Kvitová v Cincinnati končí v semifinále, opět nestačila na Bertensovou

18. 8. 2018, 20:07
Aktuality 53
WTA CINCINNATI - Petra Kvitová do finále turnaje v Cincinnati nepostoupila. V semifinále neudržela vedení proti Nizozemce Kiki Bertensové, které podlehla druhý týden po sobě. \Vítězka si o svůj nejcennější titul zahraje proti světové jedničce Simoně Halepové.
Petra Kvitová

Petra Kvitová na turnaji v Cincinnati postup do finále nevybojovala. Aktuální česká jednička, jež byla na turnaji nasazena jako číslo osm, nezvládla na okruhu WTA semifinálový duel poprvé v sezoně a s Kiki Bertensovou z Nizozemska prohrála i druhý zápas za poslední dva týdny, tentokrát 6-3 4-6 2-6.

Kvitová byla až dosud neomylná, jakmile na některém z turnajů došla do čtvrtfinále. V předchozích pěti případech vždy svou jízdu dotáhla až k titulu, tentokrát se ale po sérii 16-0 v semifinále zasekla. Bertensové podlehla stejně jako před devíti dny v osmifinále v Montrealu, kde neuhrála ani set.

Osmadvacetiletá Češka dnes jako první přišla o podání a prohrávala 2-3. Pak ale získala čtyři hry v řadě a tím i úvodní set. Na vítězné vlně ale do druhé sady nevstoupila. Bertensová se ujala vedení 3-0, a přestože Kvitová vybojovala snížení na 2-3, vlastní servis už pak udržet nedokázala a soupeřka náskok uhájila.

Ve třetím setu Kvitové, která sehrála náročnou třísetovou bitvu i v pátečním čtvrtfinále, docházely síly. Dvakrát přišla o podání a po necelých dvou hodinách prohrála.



Šestadvacetiletá Bertensová, která teprve minulý týden v Montrealu vyhrála na tvrdém povrchu pod otevřeným nebem tři zápasy po sobě, tak v Cincinnati vyřadila už pátou soupeřku a potřetí v sezoně a poosmé v kariéře postoupila do finále.

"Petra je velká šampionka a porazit ji dvakrát během dvou týdnů je skvělý pocit. Myslím, že jsem dnes měla v závěru víc sil a to bylo klíčové," hodnotila Bertensová.

O šestý titul si nizozemská tenistka zahraje proti světové jedničce Simoně Halepové (h2h 1-3). Rumunská tenistka, jež minulý týden triumfovala v Montrealu, v semifinále porazila 6-3 6-4 dvacetiletou Bělorusku Arynu Sabalenkovou, svou neporazitelnost prodloužila na devět utkání a v Cincinnati se dostala do finále potřetí za poslední čtyři sezony. Titul ale v Ohiu dosud nezískala.

• WTA PREMIER 5 CINCINNATI •
USA / Ohio, tv. povrch, 2.874.299 dolarů
sobtní výsledky (18. 08. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Bertensová (Niz.) - Kvitová (8-ČR) 3-6 6-4 6-2
Halepová (1-Rum.) - Sabalenková (Běl.) 6-3 6-4
• Čtyřhra - semifinále •
Hradecká/Makarovová (7-ČR/Rus.) - Pavljučenkovová/Sevastovová (Rus./Lot.) 6-3 6-3
• Čtyřhra - finále •
Hradecká/Makarovová (7-ČR/Rus.) - Mertensová/Schuursová (6-Belg./Niz.) 6-2 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

53
Přidat komentář
patriks
v semifinále byla radost se dívat, její příjemně rozzářený obličej vléval teplo do srdcí diváků, oproti vyčerpané, zdrhané a předem odevzdané Kiki, na které bylo vidět, že už toho má dost, a kdyby zápas neskončil takto brzo, ta by nizozemka určitě vzdala.
Reagovat
peggy
To se dalo cekat,ze vypadne.
Reagovat
dadaft
no, gratulace k výsledku v Cincinnati, v semifinále už trošku došly síly.

fakt je, že Petra dost zhubla a má skvělý pohyb, nicméně ta šlachovitá vyrýsovanost svalů, kterou se nyní může chlubit třeba Svitolina nebo Curenko, ta tam chybí --- a s ní i výdrž.

na druhou stranu dostat se do takové fyzické vymakanosti není jednoduché, sám jsem si tím před lety prošel, jsou to opravdové galeje.
kromě kola atd. to v posilovně znamená krátké dávky (zato mnoho) a hodně těžké činky.
ve výsledku by večer člověk neměl mít sílu ve sprše zvednout ruce, aby si umyl hlavu.
to celé zhruba rok.
a nejhorší na tom je, že aby to nešlo na objem, ale na šlachovitou vyrýsovanost, protože tenisté nemůžou vypadat jako Schwarzenegger, člověk nemůže moc jíst.
dodneska si vzpomínám, jak jsem si představoval, co bych jedl --- pečený prorostlý bůček, hromadu zelí a 12 knedlíků,,,,,,,,, a realita? kus libové ryby, 40 deka dušené zeleniny a 12 hranolků,,,,,,,,,,, člověk by brečel.
máš hlad? jdi spát...
jak říkám, galeje hadra.
Reagovat
Jabadu
Přesně tak. Já si našel fyzickou práci a zjistil jsem, že i když je to dřina, vyhovuje mi to.
Do práce jezdím na kole a parádně si cestou domů vyjedu nohy. Dkonce se na ty kopečky těším.
Ono se mi totiž díky té dřině podařilo zhubnout 14 kg a se 72 kg se považuji za dost slušného cyklistu. Cvičení nezanedbávám, ale necvičím zase jako blázen.
A jedna jistota:
Kdo se chce cítit dobře a zdravě, musí pravidelně trénovat. Nikdo nemá nic od pánbíčka dáno.
:-)
Reagovat
Frick
A japato že ty jsi nic nenapsal ke konci Kolocový? Dobře si pamatuju, jak si před třemi lety o rozchodu Kiki a Maki psal, že žádáš, abychom ti řekli, že to neni pravda.

http://www.tenisportal.cz/zpravy/rozesli-jsme-se-potvrdil-dimitrov-spekulace-16857/#comments
Reagovat
Frick
https://sport.aktualne.cz/ostatni-sporty/premysl-kubala/r~de0230b4998911e8b5b20cc47ab5f122/

Hm, tak podle Kubaly udělaly ohromnou blbost s tim sdílenym trénerem.

Nevim, no. Přijde mi, že kdyby ty výsledky byly o fous lepší, tak by Kiki takhle neskončila. A kdyby neskončila nyní, tak už by se držela vidiny tý olympiády.

Pokud se Mako a Špeki bude dařit, tak bude v zásadě čím dál více neveselý příběh o tom, že před nějakym parťáctvim a přátelstvím má mít přednost chození přes mrtvoly.
Reagovat
blixa
Bože ty seš šmejd. Pořád budeš přihřívat tu lživou polívčičku, jaká je Maki mrcha a jaká je Kiki chudinka, i když to bylo přesně naopak ?
Reagovat
Frick
Tys Kiki a Maki několik let šmíroval, že jseš si tak jistej?

Jako minimálně tam byla ta asymetrie. Kiki vs. Maki + trenér. To se okecat nedá. I když se Simon snažil bejt férovej, tak myslim, že 100% to nejde.

Ale spíš mi šlo o Báru. Ta prostě ten tým s Bonnerovou rozbila ze dne na den. Samozřejmě, že to byla pro ní šance, ale prostě ty následky...

Neni to týmovej sport, neni to individuální. Něco mezi.
Reagovat
smazaný uživatel
Když Nausch začal trénovat už s Maki víc než rok chodil. Kiki věděla do čeho jde. Zase meleš!
Reagovat
Frick
Ale abych ti udělal radost, tak nemám třeba problém připustit, že třeba se neměla Kiki hrnout do Ria jako spolukomentátorka. Předně tedy neměla bejt ČT vůbec oslovena, ale když tedy byla, tak to prostě odmítnout.

BTW: Myslíš si, že měla Kiki vnitřní radost, když se Hermannový se Slukovou nedařilo?
Reagovat
d@ve
Zase si pleteš portál?!
Reagovat
misa
25 už tady píše málo.
Reagovat
FulnekUltras
těžký život státního zaměstnance ;-)
Reagovat
Davor1
Simona neskutočný tenis, parádna forma a tretie finále v Cinci, tentoraz to už musí vyhrať, vo všetkej úcte k Bertens. Dávno som u žien nevidel taký return a od BL je nepretlačiteľná. Famózna práca Darrena Cahilla (a Andreia Pavela), od jeho angažovania išla hra Simony prudko nahor, je skvelá aj v ofenzíve a hlavne mi príde oveľa silnejšia mentálne. Naposledy hrala podobne ešte pod Fissettem niekedy 4 roky dozadu. Nikdy by som nečakal, že môže zvládnuť double Kanada + Cinci, tak snáď to zajtra klapne.
Reagovat
blixa
Já jsem hlavně nečekal, že Simona bude se stane v podstatě neotřesitelnou světovou jedničkou.
Reagovat
Davor1
To teda ani ja. Ona po tom skvelom nástupe a preniknutí do špičky dosť zastagnovala, z môjho pohľadu išla dokonca herne trochu dole a mentálne často zápasy nezvládala. Zmenilo sa to s tým novým trénerským duom a za posledný cca rok konečne napĺňa potenciál a hrá top tenis. Dokonca vyzerá silnejšia aj fyzicky, v minulosti by po tom vyhratom Montreale v Cinci rýchlo rupla...
Reagovat
FulnekUltras
zaslouženě vydřené a na sebedůvěře ji přidal hlavně zisk GS titulu
Reagovat
com
ta Halepka fakt vrati vsechno :D ..no ale jen at tu Sabalenku, a zitra i Bertens vypakuje a pak by se mohla odhlasit z NH :D
Reagovat
Davor1
Kto by sa mohol odhlásiť z NH?
Reagovat
gigin
:DDDDD
Reagovat
Dobry-den
'Petra Kvitová do finále turnaje v Cincinnati . V semifinále neudržela vedení proti Nizozemce Kiki Bertensové, které podlehla druhý týden po sobě.'

Chybí tam slovo. :D

Nevím jak vy, ale já už jsem celkem alergický na frázi 'neudržela vedení', zvlášť když se to píše speciálně při prohře Češek. Nedělejte z nich zbytečně labilky. To je furt Kvitová/Plíšková/Šafářová neudržela vedení. Je to hrozné.

A navíc i nespravedlivé, vždyť dneska Petra ve všech třech setech neustále dotahovala ztrátu, dokonce i v prvním setu, který nakonec sama otočila...
Reagovat
Herbert_Hoover
Petra Kvitová do finále turnaje v Cincinnati nepostoupila. V semifinále udržela ztrátu proti Nizozemce Kiki Bertensové, které podlehla druhý týden po sobě.
Reagovat
Dobry-den
Jsi sympaťák ;-)
Reagovat
Krisboy
Jsou to "expresky", není čas vypisovat všechno :)
Reagovat
tommr
díky postupu do semifinále se v žebříčku posunula na 5. místo před Garciaovou.
V letošní Race je Petra dokonce třetí ...
Reagovat
FulnekUltras
dík za pozitivní zprávy na správném místě ;-)
Reagovat
Fandina
Hráďa s Makarovou proti Pavlju Sevastová mají set a ve druhém je to 3:2. Tak držím palce Hráďo pojďte!!!
Reagovat
Fandina
Hráďa má nějakou asi starou kolekci od Nike. Přitom v zápase proti Bucii byla také zelenočerná :-)).
Reagovat
Fandina
Tak mám radost ve dvou setech a jsou ve finále gratulkaaaaaaaaaaaaaa!!!
Reagovat
EllNino
6:1 1:6 6:1 :D
Reagovat
EllNino
Markétina soupeřka z 1. kola kvaldy Australanka Ellen Perez zřejmě tak moc slavila výhru nad Markétou, že dneska ani nenastoupila
Reagovat
Dobry-den
Kristýna ztratila šestkrát servis. To už snad není možné. To už opravdu žádná naše hráčka neumí pořádně servírovat?

Petra, Kája, Týna, Lucka...nikdo. Je to hrozné.
Reagovat
tommr
ted jsem viděl závěr deblovýho semifinále a Lucka Hradecká překvapivě zápas bez problémů doservírovala. Asi by se u ní měly mladší kolegyně trochu ispirovat ...
Reagovat
EllNino
zrovna u Lucka určitě ne :)
Reagovat
PetaM
U Lucky se inspirovat servisem :D :D Jako jo, když jí to jde :D Jenže jí to jde asi tak často, jako když Petra vyhrává na GS :D :D Takže tak 2x do roka :D :D
Reagovat
tommr
njn nějak našim holkám ten servis v poslední době nejde ... :(
Reagovat
FulnekUltras
jenže polední pařák, borgovsky úporná soupeřka... až na poslední gem a půl tam vůle pořád byla - jak ale říká d@ve, to by muselo jít o víc než "jen" vyhrané semifinále v Cinci... ;-)
Reagovat
d@ve
Škoda, ale Kiki to jinak přeju, je to fajn hráčka, i když mám raději jiný styl hry.. ;)
Petra může být i tak spokojená.. Jen už jí prostě došla šťáva a navíc to úmorné vedro..
No ale kdyby to bylo finále, tak by se, myslím, vymáčkla ještě víc a Kiki by ve třetím ještě naložila.. :))
Reagovat
tommr
dneska to byla ošklivá kanka na jinak slušným turnaji ?
V prvním setu přitom Petra vypadala velice dobře a zdálo se, že Bertensovou konečně porazí. Od druhýho setu už ale bylo všechno špatně a v závěru už byla Petra úplně mimo psychicky i fyzicky. Petře dneska nešel hlavně servis což byl největší rozdíl mezi ní a Bertensovou. Petra přišla ve 2. a ve 3. setu o servis celkem šestkrát, druhej set darovala soupeřce čistou hrou a v poslední hře zápasu uhrála jedinej míček. To by byl zoufalej výkon i na hráčku jako je Erraniová ?

Jediný pozitivum dneška je že Petra bude mít o den volna víc a může se v klidu připravit na svůj oblíbenej turnaj v New Havenu. Letos jí tam ovšem čekají samý těžký soupeřky už od prvního kola ...
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně porazí? Kiki dneska srovnala H2H na 2:2...
Reagovat
tommr
já to beru z pohledu všech našich hráček, kterým se v poslední době proti Bertensový absolutně nedaří ...
Reagovat
LukasH
Už v Madridu bylo jasný, že Bertens v týhle formě bude pro Petru jedna z vůbec nejtěžších soupeřek. Tam to Petra urvala silou vůle a to hrála líp než tady.
Reagovat
FulnekUltras
kaňka teda vypadá úplně jinak - sorry jako...

https://www.youtube.com/watch?v=Dq2DXo8q3os
Reagovat
PetaM
Co už :) SF v Cincy jsem určitě nečekal. To spíše v Torontu :D Petřin nejhorší turnaj a SF, jako dá se :D Letos ale v USA nic moc. Chtělo by to teď 2 tituly v řadě, ehm ... Jestli víš Petro, jak to myslím ;) :D
Reagovat
EllNino
v Montrealu, a jinak souhlasím :D
Reagovat
PetaM
Já věděl, že se netrefím :D :D
Reagovat
Dobry-den
Co furt máte s tím nejhorším turnajem? Vždyť tu už v minulosti byla v semifinále, navíc prohrávala často s dobrými hráčkami - Kerber, Wozniacki, Svitolina.

Daleko horší je pro ni IW a především Miami, ani na jednom z těchto turnajů o semifinále ještě v životě nezavadila. A prohrává tam s kdekým (viz např. letos). A ani v tom Nů Jorku ještě v semi nebyla...tak třeba letos.
Reagovat
PetaM
Já nevím, mě se v Cincy její hra málokdy líbila :D Spíše mi přišlo, že tam přijela, pinkla a odjela :D IW a Miami trvají každý 2 týdny, tak mi to možná tak nepřijde :D
Reagovat
tommr
před letoškem tu měla zápasovou bilanci 6:7 ...
Reagovat
Dobry-den
Bilance nevypovídá o všem. Těžký soupeřky tu měla dost často, kromě výše zmíněných ještě Garcia a loni dokonce skvěle hrající Stephensová!
Reagovat
tommr
ty jména jsou ale taky trochu zavádějící. Třeba tebou zminovaná Garcia byla v té době (2015) jen průměrná hráčka. Totéž se dá říct třeba o Svitolině v roce 2014 se kterou poté už Petra nikde jinde neprohrála ...
Reagovat
Dobry-den
Tak zrovna Garcia, když se jí daří, byla nebezpečná už dávno. Tehdy akorát nebyla ještě mentálně tolik vyzrálá.
A Svitolina, tam vlastně trochu i souhlasím. Ta mi přijde průměrná doteď (sorry jako). ;-)

Chci jen říct, že podle mě prostě pro Petru žádný strašák jménem Cincinnati neexistuje a může tam zahrát taky dobře.
Reagovat
tommr
Petře se v Americe obecně moc nedaří a jedinou výjimkou je New Haven. Doufám, že jsem to tímto nezakřik a Petra si tam příští týden trochu spraví chut ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist