Kvitová zvládla derby s Kr. Plíškovou a vyzve přemožitelku Siniakové

2. 9. 2021, 19:28
Aktuality 89
US OPEN - Petra Kvitová dle očekávání zvládla derby s Kristýnou Plíškovou, své krajance a kvalifikantce za necelou hodinu a půl nenabídla jediný brejkbol. Ve třetím kole narazí na Marii Sakkariovou, dnešní přemožitelku Kateřiny Siniakové.
Petra Kvitová (© AFP)

Petra Kvitová na své poslední generálce v Cincinnati bez ztráty setu přehrála Madison Keysovou, Ons Džabúrovou i Veroniku Kuděrmetovovou, ale ve čtvrtfinále musela kvůli žaludečním potížím vzdát.

V New Yorku ji však žádný zdravotní problém nelimituje a nasazená desítka potvrzuje zlepšenou formu. Vítězka letošního podniku v Dauhá na úvod smetla Polonu Hercogovou a dnes v českém derby přehrála 7-6(4) 6-2 Kristýnu Plíškovou a znovu se ve vzájemné bilanci ujala vedení.

V úvodním dějství obě aktérky excelovaly na servisu, k vidění nebyl jediný brejkbol a v tie-breaku byla o něco lepší favorizovaná Kvitová. Ta v nastoleném řádu pokračovala i ve druhé sadě, ani v ní nečelila brejkbolu a dvakrát slavila brejk. K postupu si pomohla devíti esy a 71% úspěšností trefených prvních podání.

"První set byl klíčem k tomu druhému," řekla Kvitová, která je letos na grandslamech ve třetím kole poprvé. "Výborně podávala a hrála dobrý zápas," ocenila po souboji levaček svou krajanku a dodala: "Jsem spokojená se svým výkonem i jak jsem to zvládla v hlavě."

Plíšková si před dvěma dny proti Dance Koviničové připsala své první vítězství v hlavních soutěžích na tvrdém povrchu od loňského ledna. Včetně kvalifikace v New Yorku zvládla čtyři zápasy a po dlouhé době předvedla výkony, na které jsme u rodačky z Loun byli zvyklí, než vstoupila do dlouhé krize, která zapříčinila její pád do druhé stovky žebříčku.

Kvitová si o svou sedmou účast ve druhém týdnu US Open mohla zahrát s další krajankou. Kateřina Siniaková však nestačila na Marii Sakkariovou. Dvojnásobná wimbledonská šampionka Řekyni porazila letos ve Stuttgartu a ve vzájemné bilanci vede těsně 3-2.

Kateřina Siniaková na posledních sedmi akcích vyhrála minimálně dva zápasy, na US Open však tuto sérii neprotáhla. Ve druhém kole prohrála 4-6 2-6 s Marií Sakkariovou, se kterou se i počtvrté potkala na grandslamech, ale v dnešním duelu plném nevynucených chyb z obou stran na vítězství z Australian Open 2018 a French Open 2019 nenavázala.

O vítězce úvodního dějství rozhodla až koncovka. Siniaková se dotáhla z 2-4 na 4-4, následující dva gamy ovšem patřily nasazené Sakkariové. Rodačka z Hradce Králové mohla vývoj zápasu otočit, jenže na začátku druhé sady nevyužila dva gameboly na 3-1 a ve zbytku utkání i kvůli velkému počtu chyb neuhrála jediný game.

Řecká jednička bude o vyrovnání svého maxima i loňského výsledku bojovat s Petrou Kvitovou, či Kristýnou Plíškovou. Už včera do třetího kola postoupila Barbora Krejčíková, se kterou Siniaková tvořila druhý nejvýše nasazený deblový pár. Češky patřily k největším favoritkám na triumf, ale hned v prvním kole vypadly.

Anna Karolína Schmiedlová po šesti letech na US Open prošla do druhého kola hlavní soutěže, ale své grandslamové maximum nevyrovnala. Slovenská kvalifikantka podlehla 2-6 7-5 2-6 finalistce letošního French Open Anastasii Pavljučenkovové. Nasazená Ruska se v dalším kole utká s krajankou Varvarou Gračevovou, jež do třetího kola prošla i loni, a bude bojovat o svou první účast ve druhém týdnu amerického grandslamu po deseti letech.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 57.500.000 dolarů
čtvrteční výsledky (2. 9. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kvitová (10-ČR) - Kr. Plíšková (ČR) 7-6(4) 6-2
Kar. Plíšková (4-ČR) - Anisimovová (USA) 7-5 6-7(5) 7-6(7)
Sakkariová (17-Řec.) - Siniaková (ČR) 6-4 6-2
Bartyová (1-Austr.) - Tausonová (Dán.) 6-1 7-5
Andreescuová (6-Kan.) - Davisová (USA) 6-4 6-4
Šwiateková (7-Pol.) - Ferrová (Fr.) 3-6 7-6(3) 6-0
Bencicová (11-Švýc.) - Trevisanová (It.) 6-3 6-1
Pavljučenkovová (14-Rus.) - Schmiedlová (SR) 6-2 5-7 6-2
Kerberová (16-Něm.) - Kalininová (Ukr.) 6-3 6-2
Pegulaová (23-USA) - Doiová (Jap.) 6-3 6-2
Gračevová (Rus.) - Badosaová (24-Šp.) 6-4 6-4
Kontaveitová (28-Est.) - Teichmannová (Švýc.) 6-4 6-1
Tomljanovicová (Austr.) - Martičová (30-Chorv.) 7-6(6) 6-4
Sorribesová (Šp.) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 6-1 6-3
Raducanuová (Brit.) - Shuai Zhang (Čína) 6-2 6-4
Minnenová (Belg.) - Samsonovová (Rus.) 6-4 6-4
Rogersová (USA) - Cirsteaová (Rum.) 7-5 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Martincová/Vondroušová (ČR) - Carterová/Sharmaová (USA/Austr.) 7-5 6-2
Bouzková/Hradecká (15-ČR) - Jonesová/Scottyová (USA) 7-6(0) 7-6(3)
Perezová/Peschkeová (16-Austr./ČR) - Jorovičová/Pattinamaová Kerkhoveová (Srb./Niz.) 6-2 6-2
Kalininová/Voráčová (Ukr./ČR) - Christianová/Hibinová (USA/Jap.) 7-6(1) 6-4
Linetteová/Peraová (Pol./USA) - Krejčíková/Siniaková (2-ČR) 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

89
Přidat komentář
tommr
v nervydrásající koncovce měla víc štěstí Karolína. Za to jak v závěru bojovala i když se jí moc nedařilo si výhru zasloužila ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile udržela si klid a koncentraci
Reagovat
smazaný uživatel
Respekt před oběma, jak zvládly nejen zápas, ale i koncovku.
Takhle dlouhý tříseťák pod 3 hodiny, i to svědčí o dominanci na servisu.
Amandy je mi sice líto. Za stavu 4:1 v tb se lehce pousmála, ale byl to jen jeden mimibrejk. Karolína musela čelit i publiku, které hnalo Amandu.
Ať tahle výhra Karolínu nakopne jako Petru, když zdolala ve Wimbledonu 2014 podobným způsobem Venus.
Pojď(-te)!smilesmile
Reagovat
cabuna
Gratuluji .To byl zápas zase smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Dobry-den
Gratulka, skvělý výkon. smile
Reagovat
mirmar
skvělý výkon nic lepšího jsem nevidělsmile
Reagovat
smazaný uživatel
stane se
Reagovat
lvicek
Mate nekdo stream na ctyrhru KrejSi? Tento odkaz http://go.freestreams-live1.com/tennis-9/ mi tvrdi, ze "event has ended".
Reagovat
Tomas_Smid_fan
http://live.jokerswidget.org/streamvideo13/linette-mpera-b-vs-krejcikova-bsiniakova-k-live-stream-5549144.html
Reagovat
lvicek
Dekuji! A dobrou noc :).
Reagovat
Tomas_Smid_fan
podívala ses na jeden odpal Katky a balíš to?smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
v chybách se doplňovaly, takže 1.set v hájismile
Reagovat
Dobry-den
Velký špatný. Fakt studená sprcha. smile
Reagovat
Jon61
Druhý set začaly ztraceným podáním. Myslím, že spánek bude lepší.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Lepší je Ponožkasmile
Reagovat
Jon61
https://pulivetv45.com/#!
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Jimbo
No to byl tedy fuj fuj zápas z naší strany. Katka neustále rozhazovala rukama, než aby se soustředila na hru a nevyráběla lehké chyby. Bára se k ní zejména v závěru přidala lehkými chybami. smile
Reagovat
smazaný uživatel
2:0
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ten Hubert si na Seppiho vsadil bo co?smile To je hrůza, co tam předvádí...
Musetti toho proti pOpelkovi taky moc nepředvedl
Matteo se potí s Moutetem
Jen Zvíře spolehlivě zametlo s Vinolasem a Medvěd si taky drží tempo.
Reagovat
tommr
dopadlo dobře. Petra vyhrála a ještě pošetřila síly. Kristýny mi je sice líto, ale kdyby postoupila tak by v příštím kole určitě dostala nařezáno od Sakkari ...
Reagovat
blixa
No jo. Neříkal jsem tak ani tak, ale na moje slova došlo ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile Kadlička až ve 3 hod. . To budu možná už zase vzhůru.
Reagovat
Jon61
Hodně toho teď vypít a probudíte se nutností jít močit. smile
Reagovat
brixner
No a když je to těsně před spaním a s vohledem na věk a nedostatečnou slovní zásobu...Je to malér...Jako vonehdá - už sem zrovna doplejtal druhej rukáv u zimního svetru, to víte, ve Švajcu sou ty Alpy a tam bejvá kosa jako kráva a vtom-PÍP, SMS vod sousedky z pátýho, že prej se jí zdálo, jak si vosedlala koníčka a jestli bych jí ho nemoh naimitovat! No, já zapích jehlice do Čendy, rychlá sprcha a Kouros a hurá směr turf, tydlencty hry na hřebečky mě dycky rozpálej jako símensmartinský pece a nikdá nevodcházim hladovej! Při asi už pátý nebo šestý jízdě, kdy sem se už jakž takž zahřál, se najednou rozrazily dvéře u ložnice, v nich stojí sousedky rozespalej čtyřletej fakan a řve na celý kolo "Mamííí, du se vychcááát!" a držel se při tom za lulánka a sousedka se tak vylekala, že se rychle chtěla přikrejt peřinou a při tom rychlym pohybu mi dala pěkný čelo, až mi málem praskla lebka a já zařval bolestí a něco vo ženskejch přirozeních a spratek furt řval "Musiiiím chcááát!!" a sousedka řvala "Taáák di, ty hajzle!" a já si votíral krev z čela a nakonec sem se dozvěděl, že ten spratek mámě řek, že sem ho to naučil taklenc řikat já, když sme za barákem potají hulili a sousedka se mnou do další ovulace nepromluvila ani jednu SMS a...No, shrnu to asi taklenc - vod tý doby před spanim jen jim, pitíčko si nechávam až na ráno, páč když je někdo moc zpitej, smrdí to průserem a vymlovat se na močovej měchejř...nene, na to sem už poněkud nemlád!
smile
smile

smile
Reagovat
paddy
Chlápek přijde k doktorovi a říká mu: "Pane doktore. Kdykoliv usnu, tak se objeví trpaslíci a začnou mě říkat: "Pojď chcát, pojď chcát." a já se bohužel počůrám". Doktor mu poradí, aby jim řekl, že už čůrat byl a bude to ok.
Chlápek na druhý den rozrazí dveře a říká: "Pane doktore. Hrůza. Tak se zase objevili a říkají: "Pojď chcát, pojď chcát." Odpálil jsem je se slovy, že už jsem byl. Načež oni: "To nevadí, tak pojď srát. Pojď srát."
smile smile smile
Reagovat
brixner
Todlencto vidim na dva lexauriny a čtvrt litru stoličný!
smilesmile
Reagovat
Jon61
Vyplňoval jsem v nemocnici dotgazník (cca 15 otázek). Odpovědi mohly být: ANO, NE, NEVÍM. U otázky Močíte v noci často? mně přišla u této odpověď Nevím mimo mísu, neboť probudit se ráno nokrý a pak uvažovat: Bylo to často, nebo jednou hodně? smile
Reagovat
tommr
hraje až po Djokovicovi a ten jí na kurt jen tak nepustí. Ten začátek ve tři je nereálnej ...
Reagovat
SydneyOpen
Super smilesmile každá výhra teď pro Petru hodně důležitá.
Reagovat
Mantra
A pro plejska neit?smile
Reagovat
com
taky to sem to chtel akorat napsat smilesmile
Reagovat
SydneyOpen
Ta může být ráda že se kvalifikovala smile
Reagovat
Mantra
S tím souhlasím, ale je při ní důležitý každý zápas, jak pro pk
Reagovat
Mantra
Tak víme? Už to došlo až k pečivu?
Reagovat
EllNino
US Open se začíná stávat jejím nejstabilnějším grandslamem, na kterém většinou do toho 3. kola dojde :) Snad to ještě půjde dál, ale Sakkari bude těžký oříšek
Reagovat
Mantra
To nedá ani kdyby se rozkrajela, sorry
Reagovat
EllNino
No, uvidíme :) Já bych si nebyl už jistej ničím, Maria je nervák, Petra poslední dva vájemné zápasy vyhrála ve třech setech, musí dobře servírovat a samouřejmě taky záleží, kdy se bude hrát
Reagovat
Mantra
Statisticky prohraje, hru nemá, Maria v laufu každý zápas... tam nejde tip netrefit
Reagovat
SydneyOpen
statistika ve sportu smilesmile
Reagovat
Mantra
Kolikrát prohraje se stejnou soup? 23krat za sebou? smile
Reagovat
EllNino
Zrovna tenhle mač je 50:50 teda :) Sakkari není zvyklá postupovat do 4. kola GS
Reagovat
Mantra
Omluv se až zítra. smile
Reagovat
SydneyOpen
no zrovna na US Open ty noční zápasy moc nevychází. Třeba 2018 se Sabalenkou kdy Petra byla úplně mimo a vypadala že je na půl v posteli. Ideální kdyby se začínalo hrát tak kolem 22:00 CET
Reagovat
EllNino
ale porazila v Night Sessions třeba Mugu, Safinu, Pegulu, JoKo, Cornet no prohrála s Venus ale hodně těsně, se Sabalenkou ... ale myslím, že má větší šanci porazit Mariu večer než přes den
Reagovat
SydneyOpen
s tou Venus to ani nepřipomínej to bolí ještě teď smilesmile ale asi by to k titulu stejně nedala...
Reagovat
EllNino
ten americký čtyřblok by tam podle mě nezastavila, Sloane jí vyloženě nesedí a Madison taky moc ne, v té době ještě nebyla v takové kondici po zranění ... ale s Venus měla ten brejk ve třetím udržet, celej set jinak servírovala výborně
Reagovat
Fandina
dneska super.
Reagovat
smazaný uživatel
až na to podání. dobrou
Reagovat
smazaný uživatel
smile Super!!!smile Takovou dobu hraje tenis a podánísmile
Reagovat
Fandina
Petrušce se to dobře hraje, když hraje proti zrcadlu a je v tom trochu úspěšnější.

Žádné čopíčky, žádné lobíčky, žádné zkracovačky, ale rychlé winery.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Mantra
Jojo vyhrát proti zdi...smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Fandina
Jsou to holky ranařky. K čemu výměny, když jde bodovat podáním a winery.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Andrew89
Co obe predvadi na servu je neskutecny! Fakt koncert. Petra ted brejkla,ale dostat se k tomu bylo velmi velmi tezky. Tyna hraje dobre jako uz dlouho nesmile
Reagovat
SydneyOpen
Uf uf. Petra objektivně o něco lepší a TB zvládla lépe, hlavně ten druhý servis za stavu 5:3... tak Petro jedem smile
Reagovat
Andrew89
Jojo ten druhej servis byl klicovej
Reagovat
com
myslis ten, po kterym si zařvala jak blbka smile
Reagovat
Fandina
trapné
Reagovat
com
trapna je ona.. hraje proti krajance, tak by mohla byt trosku ohleduplnejsi a ne tam rvat jak postrelena
Reagovat
Fandina
Trapný jsi ty, na komentář, že je někdo lepší napíšeš, že řve.
Reagovat
Titan
Nevíte, proč se Asderaki skoro stáhla z ženského okruhu? Kdysi jí bylo všude plno a dnes jen zcela výjímečně...
Reagovat
Alien
Asderaki? Jaká Asderaki?
Reagovat
Titan
Umpire z řecka, teď řídí zápas Kvitová/Plíšková, velice sympatická...
Reagovat
Fandina
Nevím, že by se stahla. Je tam často.
Reagovat
SydneyOpen
Za mně nesympatičtější ženský umpire: Alves, Zhang, Čičak
Reagovat
EllNino
Alves smilesmile nejhorší umpire všech dob
Reagovat
SydneyOpen
psal jsem sympatické ne profesně dobré smile ona Čičak taky dělá často voloviny smile
Reagovat
EllNino
To jo, já mám nejradši Cicak, Asderaki a Veljovic před botoxem
Reagovat
SydneyOpen
Mně Alves dojala v Římě kdy objala Robertu po jejím posledním zápase smile jo Veljovic před pár lety...
Reagovat
brixner
Ba né! Je to Colina! Colina je to!
smilesmile
Reagovat
vibbi
Vždyt měla mateřskou pauzu :) Mě teda překvapilo, že už zase rozhodcuje :)
Reagovat
Esgalnor
Wow, Kristyna do toho reze senzacne. Proti Ceskam ji to jde, pamatuju si jak zvladla letos zatopit hodne Bare v prvnim kole letosniho RG.
Reagovat
vergus
No jo, kdoví kam až by došla, kdyby v tom zápase s Bárou udržela ve 2. setu ten break smile
Reagovat
Pe3k
Raducanu je ve 3. kole v ranku 116 a má hratelnou soupeřku. Když postoupí dál asi půjde do stovky.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile krása pohledět
Reagovat
petrulinka
Proč mi nejdou vidět žádné komentáře, i když mi to píše, že tady jsou?
Reagovat
lukasmarek2001
Taky se mi to nedávno stalo, musíš resetovat nastavení filtru.
Reagovat
petrulinka
Díky, napadlo mě to, už mi to jde :-)
Reagovat
brixner
To chce novej nojbug!
Anebo bůhví, kams co poslala, já sem bez brejlí taky jak Stývý Wondrsmilesmile
Reagovat
paddy
Siniaková se rozloučila nepravým kanárem smile a v pavouku tak zbyla poslední favoritka, Barty
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
com
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile jste přísný
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist