Kvitová v dusném Miami post jedničky nevybojuje. Ve čtvrtfinále podlehla Bartyové

27. 3. 2019, 06:17
Aktuality 81
WTA MIAMI - Petra Kvitová v Miami své maximum nepřekonala a přišla o šanci zaútočit na post světové jedničky. V deštěm přerušeném čtvrtfinále česká tenistka v náročných dusných podmínkách podlehla 40 minut po půlnoci Australance Ashleigh Bartyové, která zvítězila po dvou a půl hodinách boje 7-6 3-6 6-2, v pátém vzájemném duelu si připsala první výhru a zajistila si premiérový posun do Top 10. O finále se utká s Estonkou Anett Kontaveitovou.
Petra Kvitová (© j48tennis.net)

Petra Kvitová už poněkolikáté v kariéře vstupovala do turnaje s vědomím, že si může vybojovat post světové jedničky. V Miami se nemusela ohlížet na výsledky soupeřek, vše měla ve svých rukou. 'Stačilo' získat titul, nebo postoupit do finále a v něm nenarazit na Simonu Halepovou.

Jenže to mělo jeden háček. Turnaj na Floridě nebyl kvůli vysoké vzdušné vlhkosti a často dusným podmínkám jejím oblíbeným turnajem. A i letos na to možná částečně doplatila.

Při svém celkově desátém startu se teprve potřetí dostala alespoň za třetí kolo a postupem do čtvrtfinále vyrovnala své maximum z roku 2014, brána do prvního semifinále ale zůstala zavřena. Klíč od ní získala Ashleigh Bartyová

Úterý se v Miami neslo ve znamení dešťových přeháněk, které dvakrát přerušily i zápas Kvitové s Bartyovou. Kvůli nepřízni počasí se chvilku nehrálo už ve třetím gamu a na dvě hodiny bylo utkání přerušeno ve čtvrtém gamu úvodní sady.

Po návratu z šaten získala Kvitová brejk na 3-2, ale nepotvrdila ho. V dramatické koncovce setu nejprve odvrátila za stavu 5-6 setbol, v tie-breaku pak vedla 5-2 a vypracovala si jeden setbol, ale netrefila dobře return a o sadu posléze přišla.

Ve druhém setu získala Kvitová dvakrát servis australské tenistky a vynutila si rozhodující sadu. V té měla čím dál větší problémy s dýcháním a ztratila úvodní dvě hry. Sice ještě dokázala brejkem snížit na 2-3, ale v dalších třech gamech uhrála jediný fiftýn a zápas ukončila dvojchybou.



Svěřenkyně kouče Jiřího Vaňka Kvitová hrála zápas na Floridě jen pár hodin poté, co soud v Brně poslal zatím nepravomocně Radima Žondru na osm let do vězení za napadení dvojnásobné wimbledonské vítězky v prosinci roku 2016, při kterém jí pořezal levou ruku.

S o šest let mladší Bartyovou hrála devětadvacetiletá Kvitová potřetí v sezoně a popáté v kariéře a poprvé s ní prohrála. Australanka, která za měsíc oslaví 23. narozeniny, si skalpem dvojnásobné grandslamové šampionky zajistila premiérový posun do Top 10.

"Snažila jsem se Petře sebrat tolik podání, kolik to jen šlo. Oba má totiž prvotřídní servis. Někdy jsem s tím nemohla nic dělat, ale neustále jsem se snažila a myslím, že jsem to zvládla dobře," komentovala Bartyová, která je ve hře i ve čtyřhře s Běloruskou Viktorií Azarenkovou.

O své celkově osmé a dosud největší finále ve dvouhře si vítězka loňského turnaje WTA Elite Trophy v Zhuhai Bartyová zahraje s estonskou vrstevnicí Anett Kontaveitovou (h2h 0-1), která v úvodním čtvrtfinále udolala Tchajwanku Su-Wei Hsieh.

V Miami jsou ve hře ještě stále dvě Češky. Až ve středu se o postup do semifinále utkají ve vzájemném duelu Karolína Plíšková s Markétou Vondroušovou, vítězka si o finále zahraje proti Rumunce Simoně Halepové, která má jako poslední šanci sesadit Naomi Ósakaovou z postu světové jedničky (potřebuje získat titul), nebo Číňance Qiang Wang.

Naopak už bez českých tenistek pokračuje čtyřhra. Poslední naděje Barbora Strýcová společně s Tchajwankou Su-Wei Hsieh dohrály ve druhém kole, v němž podlehly 6-7 6-2 3-10 vítězkám předchozího turnaje WTA Premier Mandatory v Indian Wells Belgičance Elise Mertensové a Bělorusce Aryně Sabalenkové.

• WTA PREMIER MANDATORY MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 9.035.428 dolarů
úterní výsledky (26. 03. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bartyová (12-Austr.) - Kvitová (ČR) 7-6(6) 3-6 6-2
Kontaveitová (21-Est.) - Su-Wei Hsieh (27-Tchaj-wan) 3-6 6-2 7-5
• Čtyřhra - 2. kolo •
Mertensová/Sabalenková (Belg./Běl.) - Su-Wei Hsieh/Strýcová (3-Tchaj-wan/ČR) 7-6(3) 2-6 10-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

81
Přidat komentář
smazaný uživatel
https://www.instagram.com/p/BvgJi_yHqR3/
Reagovat
d@ve
Mám je obě (tři) rád. :)
Reagovat
Holahej
....na WTA....
Je to jeden z mých nejoblíbenějších lidí na dvorci i mimo něj. Jsem šťastná, že jsem ji konečně porazila, protože to dnes byl opět veliký zápas, na druhou stranu vím, že se mohla stát světovou jedničkou a je mi to líto. Ale já vím, že její šance ještě přijdou a bude první na světě, ona si to tak moc zaslouží.
- Ash Barty o Petře
Reagovat
tommr
pokaždý když se dostane blízko tak v rozhodujícím zápase selže. Začalo to už v roce 2012 při její první velký příležitosti kdy proti Sharapce promarnila nespočet brejkbolů a s malejma obměnama to pokračovalo letos v Austrálii, v Indian Wells a v Miami ...

Včerejší zápas rozhodl nepochopitelnej zkrat v TB prvního setu. Za stavu 4:1 jsem si už myslel, že by Petra přece jen mohla vyhrát, ale Petra začala dělat stupidní chyby a první set soupeřce doslova darovala. Pak už bylo jasný, že tříseták Petra nezvládne a Bartyová jí nakonec uslajzuje ...

Na rozdíl od věčnejch optimistů z řad FFPK si nemyslím, že bude mít Petra ještě letos nějakou reálnou šanci na post jedničky. Na začátku antukový sezóny bude ráda když se v žebříčku moc nepropadne, protože jí čekají velký obhajoby. Pak sice příjdou šance na French Open a ve Wimbledonu, ale tam se jí v posledních sezónách vůbec nedaří. A v poslední fázi sezóny Petra sice nic neobhajuje, ale jsem si skoro jistej, že zase odpadne fyzicky i psychicky stejně jako loni a sezónu zakončí v těžkým útlumu ...
Reagovat
bIbec
je to o grand slamu. Pokud ho vyhraje, může být jedička, při nějaké té solidnější konzistenci. Jinak ne. Takže ta pozice jedničky by byla třešnička na dortu.

Prostě a jednoduše, teď už to není o té jedničce, ale o grand slamu, respektive asi o Wimbledonu.
Reagovat
tommr
jedničkou by se mohla stát i bez GS titulu. Ted jí mohla být kdyby v IW a v Miami zvládla důležitý zápasy proti Venus a Barty. S GS titulem by to samozřejmě bylo jednodušší a vypadalo by to i mnohem líp ...
Reagovat
bIbec
no mohla :-) Ale ty šance zřejmě definitivně promarnila.

Samozřejmě pro Petru by bylo ideální, kdyby ona sbírala konzistentně body a zároveň všecky větší turnaje vyhrálvaly různé hráčky (když né Petra). Dobré by třeba bylo, kdyby French Open vyhálo nějaké kopyto mimo desítku, co nemá moc bodů.
Reagovat
tommr
jj třeba Markéta Vondroušová nebo Karolína Muchová ... :)
Reagovat
bIbec
jj, tyhle kopyta by byly ideální :D
Reagovat
Kozoroh
Jednička bez GS titulu nebo bez pozice úřadujícího vítěze alespoň jednoho GS, to nemá dobrý zvuk...
Reagovat
Fandina
Petra má dva GS, takže je to úplně jedno, kdyby se stala světovou jedničkou a nebylo to po GS.
Reagovat
Nola
to su kecy, jednickami boli hracky, ktore ziadny GS neziskali, resp. najskor sa stali jednickou a az za par rokov GS ziskali, Petra ma davno splnene, chyba ich ceresnicka
Reagovat
Kozoroh
Byly, ale pohlíželo se na ně skrz prsty. A nejde jen o ženský tenis. Když se Pete Sampras v dubnu 1993 stal poprvé světovou jedničkou, byl terčem kritiky v médiích, že dosáhl jedničky bez toho, aniž by za poslední rok dosáhl GS titulu. Zlé jazyky utichly až po jeho triumfu ve Wimbledonu 1993...
Reagovat
PetaM
Já jsem rád optimista. Ten život je pak tak nějak hezčí.
Reagovat
LukasH
Ono je jedno, jestli jseš pesimista nebo optimista. V prvním případě to podáš takhle (tvůj příspěvek), pokud to tak bude, můžeš napsat, žes to říkal a pokud ne, tak Petra příjemně překvapí. V druhým případě naopak.
Ano, nemusí se to povést. Ale ty čekáš zázrak od Petry na turnajich, kde se jí nedařilo nikdy v kariéře. Naopak v druhý polovině sezóny se jí dařilo někdy skoro všude. A já si osobně myslím, že to nebude jako loni..že úplně odpadne. Ve W to potřebuje zlomit a nějak cítím, že nedopustí, aby to dopadlo jako loni. :-)
Reagovat
tommr
ve Wimbledonu určitě dojde dál než loni, ale nevěřím, že by se dostala až do finále. Ta nervozita tam zase bude a zase jí bude svazovat ruce i nohy ...
Reagovat
LukasH
Tak není jen Wimbledon. Kromě míň oblíbený Ameriky celá Čína, případně TM. Nevím. Za ty léta s Petrou je asi zbytečný předvídat, co bude. Ale letos je zatím asi nejvic konzistentní. Neměla vyloženě žádnej výbuch s nějakou no name hráčkou. Tedy s Venus to výbuch byl, ale IW prostě nepočítám :-)
Reagovat
janek_da
Prvni prilezitost mela s Na Li v Sydney, ne? Tam si Li zoufala manzelovi, ze je Petra nehratelna, jak uz vedla v 2.setu s brejkem.
Reagovat
tommr
jj v Sydney měla taky dobrou příležitost, ale tenkrát by jí pokud si dobře pamatuju ani výhra nad Li Na nestačila a musela by pak ještě vyhrát i ve finále. Takže jako první velkou šanci beru semifinále AO proti Sharapce kde jí stačilo vyhrát zápas ...
Reagovat
miros
Ach bože Petro. Hrůza tie break, ok to se stane. Ale ty dvojchyby, a v ten nejhorší čas. To snad už není možné, u takové profi hračky.
Jinak pro některé "odborníky" tady, Petru uznavam a fandím jí moc. Ale opravdu by měla něco pilovat a pilovat. Je to pouze můj názor.
Reagovat
Dobry-den
Fakt jo?
Reagovat
tommr
tak vylepšovat se dá skoro všechno. Já bych u Petry neviděl největší problém ani tak v podání jako spíš na returnu. To vyhazování returnů zejména v klíčovejch momentech je strašnej zlozvyk, kterej by se měla a mohla odnaučit ...
Reagovat
blixa
Bože kriste, zlozvyk :D Chlape, víš co je to zlozvyk ? Neuvěřitelný použít tenhle termín v tomto kontextu :D
Reagovat
tommr
ano je to zlozvyk, protože Petra chodí na returnu v klíčovejch momentech vždycky na maximální riziko i když by bylo asi mnohem výhodnější tak neriskovat a zkusit dostat soupeřku pod tlak umístěným returnem ...
Reagovat
blixa
A to ty jsi schopen posoudit, že by bylo mnohem výhodnější neriskovat ? Nemyslíš si, že ona o tenise ví asi tak 1000x víc než ty ? :D
Reagovat
tommr
nemyslím si to. Kdybys ale řek že ho umí hrát tisíckrát líp než já tak bych s tebou nejspíš souhlasil ...
Reagovat
Fandina
Takže Petra rozumí tenisu tisíckrát méně než ty. To mě pobavilo.
Reagovat
tommr
nerozumíš psanýmu textu? Nebo potřebuješ silnější brýle? Nikdy jsem nic takovýho neřek ...
Reagovat
Fandina
Nepiš nesmysly, aby ti bylo rozumět. To jsi tak hloupý, že nechápeš co jsi napsal?
Reagovat
tommr
nejsi náhodou pod vlivem?
Reagovat
Fandina
Ptám se, to jsi tak hloupý, že nechápeš, co píšeš a nevymlouvej se na vliv čehokoli. Odpověz logicky.
Reagovat
Grape
Tady se musím tommra zastat, fandino měla by sis pořádně přečíst co napsal. Napsal, že si nemyslí, že Petra rozumí tenisu 1000krát víc než on, což neznamená, že mu rozumí 1000krát míň. Všechny tvé příspěvky v tomto vlákně jsou mimo.
Reagovat
d@ve
To je fakt..
Reagovat
Holahej
...mám stejný názor, soupeřku má pod tlakem BB, jsou to zlomové body, nejen z hlediska skóre, ale i psychiky vývoje zápasu, zvlášť, když na to herně má, může tlak stupňovat, bod si připravit nebo to zkoušet aspoň variabilně, někdy risk na jeden úder, někdy naopak ne, ale chytřeji, tlak stupňovat..., nenazývám to zlozvykem, ale malou "herní chytrostí"....., kdy si šanci na super výsledky sama odstřeluje hned prvními údery, při druhých servisech soupeřek....a je to jen rozhodnutí její hlavy...., kdy se vystřeluje mimo kurt sama,jsou to vlastní góly a sama vrátí soupeřku do zápasu...
Reagovat
Fandina
Jj, je herně hloupá, proto vyhrála dvakrát GS, hloupější než ona jsou všechny ty, které vyhrály těch GS víc. Všichni ostatní jsou herně chytřejší.
Reagovat
Holahej
....tento váš příspěvek je úplně mimo mísu, zcela bez pochopení kontextu, tenisová hra má přece mnoho aspektů.....
Reagovat
PetaM
Nechci se rozhodně Petry zastávat (aspoň ne tak moc :D :D ). Její splašené returny mě často štvou, hlavně v zápasech, které prohraje (po těch vítězných je to tak nějak odpuštěno :D ), ale tyhle returny, a celkově její tenis, jí vyhrály 2 GS. V posledním, řekněme roce, už třeba tolik neriskuje, jako kdysi, i když stále riskuje až moc :D Ale často jsou z toho neskutečné údery, které nikdo jiný nezahraje. A díky tomu vyhrála loni 5 turnajů. A letos byla 3x ve finále.

Člověk si říká, kde by byla a co by dokázala, kdyby tolik neriskovala a nezahazovala své šance. Možná by byla stabilní světovou jedničkou. Ale na druhou stranu, kdyby tolik neriskovala, neporážely by jí ty holky? Svou agresivní hrou se dostává k BB. Dostala by se k nim, kdyby takhle nehrála? A když by se k nim tedy nedostávala, v tom případě by je ani neměla šanci zkazit. Jenže v tom případě by třeba nevyhrála tolik turnajů ...
Reagovat
tommr
někdy se vyplatí riskovat a jindy je lepší hrát s rozvahou a soupeřku podusit a dát jí šanci aby se sama vyhodila. Petra to bohužel hraje všechno baseballovým stylem bez ohledu na konkrétní situaci ...
Reagovat
Fandina
Včera nehrála nic baseballovým způsobem a přesto prohrála. Minimálně dva sety to bylo o výměnách, úhlech i o změnách hry.
Reagovat
PetaM
Bohužel :D Ale třeba Kája hraje zodpovědně a k velkým titulům jí to zatím nepostrčilo. Každý styl má to své :)
Reagovat
Holahej
Namátkou...je potenciál hráčky..., somatotyp, fyzické síly, obratnost, rychlost pohybu,...pak jsou aspekty hry..., údery / jaké, kolik typů, technika/, servis, kreativita, cit pro míč, cit pro hru, chytrost, psychika, odolnost organismu na klima, aj. ..., způsob hry, taktika, těch faktorů je prostě mnoho, které hrají svoji roli, aby to šlo takhle jednoduše říct...zhodnotit....
Reagovat
Holahej
Federer má z těch faktorů hodně, možná všechny, plus spokojené rodinné zázemí?.a byl a je stále i nyní tak úspěšný i navzdory času....

Někte hráči tenisu měli z toho jen něco, nějaký faktor ale vyčníval, také měli úspěchy...., menší, větší...
Reagovat
Holahej
?.ano, něco na tom je, je to její způsob hry, dovedl jí k úspěchům, možná v minulosti i daný tím, že má výborné, dobře založené, skvělé základní údery, rychlé, prudké, ale její ?atletičnost? a pohybová obratnost nebyly její silnou stránkou, nyní je na tom lépe, hra, soupeřky se vyvíjí, herně na to má, aby se svou herní agresivitou mohla více variovat?.., prohry byly letos těsné?, chybělo málo?, aspektů hry je samozřejmě víc, z mého pohledu stačilo trochu víc chytrosti, variability v jejím pojetí agresivity, na BB, aby jako už velmi úspěšná žena, tenistka, byla ještě úspěšnější a došla na vrchol?.
Reagovat
tommr
je to i o trenérovi. Vaněk je výbornej motivátor, ale čekal jsem, že Petře víc pomůže s podáním a returnem. Ty Petřiny dvojchyby a vyhozený returny v klíčovejch momentech jdou i na jeho triko ...
Reagovat
Holahej
Těžko trenéra hodnotit z venku, beru Petru, že je dospělá, svá utkání si může zpětně prohlédnout,xkrát rozebrat, že je to hlavně na ní a o ní, může použít svou hlavu, ona je strůjcem dění na kurtu, ale také mně je to divné....
Reagovat
LukasH
Taky mi přijde, že s tím má Petra problémy. Zase ale ono těžko radit. Petřina hra byla vždycky založená na riziku a najít ten kompromis, kdy riskovat a kdy míň je složitý. V zápase s Kontaveit na FO se jí vymstilo, že při returnu neriskovala, v zápase s Osakou, že zas riskovala moc (jak měla ty tři bb). To samý servis. Někdy dá eso nebo nechytatelnej míč z druhýho podání, někdy zas dvojchybu. Nicméně konečně mám pocit, že její hra někam směřuje, že ty tréninky jsou k něčemu a že s Vaňkem systematicky pracujou. Za Kotyzy to bylo hop nebo trop.
Reagovat
tommr
tak Kotyza byl velkej omyl. Ten každou hráčku akorát táhne ke dnu. Viz tedka Strýcová ...
Reagovat
com
:) gratulka
Reagovat
peggy
Kdyz se slecne Kvitove na tomto turnaji vadi pocasi,tak at tam nehraje.
Reagovat
PetaM
Taky mi vadí lidi a nestřílím do nich.
Reagovat
blixa
Jen jestli nekecáš !!! :D
Reagovat
PetaM
Pst! Zatím na to nikdo nepřišel. Vždycky se nachomýtne nějaké kopyto, co to vezeme na sebe :D
Reagovat
Grape
A proč by nehrála, když i v těžkých podmínkách uhraje čtvrtfinále?
Reagovat
rybicka
A body se počítají - ať ráda, nebo nerada.
Reagovat
dadaft
------ tak jsem zkoukl záznam -- Barty je těžké porazit normálně, bez kyslíku je to nemožné, ve třetím už to prostě nešlo.
Miami pro Petru jednoznačně nejtěžší turnaj, který sotva někdy vyhraje, kdežto pro Ash je dusno, vlhko, blízkost moře skoro domov.

V Evropě na antuce se bude Petře dýchat líp, hodil bych to být jí za hlavu, prohrát s Barty není ostuda, i když vedla 4:0 na zápasy, QF je solidní výsledek a před turnajem by ho asi brala.

co nechápu, proč opakovali jen první a třetí set a teď dávají celý zápas s Garciou,,,,,,,,,,, a včera třeba za celý den neopakovali Vondroušovou s Mariou, zato potřetí dávali Plíšková - Cornet,,,,,,,,, divné O2tv.

Anett se Su-Wei, to byl zajímavý zápas,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
Petře se dá vytknout jen ten tiebreak! Jinak se vším souhlas! ;)
Reagovat
dadaft
jo, ten vyhrát asi mohla,,,,,,,,,, ale tenis je holt takový, někdy se to žvejkne, Su-Wei vedla 4:0 ve třetím a taky to projela...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, vím. Jen, že to zamrzí! Ale je fakt, ze druhý set by určitě vypadal jinak od obou.
Reagovat
gigin
Miamská sauna udeřila v plné síle, což v kombinaci s v životní formě hrající Ash dopadlo tak, jak to dopadnout muselo.
Reagovat
Grape
Aniž bys jmenoval, byl jsem si celkem jist autorem. A oprávněně :D
Reagovat
gigin
:DD
Reagovat
blixa
Ano, tady nemůže být o autorovi pochyb :D :D
Reagovat
drabona
to určitě nevzdá, protože na no. 1 má. Při vší úctě k tenisovému umění měla AB dost velké štěstí, vzhledem k průběhu utkání. Rozhodl astmatický záchvat v setu, který se neměl konat, ostatní jsou zbytečné kdyby.
Reagovat
Nola
Petra mala vyhrat 1.set, ten nakoniec darovala Ash na zlatom podnose...
Reagovat
Andrew89
zápas jsem neviděl, nicméně jsem to otevřeně trošku čekal. pozdější odpoledne/večer je větší dusno než pokaždý když hrála. Kdyby mi někdo řekl CF v miami před turnajem, tak to beru všema deseti hned:D Ash to přeju, takže mi to ani tolik nevadí. Co se týče no.1 říkám to pořád, že se to bude lámat až kolem Wimblu. Ted už čeká Petru ,,jen" pár bodů obhájit a potom celý zbytek sezony neobhaujuje téměř nic. Takže si rád na případnou no.1 počkám:)

Co mě, ale těší asi nejvíc je letošní konzistentnost! Fakt wow. Na dvou turnajích vypadla dříve jinak minimálně CF, což je super.Ted nás čeká volno a antuka a tam velmi oblíbený Madridský turnaj, pokud bude hrát takhle, tak se nebojím, že by měla vypadnou brzo.
Reagovat
Alien
Jako pár bodů? Madrid 1000 ! Jeden turnaj před Wimbledonem 470 a nevím jak je to s Prahou za 280 ? Tak to je opravdu jenom pár !
Reagovat
Andrew89
koukni na uvozovky ;)
Reagovat
Alien
OK.
Reagovat
Blondie
Však jsem se dívala a i kdyby Petra neuhrála v turnajích, kde obhajuje, ani jediný zápas, pořád by měla být celkem v klidu v TOP 10. (jasně, soupeřky něco naloví - ale taky obhajují). A věřme, že Petra minimálně na dvou turnajích (Madrid, Birmingham) něco uhraje ;)
Reagovat
Andrew89
jojo..ted kdyby se odečetly všechny její obhajoby do W, tak by byla osmá a měla kolem 3800 bodů
Reagovat
Mayo
Čo už, Péťa nato nemá.
Reagovat
Meceon
Buďte rádi, že se tam neudusila,jednu chvíli to vypadalo napínavě...to její tělo je čím dál větší horor
Reagovat
LukasH
Tak ona se v Miami vždycky dusila...
Reagovat
vojta91
ono poslat mladyho kluka na 8 let do chladku (at uz je vinny, nebo nevinny) rozhodi kdekoho..
Reagovat
ttopi
Žondra je vinen, důkazy jsou nepochybné. Několik psů naráz se obelhat nedá a čuch mají více než dobrý.

Ale to je OT, toto téma se řeší vedle.
Reagovat
vojta91
tohle je k veci.. Kvitova prohrala.. jeden z faktoru, jako u kazdeho jineho zapasu je psychika, ktera byla pravdepodobne touto zpravou nalomena.. je to k tematu..:)
Reagovat
EllNino
To čekání a šance na 1. místo žebříčku začíná připomínat čekání na Godota ... pořád se naskýtaj nové příležitosti a nějak je Petře nejdou využít ... snad ji to neodradí :)

Rozhodl první set, o tom žádná, brejk k dobu, 5:2 v TB, setbol atd. ... pak se sice ještě kousla a vyhrála druhej ... ale ve třetím už to drhlo, a od stavu 2:3 dokonce jediný vyhraný míč ...

Musí se to hodnotit pozitivně, protože tyhle dva turnaje v USA prostě Petře nikdy nešly, takže nevím, jestli vytěžila maximum, každopádně v Miami vyrovnala svůj nejlepší výsledek ... tak nějak tuším, že by ten turnaj stejně nevyhrála, takže porážka ve čtvrtfinále a ještě od Ash možná tolik netíží :) ...

Zajímavý souboj dvou poctivých WTA 'dělnic', které se dostaly poprvé v kariéře na takhle velkém turnaji tak daleko ... ale upřímně, na vítězku tipuju někoho z druhé poloviny pavouka
Reagovat
d@ve
Škoda, no.. Ale i tak úspěch na novém turnaji v Miami. Třeba si ho i Petra nakonec oblíbí. :)
Titul bych přál Markétě nebo Ash.. ;)
Reagovat
LukasH
Odradit by jí to určitě nemělo. Petra tu zas až tak suverénní nebyla. Zápas s Garciou sice dobrej byl, přesto tam Petra strašně moc nevyužívala bb. Tím ji nechci kritizovat..a s Ash je to vždycky těžký, kór v takových podmínkách. Ono to teď s tou no 1 vypadá nedostižně, jenže podobně to vypadalo i u Simony. Pokud Petra dobře zvládne antuku, tak ty šance budou od W veliký.
Reagovat
Andrew89
přesně tak:)
Reagovat
makro99
Mně připomíná Kordu na jaře 98. Tam měl taky sérii turnajů, kde se moh dostat na 1. místo a většinou vypadl právě ten poslední zápas, který potřeboval vyhrát. Já sem koukal live na ten nejhorší zápas s Krajickem na antuce už v semifinále , kde měl set a tuším 4:1 a snad ještě 40:15.. a pak 6:7 1:6. Frustrující to bylo.
Ale zase Lucka jaro 2015 měla sérii turnajů, kde mohla dát Top 10 a byly tam napřed bolestivý porážky - 3hodinová s Kuznetsovou v Madridu, hladká s Johanou Larsson... ale Lucka to pak nakonec na jednom pouťáku uhaluzila :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist