Kvitová ve Stuttgartu semifinále neobhájí, nestačila na Na Li

26. 4. 2013, 21:37
Aktuality 423
WTA STUTTGART - Petra Kvitová na antuce ve Stuttgartu semifinále neobhájí. Česká jednička po dvou třísetových bitvách s domácími hráčkami nestačila na druhou nasazenou Číňanku Na Li, které podlehla ve dvou setech.
Petra Kvitová

Petra Kvitová začala antukovou sezonu před 14 dny v Katovicích, kde jako nasazená jednička prohrála ve finále s Robertou Vinciovou. Během uplynulého fedcupového víkendu pak se stejnou soupeřkou prohrála i v Palermu a ani následná výhra nad Erraniovou už českým tenistkám v boji o finále nepomohla.

Po rychlém přesunu se třiadvacetiletá rodačka z Fulneku představila tento týden ve Stuttgartu, kde si loni zahrála v semifinále. Letos končí už o kolo dřív. Ve středu a ve čtvrtek ještě zvládla třísetové bitvy s domácími Annikou Beckovou a Julií Görgesovou, dnes však nestačila na světovou pětku Na Li. Česká tenistka sice v každém setu vedla 2-0 a ve druhém smazala manko dvou brejků, porážce 3-6 5-7 ale nezabránila.

Česká fedcupová reprezentantka zachytila úvod zápasu a hned vedla 2-0, jenže pak prohrála pět her za sebou a úvodní sadu následně ztratila. Druhý set měl zpočátku identický průběh, neboť Kvitová znovu vedla 2-0 a znovu prohrávala 2-5. Vítězka Roland Garros z roku 2011 tak měla dvakrát šanci dopodávat utkání, ale Kvitová ji o podání pokaždé připravila a srovnala na 5-5. Pak si však celkově pošesté v zápase prohrála servis a třetí šanci zápas ukončit již Na Li využila.

Kvitová za celý zápas zahrála pouze 11 winnerů, z nichž velká část byla v druhé polovině druhé sady, a spáchala 31 nevynucených chyb. Jednatřicetiletá Číňanka se v semifinále utká s Bethanií Mattekovou-Sandsovou, která v Německu vyhrála už šest zápasů během sedmi dnů. Americká kvalifikantka sice včerejší duel 2. kola se Sarou Erraniovou dohrávala až dnes hodinu a půl po půlnoci, 14 hodin po skalpu světové sedmičky ale nastoupila k dalšímu utkání a uspěla i v něm. Extravagantní tenistka porazila 6-4 6-2 domácí Sabinu Lisickou a zahraje si tak o druhé letošní finále.

Maria Šarapovová necelý den po tříhodinovém boji s Lucií Šafářovou svedla další třísetovou bitvu, když dnes zdolala Srbku Anu Ivanovičovou až po setech 7-5 4-6 6-4. O finále se ruská obhájkyně titulu utká s domácí Angelique Kerberovou.

- WTA PREMIER STUTTGART -
(Německo, antuka / hala, 795.707 dolarů)
páteční výsledky (26. 04. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Na Li (2-Čína) - Kvitová (5-ČR) 6-3 7-5
Šarapovová (1-Rus.) - Ivanovičová (Srb.) 7-5 4-6 6-4
Kerberová (3-Něm.) - Švedovová (Kaz.) 6-3 7-6(2)
Matteková-Sandsová (USA) - Lisická (Něm.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

423
Přidat komentář
VlS
Neřekl bych, že zde je nějaká převaha lidí , kteří tvrdí, že Petra už nic nevyhraje a možná dokonce nikdo. Je zde dost lidí ( a nebudu tvrdit že většina) , kteří zde vyjadřují názor, že teď Petra nehraje dobře a je pod svými možnostmi.
Podívej se co jsi psala před zápasem s Li Na a snadno zjistíš( bohužel) že tvá prognóza byla mimo realitu. Opravdu by ch si přál abys měla pravdu ty a ne já.
Až Petra znovu vyhraje GS ( a je jedno jestli to bude Wimbl nebo nějaký jiný ) tak budu moc rád a rád pogratuluji.
Jsou zde zasvěcené názory o Petře a trávě a že je se Serenou nejlepší trávařka. Moc si přeju, aby Vám to vyšlo. Loni to tedy hodně nevyšlo, jak na Wimblu, tak na OH. Má ta prognóza reálný základ, nebo je to jen přání a fanouškovský výkřik?
Reagovat
smazaný uživatel
Troufám si tvrdit, že je to o něco reálnější než opak.
P. S: tvrzení, že jí to loni "hodně nevyšlo" je hodně mimo
Reagovat
smazaný uživatel
že jí nevyšel Wimbledon ani OH? čtvrtfinále je jako neúspěch?
Reagovat
Fandina
U mě je Petra hned za Serenou všude. A to proto, že jí Petra ještě neporazila, ostatní ano a jak známo i z minulosti, Petra může porazit i prohrát s kýmkoli.
Reagovat
smazaný uživatel
v Dohá ji měla už na lopatě.. příště to vyjde, věřím..
Reagovat
VlS
QF rozhodně považuji za úspěch, nicméně je 3 vítězství od titulu a tudíž docela daleko. Vypadnutí v 1. kole Eastbourne s Makarovou taky nenasvědčuje tvojí teorii.
Ale znova, nejsem hater Petry a fandím jí, jen odmítám ignorovat realitu. Jakej je tvůj komentář k zápasu s Na Li?
Reagovat
smazaný uživatel
ještě k tvému prvnímu příspěvku. Petra bez pochyby má na to, aby Wimbledon vyhrála. Jestli se tak stane, nikdo nevíme. Je to náročný turnaj, který do finále čítá 7 náročných zápasů ( pokud se nepletu ). Psal jsi, že loni to hodně nevyšlo ani na Wimbledonu ani na OH. Ve Wimbledomu Petra podlehla rozjeté Sereně ve ČF - to podle mého soudu ostuda nebyla. Na OH prohrála s Kirilenko. Viděla jsem ten zápas. A co mě vadilo, že ji dali na zastrčený a " rozoraný " kurt. U základní čáry to nebyla tráva, ale oranice ! Viděla jsem to v přímém přenosu. Však všichni víme, že loni na OH se jim ta tráva moc nepovedla. Jen namátkou Berďa tam kolikrát uklouzl, Petra Cetkovská si vyvrkla kotník a rozhodně nebyla sama... Na to namítneš, že pro všechny je kurt stejný...To je pravda, jen některému stylu hry to vyhovuje lépe a některému méně, že ? Ano, Eastbourne nevyšel, ale Wimbledon a OH ? To si nemyslím.
Reagovat
VlS
Já si myslím, doufám a věřím, že Peťa toho vyhraje ještě hodně. Reaguju na něco úplně jiného.
Běží zde diskuse o právě skončeném turnaji. Na jakoukoliv kritiku Petřina výkonu na tomto turnaji zde někteří reagují trnochu hystericky a padají zde argumenty typu: Petra a Serena mají největší výkonnost v zápasech (Quesh) . No kdyby to byla pravda, tak by asi diskuse o tom jestli Petra má nebo nemá problémy nevznikla. Pak tady zas padne, co budeme dělat až Petra letos vyhraje Wimbledon (CzechFans). Kromě toho, že budeme rádi nic mimořádného, ale o to nejde. Jde o to, že se jistě v dobrém fanouškovském úmyslu staví předpoklad super výsledku. Budu rád, když se to stane, ale pokud Petra svou hru podstatně nezvedne, tak to nevidím vůbec reálně. Slabý servis a velkej počet UE při returnech a 2. , 3. úderu, to není ani na trávě pomocník.
A celá debata je o tom, že zde lidi komentují problé Petry se slabounkým 1. servisem ( to není dojem nebo výmysl, ale skutečnost, čísla jsou čísla a kritizoval to koneckonců i sám Kotyza. A Quesh všechny chce umravňovat, že si nikdo nemá co myslet!, že Petra nehraje dobře, protože hraje líp a líp. Máš taky pocit, že Petra hraje líp a líp? To je ta otázka.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikoho neumravňuju ani netvrdím, že nemá co zlepšovat - třeba zrovna ten servis. Ale že její celkový herní projev je lepší než třeba před 2 lety, zatím si stojím.
Reagovat
smazaný uživatel
no, já jsem reagovala na to tvé hodnocení loňského Wimbledonu a OH. Ale budiž, nemyslím, že Petra hraje lépe a lépe. Kdyby hrála lépe a lépe, tak by určitě vyhrávala. Problém je určitě s podáním, tady mám obavy o její levé rameno, které nyní nosí často, jak říkají " zatejpované ". Často ztrácí své podání, ale jak jsme viděli ( i třeba s LiNa ), je schopna často získat soupeřčino podání. Dokáže se vypnout k neuvěřitelným výměnám, jak někdo říkal, hraje jako v transu. Myslím, že ji to trochu sráží, protože na podání zakládala svoji hru a teď jako by ji podání " neposlouchalo ". Jaké jsou příčiny slabšího podání, to nevím, to by nám řekla asi Petra sama. Já jen vím, že ji přeji hlavně, aby byla zdravá a teprve pak, aby vyhrávala.
Reagovat
smazaný uživatel
Když si vzpomenu na finále W2011, tak první, co bylo, že si prohrála podání. A v zápase ho ztratila ještě několikrát..
Reagovat
VlS
Pusť si záznam z Wimbledonu 2011 nebo zápas se Serenou z Wimblu 2010 a zápasy z tohoto turnaje, protože řeč je o tomto turnaji a hodnoť.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně jestli sis to pustil ty..
Reagovat
smazaný uživatel
Docela by mě zajímalo, co tu budou psát kritici Petry až letos vyhraje Wimbledon. Že to je náhoda? Výkřik do tmy? a podobně? Petra ještě dokáže velké věci a už také dokázala :-)
Reagovat
a.magerova
Tak já TO (velké věci) Petře taky moc přeju, ale na letošní Wimbledon to opravdu nevidím :-/

Samozřejmě dokázala toho už hodně, ale my její fanoušci chceme, aby toho dokázala ještě víc, to je celé :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Petra a Serena .. to jsou dvě nejlepší hráčky na trávě současnosti..
Reagovat
smazaný uživatel
jednak tu snad nikdo Petriny uspechy nezpochybnuje, ale naopak chce, aby na nich dal stavela, jednak neni prilis tezke uhadnout, ze kritici budou mit uplne stejnou radost jako kazdy jiny fanousek. A zmlknou, protoze k vyhre - vyhram - bude Peta muset vytasit prave vsechno to, po cem se tu "place". Vsadim se, ze i brisko bude mit projmute. ;-)
Reagovat
Fandina
samozřejmě, že kritika, která je řečená osobně je vlastně radou. Otázkou je, jestli ty některé kritiky vyřčené veřejně nesplaví emoce které mohou vyvolat u té dotyčné i jejího okolí. A to by samozřejmě nebylo dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo přece nepíše, že Petra už nikdy nic nevyhraje. Ve svém příspěvku zmiňuji současný stav, a ne stav za rok za dva....Tady se hodně často zaměňuje dosažení výsledku na určitém turnaji s Petřinou celoroční formou, herním projevem, a stabilizací výkonů, ve kterém vidím největší problém. Někteří lidé nevidí či nechtějí vidět, že Petra aktuálně teď a Petra v r. 2011 nehrají stejně.

Pokud si Petra vytyčí, že chce být v top deset a někdy vyhrát turnaj - je to v pořádku. A může vyhrát i ten Wimbledon - ale nebude to z ní rázem dělat stabilní hráčku a adeptku na světovou jedničku.
Pokud si za svůj cíl zvolí, že chce útočit na vrchol, tak jí to zatím nestačí, protože má nevyrovnané a neustálené výkony.

Nikdo o ní nepíše, že není špičková hráčka. Tou je třeba i Na Li, Sara, a vůbec všechny z desítky a i možná z dvacítky. Ale třeba zrovna od těch dvou se asi neočekává, že budou dlouhodobě atakovat trůn. Ale Petra prostě ty předpoklady má, a proto je logické, že se úvahy jejích fanoušků k tomu zaměřují.

Na druhou stranu jsou Petřiny zápasy tou nevyrovnaností velmi zajímavé co do nepředvídatelnosti a napínavosti.... V tom Petra málokdy zklame.:)) Takže pro nezaujatého diváka je to i jisté osvěžení, které přináší notnou dávku napětí. Navíc se i dobře na Petřiny zápasy sází.:))
Reagovat
smazaný uživatel
"Nikdo o Petře nepíše, že..." Tak si přečti, co tady produkuje tommr.
Reagovat
Fandina
Sáhodlouhé popisování toho, jak se dříve někomu dařilo a jak se nyní nedaří, nebo jak se někdo netváří na kurtu dobře rozhodně není pozitivní sdělení o dotyčeném.
Reagovat
Fandina
Oskar dodatek ... i když se jedná čistě o tvůj názor, pocit, dojem.
Reagovat
smazaný uživatel
Já píšu za sebe, a teď si píšu s tebou. Nemám rád zevšeobecňování. Nechci se bavit o tommrovi, když tu není, a nemůže ani napsat svůj názor nebo své názory obhájit.
Ale samozřejmě, že tommra znám a vím, že vše někdy vidí příliš černě. Oproti tomu si zase myslím, že ty vidíš vše kolem Petry moc růžově, takže jste dva naprosté protiklady.
Reagovat
smazaný uživatel
Psals obecně. Příspěvek začínající spojením "Nikdo přece neříká, že..." tak alespoň vypadá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem se špatně vyjádřil, chytáš za slovíčka, jak je tvým zvykem. Psal jsem za sebe. A i když s někým mluvím, tak používám obrat "nikdo neříká".....
Ale nezatahuji do diskuze jiné nicky a nenasazuji na ně. Omlouvám se tedy, píši za sebe. A všechny příspěvky pod tímto článkem myslím pouze za sebe.
Reagovat
Fandina
Oskar ... nevím, ale zdá se mi, že nějak queshe moc poučuješ. Nevím. Nepřipadá mi to namístě. Ale mohu se mýlit, nejsem vševěd.
Reagovat
smazaný uživatel
V diskuzi je třeba se vyjadřovat přesně, aby nedocházelo k nedorozumění a zbytečným sporům..
Reagovat
carolyn
Někomu vadí sálodlouhé popisování, někomu zase to, že má někdo potřebu se vyjádřit úplně ke všemu ve všech vláknech.
Oskare co naděláš, nic :-)))
Myslím že tu není omezen jak dlohý má být něčí komentář :-*
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, každý jsme jiný.:))
Reagovat
Fandina
A každý má jiné zkušenosti, jiné znalosti a jiný pohled na svět. Někdo je chytřejší, jiný méně, někdo je veselý, jiný méně a tak to má být ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Vypíchl bych z toho dvě věty:
"Jestli chceš být nejlepší,musíš chtít být nejlepší.A udělat pro to maximum.A vědět,že právě to tě dělá šťastným. Až zjistí (Petra),že vítězství je to,co jí dělá nejvíce šťastnou, tak bude nejlepší na světě."

Na mě to dělá u Petry někdy takový dojem, že to v té hlavě vše ještě tak úplně srovnáno nemá, aby tomu byla schopna a ochotna podřídit naprosto vše. I třeba s tím související obměnu a rozšíření týmu. Přijde mi, že nějak tápe. A nebo bych to řekl jinak, možná že není tak ambiciózní, třeba se spokojí (zatím) s občasnými výhrami a záblesky "staré" formy....Třeba jí je nepříjemné dělat nějaké změny a rozhodnutí, třeba jí to takhle prostě vyhovuje nebo má jiné problémy - těžko říci.....Co když je to tak, že se ona nechce rozejít s Kotyzou? Proč by to mělo být tak, že on je ten, který se jí drží? Petra je přece zaměstnavatelka. To, že nebyl např. v Katovicích, není jeho vina, jak mu tu někteří přisuzovali. Někdy mi zní v hlavě její slova (tuším z Wimbledonu 2012), že snad udělala tatínkovi radost. Ale Petra nehraje pro tatínka, Petru ten tenis nesmí svazovat a musí dělat šťastnou především ji. A to u ní někdy postrádám. Někdy vypadá, jako by na kurtu nebyla ráda....A já bych jí přál, aby byla šťastná hlavně ona - ať už s tenisem na vrcholu a nebo bez něho.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale když už se přetřásá její hra, tak každý snad vidí, že je patrně s její přípravou něco v nepořádku, a že ani obměna kondičního trenéra nepomohla. To prostě není ta Petra, která zde byla v letech 2010 a 2011. Přijde mi, jako by v zápasech na turnajích hlavně těžila ze svého potenciálu a umu, kdy jí to někdy vše sedne, dostane se do tranzu, a hraje třeba jako proti Saře. A nebo se neskutečně nahecuje jako proti Sereně v Doha, i když den před tím byla ještě skoro na pokraji vyřazení. Naopak v zápase s Robertou mi přišlo, že už se tolik bojí podání, že první hrála jako druhé, jen aby to nebyl aut. Pak říkala, že to byla taktika na Robertu - no, nevím.....A řeči o ramenu tu neberu, protože druhý den to byla proti Saře set a půl úplně jiná Petra. Beze stop únavy a s dobrým podáním. Někdy mi přijde, jako by jí chyběla motivace.

To svědčí o tom, že je problém v mentální stránce - ve FC stačilo jedno vyhrané podání a na kurtu se zjevila jiná Petra. Přijde mi, jako by si prvními koly na turnajích, kdy tradičně hodně bojuje, suplovala jistou část tréninku. A pak ji ty síly, co ztratí v prvních kolech, mohou chybět v dalších fázích turnaje. Někdy říká, že netrénovala kvůli zranění. Ale to je pak otázka, zda není lepší, aby se dala nejdříve zdravotně do pořádku, a pak teprve hrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě se domnívám, že její neustálenost ve výkonech a předváděné hře má kořeny v ne úplně správné a dostačující přípravě. Tím myslím komplet přípravu - od mentální, přes stravu až po posilovnu. Tady nejde o to, že má bříško, o kterém někteří tvrdí, že ho měla i v r. 2011. Tady jde o to, že to její bříško signalizuje, že vše není asi tak, jak by mělo být. Mně přijde, jako by Petra místo pokroku udělala krok - kapku stranou.

Může se stát, a i bych tomu věřil, že když se jí vše sejde, a bude mít dobrý celý týden či čtrnáct dní, je schopna zase nějaký turnaj vyhrát, třeba i GS. Ale stále to je nárazové. Po vyhraném turnaji přijde jisté sebeuspokojení, že vše je na dobré cestě, a další měsíce to může být zase jako na houpačce. Ale to je stávající situace, za rok nebo za dva to může být vše jinak. A hlavně je to Petry věc. Ale opravdu nemohu uvěřit, jak někdo nevidí ten rozdíl v jejím herním projevu.
Reagovat
gigin
Každý (kromě queshe), vidí, že "něco" není v pořádku.....
Reagovat
smazaný uživatel
Já tu takových lidí vidím někdy víc....Ale výstižný příspěvek od JJ, ví, o čem mluví...Jak je to staré, nevíš, kdy to psal? To už je alespoň půl roku, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Jak nepřinesla? Loni Petru trápila spousta drobných zranění a zdr. problémů, letos je zdravá. A to je sakra výrazná změna.
Reagovat
smazaný uživatel
První kolo FC 2013.
Reagovat
smazaný uživatel
Letos je zdravá? A proč netrénovala před Katovicemi? Proč má zatejpované rameno? Nepíší tady často její fanoušci, že má zdr. problémy, a proto není její hra ono? Já to teda čtu docela často.
Reagovat
Fandina
Tak ono je otázkou, co je a není v pořádku. Přesně to si totiž stanoví jen ten jedinec sám a ten to ví. Nikdo neví, co je a není pro Petru v pořádku. To ví jen ona sama.
Reagovat
smazaný uživatel
Ve srovnání s loňskem ano. Nachlazení nemá s kondiční přípravou nemá společného vůbec nic a problémy s ramenem s ní také nemusí souviset.
Reagovat
gigin
9.2.2013, jak jsme hráli FC s Austrálií.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky.:))
Reagovat
gigin
Fandina: JJ nepřímo napsal - prostě se jí musí chtít. Jako třeba Gulbisovi. Jako v podstatě každému, kdo chce jít nahoru...
Oskar: Áááále, nemáš zač, přece :)
Reagovat
Fandina
gigin ... když se chce, všechno jde ... co s tím naděláš?
pojď pojď pojď ... úsměv
Reagovat
gigin
anebo třeba chce a nejde to... víme ho..o aj s Jardú...
Reagovat
Fandina
gigin ... tak samozřejmě, že ty cíle musí mít nějaké rácio. Musíš mít v tenise napracováno nebo dáno, aby bylo z čeho brát. A nejen v tenise. Když to nemáš, ten základ, můžeš stokrát chtít a nedokážeš nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže je Petra v dobré kondici a kondiční příprava je dostačující? A je její příprava dobře nastavena? Proč má špatný pohyb po kurtu? Nekladeš si někdy takové otázky?

Mně také třeba při FC přišlo, že s kondicí jako takovou, problém nemá, ale že je problém v hlavě. Protože není možné mlet jeden den z posledního, a pak aby za necelých 24 hodin nebylo po únavě ani stopy.

Ale v tom všem jsou právě hrozné rozpory. Petra se na kurtu necítí většinou dobře a trápí se, je to na ní vidět. Je rezignovaná, bez energie, nevěří si. Ona i v zápasech, kdy se nedaří, musí mít z čeho čerpat. A tím je kvalitní příprava. Ona jede na svůj talent, a když to nejde, je někde....A takhle to nejde. Protože těch dnů, kdy se hráčům daří, na co sáhnou, je ve srovnání s těmi, kdy se nedaří, podstatně méně. A proto má tak nevyrovnané výsledky.
Reagovat
gigin
Tak ale to je snad jasný, Fandino. To je základní předpoklad. Tohle si přece při zdejší úrovni a inteligenici diskutujících nemusíme snad ani připomínat...
Reagovat
Fandina
giginek ... já to vím určitě ... úsměv
Reagovat
Fandina
gigin ... a pokud chceš a ono to nejde, tak sám nejlíp víš, proč tomu tak nebylo. A je to pořád dokola. To je život ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
To netvrdím. Ale tvrdím, že nikdo z nás do její přípravy nevidí natolik, aby mohl vynášet tak radikální soudy, jaké tu vynášíte. Btw. rezignaci u ní nepozoruju, jen frustraci, když se jí zrovna nedaří. Což dělá i Serena nebo Vika.
Reagovat
gigin
No tak to už snad ví úplně každej.. kromě Venci, teda...
Reagovat
Fandina
gigin ... a ty víš, proč se třeba Jágrovi někdy nedaří? Nebo se jen domníváš?
Reagovat
smazaný uživatel
Já to nepovažuji za radikální soudy, ale za normální úvahy diskutujícíh.
Já na ní rezignaci pozoruji, třeba ve druhém setu s Robertou to byla vyložená rezignace. A hlavně si pokládám otázku, aby ona nerezignovala tak nějak v duchu celkově, nemyslím jen na kurtu. A to by mohlo mít i souvislost s tím, že by nebyla připravena tak dobře, jak by bylo potřeba.
Ale to jsou jen spekulace.
Reagovat
gigin
V kolektivním sportu se jen těžko nezdar přisuzuje jedinci... ale jestli chceš odpověď, tak samozřejmě nevím. Jak bych mohl...
Reagovat
Fandina
gigin ... tak to jsme dva. Já také nevím. Ráda bych Petře poradila, kdyby na to přišlo a potřebovala to. Ale ona se zná nejlíp. Tak jí přeji, aby všechno bylo jak to vidí ona. Jaké má cíle. Já jí jen mohu sledovat a přát.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud má někdo neustálou potřebu radit a kritizovat i bez důkladných znalostí, je to radikální soud. Jestli u Petry rezignaci mermomocí chceš vidětt..
Reagovat
Fandina
Minulý týden, když bylo před fedem, tak italská televize Super Tennis opakovala utkání Petry z fedu 2010 a já viděla s Penetou. A výraz Petry tam, jak se zlobila na sebe při zkažených míčích i mlátila raketo se s výrazem současné Petry nedá srovnat. Dnes je jinde. Vyrovnanější, soustředěnější. Když vyhraje tak září.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím
Reagovat
smazaný uživatel
Podívej, jestli vidíš můj příspěvek jako radikální soud, protože jim neasistuji u tréninků, tak máš na to samozřejmě právo. Napsal jsem jen takový můj pocit z Petry a hlavně z jejího herního projevu a to je vše.

Já u Petry mermomocí rezignaci vidět nechci. Píši jen, jak na mě působí. Nejsem z těch, kteří by si libovali v tom, když se někomu nedaří. Navíc nejsem Petřin skalní fanda ani anti fanda, takže tam nejsem citově příliš zaangažován - ani pozitivně, ani negativně.
Reagovat
smazaný uživatel
A navíc, i navzdory tomu, že seš FFK, tak jsem vždy myslel, že diskuzi jako takovou, a různé úvahy na těchto stránkách, bereš, jako že sem patří. Nemyslel jsem, že patříš do skupiny těch, kteří si to zde pletou s fan fóry dotyčných tenistů....Takže proč máš pocit, že vše jiné, než slepá chvála, je něco špatného vůči Petře?
Reagovat
Fandina
Psát o tom, co si jeden myslí, že si druhý myslí se mi nezdá taktní. Sorry. Omlouvám se. Můj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Když někdo veřejně vystoupí s názorem, že XY něco dělá špatně musí si to umět obhájit. Napadání protivníka není obhajoba /mluvím obecně/
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě, ale i když někdo napíše, že je vše v pořádku a super - měl by k tomu podat odůvodněné argumenty.

Mým argumentem pro to, že Petřina příprava není patrně tak dobrá nebo že je nedostatečná, je to, jakým způsobem se projevovala na posledních třech akcích (abychom se bavili o současnosti). A tím projevem myslím projev jak herní, tak i mentální (řeč těla - otrávenost, frustrace atd...)
Reagovat
smazaný uživatel
1) nikdo netvrdí, že je u Petry vše v nejlepším pořádku, resp. že nemá co zlepšovat
2) nemáš pravdu
3) poslední tři akce - po nemoci finále, kanár jedné z nejlepších antukářek a teď ČF, to mi nepřipadá jako špatné výsledky, a to ani co do herního projevu, nevím, proč je někteří shazují..
Reagovat
smazaný uživatel
1. Takže když u Petry není vše v nejlepším pořádku, znamená to, že je něco v nepořádku.
2. V čem nemám pravdu?
3. Vzal jsem poslední tři akce, abychom se nebabrali v minulosti.

Kanár Saře - to snad ani nemyslíš vážně. Petra proti ní bude mít vždy hroznou výhodu (na jakémkoliv povrchu) v síle a rychlosti, kterou dává svým míčkům. Tzn., že malá Sara nemá při nejlepší vůli možnost, s tím něco udělat nebo to uběhat. Petra hrála bezchybně, přesně a rychle - jak už jsem popsal, byla v jakémsi "tranzu", kdy jí vše padalo.

Teď QF - není to špatný výsledek pro hráčku, která je osmá na světě. Ale já psal o hře, o tom, jakým způsobem ve Stuttgartu hrála. Jestli jsi neviděl, že hrála špatně, tak já ano. V tom se tedy neshodneme.

Finále v Katovicích po nemoci - ano, tam jsem to bral taky tak, že finále je dobré na rozehrání, a že to Robertě za týden vrátí. Ale všichni jsme viděli, jak to dopadlo. Proti Robertě naprosto propadla, to je fakt.
Reagovat
smazaný uživatel
1) ano, za předpokladu, že není vše v pořádku
2) v případě kritiky je nutnost obhajoby názoru výrazně větší
3) hrálo se na antuce, ne na rychlém povrchu, což tebou jmenované výhody dost snižuje.
Reagovat
smazaný uživatel
1. přečti si svůj příspěvek ve 14:51 - píšeš, že nikdo netrvrdí, že je vše v pořádku. Tak když není vše v pořádku, je předpoklad, že je něco v nepořádku. A teď mě napadlo, taky píšeš "nikdo netvrdí" a myslíš to snad za sebe nebo ne? I když to zní všeobecně, beru to tak, že je to tvůj názor - to jen k diskuzi nahoře....
2. a to jsi vzal kde? Podle mě by se v obou případech mělo tvrzení něčím podpořit.
3. i když se hrálo na antuce, Petra tu nespornou výhodu měla. Její nechytatelné returny na Sařino méně prudké podání byly zabijácké. Petry hra je přece rychlá, tomu nemůže Sara stačit. Nemůže konkurovat Petřiným rychlým ultimativním ranám k lajnám.
4. nějak mi uniká smysl naší diskuze. Napsal jsem nějaký názor, a tys nesouhlasil s kondicí nebo se vším nebo s čím vlastně?
Reagovat
smazaný uživatel
1) věta "nikdo netvrdí, že je vše v pořádku" neříká nic o tom, jestli to je nebo není v pořádku.
2) myslím, že při své inteligenci dobře víš, co jsem tím chtěl říct
3) rychlost a síla na antuce nezaručí takovou převahu jako na rychlém povrchu, to je prostě fakt. Naopak Petřin údajný špatný pohyb je na antuce nevýhoda.
4) nesouhlasím s tvrzením, že je něco v zásadním nepořádku a že se změna kondičního trenéra neprojevila. Doteď jste moje argumenty nevyvrátili.
Reagovat
smazaný uživatel
1. Abychom byli konkrétní. Myslíš si, že je vše v pořádku a nebo připouštíš, že může být s Petřinou přípravou něco v nepořádku? Já se domnívám, že je něco v nepořádku a své argumenty jsem popsal v příspěvku výše.
2. Ano, chápu, jak to myslíš. Ale tady se nejedná o nějaké důkazní břemeno ve smyslu, že někoho z něčeho obviňuji. Názor není obviňování. A já Petru z ničeho neobviňuji. Napsal jsem pouze svůj názor, kde jsem i vysvětloval, jak jsem ke svým úvahám došel. To, že pro tebe prostě nic není dostatečný argument, je věc jiná. Ale uznej, že když někdo napíše příspěvek, že není téměř nic v nepořádku, tak by pro to měl mít také nějaké argumenty. Z čeho se domníváš, že není téměř nic v nepořádku?
3. Samozřejmě, že čím rychlejší povrch, tím větší výhoda pro Petru. Ale Petřina hra, když se jí daří, v pohodě stačí na Saru i na antuce. A nemyslel jsem rychlost Petry, ale rychlost a razanci, kterou dává míčkům. A ty se domníváš, že se Petra pohybuje na antuce dobře? Já si to teda nemyslím, vždyť včera i předevčírem byla u míčků pozdě. Chápej, mně jde o to, že když nemá Petra stabilní svou ultimátní hru, a ta ji v zápase nedrží, pak by potřebovala něco jiného, aby se udržela ve výměně - pohyb, ale ten tam schází.
4. Viz. bod 1. A jaké tvé argumenty nebyly vyvráceny? Já jsem se žádných argumentů nedočetl.
Reagovat
smazaný uživatel
1) nevím. Ale výkony, výsledky a hra Petry jasně naznačují, že se její příprava ubírá správným směrem
2) obviňuješ Petru a její tým, že svou práci dělají špatně
3) na pomalých površích i míčky létají pomaleji, proto se tomu říká pomalé povrchy
4) viz tvoje odpověď č. 2
Reagovat
smazaný uživatel
1. mám jiný názor
2. to je tvůj pohled. A navíc, jestli je podle tebe obviňuji, jako svůj argument jsem nabídl obraz Petřiny hry.
3. je jasné, že na rychlém povrchu (např. trávě), bude Petřina hra proti Saře ještě účinnější. Jestli ale nesouhlasíš s tvrzením, že i na antuce Petře stále stačí na Saru její rychlá hra, tak pak nevím.
4. takže tvých argumentů nebylo třeba, protože ty Petru z ničeho neobviňuješ? Tak pak ale nepiš, že ti nikdo tvé argumenty nevyvrátil, když jsi žádné nedodal.
Reagovat
smazaný uživatel
1) já ho respektuji, ale souhlasit s ním nemohu
2) to ale bez znalosti bližších souvislostí není příliš silný argument, tím spíš že je čistě subjektivní
3) říkám pouze to, že na antuce je pro Petru daleko těžší porazit antukářku
4) mám takový pocit, že sis moji odpověď špatně přečetl, protože reaguješ na něco, co jsem nenapsal
Reagovat
smazaný uživatel
4. Má otázka: "A jaké tvé argumenty nebyly vyvráceny? Já jsem se žádných argumentů nedočetl."

Tvá odpověď: "viz tvoje odpověď č. 2"

Má odpověď č. 2: "Ano, chápu, jak to myslíš. Ale tady se nejedná o nějaké důkazní břemeno ve smyslu, že někoho z něčeho obviňuji. Názor není obviňování. A já Petru z ničeho neobviňuji. Napsal jsem pouze svůj názor, kde jsem i vysvětloval, jak jsem ke svým úvahám došel. To, že pro tebe prostě nic není dostatečný argument, je věc jiná. Ale uznej, že když někdo napíše příspěvek, že není téměř nic v nepořádku, tak by pro to měl mít také nějaké argumenty. Z čeho se domníváš, že není téměř nic v nepořádku?"

Takže nějak opravdu nechápu, kde mám ve svém bodu č. 2 hledat odpověď na mou otázku?
Reagovat
smazaný uživatel
Ve větě, ve které říkáš, že jsi pouze napsal svůj názor a že jsi ho vysvětlil. Já udělal totéž.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok. Ale pak nepiš, že ti nikdo nevyvrátil tvé argumenty. Protože když jsem se po nich ptal, vyšlo z toho, že jsi žádné nenapsal. Takže jinak řečeno, tvůj názor ti ještě nikdo nevyvrátil, ne argumenty? Chápu to správně?

Jinak vyklízím pole, točíme se v kruhu. Máme příliš odlišné názory a postoje na to, abychom se na něčem shodli. Snad jen na tom, že se neshodneme?

Možná máš pocit, že nejsem schopný vysvětlit, proč si myslím, že je s Petřinou hrou něco špatně. Oba jsme koukali na včerejší finále, a asi i další zápasy Petry na turnaji. Mě nijak nepřekvapilo, že Petra prohrála, ani by z toho nebylo třeba dělat vědu, ale její hra mi prostě přišla špatná a v tom vidím problém.

A já mám zase pocit, že v souvislosti s Petrou vidíš vše moc zaujatě a růžově. Je dobře koukat do budoucna s optimismem, ale opravdu by mě zajímalo, jestli někdy vidíš na Petře nějaké chyby?
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě jsme včera nekoukali na finále, ale semifinále.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas s Li Na rozhodně nebyl povedený, ale v předchozích zápasech špatně nehrála.. Já netvrdím, že je Petra dokonalá nebo že nemá na čem pracovat. Třeba technika servisu..
Reagovat
gigin
Milí odborníci a radilové:jestli chceš být nejlepší,musíš chtít být nejlepší.A udělat pro to maximum.A vědět,že právě to tě dělá šťastným.Možná,že Petra je teď šťastnější a spokojenější, než když byla druhá na světě.A to by pro nás fanoušky mělo být to nejdůležitější.Ale zítra může být vše jinak. Záleží jen na Petře, všechno má svůj čas,tráva také není zelená po celý rok. Takže fanoušci Petry, buďme trpěliví, ona to má v sobě, je to bojovnice.Až zjistí,že vítězství je to,co jí dělá nejvíce šťastnou, tak bude nejlepší na světě.
Tímto prohlášením nestřílím jen tak od boku, vím, o čem mluvím z vlastní zkušenosti.
Reagovat
Fandina
Jarda Jágr je super!!!!!!!!!
Reagovat
Frick
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/163991_10151420916898099_1250922208_n.jpg

I s "valchou" je až ve 4. stovce :-D

Jo a co menzes, tim to taky bejt nemůže? :-)))
Reagovat
Frick
Tak prostě Petra vypadá pěkně v černejch šatech co uberou, Šafi nebu Andy by vypadaly hezky celý :-))) Jako, na "Evu"... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
U Petry není problém, že má bříško, ale že nemá zadek (respektive má ho takový "zastrčený")...Víc tenistek má bříško, ale protože jim ve spodní části těla nedominuje, nikdo se do nich neopírá.
Podle mne je u Petry "problém" spíš ta výška a s tím ruku v ruce těžkopádnost. Musí hrát jako Maria- těžit z té výšky při servise a rozdávat přesné (alespoň ve většině případů) rány, nenechat se rozběhat...prostě uzpůsobit tomu svou hru. Maria má taky značný problém, když ji soupeřka rozběhá, a to má břicho téměř "vpadlé":-D
Reagovat
smazaný uživatel
proboha, to je opravdu takove tajemstvi, ze se neresi brisko, ale zpusob, intenzita a ucinnost Petiny pripravy?
Reagovat
smazaný uživatel
Mezi těmihle 300+ komentáři se toho řeší hodně, včetně bříška:-)
Reagovat
smazaný uživatel
O způsobu a intenzitě nevíme zhola nic, takže těžko můžeme soudit něco o účinnosti..
Reagovat
smazaný uživatel
promin, ze jsem tak vyjela, jsem naprosto nepricetna z pinkacu, momentalne mi pije krev Hidalgo, vcetne svych otresnych foot faultu, ale Ryan to uz prave dopodaval!!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
dobre, ja tedy odhalim, ze jsem skrytou a setrnou formou (doufam) vyjadrila o zminovanem jiste pochybnosti. :-)
Reagovat
VlS
Já si osobně myslím, že problém není v bříšku nebo v nějakým kilu nahoru dolů, ale v pohodě, sebedůvěře, motivaci, zkrátka v hlavě.
Trochu podobné problémy má Andy Můra. Proto angažoval Ivana, ne aby ho učil údery nebo mu dělal plány fyzičky, ale aby ho vedl k vyhrávání. Loni se to podařilo, letos se to taky nějak trochu zašprclo. To je to, co si myslím, že by Petře mohlo pomoci, kouč, ktrej ví, jak vyhrávat velký zápasy, jak na to naladit hlavu. Možná by stálo za to zkusit domluvit něco s jednou z velkejch tenisovejch Martin nebo s Janou. Petra možná " trpí" až příliš velkou loajalitou ke svému týmu, což ji v mých očich dělá lidsky SUPER, ale profesionálně jí to může docela škodit. Petra prostě kámoše neshodí a nepodrazí, i kdyby na to měla sama doplatit.
Reagovat
Fandina
Možná se hledají problémy, kde ani nejsou. Petra hraje jak umí a jednou líp, jednou hůř. A je jedno jestli má postavu tu a nebo tu a nebo jestli se zrovna tváří tak a nebo tak. Je to šikovná tenistka a pokaždé když vyhraje tak z radost září. A to je důkaz toho, že je šťastná. Přeji Petře, aby pořád vyhrávala a zářila jak sluníčko. Peťo pojď!
Reagovat
Fandina
http://img.blesk.cz/img/2/full/1740623-img-sport-tenis-kvitova-safarova-zakopalova-hradecka-hlavackova.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Fandinko, ze ty chces, aby se zacaly probirat puncochace v otevrenych botach.. ;-))

Ale ne, neboj, nejsem zadny nepritel. Petre je 23 a nelze chtit vyzralou hru ani vyzralou osobnost a vyzrala rozhodnuti. Ale stesti se musi jit naproti - aby se za nej neschovala rezignace, je dost liny a za nikym samo nepribehne.
Reagovat
Fandina
soječka ... tak o těch botkách mě to nenapadlo :-), nemám takový postřeh ... úsměv
Samozřejmě že také přeji Petře, aby byly lepší výsledky. Jen si nejsem jistá, jestli tak znám její situaci, abych to mohla posoudit. Ale samozřejmě si myslím, že potenciál má, tak se ještě můžeme ledačehos dočkat. Když ne, tak také bylo. Je to na ní. A přeji, aby se jí dařilo. Peťo pojĎ!
Reagovat
Jabadu
No tak prohrála, no. Li Na je vynikající hráčka, ale co tu málo zaznělo - na antuce! Je cca o 20 cm menší a hráčky nad 180 cm musí mít na nestabilním podkladu prostě problémy - viz Maria. To já jsem si zacvičil, dobře spím (Petru jsem stokrát proklel), ale jinak pohoda. :-)
Reagovat
Fandina
Tak nějak. Mě to bylo nejdřív líto, že Petra prohrála. Pak jsem si uvědomila, že Li Na hrála líp a vlastně dobře. Tak jsem si řekla, že příště může Peťa a hodila jsem debaty tady za hlavu. Vyhrát může jen jedna ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak snad se tu zas tak nenadává. LiNa na antuce umí.
PS Li Na: 172 cm, Petra 183 cm.
Reagovat
Fandina
janekda ... jasně, že Li Na umí. Dneska jasně dala Matek. Tak uvidíme, jak zítra s Márií. Vidím to padesát na padesát.
Reagovat
smazaný uživatel
fajn. ( Jen tu Petru příště neproklínej, to není dobré. )
Reagovat
smazaný uživatel
Zápasy proti Saře a oběma Němkám jasně ukázaly, že i když pohyb není Petřina přednost, není to ani taková slabina, jak je neustále podsouváno.
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra, to patřilo pod freeteepkův příspěvek..
Reagovat
freeteepek
Už jsem sem jednou dával tento článek. Tak pro jistotu ještě jednou, když se tady teď Petra tak moc řeší.
Ve stručnosti. Autor článku zmiňuje známou skutečnost, že Petra je nevyzpytatelná. Dřív si myslel, že Petra bude ženskýmu tenisu dominovat, ale nestalo se. Myslel, že klíčovým faktorem bude síla, kterou Petra do úderů dává. Jenomže v loňském roce jí v žebříčku přeskočily hráčky, které tak rychle a tvrdě nehrají. Důvod? Petra je pomalá. Rozhodujícím faktorem v ženským tenise se stala schopnost rychle se pohybovat. Surová síla, kterou Petra produkuje, nestačí.
http://www.tennis.com/pro-game/2013/04/upswings-downswings/47199/#.UXv5851Iuno
Reagovat
tommr
jj ten článek je velice zajímavej a líbí se mi tam i to srovnání Petry s Tomášem ... :)
Reagovat
Fandina
Pěkný článek. Petra je jen jedna!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ano Petra je jen jedna a brzy bude no.1 !
Reagovat
Fandina
Přesně tak, také si to myslím a přeji.
Reagovat
smazaný uživatel
ale jak říká Petra, žebříček je jen číslo, důležité jsou výsledky na turnajích!
Reagovat
Fandina
pokud Petra bude pořád vyhrávat, tak přijde i žebříček!!!
Reagovat
smazaný uživatel
je na tom dost pravdy, ale řekla bych, že zrovna Sara Petru přeskočila spíš díky tomu, že je to objížděčka turnajů - loni i letos vyhrála jenom turnaje international, nic většího.. i když je pravda, že neměla loni špatný výsledky na grandslamech.. ale prostě silovějc hrající hráčky ji většinou porazí.. takže ta rychlost nestačí.. nakonec Serena taky nemá se svou figurou kdovíjaký zrychlení..
Reagovat
smazaný uživatel
u Sereny pokladam za zasadni, ze maji dostatecne zrychleni jeji mice.. :-)) Jinak k Petre, nevim, jestli mi bezeji jen tak rychle vzpominky, ale prijde mi, ze v roce 11 pomala, nejista ani neobratna nebyla, ty lety drobnymi krucky, ultimativni hra, win po lajnach z obou stran i z tisne, zapal, "pojd", bekhendove stopvoleje pod siti a s otockou.. vzpominate? Servis.. i zavercny mic ve Wim bylo prece eso. Musim se priznat, ze jsem byla otresena tou fotkou, co sem hodil Misa, fakt. To silene brisko nema na takove holce vubec co delat - vim, ze ma podvahu, Fandinko, ale ja bych tentokrat spis pouzila tve "kdyz chces, tak to dokazes". Osobne bych neco takoveho nesnesla, srazelo by me to a makla bych. Ne kvuli kecum, kvuli sobe! Abych byla pekna holka! :-)) S Ivankem vypadala trochu jinak. Stale na ni ale neco rupalo, takze neco bylo taky spatne, vim. Docela by me zajimalo srovnani vystupu z treningu, kam jdou vykonnostni krivky, nejak mi queshovo ujisteni o zlepsovani nestaci.. nerejpu nijak, jen mi jde o vecny podklady. Jestli jsou dobry, tak to tam jednou naskoci a mame se na co tesit. :-)
Reagovat
Fandina
soječka ... tak pokud má takové bříško, tak určitě jsou cvičení, to je jasné. Ale jak říkám, já jí viděla naposledy teď v únoru když byl Fed a to mělo to normální, jako vždycky.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Petru ale není důležité, aby si tréninkem vypracovala ploché bříško (ke kterému by se normálními způsoby stejné nedopracovala), ale aby hrála co nejlepší tenis. Když to srovnáš s fotkama z Wimbledonu 2011, tak zjistíš, že v tomhle ohledu je na tom stejně.
Reagovat
smazaný uživatel
jednak si nemyslim, ze je na tom uplne stejne a hlavne narazim na celkovou pohodu a sebevedomi. Jako muz tohle asi nevezmes, ale stav figury u zenskych je odrazem stavu jejich mysli. Kdyz bredne postavicka, bredne i sebevedomi a vykony, neco o tom vim.. ;-) Ale Petrinu hru taky sleduju, nejen brisko, neboj. :-)
Reagovat
Fandina
Andrea Hlaváčková live na ČT 1. Moc jí to sluší a mluvila něco o rejpavcích, kteří pořád rejpají, proč se to nepovedlo ...
Reagovat
Fandina
sojka ... nevím, ale zdá se mi, že se přehání to vidění o ní tady. Dívala jsem se na televizní kanál Super Tennis italský před fedem a tam opakovali rok 2010 kde hrála Petra a její výraz byl daleko za výrazem dnešní Petry, tehdy byla dost otrávená, když se jí nedařilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže já si nemyslím, že její postava bředne. ;-) Hlavně nevím, jak by se toho bříška měla zbavit - úpravou stravovacích návyků si už prošla a a zintenzivnit cviky břicha na úkor něčeho jiného, to by taky mohlo být kontraproduktivní.
Reagovat
Fandina
Petra mluvila o tom, že je potřeba věnovat se i posilování svalstva a já věřím že i břišního. Přece jenom je potřeba zapojit celé tělo a svaly k podání výkonu. Takže každá musí pracovat s takovou postavou jakou má. A Petra musí také s tou svou. Nemyslím si, že se nějak radikálně její postava změnila. Podle mě je na tom pořád stejně od roku 2010 a říkám viděla jsem jí před dvěma měsíci osobně a pořád stejná.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě máš pravdu. Já jenom konstatuju, že si trénink musí rozvrhnout tak, aby jeho přínos byl v oblastni výkonu, ne estetična.
Reagovat
smazaný uživatel
Posilování břišních svalů je hodně důležité kvůli zádům. A záda tenistů dostávají pořádně zabrat. Takže by to bylo na úkor něčeho jiného, s tím nesouhlasím.
Teď třeba o mě. Po cca 10 cvičeních v posilovně se mi vždy jestli nezačíná rýsovat pekáč, tak aspoň náznak pupku mizí. A to se zaměřuji úplně na jiné partie a břicho posiluju doplňkově jako vatu mezi hlavním cvičením.
Reagovat
smazaný uživatel
My si nerozumíme - jde o to, že čas na přípravu je omezený a když někde přidá, logicky jinde musí ubrat. A že každý jsme jiný a někdo na břiše pekáč buchet mít nebude, i kdyby byl v posilce zavřený rok, to se snad shodneme..
Reagovat
smazaný uživatel
jenže muži mají obecně větší poměr svalové hmoty k tuku, takže když začnou cvičit, tak hubnou mnohem rychlejc.. je to trochu nefér :) ale jinak vám to přeju.. jinak jestli je pravda to o Petřině štítné žláze, tak se jí taky může shazovat hůř..
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže já jsem obyčejný amatér a ne profi-sportovec. A jako jestli si každý den nedává nějakou základní rozcvičku - protažení, pár kliků, leh-sedů, dřepů (což by si měl dát každý kdo plní modrý život) + posilování v obdobích přípravných, tak fakt nevim.
Reagovat
VlS
Řekl bych, že nejpravdivější a nejdůležitější je poslední věta: nikdy nevíte, co Petra udělá přiště.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozcvičku jistojistě dělá, tou se ale svalová hmota nenabere. A docela určitě i posiluje a tady už jsme u omezeného času..
Reagovat
smazaný uživatel
to netuším, jak probíhá Petřin trénink, ale když kolem sebe má profesionály, tak ti snad vědí, co dělají.. já tomu nerozumím a ani o tom nic nevím, takže to těžko můžu posuzovat.. ale předpokládám, že když zjistí, že tenhle způsob kondiční přípravy taky nefunguje, tak zkusí něco jinýho.. nikdo neříká, že Petra musí být za měsíc světová jednička - prostě je mnohem důležitější, aby si všechno v klidu srovnala v hlavě a pracovala na tom, co u ní bude dobře fungovat a co může zlepšit, i když to třeba chvíli potrvá, ale pak z toho může těžit celý zbytek kariéry.. je jí 23, takže čas myslím má.. doufám..
Reagovat
smazaný uživatel
To že ne každý bude mít vyrísované svaly po posilování se shodneme, ale nechápu, jak to souvisí s touto debatou. Tady někdo kritizoval, že ten pekáč nemá? Co vidím, tak je tu jenom kritika bříška.
A jestli máte jako zdůvodnění, že muž-téměř gaučák, je na tom líp než top profi žena, která má sport jako povolání, tak to končím :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Kde píšu, že má nabrat svalovou hmotu? Píšu o zbavení se tuku na břichu.
Ale stejně mi je její břicho celkem vuřt. Já jenom že jste tady do toho sklouzli, tak jsem podotkl, že trošku víc se na to zaměřit a bylo by to ok.
Reagovat
smazaný uživatel
Poznámku o štítné žláze beru. Tam by mohl být zakopán ten pes. To nevím, jak to pak funguje zbavení se tuku.
Poznámka: Normálním posilováním naopak přibíráš. Na shazování jsou aerobní sporty - cyklo, běh, plavání, turistika.
Reagovat
smazaný uživatel
jsi psal, že ti stačí pár hodin v posilovně a máš pekáč buchet, tak jsem myslela, že to píšeš jako argument, že Petra asi málo posiluje, když má trochu bříško.. jestli jsi to tak nemyslel, tak sory, už mi to navečer asi moc nepálí.. a pokud jde o to, jestli je na tom muž-gaučák líp, než žena-profi tenistka, tak to nevím, říkala jsem jen, že na obecné rovině je na tom v tomhle muž líp, než žena.. a třeba fakt i gaučák :) třeba už to i někdy někdo testoval..
Reagovat
smazaný uživatel
Tys tady vytáhl pekáč buchet, ne já..
Petra jako profi tenistka má jiný tréninkový plán než amatér, co si jde občas zacvit..
Reagovat
smazaný uživatel
himbeere má pravdu, u žen je to jinak...s tou tukovou a svalovou vrstvou. A proč ? Ženské tělo je uzpůsobeno mateřství. A mužské asi " lovu " či co. Já to vidím tak: Petře věřím, že se tzv. nefláká, ale snaží se na sobě pracovat. Nějaké rady a porady dávat nemohu, protože nejsem odborník ani na sport, natož na ten vrcholový. Mám moc ráda tenis a dělá mi radost, že máme po dlouhé době tenistku v top 10 ( již třetí rok po sobě ! ). Navíc je to milá, sympatická holka, která i po vítězství ve Wimbledonu je pořád taková. Její tenis se mi také líbí, když jí to nejde jsem smutná. Já vidím posun v její hře k lepšímu. Na přelomu loňského roku vypuklo velké haló v médiích, že bude jedničkou v žebříčku. To se nestalo. Nejsem odborník, takže nevím zda někdy bude jedničkou nebo zda má na to být jedničkou. Ale to pro mě není hlavní.
Reagovat
smazaný uživatel
re: Tys tady vytáhl pekáč buchet, ne já..
:))))

moje citace: "Teď třeba o mě. Po cca 10 cvičeních v posilovně se mi vždy jestli nezačíná rýsovat pekáč, tak aspoň náznak pupku mizí."

tvoje citace: "... čas na přípravu je omezený a když někde přidá, logicky jinde musí ubrat. A že každý jsme jiný a někdo na břiše pekáč buchet mít nebude"

Čili já píšu o SOBĚ, ty píšeš o Petře.

Ale mě moc nebaví kopírovat moje poznámky a tvoje, abych ti pak vysvětloval smysl mých příspěvků a tvojich mimoběžných poznámek.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi psal o sobě, ale narážel jsi na Petru, proto jsem reagoval tak, jak jsem reagoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Já chápu, že ženské tělo je jinak stavěné a jinak reaguje. Ale ona je top sportovkyně, a tam bych čekal, že tréninkový proces přebije tu ženskost. Přece jen Zákon zachování energie platí i pro ženy.
Vidím jenom dvě možnosti - viník štítná žláza nebo břichu nevěnují pozornost.
Reagovat
Fandina
Petra má kondičního trenéra. Debata je asi o ničem.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde narážím na Petru, když vyloženě na začátku napíšu "Teď třeba o mě ..."?
Jó kdybych napsal nějakou obecnou větu jako "po pár cvičeních se obvykle rýsuje pekáč...", ale tu já nenapsal.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vidím ještě třetí možnost - genetiku. A čtvrtou - že tady neustále hledáte problémy tam, kde nejsou.
Reagovat
Fandina
Souhlas. Genetika. To ovlivní výkon každého sportovce. Že trénují a trénují kondici dělají všichni. Od toho mají trenéra a kondičního atd. atd. Tady se o tom spíš spekuluje, konkrétní informace stejně mají jen ti dotyční a je to jejich náplň práce.
Reagovat
smazaný uživatel
já nevidím? :))) tak znova

http://s173.photobucket.com/user/Rix643/media/WTAWorld/Katowice%20Open%202013/Kvit_sf_PMI_024m.jpg.html
Reagovat
smazaný uživatel
No když tady řešíme, jestli Petra posiluje bříško a ty tady vytáhneš, že tobě to trvá 10 týdnů víceméně mimoděčného posilování..
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, ty naopak vidíš - neexistující problém. ;-))
Reagovat
smazaný uživatel
Bohudíky, že to tak není. Tedy, že top tenis nepřebíjí ženskost...doufám. To by nebylo správné. Bříško je vidět, alespoň v tv,živě jsem Petru neviděla. Mě to navadí a myslím, že ji to při tenisu nelimituje. Serenu také nelimituje její podstatné pozadí. Pak už zůstává jen problém pro ty, kterým se to nelíbí. Ale to je individuální. Mě se například nelíbí : že Mattek - Sands nosí černé podkolenky a její vlasy hýří všemi barvami, že Mária vydává hlasité zvuky při úderech, že některé tenistky se radují z fiftýnu, na kterém nemají žádnou zásluhu ( např. dvojchyba soupeřky ), že Serena hned na začátku utkání při losování zahajuje psychologický boj tím svým mácháním raketou pomalu do obličeje soupeřky, u mužů se mi nelíbí, když plivou na antuku atd. atd. Toho je, že bych tu byla do rána....Myslím, že je dost, co vylepšit ( tedy herně u Petry ) , ale zrovna její bříško ? Podle mého názoru nemá vliv na její hru.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vyložení mého prvního příspěvku.

Byl hlavně o tom, že posilování břicha důležité je. A potom jsem spíš mimoděk poznamenal, že mi to břicho po nikterak intenzivním cvičení zmizne hned.
Reagovat
smazaný uživatel
já myslela, že se tu řeší tohle: podle článku Petře chybí rychlost
Reagovat
smazaný uživatel
Já nechápu, že jste tak agresivní. Klidně ať je Petra tlustá jak chce.

Já jenom poznamel, že amaterské cvičení způsobí u mě zmizení pupku. A vy to berete jako útok na Petru.

Dobře tak přepíšeme příspěvě. Dělám denně 3 fázově 150 leh sedů. Chodím běhat 3 týdně běhat 10 km. A pupek mi vůbec nemizí, takže chápu, že je to u Petry stejné. Spokojeni?
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo tady tvrdí, že není?
Reagovat
smazaný uživatel
K rychlosti jsem se zatím nedostal, páč jsem musel queshovi vysvětlovat, že reaguje na něco, co nepíšu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
re:A kdo tady tvrdí, že není?

Rád bych odpověděl, ale otázce nerozumím.
Reagovat
smazaný uživatel
do háje, mně zmizelo 90% mého předchozího příspěvku a už se mi to nechce rekonstruovat.. prostě jsem chtěla říct, že tu snad nikdo nechceme na Petru útočit ani jí radit, jak má dělat kondiční přípravu, jenom jsme tu potlachali o možných příčinách toho, že Petra neběhá po kurtu, jako třeba Sara.. člověk se neubrání tomu, aby o tom nepřemýšlel a nepodělil se o svoje postřehy s ostatníma..
Reagovat
smazaný uživatel
Já reaguji výhradně na to, co píšeš. ;-) Ale třeba jsem si to špatně vyložil, taky možnost..
Reagovat
smazaný uživatel
Jak získat rychlost, pružnost tuším jenom mlhavě. Jenom vím, že argument "má břicho, je pomalá" je mimózní. A když to tu někdo hodí, hned se na něj slétnou uctívači Petry.
Ale že pomalá nebo minimálně špatně pohybující je fakt.
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo tady tvrdí, že posilování břišních svalů není důležité?
Reagovat
Fandina
Himbeere ... tak samozřejmě, že je to diskuse a každý by chtěl aby Petra byla super a všechno se jí dařilo. Já jsem tady včera vysvětlovala, že Petra není tlustá, jednak jsem jí viděla ve skutečnosti a ani není podle tabulek. Ale už jsem to vzdala. Stejně každý pořád vykládá, že je, tak to neřeším. I když vím, že není ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Agresivní ? Pod tím pojmem si představuji něco jiného. Jen jsem reagovala na vaši poznámku o tom, že top sport přebije ženskost. To by prostě nebylo správné. Ženy mají být ženami i ve vrcholovém sportu. Petra není tlustá, má pouze vidět bříško. Proč a jestli je možné, aby zmizelo schůdnou cestou, to nevím. Určitě tím cvičením, které tady popisujete nevymizí. Dále jsem napsala svůj názor, že její bříško nemá vliv na její hru. A tudíž, že je to problém spíše estetický. Někomu vadí a chtěl by, aby Petře zmizelo. Já jsem tady dlouze jmenovala, co mě při tenise vadí více než Petřino bříško. Co je na tom agresivní ?
Reagovat
smazaný uživatel
Že pohyb nepatří mezi Petřiny přednosti, s tím bych souhlasil, ale tvrdit, že je pomalá a pohybuje se špatně mi v kontextu třeba se zápasem s Errani připadá úsmévné.
Reagovat
smazaný uživatel
quesh.. doufám, že nikdo :) ale už se mi to celý nechce znovu číst.. janekda, fandina: nepatřím mezi slepé uctívače, ale ani neříkám, že je Petra tlustá, pouze si myslím, že má ten typ postavy, kde je vršek silnější, než spodek, tak je jasný, kam se jí bude ukládat tuk, když třeba kvůli nemoci vypadne z tréninku.. Petra je pěkná, vysoká, nahoře vyvinutá ženská, no a s tím se jí prostě asi bude vždycky hůř běhat.. taková Halepová taky v žádným případě nebyla tlustá, ale musela si nechat zmenšit poprsí, protože se jí s tím špatně hrálo.. každá postava má svoje pro a proti.. toť vše.. a já jdu spát, než tu někoho nechtěně rozzuřím :)
Reagovat
Fandina
Himbeere ... ne ne ne, mě si nerozuřila vůbec. V pohodě příspěvek. Má logicku a jen s tím jedním co jsem psala výše a nechci to opakovat souhlas. Dobrou noc.
Reagovat
smazaný uživatel
Na jednu stranu víš, že posilování břicha důležité je. Na druhou ale neuznáváš, že při kvalitním posilování by to břicho mělo mít podle toho parametry. A to Petřino je nemá.
Znova napíšu, že kromě štítné žlázy jiné argumenty neberu. A to s tou žlázou nevím, jestli to opravdu může takhle působit.

Takže podle mého nejspíš nedostatečně posiluje, podle tebe je to ok. Odkaz na fotku, kde je to břicho už sem dávat nebudu.
Reagovat
smazaný uživatel
já si myslím, že Petra ty břišní svaly určitě posiluje a opakuji, že ten problém se mi zdá pouze estetický...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to cvičení jsem napsal ve zkratce, ne? :)

Bohužel vrcholový sport ženskost zabíjí. Ale řekněme, je to můj názor. Tenis je na tom naštěstí ještě poměrně dobře.
Reagovat
Fandina
Souhlas. Petra posiluje, má kondičního trenéra, trénuje kondici, má normálního trenéra a jsou to profesionálové. Je to denní náplň její práce.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jestli je posiluje, tak super. Já ze své zkušenosti bych, ale řekl že spíš ne. A proč, už jsem vysvětlil. Řek bych, že téma břicho jsme opravdu vyčerpali.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikoliv. Já totiž chápu, že existuje něco jako genetická predispozice, která dosažení vámi požadovaných parametrů brání, nebo je natolik komplikuje, že se zkrátka nevyplatí jich dosahovat.
Reagovat
Fandina
janekda ... jak tě napadlo, že Petra neposiluje. To přece vůbec nepřipadá v úvahu. Například tady.
http://www.fitnet.cz/index.php?&desktop_back=clanky&action_back=&id_back=22&desktop=clanky&action=view&id=389
Reagovat
smazaný uživatel
Já zase chápu, že správným tréninkem lze mnohé "genetické predispozice" částečně ohnout. A nevšiml jsem si, že by z nejbližší rodiny Kvitových měl někdo postavu, jakou by měla Petra bez onoho profesionálního treninku.

Ano, existují tady procenta, která to nevylučují. Ale já říkám procenta, zatímco ty to bereš téměř jako hotovou věc.
Reagovat
smazaný uživatel
ano s tím souhlasím, že je to váš názor. Ale proč by měl vrcholový sport ženskost zabíjet ? Já nechápu, co vás k tomuto názoru vede. Téma břicho se mi také jeví jako vyčerpané. Jen je někdy potřeba osvobodit se od svých zkušeností a popřemýšlet o tom, že někdo jiný má zase jiné zkušenosti. Ale je to těžké. Když jsem žena, tak se mi zdá logické, že spíše pochopím " ženské " problémy a naopak ? Co říkáte ? Jinak s queshem souhlasím. S tou genetickou predispozicí. A stále si myslím, že Petřino bříško nemá na její hru vliv.
Reagovat
smazaný uživatel
Já někde píšu o tom, že neposiluje? To je snad mýlka.
Reagovat
smazaný uživatel
Já někde píšu, že její břicho ovlivňuje hru?
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže to, že se Petře tuk ukládá do břicha, dokáže ohnout leda plastický chirurg. Možná.
Reagovat
smazaný uživatel
testosteron:

Máme dvě možnosti, jak ovlivnit hladinu testosteronu:
a) snížit ji ....

b) zvýšit ji pozitivními vlivy, a to:
posilovacím tréninkem silového charakteru ? použití těžkých vah, série s nízkým počtem opakování (6 až 10), delší přestávky mezi sériemi (2 ? 3 minuty), kombinované základní cviky (dřepy, mrtvé tahy apod.), celková doba tréninku do 45 minut.
použitím doplňků výživy ? které stimulují tvorbu testosteronu (nejvíce používaný v současné době např. TRIBULUS TERRESTRIS TURBO).
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by rodina Kvitových byla metráčci, tak bych chápal, že má to bříško. A uznával bych, co dosáhla se svou postavou.

BTW: Plastický chirurg nějak dovede ovlivnit geny pro ukládání tuku?
Reagovat
smazaný uživatel
Když začnu posilovat, tak snad trochu do toho posilování vidím, ne? To je taky logické, že?
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha, jací zase metráčci?
Genetiku neovlivní nijak, ale umí odsát tukové buňky..
Reagovat
smazaný uživatel
Zvýšit hladinu testosteronu ? U žen ? Hm, tak to už mi ta souvislost s Petrou opravdu uniká. Jen konstatuji, že jsi muž a pochybuji, že máš s ženským vrcholovým sportem zkušenosti. a mluvili jsme o posílení břišních svalů a ne o nějakém testosteronovém " bláznění ". A navíc, u tenisu svaly nejsou zdaleka rozhodující.
Jinak, napsal si, že spíš Petra neposiluje, podle tvé zkušenosti....
Reagovat
smazaný uživatel
Jenomže ten testosteron způsobuje to mužnatění top sportovkyň. U tenisu to zas tak nehrozí, protože tam se takhle moc neposiluje. Ale to zase dobýváš do otevřených dveří. Viz jeden z mých předešlých příspěvků.

Málo posiluje, ale b ř i ch o. O ostatním nemůžu nic soudit. Naopak podle mnoha zápasů bych řekl, že kondičně je na tom výborně.
U břicha ale ten výsledek malého/špatného treninku je vidět.
Reagovat
smazaný uživatel
A podle čeho soudíš, že málo posiluje břicho? Tentokrát zkus něco lepšího než jsou zkreslené fotky..
Reagovat
smazaný uživatel
A podle čeho soudíš, že má genetické predispozice k tloušťce v zájmové oblasti? Kvity jsi snad viděl ne? Nebo jenom nějaké jejich zkreslené fotky?
Reagovat
smazaný uživatel
Ruce a nohy má štíhlé, čili žádnou nadváhu nemá. Nemá ani pořádné boky a zadek, jen prsa..
Reagovat
smazaný uživatel
Napsal's mě v předmětu, ale asi to patří do jiného vlákna.

Jestli's reagoval opravdu na mě tak
1. o nadváze nepíšu - prosím čas příspěvku, kde jo. (to už je snad popáté v tomhle vláknu, co se se mnou přete o věcech, které jsem nepsal)
2. Nejdřív píšeš o genetice, proč je taková a teď o pár příspěvků dál píšeš, že je maková. Cimrmanův úkrok stranou?

Jako takhle to fakt nejde.

BTW: Ale s popisem Petřiny postavy souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Ptal ses, proč je její bříško genetická predispozice, tak jsem ti odpověděl. Přípouštím, že okometrická metoda není stoprocentni, ale jinou má k dispozici patrně pouze její lékař.
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka: "A podle čeho soudíš, že má genetické predispozice k tloušťce v zájmové oblasti?"
Odpověď : "Ruce a nohy má štíhlé, čili žádnou nadváhu nemá. Nemá ani pořádné boky a zadek, jen prsa.."

Vážně v tom vidíš odpověď? Já tedy ani zbla. Fakt ne. Asi jsi měl náročný den, já to beru. Nejsem proti tobě nějak zaujatý. Ale prostě tvoje tvrzení nemají hlavu, patu. V obecných, subjektivních, těžko ověřitelných věcech se s tebou ani nepřu a myslím si svoje. Proč nějaké flejmy, že :)

Z tvojí odpovědi mi tedy vychází nesmysl typu:
Petra má genetické predispozice k tloušťce, protože ma ruce a nohy štíhlé takže žádnou nadváhu nemá.

Jedno pozitivum tvůj poslední příspěvek měl. Krásné slůvko "okometrický" s dovolením zařadím do svého slovníku.
Reagovat
smazaný uživatel
A jak bych tedy podle tebe měl odpovědět, aby ti to dávalo smysl? Btw. mě se dovolovat nemusíš, já slovíčko "okometrický" nevymyslel. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte, kde se dá najít program Petry Kvitové na letošní sezonu?
Reagovat
smazaný uživatel
S kompletním programem ti asi neporadím, ale doporučuju na oficiálních stránkách WTA: NEWS - Notes & Nedcords. Každé pondělí "vychází" nové pdf s různými informacemi, statistikami apod. Najdeš tam mimojiné program top 25 hráček na několik měsíců dopředu.
http://www.wtatennis.com/notes-and-netcords
Reagovat
smazaný uživatel
teda "na několik měsíců dopředu" ne-e, to bych kecal. Ale zjistíš, kde bude v nejbližší době hrát bez toho, abys musela koukat na oficiální stránky všech turnajů.
Reagovat
smazaný uživatel
to mi stačí.. dík moc.. já nemohla najít, kde hraje Petra příště.. tohle pomohlo.. :-)
Reagovat
Fandina
Nejbližší program u TOP 50 je i tady a také tam jsou kluci.
http://tennisbios.com/view/player-schedules-wta
Reagovat
dadaft
Maria - Angie
teď jsem to pustil a holky si nedávají nic zadarmo...
Reagovat
dadaft
od půlky druhého setu ovšem Máša dost kazí.
Reagovat
smazaný uživatel
zdá se, že Lucka Hradecká prohrála s tou Kawou.. http://www.protenis.cz/sazky/live.php
Reagovat
smazaný uživatel
Já Petru nekritizuji a fandím ji za každých okolností. V novinách, na internetu i v diskuzích se několikrát psalo, jak má nevyrovnané výkony apod. Teď výkony stabilizovala a stejně ji ostatní kritizují. To, že prohraje s Li Na není žádná ostuda. Prostě byla lepší. Věřím, že jí to Petra brzy vrátí. Upřímně je mi líto některých, co dokážou jen kritizovat a sami nic pořádného nedokázali. Já si myslím, že například oproti turnajům v Austrálii se Petra zlepšila. Podání sice není ještě úplně ono, ale už také nenasází 18 nebo kolik dvojchyb za zápas...
Reagovat
tommr
Petra sice svoje výkony stabilizovala ale jen na úrovni Tomáše Berdycha tzn. někde okolo osmýho místa a bez reálný šance na zisk dalšího velkýho titulu. To je na hráčku o který se ještě před dvěma léty mluvilo jako o budoucnosti ženskýho tenisu dost málo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
a kdo říká, že nemá šanci na velký titul? já tedy ne..
Reagovat
tommr
včerejší zápas jasně ukázal, že Petra už na silnější hráčky jako je Li Na nestačí ani v ideálních podmínkách v hale. Nejde ani tak o to, že Petra prohrála, ale o způsob jakým prohrála. Dřív byl každej zápas s Li Na naprosto vyrovnanej a Petra byla většinou ta, která tlačila. Včera se karty obrátily a Petra celej zápas jen bránila a dotahovala. Li Na jí předčila nejen pohybem a přesností úderů ale i na podání a silou úderů což byly dřív Petřiny silný stránky ...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze o stabilizaci Petry vykonu se da dost pochybovat. Za stabilni bude povazovana az nebude prohravat se slabsima hrackama nebo nebude mit ty desny trisetaky s zebrickove horsima hrackama. Zaroven si myslim, ze sance, ze titul ziska tady je, protoze ji ten turnaj muze zahadne sednout a vyhraje to na plny care viz Dubai. A jeste jedna otazka, co musi hracka dokazat, aby pro tebe byla tou "budoucnosti zenskyho tenisu" nebo Petra uz je minulosti?
Reagovat
smazaný uživatel
Co do schopnosti podat maximální výkon během zápasu je Petra druhá nejlepší po Sereně, v tom na ní nemá ani Vika s Mášou. Že na turnajích mívá pomalejší rozjezdy a v úvodních kolech bývá nejzranitelnější, to je prostě fakt,který slabší hráčky, na které v těchto fázích turnaje naráží, ví, a dokáží se tak proti Petře hecnout, a ještě víc jí to kontrolovat. Petra se ale učí i takové zápasy zvládat, jak ostatně můžeme pozorovat, a tak se přibližuje tomu, kde je dnes třeba Máša nebo Serena, proti kterým už slabší hráčky nastupují s tím, že na ně nemají a jejich výkon tomu odpovídá.
K včerejšku se dá ještě napsat to, že zatímco Li Na měla za sebou akorát tréninkový zápas s Lucicovou, Petra absolvovala Fed Cup roztažený do tří dnů a dva velice těžké zápasy proti kvalitním a dobře namotivovaným domácím tenistkám, které jí pochopitelně vzaly spoustu sil, které jí včera proti dobře naložené Číňance chyběly.
Ale to bys všechno věděl, kdybys byl schopen uvažovat v souvislostech..
Reagovat
smazaný uživatel
Sem přesvědčený o tom, že Petra má rozhodně schopnosti vyhrát v budoucnu další velký titul.. tohle třeba o Tomášovi říct nemůžu.
Viděli jsme mnohokrát, čeho je schopná. Jako by měla nějaké tlačítko (říkám mu GOAT Mode :)), které když zapne, může porazit kohokoliv. Nicméně! Petra vždycky bude s největší pravděpodobností nahoru dolů / hot and cold, nikdy nebude konzistentní.. asi je potřeba se s tím smířit ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tím, že Petra velký turnaj může zase vyhrát, ale Tomáš na to fakt nemá.. první 5 je někde jinde :( Já Petře věřím zase ve Wimbledonu, je jediná, kdo může konkurovat Sereně... věřím, že ji tam konečně porazí! Hrozně jí to přeji!
Reagovat
tommr
ten výrok, že Petra byla považovaná za budoucnost ženskýho tenisu nepochází ode mě, já ho jen převzal - o tom panovala ještě poměrně nedávno velká shoda mezi fanouškama i expertama.
Vývoj v poslední době tomu ale bohužel nenasvědčuje a před Petru se výkonostně dostávají nejen hráčky jako Azarenková nebo Sharapovová, ale i takový u kterejch se to moc nečekalo jako jsou např. Kerberová nebo Li Na ... :)
Reagovat
tommr
ono taky příjde na to co si představujeme pod pojmem velkej turnaj. Já si pod tím představuju titul z GS, TM nebo z OH - a jsem přesvědčenej, že tyhle turnaje už Petra nikdy nevyhraje, stejně jako je už nikdy nevyhraje Tomáš. Petra ale může občas vyhrát nějakej menší turnaj kde nebude startovat kompletní špička jako byl třeba loni Montreal nebo letos Dubaj ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
já myslím, že Petra GS vyhraje.. jen musíme tomu dát čas..
Reagovat
VlS
Kluci, jste bezva protikladní :-)
Quesh má stabilně růžový brejle a odmítá vidět realitu, tommr má brejle černý a všechno vidí s tou nejhorší prognózou.
Líbí se mi příspěvek Sojky ( kterou navíc podezírám, že tomu docela rozumí a ví o čem píše ).
Prostě Petra teď dobře nehrála, pohyb dobrej nemá. Srovnej si to s Mašou. Petra dobíhá míč do kouta a když ho odehraje, tak jakýmsi čopovafným kopcem někam na téčko ( když ne do autu nebo za síť) , Máša ze stejný pozice zahraje lift do protilehlýho rohu. Co je rozdíl ve výsledku? Máša má winner, Petra na winner nahrála protivnici. Ty to Queshi fakt nevidíš?
Petře se někam ztratila agresivita. pokud ji rychle nenajde, tak nevím. Ale věřím, že ji zase najde.
Herně je teď momentálně Lucka o dost lepší než Petra.
Reagovat
Fandina
Vždycky co svět světem stojí budou lidi, kteří budou vidět věci s růžovými a černými brýlemi. Navíc mě jsou rozhodně sympatičtí ti s těmi růžovými, nač se hrabat v problémech, asi tak. ques je podle mě realista. Většinou mu jeho optimistické předpovědi vyjdou. Viz třeba poměr vyhraných a prohraných zápasů Petry.
Reagovat
smazaný uživatel
VlS: v předchozích třech zápasech Petra s pohybem zjevně neměla, včera se na ní projevila únava z náročného programu..

Fandina: děkuji
Reagovat
VlS
nevím co Petra v posledních třech zápasech neměla, nějak ti to vypadlo. Jestli to chybějící slovo má být problém, tak to tedy problém měla a pořádnej. Queshi, hraješ tenis, nebo jsi jako Monty jen televizní tenista?
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, tím slůvkem je "problém," a ten neměla, alespoň podle toho, co jsem viděl.
Reagovat
smazaný uživatel
A kdybych ti tenkrát napsal, že chodím hrát tenis pravidelně, tak by ses na mě díval jinak? To by mě vážně zajímalo... Možná tenis nehraju, ale to ještě neznamená, že jsem nějaký analfabet. :)
Reagovat
Fandina
monty, já jsem to s tou poznámkou VlSe také nepochopila. Přece když tu píše o tenise, tak každý ví jak a může si to přečíst.
Reagovat
smazaný uživatel
To neřeš, to je poslední zoufalý argument těch, kteří cítí neodvratnou porážku v diskuzi. ;-)
Reagovat
VlS
Podívej, mlýt o něčem´ o čem nic nevíš z vlastní zkušenosti rozhodně není známka argumentační výhry, ale naopak známka vyˇší úrovně stupidity. Neodpivěděl jsi queshi.
Reagovat
VlS
pardon mlít a ostatní chyby, na iphonu se píše blbě
Reagovat
smazaný uživatel
1) nemáš pravdu
2) nevím, proč mě urážíš
3) ne, tenis nehraju
Reagovat
VlS
Dík, myslel jsem si to, tak nevím, proč ho chceš komentovat. To je lepší se dát na ekologii, nikdo sice neví co to je, ale kde kdo se k tomu ochotně vyjadřuje.
Reagovat
VlS
to byla. apíš reakce na Montyho. Připadáte mi chlapci jako někdo, kdo sice neví co je pružnost ab pevnost,ale vyjadřuje se k výpočtu statického řešení dálničního mostu. To je u mě stupidita. V životě by mě benapadlo komentovat Velkou pardubickou, když jsem v životě na koni neseděl. To neznamená, že nemůžu někomu fandit nebo vsázet, jen moje šance asi budou asi menší.
Reagovat
smazaný uživatel
Protože chci a protože si myslím, že k tomu mám co říct, i když ho nehraju. A jestli sis nevšiml, já nejsem ten, kdo má potřebu radit a ř4kat, jak to mají dělat líp.
Reagovat
VlS
myslím si, že mam co říct k něčemu, o čem nevím co to je:-)). tak takovejch je plná politika ( nejen u nás) a proto svět vypadá jak vypadá. Jsi demagog jak hrom.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne kamaráde, demagogie je tvrzení, že něco musím aktivně provozovat, abych se k tomu mohl vyjádřit. A druhou polovinu mého příspěvku ignoruješ proč?
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle trochu přeháníš, Visi. Měl jsem tě za rozumného a přemýšlivého diskutéra, ale tvoje nabubřelá a agresivní dikce v tomhle vláknu je mi nepříjemná, navíc podložená minimálně spornou argumentační logikou. Ale třeba ses jenom špatně vyspal. Tímto chci zároveň vyjádřit podporu Queshovi, který je mi stylem uvažování a reprezentování svého názoru rozhodně bližší než tommr. Já tenis hraji, ale nemyslím si, že by to měl být hlavní důvod pro to, abych si mohl dovolit komentovat. Snad mě teď taky neoznačíš za demagoga, politika, politruka a kdo ví, co ještě. Zklamals.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky..
Reagovat
George_Renel
Simona pěkně zničil. Herně a nakonec to vypadalo, že i psychicky. Tak ještě to finálke!!! (palec).
Reagovat
Tomasito
..tak to je naprosto neuveritelne co do teto chvile Rosol predvadi opet odvratil break points!! :-) ..vsechno si uhraje sam! :-) ..hraje opravdu vyborne a fantasticky tenis..kdo by to byl pred zapasem cekal???..ze to bude hra jaako kocka s mysi??!! :-)

..jsem zase zvedavy tady na ty komentare,ze jak hral zase Simon spatne??!! :-))

..ikdyby jeste treba Lucas prohral,tak nutno podotknout,ze hraje podobne fantasticky tenis jako loni proti Nadalovi..jak ma den,tak proste podle me muze porazit kohokoliv..a toto je pouze muj nazor :-)

..tak comon Lucas :-)
Reagovat
Tomasito
..velka Gratulace Rosolovi..jen tak dale! :-)
Reagovat
George_Renel
zahrál 1. set přímo excelentně!!! Jen ať mu to vydrží :-).
Reagovat
smazaný uživatel
no tak se Simonem zatím drží krok.. co víc, dokonce už vede 4-2. Ten kluk bude asi taky solidní mrhač! :))
Reagovat
smazaný uživatel
no tak Lukáš v pohodě v klídku první set 6-2. No vida, ono to de, když se chce :)
Reagovat
gigin
DC mu zvedlo sebevědomí, Ochotská něco jiného... Johovichu, absolutní souhlas... ono to půjde... :)
Anebo chce věnovat vítězství v tomto turnaji tátovi....
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě se vrátím ke včerejšímu krásnému čtvrtfinále... :)

Musím říct, že se mi ten zápas moc líbil. Přestože ve statistikách možná převažovaly chyby nad winnery, tak to byl skvělý tenis. Tempo hry a kvalita výměn byly na vysoké úrovni... První set začal tak, že Masha využila brejkbol a následně Ana dva brejkboly neproměnila. Přesto Ana rychle vyrovnala a bylo to 2:2. Od tohoto stavu se holky chytly na podání. Možná neměly až tak vysokou procentuální úspěšnost, ale v 1. setu už přišel jenom jeden brejk a ve druhém taky. Ten první set dopadl nešťastně pro Anu, když za stavu 5:5 ztratila při svém servisu vedení 40-15. Závěr druhého setu byl zase smůlovatý pro Mashu, která ztratila podání za stavu 4:5, když proti setbolu zahrála dvojchybu... Rozhodnout musel 3. set a tam už těch brejků bylo podstatně víc. Masha si mezi 2. a 3. setem vzala pauzu a určitě jí to pomohlo. Naopak Ana trochu vypadla z tempa. Za stavu 3:0 pro Mashu si zase vzala pauzu Ana a hned v následujícím gemu Masha ztratila podání. To samé se vzápětí stalo Aně, která však potom srovnala z 1:4 na 4:4. Jenže pak se Aně zase nepovedl gem na servisu a Masha už to dotáhla při vlastním podání... Jen tak pro zajímavost, ve 3. setu se zrodilo celkem 7 brejků, z toho šest (!!!) čistou hrou.

Je to prostě tak, že Masha tyhle zápasy málokdy prohrává. Ana se snažila, ale nepovedl se jí dovršit ten obrat ve 3. setu... Viděl jsem, že Anička byla po zápase smutná. Rozhodně se ale nemá za co stydět, protože nejen včera, ale už od sobotního Fed Cupu předváděla ve Stuttgartu super výkony. Dokázala porazit dvě výše postavené hráčky (Angie, Nadia) a se světovou dvojkou sehrála naprosto vyrovnaný zápas, ve kterém určitě nebyla herně horší... Myslím, že Ana má po tomto zápase ještě větší motivaci, protože si zase ověřila, že může hrát i proti těm nejlepším. Dobrá zpráva navíc je, že se Ana posune o jedno místo v žebříčku a bude 16. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mashu musím pochválit hlavně za to, že hrála mnohem lépe než s Luckou. Určitě se ještě potřebuje rozehrát, ale včera se mi ten výkon líbil. Masha prohrává tříseťáky opravdu jenom výjimečně a to se včera potvrdilo. Myslím, že ji Ana prověřila ještě víc než Lucka... Snad se Mashe zadaří i dneska proti Angie. Bylo by fajn, kdyby proti ní zahrála podobně, jako Ana v neděli při Fed Cupu. :)

Abych to shrnul, Maruška vyhrála v tenise a Anička zase měla hezčí šaty. :) Doufám, že je Ana ještě bude mít na pár turnajích, protože v nich vypadá opravdu božsky. Masha už měla hezčí (a barevnější), ale zase musím říct, že v té sukni krásně vynikají její nohy. Celkově dělal pan režisér hezké záběry na obě holky. :) Takže zápas se mi po všech stránkách moc líbil a kdyby to mohla být remíza, tak bych si ji přál. Vyhrát holt mohla jenom jedna... Aby toho nebylo málo, tak jsem včera měl srbské rizoto i ruskou zmrzlinu. :D
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě něco k tomuto zápasu. Nebo spíš ke zdejším komentářům, protože zápas jsem neviděl...

Myslím, že se tady z každé Petřiny prohry dělá zbytečně moc povyku. Když prohraje se slabší hráčkou, tak to ještě beru, ale tohle nebyl ten případ... Uvědomte si, že Petra v tom zápase nebyla favoritkou a prohrála s výše nasazenou hráčkou. Jako pátá nasazená na tomto turnaji vlastně Petra splnila očekávání. Nic víc, ale taky nic míň... Chápu, že někteří z vás by Petru chtěli vidět v první trojce, ale ona je prostě teď tam, na co momentálně má. Jestli je vám 8. místo málo, tak jste opravdu hodně nároční. :D
Reagovat
Fandina
Přesně tak. Já jsem ráda, že je Petra tam kde je a samozřejmě jí přeji, aby byla výš, to je jasné, ale nemám potřebu tu pořád vykřikovat, že hraje špatně. Hraje tak jak hraje a to moc dobře. Peťo moc ti fandím a držím palce ... pojď pojď pojĎ
Reagovat
misa
My tady kritizujeme, protože v Petře pořád vidíme velký tenisový potenciál a nestačí nám spokojit se s tím, jestli měla či neměla pěkné šatičky nebo botičky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ono je taky potřeba, abyste viděli potenciál a kvalitu ostatních hráček...
Reagovat
tommr
máš pravdu, že Petra je ted zhruba na pozici, která odpovídá její současný hře a bráno z tohoto pohledu není její prohra s Li Na žádný překvapení. Problém je v tom, že se od Petry očekávalo mnohem víc než to současný osmý místo - ještě na začátku lonskýho roku se o Petře mluvilo jako o možný budoucí světový jedničce a čekalo se, že ještě vyhraje pár GS. Dneska si o tom může jen nechat zdát stejně jako Caro i když ta má oproti Petře aspon výhodu v tom, že tou jedničkou přece jen nějakej čas byla ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim s tebou ohledne te Petry. Mnoho povyku pro nic! LiNa hrala lip, byla favorizovanou hrackou tecka, jdeme dal.
Reagovat
Fandina
včera na Na Li nestačila. Ta hrála výborně, první set dotahla do vítězného konce, i když se o devátý gaame hodně bojovalo a Petra měla několik brejkbolů. Ve druhém setu ze začátku Petra vzala Na Li podání, stejně jako v prvním, ale Na Li zase zahrála dobře a ve druhém zase otočila až do vedení 5:2. Petra tady zvedle laťku a do stavu 5:5 ve druhém měla mírně navrh. Pak ale Li Na zasa vzala zápas do svých rukou a vyhrála ho ve dvou setech. Gratulace Li Na, držím jí palce a fandím hned po našich holkách. Go Na Li go! Petro škoda, příště to bude chtít začít dřív tlačit a víc útočit, jak jsem to u tebe vídávala před antukou. Tak příště Peťo pojď.
Reagovat
smazaný uživatel
Někdy když pročítám tady ty příspěvky,tak vidím,jak je to stále dokola.Nejsem fanoušek Kvitové,ani jí nechci kritizovat,mám na ní svůj názor,který je bližší těm, co by překopali ten její způsob přípravy a trenéra,protože se vážně nikam neposunuje. Ale také si myslím,že tady ty její bláznivý fanoušci,nejsou ani partneři na diskusi,myslela jsem,že třeba tady ta Fandina má ráda prostě tenis,tak se k němu vyjadřuje,ale není to partnerka pro diskusi,protože mě připadá jak kolovrátek a to potom takovým zaslepencům nemůžeš raději ani odporovat. Ještě k té Kvitové,mluví se o ní ,ano,je to Češka a jediná v té špičce,ale zdá se mi že na tom top žebříčku není žádná výrazná hráčka,snad mimo Sereny a Šarapové,ty se ale už dál posunovat nebudou a pomalu dohrávají karieru a mladých dravých zatím moc není,tak má Kvitová také štěstí na dobu v které se prosadila,ale je právě škoda,že mohla ještě více...a tam jsou ty okolnosti,proč tomu tak není. Djokovič,rok předtím,než vylétl do absolutní špičky,hodně upravil jídelníček,bezlepková dieta a další věci a jak sám říkal a bylo to na něm i vidět,ta změna ho právě vystřelila tam,kde je a bylo to o té změně životosprávy.
Reagovat
dadaft
OT: nechci rýpat, sám jsem lajdák a nepíšu velká písmena na začátku vět, ale text bez mezer za čárkami a tečkami se vážně čte velice špatně.
Reagovat
Fandina
Máš pravdu, opakuji často stejné věty, protože některé věci v životě se stále opakují. A souhlasím se tebou, že každá změna, která pomůže komukoli, nejen Petře k lepším výkonům je žádoucí a potřebná. Také přeji Petře, aby pokaždé vyhrávala a jejímu týmu, aby jí na to připravil. Stejně jako ty a každý její fanoušek. Tak Peťo a její týme, držím palce a přeji úspěch.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Petra na LI měla.. jsem rád, že se trochu chytla na konci druhé setu, že neprohrála 6:2 nebo tak.. Li si vyhrát zasloužila..

Nevíte co to provede se žebříčkem? Bude nějaký posun v okolí Petry?
Reagovat
dadaft
gratulace Li Na.
jen bych některým připomenul, kdo čínská dračice je:
letos prohrála jen se Serenou, Agou (v tom méně důležitém zápase ze dvou, které letos spolu hrály) a Vikou ve finále AO (v tom zápase si ovšem 2x zvrtla kotník a ještě se práskla hlavou do betonu).
s Marii Šarapovovou a jinými hráčkami vytřela kurt...

pokud jde o Petru, včera špatný servis a hrozně čitelná hra - třeba když běžela k forhendu, na tuti šel křížem, nikdy se k němu nedokázala dostat tak, aby mohla překvapit a hrát po lajně (což souvisí s pohybem (na antuce)). je fakt, že poslední dny byly dost hektické a fedcupové hráčky buď nehrály nebo jsou už z turnajů venku.........
zato Li Na chce navázat na fantastické výkony ze začátku sezony a tenhle turnaj vyhrát. a já ji budu fandit a čekám její letošní druhou vyhru nad Marii. )))))))) - - - jo, to by byla paráda...
Reagovat
freeteepek
Li Na se pod vedením nového trenéra ohromně zlepšila. A tu úroveň si drží. Ostatní holky, který vyletěly do top 10 v minulém roce (nebo už v tom předchozím - Šarapovová, Azarenková) si také udržují vysoký standard. U Petry po tom letu vzhůru z roku 2011 nastal výkonostní pokles. Drží se sice v top 10 (a já věřím, že pevně), ale bohužel nedokáže prodat všechny ty zkušenosti, které nabyla, schopnosti, který má, a pořád jako by jí to postavení svazovalo. Nejvíc zarážející je ta její ohromná rozkolísanost jakou předvedla třeba nedávno v zápase s Eraniovou. Zvláštní na tom je, že si nejprve stěžuje na únavu, ale potom hraje nejlíp až ve třetím setu přičemž ten první prohrála rozdílem třídy. Holky v žebříčku nad ní tímto neduhem netrpí a tak se přes ně bude dostávat jen velmi těžko.
Reagovat
dadaft
pokud vím, Li Na má ráda modrou... - to by se jí ten modrý kabriolet mohl líbit. )))

mimochodem - neskutečné žihadlo.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rSz2lmsiOi8
Reagovat
freeteepek
Mě se zdá, že Petra o toho modrýho poršáka ani moc nestojí. A to je asi i jeden z důvodů, proč prohrála. Je pravda, že ten loňskej bílej byl hezčí. Co bude Šarapovová s tímhle modrým letos dělat? Li Na ho taky přeju, tak snad ji porazí.
Reagovat
gigin
Prostě Mrhačka. To je ten nejjasnější jas.
Reagovat
Fandina
Podle mě Petra ničím nemrhá. Jen se od ní hodně očekává. Peťo, držím palce ... pojď pojď pojď!
Reagovat
patriks
že Fandina je velká fanynka Petry. Ale chtěl jsem poukázat na tohle. Petra byla s Li outsiderkou dle sázkových kanceláří, a nemýlily se. Některé sázkové kanceláře umožňují sázet na jednotlivé míčky, např. 3. míček ve 2. gamu vyhraje např. Li. Všiml jsem si, jakmile má Petra k dispozici breakball/y/, tak je prakticky 90% jistota, že se vyhodí , zahraje do sítě, nezreturnuje apod. Je prakticky jediná možnost, jak může breakball proměnit, a to chyba soupeřky. Je jen škoda, že se nedá sázet na nejbližší míček, ale až na další (tedy ob míček) - a tam už nevíte.
Reagovat
Fandina
Já Petře fandím, ale nejen jí. Co se týká Na Li, tak té také, ale míň než Petře. Ano podle sázkovek byla Na Li favoritkou a celkem jasnou. A potvrdila to. Hrála v pohodě a přesvědčivě. Ten její trenér předtím trénoval Henin, úspěšnou bývalou světovou jedničku. Petra na Na Li včera nenalezla zbraň, ale než jdeš na kurt, nikdy nevíš a u nikoho. Příště může Petra Na Li porazit. Tak držím palce Peťře příště a Na Li už teď.
Reagovat
pepin
Neunavuj se, to je zbytečný.
Reagovat
Fandina
A o čem by měl vlastně misa někoho přesvědčit?
Reagovat
smazaný uživatel
Copak, věcná debata se ti nepozdává?
Reagovat
pepin
Ale pozdává, jenže s Tebou se věcně a normálně nedá diskutovat, Ty máš u zadku hned ohen jakmile se někdo vyjádří jinak než se Ti pozdává. Pomalu spěješ ke spisovateli.
Reagovat
pepin
Já si myslím, že Míša nikoho nepřesvědčuje, prostě to zkonstatoval, že na rozdíl od Vás se Petra nikam neposunuje. Ty a quesh máte jiný názor i když hra tomu neodpovídá, ale já jej repektuji a nebudu se tu dohadovat, chci tu v klidu diskutovat a rozebírat jednotlivá utkání, i když třeba z mého hlediska kriticky.
Reagovat
Fandina
Tak to je v pořádku. Já mám na věc svůj názor, ty také svůj a o nic jiného nejde ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by se se mnou nedalo věcně diskutovat?
Reagovat
Fandina
Také nevím, proč by se s tebou nedalo věcně diskutovat. Přece i když máš jiný názor, nebo právě proto, tak diskutovat se o tom může vždycky.
Reagovat
pepin
Jedu domů z práce a tak Vám oběma přeji dobrou.
Reagovat
misa
Když si myslíte, že je všechno s Petrou OK, nic nepotřebuje měnit, proč její vrstevnice Azarenka, kterou Petra v roce 2011 pravidelně porážela, je dneska úplně někde jinde? Proč spolupráce s psychologem Šafářem nevede u Petry k nějakému viditelnému posunu? Proč Martina Navrátilová kritizuje její pohyb? Proč i Černošek si Petru a její tým zval po Australian Open na pohovory? Pokud se jí nepovede French Open, tak nepochybuju, že k tomu dojde znovu a tentokrát to už bude mít následky v jejím realizačním týmu následky.

Přeju Petře v jejím životě jen to nejlepší.
Reagovat
Fandina
Já přeji Petře, aby hrála stále líp a líp, aby se jí dařil servis, return, aby jí nic nebolelo, aby nebyla zranění a měla radost ze hry. Věřím, že toho ještě hodně ukáže, když ne tak také bylo dost toho. Ale podle mě toho ještě hodně vyhraje. Peťo pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo tvrdí, že Petra nemusí nic zlepšovat? Proč myslíš, že je Azarenka někde jinde než Petra (od roku 2011 spolu nehrály; Azarenka je ve špičce daleko déle než Petra)? Proč máš dojem, že spolupráce s psychlologem probíhá stejně jako spolupráce s obvoďákem, tj. ve smyslu "tohle berte dvakrát denně a bude vám líp?" Odkud máš informaci, že by si Černošek někoho zval na pohovor, když on sám se několikrát veřejně vyjádřil, že do složení Petřina týmu nemluví?
Reagovat
misa
Co má podle tebe Petra změnit, aby nebyla 8., ale třeba 3.? O spolupráci s psychologem si myslím, že by měla přinést hráčce psychickou vyrovnanost. Petra se mi rozhodně na dvorci vyrovnaná nezdá. Třeba by pomohl jiný psycholog, třeba ne. Byl rohovor s Černoškem v MF Dnes 1. 3. Říkal tam, že po Austrálii byly pohovory a že se dohodli, že dají týmu šanci.
Reagovat
misa
Ještě jsem zapomněl, že nikdo tady neví, jak moc vlastně Petru limituje astma. V tom případě si samozřejmě nezaslouží žádnou kritiku. Takže Peťulce přeju hlavně hodně zdraví. A já dneska končím.
Reagovat
Fandina
Já myslím, že to co má Petra změnit, je její věcí a věcí jejího týmu. Takhle se to neovlivní, ani nemáš možnost to posuzovat. Nevidím zásadní problém. Jiné holky nedošly ani tam kam ona. Pořád je naše nejlepší tenistkou, když vyhraje je radost a příště jsou další turnaje. Jede se dál, další zápasy a bude líp!
Reagovat
smazaný uživatel
Podle čeho soudíš, že Petra je méně vyrovnaná než ostatní hráčky?
A ano, Černošek je součástí Petřina týmu a pochopitelně probírali, co dál, ale nemyslím si, že by si někoho zval na kobereček, jak nám tady podsouváš..
Reagovat
smazaný uživatel
uplne jsem zapomel pochvalit Lucku Safarovou. Videl jsem vcera konec druheho a cely treti set proti Marii a hrala super! Vcera uz to tu dost lidi psala a take pri prisadim, rozhodsi se proste te Marie boji, to ze souperka musi cekat na podani nez se madam laskave otoci je fakt silenost a to jeji zdrzovani pri jejim podani se taky jen tak nevidi. u chlapu jsou tady po tom mnohem vice, doufam ze se to dostane brzo i k zenam. Videl jsem jeste i ten jeji zapas proti te nebezpecne vysoke nemce(ha okno) a take hrala dobre.
Evidentne ji nakoply zapasy ve Fed cupu :) Ona ma klidne na to byt okolo 10.
Moc ji to preju a rad na ni koukam, velka sympatanda.
Reagovat
smazaný uživatel
sry za chyby :O
Reagovat
Frick
A třeba o Šafině se dá říct, že její postava je na tenis naprosto ideální? Malá se 177 cm není, kozičky :-) tak akrorát, vytrénovaný paže (BTW: nemá nyní toho svalstva více než třeba před 5 lety?) - to vždcky každej kouká na "úderových fotkách", že má ruce jak Sly ;-) a vanu taky netahá...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ja bych rekl ze ma postavu na tenis idealni. Muze krasne utocit, ma na to se dobre branit, ma na to mit dobry sevis.
Zenske partie nechme stranou, bavime se o tenise :)
Reagovat
misa
Když už se probírá její postava :-)

http://chrisandcami.com/blog/wp-content/uploads/2013/04/wpid25332-CS7_7779.jpg
Reagovat
Frick
Tak nějaký óbr kozy jsou snad tky přítěží, ne? Tim nemyslim zrovna Petru. Spíš tam mu, jak si je nechala zmenšit.

Až bude Tomáš tady na chatu, tak určitě nám rád odpoví na otázku, zda bejvalka má hezký kozy. :-))) Tak dvojky to budou, ne? :-)))
Reagovat
Frick
Misa: A já se těšil, že tam bude max. v bikinách :-))) Ta Stephensová, to je šuvix...
Reagovat
smazaný uživatel
pekna fotka :) me do tedka mrzi ze to Lucce s Tomasem nevyslo a myslim si, ze takle zlatou holku jako Lucka Tom uz nenajde. Sice nevime jak to bylo, ale myslim si, ze za tim byla Ester, koneckoncu, chvilku po jejich rozchodu byla Ester videt skoro na kazdem Tomasove zapase, kdezto Luccin pritel je porad neznamy?
Ikdyz jak jsem videl vcera,ve Nemecku je obklopena trema dobre vypadajicima chlapama :D
Reagovat
misa
Lucka v plavkách, ale trochu nám to kazí ty děti :-)

http://www.lucie-safarova.com/wp-content/gallery/offcourt/lucie-offcourt-5.jpg
Reagovat
misa
Hráčky si postupně zvykly, že tady existuje Petra Kvitová, která hraje tím svým stylem. Vymyslely na ni to, že ji dostanou do delších výměn, které kazí. Aby tohle Petra eliminovala, musí zlepšit pohyb. V tom ji pomůže, když trochu shodí. Jak říkáš je tam problém se servisem a returnem. Petra často říká, že pracují na servisu a returnu, ale nezdá se mi moc výsledek.
Reagovat
misa
Omlouvám se, tohle mělo být v jiném vlákně.
Reagovat
Fandina
Petra nemá kde shazovat, potřebuje posílit svalovou hmotu, ke shazování má je prsa.
Reagovat
smazaný uživatel
ok, na tom neco bude, ze precetly jeji styl hry, ale na druhou stranku, ona vdycky vnucovala souperkam svoji hru a bez podani a s tolika chybama to proste nepujde. Samozrejme ze zatim je i mozma horsi pohyb-vice chyb, ale stejne a porad budu ti rikat ze vypada stejne jako pres 2 lety co vyhrala wimbledon.
Vetsi vrasky me momentalne ale dela Tomas a ne Petra s Na Li neni zadna ostuda prohrat.
Reagovat
freeteepek
No, nevím, kde by tu svalovou hmotu měla přibrat. Nepřipadá mi slabá. Na nohou? V tom to není. Má velký prsa a v pase špeky. Tři čtyři kila v těchto partiích by byly dostačující. Márná sláva, jejím sportem není zápas, ale tenis. A to je běhavá disciplína:-)
Petra by se postavou měla blížit spíš vytrvalcům, než sprinterům a vzpěračům s velkýma stehnama a dalšíma věcma:-)
Reagovat
Fandina
Wheelbow tak snad se Tom už příště dostane dál, než teď tyhle dva poslední turnaje.
Reagovat
Fandina
já jsem Petru viděla osobně a opravdu je tohle těžko někomu vysvětlovat, pokud Petru neuvidí. Podle tabulek je na hranici podváhy, když ji vidíš, tak je hubená. Určitě má tuk, to každý, nejsem si jistá ani, že na břiše, může to být svalovina, nebo rovnou bříško. Ona má prsa a takovou postavu. Ruce slabé, podle mě by to chtělo posilovat svalovinu.
Reagovat
pepin
Tak Míšo jestli si soupeřky zvykly na Petru, tak ona si přece musí zvyknout na ně. Pohybuje se tam již dost dlouho. A to o čem píšeš v závěru se nezdá jen Tobě.
Reagovat
Fandina
Tak na tu Petru nebuď tak zlý. Přece nemůže umět všechno. To není nikdo ani Serena pořád nevyhrává.
Reagovat
freeteepek
Když ji vidíš stát vedle přibližně stejně vysoký Šarapovový, tak je ti jasný, kdo je hubenej a kdo tlustej. Mária je nahoře plochá a naopak oproti Petře má silnější nohy. V pase mají každá jinou velikost. To mi nikdo nevymluví:-)
Reagovat
Fandina
Když stojí vedle Márie, tak je menší a má užší ramena, nohy a ruce a má prsa. Mária je ramenatá, vyšší a kostnatější.
Reagovat
smazaný uživatel
Zkratka obe jsou takzvane "kobyly" jen s jinou postavou. A obe maji hru zalozenou na utoku a ne na obrane. Jen ted ale porovnejte podani Marie a Petry...
Reagovat
Fandina
http://www.sportszest.com/wp-content/uploads/2011/07/The-Championships-Wimbledon-20111.jpg
Reagovat
pepin
Ale Fandino, já na ni nejsem zlý, jen to vidím trošku jinak a zatím poslední půlrok mi dává za pravdu. Takový to povídání kolem je hezký, ale není reálné.
Reagovat
Fandina
Tak já Petře pořád věřím, myslím si že ještě něco vyhraje a i kdyby nevyhrála, tak jí to nebudu vyčítat. Už toho dost dokázala a přeji jí, aby toho ještě hodně bylo. A my fanouškové měli s ní radost.
Reagovat
smazaný uživatel
Nedává. Tobě ani tommrovi..
Reagovat
pepin
Byl bych strašně rád, abych na podzim mohl říci, tak za ten druhý půlrok mě tedy mile překvapila. Posun je vidět.
Reagovat
Fandina
Podle mě hraje Petra letos zatím líp než vloni a doufám, že se to ještě bude zlepšovat. Dneska mě ta její prohra mrzí, ale Na Li byla lepší. Doufám, že na příštím turnaji se Petra zase někam posune a uvidíme dobré výsledky. Peťo pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Obávám se, že ty a tommr nebudete spokojeni nikdy..
Reagovat
pepin
Proč Ty se chceš pořád s někým dohadovat. Já nikoho neurážím, jen si píši svůj názor. A, že Ty máš jiný, tak jej prostě měj.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se nechci hádat, jen, když tak jasně víte, že to Petra a její tým dělají špatně, mě zajímá, čím to odůvodníte. Zatím moc přesvědčiví nejste.. A neříkám, že někoho urážíš. U tommra si tím už tak jistý nejsem..
Reagovat
smazaný uživatel
2:0 ...:D Gratulace německým holkám, jsem ráda, že si Sabča trochu zlepšila náladu...stejně ji obdivuju, po prohraném frustrujícím zápase přijít na ten kurt s dobrou náladou a vyhrát..:) A jinak mi byly všechny 4 holky moc sympatické, pěkný milý zápas..:D
Reagovat
VlS
zbytečně vědu. Prostě jí to nejde a nehraje dobře. To pak není jednoduché se zakousnout a jet. S tím nic nenadělá Kotyza ani nikdo jinej, to je na Petře. Třeba nemá teď štěstí i jinak, nevím , třeba má nějaké jiné starosti a tak dál.
Nepomůžeme jí rozebíráním co a jak a proč, dokud se tím neprokouše ( a třeba se tím prokouše rychle, ale třeba se tím už neprokouše).
Shrňme fakta tohoto turnaje a nedělejme zavěry do budoucna.
Nebyla odhodlaná to vyhrát, přijela hrát a ne vyhrávat nebo to na ní aspoň nebylo vidět.
1. servis bída, slabej, neumístěnej, snadno returnovatelnej. 2. servis - to samý v růžovým.
FH a BH - no, nic moc. Malá razance, příliš mnoho chyb.
Hlava- bloudivá, zadumaná, bez radosti.
Přeju jí, aby vše rozchodila a začarla zase produkovat agresivní tenis, ve Stutgartu prostě nebyl.
Reagovat
smazaný uživatel
Jde jí to podstatně lépe než loni touhle dobou a i když to dneska za moc nestálo, vývoj v její hře směrem k lepšímu tu je.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas ;)
Reagovat
Fandina
Já bych ani to její vystoupení tady ve Stuttgartu neviděla tak černě. Podle mě je pořád na ní nějaký tlak, že má vyhrávat a to se lehce nehraje. Také jí možná mrzela ta fedcupová prohra, to také nepřidá. Že dneska nebyla favoritkou víme a přesto kdyby bývala proměnila v prvním setu ty brejkboly za stavu 5:4 pro Li Na, mohlo to být lepší. Na Li hrála moc dobře. Petra začala bojovat, ale Li si to vzít nedala.
Reagovat
VlS
v čem ten pozitivní posun ve Stutgartu byl? Servis špatnej , tedy hodně špatnej. Základní údery bez šťávy, slabý, nejistý, nepřesný, pohyb špatnej, vnoření se do zápasů neviditelný.
Já nejsem ten, co křičí, že Petra už nikdy a tak dál, to ani náhodou. Prostě hodnotím co nám Petra ve 3 zápasech předvedla a moc ke koukání to teda nebylo. Nehrála dobře ani v jednom zápasu. Beck je prostě o dva levely níž a byla to dřina ve třech ( aspoň ten třetí byl jakž takž), s Julčou - Julča prohrála - Petra stím zase tak moc společnýho neměla, s Li s výjimkou gemů 8-10 ve druhým setu bída bída. Ty tři gemy ukázaly co by mohla, bohužel na set jich je potřeba aspoň 6, tři prostě nestačí.
Přestaň s obecnými proslovy a napiš, co bylo zlepšený, já jsem to neuviděl.
Reagovat
Fandina
VlS ... lepší bylo to, že hrála výměny a neranařila. Neukončovala hru hned po servise, i když by podle mě mohla víc riskovat.
Reagovat
VlS
Chtěl bych vidět konkremtitovanej názor queshe, něco ji ýho, ne ž obemcnym blafy. Ať to " tenis ově " popíše. Demagogů bez z alostímámedost už v politice.
Reagovat
misa
Petra opravdu podle tabulek nemá nadváhu, její problém je, že na sobě i tak nosí zbytečný tuk. Pokud někdo chce, dám sem odkaz na fotku z Katovic, která to dokazuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu říkám učebnicový protimluv.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra má prostě takovou postavu. Myslím, že vliv na její hru to rozhodně nemá.
Reagovat
Fandina
Petra by potřebovala posílit svalovou hmotu. Schodit má co? Prsa, kůži? Nevím.
Reagovat
misa
I člověk s úplně normální váhou na sobě může tahat zbytečný tuk, vím to z vlastní zkušenosti. Ta normální, či nenormální váha je jenom tabulkový pojem. Neukazuje, kolik máš v těle tuku a svalové hmoty.

Tady je ta fotka:
http://i173.photobucket.com/albums/w67/Rix643/WTAWorld/Katowice%20Open%202013/Kvit_sf_PMI_024m.jpg

Nechci Petru zbytečně kritizovat, ale mohla by zkusit to sundat. Vím, že to představuje dřinu v aerobním pásmu (delší běh, kolo), ale měla by to zkusit.
Reagovat
smazaný uživatel
takle presne vypadala kdyz vyhrala Wimbledon. Jasne nepopiram ze by mohla 3 kila shodit, ale rozhodne to neni jeji pricina padu. Hledej ho spise v podani, horsich returnech a vice chybach coz samozrejme muze souviset s horsim pohybem ale i nemusi. A posledni a nemene dulezita vec, casto marodi.
A hlava je mocna carodejka :)
Reagovat
Fandina
misa ... určitě má Petra na sobě tuk, otázkou je kolik. Kde ho má také nevím. Má prsa a to je vše. Podle mě je potřeba posílit svalovou hmotu.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra nemá co, kde ani jak shazovat, smiř se s tím.
Reagovat
misa
Kdo nechce vidět, tak nevidí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale zase si myslet, ze kdyz shodi tech par deka na brisku, ze ji to pak pujde jako z partesu je fakt hovadina nejvyssiho kalibru :(.
Reagovat
Fandina
misa viděl(a) si Petru osobně? já ano a tuk ne.
Reagovat
Fandina
misa ... a co třeba Serena, ta by také měla shodit? podívej se na jakoukoli holku tenistku, každá má nějaký tuk.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě se zdá, že ty to naopak vidíš až příliš jednoduše.
Reagovat
freeteepek
Jaký protimluv? Váhu má dobrou, jenomže v určitých partiích ji tvoří špeky místo svalů. Nebo má prostě nevyváženou postavu. Na prsou jí nějaká váha přebývá, na zadku a na stehnech zase chybí. V průměru je to OK, jenomže v reálku ty tenký nohy ten robustní vršek neunesou. Tomu se říká "učebnicový příklad"
Reagovat
misa
Serena nepotřebuje nic měnit, protože její tenis funguje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, tak to porovnejme treba s Hantuchovou, ta je zase az neunosne hubena a stejne neni uplne top...
Zkratka Petra ma takovou postavu a musi ji podridit styl hry, ktery ji ted bohuzel nejde. Tzn hodne riskovat, dobre podani, return.
Reagovat
freeteepek
Ty jsi tu fotku neviděl? Nebo ses na ní koukal se zavřenými očima z dvaceti metru?
Reagovat
Fandina
Ty doporučuješ Petře zhubnout a já nevím co by měla zhubnout, aby hrála jak Serena, která je mnohem silnější než Petra. Tak podle toho by měla Petra přibrat, aby hrála tak dobře jako Serena.
Reagovat
smazaný uživatel
I kdybys měl pravdu, jsou to věci, se kterými Petra při nejlepší vůli nic nezmůže, tudíž nechápu, proč jí to pořád vyčítáte.
Reagovat
smazaný uživatel
Fotky zkreslují stejně jako televize. Já Petru viděl naživo, to vydá za milion fotek.
Reagovat
misa
Netvrdím, že kdyby Petra zhubla, tak všechno bude super. Může se ale cítit lépe a bude to pro ni povzbuzení. Serena pohybově není samozřejmě nic moc, ale narozdíl od Petry má neskutečný servis, takže pohybovat se často vůbec nemusí :-)
Reagovat
Fandina
Nevím, podle mě je zbytečné řešit Petry kila. Má nesouměrnou postavu, ale přece se nebude nechávat ořezávat jenom kvůli tomu, že to tady někdo píše. V reálu je hubená, že má prsa a někde tuk to máme každý. I s tím se dá dobře hrát. Vždyť ona hraje dobře a je úspěšná a hezká. Peťi pojď!
Reagovat
Fandina
miso ... ten rozdíl mezi námi ohledně Petry je v tom, že já jsem jí viděla osobně a tlustá není. Takže těžko se mi přemýšlí v dimenzi, že má něco shazovat. Nevím co by mělo jít dolů. Podle tabulek je také na hranici podváhy.
Reagovat
Fandina
co ta holka asi těm fanouškům udělala. Tolik výtek proti ní tady. Petro, nic si z toho nedělej. Hraj dál, jak nejlíp umíš a kašli na všechny co ti radí. Přeji úspěch a hraj pro radost. To bude nejlepší a budeš spokojená. Peťi pojď, držím palce!
Reagovat
smazaný uživatel
asi tak! Když Petra prohraje tak to tady vypadá, že je konec světa! Petra je jen člověk!
Reagovat
smazaný uživatel
ona si snad z toho Peťa tolik nedělá. Jistě má určitou dávku odolnosti. Snad tě potěší, že fandím a budu stále fandit, i když se Petře nedaří a dělá chyby. Mě její tenis dělá radost a vůbec celkově mi dělá radost, svými postoji, svým chováním. Proto jí přeji jen vše dobré. A na rozdíl od některých přispěvatelů si myslím, že pracuje a snaží se. Výsledky přijdou, v to pevně doufám.
Reagovat
Fandina
Ale ono je nejhorší, že přijde na kurt a už se to na ní sype. Trenér radí to a to a všichni chtějí aby vyhrávala a přitom se tvářila štastně, nosila body do Fedu, dobře podávala, returnovala na střed, smála se do kamery, měla ideální postavu, všechno uběhala, měla kondici a to všechno od ní fanouškové chtěji.
Reagovat
smazaný uživatel
Některým se nezavděčí ani kdyby na FO vyřadila Nadala.. Ať si kdo chce co chce říká, já určitý posun k lepšímu vidím.
Reagovat
smazaný uživatel
to si vystihla dobře. Moc na ní myslím, aby všechny tyhle nároky ustála se ctí. Vždyť to je hrozně náročné, ale plno lidí si to vůbec neuvědomuje. Už dokázala hrozně moc a patří jí naše díky a ne neustálá kritika, když se jí méně daří.
Reagovat
Fandina
Co se týká Nadala, tak znám jednoho, co ho porazil a jsou mnozí, kteří to ještě zpochybňují nebo ho shazují.
Podle mě hraje Petra letos líp než vloni. Tak uvidíme. Peťo pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Zacnu Bethanii, kterou jsem sledoval proti Yanine. Betka je extravagatni, ale hezka holka, proto se na ni vdycky rad podivam. Proti Yanine hrala agresivne a presne, proste vyborne a proto me az tak neprekvapilo ze se dostala az do semifinale(ale nasledujici jeji dva zapasy jsem nevidel).
Dneska jsem sledoval jednim okem Tomase, videl jsem i jeho minule zapasy proti Davidenkovi respektive Foginimu a jeho letosni hra na antuce je zatim zalostna. Kde ze jsou ty doby soupere valcoval winerama, posledni dobou naopak co souper, to vice wineru nez Tom, zkratka Tom se snazi hrat spise z obrany, coz jen dokazujou jeho strasne silne nohy ktere takle nikdy nemel a hodne je zesilil. Proti dobre obrane bych nic nemel, ale posledni dobou je i hodne nepresny, mozna to souvisi i tim ze tak casto neutoci, tzn tolik si neveri protoze tolik neutoci a kdyz zautoci tak vice kazi. Nekdo tu psal o spatne forme kvuli vynechani DC. Ne k tomu bych to nepripocital, on uz zacal blbe hrat i na konci halove sezony, ale mel jeste stesti na soupere.
Mozna to zni jako tvrda kritika a asi to i je, ale proste jsem napsal jak to citim. Jinak jsem samozrejme rad ze mame porad hrace v top 10 ikdyz to uz nemusi dlouho byt pravda..
Komu pomohl DC je jasne Rosol, ten ziskal velkou karu noveho sebevedomy(ktere Tomas by tam nenabral).
Dneska jsem jednim okem sledoval moji favoritku Li Na a Petru, pro me vskutku zvlastni zapas, kde jen koukam a fandim kazdemu povedenemu micku, ikdyz se priznam, fandil jsem vice asi Li Na.
Petra neni v pohode, ale lide co pisou ze ma nadvahu tak asi jste ji nevideli osobne. Ja ji videl a opravdu neni to tak jak to vypada v telce, ktera sakra pridava kila. Ostatne zkuste si zajit obcat na tenis, treba ted v kvetnu na spartu a uvidite jak hracky jsou hubenejsi nez si myslite...
Jinak zapas komentovat nebudu, nejenom ze jste to vsichni urco videli, ale protoze jsem sledoval spise druhym okem i fotbal.
Sorry za dlouhy prispevek :)
Reagovat
tommr
herní i výsledkovej propad Petry pokračuje i nadále a Kotyza je naprosto neschopnej s tím něco udělat. Pokud Petra nezmění trenéra a celou přípravu bude to neustále horší a horší ...
Dneska se jasně potvrdilo, že Petra už na silnější hráčky nemá nárok. Se slabým podáním, špatným pohybem a mrakem nevynucenejch chyb může porážet už jen výrazně slabší hráčky jako je třeba Erraniová ...
Ústup z pozic se už projevuje i na výsledcích. Petra prohrává i tam kde dřív byla jasně dominantní - v hale nebo ve FC ...
Reagovat
smazaný uživatel
Kotyza dovnitř!
Reagovat
smazaný uživatel
Letošní bilance s hráčkami top 10 je 5:2, čili (jako obvykle) meleš nesmysly.
Reagovat
Carloss
jj, chce to změnu.
Reagovat
tommr
silnější hráčky ale nejsou jen v top-10. Nebo si myslíš, že všechny hráčky od 11.místa jsou slabý? Hlavně, že tu pořád něco meleš o tom, že žebříček není směrodatnej ...
Reagovat
smazaný uživatel
Před rokem to bylo horší tenhle rok je dobře rozehranej :)
Reagovat
smazaný uživatel
mám jiný názor, a doufám, že se to brzy projeví.
Reagovat
smazaný uživatel
Já ne. Ale ty si zjevně myslíš, že slabé hráčky jsou i v top 10.
Reagovat
pepin
Nezlob se, ale v tomhle stavu a za těchto okolností jen těžko. Nic pozitivního so by dávalo naději.
Reagovat
smazaný uživatel
Nezastávám se Kotyzy, nevím, jak to tam funguje atd., můžeme se jenom dohadovat....Ale Petra je ta, která je za sebe a svoji kariéru zodpovědná, musí chtít především ona! On jí může radit, jak chce, ale vše je to nakonec na ní. I to rozhodnutí, jestli svůj tým změní nebo ne.
Ono je asi těžký něco udělat s 23 letou holkou nebo jí něco direktivně přikazovat. Ona se pak šprajcne a bude si stejně dělat, co chce. Vše musí vycházet od ní, ona musí chtít makat, udělat si v hlavě jasno atd...Ani sebelepší kouč s ní nic nezmůže, pokud ona nebude přesvědčena o tom, že to tak chce také, a že je to pro ni dobré.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra maká a má v hlavě jasno.
Reagovat
pepin
Máš naprostou pravdu, vše musí začít u Petry, ale jak je vidět, tak to je problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo nechce vidět, tak to pozitivno neuvidí i kdyby mu nafackovalo.
Reagovat
smazaný uživatel
nezlobím se. Naděje umírá poslední. A já ty pozitiva na Petřině hře vidím. Ale víš, bez naděje na zlepšení, se žít nedá. Mám radši naději, než se utápět v beznaději. Takže Petře věřím, že pracuje a výsledky se dostaví, že to prostě nevzdá. A proto stále fandím a budu fandit.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebud tak drsnej, bud spise realista, osobne si myslim ze uz budeme radi za kazde jeji semifinale, finale vetsiho turnaje a spise dalsim okem budem sledovat nase dalsi hvezdicky jako jsou dvojcata Pliskovic a hlavne Katka a budem doufat ze to nebude rocni, dvojrocni kometa. Ikdyz bych rad spletl a Petra chyti druhy dech, prece jenom neni jeste stara, ale na druhou stranu znova bud realista, tohle uz tu bylo. Jankovic, Ivanovic atd(a nejsou stare) a kde ted holky jsou? Pritom jiste tenis take umi kdyz byly prvni?
Reagovat
smazaný uživatel
Tommr ven a okamzite!!!
Doporuzuju si najit jiny konicek, protoze jednou na tu Petru umres :(.
Reagovat
smazaný uživatel
Absolutne s tebou souhlasim. Myslim si, ze je na case zmenit trenera. Priklad Djokovic! Ona na to ma, ale pod jinym vedenim by dokazala vic. Problem je v tom, ze ke Petra stara konzerva a na nejakou zmenu se urcite nechysta. :(
Reagovat
VlS
Blbej příklad, Nole má jednoho trenéra od juniorskejch let a nechystá se viditelně Mariana zbavovat:-((
Zkontroluj s i příště reálnost svého vyjádření.
Reagovat
smazaný uživatel
však ono to půjde a zlepší se, já tomu věřím. Peťa to nevzdá a bude bojovat.
Reagovat
Frick
"zase mohla polepšit na FO"

Myslíš UO - US Open, že?
Reagovat
freeteepek
Rozhodující pro Petřino postavení v žebříku budou výsledky na grandslamech. Na FO by čtvrfinále měla dát. Na Wimbledonu by si mohla polepšit, pokud nenarazí na Serenu zase ve čtvrtfinále. V létě v Americe loňské body neobhájí, ale pak by se zase mohla polepšit na FO. Zatím má celkem štěstí, že holky za ní - Samanta s Carol letos nehrajou nic moc. Náskok na osmém místě má zatím veliký. Navíc ani Sara si ve Stuttgartu nepolepšila a na ní Petra má vždycky:-)
Reagovat
freeteepek
...mohla by si polepšit na US Open.
Reagovat
tommr
s touhle hrou a čtvrtfinále na FO? Petra bude ráda když dojde aspon do třetího kola a to ještě bude muset vyfasovat nějaký lehký soupeřky ...
Souhlasím jen s tím, že zatím má Petra strašnou kliku v tom, že Stosurová a Wozniacká jsou taky v krizi. To ale nebude trvat věčně a pokud Petra nějak nezmění přípravu tak se začne brzy propadat i v žebříčku ...
Reagovat
misa
U Petry nikdy nevíš, na FO je klidně schopná vyházet se v 1. kole s kvalifikantkou. Doteď považuju její loňské výsledky na US Open series za malý zázrak. Vzhledem k tomu, že tam zas bude horko a vlhko a zdá se mi, že jí horko vadí čím dál víc, to bude tvrdý boj.
Reagovat
smazaný uživatel
Tyhle kraviny opakuješ víc než rok, už jsi s tím směšný. P.S.: nejen čtvrtfinále, Petra letos FO vyhraje, tobě navzdory.
Reagovat
pepin
Tak to to dopadá, místo toho, aby jsme přemýšleli koho příště z elity vyklepne, tak se vedou debaty, zda a kam se dostane. Je fakt, že ten kdo tvrdí, že se nic neděje, vždyt přece porazila např. Errani, tak je sám proti sobě. Takové útěchy, tak příště to bude lepší, něco jí je apod.k ničemu nevedou, nebo vlastně ano, a to jen ke hledání příčin kolem, ale ne tam kde pravděpodobně jsou.
Reagovat
pepin
Nechci se s Tebou dohadovat, ale řekni mi pár opravdu skutečných pozitiv, které by ji opravnovaly ten GS vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Return, servis, pohyb, psychika, motivace, obecně velice kvalitní hra. Stačí?
Reagovat
pepin
Takže nic nového u Tebe pod sluncem, prostě jsi vyjmenoval to co k tenisu patří. Víš od lonského podzimu zde tvrdíš, jak se Petra a její hra posunuje kupředu.Já bych si to také pochopitelně přál, ale na rozdíl od Tebe to nevidím. Asi mám blbý brýle.
Reagovat
Fandina
Přece nejde o brýle. Jeden věří, druhý nevěří. Já věřím, že Petra ještě něco vyhraje a když nevyhraje, také toho bylo dost. Je to její věc, kvůli tomu se na ní nebudu zlobit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak o psychice jako o pozitivu se neda vubec mluvit....
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel mi přijde, že Petřin servis nejen že je nejistý, ale v průměru i slabší oproti top hráčkám.
Dnes NaLi dávala vítězné míče z prvního servisu. Na chvíli se to zadrhlo ke konci, kdy jí spíš padaly auty, ale i tak to byly ultimátní servisy a Petra stála jak přibytá. Petra i když ten první servis dala, tak se hrálo. No a u druhého se musela zpočátku bránit.
A poslední servírovací gem Petry byl u t r p e n í. Ani jeden první servis.
Reagovat
freeteepek
Na tom servisu Petru trochu brzdí hlava. A dnes i chybně zvolená taktika. To že Petra nějaké vlastní servisy prohraje je normální. Dnes se to povedlo i jinak téměř nechybující Šarapovové.
Zajímavá byla poznámka Kotyzy v zápase s Julií, kdy Petru upozorňoval na to, že má druhý servis rychlejší než první:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono když chceš dát zatáčku, tak je servis jasně pomalejší. Takhle loni Querrey nachytával Berďu na USO. Pálil servisy přes 200 a naráz dal jenom 160, ale zatraceně do boku.
To se, ale má dělat občas a ne 2x, 3. v gemu.
Reagovat
misa
Já jsem si včera všimnul, že Lucka měla nějaké 1. servisy přes 185 km/h, to Petra se přes 180 snad ani nedostane. I umístění je většinou nic moc. Chudák holka dneska zase schytá kritiky...
Reagovat
tommr
a čím to asi tak může bejt, že Petra má v poslední době tak slabej servis? Přitom to dřív byla její silná stránka. Nemůže za tohle náhodou ten trenér, kterýho se tak zastáváš?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne.
Reagovat
VlS
Já vím, že Petru miluješ, ale neházej její chyby tak jednoduše na Kotyzu. Petra ne děla ´ co jí říká, připadá mi, že ho ani neposlouchá. Nevím, jestli někdo jinej bude vědět co s tím a nevím, jestli hěkdo jinej kvalitní bude celej žhavej jít trénovat problematickou a nevyzpytatelnou Petru.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš rudě. Být tebou bych nějaké soudy psal později. Navíc's nepochopil legraci.
Podle mýho by to změnu chtělo. Ani ne protože je Kotyza špatný trener, naopak je hodně dobrý. Lucka si po roce s Biljanou řekly, že potřebuje nový impuls. Petra by ten impuls taky potřebovala.
Reagovat
misa
V krizových momentech vytáhne Maria skvělý servis - eso nebo se prakticky nehraje, Petra dá často dvojchybu. Petra má parametry na to, aby při svém servisu na kurtu dominovala. Nevím, proč je tak nevyrovnaná. Letos byla Petra nejvýše 7., nějaké body může při současné výkonosti přidat jedině tak v Madridu. Vzhledem k tomu, jaké obhajoby jí čekají od French Open prakticky až do US Open, mám takové obavy, že slečna Kvitová skončí v srpnu v top 10 :-(( Držím jí palce, ať se tak nestane.
Reagovat
smazaný uživatel
myslím si, že výsledky na trávě je Petra schopná zopakovat a může je i zlepšit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Miso, takových proroctví o Petře a jejím konci v top10 tu už od loňksé Austrálie bylo habaděj.
Na druhou stranu by jí to možná pomohlo si trochu vorazit. Takhle je pořád pod tlakem, respektive sama sebe pod ten tlak dostává.
Reagovat
pepin
Jenže Petra se tam drží ani ne tak díky sobě jako díky těm druhým. O to ale podle mě až tak nejde, ale horší je to, co prostě předvádí. Tam je hlavní problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte, co mělo znamenat to MTO od Mattekové-Sandsové?
Reagovat
smazaný uživatel
zatím nemám, co dodat k rozborům zápasu. Petra chybovala, druhý set už v koncovce nezvládla otočit. Já se budu těšit, že nám Petra příště udělá radost pěkným tenisem.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Takových výměn bylo včera několik:-D...a teď se Jeca se Sábou zase setkávají:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, byl to fakt parádní zápas...a ted jdu samozřejmě taky koukat :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadá to, že se Sabča z toho zápasu rychle oklepala...doufám..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Fandím pochopitelně druhé dvojici...chorvatsko-srbská kombinace, to se musí podporovat:-))))
Jinak jak tu někdo psal, že má Lučič pěknou postavu, tak souhlas:-O:-)
Reagovat
freeteepek
Podání
Petře nešlo první podání, ale i Petřin servis Li výborně returnovala. Petra měla podle mě víc hrát na střed. Myslím, že ani jednou téčko trefit nezkusila. Tam se dělají esa.
Backhand
Petře moc dobře nefungoval backhand. Tam dělala hodně chyb. Li chybovala celkově méně.
Pohyb
Petře chybí ve srovnání s jinými špičkovými hráčkami rychlost. Nejvíc se to projevuje právě na antuce. A dnes se hrálo hodně rychle. Petra nestíhala. Nebyla tam včas a potom to ani nemohla dobře trefit.
Li Na dnes odehrála skvělý zápas. Působila velmi koncentrovaně a na rozdíl od Petry vyrovnaně. Myslím, že i kdyby se Petře podařilo ten druhý set urvat, ve třetím by to stejně projela.
Reagovat
smazaný uživatel
myslím, že práce nového kondičního trenéra zatím žádný pozitivní výsledek nepřinesla, spíše naopak.
Reagovat
Fandina
Na Li byla favoritkou a potvrdila to. Dotáhla první set a když Petra začala od 2:5 ve druhém hrát dost dobře, Na Li se nezalekla a od 5:5 už si to pohlídala. Na Li fandím nejvíc hned po našich holkách. Tak držím palce dál a Peťo příště. Pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
no pohyb mi přišel celkem dobrej a fyzička taky :)
Reagovat
freeteepek
Petra by vážně měla pár kilo shodit. To je ale velký úkol. Zatímco ostatní atleti (a tenisti nebo např. fotbalisti) od malička běhají, trénují vytrvalost a dodržují životosprávu, u Petry to její rodiče bohužel zanedbali. A od kdy má vlastně kondičního trenéra čili specialistu na tuto část přípravy? Myslím, že cvičení s vlastním tělem je dobrá věc, ale hlavně pro jogíny. Petra by měla makat na kondici pořádně. Trénovat rychlost, ale především vytrvalost s cílem zhubnout. Ona asi nikdy nebude mít starty srovnatelné se sprintery, ale když viditelně zhubne, odlehčí nohám a pomaleji se unaví. To je můj laický názor.
Reagovat
freeteepek
Dovol mi otázku na tělo: Komu jsi fandil?
Reagovat
Fandina
Petra nemá nadváhu, má nesouměrnou postavu, hubené nohy a podle tabulek výška váha je na hranici podváhy. Když stojíš vedle ní, tak si uvědomíš, jak je až hubená. Něco jiného je jak je na tom se svalovinou. A ještě něco. Potřebuje Serena schodit?
Reagovat
Fandina
Dodatek freeteepek oprava ... potřebuje Serena zhubnout?
Reagovat
smazaný uživatel
Petře! dnes to bylo tak, že Li Na hrála agresivně a Petra se bránila a celkem toho oběhala hodně s tím pohybem to není tak špatné. A není tlustá jen silná :D
Reagovat
Fandina
Petra není vůbec silná. Petra má hubené nohy a ten nepoměr vypadá, že je silná. Ona je na hranici podváhy. Má pěkný hrudník je vnadná, ale ruce má hubené a malý zadeček. Je štíhlá. Televize zkresluje.
Reagovat
smazaný uživatel
To silná mělo být jako silná! a já vím , že tlustá není! Podívejte se třeba na Serenu, Bertensovou. Také nejsou štíhlé. Ale tady se musí říkat, že je Petra tlustá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tři předchozí zápasy teorii o nadváze rozbily napadrť. Tak proč ji pořád opakujete?
Reagovat
Fandina
Tak to já nevěděla, že se tady musí říkat, že je tlustá. Já jsem jí viděla mockrát vedle sebe a nikdy mi tlustá nepřišla. Je vnadná, ale tlustá ne. Tak proto to píšu. V reálu je užší než Šarapka, až na ten hořejšek.
Reagovat
smazaný uživatel
Maria je totiž plochá, ale Petra ne
Reagovat
Fandina
Petra je štíhlá a vypadá, že není, protože je vnadná. Nohy hubené i ruce. To je všechno. Podle tabulek je na hranici podváhy. Když stojíš vedle ní, tak vidíš že je hubená, ale tady každý píše, že je tlustá silná nadváha, televize zkresluje.
Reagovat
Fandina
Fanyk ... třeba by potřebovala nabýt svalovou hmotu, aby měla větší sílu.
Reagovat
smazaný uživatel
ty si to asi blbje pochopila já vím, že není Petra tlustá, to slovo silná znamená, že je prostě dobrá :)
Reagovat
Fandina
Fanyk ... aha, tak to jo ... úsměv
Reagovat
Frick
Když už neměla za stavu 2:5 nic ztratit, tak byla jak válec, potom si MÁ potvrdit servis a sesype se...
Reagovat
smazaný uživatel
kdy už ten Kotyza vypadne ?!
Reagovat
freeteepek
Myslím, že se nesesypala. Prostě jí to dnes nešlo. Chyběla konzistence. Hrálo se hodně rychle a Číňanka byla prostě přesnější. Viz. příčiny porážky v mém příspěvku.
Reagovat
Fandina
souhlas. Petra ani Na Li nehrají prvně a vůbec nejde o sesypání se. Proč ani není důvod. Jde o zápas jakých už odehrály mraky. Vyhrála ta lepší tenistka, lepší tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhraj to celé, prosím!! Radost koukat na ten tenis:-)
Reagovat
smazaný uživatel
zoufalá Li-na porazila ještě zoufalejší P.K. Opravdu krásný tenis
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.q3.cz/images/77PetraNaLi.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Já budu fandit Angie, ale kdyby to vyhrála Nalinka, tak bych se taky nezlobila..:) Hlavně at to nějakou náhodou nevyhraje Mattek..:/
Reagovat
Titan
Kdyby dala ve finále Šratici, tak bych se vůbec nezlobil. Petra a Li Na jsou kamarádky...
Reagovat
smazaný uživatel
kamarádky bejt můžou, ale to neznamená , že musí hrát jako by každou chvíli měla umřít
Reagovat
Mr.Pink
Zoufalost vypada trosku jinak. Linuska vyhraje cely turnaj
Reagovat
smazaný uživatel
Petra koukám nějak v poslední době nedává esa.. měla by si vzít příklad ze Sabine včera.. 11 es na antuce, to je drsný.. já nevím, Li Na podle mě dneska byla k poražení, ale Petra se moc nezmohla na odpor.. snad to s Davidem rozeberou a něco si z toho vezme..
Reagovat
smazaný uživatel
Li je moc sympatická, ta snad musí bejt kamarádka se všemi:-)))...a pro mě hraje krásný tenis, není to nějaká bezhlavá "hitterka", i když uznávám, že dnes byla na obou stranách spousta chyb.
Jo a čest Petře, že to nezabalila za stavu 5-2 ve 2., kdyby obrat dokonala, 3.set by byl obrovské drama:-)
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby !
Reagovat
smazaný uživatel
Držme palce, aby přešla přes (nevyzpytatelnou?) Sands, ve finále s Maruší by byla favoritkou:-)
Reagovat
Titan
Myslím, že třetí set by až tak dramatický nebyl. Já ho čekal a úplně jsem viděl místo Li Na Errani...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vidět místo Li Na Errani, to je teda pořádná halucinace:-)...
Reagovat
Titan
U Lisicki nejsou esa překvapení. Škoda, že po servisu už další tenisové údery nedovedla do konce...
Reagovat
Titan
Tož obě jsou opálené...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je asi jediné, co mají společné, no...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
myslím, že jsou i srovnatelně velké :) a obě nosí nike a hrajou dobře na antuce.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
hele a mají stejný počet titulů za letošek i za kariéru... :) úroveň turnajů nesrovnávám.. :)
Reagovat
Mr.Pink
Palce budu držet. Bethanie má dobrou formu a může Linušku potrápit. Finále 2:0
Reagovat
smazaný uživatel
A obě mají oči, uši, ústa, nos...:-))))
Tenisově je pro mne Li Na úplně jiná liga, to je vše:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist