Kvitová začala rok skalpem Petrovové, dál jdou i Benešová a Záhlavová-Strýcová

3. 1. 2011, 08:37
Aktuality 1
WTA BRISBANE - Úvodní kolo turnaje WTA v Brisbane překonaly čtyři z pěti českých tenistek. Skalpem světové patnáctky Nadi Petrovové odstartovala sezonu 2011 česká dvojka Petra Kvitová, na včerejší postup Šafářové pak navázaly i Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová. Loučí se pouze Hradecká, jež nezaskočila
Petra Kvitová

Petra Kvitová zahájila sezonu vítězstvím nad Ruskou Naděždou Petrovovou. Dvacetiletá Češka v prvním kole turnaje v Brisbane vyhrála nad třetí nasazenou hráčkou 7-6 6-3.

O čtvrtfinále se Rodačka z Bílovce utká s další Ruskou Ksenií Pervakovovou. Ta sice neuspěla v kvalifikaci, do hlavní soutěže se však přesto dostala za Slovenku Danielu Hantuchovou, jež se kvůli zranění Achyllovy paty odhlásila. Devatenáctiletá Pervakovová dnes nečekaně smetla dvakrát 6-2 svoji krajanku Annu Čakvetadzeovou.

Poprvé od roku 2006 dokázala vyhrát svůj úvodní zápas roku Iveta Benešová. V prvním vzájemném souboji porazila 6-2 7-5 Slovinku Poloňu Hercogovou, proti které proměnila čtyři z deseti brejkbolů. V dalším kole však narazí na favorizovanou Francouzku Bartoliovou, s níž loni v Montrealu uhrála jediný game. 

Loňské druhé kolo minimálně zopakuje Barbora Záhlavová-Strýcová, Čtyřiadvacetiletá plzeňská rodačka si dnes bez ztráty servisu poradila 7-5 6-2 s Gruzínkou Annou Tatišviliovou. O čtvrtfinále si zahraje s domácí Sally Peersovou, jež včera vyřadila nasazenou Klejbanovovou.

Už včera na podniku s dotací 220.000 dolarů postoupila Lucie Šafářová, která ve druhém kole vyzve turnajovou dvojku Shahar Peerovou. Izraelka dnes vyhrála 6-4 6-2 nad domácí divokou kartou Sophií Fergusonovou

"Byl to první zápas roku. Hrála jsem dobře, ale ne skvěle," řekla Peerová. "Myslím, že příprava před novou sezonou mi pomohla. V Izraeli bylo podobné horko, což se mi teď hodí. Fyzicky se cítím výborně," dodala.

Z pěti Češek neuspěla jen Lucie Hradecká, která nedokázala zaskočit nejtěžší možnou soupeřku. Po neproměněném setbolu při svém servisu podlehla nasazené jedničce Samantě Stosurové

Pětadvacetiletá Češka, jež se po povedené kvalifikaci postavila proti světové šestce Stosurové, držela s favoritkou krok jen v úvodní sadě. Finalistka loňského French Open Stosurová měla zprvu problémy, ale nakonec vyhrála 7-6 6-1. 

Hradecká se snažila těžit ze svého tvrdého servisu, navíc Stosurové hned v úvodu vzala podání. "Trefovala dobře míčky, navíc se její velmi silné podání ze začátku hůře četlo. Ale nezpanikařila jsem a snažila se dostat pomalu zpátky, což se podařilo," komentovala zápas Stosurová, která musela dokonce odvracet jeden setbol.  V dalším zápase ji čeká krajanka slovenského původu Jarmila Grothová.

- WTA INTERNATIONAL BRISBANE (Austrálie, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
pondělní výsledky (03. 01. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (ČR) - Petrovová (3-Rus.) 7-6(3) 6-3
Benešová (ČR) - Hercogová (Slovin.) 6-2 7-5
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Tatišviliová (Gruz.) 7-5 6-2
Stosurová (1-Austr.) - Hradecká (ČR) 7-6(1) 6-1
Peerová (2-Izr.) - Fergusonová (Austr.) 6-4 6-2
Bartoliová (4-Fr.) - Kingová (USA) 6-1 6-2
Petkovicová (Něm.) - Dulgheruová (8-Rum.) 6-3 6-0
Cibulková (SR) - Erraniová (It.) 6-3 6-0
Pervaková - Čakvetadzeová (obě Rus.) 6-2 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Všiml jsem si, že Maria už nehraje s raketou od Prince, ale začala hrát s Head. Snad jí to pomůže k lepším výkonům:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist