Kvitová: Zápas jsem ztratila v prvním setu. Bolí to, ale nehrála jsem nejlépe

10. 2. 2021, 18:36
Aktuality 40
Nedotaženou první sadu označila Petra Kvitová za rozhodující pro vývoj ztraceného utkání druhého kola Australian Open. Wimbledonská šampionka dnes v Melbourne podlehla Rumunce Soraně Cirsteaové.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Zápas turnajové devítky a předloňské finalistky Kvitové s Cirsteaovou se přeléval z jedné strany na druhou. "Ano, byla to jízda jako na horské dráze, určitě," přitakala Kvitová na tiskové konferenci na webu turnaje.

Kvitová vedla 2-0, ale od stavu 3-1 přišla o čtyři hry. Druhému setu dominovala v poměru 6-1, ale třetí stejně jednoznačně prohrála. "Bohužel jsem nevyužila šance v prvním setu, což byl klíč k utkání. Měla jsem první set vyhrát a byl by to jiný příběh," řekla.

Především litovala výpadku od pátého do osmého gamu v první sadě. "To by se mi nemělo stát," konstatovala Kvitová. Ve druhém setu předvedla svoji tradiční agresivní hru. "Druhý set jsem zahrála výborně," mohla se pochválit.

Na úvod třetího ale hned přišla o servis a už nedokázala soupeřku zastavit. "Všechny gamy, co jsme hrály ty dvě hodiny, byly velmi vyrovnané. Bylo hodně shod a ona využila víc šancí. Bolí to, ale nehrála jsem nejlepší tenis," řekla Kvitová.

V utkání si šestkrát neudržela servis. "Dost jsem se s ním prala. Z jedné strany kurtu bylo hodně těžké podávat," podotkla. S podáním se ale potýkala už v prvním kole, v kterém udělala deset dvojchyb. V utkání s Rumunkou jich měla sedm.

Tenistky měly před letošním Australian Open nezvyklou přípravu. Po příletu do Austrálie musely strávit čtrnáct dnů v karanténě a každý den mohly opustit hotel na trénink jen na pět hodin. Cirsteaová byla v tzv. přísné karanténě a nemohla trénovat vůbec. Až týden před Australian Open se konaly přípravné turnaje a byl volný pohyb.

"Tenhle zápas nebyl o karanténě. Měla jsem vyhrát první set," zopakovala Kvitová a dodala: "Ale bylo skvělé, že jsem mohla v Austrálii trávit pár dnů."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

40
Přidat komentář
Dobry-den
Kecy, prdy, beďary. Schválně prohrála, aby se vyhla další potupné porážce od Markéty. smile
A nebo na to už jednoduše nemá. Nikdo nemládne. smile
Reagovat
d@ve
Ty zase jednoduše nemáš na relevantní komentář. smile
Reagovat
SydneyOpen
No mě ta prohra vlastně ani moc neštve. Prostě jsem moc nevěřil že by tady mohla něco uhrát (stejně jako AO 2016 nebo třeba) není to jako prohra s Timeou RG 2015, Jelenou Wimbl 2015 nebo Sasnovich Wimbl 2018. Kdo ví třeba to ještě jednou vyjde, tak hodně štěstí dál Petro smile
Reagovat
brixner
Hele kámo, už to asi nevyjde...
Petra se asi taky brzy nechá voplodnit a druhou velematku bychom tu už snad nechtěli, no né curva?!

smilesmile
Reagovat
SpacialRecognition
je těhotná.
Reagovat
FulnekUltras
pěkné
Reagovat
Blondie
Juch! smile
Reagovat
brixner
Já většinou udělam Huch a vodpadnu...ale vim, vo co de..smilesmile
Reagovat
Blondie
Brixner! Já ani nevím, co na to říci :D :D :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Wozniackiová to není náhodou? smile
Reagovat
smazaný uživatel
stejne ma furt vetsi sance na GS nez Pliskova smile
Reagovat
Blondie
Si povíme. Možná už za týden :D

Vážně - Petru zbožňuji, ale na GS už ji nevidím, byť bych jí ho ze srdce přála. Snad ještě urve jiný titul, ale... tak nějak mi přijde, že druhého vrcholu se už u Kvítí nedočkáme. Ale to je život :)
Reagovat
SydneyOpen
tak i Azarenka už taky byla úplně na odpis a loni ten GS skoro skoro vyhrála... GS bude těžká, těch mladic je tam víc a víc. No ale úspěch na olympiádě by taky nebyl od věci smile
Reagovat
FulnekUltras
druhý vrchol už máme dávno za sebou smile
Reagovat
brixner
Zases vyvrcholil? Na jakym sjezdu to bylo?

smilesmilesmile
Reagovat
blixa
Voni už snad sjezdy ani nemaj. To si pleteš s Ester smile. Sejdou se v kantýně v domově důchodců, objednaj chlebíčky, dají pár lahváčů, zavzpomínaj na Gustu a usnou ... smilesmile
Reagovat
Ela-fon-isi
smilesmilesmile
Reagovat
Blondie
*málem se udusila smíchy*
Reagovat
smazaný uživatel
za me - Pliskova nema mindset vitezky, bojovnice a hracky, co si jde v tenise tvrde za svym

GS u ceske hracky bude zazrak v pristich letech, nevidim tam nikoho, kdo na to ma a fakt tady verim Petre, kdyz ji to sedne, porad umi a muze to dat
Reagovat
Blondie
Já budu jedině ráda, pokud se budu totálně mýlit a ty budeš mít pravdu :D

Ale spíš si pořád myslím, že další GS obstará Karolína Zloun ;)
Reagovat
Ela-fon-isi
Nejsem Libuše, ale přesto vidím dáli Brendu F.
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
EllNino
Petra tu nehrála dobře, mysím, že by nejdéle ve čtvrtfinále stejně narazila, ale bylo by to rozhodně lepší než 2. kolo se Soranou, která proti top 10 uspěla opravdu jen párkrát (ale také vlastně jen proti Češkám :))

Ty rychlé kurty jí paradoxně moc neseděly, byla u míčů pozdě a v kombinaci s vedrem to byla prostě vražda ... první set byl jasně klíčový, ale nemyslím si, že by pak měla vyhráno ...

Proměňování brejkbolů, zvlášť když vede Petra 40:0, je obrovská slabina, prohrála takhle finále s Naomi 2019, loni s Ash, teď si troufám tvrdit, že jí to také prohrálo zápas ... definitivně ji pak zlomil gem na 0:2 ve třetím, šlo to pak až moc rychle, trochu mi to připomínalo zápas se Sasnovich ve Wimbledonu 2018 ...

Další GS už bude Petra hrát jako hráčka, které je 31 ... netuším, kolik GS ještě odehraje, jestli jich bude 10? ...asi taky bude záležet na tom, jak dopadne (možná) Olympiáda :) Kéž by chtěla vydržet ještě do té další ... ale to už jí bude 35, to nevím :))
Reagovat
FulnekUltras
a mezitím ještě zvládne svišťa ;-)
Reagovat
LukasH
Petře se od roku 2019 začalo na GS dařit a ted je z toho nejspíš stažená. Na AO 2019 to tak metla, páč neměla po tom roce 2018 co ztratit. Myslím, že by jí teď výkonnostní útlum mohl prospět, aby se zas uvolnila. Vždyť jí přece známe :D
Reagovat
Blondie
je pravda, že myšlení "No jo, tak už nic nevyhraje. Ale to nevadí, svoje si uhrála, tak holt budu fandit až do konce, i když už prostě žádnou trofej nevyhraje" jsem u ní měla několikrát a Peti vždy dokázala nejen překvapit, ale přímo šokovat :D
Reagovat
Vlk-v-trave
...zapas se ztraci promenenim MB soupere.
Reagovat
FulnekUltras
prohraný první set hlavně prodloužil dobu zápasu - a to bylo pro selku smrtící - v těchto AUS vedrech musí jet pokud možno na dva a šlus - na tiskovce se pak něco říct prostě musí - ale i na to už jsme zvyklí ;-)

jinak už tady jen zopakuji, že teď mohutně fandím polským živnostníkům... ;-)
Reagovat
FulnekUltras
byli jsme před gatesem, budeme i po něm

smilesmilesmile
Reagovat
blixa
Tak před Gatesem jsi určitě nebyl , to kecáš ! Je mu 65 smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
jsem gůglil gatesvir a úplně mě polilo horko, páč jsem tam hned za videem nějakého doktora Kaufmana na druhém místě... ;-)))
Reagovat
Torn
To je dobře, protože já mám s tebou Péťo jiné plány. :D V Austrálii si odveze pohár Kája z Loun, na FO se předvede Markéta ze Sokolova, W si odeze Kája z Olomouce a pro tebe milá Petro z Fulneku mám připravenou trofej US Open. :D
Reagovat
Teo
Co na to říct smile
Reagovat
EllNino
US Open Petra? :)) Já bych radši třetí W :))
Reagovat
FulnekUltras
2025 (011+014) by to mělo jako tečka za druhou kariérou ducha... ;-)
Reagovat
Torn
Věříš, že Petra bude hrát ještě tak dlouho?
Reagovat
FulnekUltras
si třeba udělá dva roky pauzu a nabere kvalitativně nový klid ;-) to ve WTA kolikrát i stačí ;-)
Reagovat
blixa
Nechci ti kazit plány, ale smůla. Všechny GS letos vyhraje Iga ! smilesmilesmile
Reagovat
Torn
Snad ne. :D
Reagovat
Teo
To bych klidně bral smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist