Kvitová ve Stuttgartu na Fed Cup nenavázala, v prvním kole prohrála s Kerberovou

25. 4. 2018, 20:39
Aktuality 86
WTA STUTTGART - Petra Kvitová na antuce ve Stuttgartu podruhé během čtyř dnů domácí Angelique Kerberovou neporazila. Zatímco o víkendu německé soupeřce nedala šanci a poslala české tenistky do finále Fed Cupu, dnes v prvním kole podniku WTA Premier prohrála hladce 3-6 2-6.
© j48tennis.net

Petra Kvitová o víkendu na stuttgartské antuce porazila Julii Görgesovou a Angelique Kerberovou a dvěma body pomohla Češkám k postupu do finále Fed Cupu.

Na stejný kurt a proti stejné soupeřce jako před třemi dny se dnes postavila znovu v prvním kole turnaje WTA Premier. Ale zatímco v neděli Kerberovou suverénně přehrála, dnes naopak sama podobně snadno prohrála. 

Osmadvacetiletá Kvitová podlehla domácí hráčce 3-6 2-6 a o dva roky starší Němka vyrovnala vzájemnou bilanci na 6-6. Česká hráčka nedokázala proti Kerberové využít ani jednu ze tří šancí na brejk, sama naopak ztratila podání dvakrát v každém ze setů.

Světová desítka Kvitová na turnajích prohrála potřetí v řadě a mimo Fed Cup ztratila už v devátém utkání po sobě minimálně jeden set.



Prvním kole ve Stuttgartu tedy prošly dvě ze čtyř českých tenistek. Včera uspěly Karolína Plíšková a Markéta Vondroušová, zatímco Barbora Strýcová vypadla s obhákyní titulu Laurou Siegemundovou.

Osmifinálovou soupeřkou šampionky z let 2015 a 2016 Kerberové bude Estonka Anett Kontaveitová, která odvrátila dva mečboly proti Kristině Mladenovicové a nakonec loňskou finalistku udolala 5-7 7-6 7-6.

Jejich souboj se natáhl na tři hodiny a devět minut, což je druhý nejdelší zápas na okruhu WTA v sezoně. Více se letos na postup nadřela jen Kvitová, která v Indian Wells vyřadila Julii Putincevovou z Kazachstánu až po třech hodinách a 17 minutách.

Turnaj už zná první čtvrtfinalistku, kterou se stala Simona Halepová. Světová jednička sice prohrála se Slovenkou Magdaléou Rybárikovou první set a ve druhém a třetím musela dohánět manko brejku, nakonec však zvítězila po necelých dvou hodinách 4-6 6-2 6-3.

O semifinále si Rumunka Halepová zahraje s domácí obhájkyní titulu Laurou Siegemundovou, nebo s Američankou Coco Vandewegheovou. Ta na úvod deklasovala svou spoluhráčku z fedcupového týmu Sloane Stephensovou.

• WTA PREMIER STUTTGART •
Německo, antuka / hala, 861.000 dolarů
středeční výsledky (25. 04. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kerberová (Něm.) - Kvitová (8-ČR) 6-3 6-2
Vandewegheová (USA) - Stephensová (7-USA) 6-1 6-0
Dijasová (Kaz.) - Witthöftová (Něm.) 6-3 6-2
Kuděrmetovová (Rus.) - Suárezová (Šp.) 7-6(5) 6-2
Pavljučenkovová (Rus.) - Keysová (USA) 7-6(7) 5-7 6-4
Kontaveitová (Est.) - Mladenovicová (Fr.) 5-7 7-6(3) 7-6(5)
• Dvouhra - 2. kolo •
Halepová (1-Rum.) - Rybáriková (SR) 4-6 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

86
Přidat komentář
drabona
Vše dopadlo tak, jak muselo. Pokud Petra začne nosit v hlavě myšlenky tipu - tak dneska asi prohraji - navíc se jí nedaří, jako před třemi dny a proti ní stojí velké odhodlání... ani ten nejlepší trenér jí to z hlavy nevyžene. Je to ta největší slabina Petry, která jí možná ani neumožní, být jednou světovou jedničkou i když herně na to má a zasloužila by si, aby se tak stalo.
Reagovat
peggy
Karta se obratila Kerberova to Kvitove vratila.Blahopreji.
Reagovat
Torn
Karta se neobrátila. Tyhle dvě hráčky to mají hrozně vyrovnané, záleží, jak se která probudí. :D
Reagovat
Haitik
Tak dneska poslední den.. Přišel jsem do arény okolo půl 12 a rozhodl jsem se jít rovnou na centr kurt, protože na dvojce byla Květa Peschke a spol., které už jsem viděl hodně krát trénovat, tak jsem šel na zápas Maddie a Nasťi.. Trochu jsem se toho zápasu obával, že to bude zápas chyb a že se obě budou vyhazovat jedna radost.. No překvapily holky, hrál se podle mě dobrý tenis, hlavně překvapila Nasta, letošní sezóna nic moc zatím, tak jsem rád, že tenhle zápas urvala ona, i když jsem to přál možná o trochu víc Madison.. Poté USa derby.. :D A naprosto šílený výkon Sloane.. to co tam předváděla, to se jen tak nevidí, tolik chyb, neskutečné! Ke konci už jí diváci i vypískali.. I působila dojmem, že je jí to všechno jedno.. A pak přišel zápas francouzského satana.. a to byl výborný zápas, tenhle zápas jsem si užil asi možná nejvíc, na kterých jsem tady byl! Anett hrála misty až výborně, hodně mě překvapilo, jak má dobrý BH, z toho občas neuvěřitelně tlačila, fakt parádní zápas s parádnim výsledkem :D
Reagovat
Haitik
Zápas Petry a Angie přilákal do arény zatím nejvíce lidí, až na pár míst bylo narváno a atmosféra byla parádní.. :-) Od toho zápasu jsem tedy čekal daleko víc, ale Petra se dneska celkem vyhazovala, takže tak.. a na konec Halep a Magda.. :D Překvapilo mě, kolik se najednou objevilo v aréně rumunů.. :D Ale byli tam i nějací slováci, kteří byli teda vylitý jak vázy, ale o to víc Magdu podporovali, byla celkem sranda :D Myslím x že Halep byla k poražení, ale takového štěstí jaké měla, to jsem jen tak neviděl.. by nebyl skoro gem aby nedala třeba dva míče během jedné hry na čáru nebo tak, neskutečné fakt.. Ale jako tenis taky celkem dobrý.. :-)
Tak Stuttgart pro mě končí, ale je to tady super, mohu jen doporučit!':-)
Reagovat
horska.kraslice
Všechny čtyři kvalifikantky se ve Stuttgartu dostaly do druhého kola.
Reagovat
Fandina
Je to škoda. Petra hrála o víkendu super a dneska to byl takový bezkrevný výkon. Co se dá dělat. Každý den není posvícení.
Reagovat
horska.kraslice
To je prostě Petra. Já se vůbec nedivím. A těším se, až jí zas nějaký zápas sedne, to je pak pokoukáníčko.
Reagovat
Fandina
Jj, když hraje top, tak je to nádhera. Ono to zase přijde. Už se těším.
Reagovat
Torn
Rybka brejkla Símu.
Reagovat
tommr
a dokázala dopodávat první set ... :)
Reagovat
Torn
Tak ona má docela dobrej servis, pak ty údery nejsou nic extra...ale jako zajímavej tenis. :D
Reagovat
tommr
bojím se, že to Rybka neudrží a Halepka ještě zápas otočí ...
Reagovat
Torn
No ted ten out, měla to mít Rybka, ale solidně hraje, jak pěkně teď vypekla Símu. :D
Reagovat
tommr
herně se zatím drží, ale je otázka jestli vydrží fyzicky. Halepová většinu soupeřek odrovná díky lepší kondici ...
Reagovat
Herbert_Hoover
Naprosto scary představení Petry..oči krvácely..přitom Kerberos nehrál nic navíc. Slušný servis akorát :) Pár opravdu těžkých míčů Petra vyhodila, ale jinak to byly celkem laciné výhozy či sítě.
Reagovat
tommr
přesně tak. Kerberová hrála stejnou tužku jako v neděli, ale dneska proti ní bohužel nehrála "FC Petra", ale ta nejhorší verze "turnajový Petry" ...
Reagovat
George_Renel
Angelika také proti víkendu zcela změnila taktiku.
Dnes hrála Petře skoro vše na tělo a žádné tvrdé rychlé výměny, ale spíše pinkačka. Takový klasický nehezký Kerberové tenis. Ale platilo to.
skoro to vypadalo, jako by se dnes hrálo na jiné antuce.
Reagovat
Dobry-den
Aspoň může konečně bez keců do Prahy.
Reagovat
tommr
a nebylo by lepší kdyby uhrála pořádnej výsledek ve Stuttgartu a doma nechala vyniknout naše holky z druhýho sledu?
Reagovat
EllNino
může přeci obojí :D
Reagovat
tommr
po dnešku už těžko ...
Reagovat
EllNino
ve Stuttgartu zazářila o víkendu a to mi stačí ... letos už Premier vyhrála, dokonce Premier 5, chtělo by to něco většího teď :)) pokud to bude za cenu vypadnutí s Kerber v 1. kole (!! neuvěřitelně absurdní los), tak je to úplně fuk :)
Reagovat
misa
Stěžuješ si na los?
Reagovat
EllNino
tak u Lucky se se špatným losem tak nějak počítat musí, když nebyla nasazená v těch turnajích :) Ale zarazilo mě, že světová 10 a 12 hrají v 1. kole proti sobě, ale nestěžuju si, je mi to jedno :))
Reagovat
misa
Rád bych si ještě někdy na los u Lucie postěžoval :) Ale spíše je to už jenom čekání na závěrečnou zprávu.
Reagovat
EllNino
Možná měla hrát Petra v národních barvách a víc by se namotivovala :) Změnou drazu ztratila jiskru ...

Nevadí, žádná tragédie, je těžké porazit Angeliku v její domácí hale 2x zasebou během pár dní ... už z té výhry v sobotu jsem byl mile překvapen ...

Byl to hrozný los, ale nedá se na to vymlouvat :)
Je krásné, jak Jule, Kája, Petra i Angie během několika dní předvedly ve stejné hale na stejném povrchu naprosto odlišné výkony :) A proto se na tenis tak rádi díváme :)
Reagovat
lars
tak Kerber jako domaci asi poradne potrenovala
Reagovat
.vorlik.
Žádná tragédie se nekoná, není každý den posvícení. Před víkendem bych tipoval, že Péťa prohraje oba zápasy. 1:1 s Kerber neni žádná ostuda. Obzvlášť když letos hraje velmi slušně.

Bohužel dneska toho fungovalo málo. Sem tam se Péťa udržela ve výměně, ale proti Kerberový je potřeba pořádný zakončení, který se buď nekonalo, nebo spíš letělo do outu. Věřím ale, že během antuky ještě Péťa příjde k chuti a uhraje nějaký body.
Reagovat
tommr
zatímco v neděli byl její výkon proti Kerberový téměř bezchybnej dneska byl doslova tragickej. Petra se od začátku zápasu marně pokoušela trefit do kurtu a za některý její chyby by se musel stydět i rekreační tenista ... :(
Porážka s Kerberovou je nepříjemná i z toho důvodu, že Petře hrozí vypadnutí z top-10 pokud Kerberová dojde ve Stuttgartu do finále ...
Reagovat
janek_da
to si piš, že dojde
Reagovat
tommr
taky tam nevidím nikoho kdo by jí moh zastavit. Bylo by hezký kdyby se to povedlo Karolíně, ale ta se nejspíš ani nedostane do semifinále ...
Reagovat
LukasH
A neni to uz jedno? Petra vyhrala dva turnaje, z toho jeden velkej, kdyz byla na chvostu prvni tricitky. Vymetla tam skoro celou desitku. Tenhle vikend byl taky zametaci.:-) Jina uz nebude. Jde o to, aby zas vlnu chytla (a vzdycky se tak stalo). A aby se povedl GS a dostala se na TM.
Reagovat
bella
+100
Reagovat
Blondie
přesně! :-)
Reagovat
horska.kraslice
Je to tak.
Reagovat
tommr
na GS se neprosadila už celou věčnost a na TM se těžko může kvalifikovat když se ani neudrží v desítce ...
Reagovat
LukasH
Tohle nebyla prece posledni sance.
Reagovat
EllNino
pro tommra jako by vždycky s turnajem končila i kariéra tenistky :D
Reagovat
smazaný uživatel
Poslední týdny se tommr neskutečně zasekl...
Reagovat
tommr
Sttutgart byl jeden z posledních turnajů, kde Petra mohla jen získat. Pomalu ale jistě se blíží doby obhajob a tam už Petra žádný laciný body nezíská a promarněný příležitosti jako byla tahle nebo ta v Charlestonu jí ještě budou hodně mrzet ...
Reagovat
bella
bububu
Reagovat
Blondie
bojím se toho samého, snad se pleteme.
Reagovat
EllNino
tak to máš asi krátkou paměť, třeba US Open 2018 bylo z její strany super :) ale jinak opravdu na GS hraje otřesně na hráčku jejího formátu :)
Reagovat
EllNino
*2017
Reagovat
LukasH
Hm, to uz tu pisu dlouho. GS jsou strasak jeji kariery. Oblibenej Wimledon je posledni tri roky des bes, o AO vubec nemluvim, i kdyz nevim, co hy v tech vedrech uhrala..:-) Pral bych ji, aby vyhrala USO.:-)
Reagovat
tommr
Petra ale momentálně může jen těžko uspět na GS když má tak nevyrovnaný výkony. Když není schopná udržet formu ani během dvou zápasů proti stejný soupeřce v rozmezí několika dnů jak pak může počítat s úspěchem během 7 zápasů v průběhu 14 dní ...
Reagovat
LukasH
A jak mohla vyhrat Petrohrad, FC a Doha po sobe? 14 zapasu? A kdy mela v kariere vyrovnany vykony? V roce 2014 po RG jsi ji predpovidal totalni konec. Vzapeti vyhrala Wimbledon. Zacinam si myslet, ze to pises schvalne, pac ji tak privolas uspech.:-) Naopak po tvych optimistictejsich predpovedich to jde do kopru.:-)
Reagovat
tommr
ta vítězná šnůra byla anomálie, která se jí předtím povedla jen jednou v kariéře a jen tak brzo jí asi nezopakuje. Poslední 4 turnaje byly naopak z její strany velice špatný ...
Reagovat
EllNino
já teda 4. kolo v Miami beru jako úspěch, je to 2. nejlepší výsledek, kterého tam kdy dosáhla :)
Reagovat
tommr
no když ti ke spokojenosti stačí výhry nad Sabalenkovou (60) a Keninovou (94) a výprask od Ostapenkový tak to máš na jednu z nejtalentovanějších hráček naší historie hodně nízký nároky ...
Reagovat
EllNino
výprask si představuju trochu jinak než 6:7 3:6 :D ... a ano, beru to jako úspěch, v Miami ano, podotýkám v Miami, třeba v Madridu nebo Wimbledonu bych mluvil jinak :D
Reagovat
bella
ty mas fakt dost
Reagovat
Torn
Tommre, nech tu Petru spát. :D Já jsem ani nečekal, že by v Charlestonu nebo tady něco uhrála. Osobně jsem si říkal, že chytne možná až v tom Španělsku. Obhajuje nějaké body, ale FO a W prakticky ne, takže pokud tma něco uhraje, nemusí se dle mého nějak extra bát.
Reagovat
tommr
já samozřejmě taky nečekal žádný extra výsledky nebo dokonce tituly, ale ostudná porážka od Kristýny nebo výprask od Kerberový, kterou před pár dny na stejným místě bez problémů přejela jsou zase opačnej extrém ...
Reagovat
EllNino
já se spíš divím, že tě to furt překvapuje, když jsi sám říkal, že jsi ještě od triumfu ve Wimbledonu 2011 nevynechal žádný Petřin zápas ... to už ti ty vzorce prostě nezevšedněly ? :) Velká vítězství x neslavné prohry, opakuje se to skoro s železnou pravidelností :D
Reagovat
tommr
na to si nezvyknu asi nikdy ...
Reagovat
EllNino
tvoje chyba, ušetřil bysis nervy :D
Reagovat
bella
Panove, obdivuju vasi chut na diskuse s tommrem. Je to marny, je to marny, je to marny...
Reagovat
LukasH
To je dost mozny, nicmene ty vyhrany turnaje zadna anomalie neni. Asi by jich jinak tolik vyhranych nemela. A konzistentnejsi obdobi mela parkrat na konci roku v Asii. Jinak jeji vyhry nikdy nebyly vysledkem predchozi vyrovnanosti. Spis naopak. Kdyz se darilo, prisel sok v podobe propadu a naopak (viz rok 2014)
Reagovat
George_Renel
Pokud není do osmičky, je prakticky jedno zda je desátá či dvanáctá.
Reagovat
tommr
ale z desátýho místa je do tý osmičky blíž než z toho dvanáctýho. A dneska Petra v boji o tu osmičku ztratila dokonce dvojnásobně, protože umožnila bodovat největší konkurentce ...
Reagovat
EllNino
Petra je stejně hráčka mimo žebříček, pokud jí to jde, je jedno, jestli je nenasazená nebo první ... a to samé platí, pokud jí to nejde, takže bych se fakt nestresoval, jestli je 10. nebo 12. ...
Reagovat
bIbec
jj. Ono je asi problém, že pro někoho je priorita ty jednotlivé úspěchy na turnajích a pro někoho počítání žebříčku.
Mnohdy to můžou být spojité nádoby. Třeba u Karolíny bych i řek, že to může platit, jelikož mívá problémy s těmi lepčími hráčkami, ale u Petry je to fakt jedno.
Reagovat
tommr
spojitý nádoby jsou to u všech hráček at si fanoušci říkají co chtějí. Jak se třeba chceš kvalifikovat na TM když nebudeš mít odpovídající žebříčkový umístění?
Reagovat
bIbec
Petřino umístění v žebříčku je OK s ohledem na TM. Se může kdykoliv hecnout a nějaký turnaj (větší než Stuttgart) vyhrát a může to být ještě víc OK.
Reagovat
bIbec
je pátá v race. To je super.
Reagovat
bIbec
Každopádně bych si přál, aby tu pátou pozici tento týden ztratila, páč když vyhraje Kája, tak Petru přeskočí.
Reagovat
tommr
jediný pozitivum dnešní porážky Petry je to, že ted má Karolína volnou cestu do finále. Snad toho dokáže využít ... :)
Reagovat
lars
nema. Ma tam Ostap, a pak asi Kerber
Reagovat
tommr
to jsou sice těžký soupeřky, ale aspoň budu moct Karolíně naplno fandit. Proti Petře bych s tím měl asi problémy ... :)
Reagovat
Paseka
Vyfasovat do 1.kola Kerber je ta nejhorší možnost. :-(
Reagovat
slacker
nejhorsi moznost je hrat kazdy den uplne jinak
Reagovat
Paseka
To je v dnešním tenise naprosto normální.
Reagovat
Paseka
A nechápu jak se může v 1.kole turnaje potkat 10.s 12.kou.
Reagovat
lars
je to podle nasazeni na turnaji Kvitko 8. Kerber 10.
Reagovat
Paseka
I tak to nechapu.
Reagovat
bella
Petra byla nasazena a tak bohuzel mohla chytit kohokoli nenasazenyho, tj. klidne prvniho nenasazenyho, ktery je jinak dost vysoko. Koukni na pavouka ;).
Reagovat
Dobry-den
Máš v tom paseku.
Reagovat
PetaM
K tomu se dá napsat jediné :D Už, aby byla tráva :D
Reagovat
Nola
ja som z toho vysledku velmi prekvapena, vobec tomu nerozumiem
Reagovat
Fandina
to je dobře, že to přiznáš
Reagovat
bIbec
já zas nerozumím, že tomu někdo nerozumí. Vždyť je to tenis.
Reagovat
bIbec
navíc ženský.
Reagovat
lars
musis lepe studovat tenis :)
Reagovat
LukasH
Doufam, ze ne a chytne se driv. Ted o vikendu a v minulosti v Madridu ukazala, jak je schopna na rychlejsi antuce zahrat.
Tahle porazka me dost mrzi. Obzvlast v porovnani s vikendem. Ale Angeliku do prvniho kola jsem nepochopil uz od toho losu. To neni souperka, pres kterou by to Petra pri slabsim dnu nejak urvala.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist