Kvitová v Praze vyhrála i navzdory bolestem ruky. Nebýt profesora Koláře, tak jsem nehrála, přiznala

28. 5. 2020, 20:30
Aktuality 33
Nebyla by to snad Petra Kvitová, aby nezvedala nad hlavu vítěznou trofej a zároveň neměla nějakou bolístku. Pokoronavirový turnaj O Pohár prezidenta ČTS na pražské Spartě ovládla s bolavým předloktím.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© Instagram P.K.)

Ruka začala světovou dvanáctku bolet dva dny před turnajem. Na rok přesně se ozvalo zranění, kvůli kterému loni vynechala antukové Roland Garros. Pořadatelům zatrnulo a tenistka spěchala k profesoru Pavlu Kolářovi.

"Nebýt jeho, tak bych nebyla schopna něco odehrát," řekla dvojnásobná vítězka Wimbledonu po vyhraném finále nad Karolínou Muchovou. Předtím v úterý zdolala Barboru Krejčíkovou a v semifinále si poradila s Kateřinou Siniakovou.

Kvitová si na zápasy brala prášky tišící bolest a nastoupila s Kolářovým dobrozdáním, že si zranění nezhorší. "Naštěstí se to nedostalo do fáze, že by to ruplo, a dopadlo to dobře. Jsem ráda, že tady můžu mít hezkou trofej," usmála se.

Před rokem si myslela, že měla předloktí namožené z těžkých míčů používaných na antuku a přeliftovanějších forhendů, které se na tomto povrchu snaží hrát. Nyní se ale hrálo na betonu a ruka se asi ozvala z většího zápřahu před turnajem.

"Asi jak jsem začala hrát body a zvyšovala se zátěž, víc jsem do toho chodila a švihala, tak se to někde muselo objevit. Mám i prsty levé ruky po operaci, tak asi to nikdy nebude, jak to bylo," připomněla vážné zranění ruky z přepadení, při kterém jí pachatel pořezal levou ruku a kariéru jí zachránila náročná operace.

Na kurtu ale problém znát nebyl. Postupně se zlepšovala a nejlepší výkon předvedla ve finále, jak u ní bývá zvykem. Muchovou přehrála úderovou razancí. "Jsem ráda, že to tak dopadlo. Je to ze spousty důvodů jiné, ale vítězství se počítá."

Kvitovou mrzelo, že si Muchová ke konci finále lehce podvrtla kotník. Jinak považovala první akci po pauze zaviněné koronaviem za úspěšnou. "Zase se něco dělo a bylo jsem schopna odehrát tři zápasy. Bylo to zpestření pro hráčky i fanoušky. Snad to znamená, že se tenisový svět vrací do normálu," uvedla Kvitová.

Vzhledem k opatřením proti šíření nemoci covid-19 se o body hrálo s mnoha zvláštnostmi. Hráčky chodily na kurt v roušce, kterou měli po celou dobu rozhodčí i sběrači, kteří měli navíc rukavice. "Nejpodivnější bylo nepodávání si rukou a hlavně, že se hrálo bez lidí a chyběla atmosféra, ale nakonec se to povedlo hezky," zopakovala Kvitová a dodala: "Doufám, že jsem výkonem přispěla k úsměvům navíc."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
oceňuju, že do toho Petra šla i se zraněním a doufám, že se dá brzo do kupy. To samý přeju i Karolíně Plíškový. Blížící se Tipsport Cup by bez Petry a Karolíny neměl ten správnej náboj ...
Reagovat
drabona
Třetí pořadí v žebříčku je samozřejmě lepší než dvanácté, ale já věřím, že pro mnoho tenisových fanoušků je Petra naše tenisová jednička a to v mnoha ohledech kvalitu hry nevyjímaje. Když zdraví vydrží projeví se to časem i ve světovém pořadí.
Reagovat
Krisboy
Už tady byl s gratulací com?
Reagovat
Pavlis
Petra s Bárou super. Takhle soukromě jsou obě moc spontánní. Byly fajn.
Reagovat
Fandina
Petra byla bezprostřední a mně se hodně líbila Barča, byla v roli zpovídající a dávala zajímavější otázky, než třeba v jiných rozhovorech, které jsem s Petrou četla, viděla.
Reagovat
EllNino
Nevite, kde se da sehnat ten dnesni dil U Baru s Petrou? :))
Reagovat
smazaný uživatel
U Bary na instagramu. V podcastech a časem asi i na YouTube.
Reagovat
Fandina
https://www.youtube.com/watch?v=o_nBMjoilj0

https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9mZWVkcy5idXp6c3Byb3V0LmNvbS8xMDcwNDY3LnJzcw/episode/QnV6enNwcm91dC0zOTU0NTc1?hl=cs&ep=6
Reagovat
FulnekUltras
díky - tohle jsou holčičky NAŠE - a nikdo už na tom nic nezmění
Reagovat
Fandina
A k tomu ještě Kája Plíšková. Holčička NAŠE.
Reagovat
FulnekUltras
to spíš Lucka Šafi, Hráďa, a pak už snad jedině Ivet...

https://www.youtube.com/watch?v=6aLg9zahCCM
Reagovat
Fandina
A NAŠE Kája, ceská jednička, NAŠE holčička, nejhodnější a NAŠE první a zatím jediná nejlepší NAŠE jednička, Nejmilejší Nejlepší Naše.
Reagovat
Fandina
NAŠE jediná a nejlepší NAŠE holčička
Reagovat
Fandina
NAŠE Kája
Reagovat
FulnekUltras
ale jó, porád... ;-)
Reagovat
FulnekUltras
je to pohoda - vychutnat si kulturně Karlův most, i třeba někde poblíž gulášek za stovku... ;-)

https://www.super.cz/703311-zamilovani-a-krasni-lucie-safarova-a-tomas-plekanec-zarili-s-dcerou-na-karlove-moste.html#seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_req_id=JhUXgF3EEKF-202005291709&dop_source_zone_name=super.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=
Reagovat
paddy
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
paddy
stejně motivovaný jako nedávno ten tvůj pes ve videu, co na zahradě skákal po páníčkovi :)
Reagovat
paddy
Reagovat
FulnekUltras
ti dva jsou prostě propojení - hotové...
Reagovat
Nola
preco mam pocit, ze zacinam fandit Karoline viac ako Petre iba vdaka podobnym typkom ako si ty?
Reagovat
blixa
Se ti nedivím, co nedokázal Kvěš, to dokončí Ultras :-D
Reagovat
FulnekUltras
Mouchu jsme včera rozplácli, tak co nám schází ? ;-)))

https://www.youtube.com/watch?v=bxYeM5tIXW8
Reagovat
EllNino
jsem myslel, že Muška je holčička naše
Reagovat
FulnekUltras
vyšší bere ;-)

v čf Wimblu 2014 musela Baruška tež ustupit - a trochu větší dilema jsem měl teprve o kolo dál... ;-)
Reagovat
blixa
Se ti nedivím, co nedokázal Kvěš, to dokončí Ultras :-D
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
rybicka
:-). Ten proces mám už za sebou.
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
lvicek
Fandino, diky za odkaz, byl to fakt super rozhovor, ktery jsem si sla pustit vecer po celkem narocnem dni a i kdyz me po pusteni sokovalo, ze to je na hodinu (ja jsem cekala tak 10-15min), tak jsem to nakonec dokoukala na jeden sup! Obe holky pusobily moc prijemne a clovek mel skoro pocit, ze se bavi primo s nima, takze ten format pres videohovor mozna neni tak marny ani do budoucna ;).
Reagovat
Fandina
To jsou zase nedobré zprávy. Petra ruka a hra pod prášky a Muška kotník. Tak snad to nebude nic vážného, hlavně u Mušky. A doufám že i u Peti. Ale její ruka mě tedy dost děsí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist