podání Petry to byla katastrofa
Reagovat
dadaft
že je Pavljučenková skvělá hráčka, o tom žádná. nikdy nezapomenu, jak v QF RG 2011 drtila tehdy nejlepší antukářku světa Fran 6:1 5:1 - ta pak musela předvést jeden z největších obratů posledních let.
:-))
sezóna teprve začíná.................
(sezóna Sereny Williamsové??? :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
vytah: ...prvnim si sice nekolikrat pomohla, ale jinak ho prece nijak nechvalim... Rozhodujici mi hlavne prislo uz opticky vetsi nasazeni a vule Pavlju.

dadaft: ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
ZLATA Serenka, alespon ona dneska.. :-) Alize neni nejpresnejsi meritko, vim, kdyz ale jinak... John s Congou se matori, Harrison si vylamal zuby na Robredovi, Stepec nerozebere Hewitta, ta Petra... (hrala dva sety, prani predbehlo skutecnost v prvnim prispevku)...hmmmmmmm
Reagovat
Frick
Prohrát s outsiderkou takhle na úvod, kurfa...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist