Kvitová vedení neudržela. Ve čtvrtfinále proti Kirilenkové odešla fyzicky i psychicky

14. 3. 2013, 00:10
Aktuality 163
WTA INDIAN WELLS - Petra Kvitová měla našlápnuto k deváté výhře v řadě a postupu do semifinále turnaje v Indian Wells. Vedení 6-4 a 4-2 proti Rusce Marii Kirilenkové ale neudržela, v obrovském vedru ztratila fyzické síly, druhou polovinu zápasu nezvládla psychicky a po třísetové bitvě v soutěži skončila.
Petra Kvitová

Petra Kvitová koncem února v Dubaji získala titul a upozornila na sebe výrazně zlepšenou formou. V Indian Wells však nikdy nebyla dál než ve 3. kole a fanoušci tak s napětím očekávali, jak si česká jednička v poušti v Kalifornii povede. A od prvního zápasu si vedla čím dál lépe. Své výkony stupňovala a zaslouženě se probila až do dnešního čtvrtfinále.

Hned o dvě kola tak překonala své místní maximum a ani s tím se nehodlala spokojit. O postup mezi nejlepší čtyřku svedla souboj s Marií Kirilenkovou, se kterou se loni utkala hned třikrát: na trávě během olympiády s Ruskou prohrála, na Australian Open a ve finále turnaje v New Havenu ji ale porazila.

A dobře rozehrané utkání měla česká jednička i v Indian Wells. Sice na začátku zápasu prohrávala 2-4, pak ale získala 8 z 10 gamů a rázem vedla 6-4 a 4-2. Do té chvíle hrála rychle, dobře returnovala a držela Kirilenkovou pod tlakem. Jenže na kurt pražilo ostré slunce, teplota dosahovala k 35 stupňům Celsia a Kvitová ve velkém vedru fyzicky odpadla. Ruská soupeřka vývoj druhého dějství otočila a za českou tenistkou při výměně stran za stavu 4-5 přispěchal s radami trenér David Kotyza.

"Ona tě uspala, ty si totálně zatuhla s nohama, a když zatuhneš tady, zatuhne ti i ruka, Musíš hru zrychlit. A zlepšit nadhoz - když si to hodíš blbě, hoď si to znovu, ještě nikdy sis nadhoz nezopakovala. Vidím to v pohybu, musíš víc pracovat, hrát všechno naplno. A povzbuzuj se!," snažil se kouč podpořit svou svěřenkyni.

Kvitové ale podpora vůbec nepomohla. V 10. gamu udělala 4 dvojchyby po sobě a i na ženský tenis málo vídaným způsobem dějství ukončila. Po té obě hráčky zmizely v šatnách; třiadvacetiletá Češka vyměnila oranžovou sukni za fialovou a Ruska se vrátila se zatejpovaným kolenem.

Statistika zápasu Petra Kvitová - Maria KirilenkováOvšem ani po skoro 10minutové pauze se Kvitová nesebrala. Psychicky se trápila a první hru rozhodujícího setu ztratila čistou hrou. V té chvíli uhrála z posledních 15 fiftýnů jediný. Až při následném servisu se vrátila do hry, byť musela odvracet tři brejkboly. Wimbledonská vítězka z roku 2011 střídala světlé momenty se slabšími, zatímco o tři roky starší Ruska hrála trpělivě a čekala na chyby. Poté, co se tenistky v šestém a sedmém gamu vzájemně okradly o servisy, se u Kvitové na lavičce objevil opět Kotyza.

"Nesmíš se nechat zatlačit, hraj agresivně," snažil se podpořit světovou sedmičku. Jenže ani podruhé se snaha trenéra s úspěchem nepotkala. Kvitová po celkově již 13. dvojchybě znovu přišla o podání, zpátky si ho už vzít nedokázala a nakonec tak po 2 hodinách a 28 minutách náročné bitvy prohrála 6-4 4-6 3-6.

Kvitová 15. hráčku světa Kirilenkovou přestřílela na vítězné údery 43-17, udělala však také mnohem více nevynucených chyb (49-19).

"První set se mi povedlo otočit a ve druhém jsem hrála docela dobře, solidně," hodnotila první část utkání. "Horko mi nesedí, ale bylo stejné pro obě. Ona pak zkoušela hrát víc agresivně a moje hra asi nebyla tak dobrá, jak bych v tu chvíli potřebovala. Podáním jsem si nepomohla," komentovala Kvitová obrat.

"Z prohry jsem zklamaná, ale až se po pár dnech ohlédnu, tak si z dobrých zápasů tady vezmu to pozitivní a pomůže mi to do další části sezony. Je potřeba zlepšit, co mi tady nešlo," ujistila Kvitová, která prohrála po sérii osmi vítězství.

Kvitovou tentokrát zradilo podání. Udělala celkem 13 dvojchyb, z toho 12 ve druhém a třetím setu. Druhý set wimbledonská vítězka z roku 2011 završila čtyřmi dvojchybami. "Pak bylo těžké zůstat ve hře," uvědomovala si zpětně.

V následujících dvou týdnech českou jedničku čeká další prestižní turnaj v Miami, v dalším měsíci už začne antuková sezona. Od 8. dubna bude startovat na turnaji v polských Katovicích, po kterém odletí do Itálie bojovat o finále Fed Cupu.

Šestadvacetiletá snoubenka Alexandera Ovečkina Kirilenková, která v únoru po triumfu v Pattayi kvůli zranění ramena téměř dva týdny ani netrénovala, v Kalifornii otočila už druhý zápas a i se svou čtvrtou soupeřkou si poradila ve třech setech. Během dvou dnů si navíc připsala dva skalpy hráček Top 10, neboť včera vyřadila i světovou čtyřku Agnieszku Radwaňskou.

O finále si pohledná Ruska zahraje buď s krajankou Marií Šarapovovou, která porazila 7-6 6-2 Italku Saru Erraniovou.

- WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 5.030.408 dolarů)
středeční výsledky (13. 03. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Kirilenková (13-Rus.) - Kvitová (5-ČR) 4-6 6-4 6-3
Šarapovová (2-Rus.) - Erraniová (6-It.) 7-6 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

163
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ježiš Vika! Já se na to vyprdnu...Tak se holky hlavně dejte brzo do kupy, ať je to v Miami zase o něčem!
Reagovat
smazaný uživatel
Vika :( Tak jsme se těšil na duel s Caro..
Reagovat
smazaný uživatel
...prubezny a denne aktualizovany zebricek vcetne moznosti, kolik bodu kdo ziska za dalsi zapas najdete zde:

http://www.tennis4wta.com/Siralama/s1_50.html

Uvidite tam i to, ze se nekdo "propadl" a tommra na to vazne nepotrebujete...
Reagovat
smazaný uživatel
jenže tam sou strašný reklamy :D
Reagovat
smazaný uživatel
zkus Adblock ;)
Reagovat
smazaný uživatel
díky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Azarenka odstoupila! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Taky to ted čtu!! Tak to byly zápasy QF jako řemen..
Reagovat
smazaný uživatel
A tím pádem se jako největší favoritka na titul jeví Masha! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Petra včera vyhrála, mohla teď být blízko výhře. Finále přeju Wozniacký...:D
Reagovat
Fandina
Finále Caro Marie
Reagovat
smazaný uživatel
Jaká Maria? Kirilenko či Šarapova? :-)
Reagovat
dadaft
tak dnešní zápasy měly nečekaně hladký průběh. ((
Reagovat
smazaný uživatel
ohledně toho žebříčku podle mě :D má Petra zůstat 7. před Sarou a ta naní ztrácí 65b. :D no ale nejspíš to budu mít špatně já :D a na 6.Kerber ztrácí 620b. :D
Reagovat
Fandina
Tady podle tohoto webu má Sara o 10 bodů víc
http://www.tennis4wta.com/Siralama/s1_50.html
Reagovat
Heather_Fedex
;-000 ;;((( myslim si, ze angie pristi zapas projede, sam by mela asi vetsi sance proti aze
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, já se na ten zápas tak těšil.:-((
Reagovat
dadaft
tak snad nám to vynahradí Vika a Caro.
(a doufejme, že neskrečne i Victoria)
Reagovat
smazaný uživatel
Snad jo. Doufám v nějaké pořádné drama a zvraty.:)) Ale hru Sam mi to nevynahradí....
No nestraš, jedna skreč dnes stačila.
Reagovat
dadaft
Stosurová skrečovala...
Reagovat
tommr
sice jsem si přál postup Kerberový, ale rozhodně ne takovýmhle způsobem ...
Znamená to, že Tomáš bude hrát už od 11:00 místního času?
Reagovat
smazaný uživatel
Sam Stosur has unfortunately been forced to withdraw from the 2013 BNP Paribas Open with a right calf injury. Angelique Kerber receives a walkover into the semifinals. The doubles semifinal between Makarova/Vesnina and Date-Krumm/Dellacqua will now be played first on Main Stadium.
Reagovat
dadaft
hmm, lýtko?
Reagovat
tommr
díky za info. To se mi ulevilo - počítal jsem s Tomášem až od 21:00 a nerad bych o ten jeho dnešní zápas přišel ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
A já se na ten zápas tak těšil.. :-((
Reagovat
dadaft
ani nemluv...
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš, tak to je opravdu smůla! A zrovna jsem věřil, že by tady mohla Sam dojít alespoň do SF. Tak přeji brzké uzdravení!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak myslím, že Maria zaslouží potlesk vyhrát s 34 UE set :D
Jak psal dole monty, tak Maria tu má 1. sety výrazně horší, asi je to opravdu tím, že se potřebuje dostat do tempa :D Bohužel SF neuvidím tak doufám, že Makiri porazí a ve finále vyzve Viku(docela mi chybí nějaký pořádný nervák :D ) Ale jestli se Vika do finále dostane a Maša bude chtít vyhrát, tak bude muset zredukovat počet DF a UE..
Jinak nevím, jestli jste si všimli jak se Maria podepisuje do kamery: 2. kolo: To nevím :-)
3. kolo: Who knows
4. kolo. Feeling Silly
QF: Just kidding
Co bude další? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
když včera říkal, že si počká na moje zhodnocení. Za prvé: organizátorům turnaje bych za to, že některé tenistky a tenisty dvě a více hodin nechají běhat v největším parnu ( v poledne a odpoledne), na žhnoucím slunci udělila pět mínus. Další pětku za to, že nejsou schopni přidělat na lavičky řádné stínidlo (jen sběrači vždy přinesli podle mě obohoučký asi slunečník). Další pětka za to, že sice všichni hráči jsou si rovni, ale někteří asi rovnější, že( podle výběru časů a kurtů). Osobně si myslím, že za lepších vnějších podmínek, by to Petra vyhrála. na to se ovšem nehraje, já vím. Za druhé: vyjádření Petry po zápase. Hodnotím ho kladně, na nic se nevymlouvala, jen se zmínila o vedru a že je pro všechny stejné. Určitě se z té prohry oklepe brzy, to je pozitivní. Za třetí: k trenérovi. Taky si myslím, že jí radí a radil dobře, že není výměna žádoucí. Ale zároveň mě napadlo, že by to chtělo ještě někoho, kdo tenis hrál na špičkové úrovni, a nejlépe ženu, protože hrát tyto zápasy, ať
už vyhrát nebo prohrát je zkušenost, která je velice cenná. Ale to je jen takový nápad, nevím, jestli by to fungovalo. Lidé si musí také navzájem "sednout". To je asi tak vše, milý Chrendo. Doufám, že budeš spokojen, tedy pokud si moje dílko přečteš.
Reagovat
smazaný uživatel
Nazval si mě militantní. To znamená bojovná, no snad to není urážka... Asi proto, že jsem tě chtěla, po tvém komentáři, vystrčit na dvě hodiny na kurt, kde slunce pražilo a teplota ve stínu byla 35 stupňů, že? Ale není nad vlastní zkušenost. Sytý hladovému prostě nevěří.
Reagovat
smazaný uživatel
Marná snaha, Chrenda nepřijde...
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku WTA po včerejších čtvrtfinálovejch zápasech Kvitová-Kirilenko a Sharapova-Errani a před dnešními čtvrtfinálovými zápasy Azarenka-Wozniacki a Kerber-Stosur (čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru):

...
4. Radwanska (+2245 bodů)
5. Li (+730 bodů)
6. Kerber (+50 bodů)
7. Errani (+10 bodů)
8. Kvitová
9. Stosur (-1145 bodů)
10. Wozniacki (-1470 bodů)
11. Bartoli (-1995 bodů)
12. Petrova (-2100 bodů)
...

pro Petru by asi bylo nejlepší kdyby dneska vyhrály Azarenková a Kerberová. Pak by na ní sice Kerberová získala dalších 200 bodů náskoku, ale Petra by si zase udržela neztenčenej náskok před Stosurovou a Wozniackou ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, že každý může psát, co chce. Nemohu si pomoci, abych si nerýpla. Výraz, že se někdo propadl ze sedmého místa na osmé? Se ztrátou 10 bodů? No to je obrat přímo "novinářský".
Reagovat
pepin
Prosím Tě, napiš příště "klesla" asi to bude lepší. Nevím, ale jaké slovo použít, když půjde zase zpět, aby to bylo "novinářské".
Reagovat
smazaný uživatel
už se mi stýskalo. Ano, klesla je správné slovo. Slovo propadla je v tomto kontextu nadnesené, proto jsem to nazvala "novinářské". Pro opačnou situaci navrhuji: polepšila si o jedno místo, stoupla v žebříčku o jedno místo, atd. atd.
Reagovat
Fandina
Já říkám tommrovi kritik a opravdu mi svými příspěvky, abych nepřeháněla, ne všemi, připomíná divadelního kritiky, který nemá se sportem nic společeného. Kritizuje co mu na ruku přijde a hlavně Petru ale nejen ji i ostatní holky a kluky. Neříkám vždycky, nebo že to nemá logiku, ale ten ton ta dikce to je prostě kritik a ne fanoušek. Přiznám se, že mě už hodněkrát vytočil jak nespravedlivě kritizuje hlavně Petru, ale i ostatní naše holky. Pořád si říkám, kašli na něj, ale zase se nechám unést. Například toto. K čemu je tady takový příspěvek, který má za význam a je psaný varovně upozornit na to, že Petra klesla na žebříčku. Normální fanda to zaznamená, buď nic nenapíše, nebo napíše, že je to škoda a tím to končí.
Reagovat
Fandina
Sorry, teď jsem si uvědomila, že jsem vlastně také kritik, když tě kritizuji ... úsměv. Jen já nekritizuji tenisty a to nikdy, nezaslouží si to, když je tolik lidí sleduje a dívá se na to jak to umí, někteří lépe, jiní hůř. Vyhrát může jen jeden. Ještě je za to kritizovat, to je o ničem.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem si všimla, že kromě kritiky, si libuje ve změnách v žebříčku a rád sčítá a odečítá,kombinuje, nic proti tomu...Mě jen vadí někdy ten tón a přehánění. Viz termín propadne se v žebříčku na osmé místo...Kdo to moc nesleduje, ten si hlavně zapamatuje slovo "propadla" a fakt, že jde o jednu pozici už nevnímá...Proto jsem to nazvala "novinářským" vyjádřením.
Reagovat
Fandina
tommr je dobrý s těmi žebři a i jinak je vidět, že se tím tenisem zabývá a často píše, to je super, jen jak jsem psala někdy mě vytočí, ale to asi každý každého to je život ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, ale napíše propadla a ještě je to zvýrazněné...
ani se neopravil...je mu to asi jedno.
Reagovat
Fandina
foresterovaalice ... samozřejmě, žebříček je super ale celkové vyznění s nadpisem jindy komentářem slovem vyzní jako kritika.
Reagovat
tommr
mě tady pořád vyčítáte, že Petru kritizuju a samy šijete do každýho kdo napíše něco co se vám nelíbí. A nelíbí se vám už skoro nic kromě oslavnejch tirád - vadí vám už i nevinný slovíčka nebo bodová tabulka. To už je taky skoro na diagnózu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nenech se otrávit, je určitě plno lidí, kteří jsou rádi, že sem ty žebříčky dáváš.
Každou chvíli si zde čtu, jak se někdo ptá, kolikátá bude Petra, kam se může posunout nebo propadnout.:))
Reagovat
Fandina
tommr ... ale to je přesně ten rozdíl. Ty šiješ do tenistů, nemohou se bránit, hrají před očima diváků, televízí a my sedíme za stolem a budeme je kritizovat? Navíc ty to děláš fakt někdy tak trapně a nespravedlivě. Nemáš je co kritizovat, proto tě kritizuji já a ty teď mě. Začal si ty a nespravedlivě, oni se nemohou bránit.
Reagovat
Fandina
Oskare ... žebříčky jsou super a spoustu informací co dává tommr také, ale to že krizizuje nespravedlivě tenisty, to prostě čtu a to se mi nelíbí. Když bude o nich psát normálně, neřeknu ani ť. Proč bych to dělala.
Reagovat
smazaný uživatel
A kterou diagnozu, smím se pozeptat? Mě vadilo z tohoto příspěvku jen slovo "propadla"! Jistě uznáš, že napsat, že se někdo propadl ze sedmé pozice na osmou je poněkud nadnesené a je to napsané ještě červeně, asi aby si každý všiml. Tentokrát nejde o kritiku, mě vadí tyto( nazývám je novinářské) nepřesnosti. Tedy nejedná se o kritiku, ale o nepřesně popsanou skutečnost. Těmito nepřesnostmi jsme denně hojně zásobováni médii.
Reagovat
smazaný uživatel
promiň, ale nepochopils. Tommrovy žebříčky jsme vůbec nekritizovaly...Mě se nelíbilo jen to jedno slůvko...Ale jedno slůvko někdy stačí...
Reagovat
Fandina
forsterovaalice ... třeba je tommr novinář a ze zvyku tady navozuje atmosféru prostřednictvím titulků a vyznění sdělení i jeho výběrem. Média takto ovlivňují nálady lidí. Když všechno vychvalují tak se člověk nemá ani čas zamyslet, že něco je negativní a naopak. To pozoruji v politických médiích já. To vysílání negace, negativních zpráv i když třeba nemusí být tak zle jak je to popisováno. Sportovní média naproti tomu rádi píší o úspěších. A to potěší.
Reagovat
smazaný uživatel
osobně mi tady ta kritika nějak nevadí, Petra to tady stejně nečte (doufám:))) Spíš se mi nelíbí experti na sociálních sítích jako facebook. Petra není věc, stroj na vítězství, ale pravděpodobně nejcitlivější děvče z top 10. Petra s náturou a sebevědomím Marie Š. by byla jedničkou.. ale pak bych jí asi tolik nefandil :)) Petra je fajn taková jaká je.. i když prohrává :)
Reagovat
smazaný uživatel
čili odpovídáš mi, že slovo propadla je zde užito správně a není v něm obsažena skrytá kritika Petry, že už se zase někam propadá? Opravdu si to myslíš? Mě to připadá, žes to slovo užil nesprávně, ať již neúmyslně či úmyslně. Proti tvým žebříčkům nic nemám - nekritizuju je. Na svoji kritiku máš právo, ale zároveň bys měl přesně popisovat skutečnosti, které hodláš kritizovat. A předem říkám, že nejsem nejchytřejší a nemám vždycky pravdu, jak mě tu někdo včera popsal. P.S. A omlouvám se, už musím.
Reagovat
Fandina
Jestli to tu Petra čte nebo ne není tak jisté. Jako se sem dostal každý z nás, tak se sem dostane i ona. Jednou se vyjádřila po prohraném zápase, že se ani nepůjde dívat na internet, co tam bude kritiky.
Reagovat
smazaný uživatel
dík a souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
Pochopil jsem, že ti jde o to jedno slovo "propadla".
Reagovat
smazaný uživatel
jsem mezi vámi tady nová, ale jako jaké hovna jste schopni řešit to vám povím :D příště prosím něco víc konstruktivního, ať my, méně zasvěcení, jsem obohaceni a pohled těch znalejších...
Reagovat
pepin
Vidíš jak jsme fundovaní, co dokáže jedno slovo rozpoutat za názory. Ted si představ, že bychom řídili tenhle bordel v republice. Tady taky píšou, že se preference "propadly". Asi jim to budeme muset vysvětlit.
Reagovat
pepin
Tak Vy jste to tady tedy rozebraly, chudák Tommr.
Reagovat
Fandina
tak když je někdo víc vidět než druhý, tak se vždycky nemusí zalíbít vším. Navíc já nemám potřebu pořád rozebírat, jak je na to Petra špatně, jak by měla to a to dělat tak a tak. Beru to jak to je. Hrajae dobře, někdy kazí víc někdy míň, je hezká sympaťanda, přejí jí aby pořád vyhrávala a proto mě občas vytočí, když jí pořád někdo něco vyčítá. Ale každý jsme jiný. To je jasné. Jinak v pohodě ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, vždyť víš, že nesnáším přehnanou kritiku, ale ani zaslepené fandění o ničem.
Když jsem si tady včera četl příspěvky po tom, co Petra vypadla, tak jsem se akorát dočetl, jak se nesmí nic k zápasu napsat a jak by se mělo nejlépe čekat na vyjádření Petry.
Proboha, vždyť je to diskuze.
Mimochodem, dneska jsem ten zápas zhlédl, včera jsem to neviděl. A potěšil mě tam hodně Kotyza s tím, jak Petře radil.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ode mne poslední douška. Pro romadur13: píše se tady toho hodně, já se zapojuji jen tam, kde mě daná věc zajímá nebo ji chci komentovat, když tuto diskuzi vidíš, s prominutím, jako h..., tak máš svobodnou vůli se nezapojovat...
Reagovat
smazaný uživatel
kdybys četl všechny příspěvky, určitě by ses tam dočetl více názorů. Já jsem pouze sdělila , že si ještě počkám na vyjádření Petry. To není žádné přehnané fandění, jen snaha vidět věci z více stran a z různých pohledů, protože já na tom kurtě přítomna nejsem. Jakož i konečně všichni ostatní. Co chci docílit je to, aby všichni, kteří tady rádi kritizují hráče, se trošku odpoutali od svého pohledu a snažili se o pochopení z jiné stránky. Nic víc, nic míň.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale zdá se, že pro někoho je tato snaha zcela cizí, protože vše vidí hned z televizního přenosu nebo ze skóre. A propos, proč dneska holky asi odstoupily, co? Žeby úpal? Nebo snad si zvrkly kotníky? Kdo ví. Já teda opravdu nevím, ale brzké uzdravení.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem celou diskuzi četl. Kritické provokatérské příspěvky ani nečtu a neberu vážně. O těch nemluvím, ale já si zase myslím, že když jsme v diskuzi, tak se diskutuje. Přijde mi to normální. Jenom chválení a povzbuzování, že to snad příště bude lepší, mi nepřijde jako diskuze.
Ty píšeš, že chceš docílit toho, aby se zde někteří chovali tak a tak......Já jsem v diskuzi, nechci docílit ničeho u jiných diskutérů a nevadí mi, když někdo hodnotí zápas, když je to slušnou formou.

A ty myslíš, že Sam a Vika odstoupily z jiných důvodů, než že byly zraněné?
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se, jestli tě můj termín "hovna" nějak urazil..bylo to použito jako synonymum absurdního slovíčkaření.
Reagovat
pepin
Čau, tak to víš, 100 lidí, 100 názorů a každý má svojí pravdu. Tak je jasné, že k Petře, kterou zde má většina lidí ráda, tak se to hodně vyjadřuje. Když hrajou uječený tak kromě spisovatele se tady jen tak někdo zmíní a k němu se moc lidí nevyjadřuje, protože to moc lidí ani nečte. Pak stačí ohledně Petry něco napsat jako např. "propadák" a hned se popíše celá stránka.
Reagovat
Fandina
Přesně tak, co člověk to jiný přístup. Já nemám ráda, když tady někdo kritizuje Petru, Toma a další tenisty, tenisty a proto se ozvu. Jiný zase nemá rád, že je chválím za doboru hru, nebo povzbuzuju. Každý jsme jiný.
Reagovat
Fandina
oprava ... tenisty a tenistky ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečnou ale fakt neskutečnou hrdost citim když se divam na tohle video http://www.youtube.com/watch?client=mv-google&hl=cs&gl=CZ&v=vBogtimSR88 :) Co tady Peťa dokazala proste klobouk dolu!! dvakrat porazila Viku ktera byla tehdy pod ni treti!! Proste mame stesti fakt že mame nejskvělejší a nejuzasnejsi tenistku!! A co se tyče Kotyzy divej te jak Peťu dokazal pripravit!! A veri v ni! :) Hlavu nahoru Peťo a jde se do Miami!! a s podporou nas VŠECH!!
Reagovat
smazaný uživatel
I po te pohrome si dovolim:)
Vls se nekde ztratil...

Sam > Angie
---
Tomas > Kevin
---
Viktorka > Karolina
---
Rafa > Roger

Takove tipy na nic....:) Mozna jsem jen mel tipnout proti rebelovi, potom by to vyslo...na 100% :D)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď už moc překvapení nečekám.

Sam > Angelika ve třech

Tomáš vyhraje ve dvou

Viktorka > Caro - třeba bude i TB

Roger > Rafa
Reagovat
smazaný uživatel
http://bnpparibasopenblog.com/2013/03/bnp-paribas-open-guest-blog-a-day-in-the-life-of-sam-stosur/
Reagovat
dadaft
dík. jsem rád, že se tam Samanthě líbí a dokonce, že tam má roky svou "babičku", ke které se každý rok vrací. ))))))

vzhledem k tomu, že je to mé poslední želízko v ohni, tak mám pro Samanthu krátký vzkaz:
všechno, co bude stát v cestě, (tenisově) rozmašíruj na kaši.
děkuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mně letos IW vyloženě vychází. Stále tři a zároveň jediná železa v ohni. Delpo, Sammy a Makiri. O to jsou ta rána pak krušnější :-))
Reagovat
dadaft
takže pořád máš šanci na snové finále. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Petro zbav se pana Kotyzy a nejdi si renomovaného trenéra s hráčskými zkušenostmi v TOP tenisu. On tě už nemá šanci posunout dále. Máš nejlepší roky a herně patříš mezi TOP 4 tenistky svět
Reagovat
Titan
Jasně Petro, vem si Piotra, ten tě naučí disciplínu :-)))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
dadaft
za mě k Petře - z posledních dvou velkých turnajů titul a QF, dost připsaných bodů = velká spokojenost.
s průběhem posledního zápasu samozřejmě spokojenost není, ale ještě před pár týdny to tady vypadalo, že by bylo nejlíp, aby se Petra vrátila na ITF.
podle mě Petru ve druhém setu na chvíli zradila psychika - to se jí ale někdy prostě stává a ona je bojovnice, která umí tyhle drobné propady kompenzovat a překonat. v podstatě to mohlo probíhat tak, že by Makiri ve třetím setu smetla a běžně by se psalo, že Petra předvedla typické zakolísání, ale pak že prokázala svůj formát a formu a zápas dovedla do zdárného konce...................
ovšem ve třetím setu tentokrát podle mě přišla i únava (no, ona už se podepsala asi už i na koncovce setu druhého, všechno spolu souvisí, ale ne hlavně).
souhlasím s názorem, že když je 34°C ve stínu, tak na kurt nelezu v tmavých hadrech, ale přicházím v bílém (a se mnou přichází zákon)))).
tekže Petro - za hlavu to neházej, ten zápas jsi měla vyhrát, ale zase z toho neděj víc, než je zdrávo, už se zkrátka stalo.............
................................a držím pěsti v Miami. ))
Reagovat
dadaft
+ navíc Makiri vážně nehrála špatně.
Reagovat
Titan
By se měl IW vyškrtnout z Mandatory turnajů a zůstat by měl jen Premier. Přece není možné hrát v poušti, kde ani organizátoři nedodržují tenisová pravidla a na všechno je dost času. Maňána...
Se Williamskám vůbec nedivím, bojkotovat tenhle vesnický podnik...
Reagovat
PetaM
Petře se na tomto turnaji nejde. To přece víme všichni. Nečekalo se, že dojde tak daleko. Nechápu, jak můžou dovolit, aby se hrálo v pravé poledne a při 35 °C. Vždyť už běžná chůze je vysilující. Zkuste si někdy vy zahrát při 35 °C a běhat tam 2 hodiny ... Peťo, nic si z toho nedělej. Antuková sezona se blíží a tam zazáříš!! :) :) :) Budu fandit a věřit dál! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to zkusil, naposledy minuly rok v lete...pinkat na nejake te asfaltove rychlokvasce (jen aby v rekr. arealu proste byl tenisovy kurt) v horku bylo blizko k 40...,
Je to drsnarna, jako nekteri na nas koukali, ze jsme jelita, nebot jit v tom horku pinkat je proste pitomost, ale sli jsme do toho s nadsenim...
...se mne lilo, v pulce jsem uz ani nebehal bylo mi uplne jedno kam to sviham, prani bylo jedine, jen aby to skoncilo...takze to chapu...
----
Ale Petra nepinkala vcera v rekr. stredisku na asfaltu...Podle mne by si mela dat dost bacha na tyhle zapasy v horku a hlavne ve statech, ani kvuli tomu jestli se usmazi a potom to tzv. daruje, ta prohra se za chvilku zapomene, ale hlavne aby tam sebou treba nesvihla a nelezela v nejakym kolapsu...nebyla by prvni...
Cepicka zaklad - a hlavne pro takove lidi jako ona...nebo aspon satek, jedno...lepsi nez se utavit...a kolabovat...
...vubec to nechapu, ze tak riskuje (a nejsem sam, vcera pl komentatori kroutili hlavou, ze tohle je jen cesta jak si rict o uzeh a prastit sebou o zem), ...tohle neni hra na riskantni prohozy k lajnam...toto je opravdu cesta jak sebou slahnout na kurtu a rict si o trvalou neschopenku....

...tohle mne stvalo vcera mnohem vic nez ta darovacka...cert vem body, cert vem pohar, cert vem MaKiri, ale zdravi....je zaklad, aby mohla nejen hrat...
...je mlada, jasne...je to jeji vec, ...jasne, ale nechapu to:))) a uz vubec ne trenera, ze ji k tomu nedonuti...:)))je starsi, mel by mit vic rozumu:)))
Reagovat
dadaft
možná je Petra jako já - taky nesnáší čepice a kšilty a čelenky...
Reagovat
smazaný uživatel
No ja take ne...
...jenze nejsem astmatik, a nemam problem s dychanim...takze mensi sance sebou flaknout...[krom toho my si pinknem jednou za cas, a nic nas nejak nehoni...nervy take ne...]

ano...je to na ni...ale riskuje desne...to nemuzes poprit:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych na sebe kšiltovku nebo něco takového taky nikdy nevzal. Tím neobhajuju ale Petřino rozhodnutí. Mně osobně to vadí při servisu. Jinak hrát cca ve 35 st. je i pro nás rekreanty sranda. Fyzicky člověk stíhá jakž takž první půl hoďku a pak už je rád, že je rád. Na druhou stranu tyhle podmínky krásně až na dřeň ukazují fyzické schopnosti obou soupeřů. Takže nezřídka se mi v takových letních vedrech stává, že vyhraju, i když jsem úderově horší tenista než např. můj o 15 kg těžší soupeř :-)
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že v takových podmínkách nejde jen o tenis, ale schopnost tenistů se umět přizpůsobit a indispozice. Petra od druhého setu nestačila fyzicky. Každý jsme jiný.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš naprostou pravdu. Včera jsem o ní měla opravdu strach. Při pohledu na ní jsem měla pocit, že je jí už úplně jedno, jak to dopadne, hlavně ať už je pryč z toho kurtu. Ačkoli to nemám ráda, skoro jsem si přála, ať to zabali a skrečuje. Obdivuju jí, že dohrála do konce a ještě se snažila i bojovat. A nějak mám pocit, že ta psychika v tom tentokrát hrála roli nejmenší!
Reagovat
smazaný uživatel
tak jsem po dlooouhé době natěšeně zasedl ke sledování
zápasu petry kvitové přesvědčen jak smázne marii kirilenko,
...no neměl jsem to dělat, po počátečních mdlobách jsem se
s bolestí na hrudi přiblížil k akutnímu infarktu myokardu,
takže jsem byl ještě rád za béďu, který hrál na vedlejším dvorci, sláva mu,
s omluvou si dovolím dva postřehy, potěšil mně david kotyza,
třeba na rozdíl od pjotra w. působí klidným dojmem a radí
fakt dobře, že to petra nerealizuje je druhá věc,
ad petra - připadá mi, že se chvílemi na kurtu propadá do jakéhosi stavu zoufalství nebo paniky a ztrácí kontrolu nad sebou, základními údery, podáním, pohybem ...
Reagovat
Titan
Díval jsem se, pro Petru nebude pouštní sucho a 35°C nikdy nic dobrého. (I diváci měli co dělat) Dýchala pusou, což znamená, že má velké problémy se okysličit, a tohle tři sety nevydržíte bez toho, aby se vám nepokazila psychika. Si kolikrát říkám, kolik existuje opravdu typických Rusek, páč Kirilenko viděla dědu Mráze snad jen na obrázku, vůbec se nepotila...
Reagovat
Fandina
Ono je jasné, že všichni máme různé indispozice. Petra těžko dýchala a bylo to vidět při každém záběru do obličeje. V druhém setu od té doby co sundala čelenku se navíc pořád hodně utírala. Škoda, že hrála v poledne, nebo byl jiný vzduch. Navíc tam byla vlhkost jen 12 stupňů, to jí také nepřidalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakonec nebude očekávané semifinále Masha - Petra, ale budou dvě Marušky... Nečekal jsem, že něco uvidím ze zápasu Mashy, ale ty předchozí zápasy se asi tak protáhly, že Masha hrála mnohem později. Takže jsem to viděl od stavu 2:1 ve 2. setu... První set musel být asi hodně dramatický, protože Masha odvrátila tři setboly. První za stavu 3:5 a další dva v tie-breaku. Vlastně se jí povedl v 1. setu stejný obrat jako včera Caroline. :) Masha má v Indian Wells mnohem lepší druhé sety než první. Dneska to zase potvrdila. Ve 2. setu sice za toho stavu 2:1 nepotvrdila brejk, ale následně získala další a pak už měla zápas celkem pevně ve svých rukou. Jen za stavu 5:2, když podávala na vítězství, musela odvracet tři brejkboly. To se jí ovšem povedlo a přestože při prvním mečbolu dala dvojchybu, hned si vypracovala druhý a ten už proměnila. :)

Co jsem viděl, tak mám z Mashy dobrý pocit. Chybičky tam sice jsou, ale taky dává hodně winnerů a míčky jí létají dobře. Věřím, že už se adaptovala na ten povrch. :) Makiri porazila Agu a Petru, tzn. dvě hráčky z Top 10. Proto je třeba ji respektovat jako silnou soupeřku. Já ale věřím, že pokud Masha chytne začátek, tak to dobře dopadne. Bylo by fajn, kdyby ten první set byl tentokrát klidnější. No a když Masha získá první set, tak už ten zápas většinou dotáhne... Držím palce, Masho! :)

Vy nebuďte smutní, protože Petra udělala na turnaji svůj nejlepší výsledek v kariéře a prohrála po dlouhé době (po osmi výhrách v řadě). To se prostě stává, že někdy člověk prohraje dobře rozehraný zápas. To je tenis, to je sport... Věřím, že aspoň někteří z vás vezmou jako malou útěchu to krásné semifinále dvou Marušek. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Provokatere:) pry utecha dvou Marusek....krasne semifinale:D)
Ja se z Tebe zvencnu:D)

Od vcerejska jsem zahajil bojkot Marus, takze ted budes muset, a nejen ty hodne psat jak hrala, nebot ja uz se na ni koukat nebudu:), proste nechci, neminim... A doufam, ze mi ten bojkot Marus vydrzi min. tak dlouho jak Serenin s IW:D))))
...ale malou utechou pro Tebe a fans Marus mam, myslim si ze to je opravdu velka bojovnice a nikdy nic nevzdava, a nikdy si nebere MTO, aby nekoho smazila psychicky!!! V tom je hezky priklad a vzor pro vsechny, aspon v necem...:) Ale i pres to vsechno, jeji styl uz mne tak unavil...takze z me strany bojkot = usetreny cas, no ale na to druhe semi. se urcite kouknu...:))) A nenecham si ujit hlavne Sam...:)))

Po te nestastne darovacce Petry, akcie Viktorie opet stouply:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem si říkal: "Monty, nepiš to tam, to bude zase keců okolo..." :D Ale já to nemyslím nijak zle. Vždyť i takový přísný tommr sem včera dal odkaz na video, jak se Makiri fotila v plavkách. :) Taky jsem nepsal, že to bude útěcha pro všechny (to je mi jasné, že nebude), ale snad aspoň pro někoho... A nakonec, proč bych nemohl ocenit krásu slovanských žen? :)

Ty se radši starej o svou tipovačku, zase ti to nějak zahaprovalo. :D A víš co je dobré? Že dneska budeš muset tipovat jednu z mých favoritek (pokud tam teda zase nedáš to alibistické "rovná se"). :D No, u Viky visí otazník nad jejím zdravotním stavem...

Ty jsi specifický příznivec tenisu v tom, že se hodně díváš na styl jednotlivých hráček. Snad tě určitá "pohlednost" toho stylu zajímá víc, než jestli to vede k nějakým úspěchům. Třeba Aga je čtvrtá v žebříčku a tobě to nestačí, protože nedává tolik dropshotů a nehraje jako Bethanie... Masha je třetí a taky se ti její hra nelíbí. Přitom je zajímavé, že některé ranařky máš rád (Petra, Mona). Mně se hra Mashy líbí moc. Hraje velmi aktivně, přesto se málokdy "vyhází" a dokáže být trpělivá i v delších výměnách. Na pohybu v posledních letech taky neskutečně zapracovala...
Reagovat
smazaný uživatel
:D) No zase jsem toho tolik nerekl...:D)

Aga > vadi mi, ze hraje pasivni rezistenci...uz jen spoleha na chyby hracek...ma potencial hrat aktivneji.
Takhle muze byt klidne i prvni na svete, proc ne...kdyz se ji to nejak ulozi, losy v turnaji, absenci nekterych hracek nad ni...ale preci to neni jen o ZEBRICKU...
...takovy pristup proste neni uplne nej...uz i toho Wiktorowskeho z toho obcas boli hlava:)...a to je co rict, je to jeji dobry "kamos"...ktery ji dokaze hodne veci tzv. pustit....

Masa > Vse co rikas beru...ale staci, aby hracka hrala lepe technicky, a hodne veci se projevuje...mne z toho boli hlava, kdyz leti k siti a plnym revem to napali do site atd...nebo da lehky volej a rve u toho jak strestena, to potom se stava, ze to do te site jde...a ne nad.
Pohyb na kurtu neni u ni nejak vyrazne lespi, ona si dokaze jen ted vic jit hloubeji do kurtu....muze si to dovolit, na rozdil od vetsiny hracek, ma hodne siroky a vysoky rozsah...to ji dost pomaha...ale mne s ni uz boli hlava...hlavne z toho rvani i pri tech. micich...ocenuji u ni mnoho veci, ale pro mne osobne bude lepsi se na ni nekoukat....:)))

Tipy vcera dopadly opravdu hrozne:) Ale povedl se jeden z tech, kteremu jsem ani sam neveril:D))) Standa vyhral jeden set s Rogerem - 4. v kariere:)

S tipy se porad nic nemeni...porad Viktorii verim na turnajove vitezstvi, takze ani nemusim tipovat zapas Viktorky s Caro....:)
Reagovat
dadaft
řekl bych, že Vlkovi v její hře chybí hlavně jakýkoliv náznak změny tempa. Maruš to prostě řeže odkudkoliv a porád stejně...
Reagovat
dadaft
á, už ti odpověděl sám. ))
Reagovat
smazaný uživatel
da se to rict i tak pekne strucne:D) ale nechtel jsem tak montyho odbyt...aby nerekl....
Reagovat
dadaft
nicméně ta montyho otázka je poměrně zajímavá - jak to, že máš rád Monu Barthel - vždyť to je taková Maruš v malém (zatím). ))
Reagovat
smazaný uživatel
Mona je totalni looserka....tuhle musis tlacit jinak by zahynula....a casto je to o nervy...
Jinak si myslim, ze se ty dve opravdu lisi...uz jen v tom, ze Mona mne u tech tech. uderu nerve jak prastena...:) Mona je mnohem variabilnejsi...jenze je to totalni looserka...takze to mozna nekomu vychazi na stejno, ale stejne to neni...
Tuhle tlacim uz jen z principu:D) a take pro to, ze jeji velky vzor je Steffi, a chce byt jako ona...no ale to nesmi hrat obcas stylem mouchy sezerte si mne....
...
Reagovat
dadaft
Reagovat
smazaný uživatel
Dakujem Kvitova... Ale prehrat kvoli pocasiu tiez potesi :DD Keby sa to hralo vecer alebo by tam neprazilo slnko, 35 stupnov v tieni tak by podla mna vyhrala v 2 setoch. Smola :/

http://img831.imageshack.us/img831/7126/kvitova1303.png
Reagovat
smazaný uživatel
Tak u Petry je normální, že zápas má ve svých rukou z 90% a více ona sama, soupeřky jsou tam většinou jen na vracení míčků. Zkrátka ji zradilo podání, a prohrála si to opět sama, ale ČT je dobrý, kór když to tam nemá ráda. HLAVNĚ ZDRAVÍČKO PEŤKO, MOC DRŽÍM PALCE!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak u Petry je normální, že zápas má ve svých rukou z 90% a více ona sama, soupeřky jsou tam většinou jen na vracení míčků. Zkrátka ji zradilo podání, a prohrála si to opět sama, ale ČT
Reagovat
smazaný uživatel
Je to samozřejmě škoda, protože Petra na ni měla. Opět se ukázalo, že Petra hraje nejen proti soupeřce, ale, že zápasí i sama se sebou.
Reagovat
dadaft
Mášenka je mimo (celý turnaj, zdá se mi), je čas ji porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
A 1.set je v pytli:-((
Reagovat
dadaft
škoda, škoda.
ale bylo to o fous.
Reagovat
smazaný uživatel
Masha není mimo, jenom má horší 1. sety. Tady je malé srovnání...

Masha v Indian Wells 2013:
1. sety: 6:2, 7:5, 7:5, 7:6
2. sety: 6:1, 6:3, 6:0, 6:2

To je sakra rozdíl... Čím to je, nevím. Asi se Masha vždycky potřebuje dostat do tempa. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale, ale... Novak by z tebe neměl radost. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Když mně je Saruše hrozně sympatická:-))
Ale v souboji Marušek přeju té tvojí...a doufám, že Viku nevyřadí ta noha (co s ní vůbec má?). Pak by se tvoje favoritky mohly utkat a bylo by to zas jednou hodně hlasité finále:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť já vím, jenom jsem si dělal srandu... :)

Co má Vika s nohou? No, v Dubaji nehrála kvůli kostní modřině. Ve finále Dauhá měla tejp na holeni... No a teď po zápase s Ulou zase říkala, že ji zlobil kotník a proti Kirsten se hlavně v 1. setu cítila strašně unavená a hůř se jí dýchalo... Takže toho má bohužel víc. :( Doufám, že už to bude lepší, ale když to nepůjde, tak to nepůjde... Zdraví je vždycky na prvním místě!

No, vypadá to nadějně, ale ještě musí moje favoritky zvládnout semifinále... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si ani nevšimla, že ti hraje Vika proti Caro, tak to už máš v semi jisté dvě favoritky:-)...a kdyby to náhodou Vika zdravotně nezvládla, nemusí tě to tolik mrzet:-)))
Né, je mně jasné, že bys za ní smutnil a bylo by ti to líto:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Je mi jedno, jestli vyhraje Vika nebo Caro, ale hodně by mě mrzelo, kdyby Viku zase trápily nějaké zdravotní problémy...
Reagovat
patriks
Diskutující kteří tvrdí, že příčinou prohry Petry byla fyzička se zřejmě na ten zápas nedívali. I americký komentátor se sám podivoval nad psychickými výpadky Petry, když tam sázela jednu dvojchybu za druhou. Přímo to nazval kolapsem.
Reagovat
smazaný uživatel
Na tennistv.com to komentator nazval "epic collapse". Pomerne vystizne,..
Reagovat
Fandina
Ono všechno souvisí se vším. Na Petře bylo vidět jak se vaří vedrem a to se pak odrazilo i ve výkonu. Navíc ona má vždycky slabší chvilky a tentokrát se z ní nedostala, kvůli vedru. Už nestačila. Psychicky chtěla, tělo nechtělo.
Reagovat
smazaný uživatel
I já si myslím, jak už jsem psala výše, že o tý psychice to tolik nebylo, že největší problém bylo to vedro. O to víc mě prohra mrzí, kdyby se to hrálo později....... Hlavně, ať je Petra v pořádku!!!
Reagovat
lars
Peta udelala takticke chyby:Spatne prilehave obleceni : tmava barva misto bile, nemela ksilt nechapu v tom horku a slunci
Kdyz si nebyla jista spravnym nadhozem pri podani tak mela nadhoz opakovat
nekdy rozhoduji zapas malickosti.
je to skoda mohla poskocit treba i 6. wta.
kdy se zase stane ,aby nemohla narazit 3 lepsi hracky (podle wta )
Reagovat
tommr
Tomáš proti Gasquetovi předved skvělej výkon a po zásluze postoupil do čtvrtfinále. Škoda, že se v něm nestřetne se Simonem - věřím, že v současný formě by ho v pohodě přejel ... :)
Petra naproti tomu zklamala na celý čáře. Takhle projet vyhraný utkání je prostě ostuda to at se na mě nikdo nezlobí. Výmluvy na vedro neberu, Petře selhala hlavně hlava ...
Samostatnou kapitolou je "přínos" trenéra Kotyzy. Dneska byl třikrát na kurtu a pokaždý Petru tak rozhodil, že okamžitě ztratila svůj servis. Je nejvyšší čas, aby se Petra porozhlídla po někom jiným. S Kotyzou to prostě na absolutní špičku nikdy nebude ...
Reagovat
smazaný uživatel
Co jsem říkal o těch kecech?
Reagovat
VlS
to je marný a jiný to už nebude.
Reagovat
Jiri
Nevadí, CF je dobry vysledek. Na druhou stranu v takove fazi pomerne dobry los. Skoda, snad priste.
Reagovat
tommr
čtvrtfinále byla jen splněná povinnost a to jí ještě měla Petra dost ulehčenou díky dobrýmu losu a předčasnýmu vyřazení Cibulkový. S první vážnější soupeřkou neslavně vypadla a v žebříčku se zase propadne na osmý místo. Nemá cenu si nic nalhávat - dobrej výsledek u hráčky v jejím postavení vypadá tochu jinak ... :)
Reagovat
Fandina
Petra prohrála, bohužel nestačila na soupeřku a tak to v tenise bývá. Vyhraje jen jedna. Proč o tom píšeš takovým tonem, jako by se Petra nevím čím prohřešila. Pokud jí fandíš, povzbuď jí, popřej jí, aby příště nehrála v takovém vedru, když je na to náchylná a tím to končí. Peťo pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Vis co me na tobe neskutecne vadi? Ze ty kritizujes, i kdyz vyhrava, NIKDY ti NIC neni DOST dobry. A kdyz prohraje, tak taky nadavas, to si pravem zgustnes, vid?

Nechapu, proc si tak nesmirlivy, proc nikdy nevyjadris aspon naznak povzbuzeni nebo litosti ?!?!? Co si na ni vybijis?
Reagovat
tommr
já jsem si jen dovolil polemizovat s názorem, že Petra udělala dobrej výsledek. Od toho snad diskuse jsou nebo ne?
Dobrej výsledek by byl kdyby Petra postoupila do semifinále nebo dál. Čtvrtfinále je s ohledem na vylosování a okolnosti pro ní jen splněná povinnost - nic víc, nic mín ...
Reagovat
Fandina
Já když někomu fandím, tak ho chci povzbuzovat, ne kritizovat, nejsem kritik. Že každý má co vylepšovat víme. Nejde jen o tenis, je to běžné v životě. Nikdo není dokonalý, každý může být lepší. Ale k čemu fandění s gilotinou nad dotyčnou, všechno je špatně, to nemá smyslu. Můj názor.
Reagovat
tommr
na rozdíl od tebe nejsem členem FFK a tudíž chválím jen když je co chválit a kritizuju když je co kritizovat ...
Dneska byl ke chválení jen první set a to je v tenisu na výhru málo. Od poloviny druhýho setu to naopak byla úplná tragédie. Nebo si myslíš, že 4 dvojchyby za sebou v rozhodující hře jsou úplně normální? Předstírat, že se nic nestalo nebo že za to může jen velký horko je bud naivita nebo hloupost a ničemu a nikomu to nepomůže ...
Reagovat
Jiri
Ja nerikam, ze Peta udelala diru do sveta, ale ze CF na takovem turnaji je dobry vysledek. O tom se da polemizovat? V zenskem tenise tezko. Co ho sleduji (tj jen nekolik let), tak je velice nestabilni, navic po uvodu sezony se to pro Petru super vysledek. Krom Sereny, Azy a Masy se o nikom neda napsat, ze by CF IW nebyl dobry vysledek. U muzu top4, resp 3, u Rafy je kazdy dalsi postup dobry po tak dlouhem zraneni. Tot muj pohled.
Reagovat
Fandina
Je potřeba si uvědomit, že tam bylo velké vedro a že Petra je zřejmě náchylnější na fyzičku a čím se déle hrálo, tak hrála hůř. To může být důvod proč se jí přestalo dařit. Rozumný člověk si toto uvědomí a nekritizuje kvůli tomu nikoho. Ani tenisy. Když fandím povzbuzuji. Můj názor.
Reagovat
Fandina
Oprava ... ani tenistky, nebo tenisty nekritizuji ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj problém je, že zatímco v pochvalách jsi velice střídmý, v ktritikách se vyloženě vyžíváš. Správný fanda to má naopak.
Reagovat
Roger_Federer
vždyt tommr ma pravdu..Rozhodne je co kritizovat a ten kolaps byl evidentni..
Reagovat
smazaný uživatel
Možná kdyby se tommr ráčil vzít do úvahy všechna fakta, tak bych tvou poznámku bral..
Reagovat
smazaný uživatel
Správný fanda to má jako já! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Umis cist? Ja te nekritizuju za to, ze ji kritizujes za tenhle zapas, ale za to, ze to proste delas soustavne a i kdyz vyhraje, tak ji kritizujes!!!! Dokazes pochopit, co ti rikam?
Reagovat
smazaný uživatel
...ten muj predchozi post.

Petra ti tim zapasem proste udelala radost, mohl si ji zase pekne sjet, vid? Vyzivas se v tom. Prala bych ti vic radosti v zivote, protoze tohle uz je diagnoza, fakt. Nikdy nic dobryho ti neni, vsechno vidis cerne, trochu pozitivni energie by to chtelo.
Reagovat
Fandina
A k čemu jsou ty kritiky. Petra nestačila na zápas. Navíc ve vedru, kdy na níá bylo vidět jak se jíá těžko dýcháý a s postupem času se hrozně potila. Snažila se, ale prostě nemá takové tělo, aby bylo výkonné za každé situace. To není na kritiku. To je konstatování faktu. Kritika není na místě.
Reagovat
freeteepek
Ten zápas Petra nezvládla fyzicky. Hrál se v největším vedru. Za sebe mohu říct, že jsem na Petru za to, jaké výkony v Dubaji předvedla, pyšný. Nelze zapomínat, že je to astmatička a že s jejím somatotypem z ní nikdy nebude vytrvalkyně.
Až do poloviny druhého setu Petra hrála fantasticky. Výborně podávala, returnovala. Dávala esa i z druhého podání. Hrála aktivně - tvrdě, ale současně chytře. Do svého repertoáru snad již definitivně zařadila kraťasy. Radost se na ni dívat.
Jenomže měla zdatnou, houževnatou soupeřku, která se nejprve nechala ošetřit a pak přestala chybovat.
Dlouho jsem doufal, že Petra na tomhle turnaji dojde až do finále a nakonec vyhraje. S předváděnou hrou by to bylo možné. Navíc by příští zápas už zcela jistě hrála někdy ve večerních hodinách a tím i lidštějších podmínkách. Dnešní čas byl pro Petru nejhorší možný a jeho stanovením si to u mě pořadatelé definitivně rozlili. Už se nedivím, že sestry Williamsovy turnaj dlouhodobě bojkotují:-(
Poznámka na závěr. V Miamy bude Petra ráda za jeden vyhraný zápas, ale po návratu na Starý kontinent, pokud bude pokračovat na současné úrovni hry, o ní nemám obavy. A teď myslím už především na nadcházející antukovou část sezony.
Reagovat
smazaný uživatel
díky za toto hodnocení, zlepšilo mi náladu.
Reagovat
smazaný uživatel
Dubaj neměla chybu, Petra naprosto skvělá. Možná, kdyby Ovečkinová neměla ošetření, mohlo to dopadnout jinak, když je člověk rozjetej a najednou pauza, dělá to někdy problém. Jak přece Vice vyčítali, že prohrávala a pak se najednou nechala ošetřit, brali to od ní jako víceméně podvod.
Reagovat
Fandina
Souhlasím s příspěvkem freeteepeka, že to bylo o fyzičce. Oproti Dubaji se Petra tíž pohybovala. Škoda že nedotahla nadějné vítězství 4:2 ve druhém, pak už se to vezlo a Makiri čekala na chyby. Tak přeji, aby se příště zadařilo a fandíme Petruško fandíme příště to vyjde. Peťo pojď pojď pojď!
Reagovat
lars
proc by mela v Miami vyhrat pouze 1 zapas ?
Reagovat
freeteepek
Protož v Miami je ještě mnohem horší klima, než v IW. Protože tam Petra nikdy nic nevyhrála. Ještě v dobách, kdy neměla astma, prošla z kvalifikace do prvního kola.
Kdyby letos uhrála 2 zápasy, tak by mě příjemně překvapila:-)
Reagovat
freeteepek
Nevím, proč se mi tam připletla Dubaj. Příspěvek byl věnován výkonům v IW.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, věcně a krásně shrnuto, bez zbytečného kritizování a s vyzdvihnutím toho dobrého. Ačkoli nesouhlasím s tou psychikou, tak tvůj komentář je prostě perfektní a takovej tommr by se od tebe mohl hodně učit, protože jeho komenty mi kazí náladu.
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se, s fyzičkou souhlasím, nevím proč jsem si ji přeměnila na psychiku :) U tebe jsem pochopila hned, že nemyslíš Dubaj :)
Reagovat
smazaný uživatel
no ne?:)
Reagovat
Fandina
Vlku ... jak si ho tipoval?
Reagovat
smazaný uživatel
Presne naopak, a proto mne to potesilo:)
Reagovat
smazaný uživatel
BOREC a doufám že i NA KONEC :))
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadí, nic se nestalo, příště to bude lepší. A všechny místní samozvané experty prosím, ať si svoje kecy strčí za klobouk.
Reagovat
Jabadu
Aááá pán je z Prahy. Pardon, že jsme se osmělili.
Reagovat
tommr
jestli je někdo samozvanej expert tak si to ty. Včera si tu hrozně machroval když jsem napsal, že to Petře proti Kirilenkový moc nejde. Dneska jsi doufám viděl jak jí Kirilenková vyškolila. Ale jak tě znám tak si to stejně zase vyložíš po svým ...
Reagovat
lars
Ale stane se asi spadne zase na 8. wta. a po vyhre mohla byt treba i 6. => lepsi losy na turnajich
Reagovat
tommr
na 8. místo spadne zcela určitě - posune se před ní Erraniová ...
A jak správně dodáváš Petra taky promarnila velkou šanci na posun vpřed ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já? Já narozdíl od tebe realitu nepřekrucuju a nerozdávám knížecí rady.
Reagovat
VlS
To je nesmysl, z hlediska losování je rozdíl mezi skupinami 1 a 2, pak 3 a 4 a pak 5 - 8, mezi 6 a 8 není pro nasazování rozdíl vůbec v ničem.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak Petra zase psychicky a fyzicky přijde, doufám, držím palec ať se zvedne a rychle zapomene na dnešní prohru. :)
Reagovat
Jabadu
Nevadí, čtvrtfinále je také dobré. Nebude toho zase tak moc obhajovat. I když, pokud v mužském tenisu vládne silná "čtyřka", obávám se, že v ženském tenisu je to velká "trojka". Tohle by se prvním třem hráčkám nestalo. Ale pořád je to dobré. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
vida, tady píšou, v obrovském vedru...Ale to nevadí, Peťo, jede se dál...
Reagovat
Fandina
Bylo tam 34 supňů a malá vlhkost a Petře se od poloviny druhého setu špatně dýchalo. Bylo to viditelné v záběrech do obličeje. Petra také posedávala a pořád se utírala.
Reagovat
freeteepek
Jasno a 34 ve stínu. Tedy na slunci 40:-(((
Reagovat
Fandina
Když je ve stínu 34 tak na slunci bývá mnohem víc.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist